Pentru a viziona interviul apasati pe poze sau pe link.
Generalul Adrian Bradshaw a venit în România pentru a urmări personal un exercițiu comun al forțelor aliate.
„Am văzut forţele armate a trei ţări NATO şi ale uneia partenere Alianţei, cum muncesc împreună şi cum cooperează îndeaproape. Le-am văzut luptând împreună cu mare eficienţă. Sunt sigur că, dacă aţi fi văzut acest lucru, aţi fi de acord cu mine. Există, de asemenea, o solidaritate între ţările membre NATO şi cele partenere, lucru lesne de observat” – acestea sunt impresiile oficialului NATO după ce a urmărit, timp de două zile, în România, exercițiile militare comune.
Comandamente NATO în România
Generalul Bradshaw s-a interesat și de cele două centre de comandă NATO din România. „Am fost ţinut la curent cu progresul comandamentelor NATO şi vă asigur ca progresăm faţă de timpul pe care îl avem la dispoziţie şi pe care l-am promis şi la summitul din Ţara Galilor. Vorbim despre câteva măsuri defensive foarte clare. Aici, în România, am întâlnit o susţinere foarte mare pentru toate aceste măsuri”, spune adjunctul șefului forțelor aliate NATO din Europa.
„Mai multe ţări din NATO consideră că este mult mai convenabil să plaseze parte din echipament în mai multe ţări, inclusiv în România. Ceea ce trebuie ştiut însă este că nu discutăm despre amplasarea unui număr mare de soldaţi care să lupte. Mă refer doar la echipament şi la alte facilităţi militare. După cum am spus, totul pentru a fi gata să reacţionăm, într-un timp cât mai scurt, la acţiunile oricărui adversar. Şi fiecărui adversar trebuie să îi fie foarte clar că suntem gata să reacţionăm într-un timp cât mai scurt şi că vom reuşi să ne pregătim apărarea”, a explicat generalul rolul acestor comandamente.
„În această dimineaţă (miercuri – n.r..) am fost în Constanţa. Am vorbit despre integrarea forţelor NATO într-un comandament format dintr-un număr mic de ofițeri care sa faciliteze forța de reacție rapidă și desigur am vorbit despre un comandament format din reprezentanți ai patru națiuni din sud-est care vor fi acolo gata să comande forțele NATO. NATO nu mută un număr mare de forțe combatante în regiune. Ceea ce noi facem este să amplasăm facilitățile care să ne permită să acționăm extrem de repede în cazul unei amenințări”, a completat generalul.
Marea Britanie va avea ofiţeri amplasaţi în aceste comandamente, a confirmat Adrian Bradshaw.
Funcționarea Alianței
„Fiecare ţară NATO, luată individual are propriile vulnerabilităţi. Dar ele nu functionează singure. Sunt parte a unei alianţe foarte puternice formate din 28 de naţiuni. Suntem foarte convinşi de faptul că un atac venit asupra uneia dintre ţările NATO înseamnă un atac asupra tuturor ţărilor”, a dat asigurări înaltul oficial militar.
„Noi nu ne aşteptăm la un atac. Noi suntem o alianţă cu scop defensiv şi vom fi puternici în a ne apăra”, spune, însă, Adrian Bradshaw.
„NATO stă foarte bine în spatele articolui 5 din Tratatul de la Washington privind apărarea colectivă. Toată lumea trebuie să înțeleagă astăzi. Iar ceea ce facem astăzi este pentru a ne asigura că structura noastră este puternică şi pregătită pentru a ne apăra”, a punctat adjunctul șefului forțelor aliate din Europa.
„Cred că trebuie să facem un pas în spate şi să privim spre Crimeea, acolo unde am văzut cum un stat suveran a fost schimbat cu forţa. Este o situaţie care nu este binevenită şi e îngrijorătoare schimbarea modului în care sunt practicate relaţiile internaţionale din Europa de după Războiul Rece”, spune Sir Adrian Bradshaw.
Tocmai de aceea, Bradshaw consideră că Alianța trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu: „Este clar că toate ţările din estul Europei sunt îngrijorate, dar comportamentul agresiv al Rusiei are efect asupra tuturor, atât din estul Alianței, cât şi cele din vest. Cu toţii sunt îngrijoraţi de modul în care liniile internaţionale au fost trasate şi suntem foarte hotărâți ca: 1- apărarea noastră să fie gata şi 2. ca Rusia să fie convinsă că există şi un alt mod de a coopera în Europa secolului XXI”.
Relațiile cu Rusia
„Cred că am văzut foarte multe aspecte ale presiunilor venite din partea Rusiei care au fost aplicate pe plan extern. Toate fac parte din acelaşi stil în care au acţionat în Crimeea şi în sud-estul Ucrainei. Şi după cum am spus, modul în care noi trebuie să îi convingem să renunţe la acest mod de a acţiona este ca noi să ne menţinem foarte puternici şi apoi făcând un pas spre momentul când vom putea avea o relaţie cu Rusia”, spune generalul.
„Cred că nu este bine să privim spre declarații individuale. Noi trebuie să privim în general atmosfera din această regiune, care s-a deteriorat şi s-a schimbat în urma intervențiilor ruşilor în Crimeea şi estul Ucrainei. Cu toţii trebuie să privim spre acest lucru. Dar sunt sigur că ţările membre NATO sunt puternice şi pregătite. Noi suntem o alianță defensivă, cu membri foarte puternici”, dă asigurări generalul Bradshaw.
Tineti minte cind Ucraina s-a suparat pe Romania si a facut un nou brat al Dunarii care a dus la distrugerea faunei si ne-a tras o mare tzeapa cu Insula Serpilor?
Si acum vor sa li se planga de mila… dar ei uita cum s-au comportat .
Rusia dorea reanexarea Crimeei inca de la pierderea ei, in 1954. De atunci au tot infiltrat rusi in acel spatiu ,,,
Ce face Rusia cu atata pamint ? Au aproape jumatate din uscatul planetei si tot mai vor ? Pana acum mare lucru n-au facut cu el… exista vreo explicatie logica ?
Nu exista explicatie logica, doar cea militare si geostrategica, americanii doreau sa-si puna baze militare sub coasta Rusiei , deci a fost o reactie a Rusilor sa-si protejeze teritoriul.
Cu parere de rau noi facem parte din zona lor de influenta, pe ei Rusi nu-i intereseaza sa ne creeze conditii economice favorabile si buna-stare à populatiei sau stat social asa cum este conceput in multe din statele membre UE.
RUSIA are un singur interes, control militar si strategic in regiune, pastearea neutralitatii statelor tampoane, ucraina,belarus,moldova, de aceea rivnesc crearea unei Novorusii pe ter ucrainei si moldovei, o vor realiza cu forta in 5 ,10 poate 20 ani, daca noi moldovenii cu studii si fara nu vom intelege intentiile rusiei si pericolul direct, campul propagandistic si informational rusesc este prielnic ca sa manipuleze populatia din RM, politiienii corupti si plini de pacate ne duc exact in acea directie , deci doar cu schimbarea clasei politice noi si orientare 100 % spore NATO, UE, éventualité u ite cu Romania , daca va cette populatia.
Deja statut RM nu are nici o legitimitate , statut legitim al MOLDOVA îlot este Romania, asta trebuie sa o inteleaga toti, si sa doareasca unirea , altfel rusii va vor minti si manipula in continuare. Nu va fi nici un progres in économie, societate etc. Deja RM este stat falimentar datprita acestor politici rusesti.
Rusii sint o natiune care si baga nasul cam peste tot, la fel ca americanii, dar diferenta intre ei este ca SUA este un stat construit pe principii democratice si capitaliste iar Rusia bazat pe o cultura anti capitalista si nationalism rusesc, ceea ce nu ne convine, ne convine sa acceptam capitalismul si sa traim dupa principiile democratice.
Cel putin moldovenii din tarile UE sint perfect iintégrati cu salarii europene intre 1.500 si 2000 euro in unele cazuri si mai bine, nu se deosebesc de Europenii de bastina pentru ca Moldovenii sint europeni din nastere si strabuni.
In office caz sint ferm convins ca veti intelege cine conduce in limea asta si pe ce principii se traeste si care este sistemul productiv, altfel o sa deveniti o colonie a Rusiei, daca nu va place demicratia poftim portile siberiei sint deschise pentru toti rusofilii si prostofilii din Moldova, daca poporul nu va pune presiune si nu va schimba guvernarea dezastrul din RM va continua, iar Moldova prpbabil va deveni CUBA europei.
Unica solutie a 2 revolutie si refondarea statului RM pe principii unei democratii occidentale sau Unire cu Romania.
Nu este timp pentru iluzii,accelerati actiunile pentru unire si retineti ca este unica solutie pentru integrare in lumea civilizata.Singura,fara tara mama Romania integrarea nu va fi posibila nici in 20 de ani.
http://basarabia-bucovina.info/2014/03/22/acad-dinu-c-giurescu-despre-basarabia-bucovina-info-in-revista-magazin-istoric-o-realizare-in-slujba-istoriei-si-civilizatiei-romanesti-spre-folosul-nostru-al-tuturor/
Articolul profesorului Dinu C. Giurescu din Magazin Istoric:
Un „proiect interactiv”: Basarabia-Bucovina
Acad. Dinu C. Giurescu
Academician Dinu C Giurescu via Roncea Ro
,,Întemeiată ca stat de sine stătător la 1359 Moldova ajunge, în câteva decenii, la hotarele ei fireşti – Nistru spre răsărit, Dunăre şi Marea Neagră, la sud. „Marele singur stăpânitorul domn Io Roman, voievod al Ţării Moldovei de la munţi şi până la ţărmul mării“ – citim într-un hrisov din 30 martie 1392.
Expansiunea Imperiului Otoman la Dunăre, aduce şi o amputare în Sud-est a teritoriului Moldovei, odată în 1484 când Chilia şi Cetatea Albă sunt ocupate de armatele otomane şi a doua oară în 1538 când Tighina şi întreg Bugeacul sunt anexate la Imperiu.
Dar tradiţia se menţine statornică. În diploma imperială dată de ţarul Petru cel Mare domnului Moldovei Dimitrie Cantemir la Luţk la 13/24 aprilie 1711, sunt explicit arătate hotarele Moldovei, din Transilvania şi Ţara Românească până la Nistru (inclusiv Tighina şi Bugeacul).
Prima împărţire a Poloniei între Prusia, Austria şi Rusia (1772) a adus, pe cale de consecinţă, şi o amputare majoră a teritoriului Moldovei: partea de nord denumită ad-hoc Bucovina – 10.441 km² – este cedată de Poarta Otomană Austriei (Convenţia din 26 aprilie/7 mai 1775). A doua împărţire a Moldovei are loc prin pacea de la Bucureşti (28 mai 1812) când tot teritoriul dintre Prut şi Nistru până la Dunăre – numit atunci Basarabia – este anexat de Imperiul Rusiei (44.500 km²).
În acest fel, Moldova a fost împărţită în trei: Bucovina la Austria, Basarabia la Rusia, iar principatul Moldovei a rămas în partea dintre Carpaţi şi Prut.
Aceasta impartire nu a schimbat caracterul moldovenilor, vorbim aceeasi limba si cu acelas grai, doar ca ideologic s-au creat obstacole, fiecare imperiu à tins sa creeze o alta constiinta nationala.
Deci momentul trezirii a venit cine ne impiedica sa redevenim o Moldova unita in cadrul Romaniei si cu parlament regional, asa cum este organizata germania cu sistemul de parlament federal central si landuri , sau bundesrat-uri, asa trebuie sa facem?si noul stat al tuturor romanilor, si fiecare sa-si gestioneze afacerile si resursele, e clar ca Unirea nu o vor in primul rind cercurile elitei politice corupte din Romania, nu le-ar conveni asa stat cu cetateni liberi, cu romani liberi de dictatura bucurestiului.
Dar asta e realitatea Romania trebuie reformata, cred ca dn Iohannis este un presedinte inteligent si va face acest pas pentru binele tuturor romanilor. Apoi locul Basarabiei este in si ul Moldovei istorice. Asa sa fie si sa ne ajute dumnezeu, NATO si UE.
bre Sergiu, vorbeşti ca să nu adormi! România nu vrea unirea cu Republica Moldova? clasa politică românească nu vrea? bre, lasă vrăjeala şi uită-te în curtea proprie, unde peste 70% dintre basarabeni sunt înpotriva unirii cu Ro. Apropo, parlament regional? într-un stat unitar ca în Germania!!!!!dar ce, voi basarabenii sunteţi mai cu moţ?
Daca unirea Basarabiei cu Romania se va produce, sper cat mai curand, trebuie sa stie tot leatul ca unirea nu inseamna regiuni autonome, drepturi ultraspeciale lu` x,y,z ca asa vrea muschiul lu` nenea Iura din raionul Cracanatii din Deal. Romania nu tolereaza si nu accepta, regiuni autonome, Parlament regional sau nustiu ce aiureli viseaza unii…,alooo, copii, cred ca aveti o imagine total distorsionata despre Romania, aici nu merge vrajeli rusofone si alte bazaconii. Chisinaul este un oras maricel, 500.000 locuitori, ar fi al doilea ca marime dupa Bucuresti dar cred ca nu intra in primele 10 d.p.d.v. economic, e un oras slab ca putere economica. Chisinaul va fi un oras mare din RO si nimic altceva, Gagauzia sau cum ii zice nu va exista, este mai mult decat evident, la fel Transnistria, in componenta Ro nu pot intra tinuturi care doresc autonomie sau alte forme statale, Ro este stat unitar si indivizibil.
Sergiu, pt. cultura ta, in RO 80-85% din populatie, maine, voteaza unirea, poti intelege asta. Scriu acest lucru in cunostinta de cauza, pe baza unor sondaje extrem de profesioniste facute de agentii speciale din RO…,nu vor aceasta unire ungurii, ii inteleg, nu mai pot intra in Parlamentul RO, nu mai pot face pragul de 5%, apoi mai e o categorie mixta de oameni dezinformati dar si informati, acestia din urma privesc RM ca un amalgam romano-slav care ar trage RO inapoi economic, sunt cei care se conduc dupa conceptul ” doar cu..l lor conteaza”, exista peste tot, egoisti si oameni limitati. Deci despre ce vorbim, unirea a fost, cu mici exceptii, blocata la Chisinau, sigur, putem discuta de implicarea Moscove dar in pricipiu, clasa politica de la Chisinau a fost mereu una de pisorcosi si fricosi dar mai ales tradatori de neam, au manipulat in stanga si-n dreapta poporul si s-a ajuns unde s-a ajuns. Nu vezi un politician de clasa in RM, numai oameni neseriosi…,exista cativa dar n-au parghii ca sa-i vedem ce-ar face pt. ca de zis nu e greu, cu facutul stam prost. Cine are curaj in RO sa iasa pe postul TV si sa afirme ca nu doreste readucerea Basarabiei acasa, cine este nebun sa se sinucida, a doua zi e terminat politic si amentat cu moartea in urmatorii 10 ani daca scapa nelinsat in zilele urmatoare. Sondajele de opinie sunt individuale si secrete, acolo poti sa-ti spui parerea, nu va sti nimeni ce vrei cu adevarat tu.