Ministerul Justitiei a dat recurs la CSJ privind obiectivul unionist al PNL

Dupa ce PNL a cistigat, in Curtea de Apel, dreptul de a avea un Statut cu modificari unioniste, instanta de judecata dispunindu-i Ministerului Justitiei sa inregistreze Noua Redactie a Statutului PNL, iata ca Ministerul verde al Injustitiei ataca decizia Curtii de Apel la Curtea Suprema de Justitie. 

Rusine! Dar nu ne mira. Pentru ca de la PLDM, al carui ministru este Efrim, care nu stie altceva decit sa repete aceleasi neargumente in toate instantele, PLDM care trimite autoturisme cu stejari sa duca  protestatari alaturi de selini, dodoni, garbuzi, formuzici si tkaciuci, nu poate proceda altfel, pt ca vrea sa aiba in fata putinilor si sevciucilor, formuzicilor si dodonasilor – argumentul ca „lupta contra unionismului”. Acestui scop ii este subordonat si proiectul deocheat de lege privind condamnarea nazismului, care nu a existat in Moldova. Mai bine ar condamna antiunionismul.

Dar de ce tac altii din AIE? V-am mai spus. Tac si rid pe sub mustati. Le repet „Ride bine cine ride la urma”. Luati seama sa nu va inecati rizind, daca alta treaba nu aveti. Desi ar fi mai bine sa discutati cu ministrul AIE Efrim de ce procedeaza astfel si sa ii sugerati sa ceara in instanta de judecata scoaterea in afara legii a provocatorilor ce s-au manifestat in toata hidosenia la Balti.

Pai cum sa ii scoata Efrim daca sunt sculele aliantei sau ale unei parti a acesteia? De parca noi nu am sti si complicitatea componentelor AIE la mizeria de la 25 martie, cind politia municipala ridea de unionisti si le permitea mizeriilor antiromanesti sa avanseze si sa provoace coliziuni scenarizate cu manifestantii pasnici, care mergeau in fata cu un ansamblu ce cinta la cobza…

Luati seama, nu va aratati in toata splendoarea mizeriei de incompetenta pe 16 septembrie, cind vom iesi – de data aceasta SA PROTESTAM! – contra ingradirii drepturilor noastre de a manifesta pasnic in orice localitate din cel de-al doilea stat romanesc.

Repetam fragmentul din Noua Redactie a Statutului PNL, care le strica somnul lui Filat si Efrim (ei nu dorm nici de frica lui Lucinschi si a kamarazilor sai de la Moscova), la fel cum le strica somnul si altora din AIE:

„Partidul promovează imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecinţelor juridice ale Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca să se restabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuieşte în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenţei faţă de URSS. PNL pledează pentru unificarea – pe cale paşnică, democratică – a celor două state româneşti, adică pentru Unirea Republicii Moldova cu România, drept cea mai scurtă cale de desprindere de sfera de influenţă rusească şi de accedere rapidă în NATO şi UE. Partidul militează pentru acest obiectiv prin mijloace legale, nonviolente, conforme cu principiile fundamentale ale democraţiei.”

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

10 Comments

Add a Comment
 1. Ei Vitalia,

  Poate te-aș fi crezut și eu în ceia ce este scris în Noua Redacție a Statutului PNL …cităm –
  “Partidul promovează imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecinţelor juridice ale Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca să se restabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuieşte în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenţei faţă de URSS. PNL pledează pentru unificarea – pe cale paşnică, democratică – a celor două state româneşti, adică pentru Unirea Republicii Moldova cu România, drept cea mai scurtă cale de desprindere de sfera de influenţă rusească şi de accedere rapidă în NATO şi UE. Partidul militează pentru acest obiectiv prin mijloace legale, nonviolente, conforme cu principiile fundamentale ale democraţiei.”…

  Dacă nu ar fi fost partizanatul politic cu niște indivizi obscuri de pe scena politică românească, care la basarabenii noștri se uită cu ochi tulburi de nesomn…dar poate și de beție. Și aici clar mă refer la Crin_CăCăRăU, zis și președinte_interimar al României…
  Cică, numai cu acest Crin_CăCăRău noi putem face marea UNIRE și nici decum cu alți factori politici de pe scena românească. Bun.

  Dar să aducem și argumentul pentru care batem cuiu în capul unora, ca nu cumva peste vre-o câțiva ani…dar poate și luni, căci viața aduce în ultimul timp mai multe surprize din pricina CăCăRăIlor de tot soiul, aflați de dincolo și de dincoace de Prut.
  –––––––––––––––––––––––––––––
  Presedintele interimar al Romaniei adreseaza o scrisoare catre basarabeni
  Români basarabeni,

  În patria mamă, pe 29 iulie, se va consuma unul dintre acele momente de cumpănă ale istoriei care va influenţa viitorul nostru, al familiilor noastre, al copiilor noştri. Prin sângele vostru şi prin apartenenţa voastră la această naţiune sunteţi chemaţi să decideţi prin vot direcţia în care România va merge în viitor. Este dreptul vostru ca cetăţeni români.

  Aşa cum ştiţi deja, am promulgat o lege a referendumului care prevede pentru validare o obligativitate de prezenţă la vot de 50%+1 dintre persoanele cu drept de vot. Această condiţionalitate este efortul şi legământul nostru că suntem o naţiune civilizată, că ne pasă de noi, că putem oferi lumii întregi o opţiune clară, neumbrită de suspiciuni.

  Dacă vreţi să fiţi respectaţi, dacă vreţi democraţie şi stat de drept dacă vreţi onoare, dacă vreţi demnitate naţională, dacă vreţi destinul european binemeritat după atâţia ani de sacrificii, atunci trebuie să participaţi la referendum!

  Votul dumneavoastră contează!

  Cu respect,
  Crin Antonescu,
  Preşedinte interimar al României
  –––––––––––––––––––––––––––––
  Cică PNLiștii promovează !!!

  Da ce de fapt promovați bă fraților, pe ambele maluri ale Prutului…ar exclama orice român, care nu este beteg la cap și care vede realitatea nu din scrierile Vitaliei Padliucenco (româncă pur sânge, ce mai) de pe acest blog obscur și din discursurile politicianiste (mai degrabă mitocănești) ale numitului Crin_Antonov_CăCăRăU, lipoveanul de la Isaccea, care cu ochi îmbuibați de nesom (fiindcă scrie teze de doctorat noaptea, ca să-l întreacă pe Ponta_Plagiatorul)… îndeamnă (vezi Doamne), românii basarabeni să facă aceia… ce știe numitul Crin mai bine să facă… adică să TRĂDEZE !
  Pardon, să unifice eforturile pentru… (citez – Dacă vreţi să fiţi respectaţi, dacă vreţi democraţie şi stat de drept dacă vreţi onoare, dacă vreţi demnitate naţională, dacă vreţi destinul european binemeritat după atâţia ani de sacrificii, atunci trebuie să participaţi la referendum! )…a fi respectați !
  De către CăCăRău și tovarășa lui de drum PNList – Vitalia Padliucenco. Bun.

  Să admitem fraților că ministerul Justiției de la Chișinău stă cu picioarele pe gâtul PeNeLe-ului ”madamei_comandor” și luptă cu înverșunare ca acest srl politic să nu poată promova… imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecinţelor juridice ale Pactului criminal Molotov-Ribbentrop… Să admitem.

  Dar să admitem și altceva, că acest srl pretins unionist, lovește cu înverșunare un partid din România, cu adevărat de dreapta, cu adevărat liberal-democrat, care prin reprezentanții săi a fost avocatul românilor basarabeni, în fața structurilor europene. Prin faptul că Vitalia (din numele PNLului său) chema basarabenii la urnele de vot, pentru a da lovitura împotriva PDL din România, fiindcă anume acest partid, încă de la apariția sa pe scena politică românească, sa manifestat drept avocatul nostru în Europa și numai (pentru ce și este lovit de către forțele obscure ale Kremlinului, prin filierele sale din România), prin faptul, repet, că Vitalia chema basarabenii să trădeze prietenii săi de peste Prut, dânsa a și developat, înseși natura PNLului său…ca partid, în care nu poți avea nici cea mai mică încredere !
  Fiindcă încredere poate avea doar un partid, care în primul rând este condus de lideri, care au omenescul în ei și coloana vertebrală dreaptă…

  Ei, ce coloană are această Pavlicenco, care se întinde ca râma în fața lui Crin_CăCăRăUl și care la vremea cuvenită nu a dorit să sponsorizeze viața grea a doi români, rămași invalizi, urmare a războiului de la Nistru…
  Acuma cică vrea cu întreg PNLul său să îi fericească…să restabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuieşte în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenţei faţă de URSS…
  Păi ”doamnă_comandor”, prin această demagogie politicianistă eftină nu vei putea să… pledezi pentru unificarea – pe cale paşnică, democratică – a celor două state româneşti… fiindcă nu ai putut/dorit să ajuți niște sărmani, care pentru aceleași idealuri, în vreme de război, au pus pe altarul idealului Național, tot ce puteau pune de la sine…suprema jertvă – propriul destin !

  Cum naiba să te creadă acei, care te știu drept o zgârcioabă fără pereche (la care lesne putem adaoga și nemila față de bietele animăluțe, pe care vrei să le dai oricui, numai să nu te derangeze) ???
  Cum să te urmeze un veteran de război, care tocmai a venit la neataluță și a rugat să vorbești cu bogații partidului și nu numai, pentru a aranja camarazilor de arme o situație mai fericită ???
  Cum să te creadă cetățenii români, care văd cu propriii ochi cum îl torpilezi (de acu încolo te voi numi și ”doamna_torpilă”) pe Traian Băsescu, care o lume de la noi recunoaște, este cel mai demn Președinte al românilor basarabeni, în comparație cu care, Crin_Pedofilul este o rușine națională, un pezevenchi, un CăCăRăU într-un cuvânt. Bun și aici.

  Iată mai dau un pasaj exorbitant, din răvașul puieril al ”doamne_torpilă”, care are pretenții exagerate față de prietenii de coaliție ai PLDMului și anume cităm…Dar de ce tac PD si PL?
  Da ce să facă ”doamnă_torpilă ???

  Să se apuce de guler din cauza neatale cu PLDM ?

  Slută ar fi situația dacă din cauza neatale, s-ar face în Basarabia un tămbălău mai mare decât acela, pe care la făcut tovarășul Crin_CăCăRău în România…Apropo, inclusiv cu mânuțele neatale…Bun.

  Și în sfârșit…O să vină odată un sfârșit și pentru politica PNLului din România, dar și a viitoarei filiale basarabene !
  Trădătorii…ca și dezertorii, nu au cum să profite de câștig de cauză, pe o perioadă de lungă durată.
  Peste vre-o lună vei vedea ce o să pățească CăCăRău_AVENTURIERUL și vei înțelege poate că și aventura neatale o să aibă un sfârșit oarecare…Bun ?

  Cu aleasă nestimă către ”doamna_torpilă”, tovarășa de idei a lui Crin_idiotul_cu ochii holbați de nesomn liberal_CăCăRăUl din Isaccea…

  Valer Ciobanu, românul transnistrean

 2. …“Partidul promovează imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecinţelor juridice ale Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca să se restabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuieşte în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenţei faţă de URSS.”…

  Teritoriul din anexa pactului R-M nu coincide cu teritoriul RM, recunoscut de ONU. În primul rând nu cuprinde transnistria colegului Valer, dar, principalul! – includea părţile de nord şi de sud ale Basarabiei, transmise Ucrainei sovietice. Optaţi şi pentru revendicarea acestor teritorii? Or, lichidarea consecinţelor juridice ale pactului nu poate fi operată doar pentru o parte a teritoriului anexat la URSS în 1940, fără nordul şi sudul Basarabiei. Deci, chestia cu pactul nu merge, indiferent de ce fel de consecinţe aţi dori să lichidaţi – juridice, morale, sociale etc.
  Având teritorii istorice, anexate Ucrainei şi tăcând, dar sărind la beregata Moscovei pentru o biată transnistrie, care, de jure, ne aparţine, dar, de facto, voi, politicienii, aţi lăsat-o pradă aventurierilor politici, dvs riscaţi a fi bănuită de calitatea de agent al Ucrainei. Şi asta o spun reieşind din subtilităţile economice: ruşii cumpără produse moldoveneşti, forţă de muncă calificată sau necalificată, iar ucrainenii ne vând produse de calitate proastă prin importuri legale sau contrabandă şi servicii de proastă calitate pe la Zatoca (lângă Cetatea noastră Albă!) şi alte locuri de „turism” estival sau curativ. Nici măcar curve nu importă ucrainenii de la noi, pentru că le au pe ale lor îndestul. Deci?
  Am să vă dau câteva nume – Panciuc, Vitiuc, Şevciuc, Plahotniuc, Stepaniuc, Tcaciuc, Petrenco. Toate aceste nume de familie sunt ucrainene! Sigur că în mare parte sunt mancurţi, mai bine zis rusificaţi, dar e cam acelaşi lucru, or pre limba rusă e mai uşor să furi şi să dai vina pe alţii.
  Cu toate astea nu îndemn pe nimeni să ia coasele şi furcile şi să se prezintele la firmele celor de mai sus, pentru că ar putea greşi adresa şi să ajungă şi pe la alţii cu nume de familie cu sufixul -iuc sau -co.
  Acţiunea 2012 a reuşit să arunce Bălţiul în haos cel puţin o zi, mobilizând indirect toate forţele ostile românismului. În această zi s-a creat un precedent foarte periculos, când un om cu afaceri cam prin toată Moldova, Şelin, nestingherit şi în faţa camerelor de luat vederi, a instigat la violenţă, a distribuit muniţii, ouă şi roşii (inducând şi folosirea bulgărilor de pământ şi a bucăţilor de caldarâm după terminarea muniţiilor), iar la sfârşitul acţiunii a distribuit personal sticle de bere tovarăşilor de scârbă (probabil, în aşternut). Dacă nu va fi pedepsit penal, atunci orice gopnic cu ceva parale va organiza manifestaţii sau contramanifestaţii, care duc spre un singur drum – anarhie şi ura interetnică, adică cam ceea ce se întâmplă la moment în ţara, condusă de iresponsabili şi violatori de constituţie alde Căcărău, şi râvnită de unionişti. Nu-i bai, peste ceva timp căcărăii vor fi istorie, dar unionismul făcut cu bătăi cam amiroase a Siria actuală.
  În fine, ideea unionismului nu e rea deloc, dar de ce vizează aproape exclusiv teritoriul? Şi asta în epoca globalizării şi a internetului! De ce nu aţi aduce, de ex., nişte firme de taxi româneşti? De ce nu aţi facilita acţiunile culturale? Poate atunci vă va lua cineva în serios şi nu va râde pe sub mustăţi de „unionismul” mărşăluit sub ploaia de roşii şi ouă ale lui Şelin şi ale ortacilor săi.

 3. Gopniki lui Filat în acţiune

 4. Filat agent KGB-FSB sub acoperire

 5. http://www.jurnal.md/ro/news/filat-cere-modificarea-legisla-iei-dupa-violen-ele-de-la-bal-i-224949/

  Filat cere modificarea legislației după violențele de la Bălți

  Premierul Vlad Filat a cerut astăzi Ministerului Justiției și Ministerului de Interne să pregătească un proiect de lege care se prevadă sancțiuni pentru persoanele care lezează statalitatea Republicii Moldova.

  „Am văzut în detalii ce s-a petrecut la Bălți. Sunt lucruri absolut regretabile. Am văzut foarte multe steaguri, ale cui doriți, numai nu ale RM. Mă miră faptul că ei se numesc patrioți, iubitori de RM, dar prin comporament. E nevoie de acțiuni. MAI, MJ și alte instiuții să faceți evaluarea necesară a cadrului normativ, pentru a ajusta legea ca statul să aibă posibilitatea să-i snacționeze pe cei care aduc atingere statalității și interesului național”, a declarat Filat le ședința Guvernului.

  „Toți cei care au încălcat legea, indiferent de funcie, de așa numita calitate lider de partid sau de politican, vor fi sancționați. La Bălți au fost provocatori clari, mă refer la responsabilitatea organizatorilor”, a adăugat premierul.

 6. FRONTUL RE-UNIRII

  UN 5 AUGUST FIERBINTE LA BALTI:
  DUMINICA SANGEROASA:

  Marsul pasnic, democrat si european al Re-Unirii noastre cu România:

  CRONICA TEROAREI OCUPANTILOR RUSO-COMUNISTI
  CONTRA MOLDOVENILOR:
  —————————————————————————-

  8 August 2012:
  Interviu „Info-Prim Neo” de Elena Nistor
  cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti,
  din ciclul „Independenţi de 21 de ani”

  http://info-prim.md/?a=100
  ––––––––––––––––––––––––––––––
  citate din raspunsuri:
  1
  – Dar ne aflăm într-un proces complex care ne va duce într-un final
  în marea familie europeană.

  GURA DE LEMN PREZIDENTIALA !
  CHIAR OFICIALII EUROPENI NE SPUN CA NU AVEM MARI SANSE SA ADERAM
  LA UNIUNEA EUROPEANA IN VIITORII 50 DE ANI, ETC. 100 DE ANI.
  UN CONFLICT IN TRANSNITRIA NEREZOLVAT SI FARA VIITOR,
  O ECONOMIE LA PAMANT, MAFIA SI CORUPTIA LA PUTERE, ETC.
  CARE VIITOR NEBULOS SI INCERT ?

  2
  Citat.
  – Reforma sistemului judecătoresc a început şi vă asigur că în cel mai apropiat timp
  vom vorbi altfel despre justiţie.

  DEMAGOGIE, POPULISM, MINCIUNA !
  STIE DOMNUL RESPECTIV CA EXPERTII ITALIENI AU SCRIS IN REVISTA „LIMES”
  CA PROVINCIA MOLDOVA DE EST ESTE NUMARUL UNU LA CAPITOLUL MAFIE IN EUROPA ? /
  DE RAND CU ZONA KOSOVO SI MUNTENEGRU /
  DECI, INDIRECT, CINE ESTE SEFUL MAFIEI DIN MOLDOVA ?
  3.
  CULMEA:
  NICI JURNALISTA SI NICI PRESEDINTELE
  NU ABORDEAZA TEMA VIOLENTELOR TERORISTILOR RUSOFONI
  DE LA BALTI DE ACUM 3 ZILE CONTRA MANIFESTANTILOR PASNICI UNIONISTI
  SI CU PERSOANE RANITE SI SPITALIZATE.
  4.
  SI AMBII SE FERESC SA VORBEASCA DESPRE UN ALT SUBIECT CRUCIAL
  AL ZILEI DE AZI DIN RM:
  RE-UNIREA NOASTRA CU ROMANIA, CA UNICA SOLUTIE DE SUPRAVIETUIRE
  A IDENTITATII NOASTRE ROMâNESTI SUB PRESUINEA INVAZIEI CONSTANTE RUSIFICATOARE
  DE LA EST DE PESTE NISTRU SI UNICA POSIBILITATE DE RE-VENIRE
  IN COMUNITATEA EUROPEANA IN CADRUL FRONTIERELOR ISTORICE SI LEGITIME
  DE LA NISTRU LA TISA DIN ACEL AN GLORIOS SI ISTORIC 1918 !
  5.
  VA MAI AMINTITI ACEL VIDEO CU UN „PAPA -LAPTE” DE MOLDOVEAN
  DE PE YOUTUBE CU ACTORUL UMORIST GHEORGHE URSU ?
  / din pacate, pentru aceasta sceneta, vestitul actor a platit cu sanatatea sa
  fiind distrus ocult de alti teroristi rusofoni/

  IN CAZUL DAT DE MAI SUS,
  OARE CINE SA FIE ACEl „PAPA – LAPTE” TRADITIONAL MOLDOVENESC ?
  –––––––––––––––––––––––––-
  N.B.
  video:
  „G. Urschi – Sa-ti dee-n cap asa ceva p.2”
  www youtube com
  http://www.youtube.com/watch?v=EQXv8HZ-aU8

 7. poate aveti idei bune, dar cind vad printre „sustinatorii” vostri de peste Prut repezentanti ai „noii drepte” (nazisti prosti) – imi vine sa vomit

 8. Pt sergiu

  Nu putem interzice nimanui sa sprijine pe cine doreste. Asta nu inseamna neaparat prietenie sau coordonare superstrinsa.

  Noua Dreapta, din cite am publicat pe Consiliul Unirii la rubrica afiliatilor, are documente de inregistrare oficiala.

  Pentru actiunile ilegale ale cuiva raspund cei a caror vina o stabileste judecata.

 9. Da,Ciobanu/aventurieru,după ultimuâ ta „luare de atitudine”,îmi este clar în slujba cui eşti. Spre bucuria mea,oameni care să-ţi ia în serios aberaţiile nu prea ştiu,poate cei de la „patrioţii Moldovei”…
  Mă întreb şi te întreb: În cine şi de ce sa transformat acel Ciobanu pe care cînd am fost cu d-lui în „92 la Nistru,era într-adevăr român transnistrean. Acum mai degrabă seamănă a profitor de pe urmele acelor evenimente…
  Degeaba Valeriu te scremi: Pe d-na Vitalia o cunosc cu mult mai aproape ca tine deja de cîţiva ani,ca de altfel şi multa-multă altă lume, şi din acei care alături de D-ei sau expus binevol loviturilor cu ouă,pietre,ş.a. a ocupanţilor de la Bălţi,şi din alte mii şi mii de membri şi simpatizanţi a PNL de Basarabia, a idealului unionist ce îl promovează. (Cu toată vitejia ta, dar nu cred că ai fi capabil acum să eşi public în faţa unor mii de ocupanţi,să te expui binevol la loviturile lor cu ouă şi pietre, ca acei copii şi cetăţeni ce au participat la Marşul Unionist de la Bălţi)
  Ce văd acum de la tine: Ori o faci pe prostul ori,ori slujeşti acum interesele profitorilor antiunionişti actuali ai „statalismului moldovenesc”. Oare nu-ţi dai seama că dacă vrei să faci unionism în Basarabia,apoi e o mare prostie să te situezi de partea uneea din părţile ce duc lupta pentru putere peste Prut. Noi trebuie să realizăm idealul naţional indiferent de cine e la putere e în partea de ţară ce se află în UE. Altă soluţie mai bună pentru orice om cu mintea trează,pentru a aduce la trupul ţării judeţele României din stînga Prutului(creatura tov.Stalin şi Hruşciov din 1940,actuala Republica Moldova), pur şi simplu nu există. Cine nu înţelege asta,ori e certat rău cu logica elementară, ori serveşte nişte interese străine sau de profit propriu pe seama faptului că judeţele României de la est de Prut temporar încă nu sunt încorporate teritorial în statullor legitim – România.
  Referitor la PNL de peste Prut şi a liderului lor de acolo Crin Antonescu.
  Am vre-o cîţiva cunoscuţi ce se numesc Valeriu.Dar sunt altfel de băeţi ca Valeriu Ciobanu. După logica ta,dacă acum nu mai am nici o simpatie de Valeriu C., apoi deoarece d-lor se numesc tot Valeriu,ar trebui să am aceeaşi atitudine şi faţă de d-lor,deoarece se autodenumesc la fel Valeriu. Oare la mintea ta „superanalistă” poate să ajungă că deşi avem acelaş nume ca PNL de peste Prut noi nu suntem ca ei? Că şi acolo o bună parte din membri PNL (după cîte am auzit) nu sunt de acord cu ce face Antonescu şi Ponta,asta oare înseamnă că d-lor imediat trebuie să părăsească PNL de peste Prut şi să se declare alt partid? Ce ar fi dacă orice membru a unui partid ce nu este de acord cu unele acţiunia liderului său imediat ar părăsi acel partid? Poate,Valeriu,înainte de a scri ceva aici te gîndeşti mai mult,să vezi lucrurile mai adînc?
  Anatol Marin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *