Am fost rugată să public acest articol de către Asociaţia pentru protecţia animalelor fără adăpost „ALGA”
Ce poveste înţeleaptă. Era inclusă și în programul şcolar. Nădăjduiau marii cărturari ai neamului să mai dezmorţească minţile oamenilor. Dar, din păcate, când se citea povestea, chiar şi în familii, râdeau de urs, că a fost păcălit, fără să-şi dea seama că e o alegorie – tot oamenii erau încifraţi.
Povestea cu năpasta de rabie, despre care se spune că s-a aciuat prin satele Moldovei e o născocială deocheată. Nu vă comparaţi, dragi inventatori, cu marii scriitori. Nici măcar nu v-aţi interesat ce e rabie. Dacă va veţi fi interesat, nu aveați să difuzaţi la ştiri asemenea aberaţii. Cum că s-au depistat 21 de cazuri de rabie la oameni din două sate ale raionului Hânceşti. Dacă ar fi fost aşa, Moldova ar fi fost închisă pentru întreaga lume şi am fi fost examinaţi ca un caz ieşit din comun. Catastrofă ecologică. Dar la noutăţile din Europa nu s-a spus nimic. În toată Europa nu se adună atâtea cazuri de rabie. Oameni buni, în asemenea măsură nu vă iubiţi statul, încît sunteţi gata să-l ponegriţi în asemenea hal. Iată cu ce vreţi să fim cunoscuţi în lumea întreagă.
Cauze pentru răspîndirea acestei informaţii odioase pot fi multe. Alocarea unei sume mari pentru „vaccinarea animalelor” şi, prin urmare, deturnarea acestor bani. Deci, ne putem aştepta la un comunicat de presă, în cîteva săptămîni, cum că banii primiţi pentru vaccinarea maidanezilor au dispărut. Sau e vorba de fantezia bolnavă a unor indizizi, ce urăsc animalele. Însă oricare ar fi motivele, au suferit bietele animale omorâte barbar cu furcile în văzul copiilor.
Conform Monisterului sănătăţii a fost difuzată informaţia că, la sfîrşitul lunii noiembrie, au fost depistate 21 de persoane, ce au suferit de pe urma contactului cu animalele vagabonde. Medicina preventivă, laboratorul virusologic, în general neagă orice atribuţie la informaţia răspândită.(tel. 574-702, 574-557)
Deci cine este oare acel cineva, ce vine în postura de „vulpe”, să păcălească o societate?
Cei care au dezlănţuit măcelul contra animalelor vagabonde au putere şi bani, noi avem numai dragoste şi dorinţa de a ajuta aceste fiinţe nevinovate.
Ciclul vieţii fiecărui om are un final, dar, oricît de ateişti am fi, fiecare speră, din mila lui Dumnezeu, să mai apară pe acest pământ. Noi vă urăm, din tot sufletul, acum, în ajunul marilor sărbători, ca în viaţa viitoare să apăreţi pe pământ ca niște căţei vagabonzi şi să încercaţi să le explicaţi oamenilor că aveţi şi voi dreptul de la Dumnezeu să trăiţi.
Asociaţia pentru protecţia
animalelor fără adăpost „ALGA”
Ursu nu are coada,fiindca la vulpe ii de doi metri….
Ursu nu are coada,fiindca la vulpe e de doi metri….
Fiindcă coada n-are urs.
In memoriam:
Vasile Vatamanu, / 24 martie 1955 – 18 decembrie 2011
/ jurnalist si fost deputat,
“accident” tragic lânga Greblesti, / un mort si 3 raniti /
video:
la min.12; min. 21- / iorgu oprea rusificatul de la “Zimbru”/; min.23;
min.26 – / patronii presei /; min.29; min.35; min. 41- / cazul Ciobanu / http://www.youtube.com/watch?v=mnOFF0cCKsw
— TRAIASCA ROMANIA MARE !
——————————————————————-
1.
Vasile Vatamanu: “Pavel Cebanu – cancerul fotbalului moldovenesc”
3 februarie 2009:
http://www.moldfootball.com/?index=news&news=3746&print=on
” Eu nu sunt setos de funcţii. Am fost deputat în primul parlament al R. Moldova, director al agenţiei de presă “Moldova-press”, redactor-şef al ziarului Post-Scriptum. Îmi doresc cu adevărat să ameliorez starea fotbalului moldovenesc. Sunt un adept al adevărului, sunt cel pentru care banii
nu au valoare într-o relaţie sinceră de prietenie.
Am fost prieten cu d-ul Cebanu dar pe d-lui l-a copleşit banul. Nu îmi doresc prieteni bogaţi ci oneşti. Este o dorinţă de-a mea de a sluji fotbalului autohton.
Să vă spun şi altceva, cînd am citit în “Ziarul de Gardă” despre faptul cum dispar banii din fotbalul moldovenesc m-a pus pe gînduri. Este inadmisibil ce se întîmplă.
….Dar să ştiţi că acele priviri au fost exact asemănătoare unor doi boxeri care sunt gata să intre în ring…”
2.
22 Ianuarie 2009:
…Pavel Cebanu a fost ales preşedinte al FMF în 1997, după scandalul care i-a avut în prim-plan pe Constantin Tampiza şi Petru Comendant.
Pe fundalul certei celor doi, Cebanu a urcat în fotoliul de preşedinte, şi de atunci, creând un sistem dubios de alegeri, îşi păstrează funcţia,…
…Dar, să revenim la startul preşedinţiei lui Cebanu. Ajuns în fruntea FMF, Cebanu a ameţit de fluctuaţia banilor. Milioane de dolari inundau haznaua FMF. În 2000, în preliminariile pentru Campionatul European, FMF a încasat din drepturile TV ale partidei Moldova-Germania peste 2 mil. 300 mii USD. Sume enorme au fost transferate pe contul FMF şi de către televiziuni din Turcia şi Irlanda de Nord, doar că, în aceste cazuri, sumele au rămas necunoscute. Doar Cebanu o fi ştiind, la fel cum tot el o fi cunoscând cum au dispărut aceşti bani. Amintim că FMF a avut cheltuieli doar pentru deplasările echipelor naţionale, aproximativ a 10-a parte din banii încasaţi, în acea perioadă, doar pentru drepturile TV.
De altfel, drepturile pentru transmisiunile TV au devenit o adevărată bătaie de cap pentru Cebanu. Acesta nu ştia cum să ascundă de autorităţi sumele. Salvarea venise de la amicul său, Wilhelm Ghering, cetăţean german, născut la Tiraspol. Se presupune că Ghering a şi organizat combinaţiile financiare ale lui Cebanu. A creat firma «Infront», iar aceasta, contra unei sume simbolice, a cumpărat de la FMF drepturile TV, comercializându-le mai departe posturilor TV străine contra unor sume importante. Banii, bineînţeles, nu ajung la FMF, ci pe conturile «Infront». Este uşor de imaginat de ce FMF a vândut drepturile TV către «Infront» contra unor sume derizorii. În consecinţă, FMF câştigă mult mai puţini bani din drepturile TV, doar câteva sute de mii, deşi, în lume, tendinţa este în creştere. Deocamdată nimeni nu l-a întrebat pe Cebanu de ce FMF nu negociază singură contractele, oferindu-le «de pomană» firmei «Infront».
La începutul mileniului III, FMF a mai primit o mană din cer. FIFA şi UEFA au început să investească în infrastructura fotbalistică a ţărilor slab dezvoltate. O bază sportivă pentru echipele naţionale era planul perfect pentru spălarea banilor UEFA. FMF a început construcţia la Vadul lui Vodă. Aceasta a durat 4 ani şi a costat peste 4 milioane de euro. O sumă exorbitantă pentru câteva case cu 2 etaje şi 3 terenuri (nu stadioane) de fotbal. Dar, actele sunt acte şi UEFA a plătit banii. Intrebat atunci de ce atât de scump, Cebanu a răspuns că a fost păcălit de firma de construcţii. Ulterior, în fiecare an, baza de la Vadul lui Vodă a fost reparată. Ultima reparaţie s-a făcut în 2008, vara, după inundaţii, costurile fiind de 2 mil. euro.
-Multe lucruri dubioase au avut loc în activitatea FMF în ultimii 12 ani. S-au profilat colaborări cu diverse firme suspecte, au fost făcute promisiuni sterpe că se va construit un stadion, presei i-a fost interzis accesul în federaţie, iar fotbaliştii echipei naţionale au fost blamaţi de conducător.
http://www.zdg.md/social/unde-dispar-banii-fotbalului-din-moldova
3.
29 Septembrie 2011:
” Citeam zilele trecute pe un site românesc de ştiri sportive cum un fotbalist englez, venit să joace în R. Moldova, vorbea lejer despre corupţia din fotbalul nostru, despre meciuri aranjate, despre bani negri. E un motiv excelent pentru a începe investigaţiile, nu? Dar ăsta nu e primul (auto)denunţ din fotbalul sau chiar sportul moldovenesc. Daţi un simplu search (căutare) pe google şi veţi vedea cum fotbaliştii recunosc că au trântit meciuri, că arbitrii au fost şantajaţi, alţii au fost mituiţi. Vă mai aduceţi aminte de acuzaţiile din 2009 ale lui Petru Efros la adresa lui Pavel Cebanu referitoare la milioanele de euro furate, la casele înscrise pe numele rudelor? Cu toate astea, pe site-urile instituţiilor abilitate, nu veţi găsi nici măcar un simplu comunicat de presă, cu privire la reţinerea sau măcar investigarea unui caz de corupţie din sportul moldovenesc. Şi nu găsesc nici un răspuns la întrebarea: De ce?
Sportul moldovenesc este foarte corupt. Cred că e mai corupt şi decât politica. Vedeţi ce a păţit Igor Ţurcan, preşedintele Federaţiei de Tenis. Vedeţi de ce este în stare şi cu ce se ocupă în afara terenului un campion ca Şoltoianu…Sunt doar două exemple, cele mai recente, că în sportul nostru, e mai multă corupţie decât în oricare alt domeniu. Sportul nostru este modalitatea perfectă de a spăla bani. Sportul nostru este locul unde se aciuiază marii bandiţi ai neamului, ascunşi sub pretextul că ei de fapt investesc. Spor la muncă, CCCEC-ule! ”
Victor Moşneag,
http://www.zdg.md/editoriale/victor-mosneag-sportul-%E2%80%94-mai-corupt-decat-politica
O veste pentru vizitatori:
Astazi,20 decem.2011, ora 13.30,John Onoje, a scris cerere spre a deveni membru PNL din Basarabia,voi ceilalţi,ce asteptaţi,iarăşi sa vă o ee înainte?
Ne-a spus: “Am fost la Ghimpu,am vorbit cu d-lui,m-a trimis acasă.Eu am venit la PNL.”
Tat-su,cind a auzit,ca Onoje a intrat in politica,a cazut din copac si…si-a rupt coada.