Virgil Mândâcanu: Să nu ne facem nebuni…! Unica şansă de supravieţuire – reîntregirea celor două state româneşti

SĂ NU NE FACEM NEBUNI…!

„Cele mai deficiente bariere se află în întunericul nostru”

(Aurelian Silvestru)

mindicanuCine îşi mai aminteşte acum despre ultimul său interviu în mass media al scriitorului Valentin Mândâcanu, înainte de a pleca în lumea celor drepţi. Atunci el a reuşit cu uşurinţă să găsească și „cuvântul potrivit la locul potrivit” pentru noi, cei rămaşi în lumea celor nedrepţi. Ştia el ce ştia. Fost deputat în primul Parlament, care a proclamat Independenţa, vorbea deschis despre şansa noastră istorică de Reîntregire cu Ţara, pe care o avusesem în anii ’89-’91, dar ratată din diferite cauze. Una dintre ele a fost şi întunericul nostru. Întunericul a acoperit conştiinţa naţională a unora, care se mândresc şi astăzi că ei sunt poporul, că „grăiesc moldoveneşte şi vorbesc ruseşte”, vorba lui Iulius Popa, care, după o grea şi îndelungată suferinţă, cu ajutorul Domnului şi al medicilor noştri devotaţi, „s-a întors la uneltele sale” şi m-a făcut fericit că-i citesc cuvintele alese cu dragoste.

Am ratat Unirea pentru că printre fiii devotaţi poporului în primul Parlament n-am fost lipsiţi de oamenii ce nu se gândeau la Reîntregire, dar mai mult la putere şi avere, la salarii mari, fotolii moi şi calde în ministere, ambasade, la toate funcţiile înalte care trebuiau să apară pe această palmă de Ţară şi care îl costă atât de scump pe poporul rupt de Patria-Mamă.

Întunericul nostru, educat prin deznaţionalizare, rusificare, deideologizare, a crescut generaţii care se mândresc şi astăzi că-s doar moldoveni şi grăiesc moldoveneşte… E de neînţeles de ce unii moldoveni până acum nu-şi cunosc adevărata identitate, nu doresc Reîntregirea. Aceşti inşi azi alcătuiesc guvernul, parlamentul cu deputaţi care luptă cu românismul, unionismul şi nu se fac vinovaţi de halul în care s-au pomenit moldovenii-basarabeni neînţelegători, necunoscători, nedoritori de istoria românilor, de Reunirea cu Ţara… Ştia scriitorul Valentin Mândâcanu ce trebuia să ştie un român adevărat.

Iată de ce, petrecându-l pe ultimul drum, la funeraliile de la Uniunea Scriitorilor, în cuvântul de adio, luându-mi rămas bun cu profund regret de la năşelul meu de botez, Valentin Mândâcanu, am rostit şi eu cuvintele lui bine potrivite şi pentru mine, spuse cu un ton testamentar: „Să nu ne facem nebuni!”. Această mare dorinţă a scriitorului mi-a răsunat în inimă, în minte când am fost martor la mitingul de amploare de la 24 ianuarie 2016, în care niciun intelectual n-a pomenit de Marea sărbătoare a românilor – de Unirea Principatelor.

Cu o nouă putere, acolo la miting, m-am convins că acele cuvinte potrivite au fost spuse nu întâmplător. În sfârşit, m-am convins că Dumnezeu a ales omul care trebuia să spună ceva foarte, foarte important pentru noi – Să ascultăm de Dumnezeu şi să ne Unim!

Marele poet-academician Nicolae Dabija, întemeietorul şi conducătorul luptei  pentru susţinerea Tricolorului în frontul Reîntregirii celor două state româneşti, ne-a chemat  şi ne cheamă permanent să fim mai conştienţi de şansa pe care o avem în conjunctura geopolitică favorabilă. În condiţiile când acest proiect de importanţă naţională europeană majoră, proiect susţinut de toate popoarele şi guvernele europene (SUA, Ucraina, Georgia, de poporul-frate din România), spre mare regret, la noi acasă este acoperit de blestemul divizat al trădătorilor, al răuvoitorilor şi şovăitorilor, cu interese de partajare, de acaparare a puterii şi averii de către cei care vin la troacă…

Analistul politic, prof. V.Dulgheru, omul care ştie ce se întâmplă cu noi, e conştient „ce-i foarte putred în Danemarca noastră”, nu-şi ascunde nedumerirea şi ne întreabă: „Ce se întâmplă cu unii dintre noi pentru care nu a mai rămas nimic sfânt?”

Nu-i uşor să răspunzi la această problemă, căci acum mass media în Ţară nu reflectă tendinţa basarabenilor-români spre Reîntregire. Cucerită şi stăpânită de coloana a cincea, de oligarhii interni şi externi, mass media este adevăratul opium al poporului! Protestatarii, cu precădere, oameni în vârstă de la sate şi oraşe, s-au trezit, s-au urcat pe baricade, iar liderii avizi de putere îi cheamă la anticipate, la schimbarea doar a feţelor care, timp de 25 de ani, nu-şi doresc altceva decât putere şi avere. Cum am putea noi să ştim, să credem, să ne convingem că ei nu o fac pe nebunii? Iată întrebarea!  Trădările, corupţia, tâlhăriile, hoţia, realizate prin proiectele lor politice făţarnice, timp de 25 de ani ne fac să căutăm răspunsul la altă problemă înaintată de prof. V.Dulgheru: „Unde şi când am pierdut acel cod genetic al verticalităţii şi al dârzeniei de altădată?”.

Sunt sigur că va mai fi nevoie de ani şi ani de zile ca cercetătorii din domeniul filozofiei, sociologiei, politologiei, istoriei, pedagogiei, religiei să poată răspunde la această problemă. Jurnalistul Iulius Popa se întreabă şi ne întreabă: „De ce şcoala naţională, deplorabilă la capitolul patriotism, îndeosebi pe segmentul românism, nu poate educa tânăra generaţie ca să-şi dorească Unirea?” Acum, când totul se face ca această mare dorinţă să dispară, să se stingă, rămâne să vedem de ce poporul urcat pe baricade s-a dovedit a fi amăgit, zăpăcit, iar lupta începută cu atâta speranţă şi avânt este tot mai evident deturnată?

De nebunia noastră acum se miră toată lumea, „râd toţi câinii”, vorba ziaristului Tudor Rusu.

Ştiu, unii vor zice: „Mai atent la cuvinte, totuşi, nu suntem toţi nebuni”.

Dar există oare un cuvânt ar fi mai potrivit pentru clasa politică, cea care, timp de 25 de ani, se tot schimbă, dar ne aduce acelaşi rezultat – hoţie, trădare, corupţie, captivitate, dictatură…? Chiar de se găsesc oameni înţelepţi şi devotaţi din interior sau din exterior şi ne spun cum r mai bine să procedăm politic, economic, social, educaţional, noi nu vrem să scăpăm de nebunia noastră!

Nici pe fraţii noştri din România, care ne aşteaptă cu dragoste să revenim acasă şi doar astfel să scăpăm în mod paşnic de captivitate, de oligarhi, noi nu dorim să-i credem, să-i auzim! Ce-i asta? Nu-i nebunie? Care-i rezultatul nebuniei noastre?  Poporul revoltat se dă dus pe drumul suferinţelor – cere proteste, răsturnare, anticipate, căci prin schimbarea feţelor vom ajunge la mai bine. Asta nu-i prostie?

Nu-i vinovat poporul dezorientat.

Sunt vinovaţi cei care nu îi explică Adevărul e că, păstrând sistemul nostru statal, rupt de la Patria-Mamă, putem ajunge doar la disoluţie.

Pierzând acel cod genetic al verticalităţii şi dârzeniei dacilor, poporul, urcat pe baricade, nu este în stare astăzi să vadă cu Speranţă şi Lumină (A.Silvestru), că hoţii, din interior şi exterior, plodiţi pe această palmă de Ţară, vom păstra cu grijă întunericul din noi, care nu va permite să ne rupem din Danemarca noastră putredă! Scriu aceasta de Ziua Unirii Principatelor (24 ianuarie), când zeci şi sute de moldoveni, protestând în PMAN, cerând libertate, dreptate, adevăr, nu-şi aduc aminte de Patria-Mamă, de fraţii ce ne iubesc şi ne vor binele. De ce?

În aceste zile protestul e în plin avânt, nădejdea e mare, dar aceasta nu e altceva decât lupta cu morile de vânt. Oligarhii, care au sustras prin scheme frauduloase sume de miliarde din bănci şi dividende din ultimii 20 de ani, nu vor pleca de la putere, căci îi aşteaptă puşcăria! De aceea se fac schimbări, venind cu alte valori mai noi: distrugerea definitivă a cursului proeuropean al R. Moldova; instaurarea dictaturii oligarhice; instaurarea guvernului care va realiza opţiunea lor antinaţională, antieuropeană.

Dacă în acest stat nici Preşedintele ţării, nici familia lui nu se simt în siguranţă, oare nu-i o adevărată nebunie?

Statul în care totul depinde de ultimul cuvânt al oligarhului-păpuşar, ce să mai spunem de noi, cei care au dreptul de a striga paşnic: „Jos! Noi suntem poporul! Plahotniuc, nu uita, puşcăria-i casa ta!”.

Sistemul oligarhic bazat pe corupţie, tâlhării, rupt şi ţinut în izolare  de la Patria-Mamă, nu poate să aducă salvare poporului prostit şi folosit acum nu doar de Platforma DA, dar şi de oligarhii Dodon şi Usatâi. În curând, protestatarii se vor deştepta şi se vor căi amarnic că şi-au pierdut zădarnic timpul, eforturile şi nădejdea. Experienţa vieţii îmi permite să fiu sincer şi convins că  poporul va înţelege că a fost păcălit prin abaterea sa de la proiectul central-naţional: „Reîntregirea celor două state româneşti”, acesta-i destinul nostru hărăzit de Dumnezeu şi, precum declară academicianul-poet Nicolae Dabija, e unică soluţie, sfântă şi dreaptă!

Da, păcăleala e mare, căci am mai fost înşelaţi, poate intenţionat, pentru a ne deştepta. În ultimii 25 de ani numai cine nu ne-a păcălit? Şi Roşca, şi Lucinschi, şi Voronin, şi Filat, şi Ghimpu, şi Shor ş.a. Intelectualitatea şi toată profesorimea noastră acum nu prea vine în PMAN. Nu atât din cauza adormirii sau a fricii, ci, mai degrabă, din pricina trădărilor necontenite. La fel şi tineretul studios în care Platforma DA a băgat spaima, interzicând lozincile unioniste. Platforma DA mereu îşi schimbă tactica de luptă. Mai întâi cheamă la răsturnare, apoi la crearea partidului, acum la anticipate, modificarea Constituţiei, iar, mai nou, la unirea cu oligarhii Dodon şi Usatâi. Cât priveşte Unirea – la urmă. Cu cine? Cu oligarhii proruşi. O atare tactică tineretul studios n-o acceptă. El nu vrea să lupte pentru oligarhi. El nu vrea să fie folosit cum sunt folosiţi acum protestatarii cărora li s-a furat Lumina Identităţii Naţionale, vehiculându-se sloganele „Unire, moldoveni!”, „Noi suntem poporul!”,„Plahotniuc, nu uita…”.

Nu trebuie să acuzăm tineretul studențesc. Eu lucrez cu ei de ani buni. Ei văd mai bine viitorul decât cei amăgiţi în PMAN, care nu-şi dau seama că mişcarea lor spre bine este deturnată. Învinuiţi de lipsă de patriotism şi verticalitate, ei văd că mişcarea protestatarilor deja e profanată, deoarece cu alăturarea oligarhilor Dodon şi Usatâi la Platforma DA lupta nu va fi pentru cursul pro-european, ci pentru oligarhia prorusă.

Fiind aproape de tineri, le cunosc aspiraţiile. Tineretul nu vrea să se dea, ca Moş Ion, în mâinile celor care au interese partinice, de partajare, de guverne, de parlamente antieuropene, de luptă cu înşişi oligarhii. Această mască a Platformei DA tineretul a întrezărit-o poate chiar de la început. Tineretul studenșesc nu va face coaliţie, unde sub masca „Unire, moldoveni”, „Plahotniuc, nu uita…” se vrea ruperea de la Patria-Mamă. Eu ştiu că ei au înţeles că unica şansă politică, ce ne poate aduce salvare, este şansa istorică pe care acum o trăim, dată de Dumnezeu, pentru a nu o rata – Reîntregirea celor două state româneşti. Sunt sigur, în curând, aşa va fi. Spre deosebire de Moş Ion, care şi-a încredinţat soarta celor cu interese, tineretul mai citeşte şi „Literatura şi arta”, care, în ultimii 25 de ani, este îndrumătorul luptei pentru Reîntregirea Neamului.

Să-i mulţumim Domnului că este alături de noi şi ne ajută să înţelegem că altă cale nu există decât Reîntregirea – unica cale paşnică.

UNICA ȘANSĂ DE SUPRAVIEȚUIRE – REÎNTREGIREA CELOR DOUĂ STATE ROMÂNEȘTI                      „Nimic nu este mai puternic decât o idee a cărei vreme a sosit” (Victor Hugo)

Anomalia antiromânească, antinaţională, antieuropeană, antiumanistă a tuturor partidelor de stânga şi a unora de dreapta ce creează „elita” partinică lipsită de orice cultură politică a dezorientat poporul timp de 25 de ani. Aceste partide au creat condiţii pentru a înşela poporul şi a atrage de partea lor unii intelectuali, transformându-i, vorba lui Constantin Tănase, „într-o veşnică turmă necuvântătoare, fără carte, fără bani, fără demnitate naţională şi fără drepturi”. Cei care au reuşit să captureze statul şi să-l ducă cât mai departe de Comunitatea Europeană şi mai aproape de imperiul rus ştiu cum fac această „politică”. Ei ştiu cum să prostească intelectualii, tineretul şi populaţia, influenţaţi temeinic de propaganda rusească prin depolitizare, deideologizare, dezumanizare, deznaţionalizare, prin atitudinea de condamnare a românismului, a patriotismului şi naţionalismului luminat românesc, de slăbire a spiritului creştin şi al celui revoluţionar al băştinaşilor – această armă ideologică, aflată în mâinile lor, le mai poate servi şi acum ca ofensivă împotriva românismului, a Reîntregirii neamului, ajutându-i să scape de marea pedeapsă ce le bate alarmant la uşă.

Acum, când poporul se trezeşte, se ridică la luptă cu oligarhii şi politicienii compromişi şi trădători, în marea frică de furia crescândă a poporului, ei nu trec în defensivă, ci, invers, în ofensivă.

Vă amintesc, dragi cititori, că o bună parte din cei 101 deputaţi din Parlamentul trădător, fără teamă şi ruşine rupând demonstrativ harta României mari, s-au alăturat pactului Molotov-Ribbetrop, au trecut la ameninţări deschise la adresa celor care văd în Românism, în reîntregirea celor două state româneşti – salvarea noastră.

Marele om de cultură Ion Ungureanu ne întreabă:

– Se poate oare cădea mai jos, oameni buni?! Chiar n-a mai rămas nimic sfânt şi demn în noi?

A rămas! Cu siguranţă, a mai rămas! Dar faptul că ideologia antiromânismului este promovată de toate partidele deschis, direct sau indirect, complică şi reţine mişcarea noastră spre Reîntregirea Ţării, mişcare pe care n-o poate stăvili nimeni, ci doar îi poate încetini avântul.

Eu, pedagogul, educând tineretul studios, urmăresc atent cu ce se poate solda o astfel de ideologie a ocupanţilor locali, duşmani ai naţiunii, care le ajută şi celor externi să implementeze politicile dăunătoare etniei noastre de bază, care se deşteaptă, se ridică la luptă şi nu se va opri.

În condiţiile unei culturi politice joase în păturile sociale, în partidele ce-şi joacă interesele partinice-personale, deschis, fără nicio camuflare, în rândul tinerilor şi chiar a intelectualilor, fenomenul „culturii” politice moldoveneşti uimeşte întreg globul pământesc.

Scriind aceste rânduri, m-am uitat încă o dată în noul Cod al Educaţiei, în curriculumul lăudat de cei ce se ocupă cu prostitul intelectualilor timp de decenii şi sunt bine văzuţi şi bine plătiţi, şi m-am îngrozit. Aceşti faraoni mizerabili ai neamului nostru ştiu că cultura învăţării temeinice, cultura politică, ideologică, etnică, morală, creştină… se cultivă în procesul de educaţie şi instruire. De aceea îndepărtează cultura politică de popor. Aceşti slugoi ai „elitei” politice feresc învăţământul de cultură prin aplicarea doctrinelor postmoderniste – deideologizare, depolitizare, dezumanizare a Educaţiei. Nu întâmplător, prin interzicerea limbii române, a istoriei românilor, a culturii ni se interzice cunoaşterea tezaurului culturii noastre româneşti ce cuprinde cultura politică, cultura etnică,  cultura identităţii naţionale,  cultura etnocentrismului economic, politic, politic, social… Astfel de obiective lipsesc în Codul Educaţiei şi curriculum. Văduviţi de idealul educaţional naţional al românilor, ca ideal al altui stat străin, am fost şi suntem lipsiţi de posibilitatea formării conştiinţei educative a societăţii, pentru că ni s-a impus şi ni se impune acel tip de personalitate, care nu este solicitat de poporul nostru, ci de clasa politică trădătoare, acea care ne-a privat de orice drept, în acelaşi timp, şi de dreptul  de a ne forma personalităţi morale conform tradiţiei şi credinţei neamului. Avem o mare criză de personalităţi politice.

Aceste condiţii atrag după sine şi alte urmări grave, una dintre acestea fiind lipsa personalităţilor care ar putea ridica şi conduce poporul nu doar la mitinguri, la manifestări pentru a-şi obţine interesele şi regulile proprii ale jocului politic de mai departe, fără sfârşit. Aici avem  o bogată experienţă. Şmecherii de teapa lui Roşca, Lucinschi, Lupu, Voronin, Usatâi, Şelin… şi proaspeţii pretendenţi de a crea partiduţe, pentru a folosi mulţimea ca o trambulină partinică şi  a-şi căuta de interesele proprii, nu de europenizare şi reunire un Ţara, îşi doresc să acapareze puterea  şi să dirijeze resursele economice financiare prin instituirea propriilor reguli de conducere, nu în interesul poporului.

România şi Basarabia, o singură Ţară după hărţile lui Dumnezeu, aflată în cale tuturor răutăţilor, a avut domnitori care s-au sacrificat pentru apărarea şi menţinerea integrităţii statului românesc şi au reuşit să scape Ţara de expansiuni din Est, Vest, Sud şi Nord. Acum avem un alt soi de „domnitori”, ce alcătuiesc clasa politică, „elita” de la putere, care, după cum constată academicianul Sergiu Chirică, ne-a scos din Europa…!

Aceasta-i esenţa tragediei noastre pe care o deplângem nu numai noi, dar şi oamenii cinstiţi din întreaga lume.

Ultimele evenimente politice şi de partid demonstrează că politicienii noştri sunt preocupaţi de marile trădări, ca să dăm înapoi, nu spre Unire.

Dacă clasa politică, tot Parlamentul luat împreună, şi-ar consuma timpul, mijloacele şi eforturile nu pentru a urzi trădări, ci ar consuma puterile pentru unirea poporului şi conştientizarea necesităţii reîntregirii ţării, acum noi am avea siguranţa zilei de mâine, am putea spune că vom scăpa de tâlhari, trădători, corupţie, banditism şi statalitate captivă. Dar nu avem persoane politice, lideri devotaţi poporului.

Iată de ce eu, ca un om politic, nu partinic, ocupându-mă toată viaţa de politica educaţiei umaniste, mă tot întreb şi vă întreb: – A câta oară, deschis, făţarnic şi în modul cel mai criminal, suntem prostiţi de mulţimea partidelor cu lozinci, chemări false şi draconice? De ce nu suntem în stare să vedem, cu cultura noastră politică, cum suntem abătuţi de la unica şansă de supravieţuire şi amăgiţi cu „bombonele” (promisiuni) partinice?

Politicul şi partinicul, de 25 de ani, se bat cap în cap, astfel încât cei din partide, ajunşi la guvernare, nu sunt preocupaţi de politica poporului, adică de dirijarea intereselor acelora care  i-au ales la cârma statului, dar, pentru camuflare folosesc partidul, care face, cică, politica. Atesta e specificul politicii moldoveneşti, de care râd până şi câinii, dar şi una din condiţiile principale ale prăbuşirii inevitabile a celor care domină prin interesele partinice. Aceasta şi este logica firească, deoarece hoţii, demagogii, trădătorii şi mincinoşii, corupţii, mancurţii, altfel decât prin partide nu pot veni la putere.

Dar aceasta nu înseamnă că „sămânţa nobilă din care a răsărit acest popor va pieri. Românii n-au uitat şi nu vor uita nicicând nobleţea seminţiei lor” (Mihai Eminescu).

Mancurţii, manipulatorii şi trădătorii pe care îi avem, aflaţi în serviciul străinilor, cu toate că-şi dau osteneala ca învăţământul să rămână steril politic, adică depolitizat,  deideologizat, fără cultură politică, trebuie să ştie că pedagogii şi studenţii crengieni ştiu că nimic nu este mai puternic pe lume decât ideea unirii, a cărei vreme a sosit, că sistemul educaţional astăzi trebuie să includă tradiţiile politice, adică interesele şi comportamentul politic naţional-european, fapt ce confirmă susţinerea reîntregirii de către noi a celor două state româneşti (Lista semnăturilor).

Reîntregirea celor două state româneşti – inevitabilă realitate

În războiul informaţional dus de către unioniştii proruşi mascaţi în democraţi, socialişti, comunişti… împotriva unioniştilorIMG_2812europeni care vor Reîntregirea Ţării începe o fază nouă –  mai fierbinte, mai periculoasă – odată cu semnalul dat în Parlamentul R. Moldova de către deputatul Vladimir Batrâncea, care a sfâşiat demonstrativ harta Ţării, şi deputatul Igori Dodon, care cheamă poporul nu la Reîntregirea Ţării, ci la întărirea statalităţii acestei aşchii de ţară rupte de la Patria-Mamă în 1940 de către Stalin.

În ultimii 25 de ani de după independenţă, statalitatea Moldovei de Răsărit a fost „întărită” de către agrarieni, comunişti şi democraţi trădători de tot felul. Ei ne-au adus în pragul falimentului deplin al poporului prădat, amăgit, prostit şi sărăcit. Statul creat pe această aşchie de ţară ruptă din trupul Ţării a devenit cel mai puternic în tâlhării, demagogii, trădări, transformând poporul băştinaş, vorba lui Constantin Tănase, „într-o veşnică turmă necuvântătoare, fără carte, fără bani, fără demnitate naţională şi fără dreptate”… Această piatră de poticneală a noastră duşmanii unităţii noastre au păstrat-o şi o mai păstrează cu „sfinţenie” şi astăzi, mai ales acum, când poporul înţelege mai bine ca oricând că Reîntregirea celor două state româneşti este o realitate inevitabilă.

Deci, piatra de poticneală a tuturor românilor în realizarea Unirii a fost şi mai este folosită de toţi trădătorii noştri prin deznaţionalizare, rusificare, suprimarea conştiinţei naţionale.

Dar iată că acum, din voia şi cu ajutorul Domnului, toţi basarabenii cu conştiinţa identităţii naţionale tot mai insistent reafirmă necesitatea Unirii neamului.

Dorinţa Unităţii a devenit şi mai ardentă odată cu crearea platformei FDRM – o flacără ce a încălzit inimile, conştiinţa şi dorinţa nestrămutată de a reveni în matricea noastră firească – România Mare. Numai cei care au mers pe calea inversă – calea trădării, deznaţionalizării, rusificării, hoţiei şi mancurtismului, acum nu văd, nu vor să înţeleagă că forţele reacţionare încearcă a-şi regrupa şi a face tot posibilul pentru a amăgi poporul încă şi încă o dată prin noi alianţe, noi guverne, noi alegeri anticipate cu participarea comuniştilor, socialiştilor, democraţilor trădători…Nu văd, nu cred că spiritul conştiinţei naţionale a băştinaşilor e în plin avânt, e de neînvins. Piatra lor de poticnire este averea acumulată prin tâlhării şi acum vor consolidarea statalităţii lor tâlhăreşti.

0274_03022015_Moldova_Romania-700x466-300x199Acum, când se dă lupta decisivă între popor şi trădători, eu sunt convins că Reîntregirea este o realitate. De ce? Pentru că  platformele unioniste, partidele unioniste, Tinerii Moldovei şi ai României prin susţinerea internaţională cer tot insistent reîntregirea celor două state româneşti ca o realitate revendicată de FDRM. Deschideţi mai des şi mai larg paginile Săptămânalului „Literatura şi arta” şi cei care nu cred în izbânda idealului nostru, vă veţi convinge că zeci şi zeci, sute şi mii de basarabeni români susţin propunerea academicianului N.Dabija de a traversa o fază nouă de tranziţie –Reîntregirea celor două state româneşti.

Cei care vor putere şi avere încearcă să scape de pedeapsa poporului pentru trădare şi tâlhării îşi dau toată osteneala să creeze partide, alianţe… ca să se menţină la putere – păstrând statalitatea lor.

Celor care vor să nu cadă cu totul în prăpastia ruinării totale a Basarabiei, nu le trebuie partide, ei vor o Adunare Generală Unionistă – cu un Guvern al Salvării Naţionale care va fi proclamat în PMAN, ca şi la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.

Îi mulţumesc Domnului că m-a învrednicit să înţeleg această realitate. Şi oricât s-ar strădui laboratoarele Kremlinului să zăpăcească în continuare poporul nostru, oricât de mult şi-ar da silinţa trădătorii noştri Dodon, Voronin, Lupu, Plahotniuc, Usatâi… ei nu vor reuşi să ne învingă, să ne abată de la singura cale adevărată – Reîntregirea celor două state româneşti.

Virgil MÂNDÂCANU, membru FDRM, membru al Consiliului Unirii, membru al Uniunii ziariştilor din România

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

 1. Cronica Unionistă
  ––––––––––––––——————–
  La 26-27 martie 2016 la Chișinău
  va avea loc cel de-al doilea Congres al Diasporei Unioniste.
  http://anagutu.net/?p=4385

 2. SIS-temul KGB de Ocupație din Basarabia:
  ASASINATE LA COMANDĂ contra Marii Re-Uniri cu România:
  O A DOUA DECAPITARE A ELITEI NOASTRE UNIONISTE
  ÎN ULTIMII 25 DE ANI : 1990-2015
  / PRIMA FIIND DEPORTĂRILE ŞI GENOCIDUL DIN ANII 1940
  COMISE DE OCUPAȚIA RUSEASCĂ
  –––––––––––––––––––––––—————————-
  Nota 1:
  a)
  O OTRAVĂ nedepistabilă
  se introduce în mâncare sau băutură
  care provoacă ulterior ATACUL CEREBRAL / = INFARCT / sau cancer
  şi nu lasă alte urme ! / de ex. -substanța otrăvitoare „polonium”, sau „gelsemium” – o plantă otrăvitoare
  care provoacă convulsii urmate de asfixie și paralizie, simptome similare morții de aritmie/, etc.
  b)
  victima este urmărită SIS-tematic apoi se organizează
  un accident la comandă: o masină teroristă cu faruri speciale orbitoare apare in față,
  și asfel se inscenează „accidentul” !
  c)
  mai nou:
  se însceneaza sinuciderea, sau direct prin împușcare sau alte mijloace psihotronice.
  ———————————————————————-
  Nota 2 : O întrebare –
  Oare de ce Președintele RM Nicolae Timofte
  și deputatul lider PL Vicu Untilă,
  președintele Comisiei pt. Securitatea Națională din Parlamentul RM,
  nu-i invită le Chișinău pt. a crea o CELULĂ de SALVGARDARE
  pe generalul Emil Străinu și generalul Mircea Chelaru din București,
  ambii mari specialiști în arme psihotronice pt. a cotracara
  Genocidul psihotronic contra intelectualilor unioniști români est-moldoveni
  din partea Comandoului Terorist Rusofon Ucigător Voronist
  Dodonist Comunist Ocupant etc. cu sediul la Tiraspol ?

  – În ultimii acest COMANDOU OCUPANT organizează diferite diversiuni-
  incendii la comandă, accidente pe drumuri, etc. în care sunt implicați moldoveni simpli
  pt. a teroriza populația românească unionistă din actuala Rep. Moldova

  Nota 3 – CĂLĂII:
  declarația jurnalistului Ștefan Secăreanu, prietenul și „mâna dreaptă” a lui Iurie Roșca diversionistul,
  unul din ultimii care a plecat de pe puntea PPCD-ului :
  – „Criminalii care au ucis ființe nevinovate, care au trădat organizația și Patria,
  care lucrează pentru Putin, care au pus la cale asasinarea, molestarea și răpirea coechipierilor nostri, trebuie să stea la puscărie!”
  Roșca a executat un rol distructiv pe dreapta scenei politice, compromițând democrația, românismul, împiedicând coagularea și cooperarea partidelor democratice.
  Timp de apropae douăzeci de ani, formațiunea lui Roșca a fost folosită ca bâtă împotriva partidelor de opoziție, a politicienilor și intelectualilor care prezentau pericol pentru regim, inclusiv împotriva lui Grigore Vieru, s-a aliat deschis cu comuniștii, cu Mark Tkaciuk. Iurie Roșca – bărbosul pistolar cu doi plămâni diferiți” care s-a dovedit a fi una dintre cele mai periculoase scule în mâinile regimului de ocupație” este „autorul din umbră al celor mai murdare acțiuni puse la cale împotriva celor mai buni camarazi ai noștri de luptă politică, denigrați sau hăituiți, înjunghiați în plină stradă, loviți cu ranga în cap în fața casei, otrăviți sau aruncați în fântână, maltratați în taxi-uri improvizate și aruncați pe marginea drumurilor sau pe maluri de lac, răpiți în toiul protestelor noastre din primăvara anului 2002…”

  POMELNICUL MARTIRILOR NEAMULUI NOSTRU:
  —————————————————————————–
  87.
  Constantin Reabțov – /1920 – 1997, din tată rus și mamă grecoaică/
  profesor de l. română la Școala Pedagogică din Cahul,
  mare patriot și cărturar enciclopedic român basarabean, accidentat mortal într-un „straniu” accident rutier
  /ziarul Literatura și Arta din 23 iulie 2015/.
  86.
  Tudor Strișcă – accident la comandă lângă s. Stăuceni,
  / 27 feb. 1953 Satul-Nou, r. Cimișlia – 13 iulie 1995 /, profesor universitar,
  mare activist al Frontului Popular la Tiraspol și Chișinău, din echipa lui Ilie Ilașcu.
  A fost iniţiatorul ctitoririi Bisericii Sf. Paraschiva din sectorul Botanica,
  preconizată iniţial să devină Parohia RE-UNIREA,
  unde la 20 iulie 1993 a fost înălţată Troiţa care poartă inscripţia sacră:
  „Poporul român s-a născut creştin”.
  85.
  – Alexe Rău /n.1953 s. Larga, Briceni – 2015/
  bibliolog și scriitor, directorul Bibliotecii Naționale din Chișinău,
  mare patriot român și unionist; „atac de cord neașteptat” la comandă pt. relațiile lui strânse cu confrații din România.
  Inițiatorul organizării Simpozionului Științific Dacologic la Chișinău, august 2013
  /un Addendum la Congresul XVI-lea de dacologie din Buzău/.
  Bun prieten cu publicistul și dacologul martir asasinat Andrieș Vartic/1948-2009/.
  84.
  – ANDRIEȘ SÂRBU / 1950, Chişinău -14 aprilie 2000/,
  Un alt Martir Unionist asasinat PSIHOTRONIC
  în atelierul său de pe str. Dimo prin atac de cord la comandă şi la distanţă:
  Copilul Soarelui plastician român basarabean considerat pericol social in anii URSS,
  marginalizat şi apoi maltratat la spitalul de boli psihice și în puşcăria comunistă.
  Studii specializate la Sankt-Petersburg şi in Estonia.
  La inceputul anilor 1990 a format Grupul celor ZECE,
  in vederea racordarii artistului plastic de la noi contextului actual al culturii universale.
  O Integrare într-o structură constituită în România,
  iar prin Romănia – în cea a contextului european”.
  Tudor Braga, critic :
  „Moldova de Est a secolului XX va fi reprezentată în concertul umanităţii
  de lingvistul Eugen Coseriu şi de artistul Andrei Sârbu„.
  – „Andrieş apărea ca trimisul unei alte lumi, tipajul unei boeme practic inexistente la noi.
  El vorbea o limbă românească pură, emanatoare de lumină şi căldură sufletească –
  un excitant sigur de turbare a supraveghetorilor “ordinii publice” de atunci,
  fie străini înăimiţi, fie ai noştri, mancurtizaţi.
  Astfel, polaritatea conflictului individ-societate, în cazul lui Andrei, deveni programată de chiar societatea nedreaptă în atitudine, iar sacrificarea individului pe “altarul ignoranţei”
  era ca şi inevitabilă în acele timpuri.
  L-au salvat măria sa cazul şi bunăvoinţa câtorva oameni, l-au salvat pentru a marca spiritualitatea noastră,
  dar şi a celor care l-au renegat. /Dr. Gheorghe Mardare, Hanovra, Ianuarie- 2008/
  N.B.
  Citiți aici un articol scris de dacologul Andrei Vartic /omorât și el în 2009/
  despre genocidul elitei intelectuale est-moldovene
  şi despre Re-Unirea noastră naturală
  cu Patria strămoşească vechea Dacie actuala Romănie:
  http://www.gid-romania.com/Articolb.asp?ID=4590

  83.
  – Isidor Rotaru din or. Cantemir,
  luptător în Războiul cu rușii la Nistru, 1992, implicat involuntar în niște scheme cu pașapoarte false pt. Cecenia, constrâns de voroniștii teroriști să mearga la spitalul psihiatric Costiujeni,
  apoi găsit strangulat în baie /sinucidere înscenată/ prin 2007. Avea vreo 35 de ani.

  82.
  – Martirul Dan Capbătut, de 18 ani,
  licean eminent din clasa XII din or. Floreşti, fiul profesoarei de l. română Neli Capbătut de la Liceul Teoretic „M.Eminescu„ un adolescent care visa să devină Jurnalist UNIONIST. Omorât cu cruzime la 14 ianuarie 2015 noaptea de către 5 persoane rusofone bete turte care l-au legat cu sârmă ghimpată de o maşină şi l-au târât circa 2 km. Asasinii sunt niste hoholi rusofoni anti-români și anti-europeni din s. Ivanovka majoritar ucrainească. Primarul de Sevirova și Ivanovka este un oarecare Boris Nedoruban mare activist al Partidului Comuniștilor Terorişti, iar fiul lui vitreg, ucigașul Maxim Pelivaniuk de 28 de ani urăşte tot ce este românesc ! Președintele Timofte și toată poliția mafiotă locală încearcă să mușamalizeze acest caz ca și multe alte asasinate la comandă
  contra moldovenilor Unioniști !
  http://www.jc.md/dosar-tanarul…
  81.
  -Ionică Butmalai /1964-2014/. Primul deputat din fostul Parlament care
  s-a declarat deschis UNIONIST la o întrevedere cu Președintele României
  Klaus Johannis. La începutul lui dec.2014 intenționa să facă o dezvăluire publică despre Securitatea RM
  și să demaște agenții Kremlinului din Guvernul RM. Pentru acest lucru cât si pentru pozitia lui tranșantă
  anti-mafiotică și anti-oligarhică a fost împușcat la Cahul iar SIS-temul anti-uman și anti-românesc manipulează opinia publică
  cu povești de „sinucidere”, etc. Vladimir Gheorghe Filat, Șeful PDLM l-a marginalizat totalmente și SIS-tematic pe Butmalai
  în ultimii ani din cauza UNIONISMULUI !
  80.
  – Dan Spătaru /1939-2004/, cântareț român de muzică ușoară.
  Infarct la comanda regimului comunist voronist terorist KGB de la Chisinau,
  dupa concertele lui foarte populare cu iz românesc din Rep. Moldova.
  Otravit de emisarii voronisti in timpul turneelor sale din Germania si Italia din 2003 si 2004.
  Alexandru Cazacu, unionist si prieten cu Dan Spatăru, chitaristul din fosta formație „Noroc”,
  suferă un teribil accident la comandă pe autotrasa de lânga Strășeni,
  in dec. 2011, accident „misterios” cu lumini albe orbitoare din față,
  in care jurnalistul si ex-deputatul Vasile Vatamanu moare /mare prieten cu poetul martir Grigore Vieru/. Fratele lui Alexandru Cazacu, unionistul Anatol Cazacu chitarist si el, a fost lichidat deja in 1995.
  Și conducatorul formatiei „Noroc” unionistul Mihai Dolgan moare „subit” la comanda /1942-2008/
  Doamna Sidonia Spataru, sotia marelui cântaret a declarat: Dan Spataru a fost foarte iubit la Chişinău.
  Când ajungea acolo călcam pe flori, aveam o alee de flori, pe o parte şi pe alta. Sunt nişte oameni încă nealteraţi, cred în muzică, în cei ce fac muzică.
  La ultimul Crăciun din viata lui, 25, 26 şi 27 Decembrie 2003 el a cântat la Chişinău.”
  http://www.youtube.com/watch?v…
  79.
  – Constantin Tanase / 1949-30 oct.2014/, redactor-sef la ziarul Timpul md din Chisinau.
  Unionist controversat. Un citat: “Rep. Moldova ori va fi românească, ori nu va fi deloc”.
  Infarct la comanda Kremlinului. Medicii au refuzat să discute cu jurnaliştii
  şi au spus că familia va veni cu detalii mai târziu.
  78.
  – Ionel Proca /1945-2014/, jurnalist si scriitor din s.Colonita,
  otravit miseleste pentru scrierea cartilor-memorii despre alti martiri unionisti
  omorâti prin otravire si accidente de SIS-temul KGB anti-românesc:
  – cumnatul Grigore Grigoriu /1941-2003/, actor unionist,
  – verisorul Gheorghe Ghimpu /1937-2000/, deputat, disident anti-comunist,
  – prietenul Vicu Bucataru /1948-2013/, cineast,
  „lichidat” la comada in 2013 imediat dupa ce a lansat filmul
  „Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat”,
  un documentar cutremurător despre războiul din Transnistria si tradatorii din Chisinau.
  etc.
  77.
  – Ionel Vacarencu / 1989-2014/ din s. Mascauti, r. Criuleni, mare patriot si unionist,
  omorât bestial la comanda de catre doi criminali angajati, care i-au furat masina.
  76.
  – poetul-martir Dumitru Matcovschi /1939-2013/, caruia i se organizează un accident iniţial la comandă
  la 17 mai 1989, ca răsplată pt.curajul său de a fi publicat în 1988 în revista literară «Nistru„
  un articol-bombă „Veşmântul fiinţei noastre latineşti” scris de reputatul lingvist martir Val. Mândâcanu,
  ca apoi prin iradieri şi otrăviri sa fie lichidat pt.ingropare «specială„ la 28 iunie 2013 – 28 iunie 1940,
  zi simbolică de doliu naţional de la ocuparea Basarabiei de către trupele teroriste
  criminale ruso-comuniste şi în timpul unui alt Marş Unionist din Chişinău.
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  75.
  Mihail Garaz – împuscat in faţa casei la 60 de ani – / 1930 – 1990 / – poet şi publicist.
  74.
  Dumitru Moldovanu – un tânăr patriot, omorât in Nov.1990.
  73.
  Ion Gheorghiţă, poet
  – împuşcat și el în faţa casei la 52 de ani – / 1939 s. Larga – 28 nov.1991 Chisinau /.
  A fost un spirit rector al înnoirilor în perioada renaşterii basarabene,
  El avea o premonitie: „Dragi prieteni, pe mine mă pasc duşmanii…”.
  Criminalii care i-au curmat viaţa au rămas necunoscuţi şi nepedepsiţi.
  72.
  Grigore Vârtosu – / 1961 – 1992 / mare patriot, deţinut politic în 1989,
  poet popular din s. Cârnăţeni / Căuşeni,
  voluntar şi împuşcat în spate la 20 iulie 1992 în războiul cu ruşii de pe Nistru.
  71.
  Ion Dumeniuk – la 56 de ani / 1936 – 1992 / – lingvist, publicist, otrăvit-iradiat.
  70.
  Ion Vatamanu – la 56 de ani – / 1937-1993 / – poet, publicist, savant,otrăvit.
  69.
  Nicolae Costin – la 59 de ani / 1936 – 1995 / – primar de Chişinău, iradiat cu cesiu
  împreuna cu șoferul sau – / Tudor, grav bolnav /

  67-68.
  cântăreţii cuplul Doina / Marin / – la 34 de ani – / 1958 – 1992 /
  şi Ion Aldea-Teodorovici – la 38 de ani – / 1954 – 1992 /- «accident» înscenat.
  64-65-66.
  Petre Teodorovici- la 47 de ani – / 1950 – 1997 / – cântăreţ, iradiat-otrăvit,
  care stia prea multe despre cei care i-au omorât fratele Ion şi pe Doina.

  – O familie-Martiră – Aldea Teodorovici –
  din cei 4 frați UNIONIȘTI, 3 au fost omorâți la comandă –
  Ion Aldea-Teodorovici /1954-1992/,
  Petre Teodorovici /1950-1997/,
  Igor Teodorovici, arhitect și sculptor.
  Numai fratele mai in vârstă Adrian Teodorovici din Leova mai este în viață,
  dar și fiul lui, Vlad Teodorovici a fost asasinat, pt. că știa prea multe
  despre COMANDOUL TERORIST ocupant comunist voronist.
  63.
  Lidia Istrati – la 56 de ani – / 1941 – 1997 /- scriitoare, deputată,
  iradiată-otrăvit pentru curajul său contra mafioţilor.
  62.
  Gheorghe Ghimpu, la 63 de ani – / 1937- 2000 / – disident, deputat, «accident» înscenat
  61.
  şi colegul său Ion Caftanat- / aflat la volan în aceeasi masină /
  60.
  Veniamin Apostol – la 62 de ani – / 1938 – 2000 / – actor, iradiat-otrăvit
  59.
  Ion Mija – la 63 de ani – / 1938 – 2001 / – cineast, iradiat-otrăvit
  58.
  Nicolae Sulac – la 65 de ani – / 1936 – 2003 / – cântaret, iradiat-otrăvit
  57.
  Iacob Burghiu – la 62 de ani – / 1941-2003 / – prozator şi regizor, iradiat-otrăvit.
  4 ASASINATE în lanț:
  ————————————————–—————————
  56.
  Emil Loteanu /1936-2003/, cineast
  /otravă în cafea la Moscova, probabil era un fost agent,
  care cunoştea prea multe despre preşedintii comunişti ai RM,
  şi devenise nesupus, deci periculos/.
  55.
  Grigore Grigoriu – /1941-2003/, actor, prietenul bun a lui Emil Loteanu,
  de aceea a fost şi el anihilat printr-un «accident» aranjat.
  54.
  Traian Grigoriu – /1972-2004/, fiul lui G. Grigoriu, actor la Piatra-Neamţ,
  care și el, sărmanul, probabil, ştia câte ceva din culisele politicii ruso-moldovenesti:
  «accident» mortal, împreună cu prietenul său:
  53.
  Adrian Neacşu – /1972 -2004/, actor
  52.
  actorul UNIONIST Dumitru Fusu /1938-2014)
  sufera un ATAC Cerebral prin otravire in 2004 care-l tintuieste la pat pentru 9 ani.
  —————————————————————————————–
  51.
  Vladimir Nicu – la 76 de ani – / 1928 – 2004 / – istoric, om politic, iradiat-otrăvit.
  50.
  episcopul Doremidont – la 45 de ani – / 1961 -2006 /, » accident» la comandă.
  49.
  corpul lui Andrei Buzu, patriot şi primar de Drăsliceni, r. Criuleni a fost găsit într-o fântâna.
  48.
  Victor Ciutac – la 71 de ani – / 1938 – 2009 / – actor, iradiat-otrăvit
  47.
  Grigore Vieru – la 74 de ani – / 1935 s. Pererâta– 16 ianuarie 2009, Chișinău/
  poet national român, membru de onoare al Academiei Române,
  «accident» înscenat în noapte lângă s. Dănceni.
  Cu câteva zile înainte de asasinat declarase
  că intenționa să înceapă o grevă a foamei
  contra regimului voronist comunist terorist.
  46.
  Ion Conţescu – omorât in 2009, profesor, istoric, iradiat-otrăvit.
  45.
  Andrei Vartic, la 61 de ani – / 1948 – 2009 / – publicist, poet, savant, otrăvit-iradiat.
  44.
  Andrei Savciuc , la 21 de ani – / 1988 -2009 / – student la Bucureşti, «accident» înscenat.
  42- 43.
  Tudor Cataraga – la 54 de ani – / 1956 – 2010 / – sculptor,
  / asasinat /»accident» rutier la comanda “/ împreuna cu soţia sa Dora /
  41.
  Vlad Gheorghelas – la 61 de ani – / 1950 -2011 / –
  cântăreţ, iradiat-otrăvit / cancer /.
  40.
  Andrei Buzu – patriot şi primar PPCD în s. Drăsliceni /Criuleni,
  omorât si aruncat intr-o fântâna la 4 August 2007.
  39.
  Valentin Ciobanu, fost vice-preşedinte al PPCD, la 14 septembrie 1998,
  a fost omorât cu lovituri de răngi in mijlocul zilei, chiar în pragul casei sale.
  38.
  Leonida Lari – / la 62 de ani, 1949 – 2011 /
  scriitoare şi martiră naţională unionistă, iradiată la «cancer»
  şi fratele ei Leonard Tuchilatu, poet /1951-1975/, «răpus» in armata rusească.
  Toate persoanele care intrau în holul de la Teatrul de Operă din Chişinău pt. a-şi lua rămas bun de la ea, erau foarte atent fotografiate, gen tip document, de un profesionist din SIS-tem.
  Atenţie: dec. 2011 cu AIE la Putere !
  37.
  Vasile Vatamanu – / la 56 de ani , 1955-2011 /, deputat în primul Parlament democrat din 1990,
  jurnalist sportiv şi mare prieten al familiei poetului martir Grigore Vieru.
  «Accident» rutier prin orbire din faţă lângă Străşeni.
  36.
  Marius Sava, un tânar licean de 19 ani omorât la Timişoara la 4 Septembrie 2011,
  în timpul expozitiei Steagului lui Ştefan cel Mare,
  adus de la Bucureşti la Muzeul de Istorie din Chişinău / 24 August – 12 Septembrie 2011 /
  35.
  Tudor Arnăut /1959 – 2012/, profesor de istorie la Universitatea din Chişinău;
  «un alt accident rutier» ca «recompensă» ocultă pentru toate relaţiile lui strânse cu România,
  asasinat cu o zi inaintea /27 Aprilie / începerii unei importante Conferinţe Internaţionale a Istoricilor
  cu referinţă la data de 16 mai 1812 –
  Bicentenarul ocupaţiei noastre de catre Imperiul tarist.
  34.
  Andrei Burlea / 1980 – 17 iunie 2012 /, înjunghiat mortal de 2 rusofofili rusofoni mancurţi
  pentru faptul că cânta în româneste în barul «Veşca» din s. Durleşti.
  / Prietenul sau Roman Vitiu şi el înjunghiat, suptavietuieşte fiind grav rănit /.
  33.
  Violeta Proca – o taximetristă din s. Budeşti, o suburbie a Chişinăului,
  omorâtă cu bestialitate de nişte terorişti găgăuzi în iulie 2012,
  în drum spre Comrat, pentru faptul că a vorbit româneşte cu ei.
  32.
  Un alt martir disident anti-comunist asasinat:
  inginerul Gheorghe David /1943-2007/ originar din s. Pepeni/ Sângerei
  – trimis in anul 1987 la o inchisoare-psihiatrica din Dnepropetrovsk din Ucraina
  de catre Marele Judecator-Presedinte filatelist Nicolae Timofte
  – iar apoi omorât de fortele teroriste comuniste voroniste la 21 iulie 2007 când avea doar 64 de ani,
  pentru faptul ca s-a adresat la CEDO la Strasbourg, care ulterior in 2008 i-a facut dreptate.
  31.
  – jurnalistul Alecu Mocanu, /1955- 2012 /
  otravit si iradiat pt. spiritul sau unionist si protestatar
  contra nelegiuirilor neo-comuniste totalitare
  de la Casa Radio Chișinău din 2005.
  30.
  – Eugen Gheorghita, otravit si iradiat,
  jurnalist de la saptamânalul «Literatura si Arta » din Chisinau
  29.
  – UN ANONIM UNIONIST
  / autoritatile filateliste moftiste si presa ne-libera nu ne permit sa stim
  si noi numele lui adevarat /
  Un bărbat de 59 de ani, din satul Cociulia Nouă, raionul Leova,
  înjunghiat cu un cuţit în spate pentru că i-a recomandat unui consătean rusofon venetic
  să vorbească în limba română / 25 Martie 2013 /
  28.
  – Valeriu Graur /n.1940 or.Reni-2012 /
  renumit
  anti-comunist si unionist fervent din anii 1970 trimis în Gulagurile
  din Siberia, apoi stabilit recent la Bucureşti: un alt «cadou„ sinistru
  al ocupanților moscali: trimiterea lui «specială «pe lumea cealalată
  exact în ziua premergătoare Duminicii de 16 Septembrie 2012, când la
  Chişinău s-a organizat cel mai mare Marş Unionist din istorie,
  27.
  – poetul-martir Dumitru Matcovschi /1939-2013/,
  caruia i se organizează un accident iniţial la comandă la 17 mai 1989,
  ca răsplată pt.curajul său de a fi publicat în 1988 în revista literară
  Nistru un articol-bombă „Veşmântul fiinţei noastre latineşti”
  scris de reputatul lingvist martir Val. Mândâcanu, ca apoi prin iradieri şi otrăviri sa fie lichidat pt.ingropare «specială„ la 28 iunie 2013 – 28 iunie 1940, zi simbolică de doliu naţional de la
  ocuparea Basarabiei de către trupele teroriste criminale ruso-comuniste
  şi în timpul unui alt Marş Unionist din Chişinău.
  26.
  – Vasile Toma Mucenicul, poet liric si satiric Unionist
  responsabil de respectarea legislaţiei lingvistice la Primaria Chisinau
  / 2 ian.1954 – 27 martie 2013/ /data simbolica de “sacrificiu” moscalesc?/
  nascut in s. Cioara/Hâncesti, un ostas al maresalului Ion Antonescu
  – accident terorist la comanda ocupantilor in 2004
  si tintuit nemiscat la pat pentru pozitia sa civica Unionista
  25.
  – doamna Maria Moscalu din Căuşeni,
  omorâtă pentru că pleda în favoarea limbii române,
  iar unul dintre feciorii săi a ajuns să sufere de o maladie pe care, de doi ani deja,
  medicii nu o pot identifica.
  Între timp, a fost tratat de mai multe boli, cu diverse medicamente…
  Acum, potrivit sotului Simion Moscalu, medicii nu mai vor să vorbească cu el.
  ………
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  OTRAVIRI = ATACURI CEREBRALE / INFARCT /
  24.
  – tânarul Octavian Glib, injunghiat mortal in 1996 la vârsta de 23 de ani, patriot si Unionist,
  fiul cel mare al cântaretului de muzica populara Unionist Nicolae Glib din s. Pepeni, jud. Balti
  /care sufera si el un ATAC CEREBRAL prin otravire in 2012
  pentru participarea sa la evenimentele UNIONISTE,
  a)
  – ca si actorul Unionist Gheorghe Urschi, la revenirea sa din România,
  in iunie 2011, sufera un ATAC CEREBRAL dupa care nu si-a mai revenit complet /
  b)
  – si vestita cântareata românca Irina Loghin / cu tata basarabean, sufera si ea un ATAC CEREBRAL
  imediat dupa revenirea la Bucuresti de la Chisinau, la 17 mai 2012,
  unde participase la manifestarile de doliu negru la 200 de ani de la ocuparea Moldovei de Est
  / 16 mai 1812/ de catre Imperiul tarist.
  c)
  – si o alta cântareata est-moldoveana unionista refugiata omperioadă
  la Pitesti, Nina Crulicovschi sufera de o “boala rara” si misterioasa la cap:
  pe creier i s-au descoperit nu mai puţin de cinci chisturi “bizare”.
  d)
  – in luna iulie 2010, cercetatorul român nord-bucovinean in domeniul fenomenelogiilor de frontiera,
  Vasile Rudan a susținut în București “Cursul intensiv teoretic si practic de protecție si autoapărare extrasenzorială”.Imediat după terminarea acestui curs,
  Vasile Rudan a suferit UN ATAC CEREBRAL în urma căruia i-a fost afectată funcția vorbirii.
  e)
  ultimul din aceasta lista macabra este jurnalistul UNIONIST Boris Vieru,
  anti-comunist, deputat in Parlament din partea Partidului Liberal,
  care la inceputului lui ianuarie 2014 este internat la spital cu „o trauma craniana” grava denumire sofisticata care se traduce prin ATAC CEREBRAL,
  deci otravit prin mâncare si bautura de catre cineva din „colegii” sau „prietenii” lui „buni”.
  f)
  prin anul 1982 fiica cea mica a lui Ilie Bratu, mare patriot unionist,
  se imbolnaveste „subit” de o boala grea infectioasa rara, dar ramâne vie, gratie eforturilor medicilor. Motivul ? Ilie Bratu reusise sa obtina deschiderea unei grupe in limba româna
  la gradinita vecina rusofona in plina ocupatie ruseasca si rusificare totala a moldovenilor.
  Nota:
  O OTRAVĂ nedepistabilă
  se introduce în mâncare sau băutură
  care provoacă ulterior ATACUL CEREBRAL / = INFARCT /
  şi nu lasă alte urme !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =========== BUCOVINA DE NORD ===========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  ȘI ÎN BAZA „ACTULUI RE-UNIRII’ PT. TOTDEAUNA
  A BASARABIEI CU MOLDOVA ISTORICĂ
  ÎN CADRUL ROMÂNIEI MARI
  VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
  ====================================================

  PLUS cei 7 tineri torturaţi,
  schingiuiţi și masacraţi de către teroristii-poliţişti mascaţi comunisti in acel Aprilie Negru 2009
  in timpul protestelor anti-comuniste și anti-voroniste de la Chișinău.
  Atentie: Ucigaşii nu a fost pedepsiţi !
  23.
  Valeriu Boboc din s. Sângera / 5 mai 1985 – 7 aprilie 2009/
  omorât in batai de «Oamenii Legii» pe Piata Mare din Chisinau
  la 7 aprilie 2009
  22.
  Ion Ţâbuleac /n.1987 s. Bolohan/Orhei – 7 aprilie 2009, Chisinau/
  21.
  Eugen Ţapu din or. Soroca
  20.
  Maxim Canişev din s. Christofor/Ungheni,
  omorât bestial de politistii teroristi si aruncat in lacul Ghidighici
  la 8 aprilie 2009 si apoi gasit la 19 aprilie 2009.
  19.
  Radu Ciobanu, decedat ‘la comanda» la 24 iunie 2009 in s. Cornesti/ Ungheni
  si in urma torturii din «coridorul mortii» de la Procuratura neo-comunista din Chisinau.
  18.
  Ruslan Melinte, un tânar romantic din s. Peticeni/Calarasi, simpatizant si agitator pro-PLDM, partidul lui Vlad Filat,si ucis miseleste la 25 iunie 2009 de catre comunistii teroristi voronisti-tkaciukisti locali,
  17.
  Vasilică Dumistraşcu /1982 – 26 Mai 2014/,
  patriot român din s. Brânza, jud. Cahul, mort după 5 ani în urma rănilor
  din timpul torturii de regimul poliţienesc voronist comunist din aprilie 2009.
  ———————————————————————————–
  Asasinate contra cetatenilor din România
  aflati pe teritoriul din Rep. Moldova:
  16.
  – Iosif Czaba Andrei Vass de 31 de ani, arestat de politisti, strangulat si spânzurat la 22 septembrie 2013 intr-o celula de detentie provizorie la Inspectoratul de politie din or. Soroca
  Crescut la o casa de copii din Bucuresti, Andrei a venit la Chisinau in 2012,
  dorind să-i ajute pe bătrânii lăsaţi în voia soartei,
  aşa cum face de opt ani tatăl său adoptiv, Taco Slagter,
  un jurnalist din Olanda, prin intermediul fundaţiei “Max Maakt Mogelijk”,
  înfiinţată împreună cu fratele său.
  Andrei era asistent de proiect în cadrul fundaţiei de caritate.
  Declaratia lui Taco Slagter,: „Vreau să demonstrez că se poate lupta
  cu sistemul şi corupţia în Rep. Moldova. Vreau să se facă dreptate.“
  15.
  – Angela Macovei de 54 de ani din or. Pascani, „lovita” intentionat mortal de o masina de pe contrasens
  lânga s. Cismea, Orhei la 2 dec. 2013.
  Sotia unui cunoscut om de afaceri Mihai Macovei
  managerul societății „ProConsult Company”, cei doi soți se aflau în Soroca,
  întrucât firma lor subcontractase o lucrare pentru reabilitarea Cetății lui Stefan cel Mare.
  14.
  Cetaţeanul din România,
  Florin Botezatu de 23 de ani, din s. Fedeşti, comuna Suletea, jud Vaslui,
  aflat în vizită la logodnica însărcinată, Titiana Jarovlea,
  s. Băneşti, în Rep. Moldova, la viitorii socri, pentru a stabili detaliile despre nuntă.
  La 8 martie 2014 Florin Botezatu a murit în urma unui „grav accident rutier„ produs de către poliţistul
  Alecu Bujniţa din clanul mafiot poliţienesc Telenești şi care a fugit de la locul crimei.
  Autorităţile Juridice Timoftiene încearcă să muşamalizeze acest asasinat
  iar numele lui Florin Botezatu este interzis să fie publicat
  în presa „liberă pro-europeană„ din Rep. Moldova.

  – Asasinate in Bucovina de Nord și Sudul Basarabiei noastre istorice
  aflate sub ocupatia ucraineasca:
  ––––––––––––––––––––––—————————————————————————–
  13.
  -Grigore C. Bostan /4 mai1940, s. Budineț, județul Storojineț-17 nov. 2004 /
  academician, poet, prozator, folclorist, publicist român nord-bucovinean.
  Șeful catedrei de filologie română și clasică de la Universitatea din Cernăuți.
  Mare patriot și unionist. Apărătorul școlilor românești în fața campaniei de ucrainizare
  și de interzicere a limbii române
  în școlile românești din Bucovina de Nord din Ucraina ocupantă.
  Circumstanțele morții sale „subite și neașteptate” la 64 de ani sunt tăinuite.
  Atât de imprevizibilă și păgubitoare pt. unitatea națională a comunității românești nord-bucovinene.
  12.
  În 1993 patriotul şi primarul Ion Rotaru din s. Boian, judeţul Cernăuţi,
  şi-a pierdut minţile după ce unul din fii săi a fost ucis în condiţii «enigmatice».
  11.
  Mihai Jar / 1960-1999 / mare patriot şi directorul şcolii românesti 26 din or. Cernăuţi,
  —«moare subit» /=otrăvit-iradiat/.
  10.
  Adrian Dohotaru – la 56 de ani –/1939 -1995/ – diplomat român,
  «accident mortal» înscenat pe autotrasa «ucraineană» de lânga Chilia la sud la Dunăre.
  9.
  Ștefan Lupu, directorul școlii din s. Cartal (azi „Orlovka”, raionul Reni),
  mort de „cancer” la comanda / 2012 ? /
  Persecutat de autorități și Serviciile Ucrainene de Securitate.
  Mare apărător al învățământului în limba română în Sudul Basarabiei.
  8.
  – In cazul Părintelui-ieromonah Atanasie (Stan Petcu, în 2011 ?),
  cu aceeaşi apartenenţă bisericească,
  cu şcoală în România, cetăţean şi el al R. Moldova, originar de la Ciamaşir, Chilia,
  s-a mers mult mai departe. Acesta a fost găsit mort într-o dimineaţă de vară pe o bancă
  din parcul central din Ismail.
  Versiunea oficială, trecută în expertiza medico-legală: «strangulare»,
  deşi nu avea nicio urmă pe gât, în schimb avea tâmpla năsădită.
  Nimeni, cu excepţia celor de la instituţiile speciale din Ucraina şi de la Ministerul de Externe
  al R. Moldova, nu au pus la îndoială faptul unui omor premeditat.
  ————————————————————-
  7.
  Maria Isaicu, învăţatoare, din s. Cocieri din Transnistria, omorâtă în1992
  şi aruncată într-o fântână de cazacii terorişti pt. faptul
  că purta tricolorul românesc in drum spre şcoală.
  6.
  plus cei câţiva monahi tineri de la mănăstirile Căpriana, Ţipova, etc.
  omorâti de capii bisericii rusofile teroriste şi vasale Kremliniste
  pentru vederile lor pro-româneşti /suntem in căutarea numelor lor /.
  5.
  plus cele câteva sute de victime moldovene din timpul războiului cu ruşii de la Nistru din 1992.
  – Daca cunoaşteti şi alte cazuri de asasinate politice,
  vă rugăm să completaţi această listă sângerândă a EROILOR NOSTRI.
  ––––––––––––––––––––––
  Nota Speciala:
  Şi în anul 1917
  premergător Unirii Basarabiei cu România de la 27 Martie 1918,
  mai mulţi Patrioţi Unioniști basarabeni au fost ucişi de către bandiţii ocupanţi bolşevici:
  4.
  Alexei Mateevici, poetul naţional si preot martir
  /n. 27 Martie 1888 s. Căinari – d. 24 August 1917,Chişinău /, otrăvit.
  3.
  Simion Murafa
  (n. 1887, Cotiujenii Mari, Șoldănești – d. 20 August 1917, Chişinău)
  jurist, fruntaș al mișcării naționale din Basarabia, publicist,
  promotor al culturii muzicale. Impuşcat din spate de teroriştii ocupanţi.
  2.
  împreună cu Andrei Hodorogea
  (n. 1878, Slobozia-Hodorogea, Orhei – d. 20 August 1917, Chişinău),
  inginer-hotarnic, participant la mișcarea națională din preajma Unirii din 27 Martie 1918
  ambii împuşcați din spate de teroriştii ocupanţi bolşevici.
  Din fericire, alți doi patrioți unioniști, scriitorul bucovinean Liviu S. Marian /1883-1942/ și amicul lui, Romulus Cioflec, scapă cu viață în acea zi neagră de 20 august 1917 din această ambuscadă organizată de bandiții ocupanți la via lor de pe șoseaua Hânceștilor de la marginea de sud a Chișinăului.
  În 1933, în Parcul Catedralei din Chișinău, a fost înălțat un monument în memoria celor trei martiri basarabeni, dar care a fost distrus după un ordin al administrației comuniste după ocupaţia sovietică din1940.
  1.
  Majoritatea celor 86 de deputati din „Sfatul Tarii” care au votat la 27 martie 1918
  Unirea pt. TOTDEAUNA a Basarabiei cu România
  si care au ramas la Chisinau dupa ocupatia sovietica din 1940,
  au fost omorâti de NKVD sau deportati in Siberia unde au murit de foame, frig si boli.
  ———————————————————————————————————————————–
  SA NE RUGĂM PENTRU SUFLETELE MARTIRILOR NOSTRI
  DE DINCOLO !

 3. Iata avantajele UNIRII celor doua tari : o tara cu marime mai mare in lume (269.000 km patrati) fiind a 12 tara in toata Europa, aproximativ 21-22 milioane de locuitori, acces liber la zona de litoral, munte, bani mai multi pentru dezvoltare primiti de la Uniunea Europeana, armata mai puternica, salarii, pensii, venituri mai mari, produs intern brut mare, orase mari cu peste 100.000 locuitori fiecare, mai multi kilometri de drumuri, caii ferate, sansa de-a gasi mai usor parteneri de afaceri, prieteni, sot/sotie.
  Dezavantajele UNIRII celor doua tari : pierderea statalitatii, mai multi someri, capitala tari va fi la Bucuresti care este cel mai mare oras din ROMANIA. Judetele din Romania cu cel mai mare produs intern brut, care au si economia cat intreaga Republica Moldova pe an : Timis, Cluj, Constanta, Brasov, Prahova, Arges, si Bucuresti. Cele mai sarace judete sunt Vaslui, Botosani, Ialomita.

Comments are closed.