Sint multumita ca am ajuns sa vad si asa ceva…

hitlerAm vizionat filmul «Povestea Sovietelor”, de Edvins Snore, postat pe leninwww.unimedia.md. Este extrem de important sa il privim. Tin sa scriu despre asta, pentru ca, urmarind tragedia romanilor, dar si aspecte mai putin intelese pina cum, consider ca, pentru noi, este o pelicula ce ar trebui sa ne dea de gindit.

Un lucru, insa, nu l-am inteles. Parca am privit atent intreg filmul, dar nu am vazut nici o referire la Romania, inclusiv Basarabia, nimic, nici macar tangential, la istoria noastra din secolul XX, la statutul nostru de victima a Pactului Hitler-Stalin. Chiar daca si romanii au cunoscut toate ororile, prin holocaustul lor, si s-au prapadit in numar de, cel putin, 1 milion, din cauza regimului comunist… Cred ca aici ar trebui inca sa cautam un raspuns. Poate ca, mai multe aspecte, legate de istoria recenta a romanilor, perceputa, ca si altele, drept betonate, dar care, iata, pot fi rasturnate prin acest film, ar trebui dezvaluite, si in cazul nostru, prin adevarul complet, pentru a incapea si noi in asemenea filme, ce arata laturi inedite?

Este foarte pretioasa mentionarea cooperarii dintre regimurile nazist/hitlerist si comunist/leninist/stalinist. Este adevarat si dureros ca filmul, consacrat celor 20 milioane de victime ale regimului criminal bolsevic, arata, obiectiv, ca Europa inca nu-si poate asuma un adevar tragic – similitudinea perfecta si semnul de egalitate intre nazism si comunism. Pe mine, personal, ma preocupa mai multe implicari in acest sens.

Eram, acum citiva ani, deja a doua oara, la Centrul European pentru Studii de Securitate “George C.Marshall” de la Garmisch-Partenkirchen, Germania, unde se discuta si subiectul «Este, oare, Rusia o democratie?» O intrebam, pe o lectorita vestita de acolo, de ce intirzie a se pune un semn de egalitate intre nazism si comunism. La care raspunsul a fost -ca sa vezi si sa nu crezi – ca nazismul a ucis oameni in razboi, ceea ce nu e cazul comunismului.

E si bine, si rau ca, in 2006, Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a adoptat un document prin care recomanda condamnarea crimelor regimurilor comuniste, hotarirea nefiind adoptata definitiv si integral printr-o majoritate. Bine – ca s-a adoptat ce s-a putut. Rau – ca nu s-a adoptat totul, ci doar recomandarile. Oare care parlamentari europeni nu au votat pentru egalarea comunismului cu nazismul si de ce? Salut hotarirea OSCE de egalare a crimelor nazismului cu cele ale comunismului. Sper ca, odata cu aparitia suficientelor surse alternative petrolului si gazelor, se va recunoaste intreg adevarul despre crimele regimului sovietic si despre promotorii crimelor comunismului, indiferent de nationalitatea acestora.

In calitate de deputat, impreuna cu fostii colegi de fractiune din AMN, am depus proiectul de hotarire rezultat din documentul adoptat de APCE. Desigur, initiativa legislativa zace si astazi in sertarele Parlamentului, daca nu o fi ars – asa cum se spune despre alte documente din Parlament, inclusiv despre originalul Declaratiei de Independenta. Tot in Parlament am citit o serie de declaratii despre genocidul si holocaustul romanilor, inclusiv Apelurile Forului Democrat al Romanilor. Cred ca noua guvernare trebuie sa adopte de urgenta un document pentru aplicarea tuturor hotaririlor APCE si ale altor organisme paneuropene privind lichidarea  simbolurilor comuniste, privind demolarea si a monumentelor lui Lenin din raioane, care ne pingaresc democratia, precum si sa reinterzica partidele de sorginte comunista, odata interzise.

Sigur, declaratia lui Putin ca „implozia URSS este o catastrofa” arata natura imperiala incurabila a guvernantilor rusi. Reproducem, insa, un fragment dintr-o declaratie recenta a lui Medvedev, ce ar trebui sa conduca si la desfiintarea Mausoleului Lenin. Au dreptate cei care spun ca «Rusia nu-si va gasi calea, linistea sau prosperitatea pina cind nu-l va inmorminta pe marele criminal al secolului trecut.» Poate ca aceasta declaratie a lui Medvedev este datorata si pozitiei, tot mai accentuate, a celor ca cea a autorului filmului «Povestea Sovietelor», in care personalitati din diferite state ale lumii dezvaluie tot mai puternic crimele din URSS, natura identica a ideologiilor si a practicilor naziste si comuniste, drept crime impotriva umanitatii. ”Sa ne gindim numai: milioane de oameni au murit în urma terorii şi acuzatiilor false, milioane… Dar si azi se mai spune ca aceste nenumarate victime au fost justificate de niste oarecare scopuri supreme de stat. Sint convins ca nici o dezvoltare a tarii, nici un succes al ei, ambiţie nu pot fi atinse cu pretul nenorocirilor si pierderilor umane. Nimic nu este mai presus decit valorile vietţii umane. Si represiunile nu au justificare” – a declarat Medvedev, citat de unian.ru. Este gata Rusia sa isi asume crimele savirsite de statul al carui succesor de drept e? Germania si le-a asumat. Dar Republica Moldova?

Am retinut din film cooperarea nazisto-sovietica pentru exterminarea unor natiuni intregi, a unor popoare, inclusiv cooperarea pentru exterminarea evreilor. Poate ca evreii nu stiau ce arata acest film, poate nu stiu inca intreg adevarul. In general, discutiile despre exterminarea evreilor, pe de o parte, dar si despre implicarea activa a mai multor persoane de origine evreiasca in promovarea bolsevismului, a comunismului, pe de alta parte, par intotdeauna delicate, preferabil a nu fi abordate. Pentru mine, insa, ramine de neinteles, si astazi, «de ce alogenii din R.Moldova, inclusiv evreii, care nu vorbesc limba de stat, dar o vorbesc pe cea rusa, sint atit de antiromani, adica ramin prorusi, uitind crimele savirsite de autoritatile de la Kremlin de-a lungul istoriei si impotriva evreilor?»

Si, poate ca aici e cheia niciunui cuvint in acest film despre romani? Poate e culpa indusa romanilor ca au colaborat cu Hitler? Culpa care – ma intreb – o fi mai mare decit cooperarea Stalin-Hitler, impotriva popoarelor lbere, inclusiv impotriva evreilor? O culpa mai mare decit culpa persoanelor de origine evreiasca ce au participat si la crimele impotriva romanilor, basarabenilor, la deportari si infometare? Cred ca toate crimele sint condamnabile si nu pot fi scoase la iveala sau exagerate unele crime, cu trecerea sub tacere a altora.

Ucraina a demonstrat deja ca nu vrea sa treaca sub tacere Marea Infometare, Golodomorul, ceea ce la noi inca e aproape tabu. Oare de ce? Cui nu convine sa fie aratate crimele impotriva romanilor, impotriva romanilor basarabeni, foametea organizata de la noi, canibalismul si alte orori, la care au fost adusi parintii si bunicii nostri? Unde sint filmele rezultate din cooperarea istoricilor, scriitorilor, cineastilor din Romania, Ucraina, Basarabia/Republica Moldova, pe potriva unui film ca «Povestea Sovietelor»? Unde sint volumele cutremuratoare ale scriitorilor nostri, care ne tin adeseori lectii de moralitate si profesionalism, dar inca nu-si scot din sertare cartile scrise, dar ascunse, despre istoria noastra tragica?

Romania a condamnat crimele comunismului. Noi vom astepta sa ne impleticim, si sub acest aspect, in urma Rusiei?

Multumesc www.unimedia.md pentru postarea filmului si reproducem linkul unde poate fi descarcat in varianta cu titraj romanesc – http://www.jurnaltv.ro/media/files_flv/user46/3086e4a163.flv

Loading Facebook Comments ...

36 Comments

Add a Comment
  1. doamna sunteti antisemita. AU FOST MULTI EVREI COMUNISTI IN BASARABIA, DAR ASTA NU INSEAMNA CA TREBUIE SA DECLARATI D-A CA EVREII SUNT DE VINA.

  2. Pt Ion

    Pacat ca doar asta ati inteles. E ingust, nedrept si fara demnitate.

  3. Un film despre drama Bsarabiei si cred ca singurul este”Odesa in Flacari” il puteti descarca de aici http://www.damp.ro/download.php?action=download&type=file&id=52415&act=3gsSfLNFaXSgY2cm

  4. Pt vlvboy

    Am incercat deja de doua ori sa il descarc, dar nu pot nici macar sa il privesc. Pe ce sa apas la pagina unde ma duce linkul? Mersi.

  5. nu Romania a condamnat crimele comunismului ci Basescu. si a fost huiduit in parlament de catre reprezentantii psd, pnl. si ilici al nostru s-a suparat foarte tare. informati corect deci NU Romania ci Basescu! vseo!

  6. Pt visatorul

    Adica Basescu reprezinta Romania cind ii convine si nu o reprezinta cind nu ii convine? Basescu trebuia sa condamne la el pe cuptor, nu in Parlament, unde sint toti deputatii. Informeaza corect! Vsio! Si comisiile celea, formate de el, care au precedat condamnarea crimelor, au trezit m-a-a-a-a-ri suspiciuni privind moralitatea si trecutul unora…

  7. @Visatorul

    Traian Băsescu, în calitate de Preşedinte al României a condamnat comunismul în faţa camerelor reunite ale Parlamentului (şedinţă comună).

    Dacă nu ştii prea bine despre ce vorbeşti, te rog să te informezi.

    O posibilă sursă este:
    http://www.icarfoundation.ro/index.php?id=43&option=com_content&task=view&lang=fr

  8. Pt.Vitalia Pavlicenco
    Dupa ce deschideti linkul apasati pe download,am incercat si eu acum dar se pare ca nu functioaneaza bine siteul,daca nu reusiti si nu resusiti eu am descarcat filmul si vi-l pot pune pe CD si trimite,eu sunt din Constanta.Filmul e f vechi e facut in 1942 dupa ce am recuperat Basarabia,e o productie italiano-romana.Aveti mailul meu imi scrieti acolo,chiar as vrea sa vedeti filmul.Cele bune.

  9. Pt vlvboy

    V-am trimis un mesaj. Eu pot copia de pe http://www.youtube.com, oare cine sa-l puna acolo?

    Va trimit inca un mesaj sa va comunic adresa de la Chisinau, mersi.

  10. Puteti descarca ODESSA IN FLACARI dela linkul de mai jos

    http://www.filebox.ro/download.php?key=yu2qeng3uoasgcod

    Dureaza maximum 5 minute.

  11. filmul „Odessa in flacari” il pute-ti descarca de aici – http://www.torrentsmd.com/details.php?id=97273

  12. ar trebuie distribuite CD-uri cu acest film in scoli si universitati. lumea trebuie sa stie ca comunism=fascism

  13. Doamna Pavlicenco, felicitari pentru corectitudinea si modul intelept de a face referire si la Romania in contexul subiectului reflectat in film. Aveti perfecta dreptate si ar trebui, prin notorietatea si statutul dvs in politica romaneasca, sa insistati pe acest subiect. Spre norocul nostru, generatia tanara cunoaste mult mai mult decat se spune public despre teroarea sovietelor in spatiul romanesc.

    Domnului Ion, care va numeste antisemita, i-as sugera sa lectureze in continuare povesti de adormit copiii, asemanatoare celor care vorbesc prin manuale de istorie ca poporul roman ar fi un popor de criminali… Ioane Ioane, nu toata lumea doarme…

  14. ION, esti un prost si nu intelegi nimic din ce se scrie in articol. Sau esti o lepadatura hatra, adept al lui M.Tcaciuk & Company.

  15. Pt BAF

    Mersi, dar nu inteleg de ce nu ma pot inregistra ca sa descarc, pentru ca fara a te fi inregistrat, nu poti descarca.

  16. D-na Pavlicenco, v-am aratat mai sus linkul cu Odessa in flacari ,vi-l mai repet inca o data….Daca il ignorati, inseamna ca nu vreti sa vedeti filmul

    http://www.filebox.ro/download.php?key=yu2qeng3uoasgcod

    Descarcarea dureaza 5 min
    VIZIONARE PLACUTA va doresc

  17. Pt Aurelian

    Am incercat, dar nu pot descarca decit daca ma inregistrez si nu ma pot inregistra. haideti sa facem altfel. Mi-ati dat linkul. Bine. Mai departe – pe ce apas, dati-mi, va rog, niste pasi. Primul pas, al doilea, al treilea si al patrulea. Mersi.

  18. Tot pt Aurelian

    Am incercat si de la un alt calculator al meu, de la unul mai mare si mai puternic, dar totuna nu iese nimic, dati-mi pasii, poate nu stiu eu pe ce sa apas.

  19. P/u ION

    Bai, Ioane ca prost mai esti bre.
    N-ai inteles nici o plesha din film.
    Vreau sa te intreb: Ce mama masii daca jidanii fiind comunisti si au comis crime ca si fascishtii(poate si mai mari) eu tre sa’i mangai pe cap. Citeste,studiaza si apoi expuneti parerile.
    Cel mai mare criminal (doctorul mortii-cum era numit) a fost jidan. Ai auzit de Iozef Menghell? Asa ca… da Doamne minte.

  20. PT d. Pavlicenco
    1.Apasati pe linkul recomandat de mine mai sus
    2.Apasati pe rubrica START DOWNLOAD
    (asteptati aparitia ferestrei cu „deschidere fisier”)
    3.Apasati rubrica DESCHIDERE sau SALVARE

  21. Paul Goma tocmai despre asta scria, ca nu degeaba s-au rasculat romanii impotriva evreilor in al II razboi mondial, poate din cauza a ceea ce au facut evreii impotriva romanilor pina atunci, si el aduce lumii intregi la cunostinta aceste orori ale evreilor comunisti impotriva romanilor din toate regiunile, dar pentru asta el este criticat.

  22. Pt Aurelian

    Apas pe START DOWNLOAD, nu apare nimic, apoi apare asta

    The connection has timed out

    The server at siii.filebox.ro is taking too long to respond.

    * The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
    moments.

    * If you are unable to load any pages, check your computer’s network
    connection.

    * If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
    that Firefox is permitted to access the Web.

  23. D-na Vitalia, eu l-am copiat, l-am si privit, dar pe sarite. E un fiml mai mult artistic decit documentar. Cred ca il pun pe un disc si vi-l dau.

  24. 1. faptul cel mai important care nu l-ati constatat este ca am avut mare noroc ca am fost in perioada anilor 1918-1940 cu Romania. Va dati seama sa fi fost si noi in situatia Ucrainei in perioada anilor 1930-1937? adica sa nu fi fost cu mama impreuna.

    Daca va aduceti aminte vorbele lui Antonescu din puscarie, el intotdeauna spunea ca am gresit ca m-am aliat cu Hitler, dar altfel nu salvam Basarabia.
    Si mai este o intrebare, cine si ce functii au ocupat ceilalti 3 care au fost impuscati impreuna cu Antonescu? Unul din ei a fost guvernatorul Transnistriei. Aduceti-va aminte de refugierea evreilor in Transnistria in acea perioada.

    si ca sa va explic de ce nu au fost iubiti jidanii in acea perioada: pentru nemti – pentru ca erau primul obstacol pentru Hitler. nu iesea manipularea. si pentru rusi ca ei nu conveneau sistemului comunist. dar s-au adaptat intre timp si vedeti unde au ajuns…
    TBC

  25. Pt yorgoo

    Aveti mare dreptate cu perioada care ne-a salvat – 1918-1940.

  26. diferenta intre perioada aia este in nivelul de circulatie a informatiei si multitudinea de organizatii de aparare si monitorizare. Atunci ucideau, acuma sug sangele. Uitativa la Omega TV, NIT. Asta se numeste teroare psihologica.

  27. pentru VP:
    1 filmul se descarca fara probleme. il descarc sa vad poate joaca si tata-mare in el, sa vad si eu ce facea el pe drum catre siberia…am inteles ca le-au dat rusii niste vagoane superbe cu dotari de ultima ora la vremea aia.
    2 sa stai dumneata sa faci unirea de pe cuptorul dumitale ca Ion Creanga printre mite, psd si pnl l-au huiduit pe Basescu pentru ca condamna crimele comunismului in numele Romaniei! ti se pare corect asta? ce nu am informat corect? ca a fost huiduit de psd-ul ala care te cheama la Bucuresti sa lanseze carti? ca pnl ca partid liberal cu morti in puscariile comuniste s-a dezis de presedintele tarii?ti-a facut dumitale personal Basescu ceva rau de il urasti personal sau ai indicatiile de la centru? daca ai vrei problema personala si-l urasti asa mult vino la bucuresti inscrie-te in audienta si spune-i in fata. nu mai face atmosfera anti-pd-l in Moldova pentru ca 80% din moldoveni habar n-au cine e pd-l. aseara ratatul ala de profesor Cioroianu de la pnl nu-l vedea pe Crin in turul 2 si cu toate astea se lua de Base. Cioroianu ala fost ministru de externe care ne-a facut de rahat pe unde s-a dus in numele Romaniei.
    3 ca va convine sau nu doamna cetatean roman comunismul sa condamna din Parlament dupa cum si dumneavoastra ati facut interpelari tot din parlament. daca le faceati de pe cuptorul dvs nu mai vi se umplea pieptul cu tinichele. o zi buna.
    pentru Mihai Romanul…asta am spus, a condamnat DIN PARLAMENT ! SI A FOST HUIDUIT! ai citit tu ca am spus altceva?

  28. Pt visatorul

    1. Eu filmul nu-l pot descarca, din pacate.
    2. Nu putea PNL si PSD sa fie impotriva condamnarii crimelor comunismului, ci impotriva manierei sale egoiste de a face totul el, nu prin cooperare cu fortele politice.
    3. Pe mine PSD-ul nu m-a chemat la Bucuresti. M-a invitat fostul meu coleg de serviciu Theodor Magder, care are 88 de ani si am acceptat sa merg cu el pentru ca este un om foarte erudit si asa se intimpla ca tot nu ai timp mereu sa vorbesti indeajuns cu cine doresti. Dar nu mi-a parut rau si abia la Bucuresti am aflat cine va mai fi acolo. Nuici nu s-a pus problema sa iau cuvintul, abia apoi am fost rugata sa vorbesc.

    Sincer sa va spun, nu inteleg de unde atita rautate, venin si aroganta, impletita cu totala sfidare pentru opinia diferita a cuiva.

    In acesti ani, cit am fost in Parlament, l-am criticat de doua ori pe Basescu de la tribuna principala, pentru indemnul de a fi votat Voronin in 5 aprilie 2005. Deci – nu m-am „trezit” cumva, ci am ramas tot mai perplexa de ce face Basescu in ultimul timp in politica romaneasca, nu colaboreaza cu nimeni, e numai conflictual, l-a sprijinit in Moldova doar pe Tomac, de parca ceilalti candidati nu sint cetateni romani si nu-l au, si ei, ca Presedinte pe Basescu. Nu-mi place ca seamana cu Voronin, care a declarat ca nu este Presedintele romanilor, in timp ce Basescu nu e al tuturor romanilor.

    Despre ce „centru” vorbiti – iarasi nu-mi este clar. Si nu-l urasc personal pe Basescu, urasc instabilitatea, ura si haosul create de Basescu si PD-L in Romania.

    Daca il vor vota romanii din Basarabia, nu inseamna ca il vor vota si romanii din Romania. El nu merita sa mai fie o data Presedinte pentru ca nu a unit, ci a dezbinat societatea.

    Restul sint baliverne ale unui frustrat…

    Da, comunismul se condamna din Parlament, dupa cum si eu am facut interpelari in Parlament, dar nu numai, pentru ca se fac si acasa, in birou, se trimit in scris.

    Tinicheaua, asa cum numiti, foarte „respectuos”, Ordinul meu romanesc. l-am primit, spre surprinderea mea, in 2004, cind nu eram nici deputat, nici prin cap nu mi-a trecut sa il primesc. Probabil ca am primit pentru ca timp de 4 ani, cit am fost redactor-sef la Mesagerul, ziarul PFD, am promovat corect imaginea Romaniei, iar ca deputat, intre 1998-2001, am promovat aspiratiile europene ale R.Moldova. Nu vad nici o implicare in toate astea a lui Basescu, pentru care am facut 200 de kilometri, pe 19 mai 2007, de referendum, sa votez ca sa ramina Presedinte, dar acum m-a dezamagit groaznic. Basescu este ca si Lucinschi „al nostru”, cel care a fost Presedintele R.Moldova si s-a ocupat doar de cobiltiirea Parlamentului si neglijarea fortelor politice, de tranzactii cu Rosca si Voronin.

  29. si uite cum tocmai Basescu asta a semnat decretul sa se deschida inca doua consulate ca sa puteti da navala grabnic la vize si cetatenii si il primeste si pe Filat sa se puna de acord in chestiuni. Basescu asta dezamagitorul. e geoana mai bun cu garagara lui comunista? e crin antonescu mai bun? fac ei mai mult in relatia Romania-Moldova, au ei preocuparile astea? ei uite ca Base le are…ca ii vin lui bine dpdv electoral e alta ciorba asta. important e ca se vede ca face ceva. poate promoveaza geoana sau antonescu idei de unire? nu cred…o zi buna

  30. in perioada 2000-2004 eram o tara de tot rahatul cu un comunist scolit la moscova drept presedinte de tara si cu un prim-ministru plin de acte de coruptie. sper ca imaginea asta ati promovat-o corect….sau imaginea Romaniei cu emil constantinescu – basarabeanul care dintr-o semnatura a cedat insula serpilor. daca ati facut asta felicitarile mele, daca nu…

  31. Pt visatorul

    Pentru mine Romania e Romania, cu toata imaginea sa. E tara de care tin, pentru care m-am bucurat mereu sa aiba succes, cunoscind perioade grele, dar nu chiar ca in R.Moldova. De ce ati votat oameni care considerati ca nu va reprezinta? Ce ati facut sa nu fie asta? Va place mai mult haosul de acum, PD-L-ist? Vai de capul dumitale, care nici Romania nu si-o iubeste si pe romani ii calca in picioare. Nici nu se merita sa discute cineva cu asemenea indivizi.

  32. ce aveti impotriva pdl-lui? de fapt totul se explica toata partida proruseasca din Romania e antibasescu si d-a la fel.

  33. NU AM VOTAT iliescu un comunist-bolsevic ordiar, AM VOTAT constantinescu un basarabean prost! el chiar nu m-a reprezentat! eu am puterea sa recunosc ca romanii sint hoti, lasi, betivi, curve asta nu inseamna ca nu imi iubesc tara, dumneata ce ai de spus de moldoveni pe cinstite? ii pui la icoana pe toti? si are dreptate ion mai sus esti pro-rusa ca si toti acum din romania care sint contra lui Basescu ala de a semnat decretul sa dati navala la vize si cetatenii la inca 2 consulate! de subiectull asta de ce nu raspunzi doamna cetatean roman? iti convin inca doua consulate? cine a dat decretul acum doua zile? dumneata esti vai de capul dumitale, ori esti inceata la mansarda ori nu vrei sa raspunzi! hai raspunde iti convin inca 2 counsulate? cine a dat decretul? hai coana-mare raspunde la obiect! iti improspatez eu memoria: BASESCU A FOST SINGURUL CARE I-A TRIMIS LA PLIMBARE PE RUSI ! ASTA NU VA CONVINE VOUA! PENTRU TINE VITALIA PAVLICENCO CETATEAN ROMAN CU NUME RUS ROMANIA TI-A INTINS O MINA! ESTI RUSOAICA NU ROMANCA SI VEI MURI ASA! O SEARA BUNA! HAOS FACETI VOI ASTIA DEZECHILIBRATII MINTAL!

  34. Nu este plăcut să intervii în unele comentarii de calitatea celor de mai sus dar, constat cu durere, că nimeni (din pură ignoranţă, sau reavoinţă) din cei de mai sus nu remarcă derapajul politic pe panta autoritarismului realizat de T. Băsescu de la alegerea sa în 2004 şi până în prezent. O altă afirmaţie de-a dreptul imbecilă, este asocierea PNL ca opozant al condamnării comunismului şi exponent al atitudinii proruse, în accepţiunea imperialistă a termenului.
    Şi, terminaţi odată cu etichetările etnice (şi mama lui T.B., este de origine tătară, dar nimeni nu se leagă de acest detaliu), ele nu au ce căuta într-o ţară membră a UE.
    PDL reprezintă o catastrofă prin incompetenţa cu care „elitele ” sale gestionează ţara. Şi asta o resimţim cu toţii.

  35. La cata nesimtire si cat tupeu au cei ce ne cnduoc , probabil nu vom scapa de ei decat atunci cand romanii vor intra in biroul lor si ii vor da cu forta afara sau dupa ce isi termina mandatul.Dar totusi voi i-ati votat .ce va plangeti atat? V-ati facut-o singuri , voi v-ati ales soarta asta asa ca nu va mai plangeti atat.Romania isi merita soarta deoarece este o tara cu multi oameni prosti care nu sunt in stare sa faca o alegere corecta!Tineti-o tot asa romanilor :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *