Declarația lui Ion Sturza de neimplicare în această campanie electorală pe unii i-au bucurat, iar pe alții… da – se pare că și pe alții i-a bucurat…
Să explicăm. Astfel, pe Sturza unii l-au așteptat ca să îi ducă în Parlament. Chiar dacă neprietenii lui Sturza, în mod foarte dubios, lasă pe vox.publika.md – de bune săptămâni – un articol fără audiență și fără comentarii, în care îl pun pe Sturza alături de iubitul unora de la Putere – Dodon. Foarte grosolană abordare. Scoateți acel articol, că lumea are impresia că s-a blocat site-ul. Lucrați mai fin, băieți!
Însă, cei care se pretind ”reformatori”, care nu au reformat și nu pot reforma nimic, ar putea avea o șansă prin vehiculata pogorâre a lui Iura Leancă peste ei. În acest caz, cu ce rămâne Filat – cu un partid tot mai aproape de calificarea de ”partid al unei legislaturi”? Că doar vă amintiți PDAM – după guvernare – nici nu a trecut pragul. S-a bucurat oare Filat că nu vine Sturza ori s-a întristat? Iată Sturza putea coagula un Bloc European sau Liberal, fapt care nu e pe potriva lui Filat – cel prea mărunt pentru asemenea lucruri mari.
Primii care s-au bucurat că nu vine Sturza par falșii liberali, cu spete prin Pipera, unde se discută cel mai mare jaf de după revoluție – al Flotei românești. Stânga promovează în fiece seară speranța că Băsescu se va alătura fratelui la răcoare, unde au fost băgați finichiii, voiculeștii, unde pot ajunge davizii și stăvăracii – unii curtându-l pe neisprăvitul Primar, aflat, împreună cu fracțiunea sa de strânsură, în coaliție cu PCRM în CMC. Nici ăștia nu au mai schimbat nimic, nu că ”până la capăt”, pentru că se vede capătul, nu și schimbarea. În schimb, ”încumătriți cu cine trebuie”, pentru acești falși liberali curg suficiente vorbe, și, poate nu numai, ca nimeni să ”nu îi împiedice în alegeri”, nici chiar Sturza.
Dar poate că Sturza a auzit și că alegerile din noiembrie pot fi amânate? Pentru că, datele sondajelor interne arată mare jale și, cum spunea Diacov, bani au și … dar uneori nu mai ajută…
Unii mai spun că degrabă va fi și război, dar nu ăsta pare a fi motivul unei eventuale amânări a scrutinului parlamentar – ci că ”vor fi concomitent alegeri în Ucraina și România”. De parcă aceste alegeri au fost vreodată în atenția forțelor politice prorusești, de la guvernare…
Argumente, ce mai! Ca și cel al neratificării – încă – a acordurilor asociative cu UE de către toate statele-membre ale comunității.
Noi credem că – dacă veni vorba – mai bun argument ar fi desfășurarea simultană a alegerilor locale și parlamentare în primăvară. Cel puțin ar fi un folos din amânare, după care se realege șeful statului în Parlament și nu ne vom mai chinui cu atâtea alegeri, care nu fac decât să schimbe găștile de furat.
De fapt – credeți că noi avem partide? Nu, NOI AVEM GĂȘTI DE FURAT, nimic mai mult și nimic mai lung, preocupate doar de a nimeri cumva în … Parlament.
Și, pentru că l-am văzut iarăși pe Mircea Snegur ieșit la rampă, spunându-ne acum despre necesitatea ieșirii din CSI – lucru pe care i l-am sugerat la Recepția de la 27 august – ca să ne scoată fiica sa din CSI, unde el ne-a băgat fără voia Parlamentului, insist să ne spună și când se coace Unirea. Daă nu s-a copt déjà.
Și dacă e așa, ar fi bine să iasă Snegur și Lucinschi, cei care astăzi – târâș-grăpiș – mai țin sistemul prin copiii lor (PLDM=PDAM) și să spună la toată lumea că UNIREA S-A COPT! Ca să nu ne prindă războiul neuniți în cadrul națiunii și al Patriei noastre – România.
Vitalia Pavlicenco
Traian Basescu,
Presedintele României:
“Aproape 50% din populația Republicii Moldova se raportează pozitiv la RE-Unirea cu România. ,,(…)
http://www.infoprut.ro/2014/traian-basescu-despre-aspiratia-rep-moldova-de-a-se-uni-cu-romania.html
Președintele României, Traian Băsescu, a declarat vineri, 26 August 2014 la întâlnirea cu diplomaţii români, că cercetările sociologice indică faptul că aproape 50% din populația Republicii Moldova se raportează pozitiv la RE-Unirea cu România. ,,(…) la începutul mandatului, 8% din cetăţenii Republicii Moldova erau favorabili relaţiei cu România sau RE-Unirii cu România. Iată că astăzi, urmare a politicii legate de Republica Moldova, aproape 50% din populaţie este pentru consolidarea relaţiei cu România, privesc pozitiv relaţia cu România, privesc pozitiv RE-Unirea cu România”, a precizat acesta.
Potrivit președintelui Băsescu, apropierea dintre cele două state românești vine pe fundalul politicii de recunoaştere a dreptului la cetăţenie al cetăţenilor Republicii Moldova şi al urmaşilor lor, al acordării celor 5.500 de burse pentru tinerii basarabeni, al contribuțiilor financiare, al construcției gazoductului Iași-Ungheni și al sprijinului pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.
“InfoPrut” amintește că rezultatele unui sondaj de opinie realizat în luna februarie a acestui an în Republica Moldova, de către Centrul Român de Studii și Strategii, arată că 52% dintre respondenţi sunt în favoarea RE-Unirii cu România, iar 54% dintre cei intervievaţi au declarat că RE-Unirea este realizabilă, față de 32% care acest act nu ar putea avea loc.
––––––––––––––––––––––––––-
Partid-grup criminal organizat si legiferat de Ministerul justitiei! P.Tutea,adevar spune! Numai ca profanii,nu-l citesc.Profanii se inghesue pe la usile „Pahanilor” de Partid(grup criminal politic organizat),ca sa le cada ceva in tarita!
Ce tine de Unire.Nu vreau ca Unirea sa fie facuta la comanda „licuricilor” Cominternisti.Unirea va fi faurita de Popor! E timpul sa facem curatenie in Curtea Istoriei Neamului si sa-i mai trimitem la…….,pe „marii”Cominternisti si pe odraslele lor!
Ce tine de CSI: Stimabi-la Vitalia! Nu exista asa organizatie,unde dicteaza un singur jucator,iar ceilalti se fac ca nu aud si vad!
Asa ca,acesti doi batrinei,care printr’un accident al istoriei ,unul a fost primul,iar primul a fost al doilea,sa-si dadacesca nepoteii si,sa le povesteasca de marele tradari si vinzari de neam ce le-au facut,ca ei urmasii sa nu le repete.Din coada de cine,nu faci sita de matasa!vorba populara moldoveneasca!
Pensii in calosi si orez si tot felul de macaroane la preturi duble. A furat milioane din R. Moldova si a sters-o in Romania. I-a dat 1000000 de dolari lui DIACOV in 1998 pentru a fi primul pe lista rindunicii si postul de Ministrul al Economiei, mai tirziu Prim Ministru. Nu a investit un ban in R. Moldova. Vine de cind in cind la TV si ne da sfaturi, critica. Acesta-i sturza care ubii i-l bocesc si-l chema ca salvator ca in 1990 a fost poftit ca salvator Lucinschi. Sturza este produsul lui Lucinschi. Hai bocitel.
Frumos motoul !
„Prosti au o scula care le tine loc de inteligenta – siretenia”
Petre Tutea.
Nimic mai adevarat ca vorba acestul mare ganditor.
Sigur, nici Arghezii nu e mai prejos, „Ne e destul sa fii bun….”.
Acesti mari carturari si multi, multi altii ar trebui cititi si recititi de romanii de peste tot….,sa nu citesti din Tutea, e vai….,ai trecut degeaba, sau aproape degeaba prin neamul romanesc…, dar lista-i lunga si as nedreptati mari somitati ale culturii romane daca as mai scrie un nume…., dar nimeni nu se va supara daca l-am pomenit doar pe marele filozof P. Tutea.
BĂTĂLIA SECOLULUI pe terenul Albionului: între est-moldovenii pro-europeni şi vasalii ruso-asiatici: ––––––––––––––––––––––––––
4-5 Septembrie 2014 Re-Uniunea NATO de la Newport, regiunea Ţara Galilor, Marea Britanie: Ministrul Apărării al Rep. Moldova curajosul Valeriu Troencu care a declarat recent public că locul nostru este în cadrul NATO pentru a stăvili ocupaţia rusească,
contra lui Mihai Gribincea, Reprezentantul Filatelist-Leankist al RM la sediul NATO de la Bruxelles care şi el a declarat public că RM trebuie să rămână „neutră„ cu tancurile de ocupaţie ruseşti la Nistru şi că locul nostru NU este in NATO ! Ruşine lui Gribincea, un trădător de neam, anti-român şi anti-unionist ! ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ===== BUCOVINA DE NORD =====
————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
—————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥——— ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Băsescu: CSAT a aprobat prezenţa aeronavelor de luptă ale NATO pe aeroporturile din România
Publicat: (acum 6 ore) // Actualizat: (acum 3 ore) // Sursa: romaniatv.net
Preşedintele Traian Băsescu a anuţat că CSAT a aprobat prezenţa pe teritoriul României a unor aeronava NATO împreună cu 200 de militari care, împreună, aviaţia militară românească, vor asigura poliţia aeriană. Totodată, Băsescu a anunţat care sunt şi obiectivele României la summitul NATO din Ţara Galilor.
14 1 0 4Comenteaza
Preşedintele Traian Băsescu face declaraţii de presă
Obiectivul esenţial al României la summit va fi obţinerea angajamentului NATO privind întărirea întregului flanc estic al Alianţei, nu doar al celui nord-estic, cu Polonia şi ţările baltice. Cererea se întemeiază pe comportametul agresiv al Rusiei în zonă. „Obiectivele la summitul NATO sunt generate de evenimentele din Ucraina şi de ce a arătat preşedintele Putin în acţiunea Federaţiei Ruse, acţiune ce a ajuns la limite ce frizează iraţionalul. Câtă vreme nu respectăm acordurile internaţionale şi frontierele nu mai putem vorbi de raţional. Plecând de la aceste premise, România solicită generic consolidarea flancului estic al Alianţei de la nord la sud, asta înseamnă şi introducerea României în sistemele de alertă şi capabilităţi de reacţie”, a declarat Traian Băsescu.
În al doilea rând, România va pleda pentru lărgirea sensului articolului 5 al Tratatului Organizaţiei Atlanticului de Nord, cel care asigură sprijin militar mutual în cazul unei agresiuni armate faţă de statele membre. Se doreşte ca aplicarea articolului 5 să se aplice şi în cazul unor agresiuni de tip hibrid precum cel din Ucraina. „Este vorba de situaţiile în care un stat care nu recunoaşte, dar îşi trimite forţe fără însemnele unei armate, iar aceşti oameni coordonează punerea sub control militar şi politic al unor teritorii, dar care nu justifică aplicarea articolului 5. Când asupra unui stat se fac presiuni cu armate regulate la frontiere cu sprijin pentru cei care au apărut ca omuleţii verzi din Ucraina, este necesară o masare a armatelor NATO. Sperăm într-o redefinire a articolului 5, în funcţie de ceea ce a făcut Rusia”, a spus preşedintele României.
În al treilea rând, partea română speră ca aliaţii săi să reconsidere fundamentele relaţiei dintre NATO şi Rusia. „Vrem o definire clară a relaţiilor dintre NATO şi Rusia. Există un document fondator din 1997, când nimeni nu credea că Rusia va avea acţiunile de acum şi va trebui să dezbatem care este valoarea acestui document şi dacă principiile sale rămân valabile”, a conchis preşedintele.
Iată principalele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:
-Şedinţa CSAT a fost legată de prezenţa unor aeronave de luptă NATO pe teritoriul nostru, aeronave ce fac parte din sistemul integrat de apărare al NATO care, împreună cu avioanele noastre, să asigure poliţia aeriană. Vor putea staţiona 200 de militari NATO în spaţiul de responsabilitate al României. Hotărârea a fost adoptată.
-Un alt punct a fost legat de posibila participare a ca stat coordonator în domeniul apărării cibernetice a Ucrainei. România îşi asumă programul ca lider coordonator pe unul dintre cele 4 programe de asistenţă pentru Ucraina, cel privind securitatea cibernetică.
-Statele membre NATO se angajează să nu instaleze baze permanente mari la frontiera de est a NATO. Cu asta am răspuns celor care prooroceau baze mari în România.
-Noi suntem într-un curs continuu de negocieri de trei luni: preşedinţia, MAE şi MApN. Nu s-a luat azi mandat pentru că nu era posibil. De aceea nu am putut face vizita în Turcia pentru validarea mandatului preşedintelui Erdogan. Obiectivele la summitul NATO sunt generate de evenimentele din Ucraina şi de ce a arătat preşedintele Putin în acţiunea Federaţiei Ruse, acţiune ce a ajuns la limite ce frizează iraţionalul. Câtă vreme nu respectăm acordurile internaţionale şi frontierele nu mai putem vorbi de raţional. Plecând de la aceste premise, România solicită generic consolidarea flancului estic al Alianţei de la nord la sud, asta înseamnă şi introducerea României în sistemele de alertă şi capabilităţi de reacţie.
-Dincolo de realizarea capabilităţilor pentru tot flancul sunt modalităţi diverse de a se atinge aceste obiective. Voi vorbi după summit despre ele. În acelaşi timp, noi solicităm creşterea nivelului de interoperabilitate ale armatei României cu alte forţe ale statelor NATO, cu accent deosebit pe forţele navale, având în vedere forţa deosebită a flotei ruse de la Marea Neagră. Prezenţa acestei flote ne generează îngrijorări. Un număr mare de exerciţii ale aliaţilor cu flota României şi a Bulgariei este de mare interes pentru România.
-Suntem interesaţi ca pe teritoriul României să existe structuri de comandă. De asemenea, am dori ca summitul să clarifice abordarea aliaţilor atunci când discutăm despre un război hibrid ca cel care se desfăşoară în Ucraina, adică un stat care nu recunoaşte îşi trimite forţe fără însemnele unei armate, iar aceşti oameni coordonează punerea sub control militar şi politic al unor teritorii, dar care nu justifică aplicarea articolului 5.
-Când asupra unui stat se fac presiuni cu armate regulate la frontiere cu sprijin pentru cei care au apărut ca omuleţii verzi din Ucraina, este necesară o masare a armatelor NATO. Sperăm într-o redefinire a articolului 5, în funcţie de ceea ce a făcut Rusia. Este un model de succes în statele slabe, ce şi-au neglijat apărarea, în statele corupte.
-Aşteptăm ca summitul să consemneze progresele şi să confirme dezvoltarea în continuare a sistemului antirachetă al NATO. Deocamdată, suntem la stadiul în care sistemul e în baza unei înţelegeri bilaterale România-SUA. Am vrea să se reconfirme continuarea procesului de instalare a scutului antirachetă.
-Aşteptăm consemnarea importanţei strategice a Mării Negre. Urmare şi a evoluţiilor din Ucraina, nu se mai poate evita sublinirea importanţei strategice a Mării Negre, mai ales dacă privim nu doar prin prisma cercului de foc al conflictelor îngheţate toate create de Moscova. Marea Neagră este înconjurată de un brîu de conflicte îngheţate ce pot fi acţionate de la un singur buton, anume de la Moscova. Acest lucru generează obligaţia statelor NATO de a lua notă de importanţa Mării Negre.
-Am dori ca Moldova să fie introdusă pe lista beneficiarilor iniţiativei de consolidare a capacităţilor de apărare. Împreună cu armata moldoveană, state membre NATO pot face exerciţii comune de apărare, de intervenţii în caz de calamităţi. Dacă vor accepta autorităţile din Moldova ca astfel de exerciţii să se desfăşoare, va fi foarte bine.
-Vrem o definire clară a relaţiilor dintre NATO şi Rusia. Există un document fondator din 1997, când nimeni nu credea că Rusia va avea acţiunile de acum şi va trebui să dezbatem care este valoarea acestui document şi dacă principiile sale rămân valabile.
-SUA vor atenţiona cu certitudine partenerii din UE cu privire la obligaţia de a aloca 2% din PIB pentru apărare, pentru a recupera decalajul uriaş dintre ele şi Europa. Statele Unite au dreptate şi va trebui să găsim soluţii privind nevoia noastră de apărare şi mai ales de descurajare. Dacă am fi respectat în ultimii 10 ani această obligaţie, acum nu am mai fi fost atât de interesaţi să facem exerciţii comune, de stabilirea de baze NATO. Nu suntem singura ţară în această situaţie, dar viaţa ne învaţă că nu putem miza la nesfârşit să ne apere alţii.
-Trebuie să avem şi varianta acţiunii iraţionale, a celei care nu respectă dreptul internaţional.
Preşedintele Traian Băsescu a convocat o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). În şedinţa CSAT urma să se discute despre mandatul României la Summitul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) care se va desfăşura în perioada 4 – 5 septembrie a.c. în Newport (Țara Galilor, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) și care se referă, în principal, la participarea României la misiunea NATO din Afganistan în anul 2015 şi la unele măsuri stabilite la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, în contextul situaţiei regionale actuale. Chiar dacă nu a fost anunţat pe ordinea de zi, participanţii la şedinţa CSAT ar putea discuta şi despre criza din Ucraina.