PNL a cîştigat în justiţia naţională dreptul la obiectivul statutar unionist şi cere demisia ministrului Oleg Efrim

Astăzi, 24 octombrie 2012 – o zi istorică pentru românii unionişti din Republica Moldova –, Curtea Supremă de Justiţie a menţinut hotărîrea Curţii de Apel Chişinău privind obligarea Ministerului Justiţiei de a înregistra Noua Redacţie a Statutului unionist al PNL.

PNL aduce felicitări justiţiei naţionale care – tot mai ferm – abordează litigiile prin prisma Convenţiei Europene a Drepturilor Omului. Amintim – PNL a cîştigat în anul 2010 în Curtea de Apel Chişinău şi în Curtea Supremă de Justiţie procesul contra Comisiei Electorale Centrale care, la cererea Partidului Comuniştilor, a interzis spotul unionist al PNL în campania pentru referendumul de modificare a Constituţiei.

Totodată, PNL cere demisia de onoare sau demiterea de urgenţă a dlui Oleg Efrim, cel care a tăinuit, în mod grav şi ilegal, neonorabil şi abuziv, răspunsul Curţii Constituţionale din 23 iulie 2012 la Sesizarea depusă de ministrul justiţiei la 23 februarie 2012. Atît colegiul CSJ, cît şi persoanele prezente în sală s-au arătat surprinse (ca să nu spunem şocate) să afle, absolut întîmplător, de acest răspuns, ascuns şi nefăcut public, presupunem, din cauza că nu a convenit viziunilor antiromâneşti ale conducerii Ministerului Justiţiei.

PNL consideră că acest gest urît, incorect, care denotă lipsa de elementar bun-simţ, de nerespect al legii şi al propriului angajament, aduce grave prejudicii imaginii instituţiei şi adînceşte neîncrederea societăţii în miniştrii AIE, care promit una şi fac alta. PNL aminteşte aici şi de promisiunea vicepremierului Iurie Leancă să demisioneze dacă nu va obţine pentru R.Moldova regimul liberalizat de vize, ceea ce nu s-a produs.

PNL invită ziariştii la o conferinţă de presă la sediul partidului, vineri, ora 10.00, pe Calea Ieşilor nr.6, etaj 4, la care vor fi prezenţi lideri ai PNL şi juriştii ce au au oferit expertiză conducerii formaţiunii în proces.

Anexăm aici fragmentul statutar care a constituit motivul litigiului PNL vs Ministerul Justiţiei şi Răspunsul ministrului justiţiei din 29 februarie 2012, în care ministrul justiţiei Oleg Efrim scrie preşedintelui PNL “Despre decizia Curţii Constituţionale, precum şi despre rezultatele deciziei Ministerului Justiţiei veţi fi informată suplimentar”, ceea ce nu s-a întîmplat.

Din Noua Redacţie a Statutului PNL: Partidul promovează imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecinţelor juridice ale Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca să se restabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuieşte în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenţei faţă de URSS. PNL pledează pentru unificarea – pe cale paşnică, democratică – a celor două state româneşti, adică pentru Unirea Republicii Moldova cu România, drept cea mai scurtă cale de desprindere de sfera de influenţă rusească şi de accedere rapidă în NATO şi UE. Partidul militează pentru acest obiectiv prin mijloace legale, nonviolente, conforme cu principiile fundamentale ale democraţiei.

Serviciul de presă al PNL

 

Loading Facebook Comments ...

18 Comments

Add a Comment
 1. Practic, rezulta ca Ministerul Justitiei trebuia sa inregistreze Noua Redactie a Statutului PNL imediat dupa 23 iulie 2012, cind Curtea Constitutionala i-a dat o palma profesionista, ca nu stie a interpreta Constitutia si Legea privind partidele politice, avind si hotarirea Curtii de Apel din 2 iulie care il obliga sa inregistreze Noua Redactie a Statutului PNL. Dar Ministerul a tacut si a „asteptat” hotarirea Curtii Supreme de Justitie, sperind ca va putea pacali magistratii.

 2. Daniel din Bucuresti

  Felicitări tuturor

 3. Felicitari Dna Pavlicenco, si mult succes !

 4. după alegerile parlamentare din România,anul 2013 va consemna modificarea constituţiei.La un recent interviu,Tăriceanu,fostul premier PNL-ist,s-a exprimat că ar fi de acord cu instaurarea monarhiei constituţionale,forma de organizare cea mai oportună pentru viitorul României.Din ce în ce mai mulţi români vor reîntoarcerea regelui Mihai şi a casei regale,ca soluţie de occidentalizare a României şi posibilitate autentică de reîntregire a naţiei române.Ferdinand a fost promotoru unirii de la 1918,îi aşteptăm urmaşii!

 5. Поздравляю!

  Постепенно население поймет, что такой маленькой экономической единице, как Молдова, не имеющей собственных энергоресурсов и опыт государственного управления, в современном мире самостоятельно не выжить.
  Нужно вести разъяснительную работу, делая упор на экономическую выгоду объединения.
  Федерализация РМ и Таможенный Союз это капкан для Молдовы. Обещанный дешевый газ это морковка перед мордой осла. Надеюсь, руководство РМ имеет мозги отличные от ослиных.
  Двигаться нужно на Запад и только на Запад.

 6. O victorie constitutionala mare cat casa!! Se poate spune ca schimba cu cel putin 90 de grade …datele problemelor din R. Moldova, mai ales dupa cealalta victorie obtinuta de Catan la CEDO pentru Transnistria!! Dar totul nu are ce sa duca la euforie fara rost!! DIMPOTRIVA,totul trebuie consolidat pas cu pas , sistematic si prin cooperare cu partidele din Romania (s-a deblocat o cale!)si mai ales cu societatea civila din tara .Cum se va fructifica aceasta sansa uriasa, ramane de vazut si depinde de noi toti.Urmatoarele luni vor aduce schimbari majore atat in SUA, in UE cat si in Romania
  Tenacitatea doamnei Pavlicenco si-a spus cuvantul insa!! Felicitarile i se cuvin. In acelasi timp,cred ca rolul Consiliului UNIRII va trebui sa creasca si mai mult!!

 7. Felicitari pentru PNL!Un pas important.

 8. Prin acest mesaj doresc sa aduc sincere multumiri, in primul rind, judecatorilor, care nu au avut frica sa emita hotariri legale, demonstrandu-si absoluta independenta, cunoscind faptul ca asupra lor exista influienta din partea celor de la conducere. Si, nu in ultimul rind, felicit echipa PNL in frunte cu d-na Pavlicenco, demna de a aduce lumina lucrurilor sfinte pentru tara si poporul nostru.
  Sa va ajute Bunul Dumnezeu in schimbarea radicala a imaginii tarii ! PNL – este forta, care v-a contribui la imbunatatirea situatiei social-economice si politica in tara. Doar cu oameni cu suflete patriotice si oneste este posibil de a crea un stat bazat pe drept, un stat democratic si cu adevarat dezvoltat economic. Indemn populatia de orice nationalitate sa nu va fie frica de vorbele spuse de dusmanii nostri de la conducere, implicati in crime grave. Acestea isi cauta electorat pentru a se mentine la putere, vorbindu-ne neadevar si promisiuni de trai decent, pe cind tot aceste ne fura si ne mint pe noi toti.
  Succese si frumoase realizari in activitatea politica doresc PNL !!!

 9. Felicitări !
  Încă o bătalie câştigată.
  Si tot aşa până la Victorie.

 10. O victorie de importanta cruciala. Felicitari PNL, felicitari patriotilor neamului romanesc, felicitari justitiei din R.Moldova. Sa luam aceasta decizie ca o oportumitate, pe care trebuie sa o promovam si sa o realizam civilizat, legal, constitutional. Si sa intelegem, odata in plus, ca Dumnezeu iubeste dreptatea, iubeste Republica Moldova, iubeste poporul roman unit si intregit. Tot respectul, Doamna Pavlicenco! Sunteti o adevarata luptatoare.

 11. Doamna Vitalia!!!

  Cu Dumnezeu, inainte!
  Totul pentru o Tara,
  totul pentpu un popor.

  Cu noi este Dumnezeu,
  inchinati-va Oameni…

 12. TRUBADUR:

  Românii de bună credință din întreaga lume se bucură împreună cu noi de victoria obținută de PNL:

  PARTIDUL ROMANIEI EUROPENE SI FUNDATIA ACADEMIA DACOROMÂNĂ FELICITA CONDUCEREA PNL PENTRU SUCCESUL OBȚINUT.

  SUNTEM ALATURI, ASA CUM AM FOST LA MITINGUL DIN 21 OCTOMBRIE DE LA BUCURESTI PENTRU REÎNTREGIREA ROMÂNIEI IN GRANIȚELE EI FIRESTI.

  LA MULTI ANI DE ZIUA ARMATEI ROMÂNE!

  VIITOAREA ZI A ARMATEI ROMÂNE TREBUIE SA FIE LA 1 DECEMBRIE, PENTRU CA NU S-AU ELIBERAT INCA ULTIMILE BRAZDE ALE ȚĂRII, IAR ARMATA ESTE IN INTREGUL EI GARANTA DEMOCRATIEI CONSTITUȚIONALE ȘI APĂRĂTOAREA INDEPENDENTEI, UNITATII ȘI SUVERANITATII NATIONALE. NUMAI ATUNCI VA PUTEA DEFILA PE SUB ARCUL DE TRIUMF DE LA BUCURESTI SUB FALDURILE TRICOLORULUI ȘI IN PAS CU IMNUL NATIONAL TRICOLORUL!

  La buna vedere! – Geo Stroe
  –––––––

  Sincere și cordiale felicitări !

  Fie ca dezideratele național-liberalilor basarabeni, alături de toată suflarea unionistă românească, să se împlinească într-un termen cât mai scurt ! Sunteți în bună companie ! –

  Cristian Zăinescu
  –––––

  Doamne ajuta! Traiasca Romania intregita!
  – Vlad Puscasu

  http://cerulalbastru.com/2012/10/pnl-a-cistigat-in-justitia-nationala-dreptul-la-obiectivul-statutar-unionist-si-cere-demisia-ministrului-oleg-efrim/

 13. Felicitari PNL!

  Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!
  Incetul cu incetul se vor trezi in romanii basarameni si vor intelege ca tara trebuie reintregita pentru a fi mai puternici.

 14. Pt ION

  Vei putea posta aici cind vei scrie cu respect. Analizeaza-ti inscrisurile si cauta forma adecvata de a spune orice opinie, dar care nu invata sau ofenseaza pe ceilalti, invata formulele adecvate de adresare. Eu nu iti sunt tie „madama”… mamei tale spune-i „madama”. Nu am pascut porcii impreuna…

  Pe mine nu ma deranjeaza opiniile celor care nu se descurca in cele ce au loc in jur sau privesc altfel decit mine lucrurile. Pe mine ma deranjeaza forma nepoliticoasa de a scrie. Eu nu intru ca vatav pe blogul nimanui. Nu suport sa intre pe blogul meu cineva nesimtit, care se pretinde „vatavul natiunii”. Adevarul nu-l detine nimeni, sunt intrebari, nedumeriri sau opinii exprimate civilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *