Este nevoie de un «Face2Face cu Vitalia Pavlicenco?»

Am hotarit sa imi expun pozitia in aceasta chestiune dupa ce am citit unele postari ale vizitatorilor site-ului www.unimedia.md.

Anterior, am avut ocazia sa raspund unui numar de 117 intrebari adresate de utilizatorii de Internet pe portalul http://www.azi.md/ (se pastreaza la http://www.azi.md/interview/Ro). A fost multa munca atunci, insa, la putin timp dupa, au intervenit unele schimbari in viata mea politica, fapt nereflectat in acel interviu. Din cite mi-au spus mai multi oameni, interviul a fost unul «constiincios», adica raspunsurile au fost formulate cu rabdare.

Cind mi-a propus echipa de la portalul www.unimedia acelasi lucru acum, am acceptat din mai multe ratiuni, pe care vreau sa le impartasesc.

Respect echipa de la www.unimedia.md si imi pare bine ca are vizitatori. Le multumesc si pentru ca mi-au propus sa imi faca blogul www.pavlicenco.md. Cred ca promovarea blogului meu se datoreaza lor, in mare parte.

Dupa lansarea blogului si discutiile purtate cu vizitatorii am inteles care sint preocuparile si am ajuns la convingerea ca transparenta si dialogul pe Internet pot compensa deficitul de comunicare intr-o societate nedemocratica, fara pluralism de opinii, precum e R.Moldova, condusa de comunisti. In lipsa unui spatiu public de discutii, doar comunicarea pe Internet ne mai ramine.Mi-am intitulat prima postare pe blog «Tineretul si Internetul», pentru ca, in acesti ani, am inteles ca, fara implicarea substantiala a tinerilor in viata politica, avem putine sanse sa nu mai votam trecutul. Fara implicare in evolutiile sociale, economice, dar, mai ales, politice, nici noi nu ne vom incheia impacati sorocul, nici tinerii nu-si vor deschide mai repede un drum spre un viitor european. Insa tinerii – desi stiu multe lucruri -, nu le cunosc pe multe altele – am vazut asta pe blog, cred, de aceea, ca cei interesati trebuie sa aiba posibilitatea sa se dumireasca sau sa afle totul ce vor sa stie, dar nu au avut de unde le sti. Informarea ii poate ajuta in luarea corecta a deciziilor si in efortul de a-i convinge pe cei din anturajul lor, in primul rind rudele mai in virsta, asupra unei optiuni politice mai corecte.

Vad unele postari mai ofensive, mai categorice si chiar ofensatoare. Cred ca o buna parte sint cauzate si de imposibilitatea de a se informa pe deplin, concluziile venind nu doar din categorismul virstei unora, dar si dintr-un fel de sfidare a realitatilor dezamagitoare, ce includ si refuzul politicienilor de a fi deschisi si a discuta direct cu cetatenii. Insa agresivitatea nu rezolva nici o problema. Doar posibilitatea de a discuta chiar pe teme neplacute ne poate ajuta.

Unii vizitatori ai site-ului www.unimedia.md au spus ca daca am lansat un blog, nu ar mai trebui dat un interviu. S-ar putea sa aiba dreptate si autorii acestei idei, dar s-ar putea sa aiba si ceilalti, care cred ca orice discutii constituie niste edificari in plus, mai ales ca noi sintem in preajma campaniei electorale si un schimb mai consistent de opinii – pe diferite cai – poate favoriza definirea pozitiei fiecarui cetatean.

Da, cunoastem ca Internetul e mai folosit de tineri decit de oamenii mai virstnici. Sotul meu este profesor la Universitate. Toata viata lui le-a predat studentilor literatura universala. Saptamina trecuta i-a invitat pe membrii Catedrei de literatura universala, pe care o conduce, de la USM, la un weekend la micuta noastra casuta de vacanta. Eu stiam ca sint foarte multi tineri, dar nu mi-a imaginat ce este chiar asa. A lucra cu tinerii, care astazi sint mai pregatiti decit noi, e si usor, dar e si greu. Dar cine isi asuma acest lucru, procedeaza corect. Si eu, la viata mea, am pregatiti multi tineri unde am lucrat si – chiar daca au plecat la unele locuri de munca mai platite – nu am contenit sa fac aceasta mereu. Am vrut sa spun cu asta ca firul intre generatii nu trebuie rupt niciodata, iar cine asigura continuitatea – in orice domenii, inclusiv in politica, – pregateste viitorul.

Va invit sa imi adresati intrebari, fara a va pune limite inutile, in afara celor care frizeaza indecenta. Iimportant este ca dialogul, pentru care ma ofer, sa fie unul civilizat, ca intre intelectuali.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

46 Comments

Add a Comment
 1. Desigur ca nu. Mai aveti dubii ?

 2. Pentru hasan

  Nu avem dubii, avem certitudini. Pacat de cei care nu au nici dubii, nici certitudini. O vorba veche spune: „In pomul fara rod nimeni nu arunca pietre. la multi ani si multe cucuie. sa le porti cu cinste si sa stii de la noi ca e puternic nu cel care loveste, dar cel care rezista loviturilor”.

 3. Pomul fara rod e taiat pentru vreascuri, dna Pavlicenco, pentru ca altfel risca sa cada peste cineva. Ceea ce face PNL, un pom fara rod, cum bine ziceti Dvs, este tocmai asta – ametirea oamenilor si furtul unui procent, sau poate 1,5 % care ar putea aduce unui partid tinar, viguros si inteligent vreo 2 deputati de valoare. Var fi mai bine si Dvs de la asta si ati avea o satisfactie mai mare, consumindu-va linistit bunurile agonisite in doua mandate de deputat, ca ati facut un lucru bun pentru societate. Dar vad ca sinteti intr-adevar foarte insistenta si hotarita de a persista in erori.

 4. Pentru Hasan

  Nu-i judeca pe toti dupa amicii dumitale politici. Dar intrebarea mea e simpla – de ce iti pierzi timpul cu un pom fara rod? Chiar nu ai ce face cu acest timp sau pentru dumneata nu e deloc pretios? Cit priveste corectitudinea si receptivitatea, vad ca ele nu apar si cred ca nici eu nu mai trebuie sa-mi pierd timpul care, pentru mine, e ceva mai pretios.

 5. Eu servesc o cauza nobila – incerc sa va conving sa faceti un pas bun. Poate ca nu o fac foarte reusit, asta e altceva. Promit sa ma corectez.

 6. D-l Hasan, ca si altii care au scris acolo (gen masculul feroce XXL) au o explicatie foarte plauzibila pentru actiunile lor. Psihologii spun ca in copilaria lor, acesti indivizi au fost abuzati de unul din parinti. La vremea vietii adulte, incearca sa suplineasca acele vremuri traumatizante pentru ei printr-o evidentiere in exces a „masculinitatii” lor, si considera ca pot face asta punind o femeie in inferioritate, prin orice mijloc posibil. Deci sa nu fim rai cu ei..ci sa-i intelegem.

  PS. D-l Hasan, intreb si eu, cum face d-na Pavlicenco..daca tu consideri pom fara rod, ce treaba mai ai pe aici? sau suferi si de depresie obsesiva?

 7. De unde ai deprins argourile astea ? Umbli asa de des pe la pshiatri ?

 8. stimabile, dupa ce ca in notiuni de politica esti zero barat, nici cu semantica nu stai bine. Mai documenteaza-te ce-i aia „argou”. Pentru informarea ta, si cultura ta generala, termenii folositi de mine pot fi numiti – cel mult – terminologie de specialitate. Si nu, nu umblu, dar stiu sa recunosc un retard, cind il vad.

 9. Am vrut sa zic – domnule profesor Jay, dar fiind cu gindul la dna Pavlicenco, ca tot pe blogul ei eram, am spus ce-am spus. Cum se cheama, asta domnule profesor de psihologie, filologie, morala si politologie Jay – lapsus ?

 10. hmmm..a trecut omul la contra-atac..mai nou, incearca varianta de „victima”..uitati la el acest Jay cum ma ataca. Esti penibil, ti-o spun sincer. Nu sint deloc agresiv, ii arat omului in fata ceea ce este. Stiu ca adevarul doare. Stai tu linistit, nu-s nervos..am doar compasiune pentru tine. Bine macar ca recunosti ca esti instruit de tovarasii sis-isti, e si asta o calitate. Hai zi ce grad ai pe acolo..noapte buna, si vezi am auzit ca valeriana prinde bine in cazul tau. Pe curind, tovarase Voronin..

 11. iti spun eu cum se numeste: prostie. Vrei detalii, d-le „istoric”?

 12. Doamna Pavlicenco, am impresia ca discutia de pe blogul Dvs degradeaza intolerabil. Va doreati o discutie degajata, distinsa, iar aici, cu vizitatori gen Jay, o sa ajungeti sa aveti un blog cu schimb de replici si insulte. E bine ca eu sint baiat bine crescut si nu ma antrenez in dezbateri chiar cu toti neghiobii, dar aveti grija de membrii si simpatizantii Dvs, ca nu-s foarte stapiniti.

 13. Pentru Hasan

  Am mai vazut obraznicie, dar nu chiar asa. Dupa ce postezi toate rautatile si complexele pe care le ai, fiind pus pe degradarea discutiei, mai ai tupeul sa scrii asa ceva? Eu am multa rabdare, dar imi crapa ea si mie si nu voi mai permite o degradare facuta cu buna stiinta de un obsedat Hasan. Deja am sters recent un mesaj si voi fi nevoita sa fac asta, pentru ca vad ca sint si asemenea persoane care nu incap in piele de rautate si care isi propun scopuri ce nu au nimic in comun cu dialogul civilizat. Numai ca nu uita ca rautatea verbala, izvorita din sufletul catranit, face rau la sanatate, fii atent.

  Si daca te consideri „bine crescut” – autoapreciere care nu are nimic in comun cu ce emani pe blog – de ce nu ai elementarul bun simt sa multumesti ca te-am lamurit in nelamuriri, dar in loc sa faci asta, iarasi postezi rautate? Cum asa?

  Eu am spus ca nu caracterizez semnatarii Documentului postat aici. Dar despre Popov, care vorbeste prostii (mesajul l-am sters!), nici nu vreau sa mai spun ceva, pentru ca, din informatiile mele recente, este din sistem si e in legatura si coordonare cu Tkaciuk, probabil ca si Barbarosie si altii, dar acum nu despre asta e vorba, ci despre cum sa facem sa nu ajungem la o solutie contra intereselor nationale ale R.Moldova in reglementarea transnistreana.

 14. Voiam sa mai astept sa scriu si eu, ca precis o sa zica iar ca e d-na Pavlicenco, sub pseudonimul Jay..dar ce mai conteaza. In fine..d-le Hasan, nu mai face pe victima. Semeni furtuna, culegi furtuna, spune un vechi proverb romanesc. Eu imi permit sa-ti zic de la obraz, si ma cobor uneori la nivelul celui cu care vorbesc. Dupa parerea mea, d-na Pavlicenco are mult prea multa rabdare cu tine. Asta vine si dintr-o anumita educatie. Intr-o democratie, trebuie sa te astepti si la atacuri sub demnitatea umana. Este si in Romania un Vadim Tudor care procedeaza asa. Gindeste-te bine daca ai ceva de spus, spune, dar spune intr-un mod civilizat, si cu argumente concrete, nu cu „am auzit”, „imi pare”, „mi-a soptit o pasarea”..cu asta nu convingi. Daca era dupa mine de mult aveai ban pe acest blog..si asta nu-i argou, e anglicism. Asta ca sa nu mai faci confuzii..

 15. Va multumesc, doamna Pavlicenco, ca m-ati lamurit. Eu credeam ca cei agresivi sint simpatizantii Dvs si asa cum se vede chiar din limbajul folosit in mesajul de mai sus, si Dvs. Nu se cuvine sa vorbiti asa cu vizitatorii, daca doriti sa aveti vizitatori de calitate, care stiu sa invioreze discutia, sa contribuie la ridicarea nivelului ei intelectual. Fiti de acord ca acest blog s-a inviorat de cind imi aduc si eu modesta mea contributie. Iar Dvs trebuie sa aveti rabdare. Sinteti persoana publica. Eu nu va numesc urit, nu fololesc limbaj indecent. Da, exprim un punct de vedere care nu va place. Dar daca sinteti intr-adevar liberala trebuie sa acceptati puncte de vedere diferite, inclusiv referitoare la Dvs si activitatea formatiunii Dvs.

 16. Pentru Hasan

  Ce am eu cu romanii din Romania, care nu voteaza? Jay nu e din R.Moldova. Nu prea vad simpatizanti pusi sa-mi cinte in struna. Jay se poarta civilizat, spre deosebire de dumneata. Dar bine ca macar intr-o chestiune te-ai lamurit ca te credeam pierdut de tot. Nu manipula. Spune ce ai de spus, dar nu cu rautate. Chiar crezi ca vei manipula la infinit ca sint persoana publica si trebuie sa vehiculezi, datorita acestui fapt, prostii si minciuni pe blogul meu, fiind, probabil, platit sa faci asta? E dreptul meu sa apreciez calitatea mesajelor si voi sterge daca vei continua in acelasi stil. De azi nu-mi mai pierd timpul sa te lamuresc de fiecare data pt ca m-am convins ca nu acesta e scopul urmarit de dumneata – nu sa te lamuresc si sa spui civilizat ce crezi, ci sa polemizez cu dumneata pentru a avea posibilitatea de a ma ofensa.

 17. Chiar ai tupeu sa vorbesti de agresivitate..halal „inviorare”..nu vad ce te revolti atit de „inviorarea” pe care ti-o dau eu. Ai o parerea mult prea buna despre tine. Rabdarea este o virtute, pina in momentul in care accepti calomii si insulte, de la niste neaveniti. Ilumineaza-ma si pe mine cum duce asta la „cresterea nivelului intelectual”. Nimeni nu a zis ca nu poti spune un punct de vedere diferit. Este normal si firesc. Dar poti incadra niste acuze fara acoperire, sau trimiteri de genul „iesi din politica” la o discutie de tip intelectual?? Ai un mod ciudat de a vedea lucrurile. A fi liberal nu inseamna a fi si ignorant. Dumneata, ca liberal de PL, de ce nu accepti punctele mele diferite de ale tale? Ca vad ca logica matale e unidirectionala..

 18. si ca sa-ti demonstrez cit de ridicol esti..ia arunca ochii sa vezi la ce ora sint postate ultimele 2 comentarii..explica-mi si mie cum ar fi putut aceeasi persoana (incriminata de tine, d-na Pavlicenco) sa posteze 2 comentarii diferite fix la aceeasi ora si minut…tu iti dai seama ca te faci de ris cu asa aberatii?

 19. Va rog sa ma credeti, nu am vrut deloc sa va ofensez. Si imi pare rau daca am facut-o, dar am vrut sa fiu sincer. Eu respect sinceritatea si franchetea si sint dornic de o discutie libera si deschisa si ma bucur ca am posibilitatea sa o fac direct cu Dvs. Mi-ar placea enorm de mult s-o pot face cu dnii Urechean, sau Diacov si altii de teapa lor, dar ei nu au bloguri iar daca le-ar avea nu ar avea nici un farmec sa discut cu secretarii lor de presa, care s-ar da drept Diacov, Urechean etc.etc. Aici sint sigur ca dincolo e Vitalia Pavlicenco si de asta discutia imi pare interesanta si relevanta. Da, va spun tot ce cred. Dar Dvs nu trebuie sa reactionati asa. Cititi, luati aminte, digerati. Ceea ce spun eu – spun multi. Nu faceti gresala altor lideri. Dna Mindicanu, de la care am invatat foarte mult, spunea intotdeauna ca gresala liderilor nostri e ca ei se inconjoara de persoane care le spun lucruri placute si-i inlatura pe ce-i care le spun adevarul. Ea a suferit anume pentru ca a spus tot ce credea, a spus adevarul. Dvs mergeti tot pe formula asta – ii acceptati numai pe cei care va spun prostii, dar prostii placute auzului. Gen – sinteti geniala, PNL va trece in Parlament cu 20 % s.a.m.d. Iar de Jay nu aveti nici o grija. Nu cred ca e din Romania si urmareste cu asa entuziasm si pasiune scena politica din RM. Chiar ar fi un caz clinic. Unii politicieni de acolo nu stiu nici care-i capital RM iar aici aveti un vizitator pretins din Romania care stie toate ungherele scenei politice de la noi.

 20. d-le Hasan, te invit personal prin Romania. La orice ora din zi si din noapte, daca ai asa dubii. Hai uite eu iti arunc aceasta provocare, esti in stare sa accepti? Iti reamintesc ca nu tot ce zboara se maninca. In Romania mai sint si oameni care inca mai considera Moldova pamint romanesc, mai sint oameni cu simt patriotic, mai sint si oameni cu ceva cultura istorica. Printre ei ma numar si eu, cu permisiunea ta. As sta sa iti explic acum de unde vine aceasta pasiune a mea, dar e mult de explicat. Destul sa iti zic ca am foarte multi prieteni in Republica Moldova, am vizitat Chisinaul mai mult decit orice alt oras din Romania. De 8 ani vin constant pe acolo. Pot proba si cu foto, dar nu-i cazul. Si te inseli amarnic: chiar asa idioti ne crezi? Da, poti spune ca sint politicieni romani care nu au habar de politica moldoveneasca, de acord, dar de aici pina la a spune ca nu cunosc capitala Moldovei, mai informeaza-te inainte sa spui asa..non-sensuri (vezi, pot sa fiu si politicos). Nu e Moldova chiar la capatul pamintului, sa fim seriosi. Daca mai ziceai de un Ialoveni, un Ungheni, te-as fi inteles (apropo de Ungheni, imi amintesc un alt prieten din Moldova cum ma testa sa vad daca cunosc localitati din Moldova..a fost foarte surprins sa vada ca ii infirm teoria pe care o avea el despre romanii din Romania). Asa ca trebuie sa iti spun din nou – te bazezi doar pe ceea ce auzi, si pe prejudecati personale. Contraproductiv, ca sa te citez. A, si poti sa ma numesti „caz clinic” daca vrei..daca asta inseamna a-mi pasa de Moldova, o iau cu titlu de compliment. De fapt, vad ca este chiar un compliment..sincer niciodata nu am avut pretentia sa fiu un expert in „toate ungherele scenei politice” moldovenesti..la concret, cunostiintele mele sint chiar limitate. Eu judec politicienii de la voi strict pe declaratii politice in functie de context si moment. Acesta e modul in care imi formez imaginea.

  Inca o data – nimeni nu are nimic personal cu tine, numai pentru ca ai o opinie diferita. Opiniile diferite sint binevenite, chiar de dorit. Dar fa-o la modul civilizat, cu argumente, fara insulte si calomnii, si fara aere de expert politic.

 21. Pentru Hasan
  Eu cred ca persoana” Hasan ” are o diagnoza , care trebuie tratata .Rog psihopatologii sa se implice si sa-i dea sfaturi , care poate sa-l ajute…sarmanul.
  D-na Pavlicenco, nu va pierdeti timpul cu d-lui. Nu simtiti , ca este obsedat de superioritatea DVS ? Va spune clar , ca primeste placere din comunicarea cu Pavlicenco .Vai sarmanii oameni , care trebuie sa-l rabde zi de zi pe acest mazohist! Imi imaginezi ce ” figura ” este .O fi Barbat sau femeie , dar cred ca nu e nici una nici alta .E o combinatie ambigen nereusita. Duca-se dracului.

 22. Este nevoie de un ….. eu spun ca este nevoie dar cum comentati dumneavoastra prestatia acestui vizitator pe care dumneavoastra il numiti „civilizat” !!!!!!!!!!

  ” guvidule, intotdeauna cind nu-ti convine ceva, apelezi la cuvinte care – in mod ironic – ti se pottivesc tie cel mai bine. Tu, ca rusolez, stii bine ca ai tai sinteti venetici pe aceste paminturi. Tu cu rusoii tai sinteti straini, veniti din Siberia, sa colonizati pamanturile noastre, ca apoi sa aveti motiv sa pretindeti ca aveti drept sa atacati orice tara (exemplu recent, Georgia). Asta va e caracterul de rahat. Asa ca tu esti ultimul in masura sa spui ca sint „pasare calatoare”, dragul meu guvid, cind tu insuti este „cu cortul calator”, un tigan cu acte rusesti. Paminturile dacilor liberi? Ma faci sa rid. Dacii liberi de care zici tu au fost asimilati si ei la scurt timp in noua populatie formata dupa sosirea romanilor. Altfel, cum explici ca avem aceeasi limba? Sa nu ma iei cu „moldoveneasca” vechea poveste, ca te vei descalifica din start..asa ca vezi tu, animal de casa, cel cu foamea-n git (vad ca stapinesti cu mare talent cuvinte tiganesti – nu ma mira, fiind tu insuti tigan sadea) esti chiar matale.

  Dupa ce ca esti prost, mai esti si prost..asa e o vorba pe la noi. Daca pentru tine melodiile lautaresti se incadreaza la muzica intelectuala, inseamna ca tu pui cazaciocul (muzica ta de suflet) la categoria muzica intelectuala. De fapt, daca stau sa ma gindesc bine, nisetrule, la scoala de securisti cu asta va intelectualizeaza, ca sa nu uitati la cine sinteti slugi. Horosho!

  ….acesta este unul din multi-altii, admiratori ai Dumneavoastra !!!

 23. Scuzati-mi imprudenta de a nu nominaliza vizitatorul ! Este vorba despre un comentariu care apartine lui JAY la o alta rubrica de stiri de pe UNIMEDIA !!!

 24. vai ce sa zic, a aparut si d-l „comunionist”..era doar o chestiune de timp. Stimabile, daca citeai cu atentie mai sus, ai fi vazut ca am spus clar ca atunci cind stau de vorba cu cineva, ma adaptez la stilul si nivelul sau de cultura (in cazul tau, subcultura). Cind vorbesti cu o bovina, trebuie sa ii vorbesti ca unei bovine. Bine, in cazul tau nu are nici un efect. Ca sa vezi cit de sarac cu duhul esti, daca erai cit de cit asa preocupat, dadeai si comentariul tau caruia eu i-am dat acea replica, sa vada lumea cine arata cu degetul. Unul care zi de zi scuipa pe Unimedia si nu scapa din gura cuvintul „tigan” cind se refera la romani. Dar din respect pentru d-na Pavlicenco, ma abtin sa umplu acest blog cu dejectiile tale de 2 bani. Rog d-na Pavlicenco sa stergeti asemenea comentarii de nimic, care nu au nici o relevanta cu tema data..

 25. si retine un lucru, prietene..daca erai barbat cu adevarat, dadeai o replica acolo, nu aici..dar nu ma mai mira.

 26. … Va Rog respectuos Doamna Pavlicenco, sa comentati nivelul intelectual al acestui vizitator !!!

 27. va rog respectuos Doamna Pavlicenco..sa nu va pierdeti timpul cu asemenea oameni si sa-i dati satisfactie unui asemenea inidivid.

 28. asteapta mult si bine..iti recomand pozitia Ganditorului de la Hamangia (daca ai auzit vreodata), pentru mai multa eficienta..

 29. De ce Romania nu aduce gaz lichefiat din Catar pana in Constanta poate ne-ar salva si pe noi , asa cum face Spania pe care o doare in cot de rusia.

 30. Remus, Romania in prezent cauta diversificarea resurselor energetice, mergind pe tendinta Uniunii Europene ca in scurt timp sa avem energie regenerabila (hidro, eoliana, solara, biogaz etc). In ce priveste gazul natural, presedintele roman cauta un partener in Azerbaidjan, si statul roman e deja angajat intr-un proiect de ocolire a rutelor rusesti, prin conducta ce urmeaza a se construi, numita Nabuco. Exista de asemeni alternative din Norvegia si Egipt. Romania a propus in mai multe rinduri Moldovei construirea unor centrale hidroelectrice in comun, pentru a reduce dependenta de Rusia, dar guvernul moldovean a refuzat sistematic orice propunere. Asta nu inseamna ca am renuntat la idee. Oricum, propunerea ta este foarte buna..daca as avea legaturi la vreun minister, as inainta-o imediat..sper sa citeasca cineva cu raspundere pe aici.

 31. Pentru unionistul

  Nu reusesc sa citesc toate postarile pe unimedia sau pe alte surse de informare. Cind citeam ceea ce ati postat reproducind din alta parte, eu inca nepricepind asta, ma chiar gindeam – cum am scapat eu oare un asemenea mesaj? Apoi am inteles ca nu e de pe blogul administrat de mine. Deci, nu am o parere, pentru ca judec ce am pe acest blog.

 32. Lui Jay,
  unde poate Romania si RM construi in comun centrale hidroelectrice ? Pe Prut ? Nu e rau sa fie la Ungheni si atunci, spre bucuria comunistilor, sub apa ar nimeri si Iasii.

  Nu e logic deloc ce spui. Eu stiu ca Romania a facut propuneri de a participa in comun la finisarea centralei de la Cernavoda, adica a centralei atomice electrice.

 33. Cred ca, doamna Pavlicenco, Hasan avea dreptate spunand ca dumneavoastra urmariti mai mult procente decat sa fiti in slujba principiilor care ar trebui sa va onoreze ! Iata eu v-am venit in ajutor pe blogul dumneavostra nu departe decat cu-n clic de mouse, unde deasemenea se discuta stiri pe aceleasi subiecte care ‘va plac si d-stra’ in mod deosebit sutindu-va de efortul acesta impovarator de a mai reusi sa cititi pana la capat toate postarile !

  La acesta stire ‘administrata de dumneavoastra’ pe blog cu genericul ‘Este nevoie de un Face2Face cu Vitalia Pavlicenco !’ , presupun ca urmariti un dialog constructiv pe acesta tema cu interlocutorii in care se prezinta atat RESPECTUL fata de celalat cat si o alta OPTICA de a vedea lucrurile altfel decat ne place !!! Uite asa cu buna stiinta ignorati dar mai mult faceti aprecieri in necunostinta de cauza trecand cu vederea ‘admiratorii’ si mizand pe naivitatea celor mai putini abili si perspicace !!!

  Ce spuneti daca un alt admirator din tabara opozanta dumneavoastra v-ar face pe Dumneavostra insiva si admiratori O Romanca Imputita sau tiganca ocupanta ori mancurta sau mai stiu eu cum …… iar ” ADMIRATUL ” ar proceda ca Avocatul Diavolului facandu-se ca nu a vazut nimic si ca nu s-a intamplat in curtea lui, avand pretentia de ‘a administra’ nu numai un blog dar O NATIUNE INTREAGA cu toti oamenii si toate necazurile ei !!!

 34. tovarasul unionist isi imagineaza ca daca vine aici sa fluture cu stindardul dreptatii si respectului fata de interlocutor, va reusi sa impresioneze pe d-na Pavlicenco. Ceea ce d-na Pavlicenco nu cunoaste despre acest mare mincinos, ipocrit si impertinent, este ca el pe Unimedia este campionul invectivelor si jignirilor la adresa romanilor, pe care nu conteneste sa ii numeasca tigani, la Romania se refera cu numele de RRomania, limba romana o jigneste cu numele de „romaleza” si multe altele, la care am pierdut sirul. O simpla conspectare a postarilor sale ar fi relevanta pe Unimedia. De fapt, contul sau a si fost blocat de citeva ori pentru aceste motive. Si atunci, vine dumnealui aici ca in faza cu „hotul striga hotul”, si arata vezi Doamne el cit de corect si civilizat e el, si cit de miseleste ii vorbesc ceilalti. Opinia aceasta a mea e impartasita de majoritatea celor care scriu pe site, cineva chiar remarca faptul ca atunci cind apare aceste pretins „unionist” sau unii precum „Harcea-Parcea”, „Marele Ochi” totul se tranforma intr-un concurs de jigniri si insulte..si vine acest domn (pardon, tovaras) sa ne dea lectii de morala. Stimabile, faptul ca te-am numit in acel comentariu cum te-am numit, nu ar trebui sa te simti jignit..tu folosesti acele cuvinte mai abitir ca mine..dar vad ca ai memoria scurta. Un mare ipocrit. Te deranjeaza ca ti-am folosit propriile cuvinte si sintagme? Nu-ti mai convine cind nu mai esti tu autorul lor? Si te mai astepti ca d-na Pavlicenco sa te si creada..de fapt, sint convins ca scopul tau e doar de a o pune intr-o situatie incomoda..prezentindu-ma pe mine ca un sovin, incerci sa fortezi mina pentru a prezenta o atitudine de detasare fata de persoana mea. Eu zic ca e o incercare jalnica de a iesi in evidenta, cum de fapt faci de fiecare data. Ce om „dezinteresat” si „amabil” de a oferi d-nei Pavlicenco acest mic „ajutor”..”doar cu un click de mouse”..cit „altruism”, cita „generozitate”, ce gest „nobil” din partea ta..Am mai spus..daca erai barbat, imi dadeai un raspuns acolo, nu mutai toata discutia aici. Dar nu poti cere asta unui om ca tine. Om, e mult spus. Cind tu insuti vei oferi respect, si vei trata pe cei cu care vorbesti cu RESPECT, atunci sa ai dreptul moral a cere acelasi lucru. Pina atunci, sa ne mai lasi cu asemenea lucruri in care nici tu nu crezi.

 35. jay

  Dupa cum obsrvi te-am ignorat si te voi ignora ori de cate ori faci referiri direct personale si nu de principiu ! Situatia pe care o relatezi cu atata aciditate si precipitatie, consider ca te reprezinta in totalitate si,repet, te voi ignora la relatari personale de tipul „daca esti barbat ” sau altele de acelasi nivel patologic ….! Argumenteaza-ti pledoaria la tribunal cu dovezi plauzibile cu obiectivitate si nu pe forum ! Discutia nu priveste ” Face3face ” iar pe doamna Pavlicenco am Rugat-o cum comenteaza aceasta atitudine ” civilizata” a acestui utilizator !!!

 36. d-le „unionist”, ce metamorfoza inexplicabila..nu-mi vine sa te recunosc..ce om cumsecade ai devenit, asa, din senin..ma lasi? crezi ca prostesti pe cineva? zau asa..ne insulti inteligenta. Normal ca ma ignori, cind nu mai ai ce spune. Daca aveai ceva de zis, spuneai, si nu ma luai pe mine cu principii, care sint total straine de persoana ta. Situatia pe care o relatez, ea exista si o stii prea bine: contul tau pe Unimedia a fost blocat, si nu doar o data, comentariile tale sterse de administratorii site-ului. Te faci ca uiti? Da, daca erai barbat, dadeai un raspuns..sau si mai bine, dadeai si comentariul tau, cel anterior celui zis de mine..pentru ca tu ai fost primul care ai inceput cu jignirile. Adica tu te astepti numai pe mine sa ma arati, dar tu saracul esti alb si imaculat? Daca erai obiectiv, dadeai si comentariul tau. Dar stii bine ca daca ai face asta, te-ai compromite total aici, unde te dai mare civilizat. De unde ai tu caderea sa ma trimiti pe mine la tribunal? Du-te tu daca vrei. Nu esti tu in masura sa decizi ce anume se cade sau nu pe forum. Singurii in masura sint administratorii. Asa cum tu ai rugat pe d-na Pavlicenco sa discute asa-numita atitudine a mea, tot asa o rog si eu pe dinsa sa citeasca si comentariile tale pe Unimedia, pentru o parere cu adevarat obiectiva. Ce, ti-e teama ca va vedea cine esti cu adevarat, un anti-roman pina in maduva oaselor? recunoaste, daca ai un pic de demnitate.

 37. Ignor !!! …. si o astept pe Doamna Pavlicenco !

 38. Dupa cum vedeti, doamna Pavlicenco, cum lipsesc, cum discutiile o iau pe fagase nepotrivite…

 39. Pentru unionistul

  1. Hasan nu are dreptate. In primul rind, arata-mi dumneata un partid care nu doreste procente si activeaza de dragul lelii. Si in ce masura mesajul nu serveste acest scop.

  2. Nu aveti nici un motiv – dar nici unul! – sa spuneti ca EU nu sint in „slujba principiilor care ar trebui sa va onoreze!” Pe intreg acest blog am plasat documente si mai am o gramada prin care am promovat principiile, iata chiar voi pune si acele 22 de conditii formulate pentru intilnirea Fractiunii AMN cu prezidentiabilul Voronin, apoi peste 20 de puncte din Planul Fractiunii AMN, ca si Platforma BMD in Alegerile-2005, unde sint promovate toate principiile. Apoi, manifestati rabdare si cititi ultimul document postat. Vedeti acolo – sint depuse in Parlament proiectele de documente – care figureaza si pe blog – despre anularea Conventiei de pace din 1992, semnata cu Rusia, anularea Memorandumului din 1997, semnat cu Rusia, iesirea din CSI, adunam semnaturi pentru modificarea art.11 (neutralitatea) si 13 (limba romana) din Constitutie etc. Astea nu sint dovezi de promovare a principiilor, fapt pentru care m-au eliminat din AMN, care mi-a cerut sa retrag aceste proiecte de documente si nu am facut-o, iar acum, in contextul razboiului ruso-georgian, adoptarea lor, in spiritul depus de mine in Parlament, se vede ca o necesitate incontestabila?

  Sa va spun si altele? Cititi declaratiile si interventiile de pe site-ul http://www.pnl.md, dar daca nu sinteti informat si doar aruncati vorbe sub masca inadecvata „unionistul”, atunci imi pare rau de timpul pierdut de noi, amindoi, aici.

  Despre o pretinsa „pretentie de „a administra” nu numai un blog, dar O NATIUNE INTREAGA, cu toti oamenii si toate necazurile ei!!!” nici nu stiu ce sa spun, pt ca mi se pare o totala aiureala.

 40. Nici eu nu o puteam spune mai bine..ei cum, „unionistule”, ti-ai inghitit limba? nu exista satisfactie mai mare..

 41. In primul rand raspunsul dumnavostra nu este obiectiv la intrebarea pe care v-am pus-o ! Apoi eu nu am contestat intentia de buna credinta a Dumneavostra si a PNL-lui la toate initiativele pe care le-ati intreprins pentru Moldova, ci am reclamat care au fost efectele in concret ca urmare a acestor initiative si demersuri, adica rezultatul materializat in beneficiul cetatenilor acestei tari ! Dupa cum stim e 0 si imi pare rau pentru aceasta,ca decat sa faceti atatea fara efecte mai bine luati seama unor ONG-ri caritabile si tot mai mult faceati pentru nevoile oamenilor ! Aceasta, ca principiu, si vom vedea si rezultatele consultarilor cu grupul de experti semnatari ai documentului in spiritul propus de dumneavoastra, cum se materializeaza. Dar cred ca despre aceasta am mai discutat si ramasese ‘o totala aiureala’, ca sa va citez, ira la intrebare nu mi-ati raspuns !Sunteti intradevar o politiciana !

 42. D-na Pavlicenco, devine tot mai evident ca incepeti sa incomodati..aceasta e un semn bun. Nu va pare asa o „aroma” de Hasan? Macar ultimul va si indica unde sa va retrageti..ONG-uri..eu cred ca bate un apropo baiatul. Aveti vacant postul de consilier?

 43. Pentru unionistul

  In opinia mea, un „unionist” ar trebui, cel putin, sa scrie corect romaneste. Este una sa stea doua litere nedespartite pomenite astfel in fuga scrisului si e altceva cind scrii incorect.

  In al doilea rind, niciodata nu m-am eschivat sa dau raspunsuri absolut concrete, asa cum am facut si acum. Este altceva ca nu toti au taria sa le accepte, sa le digere si sa recunoasca sincer „da, asa este”. Pentru ca sinteti printre cei programati sa reactionati cum reactionati. Eu va iau in serios, chiar daca nu va/ma luati.

  Bateti cap in cap frazele. Spuneti ca „raspunsul meu nu e obiectiv”, dar ca „nu contestati intentia de buna credinta a mea si a PNL”. Pai nu mi-ati spus ca nu servesc principiile? V-am aratat prin actiuni concrete, documentel facute – ca asta e rolul Opozitiei – ca sint fidela principiilor. Cit priveste realizarea lor, iertati-ma, dar intr-adevar nu intelegeti ce inseamna politica. Mai intii promovezi ideile, pozitiile, documentele, dupa care obtii increderea si votul oamenilor, dupa care abia apoi – daca te voteaza – faci Guvern si pui in aplicare ce ai promovat prin legi, hotariri, planuri, strategii, adoptate. Ce fel de efecte concrete vreti cind la guvernare sint comunistii antiromani, pe care nu-i intereseaza vreun rezultat materializat in beneficiul cetatenilor acestei tari urmare a ideilor promovate de Opozitie? Dar chiar si in aceasta situatie am obtinut unele lucruri, de care am scris pe blog – va dau doar doua: anularea vizelor pentru europeni la intrarea in Moldova si formarea unei Comisii nationale prointegrare europeana. Ca nu vreti sa va faceti ca intelegeti asta – e altceva, dar sint si oameni care inteleg.

  Ca ONG, sint vicepresedinte al Consiliului Mondial Roman, dar nu apar in prim-plan din cauza ca nu vreau sa amestec lucrurile – azi sint presedinte de partid si deputat.

  Si-apoi ce amestecati aici consultarile cu IPP si APE? Le-am dat documentul pus aseara pe blog, am spus ca e problematic sa semnam vreun document comun alaturi de comunistii care nu vor NATO si participarea Romaniei in negocierile transnistrene, ca toate deciziile le vom lua dupa votari in partid, ca daca vor face un document comun, trebuie ca fiecare partid sa poate arata, la finalul documentului, clauzele, cind semneaza, cu ce nu e de acord, ca, in general, intentia de a face un document comun cu PCRM si PPCD este un joc in care se doreste atragerea Opozitiei ca paravan pentru coalitia de guvernamint. Si care efecte vreti din astea sa se materializeze? Chiar nu ati inteles inca faptul ca in Moldova, ca in orice tara, este Putere si Opozitie si ca Puterea nu alearga cu bulbuci la gura sa accepte ceva venit de la Opozitie? Ca doar nu sinteti matusa Ileana si nenea Ion, care, la tara, nu fac deosebire intre Opozitie si Putere, spunind ca „voi toti, acolo, in Parlament… ca eu nu prea pricep.” Se cer efecte de la GUVERNANTI. Si daca guvernantii nu vor sa ia ideile bune de la opozitie sau le plagiaza si le promoveaza ca ale lor, cum am patit si eu – e si acesta un efect, nu? numai daca ai curaj si bun simt sa recunosti? – eu nu voi face cu ei cirdasie pe alte chestii, pentru a produce efecte si a deraia de la alte principii doar ca dumneata, care inca nu arari ca intelegi unele lucruri simple, sa-mi recunosti ca am produs efecte.

  Nu mai manipula, ca sint de ajuns de astia. Incearca sa te depasesti si sa arati ca pricepi procesul politic, nu ca actionezi programat, ca atunci cind unul spune ca e alb, spui ca e negru, iar daca spune ca e negru, spui ca e alb. Cu daltonismul tendentios vom sta in stioalna inca 25 de ani.

 44. d-na Pavlicenco, scapati din vedere un lucru evident (sau sinteti politicoasa) – acest „unionist” (de ce credeti ca foloseste acest nume, daca nu pentru a arunca in derizoriu ideea de Unire?) este un anti-roman convins, lucru demonstrat prin postarile sale pe Unimedia, si va pot confirma asta si alti utilizatori. Lucrurile de care ii vorbiti sint exact acelea impotriva carora el lupta cu cea mai mare inversunare. Iar faptul ca nu vorbeste corect romaneste – ii faceti un compliment prin aceasta afirmatie.

 45. Jai, sunt de acord cu tine si doresc sa-ti spun urmatoarele: tipul este unionist!
  Si noi suntem unionisti!
  Diferenta dintre noi este Directia spre unire, care se afla la capete diferite ale unei linii drepte; dinsul spre Moscova, noi spre tara-mama.
  Salut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *