FIAT JUSTITIA ET PEREAT MUNDUS! sau Panourile lui Pasat

Pe 7 octombrie 2010 , Curtea de Apel Chisinau a inceput rejudecarea contestației PNL vs CEC privind presupusa incalcare a legislației electorale de catre Partidul Umanist din Moldova, prin nedeclararea cheltuielilor in campania electorala Referendum 2010 pentru panourile publicitare plasate pe teritoriul R.Moldova.

Acum, in baza Hotaririi CSJ, Curtea de Apel Chisinau urmeaza sa stabileasca in ce context, in ce scop si din ce surse financiare au fost instalate aceste panouri.

Sedinta a inceput prin comentariile vesele ale judecatorului Grigore Zubatii pe seama reprezentantului PNL. Ca, mai apoi, sa ii solicite acestuia sa gaseasca adresa sediului Partidului Umanist din Moldova,  instanta necitindu-l pe din motiv ca nu o cunoaste. El a afirmat ca intentioneaza sa amine examinarea cauzei pe vreo 2-3 saptamani, amuzindu-se si pentru ca, in opinia sa, „dosarul nu mai este actual”.  Instanta, probabil, a uitat de principiul FIAT JUSTITIA ET PEREAT MUNDUS! (Sa fie justitie, chiar de e sfirsitul lumii!)

La intrebarea reprezentantului PNL, Filipp Druta, de ce instanta are nevoie de tocmai 3 saptamini, judecatorul a raspuns, tot vesel, ca e greu de gasit Partidul Umanist din Moldova: „…ce – nu stiti cum e Pasat?” (Probabil, vroia sa spuna „cine e Pasat!?”)

Reprezentantul PNL i-a propus judecatorului sa deschida mapa cu dosarul, dupa care judecatorul s-a aratat surprins ca in dosar era indicata adresa sediului PUM, demonstrind, astfel, ca nu cunoaste cauza pe care s-a apucat sa o examineze si ca are o atitudine neglijenta fata de obligatiile profesionale, ceea ce ridica un semn de intrebare privind obiectivitatea prin care va judeca pricina.

In asemenea circumstante, reprezentantul PNL a depus cerere de recuzare a judecatorului. Conform legii, cererea de recuzare se examineaza in aceeasi zi. Din motivul absentei presedintelui instantei, repartizarea pentru examinarea cererii de recuzare va necesita 3-4 zile.

Notificam, inca o data, lipsa de interes a presei „libere si independente” fata de cazul PUM si panourile lui Pasat. De ce oare? Versiunile noastre ar fi: 1. Pt ca il ataca pe pasat PNL. 2. Pt ca e toleranta totala fata de Pasat. 3. Pt ca e o cirdasie cu Pasat si o asteptare de colaborare, eventuala, intr-o coalitie cu PUM.

Ceea ce ni s-a spus zilele trecute e ca cineva din partea unor partide foarte umaniste propune sume fabuloase celor pe care ii vrea atrasi sa le serveasca…

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

30 Comments

Add a Comment
  1. JUDET ( NU RAION ).

    DOMNULE ANATOL PETRESCU,

    LIPSESTE UN TITLU in conferintele prezentate asupra “” ROMANII intre frontiere imperiale “” si anume :::::::::::::: Contributia OCCidentului la faramitarea teritoriala a provinciilor romanesti in decursul timpului care a culminat cu pacea dupa cel de al doilea RAZBOI MONDIAL.

    Cand veti rectifica aceasta “” uitare “”.

  2. Stimata doamna Pavlicencu, atita timp cit va exista fantomatica rm, tot atita timp va fi „bardac” o spun pe intelesul „bicilor” din republica debila noldova! Dumitale sa-ti dea domnul forta sa rezisti in fata mizerabilelor.! Eu sunt alaturi de d-ta. Traiasca Romania Mare!!!!!

  3. D-na Pavlicenco poate pe linga cererea de recuzarea mai trebuie si de inaintat un demers la Consiliul SUperior al Magistraturii privind neseriozitatea judecatorului, cum sa spui ca nu mai este actual dosarul ???

  4. Nezavisimaia Gazeta: Moldova pierde lunar 4 milioane de dolari din cauza interdicţiilor impuse de Rusia la exporturile de vinuri … IN RECENTUL MESAJ ADRESAT TATUCULUI DE LA MOSCOVA – V.PUTIN – DE CATRE FILAT SE SPUNEA CA RELATIILE SUNT MAI BUNE CA NICIODATA , IAR SATRAPUL „LUCREAZA” DIN GREU PENTRU ACESTE RELATII … SE VEDE … 4 MILIOANE DE DOLARI PIERDERI NUMAI DIN VINURI . SABOTAJ SI SANTAJ PE FATA … VAI DE CAPUL BIETEI MOLDOVE DACA SE PUNE SERIOS PE „LUCRU” PUTIN …

  5. prost sa fii, dar nici noroc sa ai…V-a mers de a binelea – pe langa faptul ca ati intentat o actiune prosteasca si ati fost reprezentati de un pacalici cu idei, pe deasupra ati nimerit si la Grisa Zubatii – cel mai corupt si prost judecator din Europa (la paritate cu Ciugureanu si doga din aceeasi curte)…dar la capitolu just corupt ii intrece doar (t)aurel colenco…bafta in continuare

  6. Justitia in MD nu se conduce dupa principiul „FIAT JUSTITIA ET PEREAT MUNDUS!” dar dupa „nu platitus, nu judecatus” sau „Judecatorus est zeus, iar omnes est nimicus” :))))) sinca ceva… cum poate sa fie Alexandru Tanase pe locul 4 in topul politicienilor, ( http://unimedia.md/?mod=news&id=24670 ), daca justitia pe care el o „reformeaza”, sta moarta si corupta?

  7. doamna filolog, stiti cat de importanta este o virgula? a iesit o traznaie mareata din modul in care ati citat fraza latineasca 🙂 iar traducerea ei e tare proasta.

  8. Pai ce nu stiti de ce Zubastii a ajuns cel mai prost
    din Europa?
    … Erau la padure El si Vasile Ivanovici, avocatul
    „vestit” de pe Calea Basarabiei, si inca doua Gagici,
    prostituate,dar frumoase(cum zic ei), lui Zub. ia stat in git o bucata de carne (shashlik), de spaima
    ca primul sa nu se-n-nece, avocatul a prins al tuji cu pumnii dupa cap pina Zub. a lesinat…
    In schimb carnea e-a scos-o.
    Gagicele, spun ca de intimplarea cu pumnii dupa cap
    Zubastii tot timpul face glume prostesti,sarmanul…

  9. ”Moldova fără sărăcie” este sloganul PLDM. Pe lista electorală a formațiunii figurează și Chiril Lucinschi … interesant … vorbim de o alianta filat – lucinschi ? cum lucinschi a deschis calea revenirii comunistilor la putere , acum ce misiune mai are feciorul sau in pld ?

  10. Fiat Justitia, et Mundus pereat.

  11. …desi nu ocupa un loc in fruntea listei pld ci pozitia a 19-a stam sa ne intrebam daca chiar nu exista persoane remarcabile in acest partid de a reusit sa se strecoare chiar si pe acest loc un personaj fara realizari personale deosebite in politica sau afaceri … cum nu-i exclus un rezultat bun al pld si cu redistribuirile facute in mod egal partidelor intrate in parlament sunt sanse si pentru feciorul fostului prezident … aparitia pe liste a odraslei ex-prezidentiale ne spune foarte clar directia politica a pld … spre „centrismul pragmatic , statalist si neutralist ” filo-rus … putem spune in consecinta ca pld nu mai e un partid de centru-dreapta in nici un caz . cum pd este un partid de centru-stinga aflat la fel in categoria ” pragmaticilor statalisti-neutralisti filo-rusi ” iar amn [ la fel pragmatic ] are sanse mici de intrare in parlament , adevarata dreapta ramine p.liberal , pnl si mae … avem si imaginea clara a ce va insemna o viitoare alianta de guvernare ne-comunista … o alianta de centru-centru-stinga … orice initiativa a pl va fi anulata de veto-ul centristilor si stingistilor din alianta . deci ce alegeti …? stinga radicala [pcrm] sau stinga moderata cu nuante centriste [pld+pd] …? in atari conditii devine penibila si hilara lupta comunistilor cu puterea de …”dreapta” .

  12. stind asa lucrurile nu ne ramine de sperat decit ca p.liberal sa obtina un scor foarte ,foarte bun la alegeri , pentru ca sa poata impune cit de cit un echilibru intr-o viitoare aie-2 … cel putin sa depaseasca pd …

  13. FIAT…dar eu crezusem ca e din nou FILAT

  14. daca citim cu atentie intrarea lui lucinschi-jr. pe lista electorala a pld , vedem ca se incearca atragerea unei parti din electoratul pd , cel urban cu pregatire scolara medie sau superioara . cum lucinschi-senior era apropiat de pd , fiti siguri ca a existat o negociere intre filat si fostul presedinte . probabil ex-prezidentul a promis ca rupe o anumita aripa „democrata” plus alti simpatizanti ai sai neiregimentati politic , unii cu bani , pe care ii va „livra” lui filat . o miscare care nu are cum sa nu ramina fara raspuns de la lupu si diacov … si se mai vede un lucru . fostul presedinte lucinschi doreste intre in forta din nou in politica … chiar si pe usa din spate .

  15. … o lista electorala slaba a pd deja anuntata , cu „aripa” lucinschi trecuta cu bagaje , catel si purcel la filat , cu veniri tot mai putine de la pcrm , caci cine vroia sa plece deja a facut-o si cred ca se poate spune ca pd se afla la ora asta pe pozitii defensive … dinspre stinga[pcrm] vin putini si doar oportunisti [ balti ] dinspre dreapta …de fapt centru [pld] filat musca din ce in ce mai tare din electoratul pd . nu-i exclus ca acest partid sa scada in preferintele electoratului .

  16. oricum se vede ca sloganul electoral al pld este mult mai percutant decit cel al comunistilor …”moldova fara saracie” versus „moldova alege victoria „… slogan mai general , fara sens si gugumanic nici ca puteau alege comunistii . filat in schimb a lovit acolo unde trebuia .

  17. Daaaaaaaa!

    Fara comunisti si fara Voronin deja ne-a lasat…..

    La fel ne va lasa si fara SA-RA-CI-E ……..

  18. In mare, impartasesc punctul de vedere al lui Costin. Am rezerve doar in privinta lui Lucinschi sen., care e deja consumat. Sa recunoastem totusi ca Chiril Luc. e un tip inteligent, echilibrat si cu priza la public. In plus, are televiziune pe cate Filat o va folosi din plin. Pe Lupu insa nu nu stiu cat il va ajuta banii lui Plahotniuc, caci e cam strans in chingi. Pentru a rupe voturi de pe stanga Lupu ar fi trebuit sa se distanteze de AIE, sa nu fie asociat permanent cu Ghimpu. Sa nu ne grabim insa…

  19. Judecand dupa sondajele de pe diferite sit-uri, pozitia PL nu e deloc rea. E adevarat, nu stiu care e situatia reala din provincie. Sper insa ca PLD si PL sa ia impreuna cel putin 41 mandate pt a putea bloca PD sa nu se alieze cu PCRM. Ar fi minunat sa acceada in parlament si AMN care are si o echipa buna de data asta

  20. Pt Arcasu

    Foarte adevarat. Dupa ce nu ne -a lipsit nici de Voronin, nici de comunisti, acum PLDM nu ne va lipsi sau, mai bine spus, ne va cufunda in saracie.

  21. JUDET ( NU RAION ).

    Pentru ALEXANDRU,

    Pentru a invata pe moldoveni limba ( dialect, etc) olteneasca trebue inceput cu :::::::::::: Cand FU TICA nu FU TACHE. Cand FU TACHE nu FU TICA.

    Dar eu ca sa invat limba MULDU-FUFULEASCA cu ce trebue sa incep ???????????????

  22. Doamna pavlicenco daca atit zicei ca AIE nu sunt buni, atuni veniti dumnevoastra cu un program real care sa faca cetatenii sa va voteze… ci nu numai cu declaratii ireale…. (unirea cu romania) deoarece stiti bine ca asta nu e posibil doar la dorinta dumnevoastra.
    „Daca esti la piata si vinzi cartofi si vrei sa ai succes trebuie sati lauzi marfa ta nu sa spui ca a vecinului e rea”

  23. Pentru JUDET,

    Ca sa invatati limba PASAREASCA, adica MULDU- FUFULEASCA trebue sa luati contact cu EXTREMA-STANGA adica cu COCO-MUNISTII lui VORONOFF, DODONOFF si alti OFF,OFF care va vor invata pentru inceput ::::::::::::::::: 1 ) CAMERA=cuvant fascist deci trebue inlocuit cu cuvantul CUMNATA. 2 ) POPOR= cuvant fascist , trebue spus ::::: NEROD. 3 ) PRIETENIE=cuvant fascist, inlocuiti-l ci VRAJBA .

    Apoi va recomand sa luati legatura cu DISTINSUL si prea modest DOMN VASILCAU, mare mester in ale CUVINTELOR care va va pune pe calea cea buna.

  24. Pentru MDEAS,

    Dupa rationamentul dvs mai mult CULINAR decat politic, am certitudinea ca sunteti o doamna deci ma simt obligat sa fiu foarte politicos.

    Unirea cu ROMANIA este „” meseria „” NOBILA a PNL-ului si deci nu trebuie interzis, mai ales conducatorilor acestui partid, sa trezeasca la realitate poporul moldovean devenit , sub ocupatie straina, HOARDA ASIATICA. Moldovenii sunt compatriotii mei si deci imi permit sa spun adevarul CRUD.

    A nega propriile sale origini si a se contopi in mod voluntar in alta straina aceasta este o grava perturbare psihica pe care numai INTELECTUALITATEA si BISERICA o poate repara cu concursul PNL-ului, PARTID atat de important pentru prezent dar si pentru ISTORIA neamului nostru.

    Dorinta DOAMNEI VITALIA este dorinta tuturor romanilor si a auzi cat mai des IDEA UNIRII este o placere si o incurajare la lutpa de ELIBERARE.

    Caci ELIBERAREA NATIONALA de sub jugul strain se va face CU ADEVARAT atunci cand se va realiza UNIREA CU ROMANIA.

  25. DA , UNIRE ....... !

    ASA E ….. ! BINE ZIS METEOR ….
    HAI ACASA MOLDOVA …………….

  26. Pentru MDEAS,

    Dupa rationamentul dvs mai mult CULINAR decat politic, am certitudinea ca sunteti o doamna deci ma simt obligat sa fiu foarte politicos.

    Unirea cu ROMANIA este “” meseria “” NOBILA a PNL-ului si deci nu trebuie interzis, mai ales conducatorilor acestui partid, sa trezeasca la realitate poporul moldovean devenit , sub ocupatie straina, HOARDA ASIATICA. Moldovenii sunt compatriotii mei si deci imi permit sa spun adevarul CRUD.

    A nega propriile sale origini si a se contopi in mod voluntar in alta straina aceasta este o grava perturbare psihica pe care numai INTELECTUALITATEA si BISERICA o poate repara cu concursul PNL-ului, PARTID atat de important pentru prezent dar si pentru ISTORIA neamului nostru.

    Dorinta DOAMNEI VITALIA este dorinta tuturor romanilor si a auzi cat mai des IDEA UNIRII este o placere si o incurajare la lupta de ELIBERARE.

    Caci ELIBERAREA NATIONALA de sub jugul strain se va face CU ADEVARAT atunci cand se va realiza UNIREA CU ROMANIA

  27. TOVARICI DODON,

    O chestiune de fond.

    Toata lumea din moldova este programata de partidul COCO-munist sa pronunte numai cuvantul “” fascist “”.
    Cuva&ntul “” nazist “” este interzis se pare.

    Nu-mi ramane decat sa consider partidul COCO-munist drept ::::::::: NAZIST.

  28. Pentru MDEAS,

    NU pot sa ma adresez intr’un mod mai elegant si “” a la personne “” caci nu mi-ati dezvaluit misterul numelui ascuns al persoanei dvs. Daca sunteti barbat, intru ca un TANK, in forta in discutie . Daca sunteti o DOAMNA trebue sa aleg cuvinte care spun adevarul dar care si incanta sensibilitatea unei persoane al sexului SUBLIM.

    IN consecinta caut o cale de mijloc sa impac si varza si capra.

    Nu aveti dreptate. SPUNETI ca nu trebue sa ceri ce nu poti obtine.

    Ttrebue sa ceri si sa lupti cu pretul vietii daca este necesar pentru un ideal, pentru o CAUZA NOBILA cum este UNIREA cu ROMANIA , cu pretul vietii contra tiraniei, caci la inceput totul este impossibil si gratiei SACRIFICIULUI idealul devine POSIBIL.

  29. PENTRU BROVSER,

    SUNTETI DERUTAT.

    Pentru a reusi UNIREA cu ROMANIA pozitia poporului este de o minima importanta. Pentruca orice popor in lume , are aceeasi pozitie in materie de UNIRE ca si MOLDOVENII :::::::::: refuz total !!!!!!!!

    Sa dau un exemplu edificator, unirea celor doua germanii . Germania capitalista si comunista voiau UNIREA cu orice pret iar poporul capitalist al Germaniei de VEST nu voia sa auda de o astfel de UNIRE dintr’un motiv elementar :::::::: Una din parti trebue sa suporte PRETUL care este totdeauna CONSIDERABIL. Va dati seama ca nu o tara comunista va plati pretul unei UNIRI.

    Si totusi UNIREA s’a facut caci a existat VOINTA POLITICA COMUNA a TUTUROR POLITICIENILOR celor doua tari.

    Partidul COCO-munist al germaniei de EST nu era vandut MOSCOVEI, era atachat NATIUNII din care facea parte. EI nu vorbeau ca VORONIN :::::::::::vorbim germana dar nu suntem nemti.
    Si totul s-a facut extrem de repede si PE USA DIN DOS, intr’adevar.

    ALIANTA trebue sa fie un MONOLIT, nu fiecare sa traga intr’o alta directie iar COCO-munistii trebue pur si simplu INTERZISI ca partid caci comunismul are un trecut insangerat de crime inimaginabile.

    ALIANTA trebue sa faca un bloc ANTI-comunist si PRO-UNIRE. cu toate formatiile existente PRO-UE, PRO-UNIRE.

    Accentul trebue pus in politica externa pe OOCCIDENT si nu pe stapanii de ier caci astfel veti ramane inca multe decenii unde sunteti.

    Cu TRANSNISTRIA, este o sansa caci acest teritoriu poate fi discutat cu OCCIdentul prin prisma teritoriilor luate cu japca de rusi dela ROMANIA si facute cadou ILEGAL ucrainei, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *