Un milion si jumatate de persoane vor dobindi cetatenia spaniola

Un milion si jumatate de persoane vor dobindi cetatenia spaniola, conform unei legi propuse Ministerului Justitiei. Este vorba de urmasii spaniolilor expulzati in urma razboiului civil sau a represiunilor din timpul regimului instaurat de Franco. Este o norma dedusa din dispoziţiile Legii pentru memoria istorica – arata ziarul El Pais. Legea memoriei istorice prevede recunoasterea victimelor dictaturii franchiste, prin deschiderea arhivelor si accesul la documentatia, pina acum secreta. Aproape jumatate din cei exilati se afla in Cuba si Argentina. Norma va intra in vigoare pe 29 decembrie si toti urmasii exilatilor vor primi automat cetatenia spaniola. Se acorda cetatenia spaniola si pentru cei aproximativ o mie de voluntari supravietuitori, care au facut parte din brigazile internationale si care au luptat in timpul razboiului civil din perioada 1936-1939. In plus, se deschid arhivele secrete ale regimului Franco // Gardianul

Noi, romanii, cum procedam cu romanii?

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. Noi romanii nici macar nu am recunoscut cetatenii RM ca fiind cetateni ROMANI cu acte in regula,cum au facut Germanii odata cu darimarea zidului Berlinului!
  Acum ce sa facem daca un senat voteaza impotriva legii prin care sa fie acordata cetatenia automat la studentii ce termina studiile in Romania!
  Spaniolii sunt spanioli,Germanii sunt germani numia noi parca suntem frati impotriva fratilor!Istoria o sa ne judece…

 2. Noi, romanii, cum procedam cu romanii?

  Foarte buna intrebare.

  Totusi, si in cazul Spaniei, trebuie vazut tehnic cum vor proceda si cum ii vor identifica pe cei ce beneficiaza de aceasta lege.
  Protestam si suntem nemultumiti multi, romani din Ro sau Basarabia, fata de lentoarea cu care sunt analizate dosarele de cetatenie, insa cred ca trebuie sa ne concentram pe detalii si sa criticam aspectele legate de obligatiile legale ale autoritatilor competente sa analizeze aceste dosare.

  @Constantin
  „nu am recunoscut cetatenii RM ca fiind cetateni ROMANI cu acte in regula” Adica Voronin e roman cu acte in regula?
  Multi din Ro nu prea ar fi de acord cu chestia asta.

 3. Noi, romanii suntem o natie certareata. Tare mai dorim sa moara capra vecinului. De aici si tergiversarea cu cetatenia. Romania are nevoie de forta de munca dar impedica basarabenii sa se angajeze cu acte in regula. Ce-i ramane basarabeanului, absolvent al unei institutii din Ro. Ia calea exilului prin Grecia si Italia. Acolo el devine deja romanofob. „Bravo”, frati romani!

 4. Bravo eurosceptic asta cam este situatia,din cauza unui rus Voronin mare majoritate a basarabenilor au de suferit!Nu multi inteleg asta si mai ales ca devin cu timpul romanofobi.Alt exemplu uitativa ce face un parlamentar EU cu romanii din Serbia:http://www.ziua.net/display.php?data=%202008-10-04&id=243570

 5. http://desteptarea.info/?p=211 Iata si una alt link cu aceaiasi situatie!Ce sa mai spun de basarabeni cind asa prostii se intimpla in PE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *