Cred că e mai bine să te întrebe cineva de ce nu ai decorație, el considerând că trebuie să ai, decât să se întrebe de ce o ai.
Este cazul cu ce se întâmplă la noi. Nu voi comenta ce decorații a dat Lucinschi sau Voronin – au făcut-o în spiritul lor prorusesc și antiromânesc. La noi nu e o problemă să înțelegi că toți antiromânii, ”remarcați prin statalism antiromânesc”, sunt decorați, poate chiar și de câteva ori, de diferiți ziși șefi de stat. Numai unul Formuzal cât face. Mă întreb când va primi o disctinție și Garbuz.
Nu mă refer nici la Ghimpu, care a turnat cu găleata medalii pe dreapta, ca și Băsescu împreună cu Tomac, pentru a avea voturi gașca lor pe moarte în ambele state.
Ghimpu la altele nu s-a priceput, nu l-a dus capul nici un Decret ca lumea despre ocupație să emită, el fiind jurist…
Ghimpu a putut să facă multe și să pună presiune, chiar și ca interimar, pe politicenii corupți de după guvernarea comunistă, percepția fiind acum despre ei aceeași. Însă nu a făcut-o și Narîșkin știe bine de ce…
Ceea ce însă am văzut zilele acestea depășește orice imaginație. Noi credeam că se dau distincții pentru măcar ceva făcut deosebit… Dar s-au dat pentru simpla calitate de a fi deputat, care încă nici nu-și face treaba, având și asistenți, fiind plătit din banii publici. Pentru că numai de eroism și de ”fapte mărețe” nu putem vorbi când primește Ordinul Republicii unul ce se interesa, cu ceva ani în urmă, cum se poate face contrabandă cu țigări pe la Costești-Râșcani. (Nu e vorba de Filat aici, ci de unul mai mărunt și respingător, de care râde toată intelectualitatea.)
Este clar că actuala conducere este a lui Lucinschi în corpore, inclusiv Nicolae Timofti. Âștia nu dau distincții, să mă ferească sfântul, unioniștilor. Deși unuia i-au dat, fiind chiar din ”partidul=dușman al poporului și al statului” -PNL, adică lui Mihai Severovan, membru al BPC, care are un trecut administrativ bogat și care a venit – primul, în formațiunea noastră, – cu ideea să promovăm Unirea, încă în 2009. Însă, atunci, național-liberalii au candidat pe lista MAE și staful nu a acceptat. De fapt, Timofti, Filat sau Lucinschi nu știu, se prea poate, că Mihai este unionist.
Anul trecut, am împlinit 60 de ani. Într-o bună zi aflu că cinci luptători cunoscuți pentru renașterea și rezistența națională – Alexandru Moșanu, Nicolae Dabija, Ștefan Maimescu, Mircea Rusu și Anatol Caraman, care a și făcut înaintarea din partea AVR-92 ”Tiras-Tighina”, au semnat o propunere de distincție pentru persoana mea, cu FORMULA DE APRECIERE ”Pentru verticalitate în poziție, pentru promovarea fermă a principiilor unei societăți bazate pe libertatea de expresie, pe pluralismul politic și de opinii, pe identitatea, conștiința și valorile sacre ale neamului, precum și a necesității reformelor ce ar realiza aspirația de unitate națională și de aliniere a populației din Republica Moldova familiei euroatlantice”.
Le-am mulțumit, însă le-am spus că este înzadar efortul, chiar dacă au scris corect argumentările. Am spus că nu poate actualul Președinte, care nu este independent și care, după cum vedem mai sus, nu reprezintă al doilea stat românesc, să aibe curajul să decoreze o unionistă, președintele unui partid extraparlamentar cu atitudine critică față de guvernanți. Și am avut dreptate. Dosarul se prăfuiește, dacă încă nu a fost aruncat la coșul de gunoi, prin sertarele lui Păduraru, Țurcanu sau ale altora…
Vreau să le spun unor actuali decidenți că nici nu au finețea să distingă interesul național, pe care nu-l cunosc, el fiind refacerea unității naționale și lupta dezinteresată pentru asta, de interesul găștilor corupte și hrăpărețe, care iau tot ce pot, fără a avea merite. Pentru că ei, pur și simplu, au reușit să amăgească lumea și să cumpere voturile, să ajungă la guvernare și să încerce să facă integrare europeană fără reforme. Dacă în această listă a rușinii puneau măcar și câțiva din opoziția extraparlamentară de dreapta, ce contribuie, fără bani publici, prin criticile lor obiective, la schimbarea lucrurilor, deveneau puțin-puțin mai credibili.
Și când mă întreabă unii – dar îți trebuie ordinul lor? Nu, nu îmi trebuie, dar a fost, în cazul meu, un test în plus, pe care nu l-au trecut potentații zilei, legat de antiromânism și antiunionism. Colegii poate că mai cred că Timofti reprezintă statul, și nu anumite grupări oligarhice… Dar ăștora care au primit recent de ce le trebuie? Când sunt atâția oameni care nu au ce mânca, eu vă pot da măcar doi din Orhei, cu care am discutat ieri.
Eu am și o pensie mică de deputat (am căzut sub ”cuțitul lui Lupu, cu 42 la sută, promulgat” de Ghimpu), deși am fost mereu activă mereu și am lucrat, nu ca azi, având asistenți, ci singură, nopțile, scriind și răspunzând scrisoriilor ce veneau cu duiumul în regim comunist. Am avut nefericirea să fiu deputat, practic, de două ori, sub regim comunist, dar nu am votat pentru Voronin, ca alții, decorați ieri sau azi. Ci am luptat, practic, singură (când alții îl votau și colaborau cu Voronin) și pentru interesul R.Moldova (convingând o întreagă AP NATO să voteze un document important, luptând acolo ședințe de ore contra rușilor, deci, obținând cu numai două zile înainte de celebrul summit OSCE de la Istanbul – o Rezoluție cerând Rusiei retragerea imediată și necondiționată a trupelor din RM și Georgia, remisă lui Iurie Leancă în ziua plecării delegației noastre în Turcia. De CSI, de limba română, de ilegalitatea PCRM, de corupția comuniștilor, de problema transnistreană nu mai spun, că nu am cui). Poza din dreapta.
S-a întrebat Valeriu Saharneanu, când vom avea o majoritate parlamentară națională… Adevărat, numai nu faceți nimic pentru asta.
Vitalia Pavlicenco
REMARCĂ: De mai multe ori sunt rugată prin Internet să prezint o expunere a realizărilor mele și nu mă decideam să o fac. Acum, când bunul-simț nu mai prea există la noi, prezint și eu în continuare NOTA INFORMATIVĂ ce a însoțit fișa de propunere pentru distincție.
Acest material va servi celor care vor dori să convingă populația de ce merită să fie votat PNL, condus de Vitalia Pavlicenco.
NOTĂ INFORMATIVĂ
Vitalia Pavlicenco împlinește pe 29 octombrie 2013 vârsta de 60 de ani.
Vitalia Pavlicenco, persoană publică și ex-parlamentară, care împlinește pe 29 octombrie 2013 vârsta de 60 de ani, fiind al șaptelea an președinte al Partidului Național Liberal, a luptat mereu pentru democrație, justiție și libertatea de exprimare, oricare ar fi fost poziția socială și profesională deținută.
A crescut fără tată, pentru că Victor Vangheli (născut în a.1921 în s.Grinăuți, jud.Bălți) a fost asasinat (pe 26 iunie 1953) în condiții suspecte, cu patru luni înainte de nașterea Vitaliei. A fost profesor de matematici și istorie la școala din sat. Mama, Agafia Vangheli (născută Bordeniuc în a.1928, în s.Aluniș, jud.Bălți), a avut studii de pedagogie obținute la Iași, în perioada postbelică, și a fost directoarea școlii din s.Grinăuți, fiind învățătoare de clasele primare, la început, apoi predând limba română (atunci era numită molovenească) și limba franceză. Ambii părinți au obținut studii incomplete la ”Institutul învățătoresc” din Bălți, neîncheindu-le, pentru că tatăl Victor a murit, iar mama a rămas cu două fiice, una de cinci ani și cu Vitalia în brațe. Mama a fost și învățătoarea scriitorului pentru copii Spiridon Vangheli, care i-a purtat toată viața respectul.
Născută pe 29 octombrie 1953, a mers la școala de opt ani din sat la vârsta de 6 ani, pe care a absolvit-o cu eminență. Apoi a mers să învețe în clasa a IX-a și a X-a în satul vecin, Pelinia, raionul Râșcani, pe care a absolvit-o medaliată cu aur în a.1970.
A devenit, în același an, prima studentă a Universității de stat din Chișinău, pentru că, pe 1 august 1970, a susținut, ca medaliată, pe nota maximă, primul examen și a fost admisă la Facultatea de Limbi Străine, Secțiunea Franceza.
A absolvit cu note maxime Facultatea și și-a început cariera profesională în 1977, ca redactor-stilizator la Editura ”Știința” a Academiei de Științe, la revista ”Limba și Literatura Moldovenească”. În anul următor, 1978, a devenit doctoranda la Institutul de Limbă și Literatură al AȘ, Secțiunea Istoria Limbii și Dialectologia, sub conducerea doctorului în științe Rubin Udler.
Prezintă, discută și obține aprobarea pentru susținere a tezei de doctor în filologie în termenul de patru ani, pe care i-a parcurs ca doctorandă la fără frecvență, susținând pe notă maximă examenele de minimum, însă nu poate susține deoarece intervine o pauză în redesemnarea membrilor Comisiei pentru Susținerea tezelor de doctor, din cauza deceselor mai multor membri la mică distanță ai acesteia, a cărei nouă componență trebuia confirmată de fiece dată la Moscova.
În anul 1985 este angajată ca traducător-simultanist în Secția Traduceri a Agenției Telegrafice de Informații, filială a TASS, Secțiune codusă de regretatul Valentin Mândâcanu, care a deschis calea luptei pentru limba română ca limbă română corectă, cu statut de limbă oficială, de stat. Ulterior, după 1989, Vitalia Pavlicenco a condus această secție.
În anul 1987, a susținut, fără niciun vot împotrivă (ceea ce se întâmpla mai rar în regim sovietic), teza de doctor în filologie la Academia de Științe.
În perioada luptei pentru limba de stat și grafia latină, de la sfârșitului anilor 80, a adunat semnături pentru adoptarea acestor decizii în una dintre instituțiile principale de propagandă sovietică – ATEM – și a scris o serie de articole în presa republicană pentru promovarea acestor decizii de importanță fundamentală pentru identitatea națională a populației din Republica Moldova în cadrul Mișcării de Renaștere Națională, ce au culminat cu proclamarea Independenței la 27 August 1991, fapt pentru care a fost persecutată la instituția în care activa.
A redactat și pregătit pentru tipar în două limbi stenogramele ședințelor Parlamentului care au culminat cu adoptarea grafiei latine pentru limba de stat în Republica Moldova și a statutului ei de limbă de stat. A editat, împreună cu publicistul și omul de cultură Vlad Pohilă, cu două zile înainte de adoptarea acestor decizii istorice a broșurii ”Să citim, să scriem cu litere latine”, care a servit drept prim-manual în perioada de tranziție la alfabetul latin.
A contribuit la crearea, dezvoltarea și promovarea Agenției Naționale de Presă, ”Moldova-press”, care și-a început activitatea peste două luni de la creare, prin aducerea în Republica Moldova a fluxurilor mai multor agenții, cea mai importantă fiind Rompres, din România, care a ajutat și logistic ”Moldova-Press”, acțiune sprijinită de premierul Mircea Druc și Președintele Parlamentului Alexandru Moșanu.
A condus, ca prim-adjunct al directorului general agenția ”Moldova-press”, în perioada grea a războiului de la Nistru, asigurând inclusiv prin deplasarea în zona de luptă, oglindirea obiectivă a evenimentelor.
Din 1994 devine redactor-șef al publicației ”Mesagerul”, mijloc de presă al unui partid democratic, proromânesc și proeuropean, de opoziție – Congresul Democrat Unit, devenit apoi Partidul Forțelor Democratice, publicație care, timp de patru ani, a avut cel mai mare tiraj în Republica Moldova, între 20-24 mii de abonați, promovând valorile democratice, naționale și luptând pentru demolarea guvernărilor antinaționale.
Ca deputat în două legislaturi – 1998-2001 și 2005-2009 -, a fost un parlamentar foarte activ, cu poziție civică și politică în lupta contra forțelor retrograde, antieuropene și antinaționale, unele realizări fiind:
– a câștigat procese la Curtea Constituțională împotriva guvernanților comuniști
– a înregistrat un număr-record de interpelări la adresa instituților statului în legătură cu nedreptățile comise la adresa cetățenilor și cazurile de nerespectare a legii
– a înaintat inițiative legislative legat de ieșirea din CSI, discutate în plenul Parlamentului, precum și de anularea unor documente fundamentale ce împiedică retragerea trupelor ruse din R.Moldova și reglementarea problemei tansnistrene (rezilierea Acordului de încetare a focului în 1992 și a Memorandumului din 1997 privind Transnistria)
– a obținut, cu două zile înainte de summitul OSCE de la Istanbul, în noiembrie 1999, în calitate de membru al delegației a Republicii Moldova la AP NATO, la sesiunea de toamnă și cu sprijinul congresmanilor americani, o Rezoluție fundamentală privind retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din Republica Moldova și Georgia
– a fost un membru activ al Comisiei parlamentare pentru dialogul cu dimensiunea parlamentară a autoproclamatei republici nistrene
– în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru politica externă și al Comisiei pentru securitatea statului și ordinea publică, a făcut parte din grupurile parlamentare de redactare a declarațiilor și legilor importante comune
– în calitate de vicepreședinte al Comisiei buget și finanțe, a făcut parte din mai multe comisii pentru verificarea activității Băncii Naționale, Ministerului Finanțelor
– a făcut o multitudine de declarații politice legat de cele mai importante evenimente și priorități ale politicii și activității decidenților
– a adresat apeluri legate de promovarea unei justiții independente, inclusiv coordonatorilor Programului ”Provocările Mileniului” al SUA
– a participat, pe durata multor ani, la Forumul economic de la Krynica, unde a promovat interesele de modernizare și europenizare a Republicii Moldova
– a cerut, repetat, membrilor Legislativului, să accepte ideea priorității și necesității unei Legi a Lustrației, pentru evitarea ajungerii continue la Putere a unor lideri politici șantajabili
– a pregătit și promovat pentru semnare, în rîndurile deputaților, două proiecte de legi constituționale, privind modificarea art.11 și art.13 din Constituția Republicii Moldova, pentru a a face posibilă aderarea statului la NATO și pentru redenumirea limbii oficiale în română
– a beneficiat de cunoștințele obținute în cadrul diferitelor programe americane si europene pentru a promova necesitatea adoptării Legii Lustrației, care ar asigura o reprezentare parlamentară și guvernamentală neșantajabilă în Republica Moldova
– a cerut constant, sub regim comunist, deconspirarea marilor scheme frauduloase de jaf al cetățenilor onești, a cerut, în Parlamentul cu o majoritate comunistă, crearea a două comisii speciale din experți independenți, care să analizeze starea sănătății mintale a Președintelui comunist Vladimir Voronin și legalitatea averii Familiei Voronin
– a cerut re-scoaterea PCRM în afara legii, ca partid înregistrat ilegal la Ministerul Justiției, fiind scos anterior în afara legii, odată cu implozia URSS
– l-a chemat în judecată pe Președintele Voronin (dosarul e la CEDO) pentru denigrare și calomniere, la care s-a dedat abuzând de calitatea sa de Președinte al statului
– este unicul deputat care a cerut Serviciului de Informații și Securitate să facă public orice dosar existent în această instituție pe numele Vitalia Pavlicenco și a primit răspuns, în plin regim comunist, când instituțiile statului erau subordonate dictatorului, că nu există dosar sau alte materiale documentare pe numele respectiv.
În calitate de președinte al formațiunii de opoziție Partidul Național Liberal, a luptat pentru intelegerea corectă a noțiunii de ” libertate a exprimării” și ”pluralism politic și de opinii”, câștigând în instanțele naționale două procese fundamentale pentru interpretarea adecvată a prevederilor Constituției, în spiritul art.10 și 11 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, punând punct, prin implicarea oportună și a Curții Constituționale, dilemei constituționalității discuțiilor despre eventualitatea unificării celor două state românești”.
În calitate de adjunct al directorului general al Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Republica Moldova și de coordonator de proiecte la Grupul editorial ”Litera”, activând în spațiu nonguvernamental și privat,a promovat valorile unei socieăți bazate pe inițiativa privată și libera concurență, care creează o economie ca fundament pentru o sferă socială, culturală și spirituală dezvoltată.
În calitate de membru al grupurilor de cooperare interparlamentară moldo-română, moldo-spanilă, moldo-elenă și moldo-germană, a promovat aspirațiile populației Republicii Moldova de a se alinia familiei europene.
În calitate de fost vicepreședinte al Uniunii Jurnaliștilor, a promovat ferm libertatea de exprimare, ca fundament al avansării societății și respectării drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului.
În anul 2004 Vitalia Pavlicenco este decorată de Statul Român cu Ordinul Național al României ”Pentru Merit”, în Grad de Comandor.
Am citit articolul, citeva momente mi-au atras atentia. In primul rind, nu stiu ce imi pare ca va cam roade invidia ca nu v-au dat si Dvs. vreaun ordin sau medalie, de aur sau de ciocolata. Evident, impartirea asta de ordine in stinga si in dreapta nu are sens, ba chiar e o prostie. Dar de ce pur si simplu sa nu ignori asta? Sau sa scrii de exemplu un articol in spiritul sondajului de pe Unimedia ca prin faptul ca sunt impartite cu duiumul, acestea ordine isi pierd valoarea. Da Dvs nu – „de ce la toti le-au dat, dar mie nu?” Pe de o parte spuneti ca nu va trebuie, pe de alta parte tot mentionati ca ati fost nominalizata, ca cineva nu a avut curaju, etc etc. Pentru ce toate aceste insiruiri, daca tot pretindeti ca nu va trebuie un ordin??
Si care e faza cu „n-au avut curajul” sa-mi dea un ordin? Ce are a face aici curajul, si de unde ati luat ca pentru a va da un ordin, cineva tre sa fie curajos? Nu au vrut pur si simplu, asta e. A nu face ceva ca nu vreai, si a nu face ceva ca nu esti destul de curajos, sunt lucruri total diferite. E si asta un fel de autolaudare, implicita – „eu sunt asa de bombastica, incit nimeni n-are curajul sa-mi dea ordin”.
Exemplu: eu acum nu vreau sa ma maninc mamaliga, fiindca maninc o gaina prajita. Asta ce, inseamna ca eu n-am curajul? Non sens.
Ei si in final, „perla zilei”. Intilnita extrem de des la moldoveni. Am auzit-o ceva timp dupa revoltele din aprilie 2009, cind un colaborator al brigazii cu destinatie speciala (sau asa numitul OMON), intrebat fiind de ce bateau tinerii arestati si de ce se legau de tineri pe strada, a spus ceva cu totul genial: „pai da ati vazut si voi cum se comportau ei, ca aruncau cu pietre?”. Ei aruncau cu pietre ca erau banditi, dar tu – omul legii – de ce te comporti ca un bandit? Ati prins firul? Faptul ca cineva comite o ilegalitate constituie o justificare a faptul ca sa o comit si eu.
Fix asa si in articolul Dvs – „fiindca bunul simt nu exista la noi”. Cu alte cuvinte, daca sar gardul unii, da deja sa-l sar si eu. Mai ales ca am cu ce ma lauda.
P.S. Puteti sa-mi stergeti postarea, cum iti mai facut-o. Nu o sa ma mire deloc. Asta e democratia moldoveneasca: cenzurata, cind deranjeaza prea mult. Sa nu dea Domnul sa fie prea „democratica”.
Pt Botzan
In articol e scris foarte clar totul. Numai un raufacator poate sa nu inteleaga.
Dar am sa va raspund la toate intrebarile, pe puncte.
In primul rind, s-a implinit un an de cind colegii nostri au depus dosarul pe numele meu, desi le-am spus ca nu este vorba aici de merite, pe care ei spun cu totii ca le am, ci de optiunea unionista. Asa ca, dupa un an pot arata ca aparatul Presedintelui nu a avut curajul sa treaca testul si sa decoreze un om activ unionist, nu doar pe cei ”statalisti” si ”porusi”.
Acum, le luam la rind.
1. … imi pare ca va cam roade invidia…
Banuiam argumentul banal. Nu, sunt o persoana puternica si nu ma roade invidia, doar ca am stiut din start ca nu imi vor da nicio distinctie la 60 de ani. Nici nu eu am insistat, au instat colegii, care au crezut si poate mai cred in Timofti, ca e mai ”national”. Dar am semnalat cazul meu ca sa arat ca se tem sa dea la unionisti vaditi, ca sa nu le spuna prorusii ”voi, ma, pe cine decorati?”
2. … de ce, pur si simplu, sa nu ignori asta?
Pentru ca e prea evidenta exact demonetizarea ordinelor. Si pentru ca anterior nu am spus niciodata nimic, ba chhiar l-am aparat pe Tibuleac de la Vocea Basarabiei, cind la toti le-au dat din presa, iar lui – nu. Apoi i-au dat si lui.
3. Pe de o parte spuneti ca nu va trebuie, pe de alta parte tot mentionati ca ati fost nominalizata, ca cineva nu a avut curaju, etc etc. Pentru ce toate aceste insiruiri, daca tot pretindeti ca nu va trebuie un ordin?
Pentru ca arat pe exemplul meu concret natura antiunionista a conducerii actuale. Am vrut asta sa o fac public, fapt pe care il stiam din start.
4. Si care e faza cu “n-au avut curajul” …de unde ati luat ca pentru a va da un ordin, cineva tre sa fie curajos?
Pentru ca a da un ordin unui politician unionist trebuie curaj. Nu il au. Iar celor ”statalisti prorusi” nu trebuie curaj sa le dai, asta am vrut sa mentionez si asta am subliniat.
5. … Faptul ca cineva comite o ilegalitate constituie o justificare a faptul ca sa o comit si eu.
Este o aberatie. 1. Presedintele nu a comis o ilegalitate, ci un act imoral 2. Eu nu am comis niciun act imoral. Am spus ce persoane demne au depus dosarul meu si ce persoane – nedemne, de fapt, – nu au avut curajul sa se ridice la inaltimea lui Mosanu, Dabija, Maimescu, Rusu si Caraman. Si eu sunt sigura ca cei de la Presedintie stiu ce ura au contra unionismului si contra mea, care il promovez. De aceea, poate, nici nu au discutat pe tema asta cu Timofti. Dar daca si Timofti stie si daca merita Filat mai mult decit mine, e clar, doar ca asta eu ”o stiam” de la inceput. Acum, peste un an, pot spune ca asta s-a confirmat.
6. Fix asa si in articolul Dvs – “fiindca bunul simt nu exista la noi”. Cu alte cuvinte, daca sar gardul unii, da deja sa-l sar si eu. Mai ales ca am cu ce ma lauda.
Este o diferenta intre cei care au primit cu hurta doar ca sunt deputati, poate inaintate de Lupu si Filat, si persoana mea, inaintata de persoane foarte respectate in societate.
Dar fiecare poate gindi cum vrea. Eu asa gindesc.
P.S. Puteti sa-mi stergeti postarea, cum iti mai facut-o. Nu o sa ma mire deloc. Asta e democratia moldoveneasca: cenzurata, cind deranjeaza prea mult. Sa nu dea Domnul sa fie prea “democratica”.
Cred ca asta este specificul politicului din Moldova. Fiecare politician (sau „wannabe politician”), in loc sa concentreze la ceea ce face el, sau la ce a obtinut personal, el si echipa sa, numaidecit trebuie sa arate cu degetul la altii. Ghimpu e asa, Filat e asa, Voronin e asa, etc etc. Cui trebuie tot veninul asta aruncat pe altii? Oamenii si asa vad si inteleg foarte bine cine si cum este. Si opinia lor fata de un anumit politician nu e formata de ceea ce spune un alt politician despre primul. Mai ales la alegeri, dar si cind nu sunt alegeri, lumea deja s-a deprins cu faptul ca toti arunca zoi in capul altuia. Circ, nu alta.
In locul Dvs, asi fi ignorat cu totul aceasta stire. Politicienii adevarati chiar refuza ordinele, atunci cind vin de la persoane care nu le respectiva sau cind le considera nemeritate. Da nu inca sa mai scrie articole referitor la cui si de ce i s-au dat sau nu s-au dat. Politicienii adevarati lucreaza pentru binele poporului si nu cauta aprecieri si decoratii. Si daca iau un procent mic la alegeri, atunci cauta greseala in sine, si nu incep a trimbita ca Filat sau Ghimpu a furat voturile, impartind hrisca si macaroane. Las sa imparta, daca are de unde. Politicienii adevarati sunt mindri, si demni.
Vreti sa testati aprecierea? Simplu. Faceti-va pe site optiunea ca orice doritor sa poata apasa un buton de genul „Multumesc”, daca are pentru ce, si sa scrie si un mic comentariu – pentru ce va multumeste, Dvs si PNL. Si cind veti acumula vreo 500.000 de multumescuri, atunci sa va mindriti. Da nu medalii de la un pseudo-presedinte, un mosh care nici nu stie in ce directie tre sa mearga la parada.
daaaaa, mare curvarie e cu aceste decoratii.
Ce este Politica?
31 mai 2014 by Svetlana Vizitiu | 3 comentarii
14 Voturi
– Tată, spune-mi ce este politica?
– Lasă-mă să-ți explic prin exemplul familiei noastre. Uită-te aici: – eu câștig acești bani, ceea ce înseamnă că eu sunt Ministerul de Finanțe. – Mama ține casa, ea reprezintă Guvernul . – Bunicul asigură ordinea în casă – el prezintă Sindicatele . – Menajera exercită tot lucrul prin casă – ea este Clasa muncitoare. – Tot ceea ce facem noi împreună – este pentru tine, înseamnă ca tu ești Poporul. Iar frățiorul tău mai mic – este Viitorul. Ai înțeles? – Nu. – Atunci, mergi la culcare.
La miezul nopții fiul se trezește de plânsul frățiorului său (care făcuse o surpriză în pat). El se ridică și merge în dormitor s-o trezească pe mama. După câteva încercări nereușite de a o trezi, fiul a mers la bucătărie unde tatăl făcea dragoste cu menagera, iar bunicul urmărea scena prin gaura lacătului… După ce, fiul plecă în dormitorul lui și continuă să doarmă. În dimineață, el se întâlnește cu tatăl său și-i spune: – Am realizat, tată, ce înseamnă Politica! – Ei bine, spune-mi.
– Acest lucru, tată, este foarte clar! Politica vine atunci când Ministerul Finanțelor dispune permanent de Clasa muncitoare, și Guvernul în acest timp doarme, nu știu de ce! – iar Sindicatele urmărește dintr-o parte, cu un ochi și tace… Poporul rămâne indiferent și scuipă pe toate, iar Viitorul rămâne în rahat…
http://fileviatasicarti.wordpress.com/2014/05/31/ce-este-politica/
Am impresia ca e sfirsitul guvernantilor,apuca ce mai pot apuca,ca pe urma nu vor mai avea de unde.Exact asa se intimpla cind disparea sistemul comunist:toti membrii comitetelor raionale de partid „tîrîiau”patrimoniul sistemului comunist acasa cu bucata.Care o oglinda mare,care scaune din cladirea destinata comitetului.Le duceau acasa pe inserat,asa sa nu-i vada nimeni.Alde Timofte dau medalii,ca restul patrimoniului este impartit.Asa cum nu faceti parte din gasca lor,nu aveti dreptul la medalie, D.Pavlicenco.Imi place citata acestui articol:”Este mai bine sa mergi singur,decit sa mergi cu «turma «intr-o directie gresita”.Diane Grant