Să fim cât mai mulți, de Ziua Unirii, la Chișinău

Declarația Partidului Național Liberal din Republica Moldova

IMG_7386IMG_7404În cadrul Consiliului Unirii, reprezentanții Partidului Național Liberal, alături de alte entități ale Platformei unioniste, au pledat pentru coagularea eforturilor acestora, dar și ale celor ce fac parte din alte structure, ce includ organizații, asociații și partide naționale, unioniste, în vederea pregătirii unei manifestări naționale proUnire de amploare, prin care să se reaudă puternic vocea unioniștilor.

În societatea în care s-a instalat o depresie și o dezamăgire cumplite, când în Europa au loc procese noi, urmare a migrării unor segmente de populație din țările având conflicte militare, noi, românii, trebuie să fim împreună cu neamul nostru, pentru a ne restabili demnitatea, adevărul istoric, pentru a ne reface unitatea națională în numele viitoarelor generații de români și de alogeni loiali Națiunii Române și Statului Român.

Noi, național-liberalii, promovăm deschis și curajos obiectivul național unionist, fortificat prin acțiunile solidare ale membrilor Consiliului Unirii din 2012 până în prezent.

Salutăm apariția unor noi entități ce optează pentru Unire. Am dori, însă, ca îmbrățișarea acestui deziderat sfânt, unionist, de noile structuri să nu fie arondate unor interese obscure, unor politicieni cu scopuri meschine, ce au folosit din plin în anii de până acum aspirația românească pentru alte scopuri, încât oamenii își recapetă greu încrederea în segmentul național al clasei politice.

PNL salută partea de societate civilă unionistă care optează pentru coagularea eforturilor TUTUROR unioniștilor într-o acțiune comună pe 27 martie, prin implicarea fiecăruia în procesul de pregătire a manifestării unioniste. PNL crede că dacă există entități sau persoane ce nu acceptă regăsirea unioniștilor în acțiuni comune, e de presupus că sunt la mijloc forțe oculte, urmărind alte scopuri decât refacerea unității naționale românești, forțe care vor să îi descurajeze pe cetățenii, timorați de regimul oligarchic, în a se solidariza pentru un obiectiv național major, ce semnifică și un act de dreptate istorică, dar și salvarea basarabenilor care au suportat și mai suportă efectele implicării serviciilor rusești în acțiunile de demnitate națională din al doilea stat românesc.

PNL a chemat populația, încă în anul 2010, la alegerea unui Președinte al R.Moldova care să ne conducă spre Unirea cu România, PNL i-a chemat, în alegerile din noiembrie 2010, pe toți unioniștii, sub stindardul Unirii. În noiembrie 2014, PNL a propus, împreună cu cei mai buni candidați pe listă din partea Consiliului Unirii, un Program amplu și unul comprimat pentru avansare spre Reîntregirea din 2018.

PNL cheamă și acum la o acțiune comună, pentru a se crea o alternativă politică unionistă, – singura în stare să ne adune pe toți românii împreună, ca să împărțim o soartă comună și să începem a depăși consecințele unui rapt ce ne-a nefericit părinții, bunicii, dar care nu vrem să ne nefericească și copiii.   

Delegația Politică Națională a PNL,

Chișinău, 27 februarie 2016

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *