Ce atitudine putem avea fata de cazul Mocanu?

Ca presedinte al PNL, astazi am fost sunata de liderul “Actiunii Populare”, Vasile Chitoroaga. Domnia sa mi-a pus intrebarea daca noi, PNL, nu luam atitudine fata de cazul Mocanu. In intrebare s-a facut simtita nedumerirea de ce tac mai multe partide.

 

Am discutat in sedinta membrilor BPC al PNL aceasta chestiune. Pentru inceput trebuie sa mentionez un lucru. Intre 1998-2000, am fost cu Sergiu Mocanu in aceeasi fractiune parlamentara – “Alianta pentru Democratie si Reforme”. Am fost apoi cu Sergiu Mocanu in Partidul Liberal (in formula uneia dintre cele trei formatiuni ce au creat «Alianta «Moldova Noastra»). Sergiu Mocanu a candidat la presedintia PL, in cadrul alegerilor generale in partid, avindu-l contracandidat pe Veaceslav Untila, care a invins, inclusiv cu ajutorul national-liberalilor. A doua zi dupa ce Sergiu Mocanu a anuntat oficial ca pleaca din partid, spunind ca merge in solda lui Voronin, am avut cu el o scurta intilnire la o cafea. Am avut o intrebare foarte importanta, in opinia mea: «Ce spun familia, copiii despre pasul tau?» Sergiu a raspuns ca «totul e ok». Am manifestat mirare si indoiala.

 

Am spus aceasta pentru ca, in mai multe comentarii, se mentioneaza ca Sergiu, ca politician controversat, trebuia sa fie atent la soarta copiilor. Noi stim cu totii in ce regim existam. Desigur, vina pentru acest sistem, care e tot mai deteriorat, in care se incalca drepturile si libertatile omului, in care nu exista justitie, ii revine si lui Sergiu Mocanu, care nu a facut declaratii contra capului clanului mafiot Voronin decit cind i-au fost arestati copiii. El a crezut prea mult ca acest regim dictatorial poate fi schimbat. De unde atita credulitate?

 

Sigur, copiii nimanui nu trebuie sa aiba de suferit din cauza comportamentului sau al pozitiei parintilor. Insa asta e propriu regimului Voronin, care se ocupa cu persecutarea incomozilor. Nu cred ca Mocanu nu a stiut asta, mai ales cind a pornit un partid. Nimeni nu poate nega faptul ca dosarul copiilor trebuie sa ajunga in justitie, iar procesul trebuie sa fie transparent. Faptul ca Voronin este sunat pentru a fi informat, dar, de fapt, intrebat ce sa se faca intr-un caz sau altul, arata, inca o data, ca totul e dirijat in R.Moldova de un singur om – Voronin -, pe care Mocanu a crezut ca-l poate influenta. Nu stim in ce masura l-a influentat, dar relatiile R.Moldova cu Romania s-au deteriorat grav. 

 

In privinta apelului telefonic dat lui Voronin, am avut acelasi caz cu granicerii, cind nu mi s-a permis, de trei ori, sa trec frontiera moldo-romana, din explicatiile martorilor rezultind ca, de fiece data, era sunat seful Serviciului de graniceri, Igor Colenov. De unde, iarasi, rezulta ca acel om nu mai are somn, daca Vitaliei Pavlicenco sau altcuiva ii trecea prin cap sa treaca frontiera pe la ora 3.00 dimineata.

 

Cazul Mocanu se complica, insa, prin implicarea Romaniei. Stim ce justitie avem, insa asta nu inseamna ca toate cazurile celor cu cetatenie romana trebuie transferate spre examinare in Romania. Da, un asemenea act, de trecere pe teritoriul Ambasadei Romaniei, arata ca cetatenii nostri nu au incredere in justitia moldoveneasca. Da, putem intreba de ce nu s-a intentat la timp dosarul contra lui Roman si a lui Andrei, daca a fost cazul. Insa problema delicata este ca nu poti renunta usor la cetatenia moldoveneasca, mai ales daca esti invinuit de comiterea unei infractiuni, iar daca se presupune ca ai comis ceva pe teritoriul unei anumite tari, acolo esti supus procedurilor pe care le cere legea. De aceea, Romania nu poate fi pusa intr-o situatie inadecvata, fiind invinuita ca nu ia apararea unui cetatean in fata legii numai pentru ca acesta nu vrea sa se supuna legii statului pe al carui teritoriu se presupune ca a comis o actiune pasibila de pedeapsa.

 

Nu este clar pe ce a mizat Sergiu Mocanu cind i-a incurajat pe copii sa faca gestul de a intra pe teritoriul Ambasadei Romaniei. Efectiv, Romania, inca nu s-a implicat vreodata in asemenea cazuri. Poate ca va apare un mecanism pornind de aici, insa cazul Mocanu este unul total controversat. Afirmatiile lui Sergiu Mocanu de la Bucuresti ca se apropie alegerile parlamentare in Romania si cetatenii nostri vor vedea ce le promit candidatii pentru Parlamentul roman, subintelegindu-se inutilitatea cetateniei romane pentru basarabeni, care nu pot fi aparati de Statul Roman, dau mult de ghindit, unii considerind gestul ca diversiune si provocare la adresa Romaniei. Cred ca Sergiu Mocanu trebuie sa constientizeze aceste implicante si sa spuna ce are de spus despre Voronin, dar sa lupte pentru adevarul despre nevinovatia copiilor sai la fel cum lupta atitia alti parinti. Noi raminem deschisi discutiilor, cu conditia sa cunoastem amanuntit toate aspectele acestui caz transformat in unul de rasunet.          

 

Vitalia Pavlicenco

 

 

Loading Facebook Comments ...

25 Comments

Add a Comment
 1. Toti copii parintilor merita tratament legal si egal din partea organelor . Si parintii .
  Sergiu Mocanu este un fost consilier prezidential si poate mai bine sa stie sa-si apere copii. Dar este grava situatia, in care este pusa Ambasada Romaniei in acest caz.
  Ce ar trebui sa faca Ambasada? Un singur lucru. Sa procedeze in cadrul tratatelor intre Romania si Moldova , care prevad aceste situatii.Si nimic mai mult.
  In Rest d.Mocanu sa depuna efort sa treaca procedura legala si sa dovedeasca nevinovatia fiilor Domniei sale in toate instantele judecatoresti, inclusiv cele internationale.
  Este greu sa suferi chind sufera copii tai, dar sufera multi copii, parintii carora nu cunosc legea si nu sunt fosti consilieri al lui Voronin.In aceasta Tara nedreptatile nu au aparut odata cu cazul Copiii Mocanu.
  Sergiu Mocanu nu stia? Ce a facut personal sa influienteze in bine aceasta situatie?
  Nu am auzit nimic despre discordiile intre presedintele Voronin si consilierul lui S.Mocanu.
  Regimul comunist nu a aparut de o zi sau doua.Regimul exista de multi ani.De ce S.Mocanu abia astazi critica regimul ? Inaintea acestui caz a fost regimul mai bun?
  Daca nu sunt vinovati – sa demonstreze.
  Cu regimul nu trebuie sa te lupti numai atunci, chind a dat peste tine. Sa te impotrivesti, chind da peste altul, pentruca urmatorul poti fi tu.

 2. Stimata Doamna Pavlicenco!
  Aveti mai multi fosti colegi in cladirea de vis-a-vis care pot confirma cele scrise…Era o zi frumoasa de iunie 2007. La intalnirea anuala a Aparatului s-a adunat tot colectivu pentru a felicita Sefu. Deoarece evenimentu pentru care se adunasera ei trecuse de cateva saptamani, rugamintea omagiatului de a vorbi despre alte subiecte decat persoana Dlui in general a fost respectata. Si numai un singur om nu s a putut obtine. Cele mai frumoase cuvinte la adresa Sefului a spus anume Sereoja, actualmente tata a 2 copii certati cu legea. Si nu putea Sefu sa i faca acestui Sereoja asemenea pacoste,NU PUTEA. nu l a suparat acest Serioja (dar nici nu putea) cu nimic pe Sef.
  In ce priveste subiectu…Discoteca Star trec de la Rascani (apropo una din discotecile care apartin clanului portocaliu Vieru and fiu) a vazut mai multe batai si cea iscata intre Mocanu jr si victima nu a fost deosebita cu ceva, doar ca s a soldat cu leziuni grave pt patimas. faceti o interpelare organelor procuraturii pt a vedea ce s intamplat acolo. daca urmati sfatul meu modest discutam dupa primirea raspunsului, dar cu siguranta veti observa ca nu coasta subiectul mai mult decat o prasada stricata. va doresc o zi buna si concetrare cat mai multa asupra subiectelor adevarate…

 3. E o provocare ordinara la adresa Romaniei si o modalitate de a-l scoate in evidenta o lepadatura securista. Prin asta se pune la incercare Romania si se incearca stoparea eliberarii cetateniei pentru alti cetateni ai RM. Mocanu a si spus ca vrea sa testeze reactia Romaniei. Ce sa testezi ? Baietii au incalcat legea parasind domiciliul si deja sint in conflict cu justitia. Ce poate face aici statul roman. A zis ca daca Romania nu-l va ajuta va merge la ambasade. Va merge la rusi, fara indoiala, care vor intra sa-l apere pe Mocanu cu tancurile.

 4. Sunt in foarte mare masura deacord cu opinia crucisatorului de mai sus.Mocanu a fost pina acum o sluga servila a lui Voronin iar disidenta sa recenta nu e credibila.
  Deasemeni modalitatea in care si-a indrumat fii sa procedeze este cea a unui KGB-ist provocator cu vechi state.
  Romania are obligatia de a-si apara cetatenii dar nu de a proteja infractori.
  Indivizii sunt acuzati de fapte cu caracter penal , infractiuni de drept comun ,huliganism si nu de atitudine politica sau civica in urma careia ar fi persecutati de autoritati.In aceste conditii Romania le poate acorda asistenta juridica pentru a se asigura ca drepturile le sunt respectate dar nu mai mult.

  Actiunea lui Mocanu poarta toate elementele unei provocari fapt confirmat si de atitudinea presedintelui Basescu care nici nu a vrut sa auda de acest Mocanu..El stie mai multe despre rostul acestui individ si ce urmareste…

  Prin urmare batista pe tambal d-le Mocanu…..

 5. „…astazi am fost sunata de liderul “Actiunii Populare”, Vasile Chitoroaga. Domnia sa mi-a pus intrebarea daca noi, PNL, nu luam atitudine fata de cazul Mocanu. In intrebare s-a facut simtita nedumerirea de ce tac mai multe partide.”

  Cred ca se pregateste o diversiune. Probabil vor sa ne convinga ca uite cit de tare sunt persecutati ca sa ne cistige increderea. Este o bugonerie ce face Mocanu. El crede ca noi tare o sa ne mai bucuram cind un fost servitor a lui Voronin o sa treaca in tabara noastra si ca cica el o sa ne ajute sa-i venim de hac lui Voronin. El ce ne crede prosti cu totul?? Iar acest Chitoroaga probabil vrea sa fie dublura lui Dorin Chirtoaca. Ia sa vedeti cum pina la alegeri partidul asta Actiunea Populara a lor va fi inregistrat cu Succes si o sa participe in alegeri. Ei stiu ca PL, din care face parte Dorin, este sustinut de tineri in mare parte, iar Actiunea Populara a lui Mocanu si-a pus acelas scop, de a atrage voturile celor tineri. Dupa cum vedeti se incearca razletirea tineretului, pentru ca ei inteleg ca daca vor vota toti tinerii un partid asta va avea un mare procent in alegeri. Iar atitudinea pe care o cerea Chitoroaga Vasile cu alte cuvinte inseamna recunoasterea celorlalte partide a Actiunii Populare ca potential partid care va participa in alegeri. Cred ca toti trebuie sa-si caute de treaba si hotarasca ei acolo cu Voronin, sa treaca la planul B.

 6. D-na Pavlicenco : Acolo unde scrieti ‘copiii’, corect este cu doi de ‘i’- copii . Se scrie cu trei de ‘i’ doar la acuzativ-nominal.Aceasta una la mana, iar cuvintele folosite in contextul dat ca : ‘implicante’ si ‘ghindit’ spune mult din obisnuinta dumneavoastra in acordarea/dezacordarea atat la propriu cat si la figurat a semanticii cuvantului folosit. Nu se admite pentru dumneavoastra uzanta ‘ghindit’ care nu e o greseala in graba de tastare si nu va puteti prevala de aceasta .Au mai fost si altele.

  Stalinus …. nu exista consacrata in nici o legislatie infractiunea de Huliganism cum ‘etichetezi’ tu acest caz, probabil din necunoastere profesionala, iar de asistenta juridica in acest sens nici nu poate fi vorba in baza acestei ‘manifestari civice’.

  Cazul trebuie mai mult mediatizat pentru mai multa intelegere si lamurire pentru a evita interpretari de genul lui stalinus ,’El stie mai multe….’ , de parca ar fi chiar consilierul lui Basescu.

 7. Privind cazul fratilor Mocanu.. o intrebare: de ce oare nu apare la TV, in ziare ori diferite surse mass-media personajul principal: baiatul „batut” ? Eu de exemplu, niciodata nu am auzit/vazut persoana ce a fost lovita 😉

 8. Daca un Mocanu e capabil sa rastoarne fratia da pe ambele maluri ale Prutului, daca e posibil ca printr-o singura actiune cu miros de provocare sa puna la indoiala credinta in unire de neam, daca Rominia atita timp si inca n-a luat nici o decizie pe acest caz – pai atunci sa te pis in aceste relatii fratesti.
  Eu nu stiu intentiile adevarate ale lui Mocanu, dar ceia ca prin actiunile sale el o v-a controla de paduchi pe tara muma – fact!
  Unele rapciugi de pe forum si in presa sar in apararea Rominiei de parca Tara s-a ouat si nu stie cum sa procedeze.
  Mare scofala de la atitudinea partidelor din Moldova fata de acest caz?
  Problema nu consta in faptul cum vor hrani paduchii si in care puscarie acesti baieti, problema e in lipsa oricarii reactii a Rominiei fata de cetatenii sai.
  Acest infantilizm politic neaparat va aduce la caderea totala a stimei fata de Tara in rindurile moldovenilor si in acest caz toata munca d-nei Pavlicenco de lamurire a populatiei in scopul de integrare a Tarii se duce de ripa.
  Chita scrematura politica am vazut in acesti ani si cum un singur om poate ruina sperantele prostimii in unire. cetatenie….
  Cum isi apara rusii interesele in Moldova si ce putem astepta de la patria Muma.
  O sa rida de noi si paduchii din bata de la izmene.

 9. lui :111 am sa te rog sa descrii in ce consta atitudinea „frateasca” din partea moldovenilor de pina acum…? as dori exemple edificatoare si FAPTE reprezentative…….

  Ca eu am impresia ca „fratietatea” asta la moldoveni e cam in felul urmator:

  Suntem ca fratii
  Ne mincam rahatii
  Cind tu pe-al meu
  cind tu pe-al tau….

 10. unionistul : „Stalinus …. nu exista consacrata in nici o legislatie infractiunea de Huliganism „…

  „HOTARIREA PLENULUI
  JUDECATORIEI SUPREME A REPUBLICII MOLDOVA

  Cu privire la practica judiciara in cauzele despre huliganism

  nr.12 din 20.12.1993

  „Culegere de hotariri explicative”, Chisinau, 2002, pag.354
  „Culegere de hotariri explicative”, Chisinau, 2000, pag.269

  * * *

  modificata de:
  Hotarirea Plenului Curtii Supreme de Justitie a Republicii Moldova nr.25 din 29.10.2001
  Hotarirea Plenului Curtii Supreme de Justitie a Republicii Moldova nr.38 din 20.12.1999

  Discutind practica judiciara in cauzele despre huliganism pasibil de pedeapsa si huliganism nu prea grav, Plenul Judecatoriei Supreme a Republicii Moldova mentioneaza ca in activitatea instantelor judecatoresti sint deficiente serioase privind judecarea cauzelor din aceasta categorie.
  Unele instante judecatoresti, la examinarea cauzelor de acest fel, nu intotdeauna asigura cercetarea sub toate aspectele si completa a circumstantelor invinuirii inaintate inculpatului si stabilirea tuturor participantilor la infractiune.
  Se comit greseli la calificarea acestor infractiuni. De multe ori aceste greseli isi au izvorul in insuficienta de clarificare a motivelor actiunilor ilegale ale vinovatului, aprecierea incorecta a indicilor de calificare a huliganismului agravat si deosebit de agravat, precum si delimitarea huliganismului de alte infractiuni.
  Sint frecvente cazurile de aplicare a pedepselor nejustificat de usoare huliganilor care au comis actiuni agravate si deosebit de agravate.
  Judecind dosarele despre huliganism nu prea grav, unii judecatori comit greseli in aprecierea juridica a faptelor savirsite si in consecinta sint trase la raspundere administrativa persoanele care au savirsit huliganism pasibil de pedeapsa penala sau alte infractiuni.
  Deseori in hotaririle cu privire la aplicarea sanctiunii pentru huliganism nu prea grav nu se indica informatiile necesare despre persoana contravenientului, sint expuse incomplet circumstantele contraventiei comise, nu sint prezentate motivele aplicarii unei forme concrete de pedeapsa.
  Nu intotdeauna se solutioneaza chestiunea privind perceperea de la persoanele vinovate a mijloacelor pentru recuperarea pagubei materiale cauzate de infractiune, precum si a mijloacelor cheltuite pentru tratamentul stationar al cetatenilor care au patimit in urma actiunilor de huliganism.
  In scopul inlaturarii neajunsurilor si ridicarii nivelului de realizare a justitiei in cauzele din aceasta categorie si in legatura cu intrebarile aparute in practica judiciara, Plenul Judecatorie Supreme a Republicii Moldova

  H O T A R A S T E :
  1. Se atentioneaza instantele judecatoresti asupra faptului ca huliganismul constituie o infractiune raspindita si periculoasa, care atenteaza la ordinea publica, linistea cetatenilor si care deseori conduce la savirsirea altor infractiuni mult mai grave.
  Instantele judecatoresti, luind in consideratie pericolul social sporit al huliganismului,”…….

  Ca de obicei cei care se erijeaza in mari cunoscatori sunt niste impostori obraznici asa cum esti tu tovarasele..vezi de pascutul gistelor si nu te mai baga in vorba ca n-am tim de pierdut cu toti neica nimeni…

  Cita glagorie oare trebuie cuiva sa-si dea sema ca seful statului(Basescu) este mai bine informat decit noi simplii cetateni in privinta persoanei lui Mocanu?….Dar la nivelul „agerimii” acestui „unionist” probabil ca e nevoie de mai mult….

 11. mai stalin stai si invata oleaca ;

  Ceea ce ai ‘copy-paste-at’ tu e un caz banal de jurisprudenta a Judecatoriei Supreme a RM ! Dupa cum vezi chiar iti spune ce fel de hotarari sunt : ‘Culegere de hotarari explicative ….. ‘ iar daca nu citesti printre randuri si nu ti-ai baut cerneala, cauzele de huliganism la care face referire Instanta Suprema constitue acte pregatitoare in comiterea de infractiuni, mai la nivelul tau, acele actiuni care sunt savarsite in scopul comiterii de infractiuni( spre ex. inf. de distrugere) cu valoare de recomandare pentru cazuri unde legea are anumite lacune in acesta materie, iar Legiuitorul n-a prevazut aceasta. Aceste recomandari ale CSJ se i-au in numele legii ca Hotarari.

  Uite cine da dovada de impostura !!! …. nu stii nimic dar s-a inventat optiunea copy-paste pentru cei ca tine.

 12. Actele de huliganism mai sunt denumite si acte de vandalism sau altfel, iar ele sunt o forma a infractiunii intentionate care pentru anumite infractiuni pot fi incriminate in legea penala dar datorita naturii lor sunt asimilate in continutul constitutiv al infractiunii.

  exemplu de acte pregatitoare :
  – procurarea, producerea sau adaptarea mijloacelor si instrumentelor necesarii savarsirii infractiunii;
  – culegerea de date sau informatii de natura sa faca posibila ori sa usureze savarsirea infractiunii etc.

  daca vrei sa mai inveti baga de sama cu cine vorbesti…

 13. Ideea de baza e ca individul asta , Mocanu, e cam instabil emotional! eu asa l-am vazut la „cabinetul din umbra” a Jurnalului de Chisinau! nu zic asta prin faptul ca-l podidea plansul, ci prin usurinta de a-si schimba manifestarile si hotararile! de altfel , cariera lui politica e dovada! Maine poate la fel de usor sa spuna ca Voronin e Dumnbezeu, daca de exemplu Voronin spune ca-i rezolva ceva! Deci, iata ce inseamna ca un „nebun” sa tulbure apele! Iar baietii aia ai lui au fost sfatuiti tot de Mocanu sa sara gardul ambasadei! Tot ce putem spune, e ca Mocanu a vrut sa omoare o musca cu bomba nucleara! Nu vreau sa se inteleaga lipsa de mila din partea mea, si neintelegerea vis-a-vis de procedurile politienesti a Chisinaului! Dar asa ceva..mai rar!

 14. Ceea ce spuneti nu cred sa fie o noutate pentru mai multi.

  Poate ca voi face o interpelare, legata de ce s-a intimplat in aczul Mocanu, ca totuna nu exista transparenta. Discutam dupa primirea raspunsului

  Nu am inteles despre care clan portocaliu Vieru and fiu vorbiti. Ce are PPCD cu Vieru, ca parca sint certati sau cum vine?

  Ati vrut sa spuneti patimit, nu patimas, nu?

  Poate pt Dvs. nu costa subiectul si de multe ori nu ne implicam, insa am precizat ca „am fost sunata”, de aceea am reactionat.

  Astept si sugestii privind „subiectele adevarate”.

 15. Pentru unionistul

  Ori eu am cam obosit cu acest blog, ori sint chioara. Va rog, legat de greseli, sa-mi postati fragmentele intregi. Dupa asta discutam

 16. Mocanu e un securist ordinar, care, ca si alti securisti, a primit indicatia dupa alegerile parlamentare din 2005 de a crea partide pe dreapta, mai exact pe zona liberala. Tactica, iarasi, pur securista. Aceste partide sint chipurile obiectul unor sicane, ele se inregistreaza cu probleme, au tot felul de dueluri cu structurile de stat, sint foarte anti-SIS si pro-legea Lustratiei, sint foarte anti-Voronin si cei mai mari unionisti (banalizind ideea unirii si ideea romaneasca in general), dar nu uita sa dea si in partidele de opozitie cu sanse, si mai ales in PL. Asistam la o elementara actiune de umflare propagandistica a unui ra(h)tat securist. Asta e tot.

 17. Am inteles cu cine vorbesc ..esti unul din militienii lui Voronin a carui virf intelectual e sa dea cu bulanu pe spinare la amaritii aia de pensionari.
  Esti atit de unflat in ignoranta ta incit n-ai priceput nimic din ce-am scris ..
  Tot ii dai ca la scoala cu copacii fara sa vezi padurea… Parca esti narodul ala a lui Caragiale cu castravetele….

 18. mai stalin, dezbracate de falsa modestie pe care o asterni si uite inca un exemplu de dosare clasate ‘din lipsa de componenta a infractiunii’, prezentata char azi la stirea ” Despre studentii basarabeni, cu unul de-al lor: TUDOR COJOCARU ” care a avut norocul chior sa nu pedepsit din lipsa de consacrare a unei infractiuni care sa reflecte obiectul realmente de incriminat ! Deci inca o data pentru necapabilitatea de a percepe fenomenul juridic : NU EXISTA ACEASTA INFRACTIUNE DE HULIGANISM !!! …. acestea sunt acte pregatitoare care se asimileaza in continutul altor infractiuni cum ar fi inf. de DISTRUGERE pentru care e prevazuta si sanctiunea in limitele prevazute de lege !

  citeste te rog copy-past-ul daca tot transpiri cautandu-mi sa demonstrazi ceva ! Pe intuneric nu vezi nici copacii si nici padurea. asa ca asteapta pana se lumineaza (_), apoi ‘te pornesti’ la drum neica.

 19. 111 : Hai mai 111 ca altfel la injurat romanii si Romania esti foarte slobod la gura acum de ce-ai amutit ???? eu tot astept un raspuns….

 20. „unionistule” vezi de treaba ca esti p-alaturi de subiect si e asa cum ti-am spus …n-ai priceput NIMIC. Nu te mai strofoca e in zadar.

 21. De fapt,este greu de vorbit atunci cind nu stii gradul de culpabilitate a acestor copii.Insa eu cred ca,Mocanu tatal,cu abilitatea sa de politician, putea f.usor sa-si rezolve aceasta intrebare,fara sa mai traga clopotele in tara si in afara ei.
  Eu nu cred in sinceritatea acestui caz „Mocanu”,din simplul motiv ca-l cunosc personal pe Mocanu.Este o persoana care prin politica si-a atins totdeauna scopurile personale,nu si cele sociale.
  Si apoi cel ce se fugareste dupa mai multi iepuri, de fapt nu prinde nici unul.Ce i-a mai ramas lui Mocanu?-Sa faca ceea ce face.

 22. Ma declar ategoric impotriva atacurilor din partea lui Mocanu a Misiunii diplomatice ale Romaniei in Republica Moldova!!!
  Nu poate pretinde la un tratament altul dechit al altor cetateni in tara, in care Mocanu a slujit regimul lui Voronin. „Mia culpa” , „fraier” – calificative aduse sie insasi de Mocanu nu il salveaza de responsabilitatea de a fi „fraier”. Pentru culpele lui din pacate sufera multi cetateni, nu numai copiii lui. A slujit un regim tiran! S-a crezut el, ca il va schimba pe Voronin? Cine ne crede? De prosti?
  Daca ar fi avut Mocanu niscaiva merite in fata acestui popor, Dumnezeu nu ar fi admis o atare nedreptate. Cine poate confirma niscaiva merite, care pot fi legate de persoana Mocanu?
  Se lupta pentru integritatea fizica a copiilor lui!
  Dar ce sa facem cu alti copii, care au nimerit ostatici ai regimului, pe care el fara nerusinare l-a slujit?
  Si ce mizerie a reusit sa dezvolte la Antena- ? Cred, ca acesta este cel mai mare ATAC in ultimii 10 ani la adresa ROMANIEI si deserviciu , care ne pune pe toti basarabenii-romani, cu acte in regula si fara ele, in situatia de a-si cere scuze in fata Romaniei si a poporului Roman de pretutindeni, pentru ratacitul de Mocanu si sa ne ierte Dumnezeu, ca nimeni nu a descoperit pina in prezent un dusman grav al poporului roman si l-au tratat ca pe un terchea-berchea fara a-l restringe sa nu faca ce a facut pina acum!
  Iertati-re Romani de pretutindeni pentru starea provocata de Mocanu!

 23. Pe mine ma mira accentele care se pun pe telefonul dat lui Voronin in Croatia. Ca chipurile asta demonstreaza stim noi ce.

  Dna Pavlicenco, sa fie chiar asa? Fiii fostului consilier, si eventualului concurent care face taraboi mare in pragul alegerilor comit o infractiune (sa admitem ca asa este)… Viitoarele implicatii politice si mediatice sunt clare pentru oamenii care au mintea limpede… Orice consilier normal la cap (in deplinatatea facultatilor mentale) isi informeaza seful despre asemea cazuri.

  Voronin o fi avand pacatele lui, dar nu cred ca acel apel telefonic este in mod obligatoriu un indiciu. Putin probabil.

 24. Pentru prosti dar multi

  Mocanu nu mai este consilier. Nu era cazul – intr-un stat civilizat – sa fie informat seful statului. In nici un caz. Toti trebuie sa actioneze in baza legii, ceea ce nu se intimpla in Moldova.

  Ba ceea ce a facut Voronin este un indiciu clar – in tara asta conduce si domina un singur om – satrapul Voronin, care inlocuieste legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *