Pe 26 februarie întrebam ”De ce nu spunem lucrurile până la capăt”?

IMG_4314Și publicam articolul de mai jos. După acțiunea de la 3 mai întreb același lucru. A venit multă lume, datorită apelurilor și îndemnurilor unei Televiziuni – aceasta e bine. Că statul R.Moldova a falimentat, este eșuat și se află în comă profundă – e superclar. Noi, PNL, am chemat oamenii la protest, așa ca și pe 5 aprilie. Dar tot mai mulți se apropiau și ne întrebau pe noi, PNL-iștii, unioniștii, de ce cei din Platforma DA evită cu prudență apelurile și soluția – unică posibilă  în situația creată azi și care se va agrava pe viitor – de reunificare cu Țara noastră, România. Parcă mulți dintre cei de pe scenă sunt cu ascendență unionistă, foșți FPCD/PPCD-iști, rupți de Iurie Roșca pentru că a trădat idealul unionist, dar nici ei nu sunt unioniști. Poate de aceea au decis să nu mai dea cuvântul PNL, care a chemat oamenii la protest, ci ziselor ”personalități”, puse sub control cu mesajul, de parcă președintele unui partid este, implicit, o ne-personalitate… Ziselor ”personalități”, care au contribuit pe 30 noiembrie – prin vot și prin îndemn – la propulsarea fariseilor la Putere, pe care acum, fără speranță, îi vor jos, și nu și unicilor vreo doi președinți de partide – PNL și AntiMafia – veniți cu echipele în PMAN, ca să nu … ce?

Ei, aici este buba. Ori cei ce spun că Platforma DA nu se va transforma în partid, o vor face-o, ori există planuri de a îndemna la acțiuni să voteze pentru vreun nou liderași fals precum e fLeancă, ori Platforma are menirea să dea drumul la aburi, ori să fie o contracarare a unioniștilor, pe a căror platformă trebuiau să se adune partidele neajunse în Parlament. Noi nu de alte și alte partide avem nevoie acum, ci de coagularea tuturor forțelor din societatea civilă, din care fac parte și partidele extraparlamentare, pentru noi bătălii politice. Dar nu asta se vrea. Atunci – se vrea ce?

Atâta timp cât nu se va pune problema că R.Moldova nu poate fi scoasă pe două picioare din coma în care se află în sala de reanimare decât prin Unirea cu România, atâta timp va fi bănuiala de o nouă manipulare, de o nouă schemă și un nou scenariu, în planul celor spuse mai sus și încă… Faptul că lumea se trezește și vine cu mijloace proprii la proteste, că se organizează și prinde gustul revoltei, e chiar foarte bine. Dar mai departe? Că doar nu vom pune mâna pe furci, iar hoții de miliarde nu cred să ia în serios nemulțumirea populației.  Să sperăm că UE și SUA vor rămâne mai impresionate.

Da, se dă o luptă acum pentru stradă. Dar drept întreba Dan Dungaciu – dacă există capacitatea de a dirija această stare de spirit și de a orienta în vreo direcție. În care? Alta decât Unirea nu este. Așa spuneau toți adunați în spatele Arcului de Triumf, care au observat lozincile anilor când speranțele basarabenilor români erau în stradă. Știm – după aceasta, că au fost înșelate. Va fi la fel acum sau, totuși, va fi o ”unire adevărată aici, a basarabenilor”, care să culmineze cu refacerea unității naționale românești. În rest, e vorbărie goală, amestecată cu interes oligarhic, – al cui? Rămâne de văzut. Vitalia Pavlicenco

”De ce nu spunem lucrurile până la capăt?

http://www.pavlicenco.md/2015/02/26/de-ce-nu-spunem-lucrurilor-pana-la-capat/

Publicat la 26 februarie 2015; 895 afişări; | Edit

0274_03022015_Moldova_Romania-700x466

Urmărim evoluțiile din zona asociativă, în special încercările de a-i stimula cetățenii să fie mai activi și să învețe lecția Marii Înșelăciuni de la 30 noiembrie. Este înșelăciune, pentru că nimeni nu poate să nege că ceea ce a urmat a fost pus la cale înainte de alegeri.

Toți oamenii normali la cap și de bună credință, care vor sincer o viață fără corupție, par a se trezi. Unii au reacționat la invitarea în spațiul public, în stradă, la acțiuni de protest, acțiuni ce încă vor urma.

Discuțiile ce însoțesc dezamăgirea generală în societate a segmentului democratic, neprorusesc sunt bune, necesare, deși, pe alocuri, incomplete, neobiective și fără finalitate.

Dar și unde să le faci? Televiziuni libere – am mai spus – aproape nu sunt. Nu ai ce privi în R.Moldova. Personal, privesc numai TV din România. Și admir lupta anticorupție on-line – spaima guvernanților moldoveni corupți și proruși.

Când spun ”neobiective”, am în vedere și unele aspecte legate de frustrarea lui Leancă de a nu mai fi premier, de ADEVĂRUL că Partidul Lib’ral nu a avut în campania electorală punctele în program privind un Procuror european sau o Filială a DNA din România în al doilea stat românesc – idei preluate de la alți subiecți, inclusiv de la PNL, de la care a preluat, imediat, în chiar campania electorală, și ideea posturilor comune la frontiera de pe Prut.

AMINTESC: PNL a mers în campania electorală cu Programe mini și maxi ale Consiliului Unirii, publicate pe site-urile CU și PNL – privind transformări reale în vederea pregătirii Reîntregirii din 2018.

De ce invoc din nou și din nou acest lucru?

PENTRU CĂ: toate discuțiile, iluziile, în contextul alierii falșilor proeuropeni PLDM și PD cu Voronin, în contextul neacceptării PL în coaliția prorusească și antieuropeană, precum și în contextul comportamentului lui Iurie Leancă sunt bune, dar nu au finalitate.

Această NEFINALITATE o simt cei care vorbesc mai clar despre dezamăgirea profundă a cetățenilor. Fie că e AntiMafie, fie că e noua Platformă civică pentru Demnitate și Adevăr ”DA”, fie că e grupul organizatoric proPL, ieșit în stradă unde au venir oameni sinceri, Tinerii Moldovei, alte grupuri sau inițiative.  DE CE?

Am vrea să repunctăm câteva lucruri:

PNL a dat o declarație prin care a condamnat alierea fariseilor proeuropeni cu PCRM, spunând, încă în campania electorală, că aceștia, cotați cu credibilitate din partea cetățenilor naivi, s-au vrut din nou la putere pentru a opri demersul european. Pentru că așa au promis Moscovei.

PNL nu a găsit de cuviință să protesteze și să ceară răspicat reincluderea PL în gașca de hoți, pentru că PNL nu crede nici în PLDM, nici în PD, nici în PL, ultimul neavând idei, preluându-le fără referință de la alții, dorindu-se la guvernare doar ca să se uite de sus la furnizorii de idei pentru ei, devenind aroganți că au ajuns în ”Liga superioară”, unde apoi tac – fiind dependenți și ”tăcând, de dragul alianței”.

PNL consideră că cei care au fost la putere nu mai trebuiau votați, în ei nu puteam avea încredere, fapt demonstrat clar în prezent.

Klaus Iohannis a spus – societatea civilă (din care fac parte și partidele extraparlamentare) ”trebuie să pună presiune pe guvernanți, ca să se lupte contra corupției”. Sigur, R.Moldova, nu e nici pe departe România, aici nu sunt condiții pentru ce e peste Prut, unde Clanul Băsescu a căzut și s-a declanșat un proces necruțător împotriva celor ce au delapidat groaznic banii publici și fondurile europene, proces încurajat de noul șef al Statului Român. Sigur, e subiectivism, probabil, și în România, dar mai bine așa decât deloc.

Cu toate astea, și societatea noastră trebuie să se trezească. Dar spuneam că, în toate protestele și dezbaterile publice ori televizate, nu se simte finalitatea. Finalitatea ar fi – și suntem absolut convinși de aceasta – îmbinarea mesajului anticorupție, antioligarhie, antifurt fără margini și limite cu Mesajul ProUnire cu România. Recunoașteți – se simte în aer această unică și ultimă speranță, se mai pun și întrebări legat de acest subiect, despre care ”întrebații” sunt rugați ”să nu râdă”, dar ideea refacerii unității românești prin Reîntregire se ocolește și totul ce se discută rămâne nefinalizat. Iar în aer planează opțiunea unionistă.

Cei mai curajoși, care luptă contra Mafiei și a Corupției generalizate, încă mai spun că nu e momentul Unirii, știind bine, în sinea lor, că o altă cale pentru a ne salva în toate sensurile, inclusiv geopolitic, nu există decât reunificarea poporului român. Și dacă noi îi învinuim pe guvernanți de fariseism, de ce să nu ne întrebăm și pe noi, dacă suntem sinceri până la capăt? De ce să nu punem problema adunării tuturor oamenilor normali, români conștienți, pe o Platformă comună proUnire, având în vedere și așteptările tinerilor, pe care nu trebuie să îi ținem în mocirla ce ne-a distrus viețile nouă. DE CE?

Vitalia PAVLICENCO”

Loading Facebook Comments ...

21 Comments

Add a Comment
 1. Elemente de analiza :
  1) Guvernantii avtuali au facut-o in pantaloni :-):-):-)
  2) Gaburici convoaca liderii miscarii de protest le covor :-):-):-)
  3) Hotii au inteles ca poporul a inteles ca ei sint hoti :-):-):-)

  Conduite à tenir :
  1) Nu va prezentati la nici un Gaburici, este important.
  Cine este Gaburici ???
  Raspuns : un nimeni , o persoana interpusa de Mafie, lipsa de autoritate si un bleg. Nu este autoritate pentru noi cetatenii bastinasi ai tarii.

  P.S. Imi aduc aminte de rascoala lui Watt TYLER, scenariul à fost acelas, dupa ce s-a rasculat poporul, la noi deocamdata s-a adunat, el à cost invitat la palat dupa care i s-a taiat capul…
  Sa va fie de aminte, nu va prezentati ca lideri in acest context, este periculos.
  Liderl este fiecare din cei ce dau si dezvolta idei libere,cei ce fac instruire in stil national si cei ce se aduna in PAMN si participa deschis la acest proces de demascare si de-neo-comu ieare à Moldovei.
  Deci nu faceti ca FILAT in 2009 care s-a dat Lider si stimulant unde à ajuns, cel ce se da lider sa fie exclus din rindurile miscarii de protest, partid sau miscare politica oficiala.
  Tineti Guvernarea in sah iar mat-ul il vom pune la urma.
  Deci in continuare trebuie amplificata miscarea de protest si dirijata de un partid unic PNL trebuie sa i convingeti pe toti ca toti cei ce sint contra sa intre in PNL, iar la alegerile locale PNL sa fie prezent masiv in localitati.
  Urmatoarea etapa crearea adunarii nationale permanente la nivel national cu o retea in teritorii.
  Adunarea nationala sa aiba functii de commandent si sa elaboreze decizii prin vot secret catre tara deci creati un fel de parlament din protestatari si discutati in permanent tot ce se intampla in tara, contestati ce nu este bun si dezbateti si oferiti solutii, o sa va cunoasteti si veti deveni intradevar.
  Practic puteti sa aveti la fel ca in parlamentul oficial al RM 101 delegati ai adunarii nationale din toata tara important sa fie prezenti din toate localitatile moldovei.
  O sa vedem cine va fi mai efectiv si abil in lupta politica.
  Deci dublati acest Parlament ilegitim, ales in Mod fraudulos.
  Tara este una cu poporul, Adunarea nationala trebuie sa reprezinte poporul iar pe viitor poporul sa se convinga ca sint si oameni lipsiti de viciile coruptiei altruisti si care au putere morala si mentala sa schimbe tara, astfel incepeti sa analizati si elaborati proecte de legi pentru tara de azi, caci cei din Parlament stiu doar sa se certe.
  Aratati exemplu ca se poate.

 2. Nimeni nu este obligat sa se prezinte in fata unei autoritati, ei ne-au ignorat atatia ani, azi trebuie sa i ignoram noi iar ceva mai tarziu sa i demitem, unde-s multi puterea creste.
  Ei de asta se tem de multime deci azi 40.000 miine 400 moi poimiine TOTI MOLDOVENII BASTINASI IMPOTRIVA HOTILOR.
  Si schimbare radicala a vectorului puterii, deci fiti atenti la selectia in ADUNAREA NATIONALA.
  Cea mai mare lovitura va fi ignoranta poporului, trebuie sa fim indiferenti si sa renuntam la idoli falsi : VOROIN,LUPU,FILAT,PLAHOTNIUC,DIACOV,CHIRTOACA,STRELET, VLAH,DODON ETC.
  Renuntam la ei odata si pentru intotdeauna.
  Formam si alegem ADUNAREA NATIONALA PERMANENTA oameni cu reputatie nepatata, fara vicii, inteligenti tari de caracter, alegem Parlamentul Protestatarilor si sa conducem tara noi poporul.
  Refuzam sa platim taxe la stat, nu mai colaboram cu institutiile statului pentru ca sint corupte, ne refuzam de tot ce pretind guvernantii de la noi.
  Vom invinge prin ignorarea puterii actuale, ne cream organele noastre de incredere din protestatari, sint convins ca avem multi juristi cu diplome si fara munca, deci haideti sa le dam functii in teritorii : procurori,judecatori,politisti,vamesi, inspectori etc.( in mod virtual) Deci o sa vedeti ca avem cu cine sa inlocuim toti judecatorii corupti din moldova, la fel si procurorii care ne deschid sua inchid dosare contra plata, la fel si politistii care ne bat si tortureaza prin comisariate.
  La fel si ministri si alti guvernatori falsi si corupti.
  Din acei 40.000 care au venit in PMAN avem sa inlocuim toata administratia tarii, si asa vom face.

 3. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  CRONICA UNIONISTĂ INTERNAȚIONALĂ
  –––––––––––––––––
  Ziarul francez Le Monde despre manifestația din 3 mai de la Chișinău
  contra unui Guvern totalmente mafiot și corupt.
  De notat că la acest protest multă lume a arborat placarde UNIONISTE
  și au fost rostite și slogane pt. RE-UNIREA noastră
  cu Patria-Mamă România Mare Europeană Vechea Dacie Străbună !

  http://www.lemonde.fr/europe/article/2015/05/04/manifestation-contre-un-milliard-de-dollars-envole-en-moldavie_4626663_3214.html

  Manifestation contre un milliard de dollars « envolé » en Moldavie

  Environ 10 000 personnes se sont réunies dimanche 3 mai
  dans le centre de Chisinau, en Moldavie, pour protester
  contre la disparition d’un milliard de dollars des coffres de trois banques
  du pays le plus pauvre d’Europe.

  Début avril, la Banque centrale de Moldavie a découvert
  que trois établissements, représentant environ un tiers des actifs bancaires du pays, avaient accordé des crédits pour un montant total d’un milliard de dollars (890 millions d’euros), soit 15 % du Produit intérieur brut du pays.

  Appels à la démission

  Les destinataires de ces crédits ne sont pas identifiés,
  et il semble que l’argent se soit purement et simplement envolé.
  Selon un rapport d’une commission parlementaire,
  qui a filtré dans la presse, une partie de l’argent
  aurait été transférée dans quatre banques russes.

  Les manifestants, réunis dimanche par le mouvement d’opposition
  DA (« OUI ») scandaient des slogans anticorruption et appelaient
  à la démission du procureur général mais aussi de juges
  de la Cour suprême et de plusieurs hommes politiques,
  qu’ils jugent impliqués dans le scandale.

  Devant le tollé général provoqué par l’affaire, le Parquet général
  avait décidé en avril d’ouvrir une enquête.
  Jusqu’ici deux personnes, dont l’identité est gardée secrète,
  ont été placées en détention provisoire et les biens de plusieurs autres
  mis sous séquestre. Le gouvernement a également fait appel aux experts
  de la compagnie d’audit américaine Kroll pour démêler l’affaire.
  ––––––––––––––––––-

 4. Oare cât o să ne hrănească platfoma DA cu bancuri „statalist-moldoveniste” de altă cale de eșire din criză a moșiei lui Plaha (unii îi zic R.Moldova) afară de calea Reântregirii cu Țara noastră de peste Prut?

 5. ADUNARE NATIONALA PERMANENTA -C0NSTIINTA NATI0NALA-PREGATIREA CADRELOR PENTRU O GUVERNARE DEMOCRATICA – REFERENDUM NATIONAL PENTRU UNIREA CU STATUL FONDAT DE MOLDOVENI ROMANIA-DEMASCAREA AFACERILOR OBSCURE-DEPERSONALIZAREA FUNCTIONARILOR DE STAT CU FUNCTII INALTE DE RASPUNDERE.

 6. Ce-i de facut???

  De lichidat consecintele pactului Ribbentrop-Molotov! De anulat decizia „marii adunari nationale din 27 august 1991,care a declarant lumii intregi de formarea unei entitati secesioniste,intre Prut si Nistru!
  Numai procedind asa,vom reusi sa ne debarasam de SCULELE,KGB-bisto,Kominternisto-Separatiste.
  Suntem Romani si Punctum!

 7. Gaburici urmeaza sa va certe pentru ca le stricati planurile de înavuțire.
  Sa nu va duceti, sa vina ei la PNL, fiti demni!

  Trebuie continuata lupta pentru adevarul spus pina la capat. Oamenii trebuie sa stie si asteapta explicatii si de la PNL.
  PNL trebuie sa intre ,,la bataie” cu celelalte partide pentru ca are o doctrina sustenabila si pentru ca nu a participat la guvernare.
  Ce-si doresc oamenii e simplu, vor sa stie adevarul spus din gura PNL.

  Si anume:

  -De ce după două luni de la alegerile parlamentare din noiembrie 2014, PLDM și PDM au anunțat formarea unei coaliții minoritare de guvernare, fără participarea liberalilor PL care au cistigat alegerile?!.
  – De ce Alianța pentru o Moldovă Europeană este susținută de PCRM si nu de PL sau PNL!?.

 8. Dar atita timp cit populatia nu este informata, nu poate avea dorinte si convingeri in aceasta directie.
  Un segment important al acestei populatii (la sate si chiar in orase) dezaproba tocmai pentru ca nu are cine-i informa si indruma.
  Daca nimeni nu se va ocupa de acest aspect al informarii, fiti sigur ca Dodonel cu rusofonii lui nu stau degeaba.
  PNL-ul, ca singurul partid ce s-a angajat in aceasta actiune nobila, ar trebui sa gaseasca acele modalitati de cuprindere a întregului teritoriu in a explica si educa pina la ultimul cetatean.
  Este imperios necesar…

 9. nu cred că este vorba de lipsă de informare la populaţia basarabeană sătească în privinţa unirii. Mai curând cred că este o atitudine românofobă derivată din ceea ce a învăţat fiecare în familie. Dacă i s-a insuflat de mic copil că românii sunt nişte faşişti exploatatori puşi să robească populaţia basarabeană dacă li se oferă ocazia sau fetişul că vorbesc maldaveneşte şi sunt maldaveni altceva decât români rezultate tot din acţiuni de autoapărare etnică. Uitaţi-vă la basarabenii care vin în România, foarte greu socializează cu moldovenii români dacă sunt în grupuri compacte,iar dacă au ceva de reproşat atunci imediat o dau pe ruseşte, ca măsură de protest finală. Ce-i de făcut bre? putem vorbi de unire în asemenea condiţii în care Constituţia RM specifică termenul de limbă maldavenească ,iar majoritatea cetăţenilor RM creştini ortodoxi se închină în bisericile lui Ivan?

 10. VOTUL OBLIGATORIU sau VOTUL DE LA 16 ANI!!!!!!! In acest mod partidele pro rusia NU vor mai castiga jumatate din voturi la toate alegerile.

 11. coressi este un rahat basarabiodfob. Uitati-va la nasul lui coroiat de grecotei si veti intelege totul. Unire! Moldovenii suntromani! coressi este un grecotei!

 12. O societate confuză care îşi va găsi cu greu azimutul câtă vreme se tot înfiinţeză fel de fel de partiduleţe şi organizaţii mai mari sau mai mici dar nu există un obiectiv major acela de a trăi într-o ţară care aparţine unei naţiuni. Platforma „Dreptate şi Adevăr” se pare că este o mişcare oportunistă care speculeză nemulţumirile populaţiei şi urmăreşte mascat volatilizarea acestor nemulţumiri în interesul structurilor neobolşevice care stăpânesc Moldova şi care erodează spiritul şi tradiţiile româneşti ale ţinutului dintre Prut şi Nistru. Protestul organizat la 3 mai a fost dirijat cu multă abilitate de organizatori, care, cred eu, nu sunt străini de interesele oligarhice din Moldova,. Criticile vorbitorilor au vizat în mod exclusiv chestiuni care se circumscriu efectelor dezastruoase care se resimt la nivelul societăţii moldave dar au fost ocolite, oare de ce, cauzele dezastrului. Spun asta pentru că furtul miliardelor-unu, două, trei, câte or fi ori abaterea de la drumul european şi propaganda duşmănoasă împotriva ţării mamă, România, precum şi sărăcia în care trăieşte marea masă a românilor moldoveni, toate sunt efectele şi nu cauza dezastrului. Cauza dezastrului este sistemul neobolşevic ce s-a instalat la Chişinău cu susţinere rusească şi care neagă şi subminează tot ceea ce reprezintă organizare şi construcţie statală specifică naţiunii române căreia îi aparţine şi comunitatea românilor moldoveni. Oligarhii din Moldova, după un model pe care nu trebuie să-l numim în mod expres, nu pot şi nici nu vor să înţelegă vaietul surd al celor care duc greul ţării pentru că au o singură ţintă – ne aliniem cu cei care sunt în măsură să ne protejeze şi garanteze averile dobândite în mod ilicit. Ei, precum alţi oligarhi din spaţiul exsovietic ,sunt exponenţii aşa zisei „burghezii proletare”, pe care o critica atât de dur părintele lor spiritual şi întemeietorul primului stat comunist din istorie, ajuns din fericire în negura istoriei. Din nefericire, însă, spusele lui Lenin se adeveresc pentru că lăcomia acestor „burghezi proletari” nu are limite, ei fiind capabili (au dovedit-o deja) să sacrifice şi cele mai nobile aspiraţii ale unui popor pentru propriul interes şi interesul clanului de tip mafiot-bolşevic căruia îi aparţin.

 13. Pt vlad

  Interesanta analiza, avem multe tangente in viziuni.

 14. NU trebuie sa asteptam mura n gura, nici ca se vor cai saracii olivarhi si neo-comunisti, problema este structurala, fiti consegventi si propagati doctrina PNL si veti castiga la urmatoarele alegeri.
  Guvernantii nu sint decat manipulatori abili, iar moldovenii sufera de un sindrom psiho-sociologic legat de trecutul lor, deci trebuie doar sa le deschideti ochii.

 15. Alegatorul moldovean trebuie pus cu spatele la perete ori va fi tara europeana ori vor continua sa se inchine unor idoli falsi si vor suferi in continuare.
  Deci fara frica inainte.

 16. Sergiule, dacă ai urmărit blogul ziarului Timpul MD ai putut vedea un articol scris cu mult talent şi realism de Ana Gherciu intitulat „Ruşinea de 9 mai”. Ei, unele comentarii ale blogărilor ( „maria” şi „tatiana”), privitoare la conţinutul acestui articol, sunt de-a dreptul jenante şi dovedesc îndoctrinarea paranoică la care a fost supusă populaţia Moldovei. În aceste condiţii, lupta politică cu rezultate foarte bune, de care tu faci vorbire, este foarte greu de dus cu mijloacele materiale şi umane de care dispune PNL. Este cazul să te implici mai mult sub aspect organizatoric şi să mobilizezi diaspora, după posibilităţile tale, în susţinerea PNL pe toate planurile.

 17. Doamna Pavlicenco, cine este doamna avocat Ana Ursachi? Nu prea inteleg. Vorbeste mereu la jurnal.tv, critica actiunile guvernantilor, „se afla” in „lupta” cu mafia. Si il serveste pe interlopul Renato Usatii. Azi l-a intampinat si s-au imbratisat. Simt ca ceva nu este la locul lui. Renato este un mancurt ordinar, adept al celui mai primitiv moldovenism de pestera. Imi ingheata sangele in vene cand il privesc, ca si cum asi vedea un sobolan. Iar cand se declara „lider national” imi vine sa vomit. Daca acesta este „luptatorul” cu mafia, atunci mai bine nu trebuie sa lupti. Care este sensul sa-l dai jos pe Filat si sa pui un colhoznic din brigada lui Kotovski?

 18. impostorule, iar ai apărut? Renato este chintesenţa a tot ce este mai bun din neamul prutonistrean. Alături de Dodonel reprezintă viitorul luminos aşteptat cu atâta nerăbdare de basarabeni. Impostorule, nu citeşti sondajele de opinie? Apropo, de ce comentezi pe blogul lui cubreacov sub numele Ion, comentariu xenofob, rasist şi şovin?

 19. coressi este un nemernic de provocator, platit cu banii FSB-ului, trimis pe forumurile basarabene sa ponegreasca in primul rand unionistii. Aceasta bruta basarabiofoba pute a mahalagioaica si a prostie endematica. Renato si cu Dodon sunt viitorul tau, vita incaltata. Te vei mai duce o data la Balti sa cumperi peste din Kamceatka de la Renato. Stiu ca ti-a placut pestele si rusii care ti l-au vandut.

 20. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  DA! DA! DA!
  IMPERATIV !
  RE-VENIREA ȘI RE-STABILIREA DREPTĂȚII ȘI ADEVĂRULUI:
  – NUMAI RE-UNIREA CU PATRIA-MAMĂ
  ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ=VECHEA DACIE STRĂBUNĂ
  NE ESTE SALVAREA
  DE MAFIA RUSO-(FILĂ) COMUNISTĂ (PRO) -OCUPANTĂ !

 21. Pentru Vlad : Ai dreptate ar trebui sa ma implic in politica, dar am si eu probleme personale si nu pot sa ma dedic unei cariere politice in RM, deaorece sint departe; rupt de realitatea RM, pot doar sa compar adevaratele valori europene si ceea ce va propun politicienii corupti din RM, sa le demasc ideile si intentiile, sa lansez idei si concepte, ceea ce nu este putin, in orice caz fara o echipa unita si competenta nu aveti sanse sa reusiti sa rasturnati opiniile publice din RM, deci voi scrie in continuare ce cred pe masura posibilitatilor, iar pe viitor cine stie poate ca voi participa si in viata publica a RM, deocamdata sint legat de o tara care a fondat UE; si am de parcurs un drum aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *