Mircea Popescu: Bucurestiul antiunionist?

Ma gindeam sa scriu un articol ca reactie la un interviu acordat publicatiei „Timpul” de  Eugen Tomac. Dar vad ca au scris altii si ar fi de ajuns. Il intreb pe Mircea Popescu si pe alti prieteni daca s-au convins de ceea ce spuneam ani in sir – ca cei mai multi dusmani ai unionismului sunt in interior, printre „ai nostri”, pentru care romanismul si unionismul sunt doar obiect „de uz electoral”, dar si obiect de invidie si de gelozie, cind e promovat de cine nu le place lor… PNL a batut clopotele si cind Chirtoaca nu a permis agitatia electorala unionista in capitala inainte de 28 noiembrie 2010, PNL a batut clopotele si cind Chirtoaca, probabil, urmind „sfaturile” lui Ghimpu, nu a autorizat Marsul comemorarii de la 28 iunie 2011, PNL a batut clopotele si cind politia a parasit demonstrativ Marsul auto al Unirii din 24 ianuarie 2012, contrar celor prevazute in Dispozitia emisa de zisul primar general. Iar la Marsul Unirii din 25 martie, cu participarea, in comun, a unor forte unioniste unificate (fara PL, devenit statalist ca Dodon), Primaria si Politia sa si a lui Filat au permis comandou-ului „Garbuz” sa provoace mai ca varsari de singe in PMAN. La ce sa ne mai asteptam? Halal de asa „romani liberali”…VP

Recentul “Barometru GeoPol pentru Republica Moldova” dat publicitatii la Chisinau, in paralel cu iesirile isterice ale stalinistului Dodon la adresa simbolisticii romanesti si a intensificarii actiunilor unioniste, pare a face parte dintr-un scenariu menit sa puna surdina oricarui “zgomot” unionist suparator.

Interesant ca protagonistii acestei analize care imbina realitati indiscutabile cu defetism in problema unionista, nu au solutii, nu propun cai de rezolvare cum ar fi normal pentru niste profesionisti. De aceea, acest material pare mai mult un program de propaganda mascata anti-unionista. In aceasta directie pledeaza si ideea centrala in jurul careia este cladit tot acest esafodaj al propagandei izolationist-separatiste.

Pe scurt, cei doi manipulatori principali Cozmin Gusa, cunoscut pentru simpatiile sale pro-ruse si Dan Dungaciu, fost consilier al lui Mihai Ghimpu, care in aceasta calitate a reusit sa deturneze politica oficiala pro-unionista declarata a PL intr-o politica statalista, ataca fortele politice unioniste si mesajele nationale unioniste pe care le incadreaza dispretuitor unui  “discurs mai degraba marginal, tipic pentru partidele politice care au astazi audienta redusa in randul electoratului romanesc“.

Iar politica aceasta defetista este completata de un membru al guvernului Romaniei, Secretarul de Stat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Eugen Tomac care din aceasta inalta pozitie atentioneaza asupra “pericolului” actiunilor unioniste, atacand la baioneta un partid politic declarat unionist, intr-un interviu acordat tot in aceste zile si tot la Chisinau, in ziarul “Timpul”: “In plan public insa, observ ca au loc niste miscari greu de inteles uneori. Captarea de catre diverse personaje (sic) a temei privind Unirea impinge, de fapt, in derizoriu conceptul in sine si il transforma intr-o retorica fara sens. Un exemplu in acest sens poate fi doamna Pavlicenco (presedintele PNL-Moldova n.a), care de cele mai multe ori pune egal intre un ideal national si o agenda politica ingusta

Se observa aceeasi sursa de gandire, Gusa-Dungaciu vorbesc de “discurs marginal politic unionist”, iar Eugen Tomac de “retorica politica unionista fara sens”. Atata doar ca Eugen Tomac care, ca vicepresedinte al PDL-Diaspora, este un apropiat si un aliat politic al PL-ului, partidul prietenului si colegului sau, Dorin Chirtoaca, ataca abrupt si iresponsabil, prin calitatea sa de membru al Guvernului Romaniei, un alt partid pro-romanesc basarabean.

Dupa deturnarea de catre Dan Dungaciu a PL-ului de la pozitia de partid pro-romanesc unionist la pozitia de partid pro-romanesc statalist, demnitarul statului roman intelege sa se amestece in politica basarabeana pentru a da o lovitura partidului pro-romanesc unionist cel mai activ care a mai ramas pe pozitie, PNL.  Politica aceasta partizana gresita asigura munitie socialistilor si comunistilor care sunt in razboi declarat cu unionismul si implicit cu fortele politice care-l sustin. Si tocmai acum, cand miscarea unionista incepe sa capete substanta si cand ar avea nevoie de un suport sustinut din partea Bucurestiului, dumneavoastra actionati defetist, distrugeti speranta si loviti din interior.

Parlamentul European bate din picior ca Romania sa recunoasca Kosovo. Cu alte cuvinte, se cere ca aceasta prerogativa a suveranitatii nationale, politica externa sa fie subordonata unei structuri suprastatale. In acelasi Parlament European, Lazlo Tokes ridica tonul impotriva Romaniei pentru pretinse incalcari ale drepturilor minoritatii maghiare (aflate la guvernare).

Cati dintre europarlamentarii romani au ridicat problemele relatiilor Romaniei cu Basarabia? Nu-i politic? Este interventie in treburile interne ale altui stat? Luptati ca aceste probleme sa devina cunoscute, pentru ca in constiinta comunitatii internationale sa devina ilogica separarea Romaniei de o regiune a sa printr-o granita artificiala.

Daca reprezentantii Romaniei pleaca grumazul si tac asupra unor probeleme de interes national, ce sa ne mai miram ca niste “personaje”, ca sa folosesc termenul demnitarului roman, cer unionistilor sa inceteze “discursul marginal unionist” si sa nu mai foloseasca “retorica unionista fara-sens”?

 Intrebarea este: “A cui politica o serviti, domnilor?”

http://mipopescu.wordpress.com

Loading Facebook Comments ...

33 Comments

Add a Comment
 1. Este foarte necesara trierea celor adevarati de a celor falsi ! Unul ca Gusa care si-a facut partidul iniitativa nationala dar a supt bani de la rusi nu putea face altfel !

 2. Puscasu Vlad Irimie

  ceea ce a scris domnul Mircea Popescu este perfect adevarat. SRI, Basescu si altii(mihai razvan ungureanu) nu doresc unirea,decat declarativ,insa cand cineva trece la fapte, oamenii lui Basescu si Basescu SABOTEAZA!!

  asta pentru ca fratele lui Basescu, Mircea Basescu face afaceri cu RUSII la ALRO Slatina,cu aluminiu,si nu numai.

  As propune,ca lui TOMAC sa i se retraga urgent cetatenia romana,si sa ii fie acordata pe loc cetatenia romana lui JOHN ONOJE,si TUDOR PINZARU!

  La atati tradatori ca basescu,Tara asta se duce de rapa!

  Dupa ce in 2005 Basescu l-a indemnat pe Iurie Rosca sa-l voteze in Parlament pe VORONIN ca presedinte, lumea il face tradator tot pe Rosca,si nu pe Basescu,tradatorul cel real!

  Problema lui Rosca este ca persista in anumite concepte gresite.

  Mai bine mort,decat comunist!

  http://www.youtube.com/watch?v=QphtkFzLfu0&list=LLgrr-AzW2gcjzURe6A5BdSg&feature=mh_lolz

 3. Puscasu Vlad Irimie

  Eu punandu-ma in locul basarabeniilor,inteleg perfect ca se simt pe buna-dreptate TRADATI de Romania.

  In 1940 Basarabia a fost cedata fara sa se traga un cartus.

  Apoi in 1991, iliescu-KGB Romania cedeaza a 2-a oara Basarabia,fara sa traga un cartus, recunoscand independenta Republicii Molotov-Ribbentrop RASSM.

  Apoi in 2005, Basescu -Romania tradeaza a 3-a oara Basarabia,fara sa traga un cartus, imbatandu-se cu vinul lui Voronin,si dupa ce Voronin ii trimite in Romania TIR-uri intregi cu vin,acesta ii spune PPCD-ului sa mearga cu PCRM la vot.

  Apoi se simte inca o tradare in aer,pentru a nu-si strica afaceriile mafiote Basescu,cu rusii, totul impotriva Basarabiei.

  Ziaristii -tonomat,care canta dupa cum se vireaza banii in cont, NU au prezentat nimic din BAsarabia privind Marsul Unirii Basarabiei cu Romania.Ori televiziunea este oglinda serviciilor secrete,servicii care inca sunt intesate de personajele dubioase care in 1989 au luat puterea la noi: KGB si GRU.Americanii si NATO au incredere declarativ doar in Romania,in realitate generalii americani au evitat sa bage Romania in NATO in 1999 dupa ce unii au spus ca ,,Romania a intors armele in 1944 impotriva aliatului sau,si a luptat alaturi de inamic pana la sfarsitul razboiului,,

  Cam atata incredere au in Romania.Zero.

  Eu unul nu-i condamn deloc,dimpotriva, pe domnii Ghimpu si Iurie Rosca,ca au devenit impotriva Unirii cu Romania,pentru ca dansii au fost tradati de Basescu,si nu invers!

  Insa sa speram ca nu totul e pierdut.Lupta continua.Analistii prevad ca in 2014 o sa ajunga presedinte in Romania Mihai razvan ungureanu,care este un comunist fanatic,ce niciodata nu va face Unirea Basarabiei cu Romania. Acesta a scos icoanele din Ministere,si a pus portretul ANEI PAUKER, kominternista care a ucis cei mai multi romani,in serie,in numele lui Stalin,facand un Gulag din Baragan,Canal,Aiud,Pitesti…

  Sa fim mai optimisti totusi.Poate ca nu totul e pierdut.

 4. Puscasu Vlad Irimie

  ca sa confirm ceea ce spune domnul Popescu,iata ce spune omul de informatii al lui Basescu,despre Eugen Tomac,care e un anti-unionist evident

  George Roncea
  Wednesday
  Tomac ii provoaca lui Ilici dureri de stomac

  ….recentul interviu acordat de Eugen Tomac publicatiei Timpul de la Chisinau i-a starnit lui Ion Iliescu convulsii atroce (http://www.timpul.md/articol/eugen-tomac-secretar-de-stat-pentru-romanii-de-pretutindeni-romania-si-r–moldova-impreuna-in-europa–32644.html). Batranul kaghebist a reactionat spumegand la remarca facuta de Tomac la adresa sa: „Iliescu a ignorat şi a descurajat orice iniţiativă de apropiere a românilor dintre cele două maluri”, in anii ’90, cand marile puteri Marea Britanie si SUA au avizat pozitiv sansa Reintregirii.

  Neagu Djuvara a descifrat intr-o conferinta organizata de OSB, organizatia studentilor basarabeni din Bucuresti , motivele atitudinii lui Ion Iliescu, de respingere a proiectului Unirii, in anii ’90. Istoricul liberal a precizat ca „nevasta rusoaica a lui Ilici s-a opus din rasputeri ideii Unirii”, in contextul destramarii URSS, cand basarabenii au venit la Bucuresti pentru a propune proiectul Reintregirii, conducerii politice a Romaniei, reprezentata atunci de Ion Iliescu.

  Dezvaluirea lui Neagu Djuvara este completata de dezvaluirile diplomatului Aurel Preda, autor al unui volum de memorii, in care este cuprinsa si relatarea perioadei anilor ’90. In cartea diplomatului Aurel Preda, „Memoriile unui diplomat oarecare“ (oferita de acesta si lui Ion Iliescu) este descris momentul anilor ’90, cand a fost ratata o ocazie cu totul aparte a realizarii Reintregirii…

  Ambasadorul Aurel Preda relateaza ca s-a intalnit in octombrie, in Parcul Bordei din Bucuresti, cu Vasile Nedelciuc, presedintele Comisiei de politica externa din Parlamentul de la Chisinau. La aproximativ 50 de metri veghea atent Anatol Plugaru, seful Serviciului de Informatii si Securitate al republicii. Nedelciuc i-a transmis lui Aurel Preda propunerea lui Mircea Snegur de a-i asigura o functie de vicepresedinte al Romaniei in schimbul reunificarii. Mai precis, parlamentarii, pe care Ion Iliescu ii domina foarte usor, sa introduca in textul noii Constitutii o prevedere privind mentionarea functiei de vicepresedinte al Romaniei pentru presedintele R. Moldova, oricare ar fi fost acela, iar unirea se facea.

  Aurel Preda a transmis oficial informatia printr-un raport supervizat de Ministerul Afacerilor Externe catre presedintele Ion Iliescu. Nici o reactie de la Cotroceni. Vasile Nedelciuc si Anatol Plugaru au revenit in acelasi loc peste o luna, insistand pentru obtinerea unui raspuns. „Uite, noi credem ca am exagerat. Renuntam la postul de vicepresedinte al Romaniei, dar solicitam un post de senator de drept pentru presedintele Snegur“, a spus Vasile Nedelciuc. Conform uzantelor, Aurel Preda redacteaza un nou raport catre Ion Iliescu. Nici un raspuns.

  Noi chiar credeam atunci in reunificare. Am insistat pe langa Snegur ca Declaratia de independenta s-o citeasca cineva clar si sa spuna populatiei adevarul. Se stransesera aproximativ un milion de basarabeni in Piata Centrala din Chisinau. A vorbit un scriitor din Gagauzia, care nu prea stia nici ruseste, nici romaneste, dar a spus un lucru extraordinar: „Oameni buni, am fost prosti pentru ca am fost saraci; am fost saraci pentru ca am fost prosti. Daca vrem sa scapam de saracie, nu mai trebuie sa fim prosti si de aceea trebuie sa ne unim cu Romania“. Insusi Snegur mi-a talmacit ce spunea scriitorul. Oamenii din piata plangeau si se imbratisau, asa ca sa nu-mi spuna mie nimeni ca basarabenii nu voiau unirea“, isi aminteste Aurel Preda.

  Primele semne ca „emanatii“ moscoviti ai lui Ilici nu voiau sa auda de Unire au aparut cand ambasadorul Aurel Preda, care primise misiunea insarcinat cu afaceri, a propus sa nu se spuna ambasada la Chisinau, ci reprezentanta Bucurestiului la Chisinau. Teodor Melescanu nici n-a vrut sa auda.

  „Dupa cele doua intalniri cu Vasile Nedelciuc, am mai avut o revelatie la Iasi, in cadrul unei comisii mixte a granicerilor. Comandantul trupelor de graniceri din Romania era generalul Dumitru Luca. Noi am propus ca paza frontierelor R. Moldova sa fie asigurata numai de catre Romania, astfel ca paza sovietica sa fie inlaturata. In urma raportului nostru catre presdintele Ion Iliescu, nu s-a primit nici o reactie. Lui Iliescu nici nu i-a trecut prin cap sa faca unirea.“

  Pe-atunci, Ministerul Afacerilor Externe de la Chisinau era sprijinit consecvent de Directia Juridica si a tratatelor din MAE de la Bucuresti. Ulterior, Marcel Dinu a schimbat radical orientarea de la MAE Bucuresti, iar Ion Iliescu il asculta orbeste.

  „Daca Ion Iliescu accepta, se facea unirea atunci. Sigur, cei de la Chisinau ar fi pus niste conditii asa cum a procedat si Pantelimon Halipa la 27 martie 1918 sau ca Iuliu Maniu pentru Transilvania. Ion Iliescu nu mi-a transmis macar un formal „Multumesc!“…

  ……

  voi reveni curand cu detalii despre Marcel Dinu, un kaghebist din MAE binecunoscut, al carui rol sau in nimicirea oricarei sanse a Basarabiei este mai putin cunoscut publicului larg. In spatele lui Marcel Dinu s-a aflat in permanenta Ion Iliescu.

 5. Domnule Puscasu Vlad Irimie, o unire nu se face pe la colturi de strada. O unire se face OFICIAL, in urma unui REFERENDUM in ambele state si in vazul intregii omeniri. Ori ceea ce avem acum nu merita cheltuiala pentru ca stim rezultatul: atat romanii, cat si basarabenii nu doresc absolut nici o unire. O unire cu forta nu este posibila in ziua de azi. Provinciile romanesti dintre Prut si Tisa NU s-au unit cu forta. Unirea ori se va face de comun acord pe baza unui referendum, ori nu se va face deloc. Alta alternativa nu exista. Sunt acum basarabenii dispusi sa voteze unirea la un eventual referendum? Va garantez ca NU. Si atunci vorbim degeaba.

  Ceea ce spuneti dumneavoastra este o fantezie. Inca de la prima sarbatoare „Limba noastra cea romana”, basarabenii spuneau ca ei vorbesc limba moldoveneasca si ca nu vor in Romnia, ci mai degraba cu Rusia pentru ca este un stat mai puternic. Normal ca romanii care au fost la Chisinau in acei ani au informat autoritatile romane iar presa a scris despre asta si s-a procedat in consecinta, adica nu s-a mai pus niciodata problema unirii.

 6. Puscasu Vlad Irimie

  ce limba moldoveneasca visezi mai copile? crezi ca meriti macar atentie la ce ai scris? inscrie-te in PCRM,si fa-le propaganda pentru o shaorma,ca cu mine nu-ti merge.

 7. Domnule Puscasu Vlad Irimie, o unire acum, cel putin, nu poate avea loc si din multe alte considerente. Presa din Basarabia si populatia ponegresc Romania si pe romani. Vedeti dvs. cati romani si cati basarabeni trec Prutul. Raportul este de mai petin de 1 roman la 100 de basarabeni. Asta pentru ca romanii nu se simt confortabil intre Prut si Nistru. Da, sunt vreo 3 – 4.000 de basarabeni care sunt romani si care au participat la marsul de pe 25 martie. MULT prea PUTINI. Deci sa nu acuzam in zadar si sa ne vedem ditamai barna din proprii ochi. Multa sanatate d-le Puscasu!

 8. Puscasu Vlad Irimie

  eu ma simt foarte confortabil in Chisinau,desi nu-s basarabean,ci Ardelean din Cluj.

  http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/sua-ameninta-nebunul-rogozin-sprijin-militar-pentru-chisinau-83449.html

  Iata: ambasadorul Moser al USA, incurajeaza militar Basarabia.

  Rogozin-Tiraspol-Sveciuk- la rusi
  Basarabia-Timofti la Romania.

  Si am rezolvat problema: Nistrul e granita.Deci eliberati Tighina!

  Basarabia= Romania

  Odata ce rusii bat in retragere din Transnistria,odata ce industria scartaie in Transnistria,si odata ce Transnistria a dat faliment,stand in viata la aparate,doar ca mai cade o pomana din Moscova,

  inseamna clar ca Basarabia trebuie sa mearga spre vest! Uniunea Europeana,Romania,tot pe acolo e. In fond spatiul SCHENGEN inseamna NO BORDERS! deci voi merge din Cluj pana in Chisinau fara nici o granita!

 9. Dorintele si doleantele oamenilor se cultiva in timp. Problema chee pana acum ,acu si inca nu stim cat timp e ca Rusia prin diferite instrumente, inclusiv folosind spioni care activeaza pe ambele maluri ale Prutului castiga in razboiul propagandistic ,dezinformand cu brio societatile atat in Romania cat si in R.Moldova. Apropo ,nu cunoasteti pentru cine lucreaza d-l C.Gusa?

 10. Domnule Puscasu Vlad Irimie, daca sunteti roman si ati fost la Chisinau, nu inteleg de ce nu ati observat aversiunea basarabenilor pentru limba romana, poporul roman si tot ce este romanesc. Ma mir. Cititi ultimile sondaje de opinie si mai cititi si ce inseamna sindromul Stockholm. Asta este bucatica care a mai ramas din Basarabia: un amestecindigest de diferite populatii care vorbesc mai ales ruseste si un caz evident de SINDROM STOCKHOLM. Peste 90% din populatie este afectata de acest sindrom. Desi Iasul este la 10 km de Prut, noi, cea mai mare parte a moldovenilor adevarati care suntem romani, nu dorim unirea cu populatiile multilingve si multietnice, instabile din punct de vedere identitar. Ceea ce a mai ramas din Basarabia, ar fi ca o piatra de moara legata de gatul Romaniei acum. Sa auzim de bine!

 11. Domnule ion1111, nu-l cunosc pe Gusa, dar din cate stiu este pro-Rusia. Este un comunist inveterat care ar vinde-o si pe maica-sa pentru bani. In mod cert este spionul muscalilor! Si mai sunt si alti cativa spioni romani care fac politica muscalilor pentru bani, bani multi.

 12. drACro/Till Uil een Spiegel

  Actuala paradigmă economico-etno-politică a RM este incompatibilă cu unirea. Dl. Dungaciu se pronunţă ca specialist, iar cei ce marşează pe această temă îşi cunosc de bunăseamă „fişa postului”. Numai că premisa lor, că se adresează unei mase statistice de idioţi (mai ales acum, când RM are în sfârşit preşedinte – o persoană integră), îşi dezvăluie pe zi ce trece falsitatea.

 13. Puscasu Vlad Irimie

  Cosmin Gusa este spionul lui KONDIAKOV,seful masoneriei din Moscova.

  In acelasi partid cu GUsa,este LAVINIA SANDRU,care e casatorita cu primarul din SLATINA, primarul rusiilor de la ALRO SLATINA,iar GUSA este apropiat cu Basescu acum,mereu invitat la B1 TV postul de televiziune pro-Basescu.

  Mircea Geoana la fel,este omul Rusiilor lui Kondiacov, vladimir kondyakov

  Este un cerc vicios.

  Si daca nu amputezi piciorul la timp,s-ar putea ca sa te trezesti cu cangrena peste tot,murind.

  Cam asa e cu caracatita asta pro-Moscova. BASESCU vrea liniste,ca sa-si faca el afaceriile murdare cu rusii,vrea liniste sa primeasca spaga de la Rosia Montana,chiar daca va exploda cianura,si va otravi apa oameniilor!

 14. Corect, noua nu ne treb’e sa ne unim prin shmecherie ci pe fatza, altfel vom fi acuzati iarasi de lipsa de legitimitate. Pentru ca unul dintre argumentele moldovenistilor e acela ca Sfatul Tarii era inconjurat de armata româna, si vezi doamne, s-ar fi votat sub presiune.
  Nu vad motivul de a mai da pe viitor apa la moara acestor acuzatii.
  Vrem sa avem un stat european, bazat pe lege si celelalte principii binecunoscute. Asa ca oricate procente am obtine (unionistii) la un eventual referendum, dar acelea sa fie reale, adica sa reflecte vointa natiunii. Clar ca trebuie dusa munca de lamurire în teritoriu, explicat oamenilor simplii care sunt avantajele unirii.
  Dorim sa-i unim pe români cu alti români, nu cu niste hibrizi sovietici. Daca trebuie sa mai treaca niste timp pentru ca acest lucru sa fie posibil, e timp care trece în folosul natiunii. Daca trebuie creata infrastructura, construite poduri, interconectate cele doua tari romanesti, oricum acestea trebuiau facute din ratiuni economice, cu sau fara unire. Daca trebuie renuntat la obligativitatea limbii ruse pt. elevii bastinasi, renuntat la niste canale TV in lb. rusa si inlocuite cu emisiuni in lb. romana, astea trebuiau facute oricum. Intre timp se vor apropia in mod natural cele doua maluri ale Prutului si propaganda imperiala nu va mai trece asa usor.

 15. Puscasu Vlad Irimie

  primarul din SLATINA(ALRO SLATINA cu rusii),este din PDL,partidul tovarasului BASESCU.

  Asociat cu rusii la ALRO SLATINA este Mircea Basescu,fratele tovarasului prim-secretar pe Romania.

  Bravo tovarasi! pana si tovarasii din Uniunea Sovietica ramaneau mirati,cum prosperati in capitalism,tot voi securistii!

  Basescu,Udrea si gasca au furat fonduriile europene,au blocat fonduriile pentru proiectele BUNE,pentru a ii gestiona doar pentru mafia lor PDL .

  Intr-un stat civilizat, de mult trebuiau sa ajunga la puscarie!

  In Norvegia unde coruptia este zero, premierul a cumparat de ziua fiicei sale,o papusa pentru aceasta,din banii publici.

  A fost asa scandal de mare,incatat premierul a demisionat!

  la noi s-au luat spagi de sute de milioane de euro!! pe petrol, viitor Rosia Montana cu aurul, gaze cu sist,etc,etc si nimeni nu face o zi de puscarie!

 16. Puscasu Vlad Irimie

  aici langa mine,langa Cluj,este alta investitie ruseasca, o fabrica-gigant cumparata de RUSI, Fabrica de sarma de la Campia Turzii..

  nu stiu cum se face dar ,,intamplator,,sau nu tovarasul COZMIN GUSA,este din CAMPIA TURZII originar!

 17. @Vitalia Pavlicenco

  Eu, personal, m-as abtine sa stalcesc numele cuiva, sau sa consider ca cineva care candideaza pentru Parlamentul Romaniei este un personaj dubios. In momentul candidaturii, Eugen Tomac se prezentase ca o persoana care se remarcase prin actiuni in folosul tinerilor basarbeni si avea un discurs axat pe problematica unionista. Ulterior, odata cu promovarea pe linie de partid s-au schimbat multe.

 18. Pentru moment sa ne bucuram ca limba noastra cea romana se vorbeste din ce in ce mai bine in cele doua tari romanesti. Vine si unirea dar timpul le rezolva pe toate.

 19. Puscasu Vlad Irimie

  Stimate domn Mircea,

  nu conteaza persoanele noastre,ci ceea ce ele reprezinta!

  Daca dvs si doamna Pavlicenco, Ilie Bratu,Andrei Ivantoc,reprezentati romanismul,

  Tomac reprezinta gasca PDL corupta si mafiota,si un vanzator de voturi ale basarabeniilor pentru Basescu si PDL in alegeri,nimic mai mult.

  TOMAC daca veti vedea articolul link scris de Roncea, spune adevarul despre TRECUT,in privinta lui Iliescu-KGB, pentru a musamaliza PREZENTUL!

  Prezentul recent spune ca Tomac a boicotat Marsul Unirii din Chiisnau,ale celor cateva mii de romani curati sufleteste care vor Romania intreaga!

  Faptele conteaza,si ceea ce acele persoane reprezinta.Nici mie nu mi s-a parut serioasa aceasta Miscare unionista,dand crezare lui Victor Roncea, care prezenta documente ciudate,care nu au legatura cu KGB si cu ,,apartenenta ,, la KGB a doamnei Pavlicenco.

  Insa cand vad ca oamenii sunt seriosi,se aduna, incearca sa faca proiecte comune in interes national,atunci spun clar,ca e ceva serios!

  iar daca TOMAC boicoteaza,la ordinul lui Basescu si SRI-ului,atunci este clar ca este un tradator al romaniilor Basarabeni,si-si merita toate poreclele.

  Poate ca daca nu era prietenul Elenei Basescu EBA,analfabetei agramate,ci prietenul unei BASARABENCE din Basarabia, nu vorbeam de un tradator.Probabil ca il infulenteaza X si Y,sa fie sanatos!

  cu oameni influentabili NICIODATA nu se va putea face treaba!si eu am gresit,recunosc,insa deja incep sa inteleg anumite lucruri care se petrec.Am propriile convingeri despre poporul roman,poporul meu,si incerc sa inteleg totul asa cum trebuie.

  Ceea ce imi doresc eu,este ca Basescu sa nu tradeze din nou Basarabia,pentru ca s-ar putea de aceasta data sa iasa rau de tot!

  pe Iurie Rosca Basescu l-a tradat in 2005,dandu-l pe mana lui Voronin,bagandu-l in gura lupului,pe Ghimpu l-a tradat Basescu,iar acum daca si pe Ilie Bratu-Pavlicenco si Consiliul Unirii il tradeaza de tot, basarabenii se vor satura de tot pe Romania!

 20. Puscasu Vlad Irimie

  Sa fiu mai clar:

  primul demers: marsuri stradale,informare corecta pentru romanii Basarabeni, doamna Pavlicenco si PNL si Consiliul Unirii le-au facut.

  Pasul 2,era MUSAI,obligatoriu,ca acelasi demers sa-l faca si BASESCU,premierul ,televiziuniile din Romania,pentru a apropia Basarabia.Pasul acesta NU are loc si nu a avut loc!

  Atunci urma pasul 3,referendum in Basarabia pentru o noua Constitutie,asa cum a vrut si Ghimpu,insa a ESUAT.

  Pasul 4, referendum pentru Unirea Basarabiei cu Romania in Basarabia.

  Pasul 5 Referendum pentru Unire in ROMANIA.

  Romania nu a facut nici un pas,prin tradatorii TOMAC BASESCU servicii secrete,premier, Parlament,partide!

  Desi primul pas l-a facut Consiliul Unirii la Chisinau!

  asadar,ce e de facut?

  Nu uitati un lucru: RDG si RFG s-au unit,in momentul cand in Germania de est inca STATIONAU TRUPE SOVIETICE!!!

  iar in vest,trupe americane!

  Deci nu conteaza ca rusii sunt in Transnistria si Tighina raion, UNIREA poate avea loc si asa,ulterior urmand ca rusii sa plece.

  RUSII niciodata nu-si vor permite in cazul unei uniri a Basarabiei cu Romania,sa atace Basarabia sau Romania,pentru ca ……..sunt in NATO!

  Rusii vor putea sa ajunga pe PRUT ,numai cu acordul si complicitatea NATO si a Romaniei! la fel cum s-a intamplat in razboiul din Transnistria in 1992.

 21. Un senzaţional mesaj-referendum
  al unei civilizaţii extraterestre avansate
  ce se adresează tuturor oamenilor de pe planeta Pământ (II)
  ———————————————————––––––––––––
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7059

  …Veţi putea constata cu uşurinţă că, prin Unirea voastră
  ce va fi realizată pentru a duce la îndeplinire scopuri bune,
  o gigantică putere manifestatoare va apare imediat în voi şi,
  în felul acesta, veţi duce la bun sfârşit cele mai dificile proiecte
  care li se par a fi imposibile celor apatici
  sau celor care sunt măcinaţi de îndoieli.
  Uniţi-vă pentru a duce la îndeplinire scopuri care
  se bazează pe idealuri sublime elevate şi grupaţi-vă pentru astfel
  de acţiuni fie câte 3, fie câte 5, fie câte 10, fie câte 100, fie câte 1000
  şi îndrăzniţi să acţionaţi întotdeauna în slujba binelui,
  fiind de fiecare dată animaţi de intenţii puternice clare şi ferme.

  …Amintiţi-vă că istoria voastră a cunoscut numeroase episoade
  în care un grup relativ restrâns de bărbaţi şi femei care au fost ferm hotărâţi, solidari, plin de avânt şi eroici, au ajuns totuşi să modifice într-un mod uimitor cursul evenimentelor, în pofida numărului lor redus.
  –––––––––-
  …Sentimentele intense şi profunde de bucurie, de iubire şi de fericire
  sunt fără încetare foarte căutate în univers, dat fiind faptul că energia fundamentală a acestor sentimente este întotdeauna divină.
  Atât întreaga fericire, precum şi tot binele şi armonia pe care
  vă vom ajuta să le descoperiţi se vor răsfrânge întotdeauna
  şi asupra noastră. Acum vine momentul să vă aduceţi aminte
  de întrebarea ce v-a fost pusă:

  Doriţi într-un mod clar şi ferm să ne vedeţi apărând ? !

 22. Letonia deconspira si critica structurile banditesti ale FSB-ului care propaga o politica agresiva antiletona prin agentia de stiri REGNUM…
  In Raportul din 2011 al Biroului politiei politice pentru respectarea Constitutiei din Letonia este scris despre propaganda agresiva a Rusiei…
  Raportul in limba engleza il puteti gasi aici:

  http://www.sab.gov.lv/index.php?lang=en&nid=285

  Латвийская контрразведка разоблачила ИА «Регнум» как структуру путинской банды ФСБ

  В Латвии опубликован годовой отчет за 2011 год латвийской политической полиции Бюро по защите конституции. На английском языке отчет можно прочитать по этой ссылкой.

  В отчете отмечается, что скрытые цели внешней политики России могут угрожать интересам Латвии.

  «Внешняя политика России направлена на проведение клеветнических кампаний против Латвии, обвинений ее в возрождении фашизма в Латвии, переписывании истории, представлении образа Латвии как «несостоявшегося государства», с акцентом на целенаправленную дискриминацию русскоязычного населения. Несоответствие заявленных целей реальным является самой большой угрозой политики соотечественников для национальной безопасности (Латвии)», — указывается в отчете.

  Отчет указывает, что русские государственные служащих публично выражают желание консолидировать живущую за рубежом русскую общину, составляющую около трети жителей Латвии, но большинство внешнеполитических целей не связаны непосредственно с положением соотечественников.

  «Несоответствие заявленных целей фактическим является основным риском национальной безопасности».

  Россия активно использует в своих целях пропагандистские кампании, которые ведет с помощью различных медиаресурсов, в частности телекомпания «ТВ Центр» и фонд «Историческая память».

  В основе их действий лежит манипуляция фактами или их тенденциозный отбор.

  «ТВ Центр» создает и транслирует тенденциозные «документальные» фильмы на историческую тематику, в частности, фильмов «Балтийский нацизм» и «Балтия. История одной оккупации», в которых Латвия упрекается в переписывании истории, возрождении фашизма и восхвалении солдат СС.

  В свою очередь чекистский фонд «Историческая память» ориентирован на издание и продвижение необъективных книг и проведение тенденциозных дискуссий и конференций, участники которых подчас представляют требуемую от них точку зрения.

  Ранее фонд распространил заявление о том, что «презентация выставки «Угнанное детство: судьбы детей, угнанных на территорию Латвии, 1943 — 1944» в Латвии перенесена в результате беспрецедентного давления латвийских властей», по этим же причинам, как сообщается, не состоялся и международный научный круглый стол.

  Латвийское бюро по защите конституции также раскрыло правду о лубянском «агентстве новостей» Regnum и пишет:

  «В специфических случаях пропаганда может быть направлена для достижения очень конкретных целей. Например, в первой половине 2011 года русские СМИ продемонстрировал высокий уровень активности, малюя в отрицательном свете проект АЭС в Висагине, одновременно представляя проект АЭС в Калининграде (так русские называют оккупированный ими германский Кёнигсберг — КЦ) как наилучшее решение проблем в регионе. В это отношении активный вклад внесло русское новостное агентство «Регнум» — другой традиционный ресурс информационной политики России.

  Нужный информационный фон обычно создается тенденциозным представлением и варьированием мнения разных экспертов: для каждого конкретного проекта подыскиваются «правильные» мнения.

  Таким образом, пропагандистские кампании ведут общественное мнение и мнение экспертов в соответствующих областях в требуемом направлении, и с этим согласуются мероприятия, осуществляемые другими органами, включая спецслужбы.

  Подобное непрерывное воздействие иностранной пропаганды и попытки манипулировать соответствующими диаспорами может привести к ухудшению международного имиджа Латвии.

  Эффективная нейтрализации этих клеветнических кампаний потребует комплексных мер различных государственных органов», указывают латвийские контрразведчики.

 23. Este de mentionat ca aceasta agentie de stiri are o politica si antiromaneasca. De fapt, FSB lupta cu toate popoarele pasnice vecine…
  DECI, ESTE DE OBSERVAT DE UNDE SE INSPIRA elementele antiromanesti din RM si cui, de fpat, servesc. SA FIM VIGILENTI.

  Iata ce scrie REGNUM despre Unirea basarabie cu Romania:
  ___________________

  Экс-президент Румынии: Молдавия не присоединилась к Румынии из-за Приднестровья

  Объединение Молдавии с Румынией было невозможно в 1991 году из-за Приднестровья, и по той же причине невозможно сегодня. Об этом заявил 30 марта в интервью румынской радиостанции Radio România Actualităţi экс-президент Румынии Ион Илиеску, комментируя последние заявления госсекретаря МИД Румынии по делам диаспоры Еуджена Томака.

  По его словам, после падения СССР Республика Молдова была „связана” существованием пророссийского Приднестровья. „Объединение с Румынией предполагало бы отделение Приднестровья”, – отмечает бывший президент. Нельзя, по его словам, говорить и о присоединении Бессарабии, поскольку часть Бессарабии сегодня принадлежит Украине. „Другими словами, речь не идет о нашей субъективной воле или желании, но об объективной международной обстановке”, – подвел итог Илиеску.

  Как сообщало ИА REGNUM, 27 марта госсекретарь МИД Румынии по делам диаспоры Еуджен Томак заявил кишиневскому изданию Timpul, что в начале 90-х гг. прошлого века снова был настоящий шанс для объединения Бессарабии с Румынией, однако он оказался упущен. В то же время, Томак уверен, что эта ситуация может быть восстановлена, и „Румыния и Республика Молдова вновь встретятся внутри большой европейской семьи”. Идея объединения Бессарабии с Румынией, по его словам, остается „бесценной концепцией символического сопротивления”, которое, однако, должно быть не „крикливым”, а „наполненным реальными действиями”.

  Справка ИА REGNUM: Бессарабия, большая часть которой составляет территорию современной Республики Молдавия в ее фактических границах, т.е. без Приднестровья, а южная часть входит в Одесскую область современной Украины, и Буковина, северная часть которой на сегодняшней день является территорией Черновицкой области Украины, а южная – территорией Румынии, в X-XI вв. входили в состав Древнерусского государства, в XII-XIII вв. – Галицко-Волынского княжества, составили части образованного в середине XIV века Молдавского княжества. Пребывавшая со второй половины XVI века под османским игом, Бессарабия была освобождена в 1812 году российскими войсками, и по Бухарестскому мирному договору, заключенному между Россией и Турцией в 1812 году, вошла в состав Российской империи.

  В результате поражения России в Крымской войне 1853-56 гг., по решению Парижского мирного конгресса 1856 года 3 уезда Южной Бессарабии, входившие в состав Российской империи, были переданы Молдавскому княжеству, но по решению Берлинского конгресса 1878 года были возвращены России. Объединившиеся в 1859 году вассалы Османской империи, княжества Молдавия и Валахия составили будущее королевство Румыния, провозглашенное в 1881 году. Понятия „румыны”, „румынский народ” и „румынский язык”, созданный трансильванскими лингвистами на латинице (молдавская письменность существует на кириллице с момента своего появления в XVI веке, но в Бессарабии решением Верховного совета Молдавской ССР 1989 года молдавский язык был переведен на латинскую графику в румынском варианте, в то время как молдаване ПМР сохранили изначальную кириллическую графику молдавского языка; латиница также насильственно вводилась в периоды румынской оккупации Бессарабии в 1918-40 гг. и 1941-44 гг.), были изобретены в конце XVIII века в Трансильвании, входившей тогда (и вплоть до 1918 года) в состав Австро-Венгрии. Решением Берлинского конгресса 1878 года признавалась независимость Румынии, за которой было признано право присоединить к своей территории Добруджу, о. Змеиный (территория современной Украины) и дельту Дуная, однако фактическое признание Румынии Великобританией, Германией и Францией произошло лишь в 1880 году. В декабре 1917 года Румыния оккупировала Бессарабию, аннексия которой никогда не признавалась СССР. После возвращения Советским Союзом Бессарабии и образования Молдавской ССР в 1940 году, в 1941-м Румыния вновь оккупировала эти и другие территории СССР, которые были окончательно освобождены Красной армией в 1944 году.

  Согласно сегодняшней официальной позиции Румынии, разделяемой также бессарабскими сторонниками румыноунионизма, Молдавия является „вторым румынским государством”, молдаване – „румынами”, молдавский язык – „румынским”. При этом, согласно официальным данным переписи 2004 года, обнародованным Национальным бюро статистики РМ, румынами себя назвали 2,2% жителей Молдавии, молдаванами – 75,8%, 78,4% молдаван родным языком указали молдавский язык, 18,8% – румынский. Между тем, сама постановка Бухарестом вопроса о молдавских и украинских „румынах” искусственна, поскольку, помимо того, что румынская идентичность исторически вторична по отношению к молдавской, формирование румын как нации происходило на части территории современной Румынии – в Валахии и Молдавии – во второй половине XIX века, когда Бессарабия уже была в составе Российской империи, а Буковина – в составе Австро-Венгрии. Однако факты оккупации этих территорий с 1918 по 1940 гг. и с 1941 по 1944 гг. до сих пор служат для Бухареста поводом объявлять молдавское население этих территорий „румынами” и претендовать на ту или иную степень своего влияния и присутствия в регионе

 24. DE CE nu avem si noi asa rapoarte ca Letonia? Or astepta cineva din strainatate sa ne apere drepturile?

 25. Da, unde sunt ISTORICII nostri sa dea o riposta acestei agentii care falsifica neobrazat istoria noastra? De ce nu protestam? Pana cand vom rabda ca boul APLECAT IN JUGUL MINCIUNII?

 26. http://ava.md/analytics-commentary/015249-unionizm–doktrina-umstvenno-otstalih.html
  In acest articol Ciubasenco spune mai multe de unire, inclusiv la publica a spus ca e necesar un referendum pe aceasta tema, dar aici spune ca daca sar produce unirea, in consecinta presupune el ca intrun fel boschetarii din Bucurestii vor fi mai presus decit profesorii din Chisinau, aici vreaau sa ii dau o replica:
  1. O multime de Basrabeni se afirma inclusiv in Romania, prin diferite cai (muzica, Catalin Josan etc, arta, ) plus ca si in politica daca vom avea politicieni Basarabeni la Bucuresti sa vedeti ce regula va fi si in romania
  2. El, ca si multi mancurti se tem de unire, pentruca va trebuie sa se integreze in societate, sa invete limba etc, insa ei demult trebuaiau sa se integreze

 27. Adevăraţii patrioti români,muncesc pentru Reîntregirea naţională românească,nu răspîndesc „constatări realiste” defetiste.
  Nu ştiu de ce,dar, după ce am citit acest articol despre acei trei „analişti”, mi-a venit în minte un proverb popular la noi în Basarabia: „Din coadă de cîne,nu faci sîtă deasă” şi un proverb rusesc echivalent: „Cel născut să se tîrîe,nu poate zbura”.
  Ce,oare noi, nu ştim aceste realităţi descrise de d-lor? Le ştim destul de bine,dar muncim/luptăm cum putem ca naţiune română să păşească pe cale normalului,iar normalul poate fi doar unul: Naţiunea română reîntregită în cadrul unui stat,la fel ca majoritatea naţiunilor lumii.
  Decît ne-ar demonstra calităţile d-lor de mare analişti a realităţilor româneşti actuale, d-lor mai barbăteşte ar proceda dacă s-ar include cu calităţile şi capacităţile ce le posedă în activitatea de edificare a statului român reîntregit.
  Anatol Marin

 28. Puscasu Vlad Irimie

  stimate domn Patriciu,

  romanii din Basarabia merita adevarul gol-golutz,pentru a actiona in consecinta,spre interesul national al Romaniei pana pe Nistru.Orice dezinformare va va baga in gura lupului.

 29. Puscasu Vlad Irimie spune:
  31 martie 2012, la 19:07

  „….iar acum daca si pe Ilie Bratu-Pavlicenco si Consiliul Unirii il tradeaza de tot, basarabenii se vor satura de tot pe Romania! ”

  Basarabenii nu se vor „satura de tot” de Romania din cauza unor tradatori ! Romania este si a noastra, vom invinge tradarea si tradatorii….Ne vom uni !

 30. Puscasu Vlad Irimie spune:
  31 martie 2012, la 19:07

  „Pasul 4, referendum pentru Unirea Basarabiei cu Romania in Basarabia.

  Pasul 5 Referendum pentru Unire in ROMANIA.”

  Cred ca populatia de pe ambele maluri ale Prutului inca nu sunt pregatiti in deplina masura sa raspunda la referendum „DA ! ” Unirii !

  Un rezultat negativ ar fi o catastrofa. Mai intii trebuie sa discutam public, sa scoatem frica si indoielile cetatenilor si sa ajungem din casa in casa, convinghindu-i de faptul ca unica salvare este UNIREA.

 31. Puscasu Vlad Irimie

  aveti dreptate,asa este.Problema consta in blocajul din Bucuresti,la procedura lui tomac,de a vorbi despre trecut despre 1990 de iliescu,pentru a sterge urmele prezentului privind Marsul Unirii.

  Si nu tomac,care este imaginea clona a lui basescu,ci si premierul ungureanu,care joaca hora cu strainii si nu cu poporul romanesc.

  E vorba de o mediatizare a problemei Basarabiei,in Romania.

  Asa este cum spuneti,fara ca sa se aduca la cunostinta problema,referendumul poate fi un esec,care ar inghide problema Basarabiei pentru 20 de ani,asteptand Chisinaul in cel mai bun caz calendarul de aderare la UE cu Serbia si Kosovo. Dupa 2019 cum s-a exprimat Angela merkel.

 32. doamna Pavlicenco daca doriti o colaborare cu pagina mea va rog sa ma contactati

 33. Pt y

  Dorim, dar spuneti cum. Adresa mea este vpavlicenco@yahoo.com. Mersi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *