Fiecare dintre votantii entitatilor AIE asteapta oameni noi in conducerea statului. De ce? Pentru ca nu se pot face schimbari cu oamenii vechiului sistem. Exista opinia ca nu se poate, daca ne gindim la oamenii mai in virsta, dar ca se poate, daca e vorba de unii “mai tineri” – pentru ca acestia se pot “converti” rapid la democratie. Mai stii…
Scrisesem mai inainte un articol pe aceasta tema. Intrebam si mai intreb ce se intimpla ca cei care s-au simtit bine/mersi alaturi de comunisti, fiind, unii, pina si avocati fiului comunistului number 1 din R.Moldova, iata ca se pripasesc in noua conducere, fiind propusi – de cine credeti? – asa este – de PLDM, caci astazi e „piinea si cutitul” la care vin oamenii sa se inscrie ca membri de partid in flux continuu. R.Moldova devine liberal-democrata. Va rog sa ma corectati, daca eu gresesc.
De ce ma preocupa tema si scriu a doua oara? Pentru ca cetatenii nu inteleg – puteti vedea si pe blogul meu – de ce nu se produce “schimbarea”. Le spun – asta o fac oamenii si politicile publice, adoptate si promovate de oameni. Se poate ca prietenii de odinioara ai comunistilor sa fi rupt azi brusc si definitiv legatura cu acestia? Incercati sa raspundeti. Ca si la intrebarea “De ce se intimpla asa ceva?”
Gasesc pe http://blogosfera.md/view-post-v-97343-0-romana.html urmatorul fragment: “In continuare postez un fragment din articolul “Ministrii i-am schimbat. Dar sistemul?” al lui Constantin Tanase din Timpul. “Birocraţia roşie, unsă cu toate alifiile, care a rămas încă din epoca lui Simion Grossu şi care i-a slujit cu credinţă şi pe Snegur, şi pe Lucinschi, şi pe Voronin, acum e gata să intre în serviciul noii Puteri. Conducerea Alianţei le-a oferit un timp nepermis de mult pentru „meditare”, din care cauză mulţi dintre vechii birocraţi au înţeles că nu doar nu li se va întâmpla nimic, ci chiar că noua guvernare are nevoie de ei. Astfel, se naşte o monstruoasă coaliţie dintre vechi şi nou care descurajează societatea, o lipseşte de motivaţie, o înstrăinează de putere, deoarece lozinca schimbării, promisă în campania electorală, este compromisă.”
Ce bine ziceti maestre “se naşte o monstruoasă coaliţie dintre vechi şi nou care descurajează societatea”. Acum stimate domnule Constantin Tanase stim ca Guvernul Filat are 9 noi viceministri, dintre care sapte provin din guvernarea Voronin. Va dau un singur exemplu, Roman CAZAN, prieten si coleg de facultate cu fostul Directot SIS Artur Resetnicov, care a inceput in 2001 ca sef de departament la Presedintia Moldovei sub Voronin, apoi a fost promovat prim-şef adjunct al Aparatului Guvernului Tarlev si Greceanii, in prezent este numit de catre Vladimir Filat in functia de viceministru de stat! Am vorbit cu citiva reprezentanti ai partidelor membre AIE si sunt si ei stupefiati. Nu cred ca partidele membre ale AIE nu au cadre. Chiar dvs. ati scris in Timpul ca avem absolventi eminenti a Universitatilor din Romania si Occident care sunt marginalizati de comunisti si nu sunt admisi la guvernare. Mai mult, stiti foarte bine ca au aparut o serie de articole in presa procomunista despre absolventii din Romania, ca ar fi in marea lor majoritate racolati de SRI si serviciile secrete romanesti si ca acestia ar fi periculosi pentru statalitatea RM!? Imaginati-va ca zeci de mii de cetateni a Moldovei sunt lipsiti de drepturi civile si politice doar din cauza faptului ca au absolvit o facultate in Romania! Apropo Vlad Filat si fiii dvs. Alexandru si Costel, cu care am fost colegi de facultate la Iasi, tot in Romania au absolvit. Nu merita chiar nici un absovent din Romania sa fie viceministru sau functionar in Guvernul absolventului din Romania Vlad Filat?
Ce sa insemne prezenta noilor/vechilor viceministri in Guvernul AIE? Sa fie la mijloc oare o noua, dar tainica “coalitie monstruoasa”? Oare nu din aceasta cauza parea fericit la conferinta de presa tovarasul Voronin? (Eu as adauga – oare nu datorita acestui fapt Voronin il lauda pe Filat?)
P.S. Ca sa fiu inteles corect, nu ma intereseaza nicio functie in Guvernul Filat. Sunt liber-profesionist, avocat si lider la citeva ong-ri, mai scriu comentarii politice si sociale. Ma doare sufletul pentru neamul nostru batjocorit si nu vreau sa cred ca cei pe care i-am sustinut in campania electorala au intrat in cirdasie cu Voronin si instrumentele lui. Ar fi prea trist, dar deloc original.”
Pornind si de la acest comentariu, am incercat sa ma mai documentez. Astfel, referitor la Roman Cazan gasim ca domnia sa o fi meritat sa fie avansat si de liberal-democrati, de vreme ce a primit si o distinctie de stat din partea lui Voronin “…Cu Medalia „Meritul Civic” au fost decoraţi directorul general al Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, Alexandr Bannicov; prim-şef adjunct al Aparatului Guvernului, Roman Cazan; şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Serghei Puşcuţa; consilierul principal de stat din cadrul Aparatului Guvernului, Nicolae Ungureanu….”, adica a servit bine regimul trecut.
Pe pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova http://www.presedinte.md/apparat.php?lang=eng gasim la PRESIDENT’S ADMINISTRATION, referinta GENERAL DEPARTMENT Head of the Department, Roman CAZAN, Tel: 50-42-44. Cred ca e superfluu sa amintesc si cu cine in companie figureaza Roman – Mihail Barbulat, Valentin Vizant, Victor Doras, Mark Tkaciuk, Oleg Reidman, Anatolie Dubrovschi, Valeriu Gurbulea, Artur Resetnicov, Virgiliu Andreev si altii.
La inceputul anului, Roman Cazan anunta opinia publica precum ca de la 11 februarie, trei vicepremieri, şase miniştri, doi viceminiştri şi doi conducători ai autorităţilor publice centrale (Moldsilva şi Camera de Licenţiere) şi-au suspendat activitatea pe durata campaniei electorale pentru alegerile din 5 aprilie. Toţi 13 erau candidaţi la funcţia de deputat pe lista PCRM. Sint sigura ca lumea l-a crezut, el nu a fost in complicitate cu acestia si comunistii nu au folosit resursele administrative in campania electorala. Mai ales ca premierul Zinica Greceanii ramasese in functie.
In regasim pe Cazan participind la conferinta privind Bilanţul cooperării cu Consiliul Europei, Chişinău, 27-30 septembrie 2005, alaturi in program de „corifeii” implementarii recomandarilor CE pentru a se respecta la noi drepturile si libertatile fundamentale ale omului – Eugenia Kistruga (neaparat „k”), Viktoria Iftodi, Vladimir Molojen si Artur Resetnikov, Igor Bodorin, Nicolae Chirtoaca si Igor Semevovker, Vasile Tarlev, regretatul Ilie Telescu si Vasile Sova.
Il regasim pe Cazan si in Comisia pentru selectarea candidaţilor la postul de judecător la CEDO, cunoasteti ce “succese” a inregistrat R.Moldova prin judecatorul sau acolo. In comisia de selectare Cazan a fost alaturi de Vitalie Pirlog, Valeriu Ostalep, deputatul communist Anatol Zagorodnii, judecatorul, destul de cunoscut prin cazul Eugeniei Duca, pe nume Ion Muruianu s.a. O comisie similara celei anterioare, care propusese, daca bine va amintiti, asemenea “judecatori” la CEDO ca Viktoria Iftodi, ex-ministru al justitiei, apoi Ambasadoare la Paris, se pare – peste tot sprijinita de Valeriu Gurbulea -, si Lilia Vasilevici, judecătorul de buzunar al comunistilor la Judecătoria Centru-Chişinău, ex-preşedinte al acestei instanţe (cazul Pasat, si nu numai).
Persoanele mai avizate spun ca, intr-adevar, Cazan a fost coleg al lui Artur Resetnikov, amintit mai sus, la fel ca si Oleg Efrim, actualul ministru-adjunct al justitiei, desemnat pe 11 noiembrie, despre care se spune ca a fost si avocatul lui Oleg Voronin. Va rugam, iarasi, sa ne corectati daca nu avem dreptate.
Oleg Efrim a luat locul ministrului-adjunct al justiţiei Elena Mocanu, pusa de comunisti. Oleg Efrim apare implicat in mai multe proiecte, are declaratii mai incoace parca salutare, dar a fost avocat parlamentar (ombudsman) al RM, la Centrul pentru drepturile omului, pus tot de comunisti – nu cred ca trebuie sa precizam cine era atunci avansat si de ce a fost votat… in octombrie 2008.
Daca raminea la Biroul asociat de avocaţi „Avornic&Partenerii” sau la Centrul de drept necomercial, sau la Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale din Moldova „CONTACT”, dupa cum am inteles activind si pentru proiecte straine, desi pe undeva tot puterea te recomanda, mai era cum era, dar omul a tinut sa devina avocat parlamentar votat de comunisti, ceea ce, vedem, i-a servit drept o pista de lansare liberal-democrata…
Ziarul de Garda scria despre involubilitatea avocaţilor parlamentari, unul fiind Oleg Efrim, care era, in schimb, volubil pentru «Antena C», explicind oamenilor “la câţi metri trebuie să se afle protestatarii de clădirile oficiale”. Asta, desigur, “nu are nimic in comun” cu amenintarea recurgerii la arme impotriva copiilor de catre Zinica Greceanii… Am inteles ca Efrim isi dezleaga bine limba acum, sub liberali.
Am impresia ca cei doi demnitari despre care am vorbit pina acum, fac parte din “pragmaticienii noi” care confirma de minune adevarul “la timpuri noi, tot noi”.
Si ne vom mai referi la o persoana – la „Alexei Pavel Roibu, absolvent al cursurilor Universităţii Agrare din Chişinău (1976) şi ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (1998).” De asemenea, de pe Wikipedia http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexei_Roibu, aflam ca „a absolvit cursurile superioare de pe lingă Comitetul Securităţii de Stat al URSS, şi-a început activitatea în cadrul Comitetului de Stat pentru Securitate al RSS Moldovenească în funcţia de împuternicit operativ.
Este avansat pe rând în funcţiile de şef de secţie, şef de direcţie şi director adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate. La data de 12 februarie 2002, i s-a acordat gradul militar de general de brigadă. Prin decret prezidenţial, la 20 februarie 2002, preşedintele Vladimir Voronin l-a eliberat pe Alexei Roibu din funcţia de director-adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova.
In vara anului 2002, a fost numit in funcţia de director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), instituţie nou-creată la iniţiativa Preşedintelui Vladimir Voronin in scopul “stirpirii corupţiei”. În această funcţie, a contribuit la reorganizarea organelor de control, precum şi la perfecţionarea legislaţiei în domeniul dreptului economic. A fost decorat cu înalte distincţii de stat.
In martie 2004, la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate au fost demascate afaceri frauduloase cu făina de import din Republica Moldova, iar activitatea organelor de stat abilitate să efectueze un control riguros asupra acestui proces a fost considerată ca nesatisfăcătoare şi justificările conducătorilor instituţiilor vizate ca inadecvate, Guvernul l-a demis pe Alexei Roibu din funcţia de şef al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), înlocuindu-l cu Valentin Mejinschi.”
Aceasta persoana, care a luptat „sirguincios”, in perioada 2002-2004, prin CCCEC, impotriva unor oponenti politici ai lui Voronin, astazi devine şef al Serviciului Grăniceri, comandant al trupelor de grăniceri.
Eu m-am judecat vreo cinci ani cu acest Departament si am cistigat procesul contra lui Igor Kolenov, sper ca, dupa acest articol, sa nu am probleme sub liberali cind voi pleca in Romania, adica sa nu ma dea „in consemn la frontiera” democratii. Insa asemenea “metamorfoze” – de la sef de CCCEC sub comunisti, centru criticat public si dur de doi Ambasadori ai SUA la plecare din misiune, care lasau a se intelege ca era “centru-ohranka tarista”, de persecutare politica si de estorcare economica, pina la sef sub Guvern liberal – mai rar. Filat, fiind, probabil, constient de biografia „incintatoare” a lui Roibu, i-a si oferit sansa de “reabilitare politica” – sa scoata sirma ghimpata de pe Prut. Drept ca nu ne este clar de ce sa nu decida Parlamentul? Aici chiar ii sustinem pe deputatii PL, care vad ca au facut un pas inapoi, dar trebuie sa se gindeasca bine – miine, prietenii lui Olejka si Artur fac vreo coalitie monstruoasa comunisto-liberal-democrata si se modifica hotarirea, se reinstaleaza sirma pe Prut.
Ne oprim, ca am scris cam mult. Si, mai ales, ca ne-am aprins paie in cap. Dar e mai bine sa arda paiele in cap, decit sa ne arda sufletul azi si miine.
Vitalia Pavlicenco
d-na, pute tare trebusoara asta care ati scriso, sa va fie rusine!!! mai asteptati macar pina la anticipate sa ne debarasam de comunisti, sapoi puteti sa aduceti critici de acestea. Oare nu intelegeti ca d-ul Filat doreste sa atraga din electoratul comunist? Ori va este ciuda de faptul ca creste in sondaje fata de PNL-ul mort?
ma scuzati, dar nu pot sa tac la asyfel de aberatii!!!
Pt vasile
1. Cum sa scapam daca ii aducem in capul mesei?
2. Va plac – stati linga ei, nu e o problema, daca nu va „pute” – am folosit expresia pe care ati folosit-o.
3. Nu ma deranjeaza sondajele PNL, eu nu le pot plati, asta nu inseamna ca nu-mi pot spune opinia. Pot sa nu fiu presedinte PNL si totuna voi spune ce cred.
4. Ati raspuns la fel si celor citati aici cu fragmente intregi? Daca nu – fuguta si le scrieti, ca trebuie imediat sa ia in vedere si sa priveasca „altfel” lucrurile.
5. Prefer sa spun la timp, decit prea tirziu.
6. Asa se poate argumenta si motiva ORICE. Nu faceti asta.
Эти твари (коммунисты Лупу, Цуркан, Степанюк и пр.) будут переходить из одной партии в другую, создавать новые, лгать избирателям, чтобы в конечном итоге все равно оказаться у корыта.
Началась мышиная возня, „победители” делят пирог, но так как победа пока что зыбкая, то подстраховывают себя: „новые” не обидят „бывших”, а вдруг все вернется на круги своя, тогда „хозяин” вновь вызовит их на ковер, и будут они стоять перед ним, как нашкодившие котята (мы уже видели это 7 апреля в кабинете у Воронина), нужно быть осторожными, чтобы не прогневить „пахана”, не то накажет.
Госпожа Павличенко, хорошо, что есть такие честные политики, как Вы, которые не боятся называть вещи своими именами. Вы даете маленькую надежду, что не все в этом мире продается и покупается. Respect Вам огромный!
Cat de scump ne costa si ne va costa pe noi aceasta arie noua pe acorduri vechi din Romania.
Timpul sa nu-mi dea dreptate!
rusine filat! rusine alexandru tanase! pldm si pcrm au incheiat un pact secret anti pd si antilupu!
Este adevarat ca Filat a fost orbit de orgoliu si cu orice sacrificiu este de acord sa se mentina la putere (pe care a capata-o atit de greu!). Este o persoana frustrata care se teme de un anturaj puternic, spre exemplu – Vieru, Chirtoaca, Lupu. Tocmai de aia prefera sa lucreze cu fostii comunisti. Ei ii vor minca de miina, umili si cumnti, drept recunostinta ca i-a lasat la „kormushka”. Daca nu va sti sa se opreasca Alianta e sortita pieirii si cu ea speranta noastra intr-o viata mai buna.!!
Pt D-na Pavlicenco
Va respect ca reusiti sa va pastrati verticalitatea! In echipa Filat nu este nici o femeie. Nu stiti de ce? Poate a misogin? Ori si de ele se teme?
Pt Vasile
Ortografia lasa de dorit, stimate Domn. Iar ideile Dvs. cu privire la „strategii supreme” intru atingerea scopurilor „marete” (de reiting perosnal!!) a Dlui Filat – sunt un indiciu al simpatiilor Dvs. „dezinteresate” fata de Filat!
Pt Dl. Filat (daca va catadicsi sa citeasca!)
Strategiile marketing nu intotdeauna isi gasesc aplicabilitatea reusita in politica, D-le Filat!!!
Stimata doamna,
va respect dreptul la parere. sigur, spre deosebire de ziaristii profesionisti,, nu sunteti obligata sa verificati informatia auzita cel putin inca din o sursa. urmind logica Dvs. toata promotia Drept 1997 USM ar trebui scoasa in afara vietii politice, din simplu considerent ca au invatat impreuna cu unii fosti demnitari.
aveati statut de deputat atunci cind am fost desemnat ombudsman si ar trebui sa cunoasteti mai multe lucruri. pacat doar ca despre activitatea ombudsmanilor va documentati post-factum, dind search in google.
O tara plina de cumetri! Solidaritate de breasla. „Vin ai nostri, pleaca’-i nostri noi ramanem toti ca prostii”
Pt oleg efrim
In primul rind, salut ca ati intrat pe blog si ati postat. Va felicit pentru desemnare in functie. Sper ca niciodata sa nu va mai schimbati „radical” optiunea politica.
In al doilea rind, puteti spune orice despre promotia din care au fost promovate cadre importante in virful structurilor decidente pe timpul comnistilor, dar nu veti nega si ca nu poate un demnitar sa fie pe timpul PCRM si, tot el, sa fie si pe timpul postPCRM. Si nici nu se poate crede atit de usor ca cineva a fost promovat „intimplator” sau „dupa merit” in regim comunist.
De asemenea – ati luptat Dvs. public impotriva comunistilor sau ati activat in vreun partid, inclusiv in PLDM, pentru demolarea comunistilor? Poate nu stiu eu, nu zic. Nu vorbim aici ca sinteti bun sau foarte bun ca profesionist. Vorbim de principii si de „acomodarea la orice putere”. Si cei care au stat zece ani sub comunisti si au asteptat ca ei sa cada, aceasta cadere o fi insemnind doar mai putini deputati PCRM in Parlament? Eu cred ca inseamna mai mult, mai ales ca stiti foarte bine cum, pe vremea comunistilor de dupa Independenta, ca si pe vremea anterioara, nici o femeie de serviciu nu putea sa fie in functie fara agrementul reprezentantilor regimului.
Repet – poate sinteti cel mai bun profesionist, am inteles ca ati fost si sinteti foarte activ, insa vorbim de principii, de faptul ca unii „incap” si sub comunisti, si sub liberali, iar altii, la fel buni, – nu incap sub liberali, desi au luptat pentru demolarea comunistilor. Sau poate regretati demolarea comunistilor si miine, daca ei revin, va regasiti din nou acolo?
Si o intrebare. Ati luat nota si de ce spun altii, pentru ca am reprodus si alte opinii? Adica eu exprim asteptarile oamenilor, nu spun doar opinia mea, care nici nu mai conteaza foarte mult…
mda…imi pare rau pentru Dna Pavlicenco…chiar nu m-am asteptat la asa ceva din partea Domniei sale…apropo, dar ce-ar fi sa documentam cel putin pentru ultimii 10 ani si activitatea DVS stimata Doamna?…nu stiu de ce dar am ferma convingere ca daca Va „scuturam” bine iese si de la DVS suficient colb…
Pt Mira
Cind spuneti ca un lider politic e o persoana frustrata care se teme de un anturaj puternic, este si un raspuns de ce in anumite echipe nu sint, practic, femei. Nu cred ca cineva e misogin, dar pricep ca in joc sint niste principii care nu pot fi acceptate de persoane verticale si, adesea, unele femei le au, dar asta nu incinta, ci deranjeaza.
Sa va spun ce gindesc si spun democratii despre Pavlicenco?
Ca „nu ne trebuie Pavlicenco, pentru ca atunci cind va termina de rafuit cu (virgula) comunistii, se va apuca de capul nostru”. Si asta, in inchipuirea lor, inseamna a nu fi „om de echipa”. Adica „om de echipa” nu ar insemna sa facem totul ca sa nu comitem greseli si sa discutam intre noi sau public si cum sa evitam greselile, ci sa taca toti din anturaj, sa nu scoata o vorba, pentru ca sefu’ stie ce trebuie facut.
Cunoastem situatia de la PPCD, nu ca am fost acolo, ci cum se spunea ca se intimpla. Venea Rosca dind glas comandamentelor primite de pe undeva si toti trebuiau cuminti sa le „implementeze”, fiind vorba de tranzactii comercial-politice. Si – unde a ajuns PPCD? Sa nu iasa ca oamenii care au votat pentru necomunisti pe 5 aprilie si 29 iulie sa pateasca la fel ca si votantii PPCD.
Pt speranta
Va referiti la desemnarea lui Boc in calitate de premier?
Pt Sergiu
Puteti scutura oricit. Nu numai zece, dar si mai multi ani. Au mai incercat si altii, inzadar, pentru ca ma cunoaste o lume si pe mine, si viata mea. Mai mult – acum fiind necomunistii la putere – chiar incercati sa obtineti toate informatiile despre mine – va voi fi recunoscatoare daca ma veti analiza cu lupa.
Dar nu despre mine e vorba, ci de cei care decid azi destine, dupa „caderea comunistilor”, despre care vedem ca nu au prea cazut. Puneti contraargumente la ce am scris eu si voi spune ca aveti dreptate, dar metodele de inchidere a gurii, deoarece „tu nu ai fi mai bun”, sint metode vechi. Si nu uitati – eu aici putin am scris – mai mult am preluat. Sau asta nu va convine?
Repet, acest domn Filat venit de pe segmentul de centru-stinga din PD, va aduceti aminte ca a votat cu Voronin in 2005? a inteles sa faca o alianta secreta cu Voronin anti pd si anti lupu. Filat a explicat apropiatilor sai ca a fost nevoit sa recurga la acest siretlic , altfel Diacov il putea demite impreuna cu Voronin si astfel a obtinut stabilitatea guvernului pina la alegerile parlamentare anticipate. LA rindul sau Voronin se teme de ascensiunea PD ei fiind concurenti pentru acelasi electorat. Alianta filat-voronin si-a dovedit eficienta , ati vazut ca comunistii nu au votat cu Lupu iar pldm-stii au stricat un vot din cele 53 ale aliantei in caz ca vota grupul Turcan. In conditiile lui Voronin pentru a nu vota o eventuala propunere de demitere a guvernului in Parlament mai sunt imunitatea penala a lui Voronin si familiei. Vedeti ca de Voronin si de fiu nu se atinge nici CCCEC nici MAI nici Procuratura? Alta conditie este pastrarea in functii a unor oameni a lui Voronin, si aici doamna Pavlicenco are dreptate, Filat a numit citiva vice-ministri din clanul Voronin, ei sunt mai multi, Sainciuc, Melnic s.a.insa cei mai multi oameni a lui Voronin si Resetnicov sint implementati in Procuratura, Judecatorii, SiS, in ministere sefi de departamente, directii, sectii etc. Filat a dat garantii ca acestia nu vor fi atinsi. Pina unde va merge alianta secreta Filat-Voronin?
Respect dna Pavlicenco! Chiar daca deseori am opinii diferite, citesc cu mare interes articolele Dvs. cat si discutiile iscate, foarte vii.
Ma ingrijoreaza si pe mine fenomenul „la vremuri noi – tot noi” si tare ma tem ca nu va reusi o schimbare de esenta. Am si confirmarea pe plan local – primarul s.Bubuieci a devenit liberal-democrat (anterior mai fusese prin cateva partide).
Sincer sa fiu nici nu ma asteptam la schimbari radicale. E greu de schimbat rapid o societate in care valorile si demnitatea conteaza putin. Sper insa ca evolutia sa fie una permanenta. Iar toate derapajele trebuiesc taxate. Cea cu cadrele vechi e una esentiala.
Ma asteptam ca odata cu instalarea noului guvern sa fie anuntate concursuri pentru ocuparea functiilor in cadrul autoritatilor publice centrale, dar din pacate un proces deschis de selectare nu are loc. Daca la nivelul conducerii autoritatilor este rational ca numirea sa fie una politica, nu inteleg de ce la nivelul specialistilor selectarea sa nu fie realizata in baza meritocratiei in cadrul unui concurs. Iar printre criterii de selectare a ultimilor ar putea fi inclusa si lipsa unor activitati dubioase, neprofesioniste etc. in cadrul guvernarii comuniste.
Dna Pavlicenco sa va spun sincer aveti dreptate…. Vasile asculta frate roman, iti aduc dovezi , fostii demnitari de la Ungheni al de Scutaru Calmatui ,etc au aderat la PLDM si in mai multe raioane. asa ca PLDM se va umfla ca o besica si peste vreo 6 ani se va sparge …..
Sunt uimit de amploarea cu care doriti sa „improscati” cu atat de multe lucruri negative si false impotriva celor din AIE, presupun ca va pregatiti pentru alegeri anticipate de aceea,nu?
Nu pot sa zic dn Pavlicenco, decat drum bun si „cale batuta”!
p.s.: ce repede s-au adunat comunistii si ceilallti „simpatizanti” anti-AIE pe aici pentru a da zvonuri false
Un singur lucru va intreb:
V-as sugera sa mai incercati o data pe la Voronin cu alte stiri si zvonuri, curios e imediat cum cativa comunisti au plecat din PCRM, imediat si dvoastra ati venit sa face un favor comunistilor – se numeste publicitare pasiva si indirecta comunistilor.
Sa vb serios dn Pavlicenco, pe 7 Aprilie cand erau atatia tineri, si era nevoie de mai multi lideri politici care sa iasa in fata sa calmeze spiritele si sa ii indrume bine, dvoastra ce faceati?
Va spun eu, stateai si va uitati pe marginea drumului si cand era vreo camera video ceva , presa, atunci incepeati sa vorbiti.
Pe langa dl Filat care a avut curajul sa iasa in fata si sa vb atunci pe 6-7 Aprilie, dvoastra aveati ocazia sa iesiti sa faceti ceva mai mult.
Si nu puteti sa imi negati cele spuse de mai sus, caci sunt din surse sigure.
Inca o intrebare: daca dvoastra sunteti asa de anti-comunista, in perioada alegerilor electorale din Romania, cand ati facut deschisa opinia dvoastra de sustinere pentru candidatul Mircea Geoana , de ce l-ai mai sustinut daca se stia ca a fost de vreo 2-3 ori pe la Moscova, Rusia?
Si culmea, tocmai atunci in perioada aprilie-martie, conincidenta nu?
Cine stie, poate vroia sa faca afaceri cu Rusia si sa vanda mai multe companii rusilor.
In final vreau sa va declar ca sunt apolitic, deoarece consider ca clasa politica romaneasca cat si cea din Moldova, nu este profesionala, atat timp cat vor exista elemente ale fostei securitati si fosti comunisti in ambele parti ale Prutului nu vom vedea momentan in urmatorii 10 ani vreo crestere semnificativa.
Atat va urez, numai sanatate caci pe restul le rezolvam.
Mult respect, Dna Pavlicenco. Dar, pare-se va luptati cu morile de vant astazi. Nimeni nu va ia in serios, atat din fosta guvernare, cat si din cea de astazi. Oare nu va da de banuit, ca lupta Dvs nu o sa aiba sfarsit si nici un rezultat? Nu v-ati pus intrebarea, ca vremurile Unirii mari, care nu s-a petrecut in 89-90, au trecut? Riscati sa va certati cu toata lumea, doar pentru simplul motiv de a va sustine principiile! Si, atunci, daca sens si rezultat nu e, care este aportul Dvs in politica moldava? Imi pare rau, dar ati ramas incremenita in lupta. Daca mai faceti o analiza a guvernelor europene, si nu numai, nu o sa gasiti, cred, nici una de extrema dreapta. Centrismul este astazi in voga, ba chiar si centru-stangismul copleseste toata Europa. Dar nu mai dorim sa ramanem izolati in continuare de Europa. Cat priveste guvernul actual, tre sa va dati seama, ca este unul de allianta, si poate, chiar foarte subreda. Iar comunistii inca au destule instrumente, parghii, bani si ortaci pentru a baga bete in roate. Mai incercati sa aveti putina rabdare, caci revolutiile de toate culorile nu prea au dat roade mai nicaieri. Cu tot respectul, dar nu prea „plutiti” in timpul real.
Dna Pavlicenco,
De asta data cam ati dat-o in bara.
Daca urmez logica articolului apoi se poate de-l ingropat pe orisicare care-si face bine treaba.
De exemplu, „Dna Pavlicenco e vinovata de situatia din tara si legile mediocre! Doar a fost si ea in Parlament cand la putere erau comunistii”
Iar cei care preiau rapid si lanseaza ‘rusine Filat’ sa mai cugete nitel.
Ninge foarte frumos in toata Europa (inclusiv Moldova) si vin sarbatorile. Merry Christmas!
Bravo doamna Pavlicenco! Imi pare rau ca d-a si PNL nu sunteti in Parlament. In locul d-a si altor oameni corecti a venit brigada PLDM, platita de oligarhi care nu are nimic comun cu idealurile noatre nationale. Pe Filat care este un transfug PD-st din partea stinga la noi pe dreapta il intereseaza puterea si banii. Si nu ma mira ca unii zic ca s-a inteles pe ascuns cu Voronin. Filat e capabil sa se inteleaga si cu dracul numai sa ramina la guvernare. Filat a ajuns sa fie laudat de Mihai Contiu si ziarul Moldova Subterana, care apartine lui Voronin! Mama, mama , ce timpuri am ajuns. Sa se pupe in continuare Filat cu Voronin, Contiu si Berlinschi caruia i-a cumparat apartament in anul 2000, atunci cind Ion Berlinschi era impreuna cu Filat si Diacov la PD.
Bravo, dna Pavlicenco. Saltuam verticalitatea! Filat- rusine. Va plati la alegeri pentru acesti indivizi. A spus doar la alegerile trecute- Moldova fara comunisti, dar nu poate face un pas fara ei. Foarte corect si actual abordati subiectul.
1. Promotia 1997 drept USM, alaturi de Resetnicov, numara mai mult de 200 persoane. asta nu inseamna ca toti sunt cumatri cu el, sau sunt promovati de el si musai sunt persoane odioase. Cazan si Resetnicov au ocupat la Aparatul Presedintelui RM functii egale, in acelasi timp (unu era seful aparatului, altul consilier pe probleme juridice)-deci nu se poate spune cu unul e promovat de celalalt sau vice-versa. a fi seful aparatului presedintelui , iar apoi vice la cancelaria de stat poate sa presupuna aptitudini necesare bunei gestionari a unui colectiv, si nu neaparat servilitatea fata de partid, a carui membri erau multi din cei care azi se dau martiri,nu i asa stimata doamna?
2. scrierile la care va referiti au fost compuse de 2 alcoolici-1. Tanase senior, 2. acela cu blogu (se pare) de Roman Mihaes, apropo tot coleg si cu cazan si cu Resetnicov si posibil motor al scrierii pt al doilea este invidia ca Cazan reuseste sa se mentina „na plavu” cu ambele puteri, dar mihaes nu e bagat nici de liberali in seama
3. roibu intr-adevar e o fosila
4. Prim-ministru tot a votat in 2005 cu Voronin, asa ca nu faceti concluzii pripite
5. best wishes
NIMIC NOU SUB SOARE!
Stimată dnă Pavlicencă!
Aş fi de acord cu dumneavoastră dacă în teritoriu am putea întreprinde ceva fără cei foşti. Nu este uşor e loc, ba mai mult este imposibil. Ori cum poţi face schimbare spre exemplu în raionul Floreşti atunci când în opoziţie, consilieri democraţi, sunt doar 15 la număr, în rest – 18 comunişti. Dar pentru destituirea conducerii comuniste este nevoie de 22 consilieri. Aşa e, că preşedintele raionului se alege cu simpla majoritate, dar se eliberează din funcţie cu 2/3. Deci normal este ca, dorim sau nu, dar oricum pentru a schimba ceva de mers la conlucrare cu cei membrii ai fracţiunii PCRM care judecă altfel. În caz contrar dacă nu se face poate fi şi mai rău. Adică ajungem la vorba veche: Rău cu rău, dar mai rău fără rău. Tot odată nu trebuie să uităm că electoratul comunist încă este bine consolidat şi dacă vrem să-l dispersăm trebuie să întreprinzi ceva şi acel ceva este schimbarea. Anume din aceste considerente consider că la moment nu găsesc o altă cale decât o conlucrare şi cu unele forţe sănătoase de stânga. Ori nu trebuie să uită că stânga politică nu înseamnă nici într-un caz duşmani, doar în contextul politici moldoveneşti, ieşiţi din imperiul rus asociem stânga cu întoarcerea înapoi în imperiu, dar dacă priim din punct de vedere social, este oleacă altfel. Permanent am zis că este incorect să apreciem patriotismul doar prin prisma apartenenţei politice, dacă eşti de dreapta eşti patriot, dacă nu duşman. De ce un comunist sau un social-democrat nu poate fi spre exemplu român şi unde este scris, ori de ce invers, un rus, ucrainean…nu poate fi liberal. Orice individ este liber să se poziţioneze pe eşichierul politici moldoveneşti, precum e şi normal în sistemul pluripartidist în dependenţă de viziunile sale şi nu de naţionalitate sau constrângeri de împrejurări. Anume constrângerea de împrejurări şi a adus politica moldovenească le haos. Ori cum poţi altfel să înţelegi când în raionul Floreşti după 2003, adică după venirea la putere a PCRM, într-o perioadă foarte scurtă peste 90% din conducători, dacă nu mai mult au devenit comunişti. Iată această politică este proastă şi mai devreme sau mai târziu ea suferă eşec, ceea ce şi s-a întâmplat. De aici apare şi turismul politic, prin are unele şi aceleaşi persoane se află în funcţii şi o duc bine-mersi ani de zile, noi, cei care facem politică, suntem siliţi de împrejurări să mergem la conlucrare pentru face schimbări, poate nu acele dorite, poate nu reuşite, dar altă cale la moment nu e.
Anume acest lucru s-a întâmplat şi la Floreşti.
Să fie oare cu mană?
Mă întrebam atunci când făcusem primul pas spre constituirea în raionul Floreşti a Coaliţiei „Alianţa pentru Integrare Europeană” în Consiliul raional Floreşti. Prea puţini eram la număr în opoziţie pentru a avea succes, dar nimic nu-i veşnic, aşa precum şi ideologia comunistă nu poate umbri suflete oamenilor la nesfârşit, şi datorită consilierilor din fracţiunea PCRM în Consiliul raional Floreşti: Zelenenco Ruslan; Paniş Ştefan; Cebotaru Vasile; Botnariuc Valeriu; Tertea Tudor; Doroş Anatol, care au putut să-şi convingă colegii din fracţiunea PCRM că nu se mai poate de mers pe vechi, a fost posibilă schimbarea, adică a fost cu mană.
Pe data de 17 decembrie 2009, după multe discuţii, în ordinea de zi a şedinţei Consiliului raional Floreşti au fost incluse acele chestiuni, pe care populaţia le aştepta cu sufletul la gură.
1. Cu privire la eliberarea din funcţie a Preşedintelui raionului Floreşti, Russu Mihail.
2. Cu privire la eliberarea din funcţie a vicepreşedintelui raionului Floreşti, Cojocaru Grigore.
3. Cu privire la eliberarea din funcţie a vicepreşedintelui raionului Floreşti, Şura Procopii.
Cu 24 voturi pentru, a fost demis preşedintele raionului Floreşti, Russu Mihail, după şase ani jumătate de aflare la cârma raionului.
Important este că noul Preşedinte al raionului Floreşti, Zelenenco Ruslan, bucurându-se de stima şi respectul tuturor consilierilor a fost desemnat candidat la funcţia de Preşedinte al raionului Floreşti de către „Alianţa pentru Integrare Europeană” din Consiliul raional Floreşti şi un grup de consilieri din fracţiunea PCRM, astfel noul Preşedinte, prin vot închis, a fost votat de 33 consilieri, din 33.
De asemenea cu votul majorităţii au fost eliberaţi din funcţie şi vicepreşedinţii: Cojocaru Grigore şi Şura Procopii.
A căzut cea mai puternică citadelă comunistă din republică.
Care e la rând?
A fost cu mană!
Un început bun, demn de urmat.
Schimbare la Floresti! Uraaaaaa! Traiasca partidul si libertatea! Intr-un an nou cu flacara noua!
PLDM-isti impreuna cu PCRM voteaza un nou presedinte al raionului Floresti in varsta de 77 de ani si care nu este in stare sa spuna doua cuvinte in romana! Zelenenco europeanul – salvarea raionului Floresti! Raionul Floresti in scurt timp va face un salt economic si social superb fiindca schimarea a venit si la Floresti. Uraaaaaa! Am scapat de comunism si la Floresti cu ajutorul consilierilor comunisti sau pldm-isti, dracu sa-i inteleaga din ce partid sunt! Important ca au gasit tangente si nu importa ca a fost pana acum o cenzura, de acum inainte va fi alta: cenzura cu horbotica ros-verde!
http://flortv.do.am/
Schimbarea in bine la Floresti! Uraaaaaa, avem presedinte nou, dracu sa-l ee, o fi fiind comunist ori pldm-ist. Nu spune nimeni nimic. Be silent, shi-shi-shi ASA TREBUIE!
Acest Cazan Roman, a lucrat si in aparatul presedintelui. A fost adus de Resetnikov la Presedintie. A fost trimis in misiune speciala la Guvern, pentru ca sa raporteze lui Resetnicov de cate ori Tarlev si altii se fisie acolo. Acuma lucreaza cinstit pentru Filat…… Pnetru cei care crede ca Cazan atrage electorat comunist…., stati linistiti, el mai mult de 10 persoane nu poate aduce la vot….. Cat despre Filat…., el are la ce se ghindi….. si la Cazan desigur! daca-i va ajunge singe in vina si minte in cap, va face curatenie in jurul lui…..
dna Pavlicenco, cum comentati stirea despre aderarea lui Turcanu la PLDM, aparuta pe unimedia ca urmare a acestui articol de pe blogul dra. Am citit articolul de pe blog, dar de turcanu nu am vazut nimik, daca nu gresesc dra anterior ati declarat ca Turanu ar putea adera la PD ci nu la PLDM
Unimedia dezinformeaza, am impresi ca au facut stire principala citind doar denumirea articolului dra fara a citi si continutul, sau poate a fost si la comanda cuiva aceasta eroare intentionata…
Iu-huuu a cazut ciatdela!!! A cazut dicatura la Floresti, Doros nu mai este comunist, deja este PLDM-ist pana la viitoarele alegeri parlamentare, dar va fi mereu director de liceu. Uraaaa! Panis Stefan cu pamanturile verzi primavara si vara, galbene toamna si albe iarna. Ce romantic, si niciodata rosii, cum pot sa fie pamanturile rosii. La comunisti is rosii pamanturile, dar Panis nu mai este comunist, uraaaaa! Sura trece si el la PLDM??? Sa scapam cu totul de comunisti in Floresti!
Iar ziarul Consiliului raional Floresti isi va schimba denumirea din Drapelul in Steagul Verde. Uraaaa! Odata cu caderea primei zapezi a cazut si Mihail Rusu de pe tronul presedentiei de la Floresti! Traisca proletariatul si micul trafic la frontiera! 17 decembrie – ziua raionului Floresti. 17 decembrie – zi de odihna pe meleagul vesnic verde intre Napadova si Valea Norocului, intre Iliciovca si intre Octeabriscoe, intre colhozul, pardon… si intre SRL Panis-Pan Stejar de la Vest si intre colhozul, pardon si intre SRL Panis-Pan Stejar de la Est. Uraaaa! Istoria glorioasa a mandrului raion Floresti este fara de moarte si nici un dusman al plaiului nu va fi in stare s-o schimbe.
Si intre trei „rusi” – neamuri intre ei si anume Mihail Rusu, reprezentant PCRM in Consiliul raional Floresti, Serghei Rusu (PLDM) si Petru Rusu (AMN) Consiliul raional Floresti l-a ales in functie de presedinte al raionului pe reprezentantul Patria-Rodina- Zelenenco Ruslan Ivanovici. Uraaaa! Traiasca schimbarea chilotilor!
Mult respect Dna.Pavlicenco. Susţinere totală. Celora care negativ apreciază cele scrise nu ne rămîne decît să le spunem, că aşa şi nu au înţeles despre care „fenomen” este vorba. E bine că la Floreşti problema a fost soluţionată cu ajutorul AIE formată la nivel raional. Întrebarea e că în majoritatea raioanelor comuniştii, susţinuţi de unii democraţi, rămîn la cîrma raioanelor şi în toate structurile administraţiei publice locale şi centrale, mai mult ca atît, unii sînt aleşi la funcţii cu ajutorul consilierilor raionali de orientare democratică. Un caz proaspăt la Edineţ. Comunistul Nicolae Teleucă (instalat în fucţia de şef al DGÎTşiS în 2005 de comunişti) recent a fost ales în funcţia de vicepreşedinte de raion cu voturile consilierilor comunişti consilierilor PD şi AMN. Ca răspuns la acest gest de prost gust, consilierii PLDM şi „alţii” au purces la formarea unei coaliţii anticomunisto-pedisto-ameniste. După sărbătorile de iarnă probabil vom strînge roadele acestei confruntări de „amestecuri” ca pînă la urmă tot comuniştii vor avea de cîştigat. O bună parte din comuniştii de ieri au trecut la PD şi astăzi şînt promovaţi în funcţiile cheie din raion. Aceşti comunişti, care sînt promovaţi de democraţi, mîine ne vor organiza alegeri la care se vrea să aducă succes partidelor de orientare democratică. Eu nu cred în acest succes din simplul motiv, lupul blana poate s-o schimbe dar năravurile nici-odată.
BRAVO FLORESTENI, ZELENENCO ESTE UN ROMAN ADEVARAT!
POATE ISI SCHIMBA SI NUMELE IN VERDES ORI IN STEJARESCU, NU DOAR CHILOTII ROSII IN CHILOTII VERZI. DESPRE NOUL PRESEDINTE DE LA FLORESTI ZELENENCO MERGE VORBA.
Pt Ionel
Stiu ca Filat a votat pentru Voronin in 2005, dar nu cunosc despre vreo alianta secreta cu Voronin anti pd si antiLupu. Daca ar fi asa, e regretabil. Dar poate ca niste interese ale PLDM si PCRM converg pentru moment, este interesant ceea ce ati scris, in acest sens.
Un lucru e clar – mai multa lume nu poate descifra ce ce se intimpla in dedesubtul politicii „noi-vechi”.
Pt Geom
Aveti dreptate in ce spuneti. Nimeni nimanui nu-i poate refuza sa treaca la un partid. Problema e de morala, perceptie si credibilitate, in final.
Si-apoi – sa ii primeasca pe toti PLDM-ul care se vrea umflat ca o capusa sugativa si sugatoare, problema e ca cei atrasi de la PCRM nu trebuie cocotati in functii decidente. Sa mai treaca un timp, sa se mai racoreasca fostii peceremisti, sa mai dovedeasca si ca pot sta cu partidul si la bine, cind e la Putere, si la greu, cind nu e la putere si membrii partidului sint persecutati.
Aveti perfecta dreptate – si eu ma asteptam ca, odata cu instalarea noului guvern sa fie anuntate concursuri pentru ocuparea functiilor in cadrul autoritatilor publice centrale. Absolut de acord si cu promovarea oamenilor in baza meritocratiei. Dar, din pacate, in loc sa fie suparare pe ce se intimpla, presa aservita deja lui Filat se supara pe mine ca „nu tac” si recurge la tertipuri ca sa imi inchida gura. Nu deschid parantezele, dar ce a facut azi unimedia nu incape in nici un fel d eimaginatie, sa faca trimitere la blogul meu, dar, de fapt, acolo sa nu fie scris nimic despre Turcanu, apoi sa il intrebe pe Turcanu – DIN POD – ce parere are ca Pavlicenco a spus ca Turcanu trece la PLDM cind eu asta nu am spus nicaieri. Mai mult – am spus, mai inainte, ca era bine sa treaca Turcanu la PD cu niste deputati si sa-l voteze pe Lupu.
Insa unimedia a facut o legatura fortata si nefireasca operind minciuni impotriva mea, invocind niste declaratii pe care nu le-am facut. De ce unimedia nu s-a dus sa ii intrebe pe Efrim, Cazan si Roibu ce cred ei despre articolul de pe blogul meu. Dar asa, unimedia l-a folosit pe Turcanu ca sa le spuna „Pavlicenco spune neadevaruri”, ca sa faca necredibile si alte articole, declaratii si opinii ale mele. Foarte frumos, nu vreau sa cred ca unimedia cauta motiv de gilceava sa se certe cu mine pentru stricarea bunei noastre cooperari. Cuiva nu convine, se vede, aceasta cooperare.
Pt Vlad
Da, marele activist Calmatui a aderat la PLDM? Frumos, daca nu ar fi si curios. Eu nu zic ABSOLUT DELOC precum ca nu trebuie destramat PCRM si nu trebuie primiti PCRM in PLDM, numai ca nu trebuie sa fie instalati in functii decidente. Asta am vrut sa subliniez.
Pt RomaN
Nu improsc pe nimeni cu nimic. Am reprodus niste articole scrise si de altii. Dar daca va place ce scriu vizitatorii pe blog – cei care sint contra a ceea ce se intimpla – ce sa-i faci – aveti dreptate.
Toti se pregatesc pentru alegeri anticipate.
Despre ce zvonuri spuneti? Sint date concrete si materiale nenegabile.
Pe 7, 8, 9, 10, 11 aprilie si mai tirziu am fost mereu in viltoarea evenimentelor, chiar si atunci cind altii nu erau, dintre actualii. Exista si un film, facut de Q-Sapro, „Cereti-va drepturile”, puteti urmari si la adresa http://www.infocon.ro/stiri/2009/04/cereti-va_drepturile_video_-20090410-173.html, unde, la minutul 1,51, daca nu gresesc, ma vedeti cum fotografiez la Parlament pe 7 aprilie. Am si alte fotografii. Daca nu te-ai vazut dumneata cu mine, inca nu inseamna ca nu am fost acolo non-stop. Am plecat la 00.30 din PMAN, cu o jumatate de ora inainte de a i se intimpla lui Boboc ce i s-a intimplat. Mai mult – am vorbit de 2 ori de la tribuna din Piata Marii Adunari Nationale si am chemat oamenii sa ia cu asalt televiziunea si am spus ca PCRM
Apropo Alexei Busuioc care a postat mai sus stie ce zice, caci a fost consilierul lui Voronin atunci cind Resetnicov la adus pe Cazan! Asa ca avem si probe din prima sursa.
Voi toti, cei care aveti acum o ciuda mare pe Vlad Filat. fiinda este mai bun , este cel mai bun, stati cu fundurile pe net nu faceti nimic, numai stati si irositi, imputiti mirosul aici! Cit munceste si cit inca va munci Prim Ministrul Vlad Filat voi – impreuna o viata intreaga nu veti munci! Sa va fie rusine potlogarilor, lenesilor si putoarelor ce sunteti! Filat deacum mult a demostrat – prin intilnirile cu diferiti membri UE…., prin proiecte si prin investitiile pe care tot el s-a zbatut sa le faca! Uiattiva pe plan extern ce avem, utiati si in intern ce schimbari sunt! Sa va fie rushine Doamna Pavlicenco, va prostiti mult si cei care vorbesc de rau de Filat la fel! Nu va faceti griji ca cite unul vor fi tras la raspundere!
Cine a incalcat legea.. va fi tras! Mai priviti noutatile putin! Rusine! Vati prostit la mitingul din 8 aprilie doamna Pavlienco, spunind ca sint tradatori cei din acele 3 partide PLDM, PL, AMN -catre toti tinerii si acum nu mai aveti ce face si bate-ti capul indodie!
M-a amuzat mult un bloger mai sus scriind despre situatia dramatica pe acest pamant intr-un limbaj Fashion: Unirea astazi nu e la moda, dreapta nu se mai poarta, la Paris, Milano si Londra este in voga centru. Nu poti vorbi despre Moda si Curente cand Mizeria si Coruptia stau in capul mesei in aceasta « republica » inventata de bolsevici. Nu va faceti iluzii ca traiti intr-o « tara independenta » nu va mintiti pe voi insisi. « Republica Moldova » este un SRL in jurul carea se da lupta pentru locul in »Consiliul de Administratie ». Si noi suntem complici criminali mentinand acest SRL prin ignoranta noastra . Nu condamnati la mizerie copiii si nepotii vostri . Si Nu aruncati pietre in acei care incearca sa ne ajute sa iesim din aceasta dramatica situatie.
Traiasca schimbarea chilotilor de la Floresti!
un mic piar nu ar inurca pentru ca lumea sa nu uite de PNL unul din cel mai serios partid politic din Republica Moldova…bravo d-na Pavlicenco conduceti mai rau decit vorbiti 🙂
oameni buni, stie toata clasa politica ca filat i-a cumparat apartament lui Berlinschi Ivan in 2000. si se mai stie de asemenea ca acest Contiu cind a declarat greva foamei a fost vizitat de Filat la redactie si rugat sa inceteze ca-i strica reputatia de prim-ministru democrat. Ce sa mai, Filat e inteles cu Voronin impotriva lui Marian Lupu. Numa ca are domnu Diacov o surpriza pentru Filatelist dupa anul nou, cu o motiune de cenzura. Atunci sa te vedem domnule Filatov cum o sa cinti cu prietenu Contiu la beciul lui Tataru!!!
Pt igor
Imi da de banuit, dar nu voi renunta la cel mai sfint drept al meu – libertatea de exprimare. Nu m-am ticalosit in nici un regim, nu ma voi ticalosi nici acum, cind, parca, sint la Putere „ai nostri”, dar, de fapt, ei sint impletiti cu persoane dubioase, foste (doar foste oare?) fidele comunistilor.
Dragul meu, nu ma cert cu nimeni. Daca ce scriu eu nu place, asta nu inseamna ca ma cert. Inseamna ca nu am dreptate. Dar vizitatorii blogului demonstreaza altceva, doar vedeti – nu?
Aportul meu la „politica moldava” este sa avem verticalitate si sa facem o schimbare, daca vrem. daca numai spunem, da nu o facem – asta e.
Nu am ramas nici un fel de incremenita. Sint relaxata si muncesc cinstit in activitatea mea de presedinte al unui partid extraparlamentar. A spune adevarul, a pleda contra aflarii in CSI, a dori sa mergi in NATO, UE si sa ai relatii apropiate cu Romania nu inseamna a fi „extrema dreapta”.
Pt browser
Nici de data asta nu am dat-o in bara. Eu cred ca logica articolului meu este cu totul alta. e. Pavlicenco nu a facut parte din majoritate parlamentara. 2. Pavlicenco nu a tacut niciodata sub comunisti. 3 Pavlicenco nu tace nici sub regium liberal. 4. Va place ce se intimpla – nici o problema. Asteptati schimbarea cu cei vechi, tacuti si adaptabili la nevoile „realitatii”.
Pt ady
Eu cred ca PNL inca are viitor. Si nu depinde acest viitor de PLDM-ul care – pe linga multe altele – procedeaza ca PD-L-ul din Romania – ne atrage oamenii din Teritoriu. Nu sarim in capul nimanui, nu ne isterizam, dar nu uitam.
Eu cred ca era mai bine daca PLDM, dupa ce a multumit PNL ca am sprijinit fortele liberale in Parlament, avea o discutie cu noi, cel putin sa se comporte corect, nu ca raketul politic.
Nu cunosc ce spun unii zic ca Filat s-a inteles pe ascuns cu Voronin. Dar daca e asa, mai multe lucruri devin explicabile.
Pt mold
Chiar asa? Mai stii?
Pt antiprostin
Daca se presupun aptitudini necesare bunei gestionari a unui colectiv, si nu neaparat servilitatea fata de partid – poate fi, numai ca perceptia oamenilor care au luptat contra comunistilor e ca nu se poate „la vremuri noi, tot ei”.
Insa Dvs. puteti gindi si considera cum vreti.
Nu-i consider pe Tanase si pe Roman Mihaes alcoolici. Ati face bine sa nu-i considerati asa doar pentru ca nu va place ce scriu ei.
Pt seviroveanu
Sint Pavlicenco.
De acord, ca pentru a schimba ceva, trebuie mers la conlucrare cu cei membrii ai fracţiunii PCRM care judecă altfel, dar la nivel central ei sint de cine reprezentati – de Roibu, Cazan si Efrim? Daca acestia sint forte sanatoase de stinga – e clar.
Spuneti ca, in raionul Floreşti, după 2003, după venirea la putere a PCRM, într-o perioadă foarte scurtă peste 90% din conducători, dacă nu mai multi, au devenit comunişti. Am inteles si cunosc fenomenul. Pai tocmai de aia scriu, ca nu vreau asemenea oportunism pentru PLDM sau PL, deoarece este un oportunism, totusi, oricit ne-ar bucura ca, „vdrug, ne-a poliubit lumea”.
Cum rezulta – sa fim conjuncturisti si oportunisti, dar sa o ducem bine, sau sa fim cu principii, saraci, umiliti si prostiti?
Pt Horbotica ros-verzuie
Felicitari pentru Floresti! E foarte amuzanta horbotica voastra ros-verzuie, cu adevarat.
Pt intelepciunea
Am explicat mai sus ce minciuna a sucit si invirtit unimedia. A fost o diversiune impotriva mea, pentru ca nu tac si spun ce cred. Pe urma ei au schimbat stirea.
Iarasi pt Horbotica ros-verzuie
legat de transformarea mai multora in PLDM-isti – nu am inteles – va bucurati sau nu va bucurati? Chestia cu Drapelul si Steagul Verde e haioasa.
Pt BASARAB
Am scris despre AIE-urile din raioane, chiar pe acest blog. Dar am privit altfel lucrurile, ceea ce povestiti despre metamorfoza brusca a comunistilor in Edinet este exact anapoda. Nici nu stii ce sa spui – e bine sau e rau, poate ca e si bine ca se distrug, totusi, pe toate caile comunistii.
Pt ANISOARA
Amuzant. Merg toti incolonati la PLDM, sa vedem ce iese din capusa care ii absoarbe pe toti delaolalta, fara discernamint…
Pt Filat aliat cu Voronin
De ce v-ati ales acest nume?
Pt PentruProsti
Da, Filat este mai bun, el miroase frumos, mai ales PLDM-ul condimentat cu PCRM, iar noi imputim totul. Sa nu uiti sa ne mai intilnim peste citiva ani, sa vedem cine si cum miroase.
Pe acest blog nu sint „potlogari, lenesi si putori”. Dar daca acesta e nivelul aparatorilor PLDM-ului si ai lui Filat, nu ne mira de ce merg incolonati toti comunistii la PLDM – isi regasesc atomosfera, mirosurile si aliatii, nu?
Poate, daca aperi PLDM-ul, ar fi cazul sa vorbiti putin mai elevat?
Intilnirile lui Filat cu persoane decidente de la UE si toate proiectele si investitiile despre care vorbiti se datoreaza existentei AIE si faptului ca au ramas comunistii in Opozitie. Pai tocmai asta e discutia, asa cum vedeti si pe blog – vizitatorii sugereaza ca transpare o alianta secreta, de taina intre PLDM si PCRM.
Nu cred ca ma prostesc, asa cum nu am facut niciodata. Daca libertatea de exprimare pentru Dvs. este „prostire”, inseamna ca eu am dreptate cind afirm ca nu intelegem ce se intimpla cu cei ce conduc astazi.
Privind mitingul din 8 aprilie nu inteleg ce prostii debitati. Mai invata gramatica.
Pt simplu
Nu-si face imagine PNL-ul prin blogul meu. Veniti in PNL sa vedeti cum conduc. Si nu aiuriti.
Pt ady
Aveti certitudinea ca Filat e inteles cu Voronin impotriva lui Marian Lupu? Eu nu am, dar nu inteleg unele lucruri, este adevarat.
Privind surpriza lui Diacov pentru Filatelist dupa Anul Nou nu stiu ce sa spun, pentru ca noi vrem mentinerea AIE.
PLDM-Filat fac un joc murdar.
Dna Pavlicenco, cum sa nu ne bucuram ca fostii comunisti devin pldm-isti??? Iata barem directorul Doros, daca nu-si schimba horbotica, atunci cum isi mai continua activitatea sa fructuoasa in calitate de director de liceu??? Cine putea sa baneasca atat de iscusit si atat de profesionist parintii la bac??? Cum sa nu ne bucuram pentru familia Turcanu mai ieri pupacedesti devotati iar azi pldm-isti, cum sa nu ne bucuram pentu Stepan Panis latifundiarul, cine o sa lucreze pamanturile intinsului si preamaritului raion Floresti si a harnicilor plugari si tarani floresteni. Cine o sa cumpere cotele lor cu 1000 lei ha, daca domnul Panis va ramane comunist in continuare??? Asa ca numai bucurie in inimile tuturor cetatenilor nostri, numai sperante, numai optimism. Traiasca schimbarea chilotilor! Traiasca noul Presedinte de raion, sa-i dee dumnezeu cu ocazia alegerii sale in calitate de presedinte vreo doi ani in plus de viata! Ca sarmanul cred ca demult si-a cumparat pomenele, dar cu politica asta va mai trebui sa astepte oleaca. Doamne fereste, i se vor demoda pomenele omului. In rest, tat ii harasho la Floresti, ninge frumos si bacovian, e ger ca in Sibiri, in schimb chilotii is noi nouti, si-s rosu cu verde, ca la Parij, stimati cuconi, cuconite si fara a uita de cucoane… Au revoire si s’il vous plez!
DOMNIȘOARA PAVLIUCENKA,
NU PROSTIȚI LUMEA PRIN SCRIERI STUPIDE ȘI INVINUIRI NEFONDATE.
NU POT SĂ SPUN NIMIC DE CAZAN, DAR DESPRE
A.ROIBU NU CUNOASTETI NIMIC – ESTE UN SPECIALIST INALT CALIFICAT, PE CARE A INCERCAT VORONIN S-AL ATRAGA DE PARTEA LUI, FIIND REFUZAT.
PENTRU FAPTUL CA NU A FOST COMOD CLICII OVORONIN-GURBULEA-MENJINSKII A FOST DEMIS, FIIND URMARITA SI PERSECUTATA TOATA FAMILIA.
TRE SA CERI SCUZE IN MOD PUBLIK!!! SI sa nu-ti faci publicitatea pe seama altora, ce merita
In Moldova schimbari degraba nu vor fi. Atita timp cit clasa politica centrala este corupta din start si cu horbotica democrata. Noua putere nu este formata. Nu-mi vine sa cred ca n-ar putea guvernul Filat numi viceministri si sefi de departamente din alte persoane neafiliate cu pcrm. Ceva totusi se ascunde la mijloc
Imi pare rau, dar gresiti doamna Pavlicenco ! Binenteles ca este doar parerea mea dar … cred ca am dreptate. Si aceasta deoarece ar trebui sa mentineti „Alianta” dintre Partidele care sunt impotriva Comunistilor. Deocamdata nu puteti sa-i infrangeti pe Comunisti singuri si trebuie sa va aliati cu altii. Dar asa cum procedati … nu veti reusi sa scapati de ei. Trebuia ca mai intai sa fie ales si un Presedinte anti-comunist, pentru ca sa puteti spera in „impunerea” ideilor anti-comuniste. Deocamdata Presedintele nu poate fi ales fara … Comunisti. Acesta este adevarul ! La „Alegerile Anticipate”, la care se asteapta toata lumea, credeti ca veti putea cuceri „sufragiile” poporului moldovean, astfel ca sa va „luptati” cu „adversarii” condusi de Filat ? Ma indoiesc ! Studiati ce se intampla in alte tarii (daca nu va este greu) si luati cei „bun” (nu cei „rau”) si folositor tarii (atat de incercate de Comunisti) de cum se duce „lupta politica”. Imi pare rau ca trebuie sa o spun dar sunteti … „amatoare”. A invata (politica) nu este o „rusine”. Este o „calitate” !
Constantin TANASE poezie scrisa in anul 1930!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne-am trezit din hibernare
Si-am strigat cit am putut:
Sus Cutare! Jos Cutare!
Si cu asta ce-am facut?
Am dorit, cu mic, cu mare,
Si-am luptat, cum am stiut,
S-avem noua guvernare?
Si cu asta ce-am facut?
Ca mai bine sa ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar traim in saracie?
Si cu asta ce-am facut?
Ia coruptia amploare,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Scoatem totul la vinzare?
Si cu asta ce-am facut?
Pentru-a cistiga o piine,
Multi o iau de la-nceput,
Ratacesc prin tari straine?
Si cu asta ce-am facut?
Traversam ani grei cu crize,
Leul iar a decazut,
Cresc intruna taxe-accize?
Si cu asta ce-am facut?
Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte?
Si cu asta ce-am facut?
Se urzesc pe-ascuns vendete,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Tara-i plina de vedete?
Si cu asta ce-am facut?
Pleaca-ai nostri, vin ai nostri!
E sloganul cunoscut;
Iarasi am votat ca prostii.
Si cu asta ce-am facut?
Observatie:
Nici o diferenta intre 1930 si 2009, deci cel mai potrivit slogan de tara este:
ROMANIA = TARA TUTUROR TIMPURILOR !
Sau “LA VREMURI NOI … TOT NOI !!!!”
Valabil si pentru Moldova!
Sunt intru totul de acord cu „Free Willy” („Nici o diferenta intre 1930 si 2009”). „Politica” a ajuns … „retro”, dupa cum se pare.