„Din strainatate e mai usor sa-l suporti pe Basescu…”

Romanii au ratat Alianta PNL-PSD-UDMR “Pentru Romania”

Eu nu cred ca Basescu a cistigat alegerile. Sigur, pot fi orice comentarii legate de alegerile din Romania si de rezultatele Antonesculor. A fost o campanie cum nu am mai vazut – atita inclestare, inversunare intre fortele ce vor sa ii reprezinte pe toti romanii! Cauza principala – polarizarea societatii urmare a guvernarii baseschiste. Am remarcat afirmatia lui Cristian Tudor Popescu, potrivit careia acest scrutin pare a fi ultimul cu o asemenea tensiune si divizare a societatii. Acum dupa ultimele rezultate, nu cred ca e asa. Cred ca in Romania, daca victoria lui Basescu e definitiva, pe care eu o cred doar rezultatul unei fraude cauzate/datorate resursei administrative, instabilitatea va intra intr-o noua faza… Nu cred ca romanii, care au votat intr-o societate inca puternic manipulata, au votat, chiar si asa, pentru un sef de stat ce “isi ciuruieste” – in stil rusesc sau european? – oponentii, pe care si-i doreste transformati fortat din oponenti in parteneri.

Ceea ce s-a remarcat in aceasta campanie, mai ales dupa primul tur, este pozitia morala a liderului PNL Crin Antonescu, cel care a oferit un exemplu de verticalitate, principialitate, consecventa si caracter. Promptitudinea, prin care si-a reconfirmat pozitia de a constitui o alianta larga, in vederea preluarii reaspunderii pentru guvernare, fapt pentru care l-a sprijinit pe Mircea Geoana, a fost apreciat atit de analisti, cit si de populatie. El nu a asteptat sa fie curtat, cumparat cit mai scump, ci si-a redeclarat optiunea si a explicat, in atitea emisiuni de ce isi asuma acest risc. Si asta ramine ca exemplu de comportament politic demn.

Crin Antonescu a riscat printr-un gest profund moral, facind-o de dragul identificarii unei bune cooperari intre PNL si PSD, reusind sa uneasca societatea, dezbinata si “hahaita” in cinci ani de un inalt demnitar, zimbind mreu batjocoritor la adresa “dusmanilor de clasa” si “prietenilor lui Obama”.

Nu cred ca – daca va ramine inca un mandat – Basescu nu-i va dezbina in continuare pe romani. Nu cred ca va reusi sa fie Presedintele tuturor romanilor, nici din Romania, nici din Basarabia, simpatizind si favorizind doar partidul lui Boc si unele forte politice “popular/populiste” de prin R.Moldova. Nu cred ca va invata sa colaboreze cu celelalte partide din Romania pentru crearea unui Guvern stabil. Nu cred ca va intelege ca cetatenii care sprijina alte partide sint si ei demni de respect. Nu cred ca isi va depasi principalul handicap – indisponibilitatea pentru dialog, conlucrare, compromis. Nu cred ca scopul sau e “modernizarea” Romaniei, de parca tara nu e membra a NATO si UE. Dar cred ca scopul lui Basescu e sa poata conduce cit mai mult fara Guvern si fara Parlament sau din cele „de buzunar”. Nu cred ca nu va marsa mai departe pe instigarea oamenilor de rind impotriva politicienilor. Nu vad cum ar putea Basescu sa coopereze cu fortele “identificate” drept comuniste (adevarat – intr-o tara aflata in spatiul euratlantic!). Nu cred ca Basescu va renunta sa mai cultive reflexele instinctuale ale romanilor sau ca va demonstra o alta cultura politica. Nu cred ca va inceta a fi un demagog desavirsit, dincolo de alte metehne in cazul unei persoane publice.

De aceea, cred ca in Romania intirzie perioada unei reformatari proeuropene a Puterii, a unei asezari institutionale, a compromisului intre fortele de centru-dreapta si centru-stinga. Si asta intr-o tara in care nu se mai pune problema in ce sfera de influenta sa fie – UE sau Rusia!

Nu agreez situatia cind Presedinti si partide destabilizeaza continuu situatia din tara, ii debarca pe toti si sint convinsi ca asa le va merge mereu. Nimic din ce e artificial nu rezista. Ce are de intimplat se va intimpla. Si, pornind de la acest comportament, nu stiu cine e cu sechele comuniste pe comportament si cine nu.

Cit priveste votul basarabenilor, reproduc afirmatia recenta a editorialistului de la “Timpul” Constantin Tanase: “Cu ocazia electoralei din Romвnia, am avut ocazia să constat (încă o dată) că românii noştri basarabeni (cu paşapoarte) constituie un electorat specific. Dacă aş avea cetăţenie română şi dreptul de vot, aş spune totul ce cred despre ei, dar aşa nu pot. Prietenii mei, care nu cântă la pian, ştiu de ce.”

Paradoxul este ca Traian Basescu, cel care in acesti ani nu a facut decit sa umble cu vorba dulce, fara a o materializa in decizii si actiuni, cel care a tergiversat, impreuna cu PD-L si Guvernul Boc, promovarea si adoptarea amendamentelor la Legea cetateniei, pentru a o lansa cu efect electoral, cel care nu a facut, practic, nimic pentru romanii din diaspora, a fost votat prin speranta – inca o data, ma tem, din nou desarta -, investita inr-un sef de stat, nu in Basescu anume. Pacat. Sint sigura ca si peste cinci ani va fi aceeasi situatie si bilantul deciziilor si actiunilor in favoarea basarabenilor nu va insemna un nomenclator bogat. Asta e din cauza ca, pentru a ajuta R.Moldova, clasa politica trebuie sa fie unita macar in aceasta chestiune, dar Basescu nu o poate uni, nu e exemplu si model de moralitate politica. Au spus corect unii politicieni din Romania, explicind motivele voturilor din diaspora/teritoriile istorice romanesti in favoarea lui Basescu: “Din strainatate e mai usor sa-l suporti pe Basescu…”

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

304 Comments

Add a Comment
 1. Mult stimata doamna Pavlicenco,mi-e rusine ca v-am votat!Astazi cand citesc cele expuse de dumneavoastra ma conving ca nu mai aveti nici un viitor politic.Haideti sa va spun cum au asteptat absolventii de facultati din Romania cate 4 ani in guvernarea Nastase sa li se acorde binemeritata cetatenie si in ultimii ani s-a simplificat enorm acodarea cetatenie pentru absolventii din romania. Stiati ca Geoana a declarat ca pentru moldoveni cetatenia trebuie acordata la loterie ca si viza pentru SUA?Ce a facut si ce nu a facut Basescu lasa-ti-ne pe noi votantii sa apreciem.

 2. Crin Antonescu a dat dovada de verticalitate?
  hahaha, ma faceti de ris d-na Pavlicenco.
  Crin a dat dovada doar de curvie, este al doilea rosca si un escroc politic dupa ceea ce facut in urma cu 2 saptamini, pur si simplu este prost si sa grabit, iar pentru asta electoratul PNL il va taxa serios.

  Oare d-stra ati ajuns la asa ceva ca sal sustineti pe Geona(iliescu)?
  Eu cind am vazut dezbaterea electorala a lui Geoana si Basescu am ramas uimit cit de tare sa umilit Geoana cu cadou daruit lui Basescu.

 3. Dna Vitalia Pavlicenco. Toată stima. Dar în cazul dat cu ce se deosăbeşte dl Băsescu de comportarea Dvoastră faţă de clasa politică procomunistă şi prorusă din R.Moldova, mai ales cînd eraţi deputată? Pentru această comportare a Dvoastră şi Vă respect. Oare nu vedeţi că procomuniştii în România (mai ales în Moldova de peste Prut) sunt foarte ifluenţi. Oare nu trebue de luptat cu aceşti procomunişti. Şi încă un moment, Tăriceanu este pentru colaborare cu PD-L dar nu cu PSD lui Iliescu şi Geonă care şi el fuge pe la Moscova. Mie îmi îmi pare că Dl Crin Antonescu a făcut o greşală.

 4. Culmea,ca pensie luati din Romania si inca una consistenta ca doar v-ati pricopsit cu ordin din partea Romaniei.In 1991 o delegatie din R.Moldova a fost la Bucuresti sa discute cu Iliescu o eventuala posibilitate de unificare,cerand in schimb cateva locuri in senat si camera deputatilor.Acesta din urma nici nu a vrut sa discute cu ei. Votand cu Geoana m-ati convins ca sunteti o comunista adevarata.Mi-e rusine s mi-e greata „doamna” Pavlicenco!

 5. Nu incape indoiala ca moldovenii au votat cu burta ghidata de un creier foarte bine odihnit.

  Sigur ca la „decizia” lor au contribuit unii lideri locali gen Chirtoaca si Filat, care au intreprins cateva actiuni cu caracter electoral pronuntat pro-Basescu. Chirtoaca, pe langa declaratiile lui deschise pro Basescu si dure anti-PSD, a mai comis si infractiuni electorale organizand turism electoral intre sectiile de votare din Basarabia.

  Filat, la randul sau, insa a ales un moment extrem de oportun din pdv electoral pentru a semna anumite conventii si a deschide anumite consulate si ai da posibilitate lui Basescu sa culeaga roade electorale.

  Culmea afacerii facute de Chirtoaca si Filat este aceea ca au facut un deserviciu enorm basarabenilor. Printre pierdantii electoralei romanesti, adica toti in afara de Basescu & PDL, se naste o ura imensa pentru basarabeni si deja apar voci clare in favoarea anularii privilegiilor legate de acordarea cetateniei. Argumentul lor e simplu: de ce sa ne decida soarta noastra cei care stau in alta tara, care nu contribuie la bugetul acestei tari si care nici macar nu cunosc realitatile de aici?! O intrebare destul de justificata, la parerea mea. Ei bine, aceasta indignare se poate materializa foarte usor intr-o initiativa legislativa care sa le taie pentru mult timp basarabenilor cheful de aventuri electorale romanesti. Majoritatea din parlamentul romaniei anti-Basescu detine 2/3 din voturi si o poate face foarte usor, fara a avea nevoie de promulgarea lui Basescu. Ungurii vor intampina o astfel de initiativa cu bratele deschise. Chiar si multi PDL-isti ar fi dispusi sa o sustina pentru ca moldovenii conteaza pentru ei in primul rand doar din perspectiva electorala.

  In general, in Romania s-a pornit o polemica daca este cazul ca cei din diaspora sa mai voteze in alegerile din tara odata ce au ales sa plece si sa traiasca in alte tari. Unicul argument in favoarea diasporei este acela ca ei trimit remitente acasa si deci contribuie cumva la bugetul Romaniei. Acest argument nu este valabil nicicum in cazul moldovenilor.

  Si inca ceva, in Romania Geoana a castigat cu un avantaj de 15,000 de voturi. A pierdut insa exclusiv din cauza votului din afara.

 6. Romania nu la ales pe Geona probalil pentru visita la Moscova inaintea alegerilor.
  Destinul ne-a ferit si pe noi Basarabenii de un presedinte care a facut un contract de collaborare cu partidul lui Putin ,,Edinnaea Rosia’’
  Dinici cuib de’ntelepciune ne-a scris :
  Si tot pe loc a ramas.Asa-i si la omenire,
  Când în obste nu-i unire:
  Nici o treaba nu se face
  Cu izbânda si cu pace.
  ACUM – MINTEA MOLDOVEANULUI CEA DE PE URMA.
  UNITI-VA PROEUROPENILOR ODATA SA AVEM PENTRU CINE VOTA.

 7. vasile, 75% din electoratul lui Antonescu l-a votat pe Geoana pentru Johannis. Asta am citit-o in oficiosul PDL Evenimentul Zilei.

 8. Romania l-a ales pe Geoana cu un avantaj de 15,000 de voturi in fata lui Basescu. Victoria i-a fost data lui Basescu de moldovenii manipulati, cocalarii plecati in Italia si Spania la furat, prostituatele plecate la castig si imigrantii plecati acum 10-20 de ani ancorati in amintirile din tineretea lor.

 9. p-u ALEX

  eu am avut in vedere ca la alegerile viitoare electoratul PNL il va taxa pe Crin, dar nu cred ca si pe partid.

 10. Pt Bordeianu Alina

  Prostii puteti spune cite vreti, tot cu masura. Dar minciuni – nu va voi da voie. Eu nu sint inca la pensie. Sint nascuta la 29 octombrie 1953, voi iesi la pensie anul viitor.

  Nu am buletin romanesc de identitate. Adica nu m-am „repatriat” in Romania. Carnetul meu de munca este acasa. Acum sint somer so bloger.

  Asa faceti la tot pasul – v-ati imprietenit cu obraznicia si minciuna? Mergeti dar si turnati minciuni unde place, aici nu se poate.

 11. Dna Pavlicenco va inteleg dezamagirile, va cred ca ati mizat pe „Fat-Frumos din lacrima”. Dar asta e viata. Nu mai plingeti de mila lui Antonescu- „mare erou electoral cu tot cu Gioana si cu Johanes + alte trei partide si partidute”, care nu au izbutit sa-l invinga pe Basescu. Si nu mai invinuiti diaspora din care faceti parte. Priviti harta Tarii si vedeti unde au cistigat Basescu cu PDL si unde au cistgat Antonescu si compnia. Nici macar la Sibiul de unde e Johanis si nici la Timisoara de unde si-a luat startul Antonecu, nici la patria lui Gioana nu au cistgat. Ei au cistigat putin peste 50% din votul celor mai amarite judete (marginali cum am mai zis cu alta ocazie) si la Bucuresti, unde sunt atotputernicii patriciu-vintu-hrbenciuc-becali-v.tudor-voiculescu care au zapacit lumea cu falsurile si trucajele lor date zi de zi.
  Nu calculati diaspora aparte ci adunati-o la judetele stabile, care i-au dat cistig de cauza lui Basescu si plasati-o in aceiasi categorie de alegatori cu cuget liber. Poate vi se face mai usor pe suflet.

 12. Consider ca pina la urmatoarele alegeri, PNL-ul se va conforma si vor avea alt lider de partid.

 13. De aliante diavolesti nu avem nevoie.
  Ma si intrebam cu ce rautati ma apareti, doamna. Nu stiu daca v-am spus ca eu am un primar PNL si-l votez mereu, la fel si la parlamentare am avut preferinte la ei, ca aveau oameni inteligenti si de calitate. Daca politicienii accepta curvia, noi nu. Categoric. Prostitutia la care s-a pretat Crin si sfatuitorii lui, i-a descalificat. Si, va rog, nu ne mai jigniti, pe noi care nu dorim comunisti si lepadaturi la conducere. Stim foarte bine ce dorim. Si, daca va pretindeti chiar asa de buna analista, ia faceti un calcul si veti vedea ce masinarie uriasa a avut in spate Geoana si pe cine a avut Basescu. O sa ramaneti uimita . Dar nu sunteti obiectiva, asa ca , hai sa facem haz de necaz:noi ne-am procopsit cu doi presedinti si voi nu aveti niciunul. Il vreti cumva pe Geoana? Poate il agreeaza si Voronin ca doar au facut niste plimbari cam obscure pe la M,oscova amandoi.
  A! Vorbeati despre voturile din afara tarii, ca Basescu e mai usor de agreeat din afara. Nu, Doamna, in Canada au emigrat numai tineri cu studii superioare si sunt foarte lucizi. Au plecat din cauza PSD care a distrus tot ce se putea in Romania si ei nu mai aveau nicio perspectiva. Stiti cumva ce procent are Basescu in Canada?
  „Crin a facut un gest perfect moral”. Doamna, ati recitit ce ati scris? Eu cred ca nu. Acest profesor care a facut facultatea in 7 ani, stie sa vorbeasca frumos, dar nu are caracter. Indemn pe toti care vor sa stie cine este acest politician sa-i caute CV-ul. Veti gasi O. In afara de aparitii la televizor ,nimic
  Crin est cumva consecvent? Se vede clar ca nu ati urmarit declaratiile lui. Si, atunci, va intreb, de ce va apucati de analize? Cum poate fi consecvent dupa ce il intreaba, pe Geoana foarte suparat si intrigat, sa spuna ce a fcaut la Moscova si, apoi sa mearga cu el? La varsta dumneavoastra, aveam pretentia sa fiti mai vigilenta cand faceti analize . Mai ales ca sunteti lider de partid. Ce credibilitate mai aveti acuma cand ridicati osanale unei persoane care numai vertical si onest si consecvent nu a fost ?
  Cam multa demagogie in articolasul dumneavoastra. A! V-ati dat doar cu parerea. Dar toata lumea stie ca sunteti formator de opinie prin functia pe care o aveti. Asa ca, trebuie sa va taxam cand o luati pe aratura.

 14. in legatura cu ura si cei care se pronunta impotriva acordarii cetateniei pt basarabeni. PSD a facut si va face aceasta. Diferenta de voturi e f mica, dar suntem siguri ca prostituatele nu au fost la vot si nici derbedeii. Si nu ne mai invatati atata minte. Va asiguram ca avem si pentru voi. A votat poporul – milioane de romani din Tara si din afara ei. Tot respectul pentru acest popor si jos palaria in fata lui.

 15. Rominia merita acest presedinte, fiindca mai bun ca el nu a fost pina acum, stiu ca este de invidat cum un lider si cu partidul sau a cistigat in fata unei calitie neviabile in viitor si monstuasa pina la alegerile prezidentiale din turul 2, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa dezbinati societatea; consider ca nu basescu o dezbina cum spuneti d-tra, dar anume aceasta coalitie.

 16. De astazi inainte sa nu aud nice de numele Dv.Nu mai aveti nici un viitor politic.Va place alianta COMUNISTA a tovarasului Iliescu + Voiculescu + Vantu + Patriciu + Gigi + Vadim + Ungurii … DA …. atunci langa Voronin va este locul. Nici nu vreau sa mai stiu cine este Pavlicenco.

 17. Iata-i spalatii la creier, trepanatii. In cativa ani Romania va fi exclusa din UE. Sa va bucurati atunci, paduchilor.

 18. Sarko, chiar sa fi fost „turism electoral” si transport cu autobuzul, chiar azi Victor Ponta a recunoscut pe Realitatea, ca „ei au furat mai multe decat am reusit noi” (am reprodus aproximativ afirmatia). Si atunci, intreb, care moralul care sa dea lectii de moralitate?

 19. He-he d-na Pavlicenco 1:0 mare p/u mine, am zis eu mai vedem cine cistiga turul II, si cind se aude de fraude… si cica moldovenii si diaspora au ales presedintele Romaniei, trebuia Geoana (heh ce am mai ris cind se bucura ca a cistigat alegerile in baza exitpoll-urilor, stiind ca au marja de eroare pina la 3 % si stind ca in afara Romaniei va pierde aproape toate voturile) si mai ales Hrebenciuc sai pregateasca un alt staff lui Geoana ca nu toti romanii pro PNL sau luat dupa un neamt prim-ministru si asa zisa „coalitia umflatilor rosii” dealde GiGi & Co. Pare rau cit de cit p/u Crin daca era nitel mai vertical si consecvent dupa cum il numiti d-stra apoi nu ajungea un „hoit” politic. Acuma sa vedeti daca mai auziti ceva de Crin Antonescu in urmatorii ani ca om politic de vaza -nimic, se va scrie: a fost unul ce a dorit sa inrudeasca PSD & PNL si care la indicatii a dorit un Johanis premier p/u romani – atit. Din 2 rele Geoana + Basescu romanii au optat p/u Basescu mai putin rau, macar ca atita impotriva lui, aliante, partide, independenti…
  Si unde sunt 5 milioane impotriva 5 milioane e o rusine sa vorbesti de fraude (care posibil ca au fost de ambele parti), sau ca 11000 de moldoveni au decis soarta Romaniei. Trebuia sa cistige Geoana macar la 2-3 % daca asa sunteti de tari cu Geoana si sa nu spuneti ca diaspora si moldovenii. Aveti 140000 de voturi nule si mai spuneti ceva de 11000 mii de moldoveni?
  P.S. Asa ca nu va legati de voturile basarabenilor si diasporei ca nu ei au dat 5200000 de voturi pro Basescu si 5130000 pro Geoana.

 20. Apropo de ce in Sibiu unde este marele, cica „independentul” Johanis primar, 60 % din voturi sunt contra lui Geoana ? Sau speriat locuitorii Sibiului de asa viitor prim-ministru ? 🙂

 21. Pentru Sarco si Ilie
  Toata Basarabia a dat mai putin de 13 mii de voturi, nu mai invinuiti basarabenii. Ei nici surplusul de voturi din Tara a lui Gioana nu l-au neutralizat.
  Si apoi rezultatul final inca nu este anuntat.
  Nu mai tinjiti dupa Gioana ca nu pleaca nicaeri ci ramine in Tara sai sufle in… ceafa lui Basescu.
  Si Antonescu tot ramine si depinde cum se v-a orienta, poate ajunge la guvernare alaturi de PDL, daca nu o face pe papusa suparata.
  Asa ca nu zpune hop pina nu ai sarit.

 22. Ilie, acesti cocalari din Spania si Italia trimit anual foarte multe miliarde de euro in tara. Desigur, atunci sunt buni acesti paduchi, nu? Nu esti nici inteligent, nu esti nici cult si dupa cuvintele adresate compatriotilor tai, pot spune cu toata convingerea ca esti doar un nesimtit ordinar. Fiecare roman, indiferent pentru cine a votat, a facut-o pentru ca in Romania sa fie mai bine. Toti am mers la vot cu acest gand. Ma mir ca tu care esti un om atat de inteligent si rafinat, mandria Romaniei, ganditorul ganditorilor, creuzetul celor mai marete idei ce au schimbat fata lumii, nu ai reusit sa pricepi un lucru atat de simplu.

 23. Pt Bordeianu Alina

  Nu ma mai votati.

  Din cite stiu, legea cetateniei a fost simplificata de deputatul basarabean PSD Tudor Pantiru, sprijinit de PSD, fapt prin care a fost spalata mult aiureala lui Geoana privind loteria. Sint persoana care am spus ca a fost o greseala si lui Nastase, si lui Iliescu.

  Am impresia ca sprijinitorii lui Basescu au mentalitate comunista, ca si el. Voi spuneti ce vreti, eu spun ce vreau. As dori ca pe blogul meu sa scrie oameni care nu=mi spun sa tac. Eu doar nu va spun sa va inchideti gura, nu?

  Pt vasile

  Va „fac de ris” sau „va fac sa rideti” – ca nu am inteles?
  Ar fi bine sa scrieti civilizat, in caz contrar va sterg si nu va raspund.

  Eu am sprijinit o coalitie unita pentru a face un Guvern functional si am sprijinit pozitia PNL.

  Pt sibireacul

  Eu am avut mereu o pozitie in Moldova contra clasei politice procomuniste si proruse din R.Moldova. Insa in Romania, membra a UE si NATO, nu exista pericolul revenirii comunistilor si al trecerii Romaniei in sfera de influenta rusa. Este o propaganda a lui Basescu. Deci, nu putem face comparatia pe care o fortati.

  Eu nu vad procomunişti în România.

  Tăriceanu are dintele sau pe Antonescu. Daca avea sa cistige Geoana, eu cred ca Tariceanu avea sa aiba alta pozitie, deci, as putea presupune ca e ranchinos pe Antonescu pt ca a devenit lider al PNL. Ca doar Antonescu a spus ca decizia de sprijinire a PSD a fost luata in unanimitate.

  Ca a facut sau nu a facut Crin Antonescu o greşală inca vom vedea.

  Pt Bordeianu Alina

  Culmea aiurelii e in capul dumitale. Nu m-am pricopsit nici cu pensie, nici cu altceva. Iar de Ordin – ce sa va spun – va asumati sa judecati acest lucru? Nu cred ca aveti dreptul.

  Despre Iliescu sint multe fabulatii.

  Alte prostii nu le comentez. Daca va „e greata” – mergeti pe alte bloguri, ma preocupa sanatatea vizitatorilor.

  Pt Sarko

  Parerea mea este ca basarabenii sint manipulati. Asa cum voteaza cu hurta cu Voronin, asa voteaza cu hurta cu Basescu. Ce au votat, asta au. Ei nici nu-si dau seama ca sprijinul lor sincer va fi folosit foarte bine de unii de aici.

  Da, cunosc si turismul electoral organizat de Chirtoaca. Eu am avut un caz in fata Ambasadei in alegerile pt Parlament si vad ca unora li se poate sa faca ilegalitati, iar pe altii ii someaza adeptii lui Basescu pe absolut degeaba. Vorba e ca oamenii care ma cunosc se apropiau si imi cereau telefonul. Eu le dadeam cartea mea de vizita, pe al carui versou este, de trei ani, sigla PNL. Probaseschistii au sunat, se vede, pe cineva din Ambasada si m-am crucit sa il vad pe seful Comisiei de acolo facindu-mi observatie, eram si deputat. Ii spun – domnule, luati cartea mea de vizita, sint presedintele unui partid si asta e. Nici nu m-am gindit ca asta ar fi insemnat ca eu le arat cum sa voteze. Iar tinereii proTomac/Roncea/Rosca/Chirtoaca/Ghimpu/Moldova Suverana au umblat, avind practica PPCD, toata ziua printre oameni si, cica, „vorbeau” la telefon, dar spuneau una si buna. „da, aici toti voteaza Basescu”, „da, am votat deja cu Basescu”. Am ramas atit de dezgustata, incit nu mai calc pe la Ambasada, nici la receptie nu am mers de Ziua Romaniei, 1 decembrie. Desi sint deputatul care, prima oara in acesti ani negri, am felicitat timp de patru ani romanimea cu ocazia acestei zile de la micropfonul Legislativului.
  Si inca o obiectie. Nu cred ca raspunsul partidelor ar trebuie sa fie cel de care spuneti. Este, insa, important, ca politicienii sa vina pe aici, si Geoana, si Antonescu. Dar e absolut regretabil ca nu a fost votat partidul care a promovat amendamentele la Legea cetateniei si a fost votat partidul care s-a opus.

  Cit priveste diaspora, exista si romani din teritoriile istorice romanesti. Basarabia nu e diaspora. ci un teritoiu ce apartine istoric Romaniei.

  Pt talex

  La fel, rusine pt cei fara larghetea gindirii.

  Pt Mihai

  Am scris ca Romania nu prea are acum relatii bune cu nimeni, e cam izolata si, din informatiile auzite, nici UE, nici SUA nu l-au cam mai dorit pe Basescu. Deci, si UE se va uita la moldoveni ca la cine? Raspundeti voi.

  Dar in Moldova PD nu vrea sa faca un contract de colaborare cu partidul lui Putin ,,Edinaia Rosia’’?

  Pt dudu

  Gresiti. Am mizat pe PNL-PSD-UDMR si Johannis. Lasati prostiile sexiste cu feti-frumosi.

  Nu fac parte din diaspora, sint din teritoriu istoric romanesc.

  La Sibiu lumea nu a vrut sa plece de acolo Johannis.

  Pt vasile

  Vom trai si vom vedea, insa PNL a avut acum, prin Antonescu, 20. Si daca Geoana cistiga, ce spuneati?

  Pt Maria

  Dar nu i-ati vazut pe „comunisti si lepadaturile” cind PD-L a facut coalitie cu ei? Sau ii aveti in vedere drept „comunisti” pe pedelistii? Asta da, mai ales saracii de Videanu, Berceanu, Cocos ai altii.

  Nu ma pretind analista. Imi spun opinia.

  Masinaria statului nu putea depasi masinaria lui Geoana.

  Ca „merg eu pe alaturi” inca nu se stie. Nu o luati drept axioma.

  Pt vasile

  Basescu a dezbinat societatea si in Romania, si in R.Moldova. Mai ales prin alegerile pentru Parlamentul Romaniei.

  Pt Constantin

  Drum bun!

  Pt Vitalie
  Romanii cum au optat, asa vor avea.

  Cele 140000 de voturi nule sint tot, in mare parte, falsificari. Eu am participat la alegeri si m-am convins, l-am scos pe un candidat primar, dupa ce am revazut buletinele invalidate.

  Locuitorii Sibiului nu au vrut ca el sa plece din Sibiu. Eu cred in asta.

 24. d-na Pavicenco, oare nu d-tra spuneati pin acum ca PCRM trebuie sa recunoasca ca au pierdut, chiar daca asta este greu de facut. eu va inteleg ca nu sunteti deacord cu cistigul lui base, dar cistigul lui este o realitate, conformativa dupa el.

  nu eu sunt de vina ca asa am fost educat pina acum si nu folosesc un limbaj corect, dar cind toti sunt impotriva ta si nu ai cu ce raspunde, trebuie cu ceva sami reprosati, si ati inceput sa criticati.

  P.S. daca doriti stergetima, dar eu nu cred asta este ceea pentru ce ati optat pina acum – LIBERTATEA CUVINTULUI, OPINIEI!!!

 25. Îmi pare foarte rău să vă spun dar dv. nu cunoaşteţi deloc situaţia din România. Din mai multe puncte de vere, inclusiv politic, şi mă refer la o cunoaştere în profunyime, nu de la televizor sau ascultând discursuri frumoase rostite de diverşi politicieni.

  După părerea mea ar trebui să vă documentaţi mai bine asupra acestor aspecte. Sunt de acord că aveţi un dezavantaj major: nu trăiţi în România pentru a simţi realitatea şi diversele opinii şi puncte de vedere care îşi fac loc printre oameni.

  Votul este cam egal, ceea ce ne recomandă evitarea opiniilor categorice despre români, luaţi in corpore. Băsescu este un om politic de mare anvergură şi pentru a nu vă lăsa dusă de val în ceea ce priveşte aprecierile la adresa lui, vă recomand să-i citiţi discursurile din Parlament (le-a inclus într-o carte), după care să ajungeţi singură la concluzia îndeplinirii sau nu a ceea ce a vorbit acolo în cadru oficial. Spre deosebire de alti politicieni, dumnealui îşi duce la capăt acţiunile procedural, nu scurtcircuitând trasee, pentru ca acţiunile să nu-i fie puse sub semnul întrbării din pct de vedere al legalităţii.

  Dar înainte de asta ar fi bine să citiţi şi Constituţia României, ca sa vedeţi în ce constă fişa postului de Preşedinte. Dacă nu mă înşel trebuie să-şi exercite atribuţiile în limita Constituţiei. Deci nu-i atribuiţi ipotetice acţiiuni pe care ar fi trebuit să le îndeplinească şi nu a făcut-o. E foarte posibil să nu fi fost incluse în fişa postului, prevăzută de Constituţie. Orice măsură pentru românii din afara ţării o ia Parlamentul sau Guvernul. Când vorbiţi de astfel de măsuri, întrbaţi înâi la Partlament, eventual Guvern. Băsescu a împins lucrurile cât a putut pe câteva chestii concrete. Ce vroiati să facă___ Să decreteze voia lui__ Şi-aşa ţipă unii domni că e „dictator”, cînd nu a încălcat de fapt nici o secundă Constituţia. Nu o spun eu, ci Curtea Constituţională.

 26. Felicitari „diasporei” paralele cu Realitatea! Sa vedem cat o sa va dureze bucuria. Teama mi-e ca nu prea mult. Poate o sa aveti fericirea sa va aratati dragostea netarmuita pentru Base cat de curand la niste alegeri parlamentare anticipate sau vreun referendum ceva, sa zicem unul ca cel din 2007. Credeti ca batausu de copii il castiga si pe cela? Vi se pare in regula ca diaspora sa hotarasca presedintele Romaniei, cand Romania a ales altceva?

 27. Mi se pare în regulă să-l aleagă cetăţenii români. Oriunde s-ar afla ei

 28. 1. Pina anul trecut il simpatizam pe Basescu: mi se parea intr-adevar un luptator ce rascolit clasa politica romaneasca. Dar dupa alegerile parlamentare si-a dat arama pe fata:
  – daca PSD e partid comunist, daca Geoana e Iliescu, de ce partidul lui (PD-L) au format alianţă? Ca mai apoi să îi arunce de la guvernare (adica sa ii provoace, pentru ca scandaul Nica inainate de alegeri fara indoiala a fost o provocare).
  – de ce a tniut cu dintii ca alegerile sa fie organizate de Guvernul Boc? Cele 2 nominalizari au fost facute cu buna stiinta ca sa traga de timp, cind era clar ca nici unu nu va trece.
  Mai sint si alte asemenea „chestii „care dovedesc ca Basescu nu e presedintele tutoror romanilor iar el promoveaza inten PD-L – ul. In mare, el nu se deosebeste de alti politicieni, dar retorica lui „singur impotriva tutror” imi pare ipocrita.
  2. Pacat de Antonescu – e un tip peste cei doi candidati din turul II. Dar prin sustinerea prea emotionala si insistenta a lui Geoana – a cam sari peste cal. Se vede ca prea tare a vrut ca Basescu sa piarda.

 29. Pt Sarko: sa sugi p… tu si tot neamul tau! Nu vei decide tu derbedeule câte cetatenii si cui sa fie date! Cetateniile astea sunt minimul necesar pentru a spala greseala fatala a României in’40 cand ne au dat bolsevicilor fara nicun foc de arma! Adica Finlanda, o palma de pamânt, a putut sa lupte cu imperiul rosu? Dar bravii români nu? Pai afla ca o sa fac si eu tot ce imi sta in puteri sa obtin cetatenia româna si sa pot vota de fiecare data, pentru a le da cu tifla unor mitocani alde tine slugoiul si alde Djoana care iti arunca osul.
  Unde ati vazut voi turism electoral bre? Ori trebuiau oamenii sa stea acasa, sa lase pacatoasa asta de coalitie sa le decida soarta? Tu esti un mancurt si un extremist ca si cel al carui nume l-ai luat- Sarkozy jidano-ungurul, pornit impotriva emigrantilor, el insusi fiu de emigranti.
  Sper sa va vina Basescu de hac si sa le mai taie din puterea de decizie coruptilor si comuistilor de pe la voi!
  Pt Doamna Pavlicenco: sa va fie rusine, pt asa sustinere comunistilor din România. O fi asta un motiv ca nu ati reusit sa ajungeti o personalitate politica? Cred ca mai departe nici atât n-o sa reusiti, veti ramâne numai cu amintirea despre cariera politica! Asa ca trageti pe dreapta… si va odihniti, ca de mai multe nu sunteti in stare. Cel putin ne veti face noua, celor mai tineri, un serviciu!

 30. Donici cuib de’ntelepciune ne-a scris :
  Si tot pe loc a ramas.Asa-i si la omenire,
  Când în obste nu-i unire:
  Nici o treaba nu se face
  Cu izbânda si cu pace.
  ACUM – MINTEA MOLDOVEANULUI CEA DE PE URMA.
  UNITI-VA PROEUROPENILOR ODATA SA AVEM PENTRU CINE VOTA.

  http://www.trilulilu.ro/george59/4c3c7eec04bf86
  O clipa de relax.

 31. Moscova a perdut alegerile în România!!! VICTORIE !!!

 32. Nu mai daţi vina pe cei din diaspora.

  Diferenţa finală între cei doi candidaţi, infimă ca procente, a fost de 70.048 de voturi. Se poate uşor constata că într-un singur judeţ, în Cluj de exemplu, Traian Băsescu a obţinut cu 88.135 mai multe voturi decât Mircea Geoană, scorul fiind 216.504 la 128.369.

  Rezultatul din diaspora este semnificativ pentru diferenţa de mentalitate între românii din ţară şi cei din afară. Dar nu mai semnificativ decât diferenţa de mentalitate între românii din Cluj şi cei din Botoşani.

  În Botşăni 😛 şi Vaslui, sărăcimea asistată social l-a votat pe Geoană, la fel ca şi foştii mineri disponibilizaţi din Alba şi Hunedoara. Iar în restul Transilvaniei şi în Banat oamenii gospodari l-au votat pe Băsescu, la fel ca şi în diaspora.

  Povestea de la Sibiu e trasă de păr, Clujul sau Aradul ce primar au mai vrut să-şi păstreze? Iar Vrancea, Teleorman şi Giurgiu au fost zonele turistice ale PSD-ului, de aceea nu vor renumărare a nivel naţional. Băsescu le-a şi explicat că la o eventuală renumărare, iese tot el, dar cu 3% avans 😛

 33. Multstimata Dna Pavlicenco,
  Sa stiti ca pozitia Domniei Voastre ca reprezentant a unui partid de centru-dreapta de a sustine un partid de stanga este bizara din orisice punct de vedere a unei analize politice. Pot intelege bine de ce colegii Domniei Voastre din Romania au ales sa se uneasca pe ultima 100 de metri cu PSD+PC; motiv fiind nimic altceva decat incearcarea de a prinde momentul de a intra in viata politica si de a nu ramane, as zice, „pe strazi” ca omonimul partid din RM.
  Deci sa analizam… in spatele Dlui Geoana, au fost PSDistii, Comunistii, PNListii, minoritatile etc etc etc, un aparat as zice eu extrem de puternic pentru a invinge in orisice tara democrata din lume… Dl Basescu pe care il respect enorm, a fost singur, insa a fost sustinut de un pic mai mult de jumatate de votanti. Deci Dna Pavlicenco, sa tineti minte ca electoratul Dlui Geoana e facut din bucati ca un puzzle, care e foarte usor sa-l destrami tragand de niste sfori, pe cand electoratul Dlui Basescu e ca un perete de beton, unic in esenta si nu poate fi divizat.
  Pai sa va mai zic ceva, Dl Basescu mai are si un Staff puternic, de oameni foarte destepti, cu multa experienta, care stiu sa-si faca lucrul, si credeti-ma vor gasi o solutie de a se mentine acolo unde au ajuns pentru ca stiu sa faca politica.
  In concluzie, va mai spun ceva, sustineti cauza lui Geoana nu din cauza ca credeti in programul Domniei lui, sau ca va este simpatic sau mai stiu eu ce… insa o faceti sub fluierul Dlui Antonescu (colegul PNList de peste Prut) care a incercat sa se linguseasca si el pe acolo… Pai cu tot respectul Dna Pavlicenco ce fel de politician sunteti? Si despre ce demnitate vorbiti Dvoastra prin fraza „Viata nu merita sa o traiesti decat in demnitate!”…

 34. No comments……

 35. Doamna,

  Dumneavoastra chiar credeti in viabilitatea unei aliante PSD+PNL+UDMR? Adica stanga + dreapta + partid etnic? Ati uitat de PRM, un partid semi-extremist (ca sa fiu bland) sau semi-idiot (ca sa fiu si realist)! Mai adaugati si putin praf de Becali, cateva frunze de verzi, vreo 2-3 „independenti” si ati obtinut cel mai autentic cocktail Molotov.

  Despre restul problemelor discutate aici, poate voi reveni cu cateva comentarii.

  In incheiere, daca tot a venit vorba de aliante, pot sa va intreb de ce AIE n-a facut o alianta de larga uniune nationala cu PCRM? Nu era oare in interesul Moldovei? Aveati si Presedinte, evitati si alegerile anticipate, aveati si stabilitate si credibilitate externa. (N-am mai folosit ghilimelele ca erau prea multe).

 36. Daca va place atat de mult de Basescu vi-l dam cu drag :)) ca si asa am vazut ca la voi e greu de ales unul. Apropo au fost la putere toti in toate combinatiile posibile si din experienta mea de 20 de ani de „democratie” in Romania si alti ani de „adevarata democratie” prin alte tari, sunt toti la fel. Ce vedem noi la tv este doar un spectacol ieftin si urat

  ps: foarte bine si echilibrat scris articolul! interesant blog.

 37. Respectul meu, dna Pavlicenco!
  Pentru onestitate, pentru verticalitate, pentru barbatie si analiza la rece de care ati dat dovada in acest articol.
  In tara care a votat de atatea ori pentru comunistii cu lozinci populiste nu e de mirare ca este preferat Basescu.
  Ma mir ca BAsescu este considerat de dreapta. Nu vine la de un fost partid democrat? NU el este cel care l-a ajutat pe voronin in 2005 sa mai fie ales o data pe cale „democratica”? Nu ca l-as considera pe Geoana cel mai demn de a fi presedinte al romanilor, sunt indignata doar de faptul ca alegem badarania, vorbe goale, ca niste lozinci menite sa dezbine sunt mai credibile in ochii nostri decat un politician cu tact, instruit, educat.
  Am pus, cum zicea si VAleriu MAtei, toate ouale intr-un cos, si va trebui sa mancam scrobul.

 38. Pt vasile

  Nu am spus nimic de PCRM, pentru ca nu au fost probleme legate de nerecunoasterea alegerilor dupa 29 iulie.

  Nu consider cistigul lui Basescu drept o realitate.

  Ba eu cred ca dumneata esti d evina ca nu folosesti un limbaj corect, pentru asta eu critic. Cine isi spune fara a ofensa pe altul, de alta opoinie, parerea sa, eu raspund cu argument. In general, m-am saturat sa fiu somata sa raspund frumos la toate badaraniile ascunse dupa nume anonime.

  Trebuie sa respectam cu totii regula exprimarii corecte si tratarii tolerante a opiniei celuilalt.

  Pt Dan

  Daca lucrurile ar fi asa, ca altii, care nu sint in tara, nu cunosc situatia, de ce ar trebui sa aiba dreptul sa voteze? Ca doar ei „nu cunosc situatia”. Deci – ce rezulta? Rezulta ca se voteaza prin perceptie si nu prin adevarul absolut, detinut doar de Cel de Sus.

  Insa, argumentele mele, expuse din plin pe acest blog, nu au putut fi rasturnate pina acum. Eu le pot repeta, dincolo de cele aratate in articolul comentat.

  Discursurile din Parlament nu si le scrie Basescu, ci i le scriu altii.

  Basescu intelege Constitutia altfel decit e cazul. Basescu trebuie sa numeasca un prim-ministru care are in spate o majoritate in Parlament, nu pe cine vrea el, fara suportul unei coalitii cu care sa negocieze. Pentru asta eu nu-l respect. Nu-l respect pentru ca nu dialogheaza cu partidele, ca este, cum a fost Voronin, doar Presedintele simpatizantilor comunistilor.

  Da, orice măsură pentru românii din afara ţării o ia Parlamentul sau Guvernul. Ati spus sau Guvernul – care e controlat de PD-L, cel care s-a opus amendamentelor Legii cetateniei, cel care nu a venit cu propuneri rasunatoare in Parlament, sa ii vedem pe deputati „cum se opun”, Guvernul care a promovat amendamentele negociate numai in context electoral, plus ca nu a fost munca PD-L.
  Manipulare urita a basarabenilor.

  Pt Adoreus

  Mie nu mi se pare in regula sa se ajunga in situatia cind diaspora hotaraste Presedintele Romaniei, atunci cind Romania a ales altceva. Dar lucrurile trebuie privite altfel. Celelalte partide, nu doar PD-L-ul lui Basescu au trebuit:
  1. Sa vina constant la Chisinau.
  2. sa aibe intilniri cu cetatenii.
  3. Sa trimita sau sa selecteze de aici reprezentanti ai fiecarui partid in sectiile de votare. Si observatori.
  4. Sa gaseasca reprezentanti cu cetatenie romana – si sint – ai societatii civile, sa observe alegerile.
  5. Sa obtina acces la televiziunile din Moldova, de exemplu, sau sa aibe la TV – romanesti emisiuni despre Basarabia si alte zone. Basarabia nu e diaspora, ci e teritoriu istoric.
  6. Sa aibe acorduri de cooperare cu partide din R.Moldova.
  7. Sa fi invitat la dezbateri si pe alti basarabeni, nu doar sa il vada oamenii pe Chirtoaca in tabara PD-L.
  8. Sa aibe in programul lor politic si sa faca mereu ceva legat de proiectul apropierii R.Moldova de Romania, NATO si UE.

  Pt iudinlex

  Asta intrebam si eu: „daca PSD e partid comunist, daca Geoana e Iliescu, de ce partidul lui (PD-L) au format alianţă?” De acord si cu aprecierea ca Basescu e “singur impotriva tuturor” – daca asta a fost apreciat in Romania si R.Moldova, inseamna ca inca nu sintem o societate avansata pe calea spre democratie.

  Pt Anti-mitocan

  Eu nu consider ca PSD din Romania sint comunisti. daca tinerii de aici sau din R.Moldova considera asa, inseamna ca sinteti deja batrini, intoxicati cu ideologii ieftine.

  Pt Mihai

  Corect: „UNITI-VA, PROEUROPENILOR, ODATA, SA AVEM PENTRU CINE VOTA”.

  Pt Romeo0971

  Dar cind a cooperat PD-L cu PSD, nu-i daduse drumul „Moscovei in Romania”? Mi se pare ca exact mentalitatea moscovita e inca la cei care vad in celelalte partide „dusmani de clasa”.

  Pt Iurie

  Repet: Nu am sprijinit un partid de dreapta, asa cum PD-L, cind a cooperat cu PSD a facut ce? A sprijinit cooperarea cu un partid de stinga? Nu – sint pentru stabilitate in Romania prin cooperare intre partide.

  Eu am sprijinit pozitia PNL si in primul, si in al doilea tur. Antonescu i-a chemat pe votantii sai sa sprijine PSD. Asta am facut si consider ca am facut corect. Scandalurile provocate de Basescu in Romania nu au capat si nu sint o dovada de cooperare politica.

  Pt EugenRO

  Ati crezut in viabilitatea aliantei PSD+PD-L? Daca ati crezut, inseamna ca eu am dreptate – PD-L e de stinga.

  Nu comparati stabilitatea din Moldova, de zece ani cu comunisti, cu stabilitatea din Romania, tara membra a NATO si UE, unde nu poate reveni comunismul – asta e o propaganda ieftina, populista, care dezbina premeditat societatea.

  Pt oaiaNeagra

  Mersi.

  Pt Laura

  Sint perfect de acord cu dumneata. dar vedeti ce se intimpla cu adeptii lui? Parca au val pe ochi.

 39. Dna Pavlicenco.
  Vreti sa stiti de ce rominii Basarabeni nu va voteaza si nici n-o sa va mai voteze nici odata ? Pentru sa rominii Basarabeni cred in Basescu, in persoana care a facut de mii de ori mai mult de cit Dta pentu toata Basarabia. Sa fa fie rusine sa il sustineti pe prostanac!!! Ati vazut dezbaterile? Ati vazut ce este de prost si necompetent? Cum asa un om poate sa mai faca ceva si pentru noi. Sincer imi pareati o Dna mai desteapta……

 40. Pt EugenRO
  Ati crezut in viabilitatea…

  Nu! N-am crezut nici o clipa in alianta PSD+PD-L. Nu degeaba a fost numita „monstruoasa” sau „contra naturii”! Si PSD si PDL si-au batut joc de propriul electorat cu aceasta alianta. Si, culmea, electoratul nu numai ca nu i-a pedepsit, dar a mai fost si incantat!

  La nivel declarativ PDL e de dreapta. La invel de interese de partid, clan, indivizi etc, poate fi si „de sus” si „de jos”. Greu de spus!

  Comparatia era doar asa… retorica!

  Despre comunisti si comunism in Romania:
  Strict din punctul meu de vedere PSD nu-i neaparat comunist, la fel cum nici Geoana nu-i mai „comunist” decat alti „anticomunisti”. Problema lui e ca, tot la nivel declarativ, e de stanga. Cum pot eu – cu viziuni de dreapta-liberale, sa votez un presedinte de stanga?
  Nu mai vorbim de comunism-anticomunism ci de stanga-dreapta. Sau cel putin, niste oameni cat de cat educati, cam asa ar trebui sa judece.

  Probabil ca ar trebui sa dezvoltam un pic tema votului incrucisat. Personal ii detest pe „votangii” ca voteaza un partid de dreapta si un presedinte de stanga, sau viceversa. Poate si tema votului negativ merita discutata. Pentru ca Gioana a pierdut din cauza asta.

  In alta ordine de idei cum comentati dialogul de mai jos:

  Geoana catre Basescu: „Nu sunteţi primit de Putin, pentru că duceţi o politică externă agresivă, greu de înţeles şi pentru aliaţii noştri”, a insistat Geoană.
  Basescu: „România nu are o relaţie de subordonare cu Rusia, ci de parteneriat”.

  Sa mai vorbim si de SouthStream si Nabuco?

 41. mesaj nu pentru postare – SUNT BLOCAT PE ACEST BLOG?

 42. Majoritatea romanilor gandesc sau ca „nemernicul” de presedinte nu face (sau n-a facut) nimic pentru „tara”, sau ca e „dictator”, incalca Constitutia si se baga peste tot pe unde nu-i fierbe oala!

 43. D-na!! Intelegeti macar cit de tare ati ofensat miile de romani de peste hotare? Stiti cine pleaca sa munceasca peste hotare? Sinteti foarte departe de realitate. Asa sinteti voi , politicienii, niste CURVE. Nu va ofensez ca femee intelegeti-ma drept. Ca politician V-ati consumat, nu aveti partid, numai denumite, acte, si vre-o citiva membri: sotul, socrii, cumetrii, nu mai multi. Geoana e o marioneta. Priviti cine sta la spatele lui, de ce persoane este promovat. Te ea groaza cind te ghindesti ca ei puteau veni la conducere. Numai unul OIERUL Becali (rusinea Romaniei) chit face, pe ceilalti nici nu-i numesc. Cita farsa, cit nehilizm in acest curcan inghimfat pe nume Antonescu. Verticalitate? CURVIE si lincusala, mai mult nimic nu gasesti in acest trup politic. Cit rau, cite cheltueli a adus asect Geoana Romaniei (cu alegerile si neincrederea Basescu) si inca sa va fie idol? Da, cu nimic nu va deosebiti de comunistii moldoveni. Aceleasi metode de lupta politica (insinuari, amenintari, fraudari, lingusenie, rautate). Nu-l vrea poporul roman pe Geoana (de curcan tac), nu-l vrea si gata. Nici Basescu nu e ideal, dar el este si toti trebue sa-l recunoasca si sa-l sustina daca vreau binele Romaniei. Va fi bine in Romania, si R. Moldova va avea de cistigat. Acum o sa tipati tare ca in R. Moldiva sa se organizeze alegeri anticipate cit mai repede ca nu cumva sa va alejeti cu ceva. Cu 0.002 %, garantat.

 44. O mica precizare.
  Din cite am perceput eu, Antonescu si PNL nu au sustinut PSD ci pe Geoana, si asta exclusiv din motiv ca au fost impotriva lui Basescu.
  Retorica lui Basescu din turul II „suntem de dreapta” „electoratul a ales dreapta” ce se adresau celor ce in turl I l-au votat de Antonescu, este cel utin bizar in contextul intregului sau mesaj electoral.
  ––
  Cel mai tare ma enerveaza cind Basescu se contrapune politicienilor, partidelor, face referendumuri, etc.
  Toate ovestile astea sunt manipulari curate pentru ca el tot ste un politician, are un partid in spate, care printre altele, se afla la guvernare. Ai lui tot sunt prosti si corupti sau sint albi si curati.

  Ca Basescu e mai bun decit Geoana se vede de la o posta. Dar Romania merita pe cineva mai bun in turul II.

 45. Doamna Pavlicenco, dupa toate cate s-au intamplat in Republica Moldova, in ultimul timp, nu imi vine sa cred ca ganditi la fel ca Geoana!
  Pai tocmai dumneavoastra,care abia ati iesit de sub guvernarea comunista,sa spuneti ca Basescu a iesit invingator prin frauda??
  Cei din strainatate l-au votat (in majoritate) doar pe el, pentru au plecat din tara in perioada PSD-ista.Deci,era bun traiul la acea vreme,doamna Pavlicenco?
  Iar faza cu „ciuruitui” (din film)nu cred ca merita sa fie comentata in asa hal…
  „prietenii lui Obama”…pai,doamna Pavlicenco,Basescu a spus ca si el, la fel ca Obama, pe care – l admira Geoana, nu au putut sa previna criza.Ce e de neinteles aici,nu inteleg…

 46. Da-da-da, Dna Pavlicenco. Daca Crin a dat dovada de verticalitate si consecventa, atunci eu sunt Papa de la Roma. Care verticalitate, Dna, care consecventa? Nu va e rusine sa il sustineti pe un Rosca al Romaniei? Inteleg, ca partidele voastre sunt „fratiori”, dar sa aveti atata tupeu pentru a-i canta osanale unui politician, care a schimbat macazul la 180 grade, iar acum roteste acul pe cadran inca o data! Nu mai doresc sa postez nimic, deoarece nu mi-ar ajunge nici 10 pagini sa va contrazic. Cineva a spus, ca e o curvarie politica, cu care sunt intru totul de acord.

 47. Tot respectul meu pt dvs dna. Pavlicenco… sunteti printre foarte putinele persoane de pe unimedia care dau dovada de rationalitate si bun simt. Poate peste 5 ani o sa avem sansa sa avem un presedinte precum domnul Crin Antonescu si un premier de talia lui Klaus Johannis… dsi va spun sincer k nu ii meritam… poporu’ roman ii merita p basel & co. pt k din pkte atat ii duce capu’…

 48. @Tolea… dak antonecu e o curva vino cu argumente… dak anto e curva inseamna k udrea e TARFA SEFA!!! pana una alta antonescu a ramas consecvent si c spune aia face… este cel mai bun politician din RO fara doar si poate… cel mai mult mi-e scarba d propagandisti precum esti u…

 49. Vitalik Pavlikcento esti intr-adevar o domnisoara prostuta, aroganta si cu mintea ingusta. Nici nu mi-am inchipuit vreo data ca poti fi atat de perfida. Parca te vad si acum in fata ochilor ca o „antikomunista” infocata, care cerea pe 7 aprilie 2009 sa fie interzis PCRM-ul de la Chisinau, ca peste jumatate de an sa fii prokomunista pentru Bucuresti. Unde iti este consecventa? Daca antonescul tau te-ar duce in rapa, l-ai urma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *