Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, a ajuns la sediul DNA în jurul orei 22.30 şi nu a dorit să dea declaraţii. Omul de afaceri a fost adus la DNA după ce procurorii i-au percheziţionat locuinţa din Voluntari, judeţul Ilfov.
Înainte de miezul nopţii, Sergiu Lucinschi a fost reţinut pentru 24 de ore, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi fiind scos din sediul DNA încătuşat.
DNA a confirmat, într-un comunicat de presă, că luni au avut loc percheziţii la o locaţie din judeţul Ilfov într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014 – martie 2015. În cauză, procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
Sergiu Lucinschi ar fi pretins suma de 4.000.000 euro in perioada decembrie 2014-martie 2015, potrivit unor surse judiciare citate de România TV.
Încă puțin, și DNA va trece și fizic Prutul. Dar politic – deja a trecut, pentru că l-a reținut pe fiul Aiatolahului centrismului antiromânesc în R.Moldova, Tartarul partidelor stataliste, fals europene, Rezidentul intereselor Kremlinului, Patriarhul moldovenismului – toate alături de comuniști. Și creator de partide peledemiste, menite să împiedice combaterea corupției și Reîntregirea României.Toți – stataliști și antiromâni, dar cu afaceri în România, unde se mai și comportă ca la Chișinău…
Suntem mândri că PNL a avut în alegeri o Platformă super de integrare românească și de pregătire a Reîntregirii în 2018, pentru că integrarea în Europa poate fi numai prin Unirea cu România, Platformă pe care acum toți o preiau în mesaje – în primul rând crearea unei Filiale DNA la Chișinău.
Poate, cu acest caz al feciorașului lui Lucinschi, care spunea la Moscova, după o pierdere masivă la cazino, că ”tata are o moșie cu vreo patru milioane de sclavi” – a scris un ziar condus de Elena Zamura acum câțiva ani… – se vor mai trezi promoskoviții și îi vor răspunde lui Pirkka Tapiola cum de se poate fura atât de mult într-un stat atât de mic precum Moldova…
Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova e cercetat pentru CORUPŢIE
Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Sergiu Lucinschi a fost audiat, luni seară, într-un dosar în care este cercetat de procurori pentru infracţiuni de corupţie.
Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, a ajuns la sediul DNA în jurul orei 22.30 şi nu a dorit să dea declaraţii. Omul de afaceri a fost adus la DNA după ce procurorii i-au percheziţionat locuinţa din Voluntari, judeţul Ilfov.
Înainte de miezul nopţii, Sergiu Lucinschi a fost reţinut pentru 24 de ore, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi fiind scos din sediul DNA încătuşat.
DNA a confirmat, într-un comunicat de presă, că luni au avut loc percheziţii la o locaţie din judeţul Ilfov într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014 – martie 2015. În cauză, procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
Sergiu Lucinschi ar fi pretins suma de 4.000.000 euro in perioada decembrie 2014-martie 2015, potrivit unor surse judiciare citate de România TV.
Vitalia Pavlicenco
Care sunt ACUZAŢIILE pentru care SERGIU LUCINSCHI, fiul fostului preşedinte moldovean, a fost reţinut de DNA
DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 30 martie, respectiv 31 martie, a omului de afaceri Sergiu Luncincshi, fiul fostului preşedintele al Republicii Moldova, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de șantaj şi trafic de influență. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Constantin Comănean, ofițer de poliție din cadrul DIICOT, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Citeşte şi: Sergiu Lucinschi, reţinut de DNA. Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova e cercetat pentru CORUPŢIE
În ordonanța procurorilor DNA sunt dezvăluite acuzaţiile pentru care s-a dispus reţinerea celor doi inculpaţi.
„În perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea altor persoane, a exercitat asupra unui om de afaceri, acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la D.I.I.C.O.T pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă).
De asemenea, inculpatul i-a promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor într-o infracțiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează.
Totodată, în același context, inculpatul Comăneanu Constantin, ofițer de poliție care desfășura activități specifice în același dosar, printr-un intermediar, i-a solicitat omului de afaceri o sumă de bani, inițial neprecizată, afirmând că poate influența modul de soluționare al dosarului respectiv.
Mai mult, pentru a-i întări încrederea, inculpatul Comăneanu Constantin, prin același intermediar, i-a transmis omului de afaceri o copie a plângerii depusă de inculpatul Lucinschi Sergiu și i-a comunicat totodată că se va lua împotriva lui măsura arestării, lucru care s-a și întâmplat ulterior.
Având în vedere că informațiile se confirmaseră, după punerea sa în libertate, omul de afaceri a fost de acord să îi înmâneze intermediarului suma de 30.000 euro, din cei 50.000 de euro pretinși inițial, în vederea rezolvării favorabile a dosarului său.
Din această sumă, la data de 30 martie 2015, persoana intermediară a remis suma de 5.000 de euro inculpatului Comăneanu Constantin, împrejurarea în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În aceeași perioadă, pentru a adăuga presiunii descrise mai sus un mijloc de constrângere și mai puternic, în concordanță cu cuantumul sumei respective, inculpatul Lucinschi Sergiu a pretins că are influență, direct și indirect (mediat), asupra organelor judiciare implicate în instrumentarea unor cauze penale care-l priveau pe omul de afaceri.
În acest sens, inculpatul Lucinschi Sergiu i-a mai promis omului de afaceri că va determina organele judiciare să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv efectuarea de demersuri pentru ridicarea unor sechestre instituite asupra bunurilor omului de afaceri și pentru soluționarea dosarelor într-o manieră favorabilă acestuia din urmă, indiferent de probele existente.
La data de 17 martie 2015, pentru acest «ajutor», inculpatul Lucinschi Sergiu a pretins și a primit de la omul de afaceri, dreptul de creanță asupra sumei de 2.000.000 euro, în forma unui contract fictiv de împrumut.
Prin acest document, omul de afaceri recunoștea că ar datora personal inculpatului Lucinschi Sergiu suma de 2.000.000 euro, angajându-se să îi restituie pana la data de 24 decembrie 2015.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Inculpaților Lucinschi Sergiu și Comăneanu Constantin li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentați la data de 31 martie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul DNA.
DNA: Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, complice la şantaj, alături de un fost şef din cadrul DIICOT
Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, şi Remus Jurj-Tudoran, fost procuror-şef al unui birou în cadrul DIICOT, sunt urmăriţi penal de DNA pentru complicitate la şantaj, în dosarul fiului fostului preşedinte moldovean Pretru Lucinschi, Sergiu Lucinschi.
Procurorii DNA au anunţat, marţi, că există indicii şi date care arată că avocatul Radu Pricop şi procurorul Remus Jurj-Tudoran au săvârşit infracţiunea de complicitate la şantaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.
În ordonanțele procurorilor se arată că „în perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea suspecților Pricop Radu și Jurj Tudoran Remus, a exercitat asupra unui om de afaceri, acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la D.I.I.C.O.T, ce face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă)”.
Potrivit anchetatorilor, Radu Pricop, soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, a redactat plângerea penală ce făcea obiectul dosarului în cauză, dar şi soluţii nelegale pentru remiterea sumei de 4 milioane de euro drept o datorie fictivă.
DNA arată că Sergiu Lucinschi i-a promis omului de afaceri şantajat că va depune diligențele necesare pentru schimbarea încadrării juridice a tuturor faptelor în infracțiunea de „gestiune frauduloasă”, pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta urma să înceteze. „În aceeași perioadă, pentru a adăuga presiunii descrise mai sus un mijloc de constrângere și mai puternic, în concordanță cu valoarea sumei respective, inculpatul Lucinschi Sergiu a pretins că are influență, direct și indirect (mediat), asupra organelor judiciare implicate în instrumentarea unor cauze penale care-l priveau pe omul de afaceri. În acest sens, inculpatul i-a mai promis omului de afaceri că va determina organele judiciare să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv efectuarea de demersuri pentru ridicarea unor sechestre instituite asupra bunurilor omului de afaceri și pentru soluționarea dosarelor într-o manieră favorabilă acestuia din urmă, indiferent de probele existente. La data de 17 martie 2015, pentru acest „ajutor”, inculpatulLucinschi Sergiu a pretins și a primit de la omul de afaceri, dreptul de creanță asupra sumei de 2.000.000 euro, în forma unui contract fictiv de împrumut. Prin acest document, omul de afaceri recunoștea că ar datora personal inculpatului Lucinschi Sergiu suma de 2.000.000 euro, angajându-se să îi restituie până la data de 24 decembrie 2015″.
Implicarea lui Radu Pricop şi Remus Jurj-Tudoran, fost procuror şef al Biroului de combatere a criminalităţii economico-financiare şi a spălării banilor în cadrul DIICOT, este explicată astfel de procurorii DNA:
„Concret, suspectul Pricop Radu l-a sprijinit în activitatea infracțională pe inculpatul Lucinschi Sergiu, prin redactarea, în anul 2013, a plângerii penale ce face obiectul unui dosar penal și prin formularea ulterioară (decembrie 2014-martie 2015) a mai multor soluții nelegale, pentru remiterea sumei de 4.000.000 euro către inculpatul Lucinschi Sergiu, inclusiv cea privind recunoașterea unei datorii fictive, care a fost acceptată de omul de afaceri, sub imperiul constrângerilor repetate.
Care sunt ACUZAŢIILE pentru care SERGIU LUCINSCHI, fiul fostului preşedinte moldovean, a fost reţinut de DNA
Suspectul Jurj Tudoran Remus, în calitate de procuror DIICOT, având în instrumentare două dosare penale care-l priveau pe același om de afaceri, printre care și cauza anterior menționată, în perioada ianuarie 2015-martie 2015, l-a sprijinit în mod constant pe inculpatul Lucinschi Sergiu, prin dirijarea unor momente ale anchetei penale într-o manieră fie favorabilă, fie nefavorabilă omului de afaceri cercetat, în funcție de cum decurgeau discuțiile pentru remiterea banilor.
Astfel, la data de 19 februarie 2015, suspectul Jurj Tudoran Remus a emis, cu încălcarea dispozițiilor legale privind organul judiciar competent (în speță instanța de judecată), o ordonanță prin care i-a permis omului de afaceri părăsirea pentru 5 zile a teritoriului României, cu destinația Zambia.
Ulterior, la 06 martie 2015, cu prilejul prelungirii măsurii controlului judiciar față de omul de afaceri, într-una dintre cauze, suspectul Jurj Tudoran Remus, i-a comunicat acestuia că are în lucru și alt dosar penal și că, dacă cele sesizate se vor confirma, va lua măsurile care se impun. Această presiune a fost pusă asupra omului de afaceri ca urmare a discuțiilor anterioare, contradictorii, dintre acesta și inculpatul Lucinschi Sergiu, cu privire la acceptul de a-i remite banii”.
Suspecților Remus Jurj Tudoran și Radu Pricop li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.
Petru Lucinschi, fostul preşedinte moldovean, despre reţinerea fiului său: „Eu pur şi simplu sunt ŞOCAT”
DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedintele al Republicii Moldova, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de șantaj şi trafic de influență. Alături de el este şi Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, care are calitatea de suspect. Petru Lucinschi s-a declarat „şocat” de reţinerea fiului său.
Petru Lucinschi, tatăl omului de afaceri Sergiu Luncinschi şi fost preşedinte al Republicii Moldova, a declarat în exclusivitate pentruPRIME.md, că este „şocat” de ce se întâmplă cu fiul său.
„Eu știu numai ceia ce cunosc, cunosc că fiul meu are un business și eu nu înțeleg un lucru, un litigiu de business este prezentată ca la un nivel politic. Probabil că e necesar de un show, e cam puțin ce se întâmplă în România și mai este nevoie încă de unul, fiindcă s-ar părea că e un litigiu economic. Din ceia ce știu eu feciorul meu un an și jumătate în urmă mi-a spus că el pe partenerii lui i-a dat în judecată fiindcă i-au furat businessul. Pe parcursul acestui timp tot îl mai întrebam, iar el răspundea că nu vor să-l ia în examinare. Nu-l examinează. Peste un an și jumătate pleacă procurorul care s-a ocupat cu chestia aceasta, așa și nu l-au pus pe rol acest dosar. Apoi au vrut să se împace și amabil să rezolvăm această problemă. A trecut timpul, iar apoi feciorul îmi spune că gata ne-am înțeles. Ei au recunoscut că îi sunt datori și parcă problema a decăzut, ca peste câteva săptămâni să aud această informație la televizor. Eu pur și simplu sunt șocat! El s-a adresat în judecată că l-au furat, ca peste un an și jumătate să se întâmple ceia ce s-a întâmplat acum. Detaliile o să le vedem, dar eu sunt foarte mirat. În toate domeniile sunt niște limite. Eu îl cunosc pe feciorul meu, el nu are calitățile acestea, este un om foarte deschis, întotdeauna este disponibil să discute”, a afirmat fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, pentru PRIME.md.
Citeşte şi: Sergiu Lucinschi, reţinut de DNA. Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova e cercetat pentru CORUPŢIE
Sergiu Lucinschi ar fi pretins suma de 4.000.000 euro in perioada decembrie 2014-martie 2015, potrivit unor surse judiciare.
DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 30 martie, respectiv 31 martie, a omului de afaceri Sergiu Luncincshi, fiul fostului preşedintele al Republicii Moldova, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de șantaj şi trafic de influență. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Constantin Comănean, ofițer de poliție din cadrul DIICOT, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
deocamdată Sergiu Lucinschi este învinuit ,nu este condamnat cu toate că DNA deţine probe certe în privinţa sa. O eventuală condamnare a fiului fostului preşedinte basarabean îi va speria la culme pe actualii guvernanţi de pe malurile Bâcului fapt ce va determina mai mult ca sigur reacţii românofobe şi antieuropene în viitoarele lor decizii.
Oficial american: Noi nu investim în Moldova ca oamenii bogați să devină și mai bogați
Statele Unite ale Americii oferă suport financiar Republicii Moldova pentru a reduce sărăcia, pentru a ajuta fermierii fără posibilități, dar nu pentru a îmbogăți pe cei care sunt deja bogați. O asemenea declarație a fost făcută astăzi de Jeffrey Goveia, director adjunct al Corporației Provocările Mileniului în Republica Moldova, în Republica Moldova, în cadrul lansării unui mecanism finanțare, sprijinit de Guvernul Statelor Unite ale Americii.
„Suportul Statelor Unite este pentru a ajuta fermierii de aici, dar și pentru a stabili o legătură de lungă durată, inclusiv prin intermediul Programului Compact. Marea îngrijorare era că miciii fermieri nu dispun întotdeauna de gaj și asta era una din problemele principale”, a declarat oficialul american în cadrul lansării mecanismului de finanțare.
„Avem nevoie să fie făcute aceste ultime investiții în cadrul acestui Program și credem că oamenii vor face aceste investiții, iar întrebarea la care încercăm să găsim un răspuns este cine vor fi acești oameni. Misiunea Corporației Provocările Mileniului este să reducă sărăcia. Noi nu am investit în Moldova 262 de milioane de dolari ca oamenii bogați să de vină și mai bogați. Noi am investit acești bani pentru a-i ajuta pe fermierii care nu au posibilități ca să rămână în Moldova, să ofere copiilor lor o educație bună și să aibă o viață mai bună”, a mai punctat Jeffrey Goveia.
Mecanismul de finanțare lansat astăzi prevede achiziționarea în rate a echipamentelor pentru agricultura performantă irigată, iar bugetul total al noului mecanism alcătuiește 2,2 milioane de dolari.
Jeffrey Goveia, director adjunct al Corporației Provocările Mileniului în Republica Moldova, și-a exprimat speranța că noul mecanism de susținere a fermierilor va spori investițiile în sectorul agricol și va stimula aplicarea tehnologiilor moderne agricole bazate pe irigare.
La rândul său, Valentina Badrajan, directorul executiv al FPM Moldova, a precizat că noul mecanism le oferă posibilitate fermierilor să beneficieze de irigare și să treacă la cultivarea produselor agricole de valoare înaltă.
Acest mecanism este complementar la Programul de credite Compact pentru investiții în infrastructura post-recoltare prin intermediul căruia au fost deja acordate împrumuturi în valoare de peste 9,3 milioane dolari SUA, a menționat directorul FPM Moldova.
Programul Compact este un program de asistenţă oferit Republicii Moldova de către Guvernul SUA prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului pentru perioada 2010-2015.
De acord categoric cu titlul! Si sustin cu ambele maini.
Totusi dna Pavlicenco, dupa parerea mea, nu e bine sa va laudati cu esecul de la alegeri, caci impuscand in van ati irosit resursele – timpul si credibilitatea tarii in fata partenerilor europeni. Ati avut curajul, nu si intelepciunea.
Acum insa, aveti o a doua sansa. Presupun ca CE va initia niste resetari in politicul moldovenesc, cuiva ii place Leanca, cuiva ii va fi pe plac Pavlicenco.
Apropo, privitor la Unire – terenul trebuie intai arat, apoi semanat.
Mult succes si indrazneala! @->–
DNA: Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, complice la şantaj, alături de un fost şef din cadrul DIICOT
Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, şi Remus Jurj-Tudoran, fost procuror-şef al unui birou în cadrul DIICOT, sunt urmăriţi penal de DNA pentru complicitate la şantaj, în dosarul fiului fostului preşedinte moldovean Pretru Lucinschi, Sergiu Lucinschi.
Procurorii DNA au anunţat, marţi, că există indicii şi date care arată că avocatul Radu Pricop şi procurorul Remus Jurj-Tudoran au săvârşit infracţiunea de complicitate la şantaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.
În ordonanțele procurorilor se arată că „în perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea suspecților Pricop Radu și Jurj Tudoran Remus, a exercitat asupra unui om de afaceri, acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la D.I.I.C.O.T, ce face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă)”.
Potrivit anchetatorilor, Radu Pricop, soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, a redactat plângerea penală ce făcea obiectul dosarului în cauză, dar şi soluţii nelegale pentru remiterea sumei de 4 milioane de euro drept o datorie fictivă.
DNA arată că Sergiu Lucinschi i-a promis omului de afaceri şantajat că va depune diligențele necesare pentru schimbarea încadrării juridice a tuturor faptelor în infracțiunea de „gestiune frauduloasă”, pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta urma să înceteze. „În aceeași perioadă, pentru a adăuga presiunii descrise mai sus un mijloc de constrângere și mai puternic, în concordanță cu valoarea sumei respective, inculpatul Lucinschi Sergiu a pretins că are influență, direct și indirect (mediat), asupra organelor judiciare implicate în instrumentarea unor cauze penale care-l priveau pe omul de afaceri. În acest sens, inculpatul i-a mai promis omului de afaceri că va determina organele judiciare să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv efectuarea de demersuri pentru ridicarea unor sechestre instituite asupra bunurilor omului de afaceri și pentru soluționarea dosarelor într-o manieră favorabilă acestuia din urmă, indiferent de probele existente. La data de 17 martie 2015, pentru acest „ajutor”, inculpatul Lucinschi Sergiu a pretins și a primit de la omul de afaceri, dreptul de creanță asupra sumei de 2.000.000 euro, în forma unui contract fictiv de împrumut. Prin acest document, omul de afaceri recunoștea că ar datora personal inculpatului Lucinschi Sergiu suma de 2.000.000 euro, angajându-se să îi restituie până la data de 24 decembrie 2015″.
Implicarea lui Radu Pricop şi Remus Jurj-Tudoran, fost procuror şef al Biroului de combatere a criminalităţii economico-financiare şi a spălării banilor în cadrul DIICOT, este explicată astfel de procurorii DNA:
„Concret, suspectul Pricop Radu l-a sprijinit în activitatea infracțională pe inculpatul Lucinschi Sergiu, prin redactarea, în anul 2013, a plângerii penale ce face obiectul unui dosar penal și prin formularea ulterioară (decembrie 2014-martie 2015) a mai multor soluții nelegale, pentru remiterea sumei de 4.000.000 euro către inculpatul Lucinschi Sergiu, inclusiv cea privind recunoașterea unei datorii fictive, care a fost acceptată de omul de afaceri, sub imperiul constrângerilor repetate.
Care sunt ACUZAŢIILE pentru care SERGIU LUCINSCHI, fiul fostului preşedinte moldovean, a fost reţinut de DNA
Suspectul Jurj Tudoran Remus, în calitate de procuror DIICOT, având în instrumentare două dosare penale care-l priveau pe același om de afaceri, printre care și cauza anterior menționată, în perioada ianuarie 2015-martie 2015, l-a sprijinit în mod constant pe inculpatul Lucinschi Sergiu, prin dirijarea unor momente ale anchetei penale într-o manieră fie favorabilă, fie nefavorabilă omului de afaceri cercetat, în funcție de cum decurgeau discuțiile pentru remiterea banilor.
Astfel, la data de 19 februarie 2015, suspectul Jurj Tudoran Remus a emis, cu încălcarea dispozițiilor legale privind organul judiciar competent (în speță instanța de judecată), o ordonanță prin care i-a permis omului de afaceri părăsirea pentru 5 zile a teritoriului României, cu destinația Zambia.
Citeşte şi Petru Lucinschi, fostul preşedinte moldovean, despre reţinerea fiului său: „Eu pur şi simplu sunt ŞOCAT”
Ulterior, la 06 martie 2015, cu prilejul prelungirii măsurii controlului judiciar față de omul de afaceri, într-una dintre cauze, suspectul Jurj Tudoran Remus, i-a comunicat acestuia că are în lucru și alt dosar penal și că, dacă cele sesizate se vor confirma, va lua măsurile care se impun. Această presiune a fost pusă asupra omului de afaceri ca urmare a discuțiilor anterioare, contradictorii, dintre acesta și inculpatul Lucinschi Sergiu, cu privire la acceptul de a-i remite banii”.
Suspecților Remus Jurj Tudoran și Radu Pricop li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.
Pt Robin
Pai, daca nu am arata noi – cine a arat?
Multumesc, Dna, pentru raspuns.
Cu tot respectul, dar pare ca terenul nici macar nu se curata de paragina. Unde vreti sa semanati semintele Unirii? – intrebare retorica.
Succes!