Reprezentanții PNL din teritoriu s-au întrunit într-o ședință de lucru

IMG_7919Duminică, 17 aprilie, a avut loc o ședință de lucru a președinților organizațiilor teritoriale ale PNL, în actuala situație politică tot mai confuză și tot mai incertă. S-a discutat despre momentul politic, despre ultimele decizii ale Curții Constituționale, ale CEC, despre dezbaterile din Parlament și despre unele decizii ale instanțelor de judecată vizând alegerile prezidențiale.

S-a abordat subiectul protestelor sociale, amestecate cu implicarea unor partide, care se pretind de dreapta, dar care au colaborat și colaborează cu formațiunile de stânga, filoruse.

S-a discutat despre contextul electoral de pe cele două maluri de Prut, în sensul apropiatelor alegeri locale, în România, al alegerilor parlamentare din România și alegerilor prezidențiale din al doilea stat românesc.

Pe ordinea de zi a subiectelor abordate a figurat cel legat de unele negocieri privind un candidat unic al segmentului autentic de dreapta, românesc, unionist, pentru alegerile prezidențiale.

La ședința de lucru a participat un reprezentant al echipei PNL.ro în al doilea stat românesc, în perspectiva unirii eforturilor național-liberalilor pentru scrutinele menționate, urmărindu-se scopul prezenței maxime a românilor de dincoace de Prut în alegerile pentru Parlamentul României, legat de care s-au făcut modificări esențiale în legislația electorală.

Național-liberalii au discutat și despre unele entități unioniste instituționalizate sau neinstituționalizate, care s-au IMG_7924declarat neurmărind scopuri electorale, dar care organizează acțiuni în unitățile administrativ-teritoriale cu invitarea național-liberalilor, fără a avea o colaborare oficială, solidară, cu PNL. Conducerea a amintit că, înainte de 27 martie a.c., a fost lansată o declarație din partea PNL și a unor entități din Consiliul Unirii, care au manifestat prudență față de crearea și multiplicarea unor structuri unioniste, paralele cu cele existente, în intenția substituirii acestora, și nu în intenția coagulării eforturilor unioniștilor pentru promovarea dezideratului secular de reîntregire al românilor.

Participanții la ședința de lucru au examinat plusurile și minusurile identificării unui candidat comun al adepților unionismului, în situația când pe acest segment destructurat încă nu există un dialog consistent cu participarea tuturor entităților civile și politice, pentru alegerile prezidențiale, precum nu există o structurare clară și o raportare univocă la formațiunile politice  influente din România. Participanții la ședință i-au îndemnat pe național-liberalii din dreapta Prutului să încurajeze și să participe – ca adepți, și ei, ai opțiunii unioniste, la coagularea eforturilor formațiunilor românești, naționale, pentru omogenizarea doctrinară și identitară a partidelor de pe ambele maluri ale Prutului.

IMG_7920PNL.md pledează, statutar și programatic, pentru această omogenizare politică, ce va avea loc în mod cert, doar că grăbirea ei pe o platformă național-liberală, eventual popular-europeană sau mixtă cu cea liberală, ar putea fi în beneficiul românilor. Aceasta ar reduce și simplifica multitudinea de partide fără identitate, fără doctrină și fără obiective politice, dar pretins proeuropene, care ar trebui să se identifice ideologic și doctrinar și să contribuie la acest proces de integrare politică intraromânească.

S-au menționat disponibilitatea și oportunitățile de cooperare între național-liberali după alegerile locale din România, în baza hotărârilor celor două Guverne românești – de la București și Chișinău – pentru înfrățirea localităților, prin efortul primăriilor.

Național-liberalii au elaborat un plan de lucru pe care vor începe să îl aplice activ după sărbătorile de Paști.

Serviciul de presă al PNL

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *