RM e condusă de gruparea antiromânească ”Snegur-Lucinschi-Voronin-Putin”

turmaApropo de ”harbuz” – oare nu PNL a fost cel care a anticipat povestea PLDM-ului cu harbuzul? Acum v-ați convins?

M-am săturat să scriu despre asta. Și, totuși, parcă nu poți renunța să le mai spui, o dată, lucrurilor pe nume. În speranța că cineva va înțelege, odată și odată, că bătutul pasului pe loc, prin votarea prorușilor, inclusiv mascați cu slogane proeuropene, nu duce decât la lipsă de viitor.

E puternică frăția înaltei nomenclaturi comuniste, reprezentate la noi de primii trei din titlu, care au reușit, rămași sub ascultarea celuia ce le cunoaște trecutul, să își plaseze mereu la manivela puterii prâslele, șantajabile și ele, prin păcatele aceluiași trecut kgb-ist. Avem această situație, și după 24 de ani de la proclamarea Independenței.

Scopul, evident, este rămânerea pe orbită rusească, pentru un scut în fața eventualei cereri de socoteală pentru faptele săvârșite.

Și cât o să continue așa? Atâta timp cât avem în jur lași, oameni fără caracter, care abia așteaptă o labă păroasă, ca să o lingă…

M-am uitat la zișii oameni de știință, de la Academia Moldovenească, unde oameni pe care îi credeam cu demnitate, stăteau spăsiți și depersonalizați, făcând figurație în gața unui Neika-Nimeni, care le spunea povești cu matrioște, într-o limbă, evident, păsărească – o realizare nemaipomenită după atâta amar de vreme scursă de la adoptarea grafiei latine și a statutului de limbă de stat pentru româna din RM.

În general, ați observant că, practic, nu mai avem presă liberă în această RîMă amărâtă? Îi mai auzi pe cei ce cântau ditirambi ”proeuropenilor”, care vor fi conduși acum de cel mai mare proeuropean Voronin? Sau au devenit miniștri?

Oare Cristi Tabără va mai rămâne în stânga Prutului, ca să justifice acțiunile și pârțurile falsei coaliții ”europroruse”?

Cu multă tristețe,

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. ASASINATE CONTRA UNIONISTILOR
  –––––––––––––––––––-
  78. – Ionică Butmalai /1964-2014/. Primul deputat din fostul Parlament care
  s-a declarat deschis UNIONIST la o întrevedere cu Președintele României
  Klaus Johannis. Vroia sa faca o declaratie publica despre securitatea RM si sa demaste agentii filorusi din Guvernul RM in solda Kremlinului.
  Pentru acest lucru cât si pentru pozitia lui tranșantă anti-mafiotică și anti-oligarhică a fost împușcat la Cahul. SIS-temul
  anti-uman și anti-românesc manipulează opinia publică cu povești de „sinucidere”, etc. Vlad Gheorghe Filat, Șeful PDLM l-a marginalizat totalmente și SIS-tematic pe Butmalai în ultimii ani din cauza UNIONISMULUI !

 2. PACAT SI DUMNEZEUSA-L IERTE DAR NU A AVUT TACTICA SI NU A STIUT SA-SI ASCUNDA INTENTIILE PINA LA MOMENTUL POTRIVIT, FILIALA KGB-FSB IN MOLDOVA SI-A FACUT DATORIA, ASTA TREBUIE SA FIE DE INVATATURA PENTRU TOTI CAM ACESTA AR TREBUK SA FIE MESAJUL, DEACEEA TREBUIE SA EXISTE RESISTENTA IN AFARA TARII UNDEVA DEPARTE IN INIMA EUROPEI SI SA INFORMEZE TOTI CETATENII RM , CARE SINT IN A INTUNECATI LA MINTE SI NU INTELEG CA CARUL SA PORNIT DIN LOC SI MARILE MISCARI ALE PLACILOR GEOPOLITICE NU LE MAI POATE OPRI NIMENI, EFECTELE ACESTOR MISCARI SINT PRABUSOREA RUSIEI CA ECONOMIE SI STAT IN URMATORII 5 MAXIM 10 ANI, DEJA ZONA EI DE INFLUENTA ETE DIMEZATA IAR IN VIITOR VA FI MAI DRASTIC, DOAR CU PROMISIUNI DESARTE SI AGENTURA INTERITORIU POATE TINE ACEST COLTISOR AL LUMII CARE SE NUMESTE RM. DECI LE VINE SI LOR SFIRSITUL. IMPORTANT DE CANALIZAT SI PREGATIT TERENUL PENTRU CA PUTEREA SA NU FIE UZURPATA DIN NOU.

 3. O ELITA AR TREBIK EDUCATA SI ELEVATA IN ACEST SENS DAR UNA CU VIZIUNI DEMOCRATICE SI EXPERIENTA DE VIATA CONECSIUNI IN OCCIDENT NU CEI CE AU PASCUT OILE CU CEI 3 VLAZI.

 4. RM e condusa de gruparea criminala Plahotniuc-Oleg (Voronin)-Filat. In curand, RMafiotizata va fi botezata de mafia azera in apele portuletului moldovenesc. Intrarea va fi libera.

 5. CE ESTE DE FACUT ?!
  STII ?!
  DA NISTE SOLUTII CONCRETE.

 6. Forţa unei naţiuni nu este dată de guvernul sau partidele care promoveză în funcţiile publice oameni mai mult sau mai puţin responsabili. O naţiune puternică este aceea care reuşeşte să coaguleze şi mobilizează elitele şi elementele progresiste pentru a fi găsită şi trasată calea cea mai bună pentru înfăptuirea idealurilor ei.
  Ai impresia că Moldova este o ţară abandonată de „oamenii pământului” şi lăsată în bătaia vântului şi în mâna unor falşi patrioţi care vieţuiesc pe pământul moldav pentru a agonisi cât mai multă avere, dar sufletul lor este pe alte meleguri.
  Altă dată am făcut vorbire despre soluţia pe care o întrevăd pentru redresarea şituaţiei create, recurgându-se la metode exclusiv democratice, avându-i prim plan pe cei care au forţa şi carisma necesară pentru a fi convingători. Organizarea societăţii civile în mod temeinic şi informarea corectă cu argumente pertinente a oamenilor, pentru a fi contracarată propaganda partinică, înşelătoare, poate fi un început promiţător, pentru promovarea unor oameni noi în politică şi în cercurile de putere. În continuare, pe baza promovării unor oameni cinstiţi şi cu viziune clară, trebuie reorganizate toate structurile societăţii, cu un mare accent pe justiţie, educaţie şi sănătate. Progresul democratic nu poate fi realizat deât numai cu oameni de calitate şi care să iubească, până la sacrificiu, pe cei pe care îi conduc, îi reprezintă, îi îndrumă sau îi asistă.
  Părerea mea este că Parlamentu RM, prin investirea guvernului „monstruoasei coaliţii”, a întins voalul cernit peste speranţele atâtor sute de mii de oameni care îşi doresc o viaţă mai bună.

 7. Apel către domnii Klaus Iohannis şi Victor Ponta: Opriţi puciul de la Chişinău. Ştim că puteţi
  Articolul a aparut pe inliniedreapta.net

 8. Un Comentariu Preluat:
  de la „Un Moldovean ROMÂN„
  Dacă cetățenii Rep. Moldova aleg Re-Unirea cu România:
  ––––––––––––
  1.
  Salariile și pensiile vor crește de 2.5 – 3 ori la fel ca în restul României
  (423 Euro salariu mediu net, 228 Euro salariu minim net)
  2.
  Toată infrastructura Rep. Moldova (spitale, școli, drumuri, autostrăzi, biserici, poliție)
  va fi refacută la standarde europene din bani romănești și fonduri europene
  3.
  Corupții și hoții vor fi pedepsiți de lege indiferent ce funcții în stat dețin ei !
  Uitați-vă ce se petrece cu corupții în România!
  4.
  Moldova Mare istorică va fi refăcută în cadrul României Mari
  sub protecția Uniunii Europene și a NATO.
  5.
  Moldovenii de la Est de Prut vor avea dreptul de circulație și de muncă fără restricții
  în toată Europa, evident și în cele mai bogate state: Germania, Franța, Anglia, etc.

  Doar politicienii corupți din Rep Moldova vor avea de pierdut..
  deoarece vor ajunge după gratii cu averile confiscate !
  Ei sunt cei ce se opun Re-Unirii, în primul rand !
  =======================================================

 9. În atenția Președintelui României
  Klaus Johannis, care vine la Chișinău la 24-25 februarie 2015
  ––––––––––––––
  – „Am fost DOAR un premier”;
  fostul premier mazilit Iurie Leancă
  despre jaful de la BEM,
  cedarea Aeroportului
  şi tot ce s-a întâmplat după 2009-

  http://www.jurnal.md/ro/politic/2015/2/20/am-fost-doar-un-premier-leanca-despre-jaful-de-la-bem-cedarea-aeroportului-si-tot-ce-s-a-intamplat-dupa-2009/

  Într-un final, Iurie Leancă a menţionat că unica soluţie pentru Republica Moldova este PRESIUNEA DINAFARĂ:

  „Sistemul e putred, nu funcţionează. N-am reuşit să facem aşa încât să schimbăm sistemul şi îmi pare rău.

  Doar cu propriile noastre forţe nu vom reuşi să ieşim din această mlaştină.

  Situaţia e complicată, dar nu suntem nici primii nici ultimii care se confruntă cu aceste probleme.

  Putem reuşi doar cu presiune
  şi susţinere dinafară.
  Altă cale nu există”
  –––––––––––––-

 10. Sunt si acum unii orbiţi de ,,ADEVARUL” mincinos, comunist in legătura cu România ca ar fi o ţară străină, duşmănoasă, care face numai rau Basarabiei si rivnesc ceas de ceas, la pamintul manos si la vinurile de Cricova, etc.
  Si acuma se simte peste tot educaţia ruseasca care face sa se urasca tot ce este romanesc mai ales de Voronin, Dodon, Lucinschi dar si Lupu.
  Este o dusmanie pe fata împotriva RO intretinuta si de liderii actuali democrati!
  Ei vor doar banii de la romani si puterea ca sa stapineasca averile! Orice explicatie ai da, orice dovezi incontestabile ai avea, este inutil, nu vor sa te asculte si gata!
  Noroc ca aceşti bastarzi sunt mai putini si sunt deja spre bătrâneţe….
  Vin din urma tinerii, care au o altfel de viaţă, cu un alt orizont mare de cunostinte, au multa carte, cu o noua viziune despre Romania, au fost la studii, in excursii, tabere, la neamuri, etc…

  Poate ca vor dori cindva sa fie impreuna, aşa cum si-au dorit stramosii nostri !

 11. PUTEM REUSI DOAR PRIN :
  1) CREAREA MINISTERULUI ADMINISTRATIEI PUBLICE
  CU ATRIBUTII DE CONTROL SI TRIBUNAL ADMINISTRATIV ASUPRA DECIZIILOR MINISTERILOR PUBLICE
  STUDIATI LUCRARILE IN DOMENIU DIN DREPTUL FRANCEZ ADMINISTRATIV, ROMANESC SI GERMAN.
  PRACTIC IN TARA NU FUNCTIONEAZA SI NU EXISTA CONTENCIOSUL ADMINISTRATIV, ORICE MINISTER POATE EMITE ORICE PROSTIE SI SA ZICA CA E LEGE, PRICE SEF DE SERVICIU SE CREDE MARE SEF DE TRIB DE MOHICANI SI FACE LEGILE SALE LA NIVEL DE BIROU, FARA SA POATA FI CONTESTAT SI TRAS LA RASPUNDERE.
  2) ANGAJATI 50 % ABSOLVENTI DIN ROMANIA 40% DIN RM SI 10% DIN UE AI FACULTATILOR DE DREPT, ADMINISTRATIE PUBLICA, FINANTE SI CONTABILITATE IN ORGANELE DE STAT PRIN CONTRACT PUBLIC SI DATI LE SALARII DECENTE NU 2000 DE LEI :-):-):-) CA VOR RASPUNDE DE BANII PUBLICI NU DE O DESEATCA DE OUA !!! DATI LE CREDITE FAA PROCENTE PE 25 ANI SI LOCUINTE DE STAT SI O SA I FIDELIZATI ,”APOI SI CERETI DE LA EI SA RASPUNDA PENTRU CE FAC INCLUSIV CU PUSCARIA ASA SE FACE IN TOATA EUROPA.
  3) APOI IN EUROPA RATA FEMEILOR ESTE APROAPE DE 50 % IN SUEDIA CHIAR E OBLIATORIU SA FIE JUMATE FEMEI IN PARLAMENT SI ALTE MINISTERE, DECI CATE FEMEI AVEM NOI PE LISTELE PARTIDELOR ?! INCLUSIV PLDM, PL, PD EURO-FUTUTO-DEMOCRATII ?! CATE DIN ELE AJUNG IN PARLAMENT ?! DE AICI SI LIPSA DREPTURILOR FEMEILOR IN SOCIETATEA NOASTRA , À COPIILOR , À BATRINILOR, V-ATI INTEBAT CE PENSII AU BATRINII VOSTRI ?! DAR VOI CE VIITOR SI PENSII ONSA AVETI ?!
  4) MONISTERELE DE FORTA : APARARII SI INTERNE, DE MILT MERGE VORBA DE REFORMAT ACESTE STRUCTURI SEMI MAFIOTE, TREBUIESC REFORMATE DUPA MODEL OCCIDENTAL, GERMAN SAU FRANCEZ, POFTIM IN GERMANIA SOLDATII SINT ANGAJATI CU CONTRACTE SI AUNOBLIGATIA SA STEA ACASA CU FAMILIA CAZARMELE FIIND DESFIINTATE INCA VREON15 ANI IN URMA, CEEA CE PERMITE LIMITAREA LA MAXIM A ABUZURILOR IN SERVIU SI SA ECONOMISEASCA COSTUL INTRETINERII ARMATEI, LA NOI INSA TAXA ESTE CHELTUIELI INALTE DE INTRETINERE SI RATA DE MORTALITATE INALTA IN TIMP DE PACE, CE VRETI DACA VA FI RAZBOI ACESTI ASASINI DE FORMATIUNE SOVIETICA POT FECAT SA VA TRIMITA FII LA MOARTE SA FACA CARNE DE TUN DIN VOI LA FEL CUM A FACUT POROSHENKO DIN TINERII UCRAINENI DORNICI DE LIBERTATE.
  DECI IN CONCLUZIE CADRELE VECHI DIN POLITIE SI ARMATA LICENTIATE TOATE SI ANGAJATE DOAR CADRE TINERE IN RINDUL OFITERILOR, CRITERIULNDE BAZA FIIND NEAFILIEREA POLITICA SI LIPSA DE LEGATURI CU SISTEMUL VECHI, FUZIUNEA FUNCTIILOR SECURITARE INTERNE ALE ARMATEI SI INDEPLINIREA MISIUNILOR DE CERCETRE COMUNA DE SECURITATE INTERNA, CREAREA GARZII DE FINANTE SUBORDONATA MINISTERULUI APARARII, DUPA MODEL ITALIAN, SA I APUCE DE CUR PE TOTINCORUPTII SI SA NU AIBA MILA DE EI, PROCEDURI PENALE TRANSPARENTE, PEDEPSE PENTRU EVAZIUNE FISCALA, NU PENTRU GAINARII.
  5) DESCENTRALIZAREA SERVICIILOR PUBLICE GESTIONATE DE AGENTII PRIVATE SI SUB RASPUNDEREA LOR CU DREPT DE URMARIRE DIN PARTEA STATULUI.
  6) RENUNTAREA LA MEDIUL INFORMATIONAL RUSESC, CEL CARE ALIMENTEAZA MEDIUL CRIMINAL SI ANTI NATIONAL , ANTI EUROPEAN, ANTI MOLDOVENESC, ANTI ROMANESC.
  7) DECLARAREA SI DEFAIMAREA TUTUROR LIDERILORSI AFILIATILOR CU TERORISMUL RUSESC IN RM, INCEPIND CU MINISTERILE SI PLASATII DIRECT AI SHEFILOR MARI SI STAPINILOR LOR.
  8) LIBERALIZAREA AFACERILOR INTRE ROMANIA SI RM UE, ASTA AR LOVI SERIOS IN SISITEMUL CORUPTO-MAFIOT DIN RM, LE-AR TAIA MANCA LA TOTI AVESTI MAFIOTI, RENUNTAREA PLATII ORICARUI BENEFICIU, CEI CE AU DE SUFERIT SA AIBA CURAJ SA DENUNTE SI SA I BAGE IN BAZA DE DATE COLECTIVA PE TOTI SEFII ANGAJATII SI COLABORATORII SI TERTILE PARTI CARE MEDIAZA ASTFEL DE AFACERI DUBIOASE.
  9) PRTECTIE À SALARIILOR IN. ORELATIE CU NUVELUL DE VIATA, ADICA OBLIGAREA INTREPRINZATORILOR SA RESPECTE PRINCIPIILE DE SOLIDARITATE SOCIALA SI MINIMUL DE VIATA, LUPTA CU MUNCA LA NEGRU, AIC ESTE BINE VENIT SA UCAM DE CUR INSPECTIA MUNCII SI SA I TRANSFORMAM INTR-O INSTITUTIE ADEVARATA NU FICTIVA.
  10) CONTROL FINANCIAR ASUPRA BANILOR STRAINI LUATI CU IMPRUMUT, SI ADMINISTRAREA LOR DE CATRE COMISIE MIXTA STRAINA , VERIFICAREA MERSULUI LUCRARILOR LA FIECARE ETAPA DIN PROECT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *