Sotiile persoanelor arestate in cauza penala “Heroina” cauta dreptatea

Miercuri am fost solicitata pentru o intilnire de Rodica Savca, Ira Moiseeva si Taisia Cernit, sotiile a trei persoane arestate in cauza penala «Heroina». Le-am ascultat si le-am dat raspunsurile primite de mine la interpelarile adresate de mine MAI si Procuraturii Generale. Ele mi-au remis o plingere pe care o inaintez in Parlament, solicitind Biroului Permanent sa examineze rugamintea lor – de formare a unui grup de deputati care sa aiba acces la materialele din dosar pentru stabilirea adevarului.

In plingerea adresata pe numele meu, pe care o postez si scanat (ca si cele doua raspunsuri de la MAI si PG), se spune:

„Deputatului in Parlamentul R.M. dnei V.Pavlicenco

PLINGERE

Prin prezenta solicitam atentionarea si implicarea privind restabilirea ordinii de drept, in scopul apararii drepturilor si intereselor legitime ale sotilor nostri, asupra cazului dosarului „Heroina” luind in consideratie circumstantele finisarii anchetei de catre Procuratura Generala pe acest caz. In urma luarii de cunostinta de catre avocati cu materialele dosarului penal intentat impotriva sotilor nostri: Savca Corneliu, Moiseev Dumitru, angajati ai M.A.I. si a agentului lui Savca C., Cernit Murat in baza art. 217′ alin.4 lit.b,c, d, al C.P. al RM au ramas uimiti de lipsa materialului probant in ceea ce li se incrimineaza, totodata facindu-se unele incercari de-a li se intenta si conexa alte dosare penale care nu au nici o legatura cu dosarul „heroina”si deasemenea nu au vre-un suport juridic.

Luind in consideratie faptul ca ancheta P.G. a fost finisata si de aceasta data ea nu mai poate face trimitere la „secretul anchetei” rugam implicarea D-stra asupra acestui caz sau chiar formarea unui grup de lucru, care sa aiba acces la materialele cazului, in vederea stabilirii adevarului, a adevaratilor infractori si traficanti de droguri, fiind convinse in ilegalitatea intentarii, arestarii si detinerii ilegale ale sotilor nostri pe parcursul a sapte luni de zile.

Anticipat rugam, ca prezenta plingere sa nu fie readresata P.G. deoarece in nenumarate rinduri ne-a facut sa pierdem increderea in aceasta institutie, incalcinduni-se drepturile noastre si a sotilor nostri, la toate interpelarile avocatilor si a petitiilor noastre dindu-ni-se un raspuns sablon.

Va multumim anticipat, cu inalte consideratiuni:

Savca Rodica

Moiseeva Ira

Cernit Taisia

08.10.08”

Membrilor Biroului Permanent
al Parlamentului R.Moldova

D E M E R S

Stimati colegi deputati,

Am primit o scrisoare de la persoanele arestate in cazul de rasunet «Heroina», cu semnaturi originale, in legatura cu desfasurarea anchetei, pe care acestea, ca si arestarea lor, le considera ilegale. Am facut o interpelare la care am primit raspunsuri, ale caror copii le anexez acestei adrese. Tot aici anexez scrisoarea semnata de sotiile a trei persoane arestate, Rodica Savca, Ira Moiseeva, Taisia Cernit, in care, intre altele, petitionarele solicita crearea unui grup de lucru – probabil din deputati – care sa aiba acces la materialele din dosar pentru stabilirea adevarului.

Va solicit sa examinati aceasta rugaminte a sotiilor persoanelor arestate si sa expuneti raspunsul in plenul Parlamentului.

Vitalia PAVLICENCO,
deputat

9 octombrie 2008

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
  1. Sa asteptam reactia….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *