Cartea lui Nicolae Dabija si “o noua lista”

fata.jpgdabija.jpgRecent, a aparut de sub tipar cartea “Harta noastra care singera. Destarati”, de Nicolae Dabija, care poarta genericul “Romani uitati”. Cartea este o inmanunchere de articole publicate de scriitor in ultimii ani. In carte se regaseste si articolul “Killerii redesteptarii nationale”, publicat la 15 aprilie 2004, articol prin care au fost anticipate unele evenimente ce s-au produs ulterior in politica moldoveneasca, inclusiv actul tradarii de la 4 aprilie 2005. Acest articol a fost plasat si pe blogul meu – http://www.pavlicenco.md/2008/11/26/la-solicitarea-lui-ndabija-postam-killerii-redesteptarii-nationale/ – in timpul campaniei electorale pentru Parlamentul Romaniei, in care Nicolae Dabija a candidat pentru Camera Deputatilor. Articolul publicat pe blog este insotit de “faimoasele liste” despre care au scris unii istorici cind au incercat sa inteleaga mai multe decizii si miscari stranii, avind caracter mascat antinational, din istoria noastra mai recenta, incepind, in special, cu Miscarea Democratica, in perioada Renasterii Nationale. In aceasta carte, ce poate fi procurata la Libraria “Luceafarul” a Uniunii Scriitorilor si in librariile din localitatile R.Moldova, articolul mentionat, retiparit din “Literatura si Arta”, este insotit de o lista si de un text explicativ adaugat de Nicolae Dabija, prin care se vede clar ce reprezinta celelalte liste, cu persoane pe care KGB le infiltra printre activistii Miscarii Democratice. Postam, scanat, coperta cartii si pagina cu o noua lista, ce explica mai multe miscari politice si angajamente ale unor persoane care au fost si care, probabil, ramin implicate in structuri oculte, persoane care, in acelasi timp, ponegresc neobosit pe cei ce nu au avut, nu au si, la sigur, nu vor avea niciodata nimic in comun cu nici un fel de structuri de securitate.

In ultimul timp vedem ca unii de la Eu TV au readus in discutie zisa lista Sandrovschi, elaborate in laboratoare parlamentare crestin-democrate. Sint deputatul care a facut interpelari si in legatura cu aceasta si voi posta in curind raspunsurile date de SIS. Toata aceasta tevatura cu “listele” se incadreaza perfect in proverbul romanesc “hotul tipa “prinde hotul!”

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. Eu nu inteleg, pe foaia din dreapta sta lista, iar jos se spune ca iata nu este Vieru si altii pe cind Vieru este chiar primul in lista. Dna Pavlicenco, puteti sa explicati ce-s cu listele astea?

 2. Pentru socolenco

  Trebuie sa cititi despre liste in articolul Killerii redesteptarii nationale, apoi sa vedeti listele, dupa care sa vedeti lista de care vorbiti, cu Vieru sau fara.

 3. Am citit acel articol si nu am mai inteles ce-s cu listele astea. Eu ma uit doar aici la acest articol si vad o lista in dreapta unde Vieru este chiar pe primul loc, dar jos scrie precum ca el nu este in lista. Nu-nteleg in care lista atunci nu este.

 4. Se are in vedere lista cea in patru foi in care il avem pe Iurie Rosca si Mihai Ghimpu? Deci acolo nu este Vieru, asa?

 5. Pentru Socolenco

  „Se are in vedere lista cea in patru foi in care il avem pe Iurie Rosca si Mihai Ghimpu? Deci acolo nu este Vieru, asa?”

  Deci, acolo, nu este Vieru, tocmai asta e vorba, ca structurile oculte au propus alte liste, in care cei din lista indicata de Dabija nu au fost inclusi, dimpotriva au fost exclusi, pentru ca nu erau ai KGB-ului, adica nu au fost recomandati sa fie infiltrati in structura de conducere a Miscarii Democratice. Insa cititi, ca Dabija explica si acolo, si in articolul „Killerii…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *