“O mare de romani” la Chisinau

imag297.jpgimag298.jpgFruntasii PNL l-au deplins pe marele poet roman Grigore Vieru

Membri ai Delegatiei Politice Nationale a PNL si ai DPN a Organizatiei Tinerilor National-Liberali au depus astazi o coroana si flori la sicriul celui care a fost si ramine Grigore Vieru – marele poet roman, contemporan cu noi si cu anii de glorie de dupa proclamarea Independentei celui de-al doilea stat romanesc, Republica Moldova.

National-liberalii s-au contopit cu marea de romani care au venit din Chisinau, din diferite localitati de la noi, din Romania si din alte state, inclusiv din SUA.

Prezenta romanilor la inmormintarea marelui Grigore Vieru – care ne-a servit mereu ca reper pentru raportare in existenta noastra blestemata, care ne-a dat si care ramine pentru noi o lectie de curaj national, de model de demnitate nationala – a dezmintit afirmatia celui care, dintr-un accident regretabil, conduce de opt ani Basarabia in care a instalat un regim antiromanesc aici, – precum ca “in R.Moldova sint numai 2 la suta de romani”. Aceasta mare de romani din centrul Chisinaului, cu care au fost la unison romanii din majoritatea unitatilor territorial-administrative, au confirmat afirmatia Presedintelui tuturor romanilor, Traian Basescu, precum ca Romania e inconjurata de “o mare de romani”.

Daca in statul nostru populatia dezinformata alegea un Parlament national, romanesc, nu se intimpla tragedia plecarii, printr-un accident stupid, la ceruri, a poetului-academician Grigore Vieru, asasinat prin comportamentul din partea conducerii, care creeaza conditii pentru inflorirea coruptiei, care are mijloace pentru demnitari de doi bani, antiromani, dar care nu are mijloace pentru a asigura conditii de activitate si securitatea valorilor noastre nationale – academicienii care ne reprezinta plenar. Grigore Vieru avea sa fie si astazi printre noi daca nu-l atacau in mod criminal unii care isi zic romani, dar care lupta impotriva adevaratilor romani. Vieru era si azi printre noi daca aveam sa realizam sau, cel putin, daca ne-am fi apropiat simtitor de idealul nostru sacru – Unirea cu Romania… Acest deziderat al tuturor romanilor ramine in sarcina noastra, cei care inca pasim pe acest pamint, ca si in sarcina copiilor nostri, care stiu ca sint romani si care stiu ca trebuie sa fim cu totii alaturi si impreuna cu Romania in familia europeana. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Grigore Vieru.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

41 Comments

Add a Comment
 1. Sa-ti fie tarina usoara Maestre…

  Dna Pavlicenco, cu tot respectul ce-l am pentru unele persoane publice de peste Prut, dar in aceste momente parlamentul de la Chisinau si Voronin au da dovada de mai mult bun simt decit acel ”parlament national” de la Bucuresti, in Romania s-a mediatizat tot ce vrei numai nu ceea ce era la Chisinau, s-a trecut cu vederea totul, ne-a mai fost aratat inca odata ca suntem considerati ca niste frati vitregi…
  Unde a fost acel ”Presedinte a tututor romanilor”? Nu l-am observat in acea mare de romani de la Chisinau si nici nu am auzit sa fie decretata zi de doliu national in Romania, de ce oare?
  Rusine sa-ti fie Base, ti-ai batut joc de Basarabia din nou! :(((

 2. Pentru Alexandru

  Din cite stiu, presa peste Prut este libera, nu-i poti impune ceva. Am zis la Vocea Basarabiei ca era bine ca, la nivel oficial, sa fie decretata zi de doliu in legatura cu decesul lui Vieru si in Romania. Am mai spus ca Primaria de la Chisinau trebuia sa aiba legaturi mai strinse cu Uniunea Scriitorilor si sa organizeze funeraliile in Piata Marii Adunari Nationale, pt ca imi imaginez ca s-au temut comunistii de multa lume adunata. Nimeni nu isi poate asuma raspunderea pentru ”Parlamentul national”, asa cum ironizati, de la Bucuresti, ori pentru Parlamentul antinational, asa cum spun eu, de la Chisinau. Dar pentru a fi, noi toti, mai penetranti, pentru a se coordona, la nivel de doua state, cum ii facem funeralii romanesti oficiale lui Vieru, trebuia sa avem o conducere romaneasca la Chisinau. Nu ca Lupu care se teme sa spuna cuvintul „roman” la capatiiul celui mai mare poet roman contemporan al nostru. Disputa cine cui ii este frate vitreg inca nu s-a incheiat. Nu se stie cine e vinovat – noi, romanii sau si romanii-basarabeni, si romanii-romani.

  In privinta ”Presedintelui tututor romanilor” tin sa va amintesc – de 1 Decembrie, in Parlamentul de la Chisinau, i-am felicitat pe toti romanii cu ocazia acestei zile si am mai spus ca vreau sa avem si in Moldova, si in Romania, presedinti ai tuturor romanilor, nu asa cum e acum – in Moldova Presedintele Voronin nu vrea sa fie si al romanilor, iar lui Basescu – „ii plac” numai unii romani din Moldova. Daca se va repeta istoria cu folosirea imaginii lui Basescu pentru un singur partid din Moldova, asa cum s-a intimplat in alegerile parlamentare pentru Parlamentul Romaniei, eu voi face declaratii corespunzatoare. Nu e de ajuns ca il avem pe Voronin, care nu vrea sa fie si al romanilor, ne mai trebuie ca si Basescu sa fie folosit ca imagine pentru adeptii unui singur partid. Nu precizam care, cred ca stiti.

 3. Presedintele Romaniei nu-i nici popa si nici lautar ca sa fie prezent la toate nuntile ,botezurile ori inmormintarile.
  L-a onorat pe Grigore Vieru cu cea mai inalta distinctie de STAT a Romaniei rezervata de regula sefilor de tate ( ex Chirac, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii Regele Juan Carlos etc numai sefi de Sate) singurii romani care au primit aceasta distictie sunt George Emil Palade (post-mortem) -laureat al premiului Nobel pentru medicina, si Prea Fericitul Patriarh Teoctist(post mortem) si bineinteles poetul Grigore Vieru.
  Distinctia a fot prezentata de ministrul culturii din Guvernul Romaniei.
  Pentru ca sa vina presedintele Romaniei la Chisinau? ca sa fie insultat si ofensat de liderii alesi de dv basarabenii?.Mie mi-ar fi un pic rusine sa am astfel de pretentii. Dar eu sunt un” romin”…..

  Presedintele Romaniei sprijina pe aceia pe care dinsul ii considera INDREPTATITI sa fie sprijiniti in mod deosebit. Dv daca vreti sa o faceti pe razboinica faceti-o acolo fata de Voronin, Stepaniuc si Lupu …

 4. Bre,Stalinus,se pare ca esti pro -Basescu,las-o tu mai usor cu critica la adresa adevaratilor politicieni de peste Prut care lupta pentru cauza nationala.
  Ce-a facut Basescu pentru Romania in ultimi 4 ani in afara de afirmati ironice,scandaluri politice peste scandaluri si nelipsitul sau ras de om prost ce se crede smecher.
  Bre,frate,eu m-am saturat de astfel de politicieni de pe malurile Dambovitei care rad ca prostii din motive doar de ei stiute,promit vrute si nevrute,dar in realitate nu fac absolut nimic pentru neamul romanesc,idiotii !

 5. Bre Micaele, ca sa poti ajuta un om, trebuie mai intai sa vrea sa fie ajutat. Dragostea cu sila nu se poate, spune o vorba inteleapta. Basescu cu rasul sau, asa cum zici matele, mentioneaza de Moldova pe oriunde merge si este cel mai aprig aparator al vostru (numai in Parlamentul european de cata ori a vorbit de Moldova, altfel nici nu ar stii cei de acolo ce tara e aceasta si de unde vine) asa ca ar trebui sa ii ziceti un multumesc mare, sau spasiba, dupa caz. De asemeni Basescu cu rasul sau (de parca tu nu oi fi avand vreun reflex sau tic) a mentionat si a adus Moldova in discutie pe scena politica din Romania inca din campanie, de dinainte de a fi ales presedinte, cand nu avea practic de castigat nimic din asta (inca si acum este uneori ironizat ca pune prea mult pret pe o tema care pragmaticilor care se gandesc la mancare si burtica, nu are nici o valoare aici). Ca nu a reusit inca ce si-a propus, pentru asta trebuie sa „multumesti” in primul rand celui pe care tu l-ai ales in fruntea tarisoarei tale, Voroncic cel vajnic. Cum sa faci ceva cu un om care din start nu vrea sa faca ceva? Numai cand ma gandesc la Consulatele propuse la Cahul si Balti si ar trebui sa ti se lumineze putin mintea.

  Daca ai vreun dubiu, da, sint si eu pro-Basescu. Scandalurile de care zici sint pentru ca a incercat sa schimbe aici pe fostii comunisti care mai exista si pe la noi deghizati in democrati, si a vrut sa-i demaste. Sau cu acei corupti care inca nu au fost starpiti definitiv. Da, cum sa nu fie scandal in asa caz? Poti sa ai punct comun cu unii pe care vrei sa-i pui la marginea societatii?

  Daca nu aveti acces la presa si televiziunea din Romania, unde toata ziua au predominat stirile si emisiunile dedicate lui Grigore Vieru – pentru asta tot lui Voronin trebuie sa ii fiti „recunoscatori”, care a interzis TVR in Moldova, si era la un pas de a interzice si Pro Tv. La mine in oras primarul, un activ sustinator al cauzei basarabene, a pus afise sa vina lumea sa omagieze pe acest mare om, si daca nu stii avem si un monument dedicat lui Ion si Doina Teodorovici, care nu e doar de decor, ci chiar se fac spectacole si programe dedicate lor. Nu mai zic ca avem si strada cu numele lor, si multe ar fi de zis..

  Cum a zis si Stalinus, nu ca nu ar fi vrut Basescu sa vina la inmormantarea poetului. Daca ar fi dupa Basescu, ar fi acolo 24 din 24. Problema e aversitatea si dusmania cu care e intampinat de liderii vostri..presedintele a facut si a onorat memoria poetului asa cum a putut. Si fii sigur ca la noi un om de talia lui Vieru chiar inseamna ceva. Voi unul ati avut, si pe acela l-ati omorat si nu ati stiut a-l aprecia (ma refer la cei indoctrinati in ale comunismului si „moldovenismului” feroce, nu la oamenii cu mintea la cap, care inca mai sint in Moldova, din fericire).

  Bre frate, si eu m-am saturat sa fiu nevoit sa trec si sa arat pasaport cand intru in Moldova..si eu m-am saturat de dinozaurii comunistii pe care ii oblojiti cu atata dragoste..dar rabd si sper ca la alegeri in martie nu va mai lasati amagiti cu promisiuni si veti judeca limpede si pe fapte. Si atunci voi putea spune ca sacrificiul acestui om a meritat, cu adevarat. Si va exista o raza de speranta si pentru Moldova..

 6. jay-ka,

  …pai parleste pentru ca se uita pe gaura cheiei, interceptand telefoanele si incalcand libertatile cetatenilor romini…. hal de presedinte nemaintalnit pe terra.

 7. Huburubu: cine spune mai asta? purcelul ala dat afara ,barbatelul aleia si ea data afara si oplosota pe liste la PNL? ..iar „cetateanu” ala chipurile ascultatu nu era cumva tov Iliescu seful rezidentei KGB din Romania?

  Deocamdata asta e presedintele nostru ales democratic IN CUNOSTINTA DE CAUZA si reconfirmat democratic de poporul roman la referendum.

  Anul asta de-o fi altul mai bun alegem altul daca nu NU! Nu-i nici mai bun nici mai rau decit altii de prin Europa, iar basarabenii ciocu mic ca a facut mai multe pentru voi decit Voronin.

 8. Pentru Jay

  Consider ca e bine sa repet aceasta postare, facuta anterior pentru Alexandru.

  Din cite stiu, presa peste Prut este libera, nu-i poti impune ceva. Am zis la Vocea Basarabiei ca era bine ca, la nivel oficial, sa fie decretata zi de doliu in legatura cu decesul lui Vieru si in Romania. Am mai spus ca Primaria de la Chisinau trebuia sa aiba legaturi mai strinse cu Uniunea Scriitorilor si sa organizeze funeraliile in Piata Marii Adunari Nationale, pt ca imi imaginez ca s-au temut comunistii de multa lume adunata. Nimeni nu isi poate asuma raspunderea pentru ”Parlamentul national”, asa cum ironizati, de la Bucuresti, ori pentru Parlamentul antinational, asa cum spun eu, de la Chisinau. Dar pentru a fi, noi toti, mai penetranti, pentru a se coordona, la nivel de doua state, cum ii facem funeralii romanesti oficiale lui Vieru, trebuia sa avem o conducere romaneasca la Chisinau. Nu ca Lupu care se teme sa spuna cuvintul “roman” la capatiiul celui mai mare poet roman contemporan al nostru. Disputa cine cui ii este frate vitreg inca nu s-a incheiat. Nu se stie cine e vinovat – noi, romanii sau si romanii-basarabeni, si romanii-romani.

  In privinta ”Presedintelui tututor romanilor” tin sa va amintesc – de 1 Decembrie, in Parlamentul de la Chisinau, i-am felicitat pe toti romanii cu ocazia acestei zile si am mai spus ca vreau sa avem si in Moldova, si in Romania, presedinti ai tuturor romanilor, nu asa cum e acum – in Moldova Presedintele Voronin nu vrea sa fie si al romanilor, iar lui Basescu – “ii plac” numai unii romani din Moldova. Daca se va repeta istoria cu folosirea imaginii lui Basescu pentru un singur partid din Moldova, asa cum s-a intimplat in alegerile parlamentare pentru Parlamentul Romaniei, eu voi face declaratii corespunzatoare. Nu e de ajuns ca il avem pe Voronin, care nu vrea sa fie si al romanilor, ne mai trebuie ca si Basescu sa fie folosit ca imagine pentru adeptii unui singur partid. Nu precizam care, cred ca stiti.

 9. Bre,Jay,il cunosc pe Basescu si pe ceilanti timpiti aroganti de la Bucuresti la fel de bine ca tine,pentru ca sunt oltean si traiesc in Patria Mama,dar cu toate acestea doamna Vitalia Pavlicenco are dreptate cand spune ca basescu ar trebuii sa fie Presedintele tuturor Romanilor,iar nu doar al PDL-istilor si a celor cu care domnia sa simpatizeaza dintre fortele politice de peste Prut.
  Nu mi se pare deloc un comportament fair-play al lui Basescu fata de ceilanti romani care nu l-au votat si nici nu-l simpatizeaza,cu atat mai mult cand vine vorba de Basarabia,unde ar trebuii sa sprijine toate fortele democratice de dreapta,iar nu doar un singur partid contra cripto-comunistilor care sufoca politic vorbind aceasta provincie straveche romaneasca!

  P.S.
  Imi place totusi ca esti o persoana civilizata si mi-ai dat un raspuns ft frumos si agurmentat,ceea ce se intimpla cam rar pe forumurile de limba romana de pretutindeni !

 10. Bre Micaele, din felul in care te pozitionai dadeai impresia ca esti din Moldova. Si eu sint oltean (dupa faptul ca sint roman) dar cred ca iti poti da seama ca nu poti multumi in viata pe toata lumea. Daca e sa ne luam dupa teoria ta, ar insemna ca Basescu sa inghita si gogomaniile unora ca Voronin sau Stati. Chiar daca ei nu se declara romani. Eu nu imi aduc aminte ca presedintele sa fi spus vreodata ca nu reprezinta toti romanii. Dar ca om, este indreptatit sa aiba o opinie politica si anumite preferinte. Te rog nu-mi insira acum ideea ca fiind presedinte trebuie sa fie apolitic. Chestia asta merge intr-o societate utopica.

  De asemeni eu nu-mi amintesc sa se fi declarat vreodata impotriva unui anumit partid politic din Moldova (nici macar fata de comunisti nu a zis direct ca ii sint antipatici). Se exagereaza in mod inutil.

  Domnia sa si-a dat sprijinul mai evident PL-ului, ca sa spunem lucrurilor pe nume, pentru ca a vazut ca are sanse mai mari si este mai activ si mai credibil. Fireste, acest lucru naste niste frustrari in randul altor partide.

  Multumesc de aprecieri, in general vorbind incerc sa vorbesc civilizat unor oameni civilizati..ceea ce nu pot spune acelasi lucru despre Huba-Buba aici pe pagina prezent.

  Mr. Bubu..eu daca spun maine despre tine ca esti un infractor notoriu, si ca tragi cu ochiul la nevestele altora, inseamna ca e adevarat nu? Cred ca sesizezi ironia si ridicolul in care te pui prin afirmatiile pe care le faci. Dar sa iti pun totusi o intrebare: cam cate convorbiri telefonice crezi tu ca asculta al tau presedinte, Voronin? Ai dreptul la o singura incercare.

  D-na Pavlicenco: si eu consider ca trebuia decretata zi de doliu national in Romania. Daca nu s-a intamplat, nu inseamna ca nu am cinstit mai putin memoria poetului nostru. Dimpotriva, va spun ca aici am trait si am plans alaturi de dvs pentru pierderea suferita. Nu prin gesturi fastuoase dovedim ceva, ci prin ceea ce simtim. Daca nu s-a intamplat asa cum si eu, dar si dvs doreati, poate ca se datoreaza si situatiei politice din Moldova. S-ar fi interpretat cine stie cum gestul de la Bucuresti. Dar asta are mai putina importanta. Asa cum spuneam, nu aveti a va indoi de ceea ce reprezinta Grigore Vieru aici si cinstea pe care i-o acordam.

 11. Michael :”cu atat mai mult cand vine vorba de Basarabia,unde ar trebuii sa sprijine toate fortele democratice de dreapta,iar nu doar un singur partid contra cripto-comunistilor care sufoca politic vorbind aceasta provincie straveche romaneasca!”

  De ce esti tu gata sa inghiti pe nerasuflate ideea ca toate partidele din Basarabia asa zise „forte democratice de dreapta” sunt ceea ce pretind ca sunt?. De ce oare preferi sa crezi ca Basescu nu e in posesia unor informatii mai clare asupra acestor partide? De ce esti gata sa crezi ca actioneaza ca un zombi orbit de partinire ? Oare nu cumva tu esti acela care actioneaza asa ?
  Ia reflecteaza un pic si fii un pic mai putin credul mai ales in ce priveste partidele „democratice” din patria KGB-ului…

 12. Pentru Jay

  Ce inseamna exagerare? Au fost niste guvernari care au pompat bani in „crestin-democrati”, care au ajuns in bratele comunistilor si acum lupta impotriva lui Vieru, ingropindu-l, de fapt, acum apare dragoste fata de PL, de parca numai ei sint romani. Nu procedeaza astfel nimeni daca este serios. Eu, presedintele PNL, voi spune in campania electorala cum am facut 200 de kilometri, de ziua nuntii fetei mele, la Prilep, linga Skopje, in Macedonia, ca sa mrgem la Ambasada romana de acolo sa votam 5 basarabeni cu pasapoarte romanesti pt ca Basescu, ce lupta contra PNL, sa ramina in politica. Era 19 mai 2007. Dupa care sa-l vad pe Basescu azi ca ii plac numai unii romani din Moldova? Prin ce se deosebeste de Voronin, care nu vrea sa fie presedintele romanilor?

  Nu sint de acord cu pozitia potrivita careia „daca nu s-a intamplat asa cum si eu, dar si dvs doreati, poate ca se datoreaza si situatiei politice din Moldova”. Si cit timp asta se va mai intimpla? Cind se va rupe situatia ca cei din Romania sa spuna ca e „situatia favorabila sa ne purtam si noi ca lumea cu romanii basarabeni?” Toata viata romanii asteapta situatii favorabile sau trebuie sa se poarte cu demnitate si raspundere pentru romanii din afara granitelor statului roman? Nu este corect asa. ca sa se schimbe si situatia in Basarabia, trebuie sa se vada ca romanii de aici nu sint lasati de izbeliste. Ca sint ai cuiva, ai Romaniei, nu ai Rusiei. Abandonarea de catre romani, inseamna ca pun laba pe noi comunistii prorusi si rusii imperiali.

 13. Michael: „contra cripto-comunistilor care sufoca politic vorbind aceasta provincie straveche romaneasca!”

  Stii de ce sufoca comunistii Basarabia si acum( care cripto?) ?? pentru ca un „partid democrtic de dreapta” (PPCD)a tipat a strigat si a semnalizat dreapta, iar cu prima ocazie a virat-o la stinga cu toata viteza. Deci daca azi Basarabia e sufocata de comunisti pro-rusi asta se datoreaza CELUI MAI REPREZENTATIV PARTID al asa ziselor forte democratice de dreapta cum le zici tu…

  Asa ca ochiul cit sarmaua prietene si nu te repezi sa faci afirmaii si sa dai verdicte chiar daca afirmi (pueril ca sa nu zic altfel) Ca:”il cunosc pe Basescu si pe ceilanti timpiti aroganti de la Bucuresti la fel de bine ca tine,” …Poate ii cunosti poate nu dar in mod cert in niciun caz nu ai acelasi acces la informatiile la care are Basescu despre Basarabia si partidele de acolo.
  Spiritul circotas si gregar al romanilor in general si al oltenilor in particular ne-a adus numai prejudicii pina acum…Sa dam un pic de credit si „timpitilor aroganti de la Bucuresti” .

 14. asteptati ancheta parlamentara initiata de fostul presedinte Emil Constantinescu. Cunoaste toata opinia publica romineasca de ce „s-a declarat invins de securitatea ceausista” … poate ca stia Constantinescu nu numai de firul rosu dar si de ‘alte interceptari’ ?

 15. D-na Pavlicenco, asa cum v-am zis pe mail, daca au fost acele „guvernari care au pompat bani in “crestin-democrati”, care au ajuns in bratele comunistilor si acum lupta impotriva lui Vieru, ingropindu-l” – atunci haideti sa le demascam si sa ii demascam impreuna. Pentru ca altfel daca doar acuzam, si nu aducem nimic concret cu dovezi, inseamna ca doar ne placem sa ne lamentam, fara a face nimic pentru a schimba situatia. Vreau sa stiu si eu concret cine cand si cum a facut ceea ce spuneti, cu date exacte si verificate. De unde si de la cine anume (nume, departament, institutie) si aveti cuvantul meu ca vom face cunoscut acest lucru in Romania.

  Eu nu inteleg de unde aceasta idee ca lui Basescu ii plac numai anumiti romani. Faptul ca sustine PL-ul inseamna ca e mai putin roman? Dati-mi voie sa spun ca este in continuare o exagerare. Unde a zis Basescu ca e impotriva PNL-ului? D-na Pavlicenco, presedintele nu trebuie sa sustina PNL-ul ca sa fie mai roman decat este.

  Ati intrebat cand se va schimba situatia cu sprijinul mai direct al Romaniei pentru Moldova. Raspunsul l-ati mai primit. Romania are tot interesul si toata dorinta de a ajuta Moldova, dar omul de rand judeca dupa datele pe care le vede: vede declaratii anti-romanesti (ca sa citez o sintagma preferata de dvs) din partea unui gurvern ales legitim de poporul sau (o parte din el, restul preferand sa stea acasa si sa nu mearga la vot). Cum poti sa te implici mai mult cand majoritatea semnalelor care vin dinspre Moldova sint semnale agresive, neprietenesti?

  Si cu toate acestea, mai sint si „oameni naivi” ca mine care incearca sa se implice si sa faca ceva pentru Moldova. Iar atunci cand incearca, tot nu-i bine, pentru ca-i „degeaba”. Vedeti care-i cercul vicios aici?

 16. Pentru Jay

  Eu nu ma ocup de adunarea dosarelor contra celor ce isi zic romani. Din cite se vede la EU TV, de asta se ocupa PPCD. Ceea ce am citit si eu au fost materialele difuzate oficial de Departamentul romanilor de pretutindeni despre proiectele si sumele date pentru structuri, ziare etc. in R.Moldova si unele comentarii in presa, pe care nu le-am depozitat in fileuri sau mape separate.

  Repet – nu am timp sa ii demasc pe crestin-democrati si nici nu cred ca sint cea mai indicata. NU VREAU SA AM NIMIC ABSOLUT CU BANII GUVERNULUI ROMAN, IN NICI UN SENS. ESTE ALEGEREA MEA. Eu nu vreau ca nimeni sa spuna ca eu am invidie, frustrare, interes sau alt sentiment pentru banii dati de Guvernul roman in R.Moldova. Nu vreau. Am impresiile mele despre toata treaba asta, dar nu cred ca e moral sa lupt eu pentru a clarifica ceva, pentru ca nu vreau sa fie interpretat un eventual interes al meu ca regret ca nu am gestionat eu asemenea bani. Este alegerea mea ferma. Eu cred ca Dumnezeu ii va pedepsi pe cei care au procedat incorect si s-au lacomit la banii folositi contra semenilor.

  Daca spui ca „Vreau sa stiu si eu concret cine cand si cum a facut ceea ce spuneti, cu date exacte si verificate. De unde si de la cine anume (nume, departament, institutie) si aveti cuvantul meu ca vom face cunoscut acest lucru in Romania.” repet – nu sint persoana indicata sa lupt contra crestin-democratilor. Nu am timp, nu am mijloace, nu am televiziune, nu cred in sansa luptei, s-ar putea ca aici sa fie complicat pentru ca relatiile si impartirea dividendelor a fost reciproca etc. etc. Cred ca eu nu sint mai puternica decit toate structurile romanesti anticoruptie intr-o tara Romania, membra a UE. Solicitati toate informatiile oficiale de la Departamentul romanilor de pretutindeni, dati in judecata daca nu vi le dau si mergeti cu lupta inainte, eu va doresc succes. Si asa pierd timpul scriind aceste lucruri, chiar considerind ca sinteti pusi sa ma provocati. Nu Pavlicenco, ci toata lumea spune ca s-au dat bani din Romania „celor mai mari romani, care s-au alaturat, pina la urma, comunistilor”.

  Faptul ca Basescu permite sa i se foloseasca imaginea de catre un singur partid in R.Moldova inseamna ca el ne imparte in romani buni si romani rai. Este gresit, asa nu se poate. El nu trebuie sa fie folosit de nimeni, pentru ca trebuie, dupa Constitutie, sa fie al tuturor romanilor. Insa in campania electorala din Basarabia pentru Parlamentul roman el a permis sa fie cu reprezentantul PD-L aici si i-a jignit pe toti ceilalti romani. Este rau si nu e nici o diferenta intre el si Voronin, la acest capitol. Desi ar fi si o explicatie – pe Tomac l-au sprijinit in Moldova PPCD, PL, comunistii, Rosca, Roncea, Ghimpu si Chirtoaca, Durnea si altii de acest fel. Deci, Basescu a fost intr-o luntre cu Voronin. Pentru cine are ochi sa vada. Nu vorbim de PNL pentru Basarabia, vorbim de neimplicarea imaginii lui Basescu pentru campaniile electorale care se fac in Basarabia.

  Majoritatea semnalelor care vin dinspre Moldova sint semnale agresive, neprietenesti, dar vin din partea comunistilor, cu care sint aliati pepecedistii, considerati pina odinioara, cei mai mari luptatori pentru unirea cu Romania. Ce au facut, pina la urma, crestin-democratii? Sint alaturi de comunistii antiromani.

  Cine va impiedica sa va implicati? Implicati-va, dar nu pe seama efortului cuiva. Eu nu am timp sa va daruiesc pentru asemenea proiect – nici nu vreau, nici nu pot.

  Planul de aflare a celor vinovati pentru cheltuirea banilor in Basarabia este unul esuat din start. Au fost si ramin prea mari interesele si s-au hranit prea multi, probabil, din acele proiecte. Nu averti decit sa va zbateti sa le demonstrati tuturor ca acesta e adevarul sau ca nu este asa. Succes!

 17. „“guvernari care au pompat bani in “crestin-democrati”,

  Eu consider lipsite de fair play axest gen de afirmatii. Dar pe Rosca si PPCD i-am scos noi in fata si i-am urcat pe piedestal sau basarabenii??.
  Acum pur si simplu ni se reproseaza ca i-am ajutat …E culmea lipsei de bun simt pe romaneste.

  Uni incep incet incet sa-si dea adevarata arama pe fata….

 18. Pentru Stalinus

  Cred ca este foate „lipsita” de fair play mai curind conjuratia moldo-romana de stoarcere a banilor romani publici pentru false sperante proromanesti.

  Este culmea lipsei de bun simt sa faci asta.

  Unii de mai dedemult si-au dat arama pe fata. Problema e ca nici nu deranjeaza pe cineva.

 19. Dupa cum am mai spus, nici nu v-am cerut sa va ocupati de vreun dosar anume. Va cerusem o simpla informatie. Dar daca nu s-a putut, nu s-a putut. Desi intr-un final am aflat ce doream.

  Frustarea se referea la atentia acordata de presedintele roman unui partid sau altuia din Moldova, nicidecum la bani.

  De acord, Dumnezeu vede tot, si actioneaza in consecinta.

  Ati spus „nu sint persoana indicata sa lupt contra crestin-democratilor”. Inteleg ca va limitati doar la lupta impotriva comunistilor?

  Nici noi nu avem televiziune d-na Pavlicenco, nici oamenii simpli care cred in ceva mai bun pentru Moldova. Deci nu sinteti singura privind dotarea tehnica. Dar noi nu ne descurajam, ci mergem inainte si facem atat cat putem fiecare, pentru a atinge idealul in care credem.

  Am retinut ideea – trebuie sa ma adresez acelui Departament, probabil la Ministerul de Externe. Cu datul in judecata nu imi permit financiar. Dar pot incerca sa aflu un raspuns oficial.

  Nu am avut, si nici nu am intentia a va provoca. Daca dvs considerati asta, chiar va inselati amarnic. Altceva mai bun nu am a face decat asta..

  Vedeti dvs, daca mi-as baza deciziile in viata pe ce spune „toata lumea”, nu ajungeam niciunde. Daca era sa ma iau dupa ce spune „lumea” nu as fi mers niciodata in Moldova si sa cunosc niste oameni minunati acolo. Deci pentru mine ce spune „lumea” e egal cu zero. Faptele si dovezile vorbesc, restul e poveste.

  Nu prea inteleg cum ar putea Basescu sa se puna impotriva sa i se foloseasca imaginea de un partid in Moldova, oricare ar fi el. Cred ca nu-i monopol de imagine si puteti si dvs apela cu incredere – va garantez ca d-l presedinte nu va veni sa va ceara socoteala. Mergand pe logica propusa de dvs, se intelege ca oricine nu voteaza sau simpatizeaza cu PNL, intra in categoria „moldoveni rai”.

  Basescu este cu adevarat al tuturor romanilor. Sint sigur ca daca si-ar fi afirmat sprijin direct fata de PNL, nu ati mai fi fost atat de pornita impotriva domniei sale. Eu nu cred in ideea de presedinte apolitic, cum mai spuneam. Asa ceva este imposibil. Orice presedinte vine cu un bagaj de idei si principii politice in care crede. Faptul ca dansul a ales sa sprijine PD-L nu inseamna ca a jignit vreun roman. A dat un semnal, pe care oricine era liber sa-l urmeze sau nu. Este o practica intalnita la toti sefii de stat cand e vorba de o decizie politica intr-o tara care prezinta interes.

  Alaturarea lui Tomac si Basescu de Rosca si Voronin mi se pare fortata, si fara argument real. Rosca e folosit ca diversiune de fiecare data: cand se da mare roman, cand trece inapoi langa Voronin, pentru a baga si mai mult pe oameni in ceata. Daca Rosca ar zice maine ca sprijina PNL, asta inseamna automat ca dvs sinteti in luntre cu Voronin? Un simplu exercitiu de gandire..

  PPCD-ul a fost o dezamagire nu doar pentru Moldova, ci si pentru noi. Nu cred ca era cineva care sa-si imagineze ca vor proceda asa. Eu personal am crezut in el, la vremea respectiva. Eu as vrea sa va intreb: moldovenii care au votat cu PPCD-ul la acea vreme, ii incadrati tot la „anti-romani”?

  Repet: nu v-am cerut sa faceti vreun efort anume. Va cerusem doar o informatie. Pe care cu greu, intr-un final, mi-ati dat-o. Greul il voi duce eu, si oricine altcineva care va fi interesat.

  Daca nici macar pentru un asemenea lucru nu avem timp si nici efort, ce sa mai vorbim de mega-proiecte cum ar fi rasturnarea unui regim comunist la Chisinau. Deja acestea devin imposibile din start.

  Stalinus..vezi ca „Marele Ochi” te-a „deconspirat”..mai nou esti Anatol Selaru 🙂 stie din surse „demne de incredere” – „ofiteri SIS deghizati in diverse nickname-uri pe Unimedia” 😉 Si mie nu mi-ai spus..frumos e? 😉

 20. Pentru Jay

  Ca sa dai o simpla informatie, trebuia sa o fi depozitat undeva… Am spus – eu nu depozitez informatii despre cum s-au cheltuit banii romani. Nu ma intereseaza aceasta tema.

  „Nu prea inteleg cum ar putea Basescu sa se puna impotriva sa i se foloseasca imaginea de un partid in Moldova, oricare ar fi el.” Foarte simplu – sa spuna sa nu se afaca asta. Pentru ca in Basarabia sint romani nu numai intr-un partid. Si asa cum s-a procedat cu candidatul Forului Democrat al Romanilor, Nicolae Dabija, din partea sustinatorilor candidatului lui Basescu a fost un mod nepermis, dupa ce Basescu ii felicita la telefonul lui Dabija pe delegatii la Forul Democrat al Romanilor, in auzul tuturor.

  Logica dumitale este defectuoasa. Basescu nu trebuie sa se implice de partea nimanui. Atit. El trebuie sa stie a da senzatia de echidistanta, fara a jugni pe nimeni, pt ca e Presedintele tuturor. Este dupa lege, dar nu este, in realitate. Eu nu stiu daca azi as vota pentru raminerea lui in functie.

  Nu trebuie sa isi afirme sprijinul direct fata de nimeni, nu ca fata de PNL. Adica daca Voronin este cu PCRM si nu si-a lepadat functia, asa cum a promis, asta e condamnabil, iar daca Basescu face la fel e deja necondamnabil? Mai ales ca Basescu a plecat din PD-L, spre deosebire de Voronin, care nu a plecat din PCRM.

  Poti sa nu crezi in Presedinte apolitic, insa in Basarabia problema cu impartirea romanilor prin sprijinirea evidenta a unora si neglijarea altora sau prin nepastrarea echidistantei este o pozitie gresita si urita.

  Inainte parca aveai niste argumente mai serioase, acum devii groaznic de subiectiv. Daca Rosca ar zice miine ca sprijina PNL, as iesi deschis si as spune ca nu trebuie sa ne sprijine un fariseu. I-as zice in fiecare zi pina ne va lasa in pace. Insa Tomac si echipa nu au facut asta ori au facut-o tiptil, gindindu-se ce e bine si sa se foloseasca de interesul si sprijinul lui Rosca. Din anumite informatii, Tomac e superconectat cu Rosca si Roncea si cu asta e spus totul. De aia il imping la Departament, sa obtina mijloace financiare si pe viitor. Acest „simplu exercitiu de gandire”, nu te supara, este o aiureala, ca sa nu spun o prostie.

  „PPCD-ul a fost o dezamagire nu doar pentru Moldova, ci si pentru noi” – asa spui, dar, de fapt, lumea nu poate accepta gindul ca a gresit cu Rosca. Nu are curajul sa isi recunoasca in forul sau interior si ramine rea cu cei ce o dau cu nasul.

  Moldovenii care au votat cu PPCD-ul trebuie incadrati la categoria „manipulati”.

  Legatura intre edificarea asupra cheltuirii banilor publici romanesti in Basarabia si „mega-proiecte, cum ar fi rasturnarea unui regim comunist la Chisinau” este extrem de fortata. Eu lupt contra dusmanilor de la Chisinau. Nu lupt contra institutiilor din Romania. Nu vad rostul.

 21. pentru hikiriki:

  Constantinescu vaneaza cai verzi pe pereti. A lasat tara intr-un haos total. Mai scoate din cand in cand ciocul sa mai arunce o „bomba”, impins de la spate de amicii sai din PNL si PNTCD. Acelasi tip de marionete si Ciuvica si Saftoiu, care dupa ce si-au demonstrat non-valoarea pe scena politica si profesionala, mai arunca cate un strop de venin, intr-un sincron demn de o cauza mai nobila.

 22. Jay : da am fost demascat si de Marele Ochi si de piticul Darie de la Unimedia care face guverne cu colegii lui de banca si care de ciuda ca i-am apostrofat delirul infantil mi-a blocat contul de doua saptamini.

 23. D-ma Pavlicenco:”Cred ca este foate “lipsita” de fair play mai curind conjuratia moldo-romana de stoarcere a banilor romani publici pentru false sperante proromanesti”

  Vad ca ati inceput sa citati din Contiu ..ori el citeaza din dv ? ori amindoi din alta parte?

 24. Spuneti ca nu va intereseaza cum se cheltuie banii romani. Si totusi, faceti o tema majora din asta pe blog. E dincolo de puterea mea de intelegere. Faptul ca mi-ati zis ca banii se dau de la Departamentul Romanilor de Pretutindeni arata totusi ca nu era nevoie de cine stie ce „sapaturi”. Puteati spune de la inceput – ok, uite stiu asta, dar la moment sint ocupata cu alte proiecte.

  D-na Pavlicenco..dvs daca ati fi in locul presedintelui Basescu, ati proceda fix la fel. Ca orice om, are optiune personala. Impacati-va cu ideea asta.

  Vedeti, eu nu ma supar ca dvs ma jigniti prin calificative de genul ca am logica „defectuoasa” sau cum spuneti dvs ca lucrurile pe care le afirm sint ‘aiureli” sau “prostii”. Acceptati si faptul ca nu toate opiniile noastre coincid.

  Aratati-mi sau dati-mi dvs exemplu de un presedinte care nu se implica in vreo campanie electorala, mai pe fata sau nu. Basescu procedeaza foarte bine ca se implica, pentru a stii lumea in Moldova ce partid va agrea Romania in viitor in relatiile sale cu Moldova, pentru ca sa nu mai avem situatia de acum la nivel diplomatic.

  Eu as vota, si voi vota in continuare cu dansul. Nu mi-a amagit nici una din asteptari pana acum.

  Eu refuz sa cred ca dvs, in situatia in care ati fi presedinte in Moldova, ati incheia orice relatie cu ai dvs colegi in PNL.

  D-na Pavlicenco, fiecare din noi sintem subiectivi, mai mult sau mai putin. Dati-mi voie sa cred ca si dvs, chiar daca vreti sa dati impresia ca nu..iar veniti cu „gura lumii”: „din anumite informatii”..care informatii? Este deja o formula consacrata aici cand un jurnalist vrea sa dea impresia de adevar incontestabil foloseste cuvintele „din surse demne de incredere”..poate pentru dansul. Aici asemenea formule starnesc, in cel mai bun caz, zambetul, si e semn sigur de manipulare. Deci dati-mi voie sa nu cred in asemenea „surse”. Parca spuneati ca nu aveti timp sa va ocupati de acesti oameni..

  Eu nu sint ca „lumea”..eu accept ca am gresit cand am crezut in Rosca. Dar acum nu mai putem intoarce timpul. Trebuie doar sa invatam pentru viitor.

  Deci..cei care au „sponsorizat” Flux-ul sint anti-romani..iar moldovenii care i-au votat sint „doar” „manipulati”. Aici cine e subiectiv?

  Legatura intre cele doua lucruri mai sus mentionate nu este deloc fortata, anume pentru ca eu dvs luptati asa cum spuneti impotriva dusmanilor de la Chisinau, iar noi impotriva celor de aici. Cred ca totusi scopul nostru e comun.

  Legat de Anatol Selaru..afirma pe Unimedia ca PL „a propus PNL şi MAE o formă de colaborare foarte avantajoasă în viitorul guvern, dată fiind imposibilitatea participării lor pe lista PL. Din păcate, am fost refuzaţi”. Aveti cunostiinta de asa ceva, si daca da, de ce ati refuzat aceasta colaborare? Pentru ca spuneati dvs mai demult cum ca PL este inflexibil si nu doreste sa colaboreze cu alte partide.

 25. Pentru Stalinus

  Eu nu primesc de la 1 ianuarie nici un ziar si nu l-am citit pe Contiu nici nu stiu de cind. Ceea ce am scris eu aici este o floricica. Daca si asta va deranjeaza, spuneti-mi – ce nu va deranjeaza?.. Vad ca ati ajuns la pozitia mea ca fac foarte corect cind spun ca, daca cineva din pretinsii romani au carat bani publici din Romania si i-au folosit impotriva romanilor, ceea ce nu este cazul meu, ii va pedepsi pentru aceasta Dumnezeu. Convingeti-l si pe Jay de asta, ca nu-i ajung argumente…

 26. eu am zis de asemeni ca sint de acord cu pedeapsa divina pentru oameni care au procedat asa. Nu sint contra..dar sa-i gasim, nu pe emotii, ci pe niste date concrete. Nu pe ceea ce spune lumea..ceea ce tine de noi aici, vom face.

 27. Pentru Jay

  Eu nu prefer nici o acoperire si nici o invinuire cu „emotiile”. Am pus pe http://www.yahoo.com

  Departamentul romanilor de pretutindeni

  si au aparut o gramada de linkuri. Am deschis, la intimplare, primul

  http://groups.yahoo.com/group/romania_eu_list/message/43616?var=0&l=1

  Dar din astea sint o gramada, difuzate anterior. Cititi-le si concluzionati. Despre ce emotii vorbiti?

 28. La sugestia dvs, punem si mesajul de pe email (nu ma deranjeaza deloc, pentru ca asa cum am spus, il urasc pe Rosca la fel ca si dvs, si am aceeasi parere proasta despre acest personaj):

  „Am citit pana la capat articolul. Intr-adevar, acest Rosca (in care si eu am crezut, la inceput, din pacate) s-a dovedit o jigodie ordinara (va rog sa-mi scuzati limbajul). Cert este ca multi au crezut in el, si fara indoiala si cei de la Bucuresti l-au crezut cu intentii bune. Esential e ca in alegerile viitoare sa nu avem parte de un alt Iuda. Eu cred totusi ca nu mai primeste finantare din Romania ci acum buzunarul i-l umplu comunistii. Daca mai aflati articole in care se mentioneaza ceva de implicarea Romaniei, sa-mi mai trimiteti, va rog.”

  Voi intra si pe adresa de yahoo si voi reveni cu niste concluzii..

 29. Gata, am citit, si va multumesc pentru document. Ceea ce am citit nu ma surprinde – desi e grav, oricum se cunoaste aici ca PSD-ul colcaie de filo-rusi si nostalgici sovietici. Acest Corlatean de cate ori apare la televizor incearca sa pozeze in reprezentantul neprihanit al noii generatii in PSD, dar se vede de la o posta ca e „pui de comunist” cum ii numeste Basescu.

  Din materialul acela am retinut niste nume: Titus Corlatean, Iulian Chifu, apropiat senatorului PNL Teodor Melescanu (nici de Melescanu nu aveam vreo indoiala – se cunoaste ca a lucrat in serviciile secrete, unii considera ca e inca ofiter acoperit), Doru Tompea, Gabriel Micu. Acum am niste puncte de plecare..

  Sa nu va imaginati ca toti aici in Romania doresc binele Moldovei. Eu sint constient de asta. De aceea e bine sa lucram impreuna sa-i aflam.

  Va intrebasem si eu ceva de Anatol Selaru..poate imi raspundeti si mie va rog..

 30. Pentru Jay

  Nu am retinut intrebarea despre Anatol Selaru. Nu am retinut, dar nici nu cred ca as putea raspunde. Nu am avut cu el nici un contact pina de curind.

 31. Redau intrebarea: Anatol Selaru afirma pe Unimedia (in interviul realizat cu el recent), ca raspuns la intrebarea pusa de un utilizator, ca PL „a propus PNL şi MAE o formă de colaborare foarte avantajoasă în viitorul guvern, dată fiind imposibilitatea participării lor pe lista PL. Din păcate, am fost refuzaţi”. Aveti cunostiinta de asa ceva, si daca da, de ce ati refuzat aceasta colaborare? Pentru ca spuneati dvs mai demult cum ca PL este inflexibil si nu doreste sa colaboreze cu alte partide.

  Poate ca nu a fost dansul care a avansat aceasta propunere PNL-ului, ci un alt reprezentant al lor. Totusi, m-ar interesa sa aflu de ce nu s-a concretizat.

 32. Pentru Jay

  Am citit, in sfirsit, si eu interviul lui Salaru. Nu am vazut nimic deosebit. El a solicitat o discutie, l-am invitat la sediul nostru, a propus ca PNL sa nu participe la alegeri, dar sa ii dea PL-ul ulterior functii in Guvern. Am explicat in comunicatul de presa ca sintem interesati de negocieri 4 PL plus 2 PNL si 2 MAE. Asteptam raspuns. Am explicat in comunicat si ca nu ne intereseaza functiile in Guvern, ci politica generala a Moldovei, care se adopta in Parlament. Pentru ca Moldova inca nu este angajata ireversibil pe calea spre UE si, oricind, din cauza a inca unei – nu da Doamne – guvernari antinationale, Moldova o poate lua spre Est. Mai multe am spus in comunicat.

  In interviu, Salaru neaga faptul ca s-ar ascunde indaratul numelui de Stalinus pe bloguri si site-uri. M-a mirat sa citesc presupunerea ca ar fi el Stalinus. Parca nu-mi vine a crede. Desi uneori vad postari mai calme, iar uneori socant de rautacioase. Ma intrebam si eu – sa fie, oare, intr-adevar, un roman de peste Prut acest Stalinus?

 33. Din afirmatia dansului – „Din păcate, am fost refuzaţi” – da de inteles ca deja raspunsul PNL a fost NU. Sau dansul a inteles gresit. Sau deja au luat o hotarare, si oficial au lansat varianta ca i-ati refuzat..ceva nu se leaga.

  Cuvintele „4 PL plus 2 PNl si 2 MAE” se refereau la reprezentanti in negociere, sau la viitori ministri?

  Este clar ca mai presus de functii e important sa va puneti de acord asupra unui drum comun pe care sa mergeti dupa alegeri. Punctual, cu obiective economice politice sociale. Dar e bine de stabilit si functii, calm, pentru ca pot aparea neintelegeri apoi. Ceva un protocol, legalizat juridic, in genul celui incheiat acum in Romania intre PLD si PSD.

  Daca imi puteti da sa citesc si eu acel comunicat..oricum e un prim pas, foarte important. Trebuie si finalizat, pentru ca e clar ca fiecare partid pe cont propriu nu va reusi sa detroneze pe comunisti.

  Ceea ce nu inteleg e de ce sa nu participe PNL la alegeri..se poate participa si separat fiecare partid, si ulterior puneti in practica protocolul. Oricum trebuie gasita o cale comuna.

 34. Pentru Jay

  Am spus si in alte postari – 4 plus 2 plus 2 inseamna NUMAI NEGOCIERI.

  Comunicatul e pe blog si pe site.

 35. Am reusit sa gasesc pe site. Acum m-am lamurit ce dorea sa spuna cu motivul neparticiparii PNL la alegeri. Eu cred ca oricum ar fi, acesta e un aspect mai putin important. Ceea ce primeaza e colaborarea in sine. Care sa se concretizeze dupa alegeri. Dar oricum totul trebuie legalizat cum spuneam, printr-un protocol cu consecinte juridice.

  Ma bucur ca s-a trecut la acest pas. Sper din suflet sa nu se opreasca aici. Dar tot nu inteleg de ce a spus ca au fost refuzati..

 36. Pentru Jay

  Salaru a spus ca „au fost refuzati” probabil pentru ca le-am zis si noi, PNL, si le-au zis si cei de la MAE, ca participam la alegeri, dar, totodata, am solicitat negocieri, pe care nu vad de ce nu le accepta. E dreptul lor sa le refuze si noi vom spune ca refuza negocieri. Dar stilul ultimativ face rau. Bunul Dumnezeu ii va pedepsi pe cei aroganti care spun ca „eu nu pot vorbi cu acela sau cu acela”, mai ales cind nu s-a vorbit deloc si vreodata cu „acela” si cind mai si pretinzi a fi liberal. Oare CMC-ul nu a aratat incapacitatea de dialog, compromis, transparenta si flexibilitate rezonabila?

  Eu nu vad, in aceste conditii, semne de evolutii pozitive. Dar mai asteptam, cine stie? Oricum, nu vad inca motive pentru concluzii gen „ceea ce primeaza e colaborarea in sine. Care sa se concretizeze dupa alegeri.” Nici ceva legat de „totul trebuie legalizat cum spuneam, printr-un protocol cu consecinte juridice.” Nici motive de bucurie „ca s-ar fi trecut la acest pas. Sper din suflet sa nu se opreasca aici.” Iata din aceasta cauza si nu intelegi „de ce a spus ca au fost refuzati.”

 37. Dvs, cand le-ati zis ca participati totusi la alegeri, dansul ce replica a dat? A zis „nu, gata, aici se incheie discutiile noastre”, sau a zis „ok, bine, mai vorbim pe tema asta mai tarziu”? Despre CMC nu cunosc prea bine cine e inflexibil acolo, stiu doar ca la acest moment anumite partide de acolo au „ajutat” la instalarea lui Musuc. Ceea ce pune serioase semne de intrebare legate de intentiile lor la viitoarele alegeri.

  Simplul fapt ca v-ati asezat la masa reprezinta un progres. Amintiti-va ca putin timp in urma nici nu se punea problema unei intalniri, pentru ca dvs spuneati ca PL e un partid cu care nu se poate negocia. De aceea am zis ca e un progres. Daca se va ajunge la o intelegere, nu considerati necesar sa se legalizeze printr-un protocol cu consecinte juridice? Eu cred ca da. O simpla intelegere verbala nu are sanse sa fie respectata.

  Voi vorbi si cu d-l Salaru, sa vad si punctul dansului de vedere. Si apoi voi trage niste concluzii.

 38. Pentru Jay

  Cind am spus ca participam a declarat ceva in genul ca „asta e”. Apoi ca va transmite conducerii PL propunerea de a discuta in formatul 4 plus 2 plus 2, apoi nu a urmat nimic.

  Daca e sa scriem exact, nu ca „ne-am asezat la masa”, ci m-a invitat pe mine Salaru la o discutie, iar eu l-am invitat la noi la sediu si am vorbit trei persoane, am dorit sa auda si colegii mei discutia, sa-si spuna si ei pasul, opiniile, mai ales ca nu s-a dorit o discutie mai confidentiala Ghimpu-Pavlicenco.

  De aceea, eu nu apreciez intilnirea ca progres. Eu o apreciez ca o intilnire „necesara” Pl-ului inainte de Consiliul politic, sa le spuna membrilor lor ca ne-au propus sa nu participam la alegeri, in schimbul unor functii in viitorul Guvern si ca noi nu agream propunerea. Adica sa transfere raspunderea pentru neunirea fortelor pe PNL si MAE. Este dreptul lor.

  Noi vom merge mai departe si – imi pare rau sa repet – cind ne vom inregistra ca subiect electoral MAE sau PNL, cu oameni fosti din celalalt partid, va cadea argumentul fricii PL in fata Ministerului Justitiei si CEC. Dar asta va fi pe urma. Desi nu e niciodata tirziu sa decizi un lucru important, doar respectind termenele legale.

  Deci, nu cred ca au fost negocieri, a fost o intilnire pentru a ni se cere ultimativ s anu participam la alegeri. Acest lucru s eputea spune si la telefon sau prin e-mail, cu atit mai mult cu cit noi am cunoscut aceasta pozitie prin declaratii facute la Vocea Basarabiei de Ghimpu. Doar ca ne-am spus unele lucruri pe care nu le poti discuta lejer decit stind fata in fata. Dar nu cred ca a dat ceva aceasta intilnire. Ca e pacat, ca nu e pacat, asta se va vedea mai tirziu. Noi asteptam raspuns la contraoferta noastra 4+2+2.

  Daca ne-am intilni, am putea conveni si, eventual, asupra unui acord, asupra unei unificari dupa alegeri… Daca nu, ne gindim cum procedam mai departe.

  Ai scris, intr-un comentariu postat tot aici, recent, ca „La fel, niciodata nu am scris ceva in favoarea PNL-ului. Dimpotriva, am laudat politica activa a d-nei Pavlicenco.” Ai gresit sau nu cind ai scris prima fraza? Vrei sa o reverifici? Ca ceva logic nu se leaga…

 39. Chiar voiam sa va intreb ce statut are alianta PNL-MAE..ca tot se spune ca sint aliantele interzise prin legea data de comunisti. Sub ce formula existati impreuna.

  Daca dvs veti demostra Pl-ului ca se poate face asta cu MAE, foarte bine, poate atunci vor reconsidera pozitia lor. Cum ati zis si dvs, important e sa se respecte termenele legale.

  Da, aveti dreptate..m-am grabit si am scris „favoarea” in loc de „defavoarea”. Puteti modifica dvs comentariul respectiv. Este postat la articolul despre NATO..

 40. „In interviu, Salaru neaga faptul ca s-ar ascunde indaratul numelui de Stalinus pe bloguri si site-uri. M-a mirat sa citesc presupunerea ca ar fi el Stalinus. Parca nu-mi vine a crede. Desi uneori vad postari mai calme, iar uneori socant de rautacioase. Ma intrebam si eu – sa fie, oare, intr-adevar, un roman de peste Prut acest Stalinus?”

  Cred ca d-l Salaru are si asa timp limitat si alte lucruri mai bune de facut decat sa posteze comentarii pe site-uri. Remarca aceea e una fantezista, nimic mai mult, din partea unui utilizator de pe Unimedia care a mai dovedit si in alte ocazii ce imaginatie bogata are (pomeneste acolo de agenti SIS deghizati in utilizatori, ce mai, un intreg scenariu James Bond). D-l Stalinus e din Romania, asta va pot confirma. Doar ca, asa cum am mai spus si in alta ocazie, este mai direct in exprimare, si mai critic, de fapt sarcastic. Dar asta nu inseamna ca nu doreste binele dvs si al celor din Moldova. Ati vazut ca pana si eu, chiar daca imi exprim ideile si criticile mai diplomatic, daca pot spune asa, am ajuns sa va supar intr-o anumita masura..dar asta nu inseamna ca am spus ceva cu rautate. Totul vine din dorinta noastra sincera in mai bine pentru Moldova. Poate suna demagogic, poate sint cuvinte marete, dar..acesta e adevarul.

  Am scris aceste randuri pentru ca abia acum am observat ceea ce ati scris mai sus..

  Banuiesc ca la fiecare comentariu va afiseaza si adresa IP. Puteti verifica asa daca este vorba de una si aceeasi persoana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *