“Statalistii” devin, in alegeri, unionisti, apoi… – iarasi statalisti…

In ultimele zile am alergat pe la emisiuni televizate si intilniri de tot felul cu cetatenii. Desigur, sint multe de spus, dar nu e cazul sa va obosesc. Citeva lucruri voi evoca, totusi.

2.PNL a depus la trei televiziuni – Publika TV, Jurnal TV si ProTV cereri sa se respecte punctul 18 din Regulamentul privind conceptia de reflectare a campaniei electorale, care prevede talk show-uri echidistante si impartiale. Pe naiba. Daca o televiziune a inceput sa raspunda prin invitarea noastra – nu la teme gen „intre Bruxelles si Moscova”, ci la subiecte pe tema medicinei, ecologiei, evacuarii gunoiului, maturarii strazii -, alte doua televiziuni, zise libere, ramin mute si surde. Ne tot povestesc despre mia de euro “necesari pentru promovarea talk-show-ului”.

3.Dorin Chirtoaca nu ne-a dat voie sa plasam publicitate cu “PNL propune Unirea cu Romania” pe troleibuze. Dupa ce impovaratul unionist fals a spus ca “va fi bucluc in Chisinau”, a aparut o firma care a zis ca el nici nu are dreptul sa permita sau sa interzica, pentru ca, anterior, a permis unei firme sa ia toate troleibuzele pentru publicitate, ca sa nu plaseze partidele – adica verzii si rosii -, de aceea am suferit si noi galbenii-albastrii. E o cirdasie iarasi la mijloc. O cirdasie contra mesajului Unirii cu Romania, care unora, iata, „nu le aduce voturi”.

4.Mesajul electoral “PNL propune Unirea cu Romania” a alertat PL-ul. Incearca sa ii atraga in teritoriu pe ai nostri si le spune ca “PNL incurca PL-ului”. Desigur, nu le spune conducerea PL despre Mesajul adresat de mine membrilor PL, in care e aratat clar ca PL nu a acceptat nici o cooperare spre binele romanilor. Cu forta nu poti face nimic, dar daca ambitie e – asta e. Noi vom lua cit vom merita, iar PL are greaua misiune sa spuna “nu votati PRIMUL din buletinul de vot, ca aia nu sintem noi”. Pe site-ul PNL am pus adresele sediilor si lista presedintilor stafurilor raionale, poate “usuram” munca PL-ului si a PLDM-ului, ba chiar si a MAE-ului, care tot umbla dupa oamenii PNL.

5.Am avut saptamina trecuta sedinta sefilor de stafuri raionale la Chisinau. Avem multe femei. Active si bune. Pentru ca partidul e curat si nu e corupt. Am plasat si foto de la sedinta.

6.Nu cred ca e doar de gamalia lui Stepaniuc, cel care ne tot bate la cap cu pierderea statalitatii. Si-o bagat coada aici si falsii liberali si democrati. O fi plata lui Stepaniuc sa ramina in termeni buni cu verzii. Ca si Turcan. Repetam: moldovenii de toate nationalitatile apara statalitatea, suveranitatea, independenta, integritatea (teritoriala), neutralitatea si moldovenismul – unde? Corect: in bucatariile si dormitoarele din Europa. Aici aceste fetisuri nu ii fac fericiti.

7.Mesajul Unirii cu Romania este unul foarte greu pentru o populatie deznationalizata. Totusi, daca acest mesaj, cum spun unii, dupa un referendum netrecut, a oprit razboiul politic intre Filat si Lupu, e o realizare. Este clar ca sondajele scremuto-platite ale lui Untila au menirea sa ingroape PNL si AMN. Sa vedem daca ii iese. Lumea nu pricepe deloc de ce MAE e mai bun decit PL sau PLDM. MAE se desface de ciuda cu romanasii sai consultanti ca PNL are curajul de a avea un mesaj curajos care face un clivaj clar, cum am spus. Numai ca votantii nostri nu spun ca ne voteaza. Ei pur si simplu ne vor vota. Iar romanasii isi fac misiunea antiUnire, ca intotdeauna.

8.Lumea e saturata de bilborduri din contrabanda de tigari si din medicamente certificate inainte de termen, contrar legii. Dar asta e. Noi, PNL, nu avem bilborduri de kilometri patrati din lei furati. Noi avem cuvintul si convingerea interioara ca adevarul e de partea noastra.


9.Se plimba acum o parte din societatea civila si tot iscodeste ce fac partidele, mai ca dictindu-le sa le spuna mai intii lor cind merg la intilniri. Fratilor, faceti-va datoria, care e problema? Dar fara ca sa va vada si sa va simta cineva. Ati stat la umbra sub comunisti, acum v-ati aranjat sub umbra PLDM-ului, dupa care ne bateti pe noi, PNL, la cap? Am interzis teritoriilor sa discute cu societatea civila pe care o consider controlata de actuala Putere.

11.Un fenomen cu care ma confrunt de ceva vreme e ca unele partide parlamentare nu au pe cine trimite la dueluri cu mine. Se tem. Desigur, ei spun ca “ce avem noi sa discutam cu o Pavlicenco?” Pai, nu vor spune ca “ne temem, pentru ca nu avem argumente contra lui Pavlicenco”. Pe mine ei ma amuza. Nu reproduc exemple, nici proaspete, nici legat de partide, nici legat de televiziuni.

12.Vineri am fost la Riscani, din care acum face parte satul meu natal Grinauti. Am fost cu ex-speakerul, istoricul, academician Alexandru Mosanu. A venit si Filat. Mai bine tac…  Ori sa spun, totusi? Filatel m-a salutat, am inteles ca a fost putin socat – nu stia acolo de cine da, apoi mi-a adus florile pe care i le-au dat cei de la Riscani, m-a “pupat”, smecherul verde, pe obraz, i-am aratat-o pe consiliera oraseneasca trecuta de la PNL la PLDM acum doi ani, dar care mi-a adus doua buchete de flori. La care el a zis – asa, sa auda Mosanu – “cum as face sa te fur pe tine?”, la care i-am zis: “e deja tirziu, ma poate fura numai dl Mosanu, pe care il respect foarte mult”. La masa de sarbatoare, Filat ne-a invitat, galant, la care i-am replicat: “somerii stau la alta masa…” De ochii lumii, Filat a lepadat oleaca mantia arogantei…

13.Oamenii vin greu la intilniri. Comunistii ii aduc, platindu-le cite, cel putin, 50 de lei, in autobuze achitate din bani furati, desigur. Unde e societatea civila? Este. Face intilniri bune in teritoriu. Azi am fost la Talmaza. Anterior ai nostri au fost la Calarasi, tot azi – si la Hincesti. La Olanesti, Stefan-Voda, unde au organizat o intilnire deja ai nostri, sint multi Pavlicenco, adica avind numele sotului meu. Am avut placerea sa vad in Olanesti oameni ce nu se tem de Romania, de Mesajul Unirii, care incep sa scape de romanofobie si de frica bagata pina in maduva oaselor de comunisti, care povestesc de deportari cu lacrimi in ochi. Oare frica e bagata numai de comunisti?

14. La Orhei, ca si in alte raioane, se lucreaza bine si a fost creata o organizatie oraseneasca de tineret.

15. Inca un capitol al campaniei noastre electorale sint persecutiile din partea celor de la PLDM, de care depind, administrativ, unii membri ai PNL. Este exact ca la comunisti: ori esti rosu, ori nu esti nimic. Doar ca s-a schimbat culoarea in verde. Avem asemenea cazuri in multe raioane, mai ales in Cantemir, unde un satrap verde, care seamana numai liberal nu e, ci a ramas agrarian sadea, ne persecuta membrii si candidatii pe lista. I-am spus acestei nimicnicii de om ca PLDM e un PDAM-2, stringind toate leprele sub stindardul unui partid fals liberal si democrat. Asa este – prorusii, mascati drept „cosmopoliti”, s-au mutat pe dreapta, dar revin, cu fiul lui Lucinschi, inapoi pe stinga, unde le e, d efapt, locul…

16.Vedem ca mesajul nostru radicalizeaza, mai ales, mesajele PL-ului. Incet, isi amintesc liberalii oportunisti si de NATO, si de iesirea din CSI, si de Unirea cu Romania. Pina cind? Pina vor intra in Parlament si vor redeveni “statalisti”, “oameni de stat”. Ca Rosca. E manipulare sau nu? Cred ca da. Amintesc: Constantin Tanase spunea ca, daca alianta si comunistii vor concura in aceste alegeri pe tarimul moldovenismului, va fi jale si revenirea comunistilor – posibila. Cam asa. Sa dea Domnul sa nu se realizeze pronosticul, chiar daca Alianta si comunistii ramin cu manipularea bazata pe moldovenism si statalism.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

42 Comments

Add a Comment
 1. Un partid unionist in parlament va schimba radical politica in RM.
  In primul rand va impiedica celor rosii-verzi-albastri-trandafirii sa faca coalitii monstruoase, sa imparta ciolanul si sa continue jaful si violul populatiei.
  Fiind constienti de acest lucru, toti isi manifesta ostilitatea fata de PNL. Partid care deranjeaza. Partid care le strica socoteala cea de acasa cu cea din targ.

 2. „MAE se desface de ciuda cu romanasii sai consultanti ”
  „Iar romanasii isi fac misiunea antiUnire, ca intotdeauna.”

  si sa va mai credem cind ziceti de unire cind vb asa despre conationali dvs? adica „romanasii” de fapt nu vor unire sau cum sa intelegem asta? care va convin dvs ca sa furati niste voturi is mari ramani patrioti si un partid care are consultanti din Romania sunt romanasi antiunire? dar oamenii care o sa faca prostia sa va votezi ce sint „moldovanasi”?

 3. Totusi, titlul articolullui este ales excelen, BRAVO!
  PNL- in Parlament. Bravo, Pavlicenco!

 4. Pt doru

  Stiu ce spun. Pentru alegerile din 5 aprilie 2009 au fost pt MAE doua propuneri de mesaj – Unirea cu Romania si anticoruptia. A fost ales al doilea. Daca era ales atunci primul, era altceva acum. De aceea, sint convinsa ca unii romanasi, cei cu misiuni, nu oamenii simpli, nu sint pentru Unire. Si-apoi stiu constant ce au incercat romanasii vizati contra PNL. Nu le-a iesit. Acesti romanasi nu au nimic in comun cu Unirea, ei au ce au cu misiunea lor si cu banul leprelor politice. Ei recunosc faptul ca Untila nu poate vorbi, nu are mesaj, nu are carisma, se bilbiie, adica din … nu faci bomboana. Doar mesteri la ticalosii, fara frica de Dumnezeu.

 5. Stimata doamna Vitalia,
  Fiti vigilenta si sa ne gandim logic:
  pana acum, toti militantii pt. Marea Re-Unire: cantaretii Doina si Ion Aldea-Teodoroivici, primarul N.Costin, poetul Gr.Vieru, lingvistul Ion Dumeniuk, fratele lui Mihai Ghimpu, etc. au fost „lichidati”- fie prin iradiere, otravire sau „accidente” de masina.
  Acum, Dvs, sunteti eroina n 1 din Moldova pt. Re-Unirea cu Romania.
  Deci, in logica evenimentelor, KGB din toate capitalele implicate va incerca sa va anihileze- tot prin „accidente”. Cereti protectie speciala de la Guvern. Paza buna trece primejdia rea !
  Sa Va ajute Sfanta Maria si toti sfintii nostri !

 6. D-na Pavlicenco,nu-l mai citati atita pe marele
  guru(poate e cu „C”) Kostea Tanasî, maestru în ale suptului si linsului.Amintiţiva cum osugea pe a lui Snegur pînă nu-i dadea drumul in pantaloni.A trecut,tot cu suptul peurma la Roşca,ca maiapoi sa suga două odată,a lui Diacov,pentru 3000$ iar a lui Lucinschi pentru
  60000$.A mai mingiiato nu stiu pentru cit pe a lui Filat,ca mai apoi s-o mulga si sa o suga cind pe a lui Plahatniuk,cind pe a lui Lupu.Face cite o pauza cind mai suge cite o sticla d e vodca pina nu se mulge.Nici prin asta nu se deosebeste cu nimic de Kostea Starîş.Mai lasatine cu asemenea vaflişti.Nu ni-i bagţi pe kur in calitate de repere morale ale naţiunii.

 7. D-na Pavlicenco, sa nu mor prost Unirea asta cu noi romanasii cum vreti sa o faceti?…sub forma de confederatie sau Chisinaul sa devina un simplu municipiu resedinta de judet intr-o Romanie dodoloata.

 8. //“Statalistii” devin, in alegeri, unionisti, apoi… – iarasi statalisti…//

  exact.

 9. Republica Moldova in calitate de stat independent este sursa de imbogatire personala pentru clasa politica autohtona de toate culorile politice.

 10. Pt Suarez

  Cititi pe blogul meu, am descris totul. „Romanasii” nu sint cei din Romania, care stau acolo, ci cei care vin aici si ne invata ca nu trebuie sa ne dorim acest mesaj si acest ideal-obiectiv.

 11. Frumos.Actiunea in teren ,pozele ,discutiile cu oamenii arata ca sunteti tare . Continuati in a va apropia oameni de valoare in partid si nu va putea sa va stea nimeni in cale.

 12. Publika TV este o afacere prin care Ovidiu Vantu din Romania cauta sa corupa si sa santajeze pentru a-si pune oamenii in posturi cheie in stat. Un excroc f. abil si periculos

 13. Am fost in Olanesti si am observat un perete de vrio 5 pe 2,5 m plin numai cu afisele PNL, pe linga asta toti stilpii sunt cu PNL. Nu e chiar bine ce fac tinerii din Olanesti, sunt locuri neautorizate!!! Si inca ma zice-ti ca PNL lupta cinstit.

 14. KOKO-munistii organizeaza semnaturi colective in comune care OBLIGA cetatenii sa-si ia angajamentul ca vor vota KOKO-ii.

  Sistemul acesta trebue interzis caci este o forma antidemocratica , deghizata, de a obliga cetateanul sa nu-si schimbe parerea pana la alegeri, sa-l incorseteze, sa-l subjuge de a vota KOKO-iii, de a-l lipsi de LIBERTATEA de a vota alt partid.

  AVIZ PNL-ului, aviz ALIANTEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  TREBUE sesizata Curtea Constitutionala.

 15. Acest tovarici STEPANIUC care cere interzicerea PNL-ului, in ce an a aterizat in BASARABIA ????????????? Acest KOKO-i vine cu teorii totalitare depe taramurile SIBERIEI ??????????????

 16. PLDM: vrem federalizarea Moldovei şi ridicarea limbii ruse la statutul de limbă oficială.

  Unica soluţie pentru rezolvarea problemei transnistriene este federalizarea Republicii Moldova şi ridicarea limbii ruse la statutul de limbă oficială a statului, a declarat reprezentantul PLDM, Petru Vlah, în cadrul unor dezbateri electorale la postul local de televiziune din Gagauzia. Fiind întrebat dacă PLDM va păstra actuala alianţă, Petru Vlah a declarat că la moment alianţă nu mai există, iar crearea unui noi alianţe urmează a fi discutată în viitorul Parlament.
  În cadrul aceeaşi emisiuini, reprezentantul PLDM a declarat că Mihai Ghimpu nu va avea nici o funcţie înaltă în cadrul viitoarei guvernări. „În cazul în care Ghimpu va obţine o funcţie, eu voi depune mandatul de deputat şi voi ieşi din sală”, a spus Petru Vlah. În acelaşi timp, el asigurat că PLDM nu este în nici caz un partid proromânesc.„Voronin a încercat să lipsească Găgăuzia de dreptul la autodeterminare în cazul în care Republica Moldova s-ar uni cu România. Iată de ce Voronin, din aceste considerente este mai apropiat de români decât PLDM”, consideră Petru Vlah.
  Conducerea centrală a PLDM nu a comentat în nici un fel declaraţiile candidatului său.
  Petru Vlah este jurist, deputat în Adunarea Populară a U.T.A Găgăuzia şi candidează pentru funcţia de deputat al Parlamentului Republicii Moldova din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, având poziţia 30 în lista electorală.

  Înregistrarea audio a emisiunii:

  http://antimedia.info/?p=812

 17. Conferinta de presa organizata recent ( acum doua ore ) de catre reprezentantul puterii de la Moscova in interiorul Ambasadei Federatiei Ruse la Chisinau, cu atacuri directe la adresa statului roman, acuzat de tot ce i se intampla mai rau RM, atacuri in care s-au folosit tot repertoriul clasic sovietic de mistificari, manipulari si amenintari arhicunoscut, este un amestec direct, grosolan, in derularea campaniei electorale dedicate scrutinului electoral din 28 noiembrie 2010. Radicalismul limbajului folosit denota faptul ca rusii nu se vor opri aici si vor merge, daca este nevoie , pana la capat. Romani! Vi se pregateste ceva urat de tot!

 18. Oficialul rus a fost cel mai tare deranjat, de campania unionista dusa de „unele forte politice angrenate in campanie” ( oare la cine s-o fi referind? ), ceea ce denota, dupa opinia sa, amestecul direct al statului roman, care tot timpul a agresat cultura si limba moldovenilor si a calcat in picioare „spiritualitatea poporului moldovean” ( ia uite cui ii pasa de spiritualitatea moldovenilor ). Oare cum nu-i loveste din senin un trasnet? Chiar si sansele minime de aderare la UE ale RM sunt tot din vina statului roman, care este foarte prost vazut la Bruxelles si din aceasta cauza nici un alt stat nu va mai fi primit in Uniune ( dar cu inceperea foarte recent a tratativelor de aderare a Serbiei la UE cum ramane? Cand auzi asemenea porcarii ( oare de ce rusilor toata lumea le spune porci? ) esti atat de lovit in plin, incat poti sa faci atac de cord. Eu nu stiu cum ii suportati! Oricum rusii licreaza tare si vor lucra din ce in ce mai dur. Abia acum iese la iveala cam cat de tare ii ii deranjeaza eventuala pierdere a Basarabiei. Istoria incepe sa semene cu ceea ce s-a intamplat in republicile baltice, ceea ce poate fi de bine. Sa nu ne grabim totusi. Rusii nu si-au spus inca ultimul cuvant… Nici basarabenii nu au facut-o…

 19. Andrei SV,
  PNL nu are obraznicia PLDM bunaoara.Citeste aici:
  Fotografia Zilei: Afișe PLDM și pe poarta cimitirului din Criuleni
  Foto: omg.md

  Afișele electorale sunt încleiate peste tot – și pe panourile electorale, billboarduri, dar și în locuri mai obișnuite. Agenția pro-comunistă Omega a depistat un banner PLDM atârnat și pe poarta cimitirului din Criuleni.

 20. daca PCRM este in extrema stinga, ap PNL e in extrema dreapta.

  ma uit pe pozele de mai sus si vad cine va sunt simpatizantii, ei vor vota viitorul

 21. pentru Suarez

  cum vad eu Unirea dintre Rep.Moldova si Rep.Romania in noul stat Noua Romanie

  –prefata–
  1. PNL ajunge in parlament
  2. noul guvernul AIE (PLDM, PL, PD, PNL si AMN) vor intra la guvernare si vor putea alege presedintele
  3. este cunoscuta dorinta liderului Filat din PLDM si a liderului Lupu din PD ca sa ramane ei „conducatori de tara” si se vor opune unei eventuale uniuni
  4. PNL propune in mod deschis in Parlament si in Guvern aceasta actiune de Unire dintre MD si RO
  5. PD si PLDM se vor opune initial
  6. cu timpul PCRM se dezintegreaza datorita pierderii alegerilor din nou, si ca nefiind la guvernare si deci la sursa banului statului, nu vor putea mentine masinaria de coruptie
  7. la urmatoarele alegeri AIE devine foarte mare, si astfel se vor forma aliante care nu vor avea ca parte PCRM absolut deloc, acesta devenind de nivelul AMN
  8. in schimb la alegerile urmatoare (nu din acest an ci urmatorul) va face dovada faptului ca PNL va creste si mai mult in Parlament
  9. PNL va propune iar Unirea cu Rep.Romania dar de aceasta data, majoritatea Parlamentara din Rep.Moldova va fi pentru

  atunci se va face in felul urmator
  1. se formeaza o adunare mixta a Parlamentului de la Chisinau si a Parlamentului de la Bucuresti in municipiul Iasi
  2. se va semna si vota Unirea celor doua state
  3. aceasta Unire nu va intra in actiune imediat ci va fi inclus 1 an de adaptare si unificare
  4. in acelasi timp vor fi anuntate atat UE, NATO si ONU
  5. timp de 1 an, se va face procesul de unificare, si noul stat Noua Romanie va obtine rand pe rand recunoasterea internationala
  6. Se va opune Rusia in cadrul ONU, dar si Ungaria
  7. si totusi Unirea poate fi facuta si nu poate fi interzisa sub nici-o forma, pentru ca este DEMOCRATA si INTERNATIONAL LEGALA
  8. va fi impotriva in cadrul UE atat Ungaria cat si alte tari, dar EXISTA PRECEDENTUL GERMAN prin care RDG devenea parte a Comunitatii Europene la acea data

  9. organizarea Rep.Moldova va fi facuta dupa standardele europene (inspirate daca nu stiti din cele americane) in EURO-REGIUNI ECONOMICE
  10. va fi o organizare pe judete asa cum doresc est-moldovenii in special !!! si nu noi restul romanilor
  11. Transnistria va deveni judet
  12. Gagauzia va deveni judet
  13. indiferent ca Gagauzia si Transnistria isi vor declara independenta absolut nimeni nu le va recunoaste
  14. de facto vor ramane cat de cat independente, pana cand treptat noul stat roman isi va intra in drepturi
  15. atat gagauzii cat si transnistreni isi vor da seama ca nu e dracu asa de negru
  16. Chisinau nu va mai fi capitala, dar asta nu inseamna ca va fi daramata (sa fim seriosi) ci va fi un „simplu” municipiu precum este si Constanta, Iasi, Cluj – orase destul de mari si ele in cadrul Romaniei
  17. E posibil ca si Capitala noii Romanii sa fie schimbata la Brasov
  18. timp de 1 an buletinele si pasapoartele vor fi schimbate cu cele Romania
  19. timp de 1 an va urma si un proces de schimb al monedei leu-modovenesc cu leu-romanesc
  20. timp de 1 an va urma si un proces de integrare juridic, fiscal

  Exista deja precedentul unirii cu RFG si RDG si nu cred ca chiar facem ceva ce altii nu au mai facut, sau este imposibil.

  Ideea este oricum urmatoarea:
  – cat timp stati intre doua mari zone economice CSI si UE, si oscilati, atunci nici nu o sa puteti dezvolta
  – puteti adera si singuri la UE dar cu conditia sa rezolvati singuri problema Transnistriei DAR INTREBAREA ESTE : PUTETI SINGURI ?
  Eu zic ca 20 de ani au aratat mai mult decat clar (CE DOVEZI MAI VRETI OAMENI BUNI DECAT FAPTELE SI REALITATEA VIETII TRECUTE ?) ca Rep.Moldova nu poate sa isi croiasca singura soarta, sa devina de facto independenta
  – aderarea la UE cum bine au spus si altii, este un fapt foarte cunoscut in UE, se va face pe principii mult mai dure si se va pune foarte mare accent SI PE factorul economic (si aici nu este vorba cat de bogata este tara care adera neaparat, ci mai ales cat de sanatoasa si performata este economia, datoriile, deficitul ,arieratele, etc, lucruri foarte complexe si care nu se pot maslui sub nici-o forma, si lucruri foarte greu de muncit)

  Daca nu ma credeti atunci uitati-va la Albania care este dpdv geografic cu mult mai aproape de UE decat Rep.Moldova, sta mult mai bine la capitolul democratie, si mai ales la economie (au PIB de doua ori mai mare la populatie si suprafata mai mici decat Rep.Moldova), si atunci sa intelegeti ca

  REP.MOLDOVA VA INTRA SINGURA IN U.E. DUPA CE VA INTRA ALBANIA IN U.E. !!!!

  Sa spunem ca Albania a intrat in NATO in 2009 impreuna cu Croatia ??
  Sa mai spunem ca pana si Bosnia Hertegovia are sanse sa intre in UE mai mari decat ale Rep.Moldova ???
  Bosnia Hertegovina are castile albastre de mentinere a pacii, dar nu are trupe straine (de NATO si UE) de ocupatie !!!!
  Rep.Moldova singura se aseamana cu Serbia de fapt, adica o tara cu probleme in care o zona Kosovo este de facto autonoma si independenta (= Transnistria) si are si o zona autonoma Voievodina cu parlament propriu (= Gagauzia).
  CONCLUZIE:
  REP.MOLDOVA O SA INTRE IN U.E. ODATA CU SERBIA (si asta cu coditia ca Armata Rusa sa se retraga din Transnistria) !

  CAM ASTA SUNT SANSELE REALE DE ADERARE A REP.MOLDOVA SINGURA LA U.E. !

  Eu nu o zic ca sa ma laud, sau sa par increzut, chiar dimpotriva imi pare nespus de rau ca sunteti in aceasta situatie, pentru ca sunteti practic fratii nostri.
  Dar asta este realitatea.
  Cu siguranta vor fi foarte multe aprecieri si sprijin foarte mare din partea UE pentru Rep.Moldova, dar UE nu poate rezolva ceea ce trebuie singuri sa rezolvati.
  Si aici e nordul gordian CEEA CE TREBUIE VOI SINGURI SA REZOLVATI NU PUTETI REZOLVA – sunteti intr-un punct mort.
  Astfel incat singura sansa este Unirea cu Romania.

  Sau daca vreti sa ramaneti in CSI care rezista doar datorita gazului si petrolului bine, restul SARACIE (luati PIB-ul /cap locuitor a tuturor zonelor din CSI – sa vedeti ca inafara de orasele mari Moscova, S.Petersburg, si statele CSI ca Azerbaidjean sau regiunile ruse cu gaz, restul sunt in saracie).

  Si criza economica mondiala nu a trecut inca!

  de Votul vostru va depinde Viata voastra.
  cam asta este ideea.

 22. In 1940 rusia NU a invadat BASARABIA.

  EA a fost cedata de puterile OCCIDENTALE rusiei prin buna intelegere, caci interesele OCCidentului o CEREAU.Si deci tratatul Ribentrop- Molotoff a fost semnat.

  CA DEOBICEI IN ISTORIE eUROPA FACE CADOURI RUSIEI CU DIFERITE STATE ASA ZISE SALBATICE, BARBARE, DELA PERIFERIA EUROPEI. Aceste cadouri nu au costat occidentul nici o centima

  La fel s-a intamplat dupa cel de al doilea razboi mondial cand europa si AMERICA s-au debarasat de 7 state periferice, caci interesele occidentului o cereau.Aceasta operatie nu a costat occidentul nicio centima.

  Ce auzim acum ???????????

  Interesele occidentului si americii sunt pentru „” pretenia „” cu rusia. Cadourile se intrevad deja ::::::: Transnistria , se vorbeste pe ici pe colo, fara vointa politica, Unirea cu ROMANIA nu convine europei , deci se lucreaza intens in culise CE CADOU CREDIBIL sa facem rusiei pentru a profita de son petrol dar sa nu ne coste nicio centima.

  Ce ne ramane ?????????

  Sa fim UNITI moldoveni cu Romania si sa realizam cat mai repede UNIREA moldovei cu ROMANIA.
  Apoi sa vorbim toti limba romaneasca si nu limba MULDU-FU-FU-leasca a RENEGATILOR VORONOFF si DODONOFF.

  Interzicerea definitiva a KOKO-munismului si a KOKO-munistilor.

  Bunastarea moldovenilor va veni cand moldova se va debarasa de KOKO-i.

 23. ED_ ai mare dreptate .
  UNIREA VA SALVA MOLDOVA ,numai ca mie nu-mi place cum doamna VP ataca vehement MEREU …AIE . Articolul de mai sus este una din dovezi.. Daca faci o analiza a tuturor articolelor scrise de dumneaei pe aici o sa vezi ca dusmanii ei de moarte sunt: FILAT , GHIMPU , CHIRTOACA , mai rar Marian Lupu si aproape deloc Voronin, Rosca .. deaceea ma tem ca presimtirile mele se vor edeveri.
  Ea este un fals unionist .. un al doilea Rosca .Sa dea Domnul sa gresesc, dar tot ce-a facut doamna pana acuma compromite UNIREA. A chemat prin agresivitate si murdarie impotriva paridelor componenete ale AIE, a facut companie murdara la adresa lui Chirtoaca , Ghimpu si Filat, cat si a altor lideri de partide democratice :Untila , Petrencu. MURDARESTE TOT CE ATINGE FARA SA AIBA UN PIC DE AUTOCRITICA .Asa om in politica ” pentru Moldova „te pune pe ganduri : cu cine este doamna cu adevarat , daca tot ce spune este sincer si daca nu urmareste niste scopuri meschine…
  Exemple avem destule .

 24. dna Nina Gonta eu totusi cred in dna Pavlicenco pentru ca este PREA IMPOSIBIL ca un PARTID INTREG sa hotarasca ca tinta proprie electorala Unirea dintre Rep.Moldova si Rep.Romania si apoi sa faca precum PPCD

  Sa fim seriosi. Apoi alte dovezi pentru care dna Pavlicenco demonstreaza este ca a atacat pozitiile GRESITE si MINCINOASE ale PCRM cand Lupu lingea mana lui Voronin !!

  Faptul apoi ca dna Pavlicenco ataca liderii AIE, este FOARTE CORECTA !
  Invatati-va cu democratia domnilor !

  Cand primarul Chirtoaca foloseste interesele de partid si nu este CORECT CA PRIMAR ce vreai sa fie laudat ?
  Nu va mai fie atata frica de critica domnilor !!!

  Critica , ATAT TIMP CAT ESTE REALA SI FUNDAMENTATA, este ELEMENTUL ESENTIAL DE RASPUNS (asa zisul in engleza FEED-BACK) al cetatenilor sau al altor actori civili sau politici din viata politica si sociala a unei tari !

  Pana la urma, acum sincer, daca nu ar exista PNL si prin presedintele ei, dna Pavlicenco CINEVA SA CRITICE IN MEDIA ipocrizia referitor la unionism al unor pretinsi nationali, atunci CINE ?

  Chestia ca vaaaaiii sa nu speriem babele de la tara care voteaza comunistii pentru ca au trait o viata intreaga in URSS si li se pare ca daca voteaza PCRM se intoarce tineretea lor inapoi, este O FALSA TEZA !
  O baba comunista va vota cu comunistii indiferent cat de mult o sa vorbeasca PNL despre Unire sau nu !

  Apoi NU PNL ESTE LA GUVERNARE IN REP.MOLDOVA !
  Atunci nu inteleg… nu exista nimeni sa lupte cu PCRM ?
  Mai lasati frica deoparte si folositi CURAJUL ca nu costa nimic !
  Oricum sunteti la fundul sacului ! Ce mai aveti de pierdut ?

  PS: sa fiti sigura 100% ca daca PNL (acest foc care fierbe apa AIE in care se vaita rosii ca racii PCRM) va intra in Parlament si va efectua actiuni politice impotriva a aceea ce a sustinut in campanie VOI FI PRIMUL CARE VOI CRITICA PNL si dna Pavlicenco.
  Dar dati-mi voie sa va spun, hai sa votam toti moldovenii PNL, sa intre in Parlament si apoi o sa vedeti ca nimic din toate relele la care va ganditi nu o sa se intample.

  Dna Pavlicenco totusi cred ca a demonstrat ca nu a avut si nu are interese economice ascunse in Rep.Moldova, si este o doamna care stie ce inseamna Uniunea Europeana (in care a calatorit dupa cum a prezentat si pe blogul dumneai) si sa vedem apoi si ceilalti oameni din spatele liderilor, si din cate am vazut oamenii din PNL sunt niste oameni curati.

  Adica hai sa credem in Filat si Lupu, dar sa nu votam cu Pavlicenco pentru ca … spune adevarul prea tare.
  Scuzati-ma de o parabola poate fortata (dar exact asta mi-a venit acum in minte) …. eu nu cred ca Domnul Iisus spunea adevaruri cu jumatate de gura !!! Si pana la urma cam asta a dorit Fiul lui Dumnezeu sa ne invete pe noi toti oamenii: sa spunem adevarul clar (de pe acoperisul casei parca era versetul) si sa nu mintim impotriva aproapelui nostru.
  (fie ala si AIE – sic 🙂

  Asa incat eu mi-as face griji pe acest pamant doar daca EU INCERC SA RESPECT PRINCIPIILE UMANE UNIVERSAL VALABILE, si sa am o viata cat de cat echilibrata.
  Nu am sa inchid ochii sau sa nu spun de frica sa deranjez pe cineva, si astfel sa imi abdic sufletul in fata minciunii. Vreau sa spun ceva, atunci spun raspicat. Cred ca am face bine toti, sa nu fim egoisti sa dorim ca altii sa gandeasca ca noi, deci eu mai bine spun clar ceea ce vreau si cred, si apoi daca altii vor sa fie de accord cu mine sau nu, este partea a2a !!!!

  La fel si cu alegerile din Rep. Moldova. Au fost forte politice care s-au jerfit pentru AIE aici vorbim de PNL si MAE (si altele cred, dar nu le stiu).
  Acum ca PCRM nu este la guvernare „sa organizeze” alegerile exact cum furai ei inainte voturi, atunci PNL se poate implica in alegerile parlamentare ca orice partid (asta e menirea unui partid politic domnilor).
  Daca PCRM va castiga va fi vina 100% a AIE, si nu a PNL.

  Si eu unul sa fiu pe strada si sa ma intalnesc cu o baba comunista (zic si eu baba comunista… ca am vazut videoclipul PCRMist cu aberatia in care PCRM sustinea ca digul de le Prut a fost spart dinamitat intentionat ca sa inunde Rep.Moldova ca nu cumva sa inunde orasul Galati din Romania !!!! si toata „informatia” era o baba comunista din satul ala care spunea „sigur asa a fost” dar cand a fost intrebata daca A VAZUT a spus doar ca A AUZIT …… apropo Galati e in aval de varsarea Prutului in Dunare, deci minciuna 100% PCRMista pentru prosti)
  si atunci baba asta comunista aude ca eu am o pancarda pe care scrie „UNIRE CU ROMANIA” …. se pot intampla urmatoarele:

  1. vorbesc cu ea si ii spun detasat (fara sa incerc sa o conving) care sunt motivele pentru care este bun acest lucru
  EU NU VREAU SA CONVING PE NIMENI, EU VREAU DOAR SA INFORMEZ
  Lumea trebuie sa decida singura ce voteaza (noi nu suntem comunistii sa ii punem sa voteze partidul unic comunist)
  2. atunci baba poate sa vada ca nu imi este frica, nu doresc raul nimanui, nu urasc pe nimeni, nu doresc cu forta nimic, nu vreau sa o conving de ceva ascuns, sunt public, legal si oficial
  3. si baba poate ori sa voteze in continuare pe comunisti (oricum probabil o sa o faca)
  4. ori poate o sa voteze cu PNL dar nu o sa spuna la nimeni
  5. ideea esentiala ESTE TOTUSI URMATOAREA : chiar daca baba comunista ii va vota pe comunisti, totusi pentru PRIMA DATA isi va pune intrebarea MAI DA TOTUSI AIA DE LA PNL NU SUNT DIAVOLUL ASA CUM II PREZINTA PCRM, si poate nu la alegerile acestea, la urmatoarele o sa inteleaga minciuna si furtul PCRM

  Doar ca ramane totusi un lucru greu de facut… cum sa te prezinti in fata tuturor babelor comuniste din Rep. Moldova ?
  Fara media este foarte greu. Enorm de greu. Si inseamna multi bani.
  Unde mai pui ca guvernare AIE impiedica orice partid care nu face parte din AIE sa fie mai vizibil in media (asa se intampla in toate tarile, guvernarea se foloseste de guvernare pentru a atrage foloase – nu e ceva chiar gresit in anumite limite – dar asa este peste tot in lume – ca subaltern trebuie sa te lupti cu seful tau ca sa devii sef)

  Asa incat pentru Rep.Moldova deja ceea ce face PNL inseamna o minune, si in spatele acestei minuni sta de fapt multa munca.

  PS: „murdareste tot ce atinge” eu cred ca PNL este singurul partid politic care nu sta sa doreasca scoaterea unui spot electoral inafara legii (PCRM a cerut ca spotul PLDM sa fie exclus, AIE a dorit spotul PUMD, PD vrea scoaterea spotului PCRM, oricum nici nu mai tin minte, ca acum e o debandada cu acestea)
  Eu zic sa lasati toate spoturile sa curga, si lumea va decide prin vot. Important e ca votul sa fie LIBER si sa nu fie FURTURI la vot.
  Si daca Rep.Moldova va vota, de exemplu PNL in asemnea conditii, foarte bine, dar daca Rep.Moldova va vota, de exemplu, PCRM in asemenea conditii, foarte bine deasemenea pentru ca este decizia cetatenilor Rep.Moldova !!!
  A forta din exterior sau din interior PRIN FURT alt vot decat ceea ce isi doresc oamenii inseamna de fapt RAZBOI CIVIL, ceea ce este INACCEPTABIL intr-o tara democratica.
  De ce? Pentru ca LIBERTATEA inseamna ca fiecare om sa faca ceea ce isi doreste, si fiecare societate ceea ce voteaza. Indiferent daca lucrul ala este rau sau bun (alcool / comunisti – supa / liberali)

 25. erata: Galati e in amonte de varsarea Prutului in Dunare (nu in aval)

 26. Pentru Nina Gonta,

  Aceasta cucoana are un creeras de vrabie. Doamna Vitalia si cati altii INTELEPTI pierd timpul cu ea cautand sa o convinga ca vorbeste numai prostii, dar ea continua cu o indaratnicie prosteasca.

 27. Stiti cum o numea pe Pavlicenco,regretata Lidia Istrati- CUTRA KGB-ista !!!!!Cita dreptate a avut !!!Aceasta vipera e gata sa inghita tot,ce ii sta in cale ! Cita ura si murdarie emana vaca asta cufurita !!!!! La gunoi,ca cu CURTE Unirea nu se face !

 28. erata -cu CUTRE Unirea nu se face !!!!

 29. preluare de pe pagina Internet a lui Mihai Ghimpu:
  http://ghimpu.wordpress.com/dialog/#comment-575

  Domnule presedinte,
  Ati creat Un Serviciu de pazire a moldovenilor patrioti
  si pro-Unire contra ASASINATELOR de la KGB ?
  Cititi si luati aminte ce se intampla in “democratia” noastra:

  Interviu cu Alexandru Bantoş,
  redactor-şef al revistei «Limba Română»,
  director al Casei Limbii Române din Chisinau

  “Ziarul de Garda” din 26 august 2010:
  http://www.zdg.md/exclusiv/am-cultivat-mituri-false-care-nu-pun-pret-pe-demnitate-si-curaj

  Intrebare de Aneta Grosu:
  “Cum au fost implicate serviciile de securitate
  în războiul contra limbii române?”

  raspuns:
  — «Firesc» şi cu amploare. Descurajând, intimidând şi chiar lichidând pe cei care au curajul să promoveze deschis adevărul despre limba română, despre trecutul şi prezentul nostru. Se consideră că nu a murit de moarte bună Ion şi Doina Aldea-Teodorivici, Ion Dumeniuk, Nicolae Costin, Ion Vatamanu, Gheorghe Ghimpu, Lidia Istrati, Grigore Vieru şi atâţia alţii. Personal, am simţit pe propria piele «strădania» serviciilor speciale, de a-mi domoli «avântul patriotic». În 1995, după lansarea unui număr proaspăt al revistei «Limba Română», la liceul «Mircea Eliade», seara târziu, un glonte a nimerit „întâmplător” în geamul apartamentului nostru de la etajul patru, casa fiind situată aproape de MAI.

  Cazul a fost cercetat de un «grup de specialişti», care nu ştiau o iotă româneşte. Sigur că «incidentul» nu a mai fost elucidat, iar un bun cunoscut de la Interne, fost coleg de studii cu mine, după ce s-a documentat, mi-a mărturisit discret: «Este un avertisment. Ia aminte şi păzeşte-te!».

  Mai târziu, evident nu fără asentimentul «serviciilor», s-a dat foc Casei Limbii Române, instituţia a fost profanată de trei ori, pe faţada ei fiind scrise cuvinte licenţioase, fiind desenat semnul svasticii, care se regăsea şi la sfârşitul cuvântului România scris pe perete. Făptaşii nu au mai fost descoperiţi nici azi. Tot prin «grija serviciilor», în 2004, a fost organizată o campanie deşănţată de denigrare a subsemnatului şi a instituţiilor conduse de mine în presa aservită guvernării de atunci. În 2005, la CLR, «întâmplător» a fost descoperit un echipament de interceptare: două microfoane au fost depistate în biroul directorului şi al treilea în anticameră. Am avut, de asemenea, un lung proces de judecată, intentat revistei «Limba Română», şi numai datorită unor oameni ai legii cu inimă de adevăraţi patrioţi am reuşit să salvez publicaţia de la un faliment sigur, planificat de guvernanţi. Şi azi, gândindu-mă la acele vremi – procesul a durat aproape doi ani (2002—2003) – îmi exprim gratitudinea faţă de judecătorii Boris Barcă, Aurica Us, Ana Nohai, Ion Ralea, şi, desigur, faţa de procurorul Boris Denis. Unii, ulterior, au fost propuşi pentru a fi distinşi cu ordine şi medalii, dar de fiecare dată erau excluşi din liste pentru ca au luat apărarea revistei «Limba Română». Omniprezenţa «serviciilor secrete» am resimţit-o şi în 2006, când mi s-au organizat mai multe controale inopinate la Casa Limbii Române şi la revista «Limba Română». După ce am prezentat copiile tuturor actelor financiare pentru câţiva ani şi după ce am avut multe şi îndelungi «discuţii» cu reprezentanţii «Departamentului delicte transfrontaliere al MAI”, cu puţin înainte de sărbătorile de Paşti, am fost telefonat de către o persoană care, afirmând că face parte din echipa ce efectuează controlul, m-a anunţat că are să-mi comunice «o chestie reciproc avantajoasă». Locul de întâlnire a fost fixat «La bunelul», restaurant de pe strada Eminescu. La ora stabilită m-am întâlnit cu persoana interesată într-un separeu al instituţiei. După mai multe intimidări şi încercări de a mă convinge că mă paşte un pericol iminent şi că neregulile financiare chiar dacă lipsesc pot fi inventate, după o oră şi ceva de «prelucrare», omul din faţa mea scoate permisul de angajat al serviciilor secrete şi îmi spune franc: «Am indicaţia de sus-sus să va invit să intraţi în serviciul nostru». Îmi cunoştea biografia, ştia totul despre soţie şi copii. «Nu aveţi nici cetăţenia română», a precizat convorbitorul meu (cu mari dificultăţi, cetăţenia română am dobândit-o abia la 29 iunie curent, zi pe care am aşteptat-o atâta amar de timp!). Având legături cu instituţiile de ştiinţă, de cultură, de învăţământ, eram, din punctul lor de vedere, omul necesar. Mi s-a spus de asemenea că odată acceptând «colaborarea» nu voi mai căuta bani pentru CLR şi pentru revista «Limba Română». «Terţe persoane, insista omul cu ochi albaştri, se vor îngriji ca instituţiile să nu aibă nici un fel de probleme». Este imposibil să descriu şocul în care mă aflam. Toate s-au produs cu o repeziciune uluitoare, încât nici nu realizam dacă e vis sau realitate. Insul cu «misiunea», la un moment mi-a întins o foaie imaculată de hârtie pentru «cerere». Probabil, s-a întâmplat ceva în mine, în subconştientul meu, că am izbucnit în râs, întrebându-l pe conlocutor: «Dar unde aţi fost până acum! De ce atât de târziu mă invitaţi «să-mi apăr patria»?». Am solicitat un răgaz de 24 de ore, motivând, că, chipurile, trebuie sa chibzuiesc, pentru că, vezi bine, o decizie atât de importantă nu poate fi luată spontan. Am obţinut amânarea întrevederii pentru a doua zi, la ora 16.00. Sigur că cele 24 de ore au fost din infern: eram filat, telefoanele la serviciu, acasă şi mobilul erau ascultate. Aveam indicaţia să nu divulg nimănui propunerea SIS-ului. Am meditat îndelung cum să procedez pentru a nu-mi supăra «binevoitorii». A doua zi, era vinerea Paştelui, ne-am întâlnit la locul şi la ora fixată şi după ce mi-au fost înşirate încă o dată avantajele colaborării, nemaiputând suporta «argumentele», am declarat că nu pot da curs «invitaţiei». Orice s-ar întâmpla. Am fost însă avertizat că investigaţiile vor continua şi că aş putea să regret refuzând «oferta». I-am spus la despărţire «binevoitorului» meu că nimeni încă nu a murit din cauza unui control. Atmosfera era insuportabilă, şi întors acasă, am convenit cu soţia şi nepoata să mergem la Cantemir, la un coleg de universitate pentru a scăpa de supravegherea organelor. Dar, întrucât aveam programată de două săptămâni o revizie tehnică a maşinii, am mers, înainte de drum, să verific starea limuzinei, urmând ca într-o oră-două să pornim la drum. Tehnicianul, un rus, care a preluat maşina pentru examinare, într-un moment, îmi face semn să mă apropii. Îmi arătă spre roata din faţă, dreapta. Abia mai târziu m-am dumerit că lipsesc două prizoane. Fără aceste «şuruburi» roata avea puţine şanse să reziste la viteză şi la hopurile drumurilor noastre

 30. ha ha ha… am ras cu lacrimi dle Urat !!

  auzi tu… KGBista… am trait sa aud si faptul ca cineva care lupta pentru Unirea cu Romania este KGBist.
  hai mai scrie, sa radem si noi de prostia unora.

  ––
  pentru Damocles:
  dle Damocles de ce nu va inscrieti in PNL, si duceti o activitate politica, apoi candidati la presedintia PNL, castigati aceasta presedintie, si actionati dvs politic impreuna cu partidul pentru a face Unirea dintre MD si RO ?
  Daca aveti creierul mai mare sau spuneti ca cineva are creierul mic, atunci dovediti-o.
  Maica mea spunea asa cand nu ne placea macarea (se intampla foarte rar pentru gateste foarte bine) : „Nu va place, atunci aragazul este acolo, si puteti sa va apucati”

 31. Cind vad colegii COMENTATORI, ca se bat cinstit, ca stiu ca ED_ e mai puternic , dar explica lucrurile foarte bine, prietena mea este in ospetie la mine il cam prea lauda. ED_ ma faci gelos… (glumesc). Vedeti cum poate analiza un Om sincer, care ne explica treaz si profund, de asa oameni vom avea in PNL, si cu astfel de oameni va fi Unirea, Suntem Europeni , Daco-Romani si nu prosti, cum ii place lui Lucinschi sa ne numeasca. … NOUA ROMANIE, E TELUL PNL- BRAVISIMO!

 32. KUZMIN TREBUE CONDAMNAT si comentat.

  Aroganta acestor „” diplomati „” depaseste orice imaginatie. DUPA ce a „” eliberat „” si EXTERMINAT moldova, acum rusia tine in saracie lucie moldova prin prezenta trupelor sale in transnistria pentru a o subjuga si mai mult, interzicand de fapt accesul oricarui investitor strain si in particular al ROMANIEI in moldova.

  PRIN sustinerea EXTREMEI STANGI in moldova deci a KOKo-munismului prin RENEGATII VORONOFF si DODONOFFr rusia isi asigura o platforma politica care ii permita sa mentina sub control COLONIA sa de ieri si sa intarzie la maximum UNIREA BASARABIEI cu ROMANIA.

  TREZITI-VA MOLDOVENI din somnul cel de moarte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  NU vad reactii din partea jurnalistilor si a ALIANTEI.

 33. Sustin PNL si mesajul UNIRII cu ROMANIA !!!

  Votati PNL !

 34. Urit spune:
  15 November 2010, la 23:11

  Daaa….esti foarte uerit-uricios….la suflet si cuget.

  Sa faca Unirea ORICINE ! Ma rog sa dea Domnul sanatate tuturor, care ne vor duce spre adevarata Unire! Indiferent cine o va face si cum este acel Om sau acei oameni. Cutra este cel care doreste sa umileasca si sa invrajbeasca ! Acestea sunt foarte Uriti !

 35. Tribuna Basarabiei este alături de voi. Am publicat pe site un banner publicitar al PNL.

  Dumnezeu sa fie cu voi!

 36. Doamne, Ajuta Basarabia sa Revina Acasa… Crestini,Frati si Surori-nu ratati sansa oferita de Bunul Dumnezeu…

 37. Tribuna Basarabiei spune:
  16 November 2010, la 21:09

  Uite ca nu am stiut de Tribuna Basarabiei. Mi-a placut pagina…..

  Vreti sa puneti bannerul publicitar al PNL mai sus ? In locul songajului despre pe cine am dori sa fie presedinte…..
  Acest subiect este mai putin valabil pentru moment….
  Eu si ai mei bom vota PNL.

 38. Pt Andrei SV

  Am fost si eu prima oara in Olanesti, unde sint multi Pavlicenco, rude cu sotul meu. Am avut o intilnire foarte buna. Nu am vazut afise. Dar, imi vine sa rid cind aud ca noi am fi cei mai prezenti si ta-a-are am mai prejudiciat stilpii RM!

 39. Pt xyz

  Chestiunea cu Ambasadorul Rusiei este inca o dovada ca Rusia nu ne va lasa in pace. De aceea e o mare problema daca nu ne orientam spre Romania.

 40. Pt opincuta

  Cred ca cel mai bine ar fi daca PLDM ar inverzi/ecologiza veceele – sa le lipeasca de sus pina jos cu afise verzi, din bani obtinuti, probabil, din contrabanda de tigari.

 41. Pt baba iaga

  Frumos nume, nimic de spus…

 42. referitor la punctul 3.

  daca s-a discutat mai sus, ignore 😀

  sunteti mai dihai ca comunistii. DE CE? ei macar nu striga in gura mare, vrem unirea cu rusia 😀

  dar va rabd mai mult ca pe ei, recunosc, pentru ca romania (vestul in general) imi e mai aproape sufleteste si vad in ei un salvator, DAR nu pe calea unirii. unirea nu va rezolva probleme ce dainuie prin teritoriu de zeci de ani!

  e fleac cand zic unii ca PL sunt extremisti de dreapta, daca cititi de pe blogul dnei Pavlicenco ajungeti la conluzia ca PL e partid centrist 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *