Gala Alba a Premiilor Ziarului “Timpul” la virsta de 7 ani

Gala Alba a Premiilor Ziarului “Timpul” la varsta de 7 ani s-a desfasurat in incinta Teatrului municipal “Satiricus Ion Luca Caragiale”, la 25  decembrie 2008. Evenimentul a inceput cu un prolog: „Ce popor din Europa se mai poate mandri cu asemenea democraţie ca la noi: doua popoare, doua limbi, doua mitropolii, doua stiluri, doua uniuni ale scriitorilor, doua uniuni ale jurnalistilor, doi brazi, doua politici – una pentru noi, alta pentru Uniune Europeana! Traim intr-o ţara de succes. O ţara cu adevarat democratica unde poţi alege si unde ai de unde alege. E adevarat, uneori moldovenii nu prea stiu sa aleaga, vor una dar aleg alta. Eu insa nu ma supar pe ei, pentru ca stiu ca la anul vor alege cum trebuie”.

Cei mai buni jurnalisti ai anului 2008, au fost: Lorena Bogza (ProTV), Valentina Ursu (europa Libera), Nicolae Cuschevici (Ziarul de Garda), Val Butnaru (Jurnal de Chisinau), Tudor Darie (UNIMEDIA), Petru Macovei (API), Grigore Matasaru (Vocea Basarabiei).

In aceeasi ordine de idei, a urmat desemnarea celor 10 personalitaţi politice ale anului 2008. La aceasta categorie, desemnaţii au fost invitaţi in scena in ordine alfabetica: „pentru a nu fi acuzaţi ca nu suntem echidistanţi si ca am avea anumite preferinţe faţa de un politician sau altul”, astfel a precizat Sandu Grecu, moderatorul evenimentului.

Deci, in TOP au fost: Nicolai Andronic (PPR), Dumitru Braghis (PSD), Oleg Cernei (AMN), Dorin Chirtoaca (PL), Dumitru Diacov (PD), Vitalia Pavlicenco (PNL), Anatol Petrenco (PMAE), Alexandru Tanase (PLDM), Serafim Urechean (AMN), iar Vlad Filat (PLDM) a fost declarat de catre Cotidianul TIMPUL Omul Politic al anului 2008. In acest context, fiecarui laureat i s-a pregatit un filmuleţ si cate o epigrama de Ion Deviza.In cadrul Galei au fost date citirii, numele Laureaţilor „Galei Timpul 2008”: Janeta Hanganu (avocata), Mihai Tasca (doctor in Drept), Ghenadie Popescu (artist plastic), Igor Munteanu ( director executiv al IDIS „Viitorul”), Vlad Pohila (publicist), Larisa Turea (scriitoare), Lidia Culicovschi (directoarea Bibliotecii „B.P.Hasedeu”), Igor Casu (director in istorie), Geta Burlacu (interpreta), Vasile Soimaru (doctor in economie), Cristina Terentiev ( prima balerina a Teatrului Naţional de Opera si Balet), Maria Ciobanu (Profesoara de limba romana), Livia Gardea (prezentatoare TV 7), Dumitru Crudu (dramaturg), Sandu Grecu (regizor).


TIMPUL a instituit si cateva premii speciale si anume pentru perseverenţa si prezenţa activa in politica. Laureaţii acestei categorii sunt: Veaceslav Untila (AMN), Corina Fusu (PL), Mihai Godea (PLDM), Leonid Bujor (AMN), Liliana Palihovici (PLDM), Oleg Serebrean (PD).

De menţionat ca in acest an, TIMPUL a instituit si doua premii de excelenţa: Mircea Snegur, primul presedinte al R. Moldova, pentru reconstituirea veridica a istoriei in doua volume de memorialistica „Labirintul destinului” si lui Valeriu Saharneanu, pentru mobilizarea breslei jurnalistice in lupta pentru o presa libera si democraţie in R. Moldova.

Sursa: UNIMEDIA
Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
  1. Este foarte interesant pentru ce merite deosebite a fost anuntat Vladimir Filat omul politic al Anului ?
    Si Valeriu Saharneanu in opinia mea a tot chintat din „drimba ” lui Vladimir Filat!
    Ziarul „Timpul” precum si premiile oferite nu vor mai avea nici o valoare, daca vor continua sa tina hangul lui Filat. Pacat. A fost un ziar bun ! Dependea de situatii financiare, dar acum depinde numai de banii lui Filat&Co.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *