„Din strainatate e mai usor sa-l suporti pe Basescu…”

Romanii au ratat Alianta PNL-PSD-UDMR “Pentru Romania”

Eu nu cred ca Basescu a cistigat alegerile. Sigur, pot fi orice comentarii legate de alegerile din Romania si de rezultatele Antonesculor. A fost o campanie cum nu am mai vazut – atita inclestare, inversunare intre fortele ce vor sa ii reprezinte pe toti romanii! Cauza principala – polarizarea societatii urmare a guvernarii baseschiste. Am remarcat afirmatia lui Cristian Tudor Popescu, potrivit careia acest scrutin pare a fi ultimul cu o asemenea tensiune si divizare a societatii. Acum dupa ultimele rezultate, nu cred ca e asa. Cred ca in Romania, daca victoria lui Basescu e definitiva, pe care eu o cred doar rezultatul unei fraude cauzate/datorate resursei administrative, instabilitatea va intra intr-o noua faza… Nu cred ca romanii, care au votat intr-o societate inca puternic manipulata, au votat, chiar si asa, pentru un sef de stat ce “isi ciuruieste” – in stil rusesc sau european? – oponentii, pe care si-i doreste transformati fortat din oponenti in parteneri.

Ceea ce s-a remarcat in aceasta campanie, mai ales dupa primul tur, este pozitia morala a liderului PNL Crin Antonescu, cel care a oferit un exemplu de verticalitate, principialitate, consecventa si caracter. Promptitudinea, prin care si-a reconfirmat pozitia de a constitui o alianta larga, in vederea preluarii reaspunderii pentru guvernare, fapt pentru care l-a sprijinit pe Mircea Geoana, a fost apreciat atit de analisti, cit si de populatie. El nu a asteptat sa fie curtat, cumparat cit mai scump, ci si-a redeclarat optiunea si a explicat, in atitea emisiuni de ce isi asuma acest risc. Si asta ramine ca exemplu de comportament politic demn.

Crin Antonescu a riscat printr-un gest profund moral, facind-o de dragul identificarii unei bune cooperari intre PNL si PSD, reusind sa uneasca societatea, dezbinata si “hahaita” in cinci ani de un inalt demnitar, zimbind mreu batjocoritor la adresa “dusmanilor de clasa” si “prietenilor lui Obama”.

Nu cred ca – daca va ramine inca un mandat – Basescu nu-i va dezbina in continuare pe romani. Nu cred ca va reusi sa fie Presedintele tuturor romanilor, nici din Romania, nici din Basarabia, simpatizind si favorizind doar partidul lui Boc si unele forte politice “popular/populiste” de prin R.Moldova. Nu cred ca va invata sa colaboreze cu celelalte partide din Romania pentru crearea unui Guvern stabil. Nu cred ca va intelege ca cetatenii care sprijina alte partide sint si ei demni de respect. Nu cred ca isi va depasi principalul handicap – indisponibilitatea pentru dialog, conlucrare, compromis. Nu cred ca scopul sau e “modernizarea” Romaniei, de parca tara nu e membra a NATO si UE. Dar cred ca scopul lui Basescu e sa poata conduce cit mai mult fara Guvern si fara Parlament sau din cele „de buzunar”. Nu cred ca nu va marsa mai departe pe instigarea oamenilor de rind impotriva politicienilor. Nu vad cum ar putea Basescu sa coopereze cu fortele “identificate” drept comuniste (adevarat – intr-o tara aflata in spatiul euratlantic!). Nu cred ca Basescu va renunta sa mai cultive reflexele instinctuale ale romanilor sau ca va demonstra o alta cultura politica. Nu cred ca va inceta a fi un demagog desavirsit, dincolo de alte metehne in cazul unei persoane publice.

De aceea, cred ca in Romania intirzie perioada unei reformatari proeuropene a Puterii, a unei asezari institutionale, a compromisului intre fortele de centru-dreapta si centru-stinga. Si asta intr-o tara in care nu se mai pune problema in ce sfera de influenta sa fie – UE sau Rusia!

Nu agreez situatia cind Presedinti si partide destabilizeaza continuu situatia din tara, ii debarca pe toti si sint convinsi ca asa le va merge mereu. Nimic din ce e artificial nu rezista. Ce are de intimplat se va intimpla. Si, pornind de la acest comportament, nu stiu cine e cu sechele comuniste pe comportament si cine nu.

Cit priveste votul basarabenilor, reproduc afirmatia recenta a editorialistului de la “Timpul” Constantin Tanase: “Cu ocazia electoralei din Romвnia, am avut ocazia să constat (încă o dată) că românii noştri basarabeni (cu paşapoarte) constituie un electorat specific. Dacă aş avea cetăţenie română şi dreptul de vot, aş spune totul ce cred despre ei, dar aşa nu pot. Prietenii mei, care nu cântă la pian, ştiu de ce.”

Paradoxul este ca Traian Basescu, cel care in acesti ani nu a facut decit sa umble cu vorba dulce, fara a o materializa in decizii si actiuni, cel care a tergiversat, impreuna cu PD-L si Guvernul Boc, promovarea si adoptarea amendamentelor la Legea cetateniei, pentru a o lansa cu efect electoral, cel care nu a facut, practic, nimic pentru romanii din diaspora, a fost votat prin speranta – inca o data, ma tem, din nou desarta -, investita inr-un sef de stat, nu in Basescu anume. Pacat. Sint sigura ca si peste cinci ani va fi aceeasi situatie si bilantul deciziilor si actiunilor in favoarea basarabenilor nu va insemna un nomenclator bogat. Asta e din cauza ca, pentru a ajuta R.Moldova, clasa politica trebuie sa fie unita macar in aceasta chestiune, dar Basescu nu o poate uni, nu e exemplu si model de moralitate politica. Au spus corect unii politicieni din Romania, explicind motivele voturilor din diaspora/teritoriile istorice romanesti in favoarea lui Basescu: “Din strainatate e mai usor sa-l suporti pe Basescu…”

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

304 Comments

Add a Comment
 1. Da Toka, doar cei ce au domiciliul stabil in Romania si doar cei care au venituri de peste $500.000. Sa nu mai voteze toti sarantocii! Pai ce-i asta, egalitate? De cand sunt cetatenii Romaniei egali? In plus asa vor vota doar oamenii de afaceri, „baietii destepti” ai Romaniei. Aia din strainatate sunt de mana a doua..

  Doamne ! Tu iti dai seama ce vorbesti?

 2. PT Toka,

  deobicei „adevarul” la noi in proviincille romane este destul de relativ, uneori este nevoie de decenii ca sa iasa la suprafata. Sa ne deranjeze oare acest „adevar” de care vorbiti dvstra? nu vad de ce, pentru ca „adevarul” asta de care vorbiti, este parerea doar a dvstra si a celor care lau sustinut pe Geoana. Deci este departe de opinia tuturor romanilor.

  Dar daca dvstra optati pentru optiunea „la vot doar cei ce au domiciliu in rom”, atunci va alaturati imediat la lista de tari ca venezuela , cuba, belorusia si alte „democratii prospere socialiste”.
  Daca la ei se traieste mai bine ati putea pleca sa traiti acolo, la sigur va vor da azil, mai ales ca veniti din „lumea groaznica a capitalismului” (daca o poti numi asa lumea Romaniei) .

 3. @Toka „De ce un cetatean roman, ajuns prin voia sortii locuitor al unei alte tari sa imi decida mie presedintele? El plateste aici taxe si impozite? Nu, doar eu!”

  Pai in acest caz propun ca mamelor care sunt in concediu de maternitate, somerilor, liceenilor, studentilor si pensionarilor sa li se retraga dreptul de a vota. Ca nici astia nu platesc taxe..doar incaseaza bani si nu contribuie cu nimic.

 4. Draga Mari, tu exagerezi si nu inteleg de ce.

  Da, imi dau seama ce vorbesc si sunt constient ca ai sa pretinzi ca fac dicriminari, ca dreptul de a vota este unul inalienabil, bla-bla, bla.
  Dar nu este deloc asa, daca stai sa te gandesti mai bine.

  Hai sa fim seriosi, Mari. Toata lumea pretinde ca e bine informata, poate si este, dar una e sa privesti televiziunile din RO chiar si in fiecare zi si alta e sa traiesti aici.

  Iti pun o intrebare simpla, Mari, daca esti amabila sa imi raspunzi. Tu platesti impozit forfetar, de exemplu?

  Exemplul cu mamele aflate in concediu, cu liceenii este o si mai mare exagerare, asta nu arata decat un foarte mare grad de subiectivism. Sau sunt eu incapabil de a ma face corect inteles.

  Poate, daca iti dau ca exemplu studentii basarabeni din Romania sau basarabenii si iti explic ca NU as avea nimic impotriva ca ei sa voteze pe baza pasaportului, pentru simplul motiv ca TRAIESC aici, poate asa m-ai intelege mai bine, sper.
  Multumesc.

 5. Pt Kla
  Daca Antonescu e o CURVA (politica) nu trebue dovezi, ci exemplu. Daca M. Lupu in R. Moldova ar fi fost CURVA, demult ar fi fost presedintele tarii(citeste pe D.Dacov in replica din parlament). Poti sa-ti inchipui cum ar fi procedat C.Antonescu in asa caz. Chiar te rog frumos, raspunde-mi.
  Pt Evghenicos
  D-na Pavlicenco nu are viitor politic. Gata!!! Sa consumat. Poate doar cu Mustuc impreuna sa organizeze vre-un partid.

 6. @ Mari S: ti-am scris mai devreme:

  [„studentii basarabeni din Romania sau basarabenii si iti explic ca”…]

  am vrut sa scriu, de fapt, „studentii basarabeni din Romania sau basarabenii care muncesc in RO si iti explic ca”…

  Din cauza ca nu mai am baterii la tastatura, probabil, nu s-a „tiparit”, scuze!

 7. d-le Toka am zis de Bucuresti ca si d-stra cu opinia votarii presedintelui tarii de catre acei romani ce au domicilul stabil, macar ar fi fost o prostie putin mai mica daca va referiti la viza de resedinta si nu domiciliu stabil. De obicei la o prostie spusa si nu facuta raspund si nu fac tot cu o prostie, se intimpla cazuri cind nu ajunge nici a 2-ua prostie la acel pe care o spune pe 1-ma 😉 , fara suparare insa la acele spuse de d-stra singur ati asteptat injurari. 3-ia prostie de inchis accesul in tara la diaspora si a celor plecati la lucru peste hotare daca nu vin macar cu 20 mii EUR 🙂

 8. @ alexandru: se vede ca, in continuare, adevarul supara! si ii loveste pe unii in amorul propriu!

  Nu ma intelegeti gresit, nu trebuie sa va simtiti ofensati, la fel cum cei peste 5 milioane de romani care l-au votat pe Geoana nu trebuie sa ii injure pe romanii din diaspora! E o problema care nu face bine nimanui si trebuie eliminata, atata tot.

  5 milioane de votanti de-ai lui Base felicita diaspora, alte 5 milioane ii injura! De ce sa nu evitam o asemenea situatie?
  Doar intreb, nu dau cu parul!

 9. @Vitalie: stimate domn, initial credeam ca dvs. cautati nodul din papura, dar, de fapt, constat ca dumneavoastra cautati papura, pentru ca nu o mai vedeti de noduri!

  Imi pare rau pentru dvs.

 10. …cucoana asta e beata … favorizeaza forte populare/populiste … adica de exemplu p.liberal a lui chirtoaca e partid popular/populist ?

 11. d-le Toka tot cu toata stima, d-stra deja ati gasit papura ca sa nu mai zic ca aveti domiciliul permanent in papura (nu compar altceva cu papura, papura e papura si basta) daca va duce capul sa faceti diferenta intre 2 romani ca nationalitate si sa aveti idei de a lua cuiva dreptul de vot.

 12. Daca ar fi sa se repete alegerile presedinteleui roman in Basarabia, ar iesi la vot de 10 ori mai multa lume. Nu ne considerati inapoiati, suntem siguri in ceea ce facem pt ca ne-am saturat de komunism. Si punctum.
  Pe cei care sunteti de alta parere nu ma supar: e democratie. Dar votand Geoana nu vedeati rosu inainte?

 13. De ce nimeni nu observa un lucru de o mare importanta. D-na Pavlicenco, de ce nu recunoasteti ca ati gafat amarnic. Votantii majoritari a lui Geoana sint la virsta de dupa 60 ani, iar tineretul de 18-30 ani au votat Basescu. Deci viitorul (diaspora e tot viitorul)a votat Basescu. Asta e cea mai mare victorie in alejeri.
  dar ce ziceati D-stra? ca o comunista.

 14. trocolorule de unde de 10 ori mai multa lume daca a 9 parte cu cetatenie romana is la munca in tarile UE si a 100 parte din cele 9 plecate muncesc legal restul la negru 🙁 ?

 15. @Vitalie: ironiile dvs. ma lasa rece! Nu ia nimeni nimanui dreptul la vot! Cine vrea sa voteze, sa vina sa traiasca, sa studieze, sa munceasca in Romania.

  Nu faceti confuzie intre discriminare si diferentiere! Diferentierea oricum exista, unii traiesc aici, ceilalti peste hotare.

  Doar ca mie nu-mi convine ca diaspora sa imi hotarasca soarta, asa cum s-a intamplat acum. Sunt convins ca daca diaspora ar fi votat cu Geoana, adeptii lui Basescu ar fi fost nemultumiti si invers.

  Credeti-ma ca mi s-a rupt sufletul sa aud azi intr-o cafenea din Bucuresti „***** in gura de moldoveni si de capsunari”

  Avem noi nevoie de asta??? Eu cred ca nu!

 16. este multa lume si acasa. foarte multa. si cei care muncesc, asa cum spuneti, peste hotare, la negru, tot pe Basescu l-au votat.
  E firesc sa discutam in contradictoriu, dar nu e bine de folosit expresii vulgare.

 17. d-na Vitalia ca p/u final: ce o sa ziceti daca pina la urma se formeaza o coalitie PDL + PNL fie si + UDMR (deja o majoritate parlamentara numai din PDL si PNL) si se inainteaza un guvern pur de dreapta?

 18. d-le Toka adica fiind eu cetatean roman (macar ca nu sunt insa spun sus si tare ca de nationalitate sunt roman si vorbesc o limba romana fie ea si cu un dialect mai de la Iasi 🙂 )si traind in Republica Rebentrop & Molotov, trebuie sa-mi fie indiferent de ce se petrece in Romania?, sau sa-mi las casa, apartamentul, serviciul aici in RM si sa vin in Romania ca i-mi dai matale casa si masa si serviciu cu leafa p/u a intretine 2 copii…? Inca odta lasati ideia subliniez proasta de mai sus si nu va legati de diaspora si basarabeni, trebuia sa cistige alegerile nu la 15000 – 20000 voturi Geoana in Romania din care 10% sunt din turism electoral si cumparare de voturi cu 10 EUR s.a. Uitativa la judete in cite a cistigat Basescu si in cite a cistigat Geoana cu toata armata de oligarhi dupa el si sa se bucure aia de zic de „capsunari” ca nu o sa aiba un presedinte manipulat (cum era indicat mai sus „jucarie”).

  Chiar nu se gindeste nimeni de ce se invirt pe la PSD si PNL atitia Pantiru, Becali s.a. Geoana pe la Moscova, in urmatorii 5 ani nu va spune nimic Nabuco si nu numai…
  P.S. Geoana & d-ul Crin Antonescu cu tot respectul fata de d-lui sunt niste marionete.

 19. PENTRU INCEPUT MA ADRESEZ TUTUROR:

  Cred ca patru functii principale are acest blog: sa aud ce credeti despre diferite probleme, sa va spun ce cred eu, sa discutati cu mine, sa discutati si intre voi, vizitatorii.

  Am spus asta, pentru ca e prima oara cind blogul meu a avut 23 de comentarii care asteptau sa le autorizez, ale persoanelor care, anterior, nu intrasera. Deci  ma bucur pentru faptul ca am provocat o discutie interesanta si utila. Eu nu voi spune ca Basescu “Fleacuri. I-am ciuruit”. Mi se pare ca de asemenea expresii trebuie san e fie “greata”, cum mi-a scris cineva aici, decit de posibilitatea de a discuta liber.

  Si inca ceva. Eu nu stau de dimineata pina seara pe blog, cred ca asta e clar, nu? De aceea, celor care intra pentru prima oara le spun sa aveti putina rabdare sis a nu invocati cenzura, pentru ca eu o aplic extrem, extreme de rar. Dimpotriva, ar trebui sa o aplic mai des.

  Pt PavlicesKu
  Am raspuns imediat mai sus.

  Pt Tolea

  Nu, nu inteleg. Dar cuvintele urite nu va fac cinste. Posibilitatile PNL nu au nimic in comun cu opinia mea si, daca nu va intereseaza sau va enerveaza, crutati-va sin u intrati pe blog.

  Nu ma intereseaza cine si in spatele cui sta. La noi in Moldova, in spatele PL, PLDM, PD, AMN – nu sta cineva cu banul? Sta. Insa obisnuiti-va sa acceptati o viziune democratica: oamenii se judeca dupa declaratiile publice si actiunile effectuate, nu dupa intentii. Acelasi Becali a avut un procent in alegeri, nu? E clar – pt unii conteaza, ca si pt Basescu, la fel ca si pt Voronin – doar electoratul “meu”. Asta e rusinea Romaniei, nu Becali. Nici Antonescu nu merita sa fie tratat asa, a avut 20 la suta din voturi – “E un “fleac”, nu? Sa continuu ori sa inteleg si ca dumneata esti o umbra propagandistica a lui Basescu? Cred ca voi, baseschistii, nu va deosebiti cu nimic de comunistii si frontistii moldoveni.

  Pt iudinlex

  Precizarea e corecta. Nu am ridicat nicaieri in slavi PSD-ul, dar am urmat apelul lui Antonescu si al PNL, pt au fost impotriva demagogului Basescu. Exact si eu sint extreme de indignata cind Basescu se contrapune politicienilor, partidelor, face referendumuri etc. Consider si eu ca sint manipulari curate, ca sa ramina la treuca publica.

  Pt Sergiu

  Nu are nimic in comun ce a fost in Moldova cu Basescu, decit la capitolul ca s-au inspirat PD-L-istii de la Voronin cum sa fure voturi.

  Traiul poate fi mai bun daca ar exista cooperare intre partidele votate de OAMENI. Si trebuie respectate toate voturile, nu doar ale unui votat.

  “Prietenii lui Obama” – Basescu l-a luat cu asta peste picior, nu era cazul sa ironizezi pe seama Presedintelui SUA. Dar dumneata poti crede ce vrei. Au remarcat acest lucru si analisti fini, nu doar eu, o “nepriceputa”.

  Pt Igor

  Fii si Papa de la Roma. Nu cred ca Antonescu e “Rosca al Romaniei?”. Basescu este “Rosca al Romaniei”. Si sint prieteni, si s-au inteles cum sa-l voteze pe Voronin in 2005, ca doar stiti, nu?
  Partidele noastre nu sint “fratiori”. PNL e “frate” in Moldova cu AMN, in baza unor acorduri luate tot de la noi, penelistii, facute rpin 2002, cind PL din Moldova (nu formula cu Ghimpu, ci formula cu Untila) a semnat in plin regim communist, accord intre partide “din doua state romanesti” cu PNL din Romania. Numai ca intre AMN si PNL nu prea exista cooperare sau e amorfa.

  Pt Kla

  Mai spuneti-le argumente celor zombificati, ca ei trebuie inca odata sa dea cu capul d epragul cel de sus, ca s ail vada pe cel de jos.

  Pt Voxtell

  Dumneata esti obraznic. Iar eu sint contra comunistilor lui Voronin in Moldova si contra comunistilor (in comportament) lui Basescu si Boc. Cum au schimbat ei prefectii intr-o zi – asta era “sa se evite frauda”, nu?

  Pt Mari S.
  Prea usor aplicati stigmate. E vorba de o noua generatie. Noi nu putem face ca ei.

  Pt drACro

  Nici eu nu consider PD-L partid de dreapta.

  Pt Stalinus
  Ne paniemaiesh. Eu nu vad rusi in Romania.

  Pt Diaspora

  Daca eu mizam pe Crin Antonescu, ar rezulta ca s-a intimplat ce s-a intimplat si gata. Eu, insa, am mizat nu doar pe Antonescu, ci pe sansa formarii unui Guvern avind o majoritate parlamentara in Legislativa. Pt ca m-am saturat de rasucirile de miini practicate constant de Basescu. PNL din Moldova nu are legaturi cu PNL din Romania, cunosc mai multe personae doar. Eu cred ca rusine trebuie sa le fie celor care l-au votat pe Basescu, pentru ca nu e om al dialogului, nu a fost Presedintele tuturor si pentru ca nu ridica stecheta morala prin comportamentul sau public.

  PNL s-a implicat, nu ati citit pe blog, noi am sprijinit candidatul PNL, Nicolae Dabija, sip e candidatii PNL pentru europarlamentare.

  Nu cred ca politica se face doar de pe bloguri, dar nici nu-i inteleg pe cei care se supara ca mai inched calculatorul si plec de pe net. Si se supara ca nu autorizez imediat postarile lor.

  Ce a spus Vasilescu e treaba ei, nu cunoaste ce e in Moldova, dar cititi in articol afirmatia lui Constantin Tanase.

  Pt democrat-liberal

  Nu cred ca deranjeaza pe cineva ca “PNL se duce de ripa”, cum scrieti. Nu se duce. Dimpotriva, contribuie din plin cu cadre pentru alte partide, ai caror repreyentanti ii tot curteaza si le ofera posturi in schimbul trecerii in partidele lor. Se deosebesc prin asemenea “performante” PLDM si PL. Chiar azi a venit la sediu un grup de oameni care doresc s aintre in PNL. Am scris pe blog si ca am fostr saptamina trecuta in raioane, am scris ca nu s eformeaza AIE in Consiliile raionale si sint mai multi dezamagiti de Chirtoaca – fruntea de odinioara a sondajelor, care acum are 4 la suta. Da, nu am banii lui Filat sau banii care stau in spatele celor 4 partide necomuniste. Dar asta nu inseamna ca voi salute eforturile PL si PLDM de a atrage prin functii pe oamenii nostril gata facuti de noi in teritoriu, atrasi ca oameni noi in politica. Nu salutam, ne vom spune opinia, dar nici nu le interzic oamenilor sa plece. Dimpotriva, le spun ca e bine ca i-am propulsat in activitatea PNL si au devenit acum atractivi pentru alte partide. Eu deja construiesc al treilea PNL pentru PLDM, pe doua deja le-a luat. Nu-I nimic, oameni sint in R.Moldova. Mai pot spune ca sint dintre cei plecati la alte partide – PL si PLDM – dezamagiti si revin la PNL.

  Basescu nu a facut nimic pentru basarabeni, doar i-a manipulate in alegeri. Basescu e prieten cu Rosca, nu Basescu. Iar PSD si Pantiru au amendat Legea cetateniei.

  Pt Vulturul Brancovenesc

  Lui Mircea Geoana i-au fost furate voturile. Iar de Basescu, cel care se face a nu-l vedea pe Iliescu si Constantinescu de Ziua Romaniei, imi este rusine. Nu este o persoana de talie europeana, ci un om marunt si ranchiunos, care nu se poate depasi. Deci – e slab, nu e puternic. Ca Presedinte, realizari nu are, e doar un incapatinat. Nu cred ca este exponentul intellectual al societatii, de accea mentine jos nivelul demnitatii nationale si nu impune respect.

  Pt Emigratul

  “Incintata” ca “ma iertati”.

  Precizarea cu “un fleac i-am ciuruit” e oportuna. Imi aduc aminte acum filmul, dar totuna nu-mi place rautatea si ironia cu care a fost formulata replica. E un fel de oxymora, pt ca atunci cind il ciuruiesti pe cineva, nu e fleac.

  Si eu cred ca Goana avea sa fie un Presedinte mai rasat decit Basescu. PSD nu va disparea si au au, cel putin, 50 la suta, cum sa nut ii cont de asta? Oare PD-L nu a facut cu ei un Guvern? Atunci nu erau comunisti?

  Pt gogu

  Nu este adevarat. Nu doresc o mlastina roschisto-voroninista. Dar cred ca in Romania e nevoie de cooperare si de unire a eforturilor pentru depasirea crizei, darn u fortat, ci de buna voie. Nu accept ca Basescu nu desemneaza un prim-ministru avind in spate o majoritate parlamentara. Cunoasteti ce a spus la Paris Basescu: “Stiu ca i-am dezamagit pe romani, dar mai vreau o data”. Poate si ajung banii lui Patriciu la Chisinau, insa nu la PNL din Moldova si nici la mine. Eu am dosar la CEDO contra lui Voronin, unde el va trebui sa demonstreze ca eu as fi luat macar 1 leu din Romania. Nu am luat. Sa va fie RUSINE ca spuneti neadevaruri!

  Pt Radu

  Eu am explicat deja pe blog ce e cu propaganda asta cu Moscova. Poate gasiti si cititi. Basescu a cistigat numai prin frauda. Nu ma intereseaza bani din Romania, am explicat mai sus. Daca spuneti ca “nu-mi pasa de securitate nationala”, inseamna ca nu cunoasteti nimic despre mine. Poate mai cititi pe blog sip e Internet.
  Pt Vulturul Brancovenesc

  Fiecare pe blog il consider ape celalalt “primitiv”. Asta e, desi nu e bine.

  Pt cipslim

  Daca a esuat clasa politica, nu a esuat si Basescu? Antonescu a explicat foarte bine la Realitatea TV motivele sustinerii coalitiei PNL-PSD-UDM si candidatul lor.

  Mai cred ca alianta a bogatasilor este PD-L, bogatanii fiind Blaga, Berceanu, Cocos si cocosica.

  Pt vasile
  Am inteles, au fost mai multe asemenea persoane.

  Pt Evghenicos

  In privinta urii si a admiratiei am luat-o de la Basescu – va place? Si care e problema cu democratia si dreptul la opinie. Spuneti ce credeti, care e baiul?

  Referitor la rolul meu am spus repetat pe blog. Peste un an ies la pensie. Ar fi minunat sa mai traiesc 20 de ani, dar nu voi sta ca pensionarii lui Voronin prin functii publice. Eu am doi ani inca un mandate de presedinte PNL si vom lua anul acesta ori la anul unele decizii cum procedam mai departe. Daca se va reusi transmiterea echipei PNL unei echipe de tineri ce isi pot lua soarta in miini, voi fi multumita. Daca vom reusi sa participam la vreun bloc pentru viitoarele alegeri anticipate si locale, e si asta o varianta.

  Pt Alexandru

  Daca cineva e criminali, trebuie sa stea la inchisoare. Daca nu sta, inseamna ca ori nu sint criminali, ori ca nu exista structuri competente ale statului, nu exista justitie. Si asta s-a intimplat in cinci ani sub Basescu. Eu nu cred ca PSD e din comunisti. Fosti comunisti au fost si sint peste tot. Basescu e comunist si el sau nu? Eu cred ca da si partidul sau a fost si a ramas de stinga.

  Ma dor degetele sa tot scriu – daca romanii din afara nu mai vor comunism – de ce PD-L a facut coalitie pt Guvern cu PSD-comunist? Pentru ca si PD-L, in acest caz, e comunist sau nu? Eu sustin in Romania PNL, nu PSD, dar consider ca in Romania, membra a NATO si UE, nu exista pericol de revenire a regimurilor totalitare, daca numai cel al lui Basescu nu tinde sa devina asa ceva. Deci – e o propaganda ieftina, pentru ca alte argumente Basescu nu are.

  Pt Alex

  Da, mai cred in povesti cu zmei.

  Pt Alexandru

  Sa vedem ce coalitii, dar, mai ales, ce debarcari vor fi dupa aceste alegeri prezidentiale. De acord cu exemplele reproduse, insa Basescu debarca si e greu sa accepti sa colaborezi cu obedientii lui. Asa ii inteleg eu pe politicienii romani nebaseschisti. In Moldova a fost alianta din Parlament – centru-dreapta si centru-stinga. BMD-ul a fost la fel. Daca la noi e pericol de revenire a comunistilor, in Romania eu asta nu vad. Este populism si propaganda.

  Da, in diaspora sunt cei mai extraordinari romani. Dar RM nu e diaspora si eu cred ca basarabenii au meritat un Presedinte care sa faca ceva pentru ei. Basescu numai a vorbit.

  Pt Nistreanu

  Norica Nicolai este alaturi de Crin Antonescu. Ca si Ludovic Orban. Si ei opteaza pentru a nu se coopera cu PD-L.

  Pt Vitalie

  Aveti dreptate legat d eintrebarile puse. Si eu o sumedenie si, pentru ca in cinci ani Basescu nu a stimulat mare treaba, m-am gindit ca poate o noua coalitie va face. Si ramine sa cred ca ar fi facut, ar fi invatat lectia.

  Pt din Chisinau

  Nu numai ca am trecut prin vamile romanesti, dar am scris si memorii cind am vazut ca romanii isi bat joc de basarabeni. Asta s-a intimplat legat de vama de la Sculeni si a fost schimbat intreg efectivul de vamesi.

  Pt iudinlex

  Am citit ce ati scris, dar nu am un raspuns. Nu stiu c ear fi fost daca in Moldova ar fi fost un million de romani. Cred, insa, ca, in acest caz, se vor face sectii de votare in foarte-foarte multe localitati. Chiar glumeam – vreau sa ajung sa votez in alegeri din Ro9mania la sectia de votare de la domiciliul meu. Dar asta va fi cind? Cind ne vom uni cu Romania sic red ca asta va fi neaparat. Daca Basescu ramine invingatorul, l-as vedea transformat dintr-un hahait in om serios. Credeti ca exista o sansa?

  Pt is23

  Spuneti correct: nu se poate face modernizarea Romaniei cu ultimul Nomenclaturist comunist in fruntea statului.

  Pt jics

  Gresiti. Dar nu va contest acest drept.

  Pt MIO

  Nu voi spune, la ceea ce afirmati despre Geoana, ce cred eu despre privirile si manifestarile hahaite ale lui Basescu. Va sugerez doar sa va mai uitati o data la el, atent. Pacat ca va place. Mie – nu.

  Pt N.

  Mi se pare ca dumneata esti communist, pentru ca numai comunistii nu suporta alte opinii. Si hahaiesti ca si comunistul Basescu.

  Pt Tatiana

  Si eu cred ca romanii nu au votat cu (,) capul, ci cu emotiile (as spune ca PPCD – cu inima). Pe mine nu ma deranjeaza reactiile negative la articolul meu. Imi place ca am provocat discutii. In rest – ati avut o postare eleganta.

  Pt Ieseanul

  1.Si romanii din Romania, si cei din R.Moldova inca isi doresc un Presedinte “puternic”, un “tatuc”, un “stalinut”. E gresit. Trebuie sa fie un mediator, un simbol, un om tolerant si dispus compromisului, sa nu fie superpreocupat de partidul care nici nu-l are ca presedinte. La acest capitol, cred ca Geoana era mai potrivit si oamenii aveau sa mai vada si alt comportament.

  2. O persoana, cind devine Presedinte, se mai schimba. Sint sigura ca si Geoana se schimba, in sensul, capata mai mult character. Dar el este un intellectual, diplomat, nu capitan de corabie sau nomenclaturist.

  Acum – judecati.

 20. @Vitalie: ati spus

  „coalitie PDL + PNL fie si + UDMR (deja o majoritate parlamentara numai din PDL si PNL) si se inainteaza un guvern pur de dreapta?”

  Cu parere de rau, va anunt, stimate domn, ca aceasta presupusa coalitie nu poate fi de dreapta, dintr-un motiv simplu: PD-L nu este deloc un partid de dreapta! S-a autointitulat de centru-dreapta, dar nu este deloc asa, eu il consider un partid populist, pardon, popular de centru! Este de dreapta asa cum sunt eu sef-rabinul sinagogii din Berlin.
  Altfel spus, litera „L” din denumirea acestui partid este o blasfemie!

 21. Pt radu 1

  “Cucoana nu e beata”. Poate coconul e beat? Eu nu cinstesc nici un gram de bauturi alcoolice, nici macar sampanie. O stiu toti prietenii mei. Incedateaza prostiile.

  Da, dumneata ai prins bine nuanta cu forte populare si populiste. Legat de popular – e vorba de atasamentul doctrinar al PLDM, care l-a sprijinit pe Tudor Pantiru, PSD, in alegerile pt Parlamentul Romaniei, iar acum a uitat de asta, nu mai e consecvent si l-a sprijinit pe Basescu, probabil dup ace Filat a fost la Bucuresti. Deci – PLDM e un partid cumva de centru-dreapta, dar nu liberal, ca denumirea, ci popular.

  Cit priveste populist, e vorba de PL, ai carui lederi stiu foarte bine ce inseamna practica asta si o practica.

  Pt Tolea

  Nu am gafat nimic. Daca astazi nu acceptati nimic din ce spun, vom astepta. Veti accepta mine, poimiine, dar veti accepta, pt ca ceea ce am spus eu parea desucheat, inacceptabil, dar, pe urma, lumea se convingea. Sa ne dea Domnul rabdare si sanatate.

  Pt Vitalie

  Daca va fi o coalitie PDL + PNL fie si + UDMR, inseamna ca se va incerca intrarea, a doua oara, in acelasi riu. Cred ca vor fi mari dezamagiri. Multe depend de Basescu. Poate acu, dup ace va capata al doilea mandate, se va mai schimba, va termina hahaitul si se va ocupa de conlucreare, dialog, cedari, va renunta la unele persoane si se va pregati sa treaca peste cinci ani pe mare. Drept ca nu are flota…
  Antonescu nu e marioneta.

 22. Iata ce am primit (nu e adresat mie, ci altora) prin forumurile de discutii

  Domnule CTP,

  Va scriu sub protectia anonimatului. Sunt o femeie in varsta de 55 de ani, mama a trei copii si am participat in comisia de votare in calitate de membru PSD, deci sunt un om cu discernamant si simtul responsabilitatii.

  Vreau sa povestesc cum am fost „jefuita” de buletinele de vot intr-o sectie de votare in sectorul 2 pentru ca macar ziaristii sa stie adevarul, chiar daca nu se poate face nimic si vom fi „ocupati” de comandourile lui Basescu.

  Am banuit din turul intai ca am fost pacalita de ceilalti membri ai comisiei de votare , in frunte cu presedintele sectiei de votare, dar lucratura a fost atat de fina, incat nu am constientizat momentul in care s-a produs efectiv fraudarea, lasand la o parte faptul ca in comisie erau 2-3 reprezentanti pdl, colorati in verde si ecologisti, care dispuneau de listele cu alegatori de pe strazile unde locuiau chiar aceste reprezentante.

  De asemenea, reprezentanta PD-L , o femeie de varsta mea, a incercat sa imi inoculeze subtil ideea ca ea este in sectia de votare pt banii cu care este remunerata si pt ca sotul ei a fost ajutat de dna Boagiu sa se angajeze intr-un serviciu ca sofer, sugerandu-mi ca si eu ar trebui sa fiu dezinteresata de ce se intampla „in fapt” la votarea din sectie pentru a face sa para corecta si legala si sa accept „micile” nereguli din sectia de vot, initiate chiar de presedintele sectiei de votare.

  In turul al doilea , pentru ca ni s-a spus la psd cum putem fi pacaliti si ni s-a indicat ce anume sa verificam si sa nu acceptam , am abordat fatis problema, l-am rugat pe presedintele sectiei de votare sa incerce sa conduca votarea in mod mai ferm si corect, i-am spus ca nu mai accept explicatii de tipul „asa s-a spus la tv” sau alte expicatii la „micile” derogari de la lege, pe care chiar domnia sa le patrona.

  Drept urmare, reprezentanta PD-L care a incercat sa ma momeasca cu dragalasenii, in turul doi a fost retrasa pe motiv de boala si inlocuita in ziua votarii cu un tanar dinamovist din galeria binecunoscuta, muschiulos si cu tatuaje pe maini , obraznic si agresiv, care a avut rolul sa ma flancheze , sa ma provoace la discutii in contradictoriu, sa imi distraga atentia.

  Desi am fost asigurata de responsabilul psd ca, in virtutea aliantei psd-pnl-udmr, reprezentantii din sectia de votare ai acestor partide vor fi aliatii mei de nadejde, acestia au manifestat vadite reticente, iar in momentele cheie de pe parcursul votarii, doamna pnl si presedintele si vicepresedintele sectiei de votare au sustinut iesirile ireverentioase ale tanarului pdlist la adresa mea si a candidatului geoana, inclusiv neregulile legate de votare. Sa va dau un exemplu, pentru a o convinge pe dna pnl ca nu se voteaza cu pasaportul decat in anumite conditii, a trebuit sa ii citesc din OUG 95 cu care ma inarmasem, constienta fiind din primul tur ca se doreste acceptarea si chiar initierea unor mici nereguli.

  In momentul in care i-am atras presedintelui atentia ca fac sesizare daca nu conduce corect votarea, au fost mai retinuti, dar cand s-au publicat rezultatele sondajelor de opinie, au inceput vociferarile la adresa candidatului psd chiar in sectie din partea tanarului pdlist si a vicepreseintei comisiei. In tot acest timp, reprezentantul ong-ului cu rol de observator, o tanara studenta se pupa si se imbratisa cu presedintele comisiei si impreuna se uitau la un filmulet pe un mic laptop.

  Pe tot parcursul votarii, am fost urmarita pas cu pas si culmea, pt ca nu ma ridicam de pe scaun, reprezentanta udmr, din grija pt vezica mea urinara (scuzati subiectul, dar asta a fost realitatea) mi-a recomandat calduros sa merg la toaleta ca nu este sanatos sa se acumuleze sedimente… .. De unde stia ea ca nu am fost toata dimineata la toaleta? Nu stateam alaturi la masa , ne desparteau doua persoane, nu avea cum sa vada ce fac eu decat daca a fost instruita sa ma scoata din sala mai repede. In momentul cand am ascultat de indemnul batranei doamne, probabil, au fost introduse in urna voturi pt basescu, iar doamna de la partidul „verzilor” (pdl-ista vopsita), care avea listele de pe strada ei si stia cine a murit si e pe lista , cine e plecat din tara si e pe lista , cine e bolnav si nu vine, probabil a semnat pt voturile bagate in urna, cat am lipsit eu din sala. Din pacate , nu am dovezi. (Am devenit persona nongrata din momentul in care am cerut sa se traga la sorti listele, sa nu mai ia persoanele din zona liste cu strazi pe care locuiau si cunosteau toate persoanele inscrise pe lista, inclusiv copiii si sotiile lor, cu tot cu profestii si zile de nastere)

  Faza a doua si momentul culminant a fost cand s-a deschis urna si au inceput sa curga cu nemiluita voturile pt Geoana si toti erau verzi la fata iar tanarul dinamovist care pusese manele antigeoana la tel mobil tot timpul , era vadit nervos, iar udmr-ista a punctat cu naduf: „acum o sa vina sasalaul Johannis la conducere!”.

  Cand au vazut ca teancul de buletine valide Geoana, nenumarate, era de doua ori mai mare decat teancul de buletine valide basescu, doua persoane din comisie au mimat ca le aranjeaza sau le numara si au inlocuit un numar mare de buletine geoana cu buletine basescu, m-au provocat la scandal, respectiv , dna pnl a inceput sa urle la mine si sa ma insulte pe motiv ca nu sunt de acord ca doua buletine basescu, bagate unul in altul si pliate, aflate in urna, sa fie valabile, m-a amenintat ca ma bate, ca da cu piciorul in buletine si le distruge, iar vicepreseinta a chemat jandarmul sa ma potoleasca pe mine pe motiv ca tip , evident , tipam la ea ca sa ii arat ca nu sunt intimidata de urletele ei. Probabil va vine greu sa credeti ca o femeie tanara , frumoasa, educata, a inceput sa urle la o femeie in varsta pe un motiv oarecare pt a crea o diversiune, de fapt, dar asa s-a intamplat si , totul, in fata unui politist care savura scandalul cu zambetul pe buze. Doamna de la PNL tipa din disperare ca pierde basescu , sic!, avea un difuzor in ureche si probabil i se comanda prin difuzor ce are de facut, probabil spectacolul era regizat din afara sectiei. Acum realizez ca si la primul tur avea acel difuzor in ureche la numararea voturilor si o bluza cu marsupiu in care avea ceva nefiresc , probabil un aparat. Cred ca trebuia sa dovedeasca cuiva ca se straduie sa castige basescu, sic!

  Cand am dorit sa numar buletinele geoana, pnl-ista a pus mana pe buletine si a zis ca ea vrea sa le numere, sustinuta de ceilalti. Ceilalti numarau buletinele basescu si nu m-au lasat sa ma apropii de buletine pana cand nu au inlocuit ce mai era de inlocuit.

  Ati inteles! In timpul scandalului, o buna parte din buletinele geoana s-au evaporat si au fost inlocuite cu buletine basescu, atat cat sa iasa base cu vreo 30 buletine in plus fata de geoana. Ei erau 9 plus politistul impotriva mea. Poate vi se pare ca exagerez, dar nu este decat o relatare palida a ceea ce s-a intamplat. Dupa ce s-au convins ca nu mai am ce face, buletinele fusesera inlocuite si urma sa numar ce au aranjat ei, in momentul in care am spus ca acelea nu erau buletinele pe care le primisem eu cand s-a deschis urna, am fost injurata, insultata , amenintata atat de presedintele comisiei cat si de tanarul dinamovist , iar ceilalti imi spuneau ca sunt nebuna. Ultima insulta am primit-o de la politist , prietenul presedintelui comisiei de votare, care la reprosul meu ca asista si se amuza de insultele si injuraturile la care sunt supusa , a spus ca din punct de vedere legal pot sa fac plangere la adresa celor care m-au insultat, dar el ca om ma considera nebuna, era o provocare ordinara sa raspund cu o insulta la adresa organului de ordine in sectie. Am rezistat cu greu tentatiei sa ii spun ca avea o mutra atat de imbecila incat parerea lui despre mine ma amuza. Era foarte bucuros ca buletinele base erau mai multe si avea o figura tampa, dar ce era sa fac? el asigura ordinea in sectie…… ……… …

  Deci, pt ca nu am tacut la furaciunea lor, m-au declarat nebuna pe mine si orice as fi zis oriunde, eu nu aveam martor obiectiv.

  In timpul scandalului, am telefonat la reprezentantul psd, caruia i-am relatat ca sunt agresata verbal si aproape linsata , i-am spus ca buletinele au fost inlocuite in timp ce nu eram lasata sa ma apropii de ele, i-am spus ca vreau sa fac sesizare dar presedintele comisiei refuza sa imi dea nr de inregistare. Acesta, dandu-si seama, ca am fost tradati de pnl si udmr, (prmistul era batran si bolnav si a fost trimis acasa inainte de inchiderea votarii) mi-a spus sa las lucrurile asa cum au picat si sa vin la sediu cu copia de pe procesul verbal (banuiesc ca nu a vrut sa dea amploare momentului pt ca observatorul psd in sectia de votare era o nepoata care s-a aliat cu dusmanul si daca eu faceam constestatie se punea problema corectitudinii ei). Pentru ca reprezentantul psd cu care am luat legatura m-a indemnat sa vin cu procesul verbal , am semnat procesele lor verbale, desi nu era normal si am uitat ca presedintele a refuzat sa sigileze plicurile cu stamilele de vot.

  Pana am numarat si eu buletinele, sub amenintarea ca daca nu le numar repede, nu voi mai fi lasata sa le numar, presedintele a tipat la mine, m-a insultat , cand am vrut sa plec mi-a barat calea si am scapat fara a fi lovita de dinamovist numai pt ca sosise sotul meu si ma astepa in fata sectiei gata- gata sa cheme politia pe 112.

  Banuiesc ca, dupa plecarea mea , au folosit stampilele cu votat cum au dorit, pt ca nu au vrut sa sigileze plicul cu stampile.

  Eu inca sper ca mai sunt cativa oameni care nu se vor multumi cu minciunile lui basescu, care vor afla ce batalie a fost si in fata sectiilor de votare impotriva plicurilor si poate vor avea ocazia sa ii faca pe oameni sa inteleaga ce s-a intamplat cu voturile lor. Sondajele au fost reale, dar in sectii s-a furat si s-a luptat corp la corp pentru fiecare vot. Am fost invinsi in sectii de comandourile lui basescu in conjuratie cu reprezentantii udmr si pnl, intr-o lupta inegala.

  Daca doriti amanunte , puteti sa imi scrieti pe aceasta adresa.
  Acest e-mail va fi trimis si la alti jurnalisti pe care ii vad dezamagiti si uimiti de diferenta dintre sondaje si rezultatul numaratorii.

  Cu stima,
  o anonima din psd

 23. La fel, am primit umor electoral – il postez, desi nu l-am citit.

  Dupa alegeri, interviuri.
  – De ce credeti ca nu a castigat alianta Crinului cu Trandafirii?
  – E natural, doamna: cu crinii nu poti dormi noaptea in camera, iar trandafirii
  nu-i poti tine in mina de spini…

  – D-le Basescu, cu cine ati votat?!
  – Cu soferii de autobuz, hah-hah-hah!

  – Bade, cat crezi ca valoreaza votul matale pentru Romania?
  – Pentru Romania nu stiu, ca io am primit doar o suta… Da’ a lu’Jumulitu a
  luat doao sute ca si-o luat si muierea…

  – Dumneavoastra de ce votati aici si nu la dvs. in localitate?
  – Doamna draga, la o zi asa mare si cu o tara asa frumoasa, n-ar fi pacat sa
  stau acasa?!
  – Dar dumneavoastra?
  – La noi in sat se face deratizare si ne-a trimisara in lume…

  – Stati de mult la coada sa votati?! Alo… domnu…
  – Lasati-l donsoara ca e mort de doua ore, da’ statea de dimineata la rand si ar
  fi pacat sa nu voteze si el…

  – Bade, simpatizezi cu vreun partid anume?
  – Simpatici e tati, donsoara, fara numa de aia zgarciti…

  – D-le Basescu, cum justificati expresia dvs. „I-am ciuruit?” – si sa nu ne
  negati ca o avem pe film…
  – Nu-mi amintesc ca n-am ochelarii la mine, dar probabil eram la pescuit…

  In campanie.
  Basescu: – Sa traim bine!
  EBA: – Luati exempluri de la tata!!!!

  Geoana merge la ghicitoare inainte de alegeri:
  – Vreau sa stiu cine va castiga din alegerile astea…
  – Maica, e mai bine sa nu stii…
  – Trebuie sa stiu!
  – Bine… Dar sa stii ca numai unul va scapa viu la urmatoarea revolutie…

  Parlamentarii discuta noua lege care sanctioneaza votul multiplu.
  „- Articolul 14. Pentru un vot dublu, amenda 10 lei. Pentru doua voturi duble,
  amenda 20 lei.
  Pentru mai mult de doua voturi duble, amenda 50 lei.”
  Discutii in sala: – Ne permitem, inainte ne-a costat mai scump…

  Itic si Strul merg pe strada spre sectia de votare.
  Le iese unul in fata: – Aveti 50 lei fiecare ca sa votati cu partidul mov…
  Itic: – Frate, eu is cu partidul mov de mic, da banii incoace…
  Strul: – Eu is cu albastrii, mie sa-mi dai o suta daca vrei sa tradez…
  Itic: – Stii ce, ma Strul, m-ai convins sa trec si io la albastri…

  – Ma Gheo, prost ai fost sa stai trei ore la coada la votare in loc sa vii la
  crasma…
  – Ma Vasile, prost esti tu, ca la crasma dai bani, da’ la votare iti da tie…

  – D-le Basescu, cum se face ca ati cistigat alegerile la limita dar va laudati
  ca dupa o victorie detasata?
  – Plusez intentionat, doamna, ca din surplus sa se bucure si cei care nu m-au
  votat…

  – Doamna, cum se face ca omul asta are 3 semnaturi de votat in dreptul lui? Nu
  inseamna ca a votat de 3 ori?
  – Nu, domnule, asta e balbait din nastere…

  Scandal mare la autobuzul electoral. Erau 100 de votanti si incapeau doar 50.
  – Sefu, cum ii ducem pe toti?! Ca nu apucam sa mai facem tot traseul…
  – Taci ca mai vin doua autobuze pentru inamicii nostri si n-au destui oameni…
  O sa-i duca ei, ca ii platesc la urcare, da’ oricum noi le platim la iesire…

  Intrebari la Radio Erevan:

  Cine fraudeaza alegerile in Romania?
  – Intotdeauna cei care castiga.
  Si de ce nu ii prinde justitia?
  – Fiindca ei se prind mai repede cum sa nu se lase prinsi…

  Cum rezolva Basescu scandalul fraudei electorale?
  – Face un referendum national cu intrebarea: A fost frauda sau n-a fost vina lui
  Geoana?

  DEMOCRATIA LA ROMANI

  – Ne prefacem ca avem candidati. De fapt avem doar politicieni detestati de
  popor dar buni platitori la alegeri.
  – Ne prefacem ca avem campanie electorala. De fapt avem doar scandaluri
  mediatice si meciuri electorale.
  – Ne prefacem ca avem alegeri libere. De fapt avem concursuri de orientare
  turistica platite de partide.
  – Ne prefacem ca am ales pe cineva. De fapt iese cine trebuie scos din urne.
  – Ne prefacem ca veghem la bunul mers al alegerilor. De fapt, fiecare isi
  doreste doar sa castige cine vrea el.
  – Ne prefacem ca ne pasa cine a castigat alegerile. De fapt ne resemnam curand
  ca sa muncim sa ne platim facturile.
  Dupa ce tot circul alegerilor se incheie, taberele rivale in campanie se aliaza
  dupa cum le convine,
  apoi iar se cearta la un moment dat, si la urmatoarele alegeri o luam de la
  capat,
  in tot acest timp laudandu-ne fata de lume ca avem democratie,
  si plangandu-ne intre noi ca asta nu e democratie, dar sunt de vina rivalii
  politici…
  In final, pupat toti Piata Independentii, punct si de la capat…

  LA VOT

  O babuta intra in cabina de vot. Iese dupa citeva minute, nedumerita:
  – Maica, da’ de unde se trage apa?!

  Dupa alegeri, negocieri si discutii.

  Basescu suna la Tariceanu:
  – Domnule Tariceanu, te intereseaza o alianta politica?
  – Desigur, suntem deschisi la orice alianta cu orice partid democratic care…
  – Bine, bine, n-ai decat sa te aliezi cu cine vrei!

  Basescu: – Domnule Vantu, esti un mogul!
  Vantu: – Domnule Basescu, esti un Taj Mahal!
  Basescu: – Frumos, multumesc… dar cum adica?!
  Vantu: – Un mogul a construit Taj Mahalul…

  Eba: – Tati, ma plictisesc la Bruxelles, vreau la UNESCO ca Andreea Marin…
  Tatucul: – Ai rabdare, draga mea, pana aranjez sa ciuruiesc ONU…

  Eba: – Tati, vreau la NATO, ca sunt eroi acolo…
  Tatucul: – Nu acum, am treaba sa aranjez cu SRI-ul ca sa o gasim pe Elodia acasa
  la Diaconescu.. .

  In diaspora:
  – Gigi, tu esti in State de 10 ani, de ce ai votat cu Basescu, parca nu te
  interesa politica de acasa?!
  – Pai tu nu vezi ca aici sunt toti contra comunistilor? Asa pot si eu sa ma laud
  ca am votat contra comunistilor!

  Disputa la TV intre doi membri din partidele rivale:
  – Noi am castigat!
  – Ba nu noi am castigat!
  – Ba noi am castigat!
  – Iti zic ca nu noi am castigat!
  – Pai eu nu zic acelasi lucru?!
  – Domnule, dumneata confunzi afirmatia cu negatia! Nu-i asa ca asa este?!
  – De fapt, acum 5 minute s-a anuntat ca suntem aliati!
  – Da?! Pai atunci noi am castigat impreuna!!!

  Sunteti optimist/a cand spuneti „sa nu se mai repete”
  Am discutat cu cateva persoane de la tara.
  Eu – Cu cine ai votat mamaie?
  Ea – Cu Basescu.
  Eu- Unde ai pus stampila?
  Ea – Pe trandafiri bineinteles.
  alta
  Eu – Te-ai dus la vot?
  Ea – Nu, pentru ca nu mi-au dat caciulita portocalie, cum au dat in tot satul.

  Discutie cu cineva ( profesoara pensionara) din Vaslui:
  „Domnule, nu stiu de ce ma framant, pentru ca nu mai am mult de trait, dar ma doare prostia. Rudele mele de la tara au votat cu Basescu pentru ca primarul i-a speriat. Daca vine Geoana, Iliescu va ia pamantul inapoi.”

  Saracia si ignoranta sunt incompatibile cu democratia. „E prosti, da multi!”
  Aceasta e realitatea.
  Restul e folclor.

  Cum sa facem sa nu se mai repete?

  IN ROMANIA E NEVOIE DE O CULTURA A CONVIETUIRII POLITICE. Nici nu mai spun ca, in R.Moldova, regula „de aur” si principiul convietuirii politice e DEBARCAREA.

 24. d-na Vitalia politica e murdara stim cu totii, si stiti care era parerea mea pina dupa primul tur despre d-ul Crin Antonescu (am expus parerea tot pe blogul d-stra in alt subiect de discutie). Cred ca azi vazut dezbaterile pina la I tur cum se „mincau” Antonescu cu Geoana pina la aluzii de familii, fie cum am zis mai sus politica e murdara, insa parerea mea e ca Antonescu nu trebuia sa se implice atit de adinc in turul II pina la cuvintele „Votati Geoana”. Si sincer deja ca om p/u mine deja mie dezgustator cind pina la I tur se „scuipa” de nu mai pot apoi ca niste „fatalai” se pupa si se acuprind jalnic bucurinduse in baza rezultatelor de la exitpoll-uri ()referitor la exitpoll-uri nu doresc sa ma repet de marja de eroare si ca Geoana a avut un staff mult mai slab ca al lui Basescu).

  Apropo sincer nu sunt politician, insa cum naiba sa mai faci coalitii de lucru, de scoatere din impas, criza cind te „scuipi”, te demagogesti, te arati cu degetul s.a.

 25. „deja ca om” am avut in vedere de mine, nu de d-ul Antonescu.

 26. Toka, daca romanii din afara tarii ar fi votat cu Geoana, sint convins ca acum nu ai fi avut nicio obiectie impotriva lor. Sa fim sinceri.

  Mai mult, trebuie sa ne amintim de tipul de atitudine a PCRM in Moldova care a facut tot ce i-a stat in putere sa impiedice studentii dar si pe oamenii plecati peste hotare, sa isi exercite un drept, stiind clar ca acestia vor vota opozitia.

  Si inca ceva, Toka. Aceiasi oameni pe care tu ii blamezi acum, au votat masiv si cu Antonescu in primul tur.

  Un om nu trebuie sa traiasca la el in tara, pentru a se simti sau a si mai roman sau mai putin roman decat restul. Un roman din strainatate are acelasi drept la vot, pentru ca presedintele care iese ia decizii sau actioneaza si pentru el, nu doar pentru cei din tara.

  Sa ma explic mai simplu: tu daca pleci de acasa, intr-o calatorie de studii, sau pur si simplu la plimbare prin alte locatii, vei avea acelasi drept de a hotari lucruri ce tin de casa in care ai crescut, ca si fratele / sora ta, care a ramas langa parinti.

  Sa nu transformam amaraciunea personala legata de un rezultat electoral, intr-un motiv de ura (chiar si subtil exprimata) fata de niste oameni care sint la fel de „romani” ca si noi, si au aceleasi drepturi. Si acesti romani, Toka, au in tara mama, tata, sora, neamuri, asa ca nu pot fi suspectati de lipsa de ratiune sau rea-vointa. Si inchei spunand ca acesti romani, care traiesc in vest, in democratii veritabile, poate vad lucrurile mult mai clar ca noi si stiu sa faca diferenta intre o cale buna si una rea.

 27. Dna Pavlicenco, vedeti care e problema cu mesajele pe bolg!
  De exemplu – eu ma uit – ultimul mesaj dateaza cu 13.01 – de exmplu – eu psotez la 13.13 – mesajul asteapta aprobare – dar imediat dupa mesajul meu apar altele datae cu 15.si ceva, 14.si ceva – mesajul meu apare dupa ora 16-17 … 🙁 interesant sau sistemul nu e pus la punct sau …

 28. Doamna Pavlicenco, initiativa lui Pantaru nu il spala pe Geoana de prostia imensa de a propune loteria cetateniilor. Adica Geoana insulta un basarabean (la modul general), Pantaru vine si spune, iarta-l ca nu stie ce face, lasa ca iti dau eu cetatenie…si asta inseamna ca Geoana acum basarabeanul trebuie sa ii spuna lui Geoana: Multumesc, om bun!??

 29. pt Diaspora

  Cind deschid administratorul, le dau drumul de sus in jos. Voi incerca sa le autorizez pe cele de jos in sus. Adica sa dau in alte pagini precedente, sa le autorizez, apropiindu-ma de sfirsit. Voi incerca, dupa care sa imi mai spuneti daca e altfel.

 30. @Jay: cred ca e cazul sa te rog sa recitesti ce am scris! Tocmai eu am subliniat faptul ca, in cazul in care diaspora ar fi votat masiv Geoana, adeptii lui Base ar fi fost dezamagiti.

  Cateodata, Jay, imi lasi impresia ca iti place sa te contrazici de dragul de a o face. Eu doar faceam referire la romanii deconectati de la realitatile romanesti, cu bune si cu rele. Cu cat mai neinformati, cu atat mai usor de manipulat. Rezultatul din MD este cat se poate de concludent.

  Ma intrebam daca este normal ca niste oameni pe care nu i-ar afecta in mod direct o eventuala marire a TVA-ului, ca exemplu, ar trebui sa aibe dreptul de a ne hotari noua soarta.

  Prietene Jay, inca o data, te rog reciteste atent ce am scris, merci.

 31. Pt Jay

  Vrei sa observi diferenta de stil si ton intre cei care sint contra lui Basescu si cei care sint pentru el? Observa, ca exemplul lui Toka este foarte elocvent. Mai invata d ela el, nu te considera gata invatat.

  Si-apoi, parca m-ai amenintat ca nu mai treci pe aici? Ti-am postat un raspuns si la alt articol, unde polemizezi urit cu Vadim.

 32. Pt luke

  Da, aveti dreptate. Eu am spus aici pe blog si ca i-am zis acest lucru lui Iliescu si Nastase. Nimeni nu-l disculpa, o explicatie neplauzibila fiind ca „a cam stat omul prin America si s-a molipsit de loteria vizelor”. Eu nu accept asta si am scris o scrisoare unui pesedist, spunindu-i ca le va fi greu sa se spele de aceasta gafa.

  Mai cred, insa, ca daca liderii din Romania venerau mai des pe aici, era mai bine pentru toti.

 33. to: Pavlicenco

  „Eu cred ca rusine trebuie sa le fie celor care l-au votat pe Basescu, pentru ca nu e om al dialogului, nu a fost Presedintele tuturor si pentru ca nu ridica stacheta morala prin comportamentul sau public.”

  Nici ghind sa-mi fie rusine! De cine ?
  Asta este optiunea mea si am dreptul sa aleg pe cine doresc, fara rusine, cu incredere!

 34. @Jay:

  „Si inca ceva, Toka. Aceiasi oameni pe care tu ii blamezi acum, au votat masiv si cu Antonescu in primul tur.”

  Pe bune, Jay, de unde ai tras tu concluzia asta, cum ca as blama eu pe cineva? Din contra, am spus ca basarabenii nu trebuie injurati pentru situatia actuala.

  „Sa nu transformam amaraciunea personala legata de un rezultat electoral, intr-un motiv de ura (chiar si subtil exprimata)”

  Serios, Jay? Tocmai am scris ca m-a durut sufletul azi, intr-o cafenea, cand i-am auzit pe unii comentand la modul „f***-i in gura de moldoveni si de capsunari” si tu ai dedus ca amaraciunea mea s-a transformat in ura?

  Cum asa, Jay?

 35. D-le Toka credema ca diaspora care voteaza chiar si basarabenii cu cetatenie romana care au mers la vot sunt mai bine informati de ce se petrece in Romania politic, economic si financiar decit o mamaie dintr-un satuc de prin Orastie. Cred ca nu e cazul de exemplu insa daca se poate o sa-l dau:
  „Am incercat in fel si chip sa o conving pe bunica mea – Nu vota comunistii cu un cird de exemple de pina la: ca unde sa ma vazut sa dai pe 10 oua 21-23 de lei cit ajunsera prin ianuarie 2009 e clar la tara are ouale de la gainile sale (bunicul nu mai e 😉 ), insa o tinea una si buna ca a fost bine cind erau kolhozurile si lucra la tutun de la 04:00 dimineata ca de cind sunt iar comunistii are pensie 600 lei pe cind avea 140 pe timpul lui Lucinschi si Snegur…Tot comunistii a votat la toate alegerile.”
  Intelegi ce doresc sa spun?

 36. Da, Toka, daca cei din diaspora ar fi votat cu Geoana, as fi fost dezamagit, indiscutabil. Dar nu as fi spus in ruptul capului ca nu au dreptul sa voteze. Nici nu m-as fi apucat sa ii numesc in fel si chip, ca nesimtitii din cafeneaua aceea. Daca eram de fata, probabil ca mi-as fi expus si eu parerea vis-a-vis de cat drept au ei sa vorbeasca despre restul romanilor.

  Hai sa te intreb, ca sa nu mai fiu acuzat ca nu inteleg, sau interpretez. Spune tu ce intelegi din fraza asta:

  „Cu cat mai neinformati, cu atat mai usor de manipulat. Rezultatul din MD este cat se poate de concludent.”

  Eu deduc din asta ca tu ii consideri pe fratii nostri din Moldova niste oameni dezinformati. Rationez corect, sau nu?

  Mergand pe aceasta varianta, te-as ruga sa imi spui si mie ce diferenta este intre badea Gheo din varful muntilor, care nu are acces la presa, si tv, dar care locuieste in tara, deci simt realitatea pe pielea lui, si romanii nostri din Moldova? Gheo poate vota? Sau il trimitem si pe el la plimbare?

  Toka, tu vorbeai mai sus de impozitul forfetar, nu de TVA. Ca tot sintem la acest subiect – eu de exemplu nu am nici in clin, nici in maneca cu acest impozit fofetar. Ba pot spune ca imi este indiferent. Ceea ce nu inseamna ca imi ia din dreptul de vot. Vezi tu Toka, in Romania exista mii de legi, care afecteaza oamenii in mod diferit. Sa luam de exemplu un om simplu de la tara, care nu are nici pensie, traieste doar din ceea ce creste pe langa casa. Acest om nu plateste TVA, si nu are nicio legatura cu politicile fiscale mentionate. Il dam si pe el la o parte?

  Merg mai departe. Tu presupunem ca pleci des in strainatate. Eu mai putin, sau deloc. O lege care priveste migrarea spre alte state ma va afecta undeva aproape de zero. Pot sa ma retrag si eu din fata urnei de vot?

  Si exemplele pot continua..

  Pentru doamna Pavlicenco: da, doamna, pot observa diferenta de stil intre alti anti-„baseschisti” (cum va place sa ne numiti, cu dispret demn de o cauza mai nobila), si prietenul meu Toka. O spun intrebandu-va la randul meu: dvs puteti face diferenta de stil si respect cu care el imi vorbeste, si dvs, care cand „indrazneste” cineva sa spuna o parere contrara dvs, apelati la jigniri si cuvinte sub demnitatea umana? Sper ca puteti.

  Eu si Toka avem adesea pareri contrare legate de politica interne (desi as putea spune, nu total contrare). Cu toate astea reusim sa pastram un nivel al discutiei civilizat, intr-o atmosfera de normalitate. Ceea ce, din pacate, nu pot spune acelasi lucru cand o fac cu dvs. Si o spun cu parere de rau. Dvs ati fi ultima in masura sa aratati cu degetul.

  Unde am amenintat ca nu mai trec? Sau tocmai v-a scapat o dorinta ascunsa aici pe blog? 🙂 Va rog recititi (vorba lui Toka). Eu acolo va intrebam daca asta e dorinta dvs, de a nu ma mai vedea pe aici. Intrebare la care inca nu mi-ati raspuns. Eu nu voi face decat sa ma conformez dorintei dvs, nu-mi place sa stau in casa cuiva care nu agreeaza prezenta mea.

  Eu polemizez „urat” cu Vadim? 🙂 Sinteti o sursa inepuziabila de zambete..eu cred ca puteti fi mai subtila de atat.

 37. si v-as ruga ceva, d-na Pavlicenco: sa nu profitati de faptul ca eu si Toka, fiind prieteni, avem pareri diferite, pe care nu ne ferim sa ni le impartasim. Atat va rog – nu incercati sa profitati. Va multumesc.

 38. @Vitalie: din exemplul dvs. nu am reusit decat sa inteleg ca batranii din MD sunt iremediabil spalati pe creier si nimic altceva.

  Romanilor din diaspora, asa le place lor sa creada, ca sunt mai bine informati decat oricine altcineva, dar nu sunt. Bineinteles ca nu generalizez, sunt oameni foarte bine informati in diaspora, dar vorba aia, „cu o floare nu se face primavara”.

 39. Pt Jay

  Nici prin cap sa-mi treaca faptul ca esti prieten cu Toka. Voi, poate, va cunoasteti, eu – doar pe tine.

 40. Toka a mentionat asta intr-un alt post. Daca nu, o fac eu acum, ca sa stiti.

 41. Jay, tot nu m-ai inteles pe deplin. Probabil de vina sunt doar eu, asa cum i-am scris si lui Mari S mai sus, poate nu explic cum trebuie.

  Cand o sa mai vorbim pe telefon sau pe mess, am sa iti detaliez.

  Da, Jay, ii consider pe fratii nostii basarabeni foarte putin informati, ca sa nu zic dezinformati. Poti sa ma contrazici?
  M-ai intrebat mai devreme care e diferenta dintre Badea Gheo care nu are acces la presa si TV si romanii moldoveni. Pai, in cazul asta, diferentele sunt minime. Incontestabil este faptul ca Badea Gheo plateste taxe si impozite in RO, asta ca diferenta majora!

  Jay, iti atrag atentia ca am vorbit si de forfetar si de TVA, ca exemple. Te rog nu fa greseala, cand vorbesti de batranelul pensionar de la tara ca nu plateste impozite si TVA. Cand se duce la piata sa isi cumpere un kil de carne, plateste taxe, Jay, mare atentie! Tu, cand iti cumperi o ciocolata de la magazinul din colt, platesti si TVA-ul aferent, Jay.

  Tu traiesti in Romania, Jay, respiri acelasi aer cu ceilalti, nimeni nu iti va lua tie dreptul la vot chiar daca nu iti pasa de forfetar.
  Pacat, ar trebui sa iti pese! De ce mi-ai dat doar exemple care nu te afecteaza? Nu cumva sunt si exemple care te-ar putea afecta, spre deosebire de cei din diaspora, pe care nu ii atinge decat, cel mult, tangential?

  Jay, ca sa reformulez, eu nu am vrut decat sa subliniez faptul ca, in marea majoritate a cazurilor, romanii din diaspora voteaza in necunostinta de cauza si, decat sa influenteze rezultatul votului in bine sau rau, depinde din ce unghi privesti lucrurile, ma intreb daca nu ar fi mai bine sa nu o mai faca deloc. Si pentru ei si pentru noi!

 42. Pt Jay

  Si, pentru ca nu stiu daca mai mergi la alt articol, iti repostez ce am plasat acolo, care tot are legatura cu cei din afara Romaniei. Cazul meu – de ce m-a dezamagit Basescu:

  “Nu m-am sesizat ce avea sa se intimple cu cedarea facuta de Stolojan in favoarea lui Basescu, atunci cind a candidat la Presedintie. Fara PNL, pe care apoi a incercat sa il distruga, Basescu nu ajungea Presedinte. Am crezut in Alianta D.A. M-a suparat si am spus de citeva ori public, inclusiv de la microfonul Parlamentului RM, ca Basescu a gresit cind a indemnat votarea lui Voronin. Basescu a recunoscut ca a gresit, cu jumatate de voce, abia recent, la TVR1.

  Pe data de 19 mai 2007, fiind la nunta fetei mele din Macedonia, la mire la bastina, in exact ziua ceremoniei, am facut 200 de kilometri de la Prilep la Skopje in Macedonia, dupa o noapte nedormita, pentru a vota, impreuna cu prietenii mei, cu cetatenie romana, pentru raminerea lui Basescu Presedinte. Pentru prima oara, atunci, am spus public, in presa de la Chisinau, inainte de a pleca in Macedonia, ca, desi sint presedintele PNL, pledez pt raminerea in politica romaneasca si a lui Tariceanu, si a lui Basescu. Pina atunci, doar am votat, nu am facut niciodata declaratii politice in favoarea vreunui partid din Romania.

  M-a dezamagit Basescu atunci cind a inceput distrugerea Aliantei D.A., cind am vazut ca spune multe, dar nu a facut nimic mai concret.

  M-a dezamagati si mai tare cind, ca si Voronin, care a declarat ca nu este Presedintele romanilor, s-a aratat si Basescu doar Presedinte al romanilor simpatizanti ai lui Tomac, Roncea, Rosca, PPCD, PL si Moldova Suverana, care l-au promovat pe Tomac. El nu a trebuit sa se implice, nici sa mearga la brateta cu Tomac, ci sa ramina Presedinte al tuturor romanilor.

  M-a dezamagit total cind nu a acceptat ca exista si alte partide decit PD-L, ca nu accepta ca partidele au o majoritate si pentru ca vrea sa cistige cu orice pret – dar cu absolut orice pret, adica abuziv, ilegal – inca un mandat. Eu il voi vota in primul tur pe Crin Antonescu. Nu-l voi vota in al doilea tur pe Basescu. Desi sint pt reducerea numarului de parlamentari, maniera in care incearca Basescu sa foloseascva si asta in favoarea lui, abuziv, ma face inca sa ma gindesc daca voi participa la referendum. Eu m-am saturat de comportamentul comunistilor, nu vreau sa vad atita lupta, inraire si inversunare intre romani. Noi, basarabenii, avem nevoie de solidaritatea romanilor de peste Prut, nu de aceasta atitudine total distructiva si necooperanta a lui Basescu. Daca cineva e vinovat – sa fie pedepsit. Daca nu e pedepsit grupul Grivco si cei invocati, pentru nu stiu care vine, atunci sa nu spunem mereu prostii populiste – omul se judeca dupa declaratii publice si actiuni, nu dupa impresii si judecati de valoare.

  Concluzia – sint deja impotriva lui Basescu, pentru ca nu vrea sa coopereze cu partidele, pentru ca vede numai PD-L-ul si pentru ca ii crede pe toti prosti, pentru ca vrea constant sa compromita parlamentarismul, si nu pentru ca sint presedintele PNL. Pentru mine toti romanii din Romania sint romani, dar ii judec dupa atitudinea fata de Constitutie, lege si fata de romanii din Basarabia.”

  Si inca ceva. La banii pe care ni-i arata televiziunile ca ii cheltuieste Basescu, sint absolut de acord ca e cel mai mare mogul, asa cum s-a si intimplat cu toti Presedintii, pina acum. Unicul sau regret si, probabil, ciuda cea mare, e ca el, ca mogul-sef, nu-i are in buzunar pe toti mogulii, daca sint moguli cei numiti de el…

 43. pt. luke

  zici ca faza cu loteria vizelor este de neiertat. si cum ramane cu 4 ani de voronin instalat si cu ajutorul lui base?! asta se iarta usor? 4 ani inseamna mult intr-o viata de om. base spune ca era situatia geopolitica… tampenii!!! asta nu-i voi ierta-o niciodata.

 44. Toka credeam ca batrinii de la tara is cam peste tot totuna si nu faceam diferenta dintre un batrin din MD si unul din Romania tot de la tara. Insa vad ca tot ai ce ai cu basarabenii si cu diaspora. Ca sa nu mai intind vorba cu tine ca nu mai zic la d-ul nu esti departe de aia pe care iai auzit la cafenea. Salutare.

 45. D-na Vitalia nu atrageti atentie la Toka si Jay sunt cred aceiasi persoana insa cica cu pareri diferite mai ales diaspora si basarabenii. De astia codati, cifrati a lea KGB „sacale-ar….. mucii sa le sace de manipulanti”.

 46. Pt ilie

  Si eu, la fel. Spuneam c,a asa cum Romania, cu Ceausescu, nu a intrat in 1968 cu armata in Cehoslovacia, neascultind URSS, la fel nu a trebuit sa asculte pe niste occidentali profitori, care au facut bani pe atragerea voturilor pentru Voronin. Putea spune clar – „Nu vind Basarabia comunistilor”. Cum, domnule, nu vrea comunisti in Romania, care nici comunisti nu sint, dar ni-i readuce noua, in 2005, cind eram gata sa scapam inca de atunci de ei?

  Deci – cine e comunist – eu sau Basescu? Eu, care nu vad voronini in Romania, poate doar in persoana lui Basescu, ori Basescu, cel care a indemnat un vot pentru Voronin comunistul si prorusul? Pe cine manipulati? Eu niciodata nu am crezut ca Voronin poate deveni european. Cum a putut crede Basescu? Ce fel de Presedinte e acesta care ne vinde comunistilor? Ce fel de consilieri are? E ca si Putin. Nici aceluia nu-i placeau comunisti in Rusia, dar ii placeau comunistii in Moldova. Deci – Voronin-Putin-Basescu – frumoasa axa, nu? – careia ii plac in Moldova sa fie comunisti la guvernare. Si mai vorbesc de Geoana…

 47. Toka, nimeni nu poate cuantifica gradul de informare sau dezinformare al unui om. Pentru asta trebuie sa stai zi de zi cu el, minut cu minut, sa vezi unde merge si ce citeste, vede, asculta. In Romania gasesti oameni dezinformati CU GRAMADA. Dezinformarea nu tine de locatie geografica, ci de dorinta, sau de conditii obiective. Nu ma apuc sa fac teorie.

  Cat priveste piata, de multe ori am cumparat de la batranei care nu au bani sa isi faca firma sau nu au pur si simplu cunostiinta cum sa intre in legalitate. Si in cazul acela, nu am platit niciun TVA.

  Romanii din afara, spre deosebire de multi de la noi, au experienta vietii de acasa, dar si a celei din afara, de aceea Toka, eu ii consider mai informati si mai capabili sa faca o comparatie, sa gandeasca si sa ia o decizie, decat multi din cei din tara.

  D-na Pavlicenco, am citit acel fragment cu ceva vreme in urma. Va cunosc argumentele, si desi as putea proceda la fel sa va numesc in fel si chip (manipulator, necunoscator, fanatic), cum faceti dvs cu mine, ma abtin. Va multumesc totusi pentru informare.

 48. Vitalie, tu esti serios? 🙂 Toka, na frate..ce mai zici de asta? 🙂

  D-na Pavlicenco, cred ca se impune o precizare din partea dvs..

  Sint sau nu aceeasi persoana cu Toka? 🙂

 49. @Vitalie: nu, domnule, batranii de la tara nu sunt peste tot la fel. Doar naivitatea, prostia si ignoranta sunt la fel, domnule! Batranii din RO au vazut si votat la viata lor si altceva decat de-alde Druc, Lucinschi, comunism si iar comunism. La voi democratia abia s-a nascut, d-le Vitalie. Imi cer scuze daca suna prea dur!

  In Romania nici nu se poate pune problema ajungerii la putere a comunismului, stimate domn. Tezele si retorica pdl-ista despre comunisti prinde numai la prosti. Nici macar Basescu nu si-a permis vreodata sa afirme asta public, s-ar fi facut de ras. Asa ca a uzat placa cu mogulii, pentru ca sociologii care il sfatuiesc i-au spus ca e o categorie detestata de foarte multi romani. Aceasta tehnica de „identificare” si demonizare a „dusmanului de clasa” da, e comunista. Sa spun despre Base ca e comunist? Nu pot! Dar nici despre Antonescu sau Geoana nu se poate spune asta.

  Da, am ceva cu basarabenii: imi sunt dragi! Salutari si dvs.

 50. Toka : cu someri si studentii care inca nu lucreaza si nu platesc taxe sau casnicele ori pensionarii ce facem? Dupa logica ta ar trebui sa li se suspende dreptul de a vota..Poate faem un lagar de concentrare si facem sapun din ei..Hai bai Toka ca aiuresti si nu-ti sade bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *