Turbaţi de furie, ruşii au pornit un război online împotriva Mareşalului Antonescu. Si la Publika TV

http://ru.publika.md/emisiuni/link_791.html
Primesc un mesaj pe Facebook, gen „daca sinteti cu romanii, postati aceasta”. Si mi se da link-ul. Este vorba de un articol al lui Gheorghe Roncea, publicat mai jos. E chiar bun si in contextul vizitei lui Lavrov la Leanca si Filat.

Vreau sa va spun ca doar PNL, si eu personal, l-am aparat pe Presedintele Romaniei Traian Basescu atunci cind a spus adevarul despre motivele obiective care l-au facut pe Maresalul Antonescu sa le ordone soldatilor romani sa treaca Prutul in anul 1941. De aceea, pentru noi este o datorie sa fim consecventi si sa continuam cele afirmate in declaratia de sustinere a pozitiei lui Basescu. Mai rau ca „amicii” lui de la Chisinau, de frica rusilor, fac pe ei si nu-l apara – nu ca ar avea Basescu nevoie de asta, ci chiar ei au nevoie de asta, ca sa nu se ticaloseasca definitiv cind ajung la putere.

http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011072861450/Actualitate/Turbati-de-furie-rusii-au-pornit-un-razboi-online-impotriva-Maresalului-Antonescu.html

Sunt cunoscute ultimele luări de poziţie belicoase ale autorităţilor moscovite legate de susţinerea publică de către preşedintele Romåniei a Ordinului Mareşalului Antonescu, din 1941, de trecere a Prutului pentru recuperarea Basarabiei, pămånt romånesc smuls din trupul Romåniei prin odiosul Acord Hitler-Stalin din 1939.

Ruşii nu s-au mărginit doar la a-l ataca public în fel şi chip pe Traian Băsescu, dar au pornit şi o vastă operaţiune de atac la adresa efigiilor romåneşti, cu precădere concentråndu-se în ultima vreme asupra figurii Mareşalului Antonescu. Mai multe grupări de sorginte rusească au trecut la o adevărată operaţiune de batjocorire a imaginii lui Antonescu, utilizånd reţelele de socializare şi mai ales Facebook-ul, unde sunt concentraţi peste 4 milioane de romåni.

Internetul şi reţelele sociale au devenit arme mult mai bine folosite de adversarii României care atacă – prioritar – efigiile statului român, mergându-se pe linii de propagandă desfiinţatoare, utilizându-se cu precădere tehnică „dezinformării gri“ – alternanţa de minciuni sfruntate şi mici picături de informaţii adevărate, dar şi tehnici de persuadare şi intoxicare mai complexe, ce includ atribuirea de identităţi false în mediul online, utilizate pentru a masca originea reală a temelor manipulative. Metodologic, tehnica nu este nouă, este folosită de aparatele de propagandă „neagră“ ale unor state care au dus pe adevărate culmi dezinformarea – termen care şi-a început „cariera“ în mediul sovietic încă din anii 1920.

Dezinformarea desemna un arsenal de mijloace oculte destinate influenţării opiniei publice, discreditării opozanţilor politici, subminării încrederii între aliaţii ostili Uniunii Sovietice, falsificării aprecierilor adversarilor privind realitatea, metodologie adusă pe adevărate culmi de Lenin şi Felix Dzerjinski, părintele KGB. Folosind vechile tactici ale lui Dzerjinski, în mai puţin de doi ani de la evenimentele din aprilie 2009, care au dus la răsturnarea comuniştilor lui Vladimir Voronin, agenţii Rusiei de la Chişinău au creat baza unei adevărate „rezistenţe antiromâneşti“, drapată în faldurile sovietice ale „moldovenismului“.

Un nou tip de acţiune mediatică a început să se developeze, devenind acum din ce în ce mai clar că este pus în aplicare un concept vast de acţiune, specific intoxicării pe new media. Pentru discreditarea României, a figurilor naţionale ale României cum ar fi Mareşalul Antonescu, a efigiilor statului sau a unor grupuri cu orientare creştină se folosesc în acest scop metode „clasice“ ca zvonurile, insinuările, campaniile de denigrare utilizându-se interpretări tendenţioase ori documente falsificate, răspândite prin intermediul tehnologiilor moderne IT ce au devenit acum o unealtă predilectă.

Atacul la efigia Mareşalului Antonescu a fost executat iniţial dintr-un cont al lui Viorel Furtună, preşedintele Ligii pentru Protejarea Valorilor Democratice din Chişinău, preşedintele fondator al Mişcării Naţional Democrate din Chişinău şi care întreţine site-ul Patriotism Moldova. Viorel Furtună mai are un cont cu numele de Gheorghina Moldovan.

În total are vreo 6 conturi Facebook false. În haita condusă de Viorel Furtună – cel care administra contul Ion Antonescu, mai erau Creţu Mariana – pe Facebook: Marina Kretu, şi Leonid Karagheaur. Mariana Creţu este conducător, iar Leonid Karagheaur este vicepreşedinte în cadrul Ligii pentru Protejarea Valorilor Democratice din Chişinău, care întreţine şi site-urile Mişcarea Naţional Democrată şi Patriotism Moldova. Viorel Furtună colaborează cu organizaţii extremiste maghiare împotriva a tot ceea ce e românesc. Pe site-urile Patriotism Moldova şi cel al Mişcării Naţional Democrate este afişat bannerul Gărzii Secuieşti cu precizarea: colaborare. Pe contul de Facebook oficial al lui Furtună se găseşte link-ul Jobick, formaţiune extremistă maghiară cu care acesta colaborează intens. Csibi Barna, idiotul secui de la noi, obsedatul de Avram Iancu, figurează şi el la loc de cinste pe site-ul „moldovenist“. Un alt apropiat al lui Furtună este şi Alexander Isaev, redactorul gazetei „Comunistul“ din Chişinău, un personaj marcat de românofobie.

Filiera Chişinău

Românofobia a fost alimentată sistematic de la nivelul statului, în Republica Moldova, iar în perioada regimului comunist, vreme de peste un deceniu, s-a format o adevărată Centrală antiromânească la Chişinău, servită de specialişti ruşi. Gruparea lui Furtună face parte dintr-o serie mai largă de organizaţii, dintre care cele mai importante sunt „Federaţia de luptă naţională Voievod“ – care era susţinută de unul dintre miliardarii moldoveni, Anatol Stati, şi Asociaţia Obştească „Scutul Moldovenesc“ ce are în spate elemente din poliţie şi armată, strâns legate de PCRM.

„Asociaţia Obştească «Scutul moldovenesc», Mişcarea de Tineret «Voievod», Mişcarea Naţional-Democrată din Moldova şi alte 35 de organizaţii neguvernamentale sunt organizate pe un model similar sutelor negre – (Ciornaia sotnea), bande ruseşti care, la începutul secolului trecut, organizau la Chişinău, în frunte cu Puriskevici, pogromuri împotriva evreilor şi românilor, mai ales“, consemna într-un articol recent cunoscutul jurnalist de la Chişinău Petru Bogatu.

Organizaţiilor menţionate li se mai alătură Liga Tineretului Rus, cu Igor Tuleantev şi Valeri Klimenko în frunte, Asociaţia Internaţională „Moldova şi Rusia“, condusă de Iuri Maximov, Centrul pentru Protecţia Democraţiei şi Drepturilor Omului, patronată de Mişcarea „Ravnopravie“ etc. La Chişinău se află un semnificativ comandament antiromânesc. Ambasada Rusiei la Chişinău număra peste 1.000 de oameni. Spre comparaţie, Ambasada României la Chişinău număra vreo 20 de oameni cu tot cu ambasadorul. Tot la Chişinău, Armata Rusă avea un foarte important comandament militar, înainte de 1989, retras parţial la Tiraspol, iar unii dintre aşa-zişii lideri separatişti de la Tiraspol, cetăţeni ruşi, locuiesc de fapt la Chişinău, unde deţin vile luxoase. Chiar la nivel oficial Chişinăul a colaborat direct atât cu Moscova, cât şi cu Budapesta împotriva intereselor româneşti.

Ungurii au tot bătut calea Chişinăului şi au întreprins un puternic lobby la nivel european pentru a-şi numi ei un komisar pe Moldova, un soldat de-al lui Soros, Kalman Miszei, prins cu furăciuni, dar păstrat la loc de cinste în reţea. Inamicii României şi-au găsit un culcuş cald la Chişinău, iar actualul regim, cu a sa poleială democratică, are dedesupt, mai la miez, o centrală kaghebistă ce duduie din plin, oligarhii moldo-ruşi cu straie occidentale de azi fiind la bază, cu toţii, kaghebişti până în măduva oaselor, dar înzestraţi acum cu cetăţenie română.

Activitatea grupării filoruse în mediul online este concentrată asupra „demonstraţiei“ că românii sunt cei mai mari antisemiţi din lume, cei mai rasişti, xenofobi şi intoleranţi oameni din lume. Pentru a „demonstra“ această aberaţie au creat sute de conturi false pe YouTube şi Facebook în numele unor personalităţi din Istoria Românilor şi încarcă din aceste conturi filme despre „jidanii cei răi“ – violenţă antisemită transferată în cârca românilor pentru a stârni lobby-ul evreiesc. Filmele şi comentariile postate la filme sunt în general provocatoare, instigatoare, vulgare şi compromiţătoare la adresa personalităţilor ale căror nume sunt folosite abuziv.

Intoxicare  imagologică  la scară mare în mediul online

Sunt uşor de depistat tendinţele grupărilor şi subunităţilor organizate de propagandă neagră care execută această serie de activităţi în mediul online, cu un caracter profund antiromânesc. Se lansează atacuri prin diferite metode (copyright claim, ameninţări, înjurături) asupra persoanelor cu multe vizualizări pe canale care au postat filme istorice şi documentare româneşti pentru excluderea lor, astfel încât să dispară de pe YouTube şi alte site-uri.
Este utilizată masca anonimatului, iar „acoperirea“ şi activitatea sub steag străin devoalează specificul acestei organizaţii implicate în intoxicarea sistematică. Gruparea se ocupă prioritar de denigrarea României şi a valorilor naţionale şi creştine, încercând să lase impresia că ar fi „ortodocşi“ ori „naţionalişti“ fanatici, însă în realitate nu au nicio legătură cu ortodoxia ori cu naţionalismul românesc şi din spatele acestor imagini fictive poartă dialoguri neprincipiale, injurioase tocmai la adresa personalităţilor româneşti.

Cei care se ocupă cu denigrarea şi intimidarea userilor români de pe YouTube ori din alte reţele sunt un grup ce administrează mai multe sute de conturi şi scopul lor este pe de o parte de a intimida userii români să participe la promovarea şi apărarea României pe YouTube ori pe alte reţele de socializare, iar pe de altă parte să formeze un fals grup de „patrioţi români“ care de fapt să distrugă orice grup românesc neaflat sub controlul strict şi aprobarea unor organizaţii antiromâneşti.

Este evident că nu la Chişinău, ci în altă parte se află conducerea operaţiunilor media care stabileşte obiectivele dezinformării, respectiv opiniile, atitudinile sau comportamentele pe care ea este însărcinată să le determine la ţintele destinate atacului. Dezinformarea ca armă îşi ascunde cu grijă originea şi îşi camuflează intenţia de transformare a ţintei într-un obiect manipulat, urmărindu-se crearea unei percepţii false a realităţii, mod de folosire a dezinformării ce se înrudeşte cu „deceptiongame“, cum îl numesc anglo-saxonii.

Metodele profesioniste folosite de acest grup demonstrează fără niciun dubiu că ei fac parte dintr-un organizaţie specializată în activităţi de provocare şi de discreditare. Denigrarea instituţiilor şi serviciilor statului român are loc nu doar pe Facebook şi pe bloguri, ci şi prin intermediul unor ziare-fantomă, din mediul online, populate cu aşa-zise „explozive news“, unde se introduc materiale complet inventate ce citează pretinse surse din sistemul de apărare, are loc o acţiune complexă de inducere în eroare prin prezentarea de minciuni cu privire la instituţiile româneşti pentru generarea unei stări de neîncredere şi haos total. Ansamblul acestor acţiuni aduce o evidentă atingere imaginii României şi este de competenţa organelor specializate ale statului să rezolve această situaţie.

George Roncea

Loading Facebook Comments ...

57 Comments

Add a Comment
 1. Antonescu este un fascist, un crinimal de razboi care ne-a adus robia tiganilor romani! Traiasca Republica Moldova! Romani, carativa in Tiganiada(romania) voastra!

 2. Serghei! Iar ai scapat ora pastilelor?

 3. Leanca dupa intilinrea cu lavrov pleaca la Berlin.

  Planul lui Petru kirilovici Lucinschii pentru a forma Republica Federala Moldova ia amploare si se infaptuesti prin Filat PLDM cu sustinerea neoficiala din parte Voronin-PCRM si sub patronajul Moscova-Berlin.

 4. На исходе срока президентского правления Петра Лучинского стало известно о разработанном им «прорывном плане» решения приднестровской проблемы. Как сообщали тогда СМИ со ссылкой на источники в администрации Лучинского, речь шла о создании так называемой Федеративной Республики Молдова (ФРМ), где Приднестровье и Молдова должны были выступать в качестве «федераций» – полностью юридически равноправных субъектов.

 5. Prietenia cu Rusia a fost prelungită cu 10 ani.

  Serghei Lavrov și Iurie Leancă au prelungit cu 10 ani Acordul de prietenie și colaborare dintre Rusia și Moldova, care expiră în acest an. Cei doi miniştri au semnat un Acord privind cooperarea în domeniul arhivelor şi Planul de consultări între cele două ministere în anul 2012.Diplomații au salutat reluarea negocierilor oficiale în formatul 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean. „Să ne conctrentrăm pe găsirea unei căi de soluționare pe termen lung în baza principiilor integrității și suvernității Republicii Moldova”, a spus Lavrov.

  http://www.adevarul.ro/moldova/Lavrov-vizita-Chisinau_0_595740466.html

 6. Vladimir Filat – viitorul președinte al Republicii Federative Moldova.

  Încrederea în federalizarea Republicii Moldova, căci despre aceasta este vorba în negocierile ruso-germane, este însă confirmată subtil de către ministrul de externe al Republicii Moldova, Iurie Leancă, care, în mod delicat dă de înțeles că este la curent cu negocierile care au loc între oficialii ruși și germani.

  22.11.2011

  eri pe stadionul Șerif din Tiraspol nu s-a jucat fotbal. Chiar și în lipsa balonului rotund, premierul Vladimir Filat, a găsit de cuviință să se întâlnească cu liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov. Ultimul, mai maleabil ca alte dăți, a oferit un prânz și i-a arătat șefului guvernului moldovean, vulturul de Bender. Semn că zborurile federale ale celor doi, vor fi înalte.

  Ce l-a îndemnat pe Vladimir Filat să ofere un suport mediatic major unui candidat care este băgat în colț de înalți reprezentanți ai diplomației ruse? Un interes european de factură moldo-germană, despre care diplomația română doar intuiește? O rocadă făcută pe tabla de șah a relațiilor moldo-ruse făcută înaintea sosirii la Chișinău a ministrului de externe rus, Serghei Lavrov? O afacere comună între cei doi?

  La Bender, Filat și Smirnov au vorbit despre apropiata rundă de negocieri oficiale în format 5+2, care va avea loc la Vilnius, în perioada 30 noiembrie -1 decembrie. Desigur au vorbit și despre consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului. Și au semnat o declarație. Despre încredere, cei doi au mai vorbit. În luna septembrie, când în ciuda tuturor interdicțiilor impuse de Uniunea Europeană, șeful regimului separatist de la Tiraspol, a fost în oraşul german Bad Reichenal.

  La parlamentul României, într-o dezbatere publică axată pe rezolvarea conflictului transnistrean s-a vorbit tot despre încredere. Încrederea dintre partenerii din Uniunea Europeană și NATO. Președintele Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Popescu, afirma că “negocierile care sunt pentru rezolvarea conflictului transnistrean negocieri la care statul român este parte prin Uniunea Europeană sunt extrem de laborioase și se poartă în special între Germania și Federația Rusă. Nu cred că cele două mari puteri țin cont, într-un fel sau altul, în ceea ce negociază, de interesele românești. Dacă pentru Federația Rusă este o chestiune normală, pentru aliatul României din Uniunea Europeană și din NATO, care este Germania, aceste discuții purtate de către reprezentanții Ministerului de Externe german undeva în spatele ușilor închise și în spatele diplomației române, nu fac bine relației bilaterale româno – germane și încrederii pe care partenerii ar trebui să o aibă unii în alții.”

  Încrederea în federalizarea Republicii Moldova, căci despre aceasta este vorba în negocierile ruso-germane, este însă confirmată subtil de către ministrul de externe al Republicii Moldova, Iurie Leancă, care, în mod delicat dă de înțeles că este la curent cu negocierile care au loc între oficialii ruși și germani. Într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă, ministrul moldovean de externe, afirmă că nu trebuie de inventat o nouă bicicletă și că trebuie de acordat regiunii transnistrene o descentralizare profundă. “Cel mai important este faptul că după o perioadă îndelungată am reluat aceste negocieri. Mai departe urmează să stabilim şi să identificăm un statut, nu trebuie neapărat să inventăm o nouă bicicletă, ne uităm la modele care funcţionează deja în alte state europene, unde sunt descentralizări profunde care marchează aceste țări.” spunea Leancă pentru jurnalista Valentina Ursu. Descentralizarea care marchează profund unele state europene, despre care vorbește dl.Leancă poartă un nume – federalizare. Iar primul pas spre această metodă de rezolvare a conflictului transnistrean ține recunoașterea regiunii secesioniste. Acest lucru a fost făcut ieri de către primul ministru Vladimir Filat care și-a depus semnătura alături de Smirnov. La Bender cei doi iubitori de fotbal au semnat o declaraţie comună în care este stipulat caracterul permanent al negocierilor în formatul 5+2. Smirnov nu a ezitat ca din start să puncteze faptul că discuțiile s-au purtat de pe picior de egalitate.”Am semnat acest document prin care am marcat aspectele ulterioarei activităţi în vederea soluţionării mai multor probleme, atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Transnistria. Dacă vrei cu adevărat să soluţionezi o problemă, este nevoie de comunicare pe picior de egalitate, lucru specificat în primul punct al declaraţiei”, a declarat liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov.

  Întâlnirea de dintre Vladimir Filat și liderul de la Tiraspol are loc cu doar 20 de zile înainte ca în regiunea de est a Moldovei să aibă loc așa zisele alegeri prezidențiale. Potrivit unor sondaje de opinie, actualul lider de la Tiraspol, Igor Smirnov, va pierde alegerile din decembrie. Agenția „Vâmpel” notează că numai 19 la sută din respondenți sunt gata să-l realeagă pe Igor Smirnov. Pe de altă parte, liderul partidului „Obnovlenie”, Anatoli Kaminski, care este și favoritul Kremlinului, ar acumula aproape 37 la sută din voturi.

  De fapt între Filat și Smirnov există o mai mare încredere decât există în Alianța pentru Integrare Europeană. Un reprezentat al OSCE, ieri, a informat jurnaliștii prezenți la întâlnirea de la Bender, că mai bine de 20 de minute Vlad Filat și Igor Smirnov au rămas singuri și au continuat discuțiile tete-a-tete. Ceilalți membri ai celor două delegații au stat într-o încăpere alăturată. Apoi cei doi au ieșit de la întrevedere, s-au urcat în mașinile lor și au plecat. Potrivit reprezentanților OSCE, Smirnov și Filat au ieșit în oraș pentru a lua masa, iar peste o oră vor reveni la sediul misiunii. Era o abatere de la strictul program alcătuit de către oficialii OSCE, program care din motive de neîncredere și securitate, nu se încalcă prea ușor. Programul nu a prevăzut un prânz, doar discuții. O abatere în care s-a putut discuta pe îndelete, feriți de ochii și urechile curioșilor. Și pentru ca alături de pâine, să fie și spectacol, cei doi au făcut un popas la intrarea în oraș. Ei au coborât din mașini și au admirat împreună un monument – vulturul, emblema orașului Bender. Dacă nu exista încredere, oare mai admirau cei doi vulturul împreună? Dacă nu exista încredere, oare mai avea loc această operațiunea de susținere reciprocă a celor doi?

  Mai puțină încredere există între ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, care vine la Chișinău, într-o vizită de lucru și șeful guvernului de la Chișinău. Iar asta se vede cu ochiul liber după ce partea moldavă și-a exprimat dezacordul referitor la deschiderea unor secții de votare în stânga Nistrului. La 4 decembrie, Federaţia Rusă ar fi vrut să deschidă în stânga Nistrului 23 de secţii de votare.

  Greu de spus ce va spune șeful diplomației ruse referitor la încrederea pe care o au unul într-altul Filat și Smirnov. Șeful oficiului ITAR-TASS în Moldova, Valeriu Demideţchi, crede că
  în urma acestei vizite dialogul moldo-rus va cunoaşte negreşit o dezvoltare simţitoare. Dimidețchi afirma pentru postul de radio Europa Liberă că “în timpul apropiat pe problematica transnistreană ne aşteaptă evoluţii interesante.” Ceea ce înseamnă că la Chișinău, Lavrov îl va lăuda pe primul ministru moldovean?

  Anneli Ute Gabanyi cercetătoare la Institutul german pentru studii de securitate pune cîteva săptămâni în urmă, punctul pe i. Ea considera că întâlnirea dintre Filat și Smirnov, din Germania, a contribuit atât la întărirea încrederii dintre cele două maluri cât și la întărirea imaginii publice a celor doi.„Este absolut sigur că Smirnov are mare nevoie pentru a-şi clădi o imagine cât mai bună înaintea alegerilor care îi stau în faţă. Cred că şi primul ministru al Moldovei desigur că nu ar refuza ca să iasă din această convorbire cu o imagine îmbunătăţită. Este important pentru Guvernul Republicii Moldova să pară deschis unor negocieri, să pară deschis unor măsuri, care îmbunătăţesc climatul între Moldova şi Transnistria. Imaginea pe care o va primi domnul prim-ministru Filat va fi aceea a unui om, care este interesat şi de îmbunătăţirea sorții oamenilor din Transnistria.”

  Întâlnirea lui Filat cu Smirnov, cât și vizita lui Lavrov la Chișinău, evenimente care au loc cu două săptămâni înainte de alegerile din regiunea transnistreană pare a face parte din procesul ruso-german de reglementare a conflictului prin federalizarea Republicii Moldova. Un proces periculos care se desfășoară departe de ochii opiniei publice. Susținerea necondiționată pe care o oferă premierul moldovean lui Igor Smirnov ne face să credem că Vladimir Filat, încearcă să joace cartea rusească.

  http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=13634

 7. Daca romania va recunoste Transnistria sa vedeti cum mancurtii o lasa balta cu rusii si germanii !
  Atentie Leanca ca si romania poate recunoaste transnistria nu numai rusia , dar o face in favoare sa nu a rusiei !

 8. D-na Pavlicenco, ce putem face noi in aceste circumstante? SIS-ul nu lucreaza, caci toate lepadaturile maldavenizate lucreaza din greu, de parca au salariu. Chiar si pe John, care protesteaza la MAE nu a iesit nimeni sa-l sustine. Au iesit numai zomby din naftalina si inca arunca cuvinte murdare rasiste la adresa lui. In America si Europa nu-i posibil sa aduci asa insulte omului, mai ales in public, prin intermediul TV sau/si radio. Ma apuca o disperare si dispret de tot si de toti din RO si MD, de pasivitatea si miopia oamenilor.
  Cit priveste listele. E clar ca e un fals, dar nu sunt sigur ca toti din acea lista trebuie”spalati”. Sunt unii care se mindresc ca au apropiere de Moscova si se uita la Putin ca la Dumnezeu. Vezi fotografia vizitei la Moscova a lui Putin….cine din spate isi rupe gitu sa-l vada pe tatuca? Ghici?

 9. Presa rusa rade de iobagii din RM.

  Ностальгия по сытости.

  22 ноября 2011

  60 процентов молдаван выступают за союз с Россией, тогда как еще год назад большинство жителей Молдавии тяготели к ЕС. Публикация таких итогов соцопроса совпала с визитом в Кишинев главы МИД России Сергея Лаврова. Впрочем, молдавские политики поспешили заверить, что пока не готовы ориентироваться только на Москву.

  Во вторник глава МИД РФ Сергей Лавров прибыл в Кишинев на встречу с молдавским коллегой Юрием Лянкэ. Визит приурочен к 10-летию Договора о дружбе и сотрудничестве между Россией и Молдавией.

  Правящая в Молдавии коалиция шла на выборы год назад с прозападными лозунгами, поэтому теперь она вынуждена быть особенно осторожной в своих оценках. После переговоров с Лавровым Лянкэ счел необходимым так истолковать итоги последнего соцопроса.

  «Наше желание интегрироваться в Евросоюз никоим образом не противоречит созданию очень хороших отношений с Российской Федерацией, созданию того, что мы сегодня называем стратегическим партнерством», – сказал Лянкэ.

  Лавров помог своему коллеге сохранить лицо. «У нас нет ощущения, что Молдавия выбирает: быть ей с Евросоюзом или быть ей с Россией. Речь не об этом, границы в принципе должны постепенно обретать условный характер, как это происходит в Европе, как это происходит в рамках Таможенного союза, Единого экономического пространства и в перспективе Евразийского экономического союза», – заметил министр.

  Глава Счетной палаты Молдавии, бывший лидер альянса «Наша Молдова» Серафим Урекян, , заявил газете ВЗГЛЯД, что внешнеполитический курс страны не может концентрироваться лишь на одном направлении. «Место Молдовы там, где страна имеет интересы. А последние есть как на Западе, так и на Востоке», – подчеркнул Урекян.

  http://www.vz.ru/politics/2011/11/22/540578.html

  Комментариев

  Дмитрий КузнецовЛипецк12 минут назад
  Я валяюсь. И нахрена нам такие союзнички, которые вчера хотели в европу, а теперь в Россию? Ищут место потеплее ?

 10. ce treaba avem noi moldovenii cu Antonescu? De ce sa il ridicam noi in slavi pe cel care ne-a adus razboiul, un fascist nenorocit? Pt noi Antonescu=Stalin…marsh peste prut la romania, jigodiilor

 11. Este binevenit articolul Domnului Roncea.
  Rusii nu se vor multumi niciodata cu Transnistria.
  Azi ei lupta pentru Prut. Maine pentru Tisa.
  La Chisinau nu mai facem fata acestei agresiuni.
  Sa nu creada cetatenii romanii intre Prut si Tisa ca rusul se va opri la est de Prut in „buna vecinatate”. Chiar ati uitat ce s-a intamplat in decembrie 1989?
  Desteapta-te romane.

 12. vai de capul si ”curul ” populatiei din RM ce clasa politica de RAHAT au !!!!

 13. Rusii rad de asa AIE(Alianța pentru Integrare Europeană ) care spune ca Rusia este partner strategic

 14. Много бед принесет Молдове этот выскочка Филат.

 15. Ce fel de „moldovenism”?

  De fapt e… moldoivanism… cras.

 16. Opinie,
  las”sa nu mai rada rusii de noi. Ca nu aduce anul cat aduce ceasul. Daca la noi situatia e de ras, la dansii e DE PLANS.

  IATA CE DECLARA GORBACIOV ZILELE ACESTEA PENTRU PRESA GERMANA, ca alegeri libere in Rusia nu vor fi… iar situatia ar putea avea o intorsatura dramatica, iar sfarsitul „domniei” lui Pukin ar putea fi neasteptat de repede.

  hahahahahahahahahahha

  Da, da, da, da, UNIREA este aproape! Pentru ca alta solutie PUR SI SIMPLU nu exista!!!!!!!!!!!!

  ПЕРЕСТРОЙКА-2. Горбачев пригрозил Путину скорым свержением
  Время публикации: Сегодня в 12:50

  По сообщениям немецких СМИ, находящийся сейчас в Германии Горбачев подверг критике предстоящие путинские «выборы» и указал, что они не будут честными.

  «Просто стыдно», — заявил Горбачев, рассказывая о тех методах, к которым прибегает чекистская власть, чтобы добиться на этих «выборах» нужных результатов для партии «Единая Россия», которую Горбачев издевательски назвал «КПСС».

  «Я не надеюсь, — сказал он далее, — что организаторы обеспечат свободные и честные выборы». Дефицит демократии и отсутствие по-настоящему свободных выборов, как отметил Горбачев, являются проблемой №1 сегодняшней России.

  Кроме своей оценки предстоящих путинских «выборов» в чекистскую тербанду «русские думаки», он привел два исторических примера, призванных проиллюстрировать вероятность скорой победы Перестройки-2 в России.

  «В начале 1917 года, — сказал он, — Ленин работал в Швейцарии в библиотеке и на вопрос, когда же в России будет революция, отвечал, что это дело будущих поколений. А через два месяца свершилась февральская революция».

  Второй пример — из не столь давнего прошлого. В июне 1989 года после переговоров с канцлером ФРГ Гельмутом Колем состоялась пресс-конференция, на которой Коль и сам Горбачев заявили, что объединение Германии — это дело 21-го века. А всего несколько месяцев спустя, заметил Горбачев, рухнула Берлинская стена, и пошел процесс объединения.

  Что же касается сегодняшнего дня, то, по его оценке, «правящему классу становится все труднее вводить людей в заблуждение».

 17. ce are Gorbacev cu iobagia maldaveneasca fata de Rusia-?

  ce acord de prietenie poate fi intre RM si Rusia-?

  ori a linge ”curul” rusului care te ”freaca” este in genetica clasei politice suverane din RM.

  -))

 18. poate Gorbacev il trimite pe Filat sa se linga cu Smirnov.

  ori

  poate Gorbaciov il impinge pe Filat la planul ruso-german de federalizare.

 19. Opinie,
  nu exagera si nu dispera.

 20. ma faci sa rad

  Duma de Stat a Federației Ruse a votat în prima lectură proiectul de lege, care impune anumitor categorii de imigranţi din fostele republici sovietice, să cunoască limba rusă la un nivel de bază, informează BBC.

  http://unimedia.md/?mod=news&id=41480

  asa ceva este in RM-?

 21. In parlamentul RM unii deputati nu cunosc limba de stat.

 22. Bravo rusilor!!!!!!!!!!!! Ei ne dau un EXEMPLU BUN si ne indeamna SI PE NOI sa facem la fel. Hai, ca-i ghini!

  Acum n-au sa mai aiba ce ne replica, porcii.
  dupa cum vedeti, in orice situatie trebuie sa ramanem optimisti!
  Wow! Great! Wonderful! Hai, Raska, revolutia te asteapta!

 23. Unirea cu ROMANIA este o prioritate nationala! Toti sa conlucram pentru a apropia UNIREA.
  Nu va mai fie frica. Noi nu suntem un neam fricos, suntem urmasii lui Stefan.
  Daca nemtii s-ar fi temut ca noi, si azi ar fi umblat in jurul zidului…

  Noi suntem ROMANI. In fiecare zi spuneti asta macar unui singur trecator pe strada, si o sa vedeti CE EFECT VA AVEA!

  DECLARATI ADEVARUL DE LA TRIBUNE!
  DECLARATI ADEVARUL IN MASS MEDIA!
  DECLATRATI ADEVARUL oriunde va aflati. Si a sa VEDETI ce mare putere are adevarul in sine, doar fiind spus cu voce tare, cu credinta!

  SPUNETI TOTI: NOI SUNTEM ROMANI!!!!!!!!!!!!! Patria noastra este ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Spuneti asta TUTUROR, chiar in loc de Buna ziua! Toti, oriunde va aflati! Puterea adevarului a mai mare decat cremenea!!!!!!!!!!!

 24. Pt Corneliu

  Total de acord. Stiu si eu ca nu sint toti curati si asta se vede daca veti confrunta listele lui sandrovschi, unde sint amestecati oamenii curati cu securistii, cu listele de arhiva la care s-a referit Dabija, descoperite de Anr=ton Moraru, pe care le-am postat. In rest – am aceleasi sentimente.

 25. listele ale aruncate pe net de Inconstantin.RO chipurile agenti KGB sunt niste vrajeli se distraga atentia de la aceia ce a semnat RM la samitul CSI de la Sankt Peterburg

  Ceea ce Moscova a impus ilegal Chişinăului în primii ani de independenţă iată că a fost legiferat la Summitul şefilor de Guvern ai CSI, care a avut loc la Sankt Petersburg pe 18 octombrie. Printre cele 26 de documente semnate de prim-ministrul Vlad Filat a fost şi unul care dă de bănuit din start: „Convenţia privind reexaminarea gradelor de secretizare a informaţiilor clasificate în perioada existenţei URSS (Соглашение о порядке пересмотра степени секретности сведений, засекреченных в период существования Союза Советских Социалистических Республик) – rus”.

  http://www.adevarul.ro/moldova/politica/Back_in_the_USSR_0_592140857.html

 26. Nicolae Negru: Filat la întâlnirea cu Putin s-a linguşit în mod dezgustător

  Toată lumea crede că Rusia este mare, foarte mare, extraordinar de mare. Cu o suprafaţă de 17 075 200 km pătraţi, ea întrece de aproape două ori celelalte ţări din topul mondial: Canada (9 984 670 km2), SUA (9 826 630 km2) şi China (9 572 419 km2). S-ar părea că, cel puţin, în privinţa întinderii ţării lor, ruşii nu ar trebui să fie nemulţumiţi. Dar conducerea de azi a Rusiei gândeşte altfel.

  URSS = Rusia

  După ce Patriarhul Rusiei Kiril a pus semnul egalităţii între Rusia şi URSS, exemplul său a fost urmat de premierul Vladimir Putin, care aspiră din nou la scaunul de preşedinte. „Anul acesta marcăm 20 de ani de la prăbuşirea Uniunii Sovietice. Eu prefer cu această ocazie să vorbesc despre prăbuşirea Rusiei istorice”, a spus Kiril. Între URSS şi Rusia Mare nu a fost nicio diferenţă, a declarat peste câteva zile Putin, care şi-a luat angajamentul electoral să reunească teritoriile postsovietice sub o altă denumire – Uniunea Eurasiatică.

  URSS ocupa 22 402 200 km2. În aparenţă, imnul Uniunii Sovietice transmitea un alt mesaj decât afirmă Patriarhul şi premierul rus. Primele două rânduri – „Soiuz neruşimîh respublik svobodnîh/ Naveki splotila Velikaia Rus` (Uniune indestructibilă a republicilor libere/ Pe vecie reunite de Marea Rusie”) – sugerau că „Marea Rusie” este o entitate diferită de celelalte „republici surori”. Totuşi, Kiril şi Putin au dreptate. În realitate, Uniunea Sovietică nu era deloc o uniune a „republicilor libere”, ci o nouă formă a Imperiului Rus, care reuşise să adune, cu forţa armelor, către iunie 1941, toate teritoriile pierdute în 1918 şi ceva în plus. Principalul preot al ruşilor şi premierul lor au spus ceea ce nu recunoştea nici în ruptul capului propaganda comunistă: că URSS era un stat unitar rusesc. Celelalte popoare aveau rolul de condiment în supa care se numea „cotropire”, formare a „unei noi comunităţi de oameni” ruşi, numită „popor sovietic”.

  „Integrare” în loc de „Uniune”

  La 18 noiembrie, preşedinţii Rusiei, Belarusului şi Kazahstanului au semnat declaraţia privind integrarea economică eurasiatică şi acordul de constituire a Comisiei economice eurasiatice – organ suprem al Uniunii Vamale şi al Spaţiului Economic Unic. Scopul final al integrării eurasiatice este crearea Uniunii economice eurasiatice. Dmitri Medvedev insistase ca în titlul declaraţiei să figureze „uniunea economică eurasiatică”, dar Nursultan Nazarbaiev, preşedintele Kazahstanului, s-a împotrivit, spunând că nu e cazul să se grăbească, propunând cuvântul „integrare” în loc de „uniune”. În felul acesta, el a temperat puţin Kremlinul, care îşi făcuse din prezumtiva uniune eurasiatică un căluţ electoral. Acesta e încă un semn rău pentru Putin, dacă nu luăm în seamă refuzul expres al Ucrainei de a adera la proiectul său. Nazarbaiev fiind cel care în 1994 a venit cu ideea unei uniuni eurasiatice, reticenţa lui de acum dovedeşte că lucrurile s-au mai complicat, atât în interior, cât şi în exterior. Între timp, în Kazahstan s-au consolidat nişte forţe care nu sunt de acord cu vasalitatea ţării lor faţă de Rusia, şi Nazarbaiev nu poate să nu ţină cont de ele, după cum nu poate ignora nici faptul că enormele resurse naturale ale Kazahstanului nu pot fi valorificate fără ajutorul Occidentului, care – e adevărat – astăzi se confruntă cu probleme enorme, dar mâine şi-ar putea reveni. Puterea Rusiei se ţine pe preţurile la petrol, dar mâine lucrurile s-ar putea schimba. Graba Moscovei e un indiciu că ea doreşte să profite de conjunctura de azi. De altfel, căderea bruscă a preţului la petrol, după moartea lui Brejnev, i-a fost fatală URSS, care s-a prăbuşit ca un castel de nisip.

  Jocul Moscovei la Chişinău

  Sunt destule partide care fac jocul Moscovei în RM. Dar e suficient să numim PCRM şi AIE.

  Liderul comunist a şi lansat ideea renunţării la UE în favoarea Uniunii Vamale organizate de Rusia, iar liderii AIE, deşi declară că mergem cu „paşi viforoşi” spre Vest, clatină nebuneşte barca RM, ca s-o înece lângă ţărmul Rusiei. Faptul că intenţiile lor sunt contrarii nu schimbă concluziile. Ei au făcut tot ce este posibil şi chiar mult peste posibilităţile lor pentru a compromite integrarea europeană. În mod paradoxal, anume în timpul unei guvernări proeuropene, pentru prima dată de când RM şi-a asumat cursul european, Barometrul opiniei publice, lansat recent, arată că numărul celor care ar opta pentru uniunea vamală moşită de Putin este mai mare decât al celor care ar opta pentru UE. Chiar dacă avem suficiente motive să punem la îndoială exactitatea acestor date, identificată cu egoismul, sminteala şi iresponsabilitatea liderilor Alianţei pentru Integrare Europeană, cu incertitudinea şi instabilitatea „instituţionalizate”, cu „destrăbălarea” şi lipsa de repere etice şi civice ale guvernării actuale, opţiunea europeană nu are cum să nu stârnească dezamăgire.

  Deşi Filat şi ceilalţi nu îşi coordonează acţiunile cu Patriarhul sau cu Putin (totuşi, i-am putea reproşa premierului nostru că în timpul vizitei lui Kiril s-a comportat ca un egumen, iar la întâlnirea cu premierul rus s-a linguşit în mod dezgustător), cu siguranţă efectul acestora este similar. Ei „reuşesc” să le trezească moldovenilor nostalgii totalitariste şi astfel încurajează efortul politic expansionist al Bisericii Ortodoxe Ruse şi al Kremlinului. Să ne mai mire faptul că 60 la sută din moldoveni consideră că RM trebuie să fie guvernată de un singur partid?

  Am spus „Filat şi ceilalţi”, fiindcă, în ultima vreme, Lupu şi Ghimpu încearcă să prezinte lucrurile în aşa fel ca lumea să-i creadă marginalizaţi, în afara guvernării, nişte îngeri sau nişte porumbei pe care „demonul” Filat îi împiedică să survoleze „întinderile Patriei”.

  Opţiunea noastră nu e între alegerea preşedintelui şi alegerile anticipate, cum încearcă să prezinte lucrurile Ghimpu şi Lupu. Opţiunea e între alegerea preşedintelui şi Uniunea Eurasiatică.

  Sursa: Jurnal de Chisinau
  Autor: Nicolae Negru

 27. HAHAHA, ma c** de rîs, aici voi urlati cu gura mare ca rusii fac asa si asa, dar de dincolo ai vostri va au de agenti rusi sub acoperire 😀
  http://cugetliber.wordpress.com/2011/11/15/lista-agentilor-kgb-asa-zisa-lista-a-lui-sandrovschi/

  Mîncati-va între voi, scoteti-va macar si ochii poate ne vom debarasa în sfîrsit de voi si de toti pionii care servesc vecinii si statele straine.

 28. Pt MOLDOVA

  ha-ha-ha de romanasii care nu au nici o raspundere si cad in plasavjaghebistilor din Basarabia, ceio mai multi fiind la PPCD si PCRM.

 29. Numai UNIREA cu Romania ne poate scoate de sub jugul Rus(Imperiul Rus,URSS,Federatia Rusa -Uniunea Euroasiatica).

  trebuie sa cerem ajutor deschis de la SUA,Marea Britanie,Romania,NATO(numai sta intrebarea cine va cere-?) pentru a ruina planurile ruso-germane(Nord- Stream Molotov Ribbentrop-2) de a federaliza si transnistriza RM prefascuta in stat federal RM+Transnistria.

 30. BINE CA NUMARUL OAMENIILOR CARE DORESC UNIREA CU ROMANIA CRESTE IN CONTINUARE.

 31. NIMENI NU NE VA PUTEA TRIMITE PE ALTE PAMANTURI SI VOM RAMANE AICI P VECIE.

 32. Germania: Europa vorbesti germana.

  Berlinul a declarat că Europa este vorbitoare de limba germană.

  Presa britanică a fost cea mai vehementă în a-şi manifesta suspiciunile faţă de Germania, pe care a acuzat-o că încearcă să utilizeze criza euro pentru a „cuceri Europa” prin instaurarea celui de „al Patrulea Reich”. „Dacă Hitler a eşuat să cucerească Europa prin mijloace militare, Germania modernă va reuşiacest lucru prin comerţ şi disciplină financiară. Bun venit în al Patrulea Reich!”.

  Marea Britanie : Europa nu va fi din nou sub influenta Germaniei.

  Nigel Farage, eurodeputat britanic, spectacolul nu era complet. „Iată! Suntem pe marginea unui dezastru financiar şi avem în sală cei patru oameni responsabili. Euro este un eşec. Şi cine este vinovat? Niciunul. Pentru că niciunul nu este ales. Şi Merkel s-a remarcat. Şi am ajuns să trăim într-o Europă dominată de Germania. Când Papandreu a rostit cuvântul „referendum”, l-aţi atacat ca nişte hiene. Aţi pus un guvern marionetă. Apoi aţi hotărât că şi Berlusconi trebuie să plece. Şi ce aţi pus în loc? Un fost comisar european. Alt arhitect al dezastrului. Trebuie să fiţi traşi la răspundere pentru ce aţi făcut. Trebuie să fiţi concediaţi”, a spus Farage.

  Farage: Europa nu va fi din nou sub influenta Germaniei.

 33. Pe cine a ajutat întâlnirea Cameron – Merkel

  20 noiembrie 2011

  Mass-media a întreţinut speranţa că întâlnirea Merkel-Cameron (18 noiembrie 2011) ar fi adus unele răspunsuri şi câteva soluţii .

  În realitate s-au întâlnit doi lideri europeni care, deşi aparţin grupării politice conservatoare, fac parte din „lumi” foarte diferite. Deşi fiecare anunţa că doreşte „unitatea europeană”, înţelesul acesteia este altfel la unul şi la celălalt. Premierul britanic vede Uniunea Europeană mai degrabă ca pe o reţea flexibilă şi „nu ca un bloc rigid”, spunând deschis că interesul Marii Britanii este de natură comercială pentru piaţa unică europeană.

  Cancelarul german tocmai a anunţat că doreşte „mai multă Europă”, adică o intensificare a integrării economice şi politice, ceea ce înseamnă atât uniune economică-monetară-financiară, cât şi uniune politică.

  Liderul de la Londra promovează modelul capitalismului anglo-saxon, pe când liderul de la Berlin înclină către economia socială de piaţă.

  Cei doi şefi de guverne nu au ajuns la un acord asupra unor teme care interesau întreaga Uniune Europeană.

 34. In loc de raspuns la vizita lui Lavrov:

  О, русня, твой конец приблизился

  Старый герб твой совсем не нужен им,
  Старый гимн твой совсем издох,
  На подачках жидов контуженых
  Доживаешь последний срок

  Вам осталась одна забава:
  В рот ТТ и нажать курок,
  Прокатилась дурная слава,
  Что сам черт в русне жить не смог.

  Ну а ежели кто-то выживет
  Будет в рабстве до склона лет:
  В телогреечке, коротко стриженый
  Ему выпал российский билет.

  О, русня, твой конец приблизился,
  Твой народ сам себя пропил,
  Вам осталось только повеситься,
  А терпеть больше нету сил.

  Старый герб твой совсем не нужен им,
  Гимн Союза помочь не смог,
  На подачках воров контуженых
  Продлеваешь последний вдох.

 35. vitalia pavlicenco e cea mai nerusinata tradatoare a republicii moldova…ne-ar amaneta pe toti rominiei daca ar putea. mai lipseste sa ridici statuie fascistilor ca antonescu. cat te platesc rominii?

 36. Există temerea că dacă adăugăm şi forţele politice din Transnistria la cocteilul politico-economic moldovenesc, atunci vom primi o substanţă toxică aproape letală pentru proiectul Republica Moldova. Această temere nu se prea discuta deschis, dar e una foarte serioasă.

  În ultimele două decenii Moldova a cam încercat toate strategiile posibile – şi parteneriate cu Rusia, şi neutralitate, şi discuţii despre federalizare sau presiuni occidentale asupra Moscovei. Cam toate au eşuat.
  Nicu Popescu
  Profil
  Funcţia: cercetător la Consiliul European pentru Relaţii Externe, biroul de la Londra;

  Domenii de cercetare: spaţiul postsovietic, relaţiile UE cu Rusia şi cu ţările din vecinătatea estică, conflictele separatiste din Moldova şi Caucazul de Sud.

  http://ecfr.eu/content/profile/C28/

  18 octombrie 2011
  adevarul.ro

  18.10.2011
  Нику Попеску:

  ТОКСИЧНОЕ ПРИДНЕСТРОВЬЕ.

  Добавление в молдавский коктейль политиков ПМР смертельно для проекта Республика Молдова

 37. Oficialii germani, inclusiv cei de la conducerea Uniunii Europene: Modelul federativ este cel mai potrivit pentru rezolvarea diferendului transnistrean.

  Octombrie 3, 2011.

  Oficialii germani, inclusiv cei de la conducerea Uniunii Europene, continuă să creadă că modelul federativ este cel mai potrivit pentru rezolvarea diferendului transnistrean.

  „Eu aş fi de acord dacă principiul federalist ar fi luat în discuţie ca rezolvare a acestui conflict.

  susţine Elmar Brok, președintele Comitetului de politică externă al Parlamentului European, într-un interviu pentru Europa Liberă.

  Premierul Filat s-a întâlnit recent, în Germania, cu liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov. Deşi serviciul de presă al Guvernului a schiţat câteva subiecte formale de discuţii, detaliile reale ale întrevederii rămân secrete. Mai multe instituţii media din străinătate consideră, însă, că Germania i-a convocat pe Vlad Filat şi Igor Smirnov pentru a-i forţa să accepte un „compromis” privind federalizarea Republicii Moldova.

  “Moldova este o ţară care nu îşi poate hotărî destinul, iar deciziile privind viitorul său sunt luate în alte părţi”, se conţine într-o analiză a agenţiei americane Stratfor

 38. Filat ca un cicacios fricos pe ascuns infaptuesti planul ruso-german de federalizare

  prin unele cercuri diplomatice palnul este deja la mina

  1-RM devine federatie RM+Transnistria

  2-ramine stationata armata rusa in Transnistria sub o noua forma de pacificatori si sub steagul OSCE acestea forte vor fi forte de garantare a statului federal a Transnistriei

  3-Statul federal RM+Transnistria nu va deveni membru UE

  4- UE va acorda statului federal RM+Transnistria numai zona de comert liber si nimic mai mult.

  5-statul federal RM+Transnistria in viitorul neidepart va deveni membru a uniunii euroasiatce .

  6- statul federal RM+Transnistria nu va deveni membru NATO

 39. Germania a dat acordul pentru acest plan de federalizarea ca un schimb pentru ca SUA va stationa scutul antiracheta in Romania si pentru un pret redus pentru gazele rusesti transportate prin NORD STREAM Germania acuma cumpara gazele rusesti mai ieftin decit RM si Ucraina ,Germania achita pret in jur de 320$ pe 1000 cubi metri de gaz rusesc.

 40. surse diplomatice sustin ca Rusia intentionat a scos din formatul reglementarii diferendului tranisnistrian SUA iar autoritatile de la Chisinau tot au fost contra ca SUA sa aiba rolul important in acestea negocieri ,toata acesta schema ruso-germana fara SUA este sustina de PLDM si PCRM

 41. RUSSKI OKUPANT LAVROV:
  IDI V SVOIU ROSSIU I NECZEGO ISKATI ZDESI U NAS !
  VY-KROVAVYIE LUDOIEDY I UBIIYTZY V ETOI CZASTI SVETA !
  CHTO VY ISHCHITE V CECENIA ?,
  V GRUZIIU, V MOLDAVII, V PRIBALTIKE,
  NA KAVKAZE, VE TZENTRALINOI AZII
  I NA DALINOM VOSTOKE ?

  POETOMU VAS NE LIUBEAT ZDESI.

 42. De ce Voronin PCRM a vorbin despre aderarea RM la uniunea vamala Rusia-Belarus-Kazahstan si PLDM Leanca a prelungit acordul de prietenie cu Rusia pentru ca ei PCRM-PLDM au la mina planul ruso-german de federalizare RM+Transnistria

 43. Intro buna zi populatia se va trezi in stat federal PLDM+PCRM vor vota si basta …Filat prezigent Smirnov ori Kaminski prim-ministru, Voronin presedintele parlamentului…..

 44. Alarma! Batei alarma si opriti-l pe Filat! Si-a iesit din minti acest netrebnic impreuna cu Leanca. Ne vand rusilor cu tot cu suflete pentru 1m3 de gaz…..

 45. Doamna Vitalia,

  muţumesc pentru curaj si fermitate in emisiunea in limba rusa(link-ul de sus).
  Mesajul a fost clar, onest accesibil pentru spectatori.
  Chiar daca nu era uşor alături de acele doua cărtiţe bolşevice din studiou.
  Din păcate anal-iştii aborigeni când participa la emisiuni în compania acestor doi ghebişti, stau cu limba în fund, cu un sentiment de frică de a nu supăra pe cei cu mentalitatea imperială.

 46. MARTIRII NOSTRI UCISI PENTRU CAUZA ROMANIEI MARI !

  TEROAREA RUSO-COMUNISTA CONTINUA:
  ASASINATE POLITICE ALE S.I.S.- TEMULUI KGB DE MOSKOVA,
  TIRASPOL SI KISHINAU SI DE PE AIUREA
  CONTRA PATRIOTILOR MOLDOVENI in timpul celor 20 de ani de “Independenta” ASASINA a RM:
  ——————————————————————————————————————
  1. Mihail Garaz – impuscat in fata casei la 60 de ani – / 1930 – 1990 / – poet si publicist.
  2. Dumitru Moldovanu – un tânar patriot, omorât in Nov.1990.
  3. Ion Gheorghita – impuscat si el in fata casei la 52 de ani – / 1939 – 1991 / – poet.
  4. Grigore Vârtosu – mare patriot,
  impuscat in spate in iulie 1992 in razboiul cu rusii de pe Nistru.
  5-6. cântaretii cuplul Doina / Marin / – la 34 de ani – / 1958 – 1992 /
  si Ion Aldea-Teodorovici – la 38 de ani – / 1954 – 1992 /- “accident” inscenat.
  7. Ion Dumeniuk – la 56 de ani / 1936 – 1992 / – lingvist, publicist, otravit-iradiat.
  8. Ion Vatamanu – la 56 de ani – / 1937-1993 / – poet, publicist, savant,otravit.
  9. Adrian Dohotaru – la 56 de ani – / 1939 -1995 / – diplomat român, “accident” inscenat lânga Chilia la sud.
  10. Nicolae Costin – la 59 de ani / 1936 – 1995 / – primar de Chisinau, iradiat cu cesiu
  impreuna cu soferul sau –
  11. Tudor Panus, care moare dupa 6 luni si el.
  12. Petre Teodorovici- la 47 de ani – / 1950 – 1997 / – cântaret, iradiat-otravit,
  care stia prea multe despre cei care i-au omorât fratele si pe Doina.
  13. Lidia Istrati – la 56 de ani – / 1941 – 1997 /- scriitoare, deputata,
  iradiata-otravita pentru curajul sau contra mafiotilor.
  14. Gheorghe Ghimpu, la 63 de ani – / 1937- 2000 / – disident, deputat, “accident” inscenat
  15. si colegul sau Ion Caftanat- / aflat la volan in aceeasi masina /
  16. Veniamin Apostol – la 62 de ani – / 1938 – 2000 / – actor, iradiat-otravit
  17. Ion Mija – la 63 de ani – / 1938 – 2001 / – cineast, iradiat-otravit
  18. Nicolae Sulac – la 65 de ani – / 1936 – 2003 / – cântaret, iradiat-otravit
  19. Iacob Burghiu – la 62 de ani – / 1941-2003 / – prozator si regizor, iradiat-otravit.

  4 ASASINATE in lanț:
  ————————————————–—————–
  20. Emil Loteanu /1936-2003/, cineast /otrava in cafea la Moscova, probabil era un fost agent,
  care cunostea prea multe despre presedintii comunisti ai RM, si devenise nesupus, deci periculos/.
  21. Grigore Grigoriu – /1941-2003/, actor, prietenul bun a lui Emil Loteanu,
  de aceea a fost si el anihilat printr-un “accident” aranjat.
  22. Traian Grigoriu – /1972-2004/, fiul lui G. Grigoriu, actor la Piatra-Neamt, care si el, sarmanul, probabil,
  stia câte ceva din culisele politicii ruso-moldovenesti: “accident” mortal, impreuna cu prietenul sau:
  23. Adrian Neacsu – /1972 -2004/, actor
  —————————————————————————————–
  24. Vladimir Nicu – la 76 de ani – / 1928 – 2004 / – istoric, om politic, iradiat-otravit.
  25. episcopul Doremidont – la 45 de ani – / 1961 -2006 /, ” accident” la comanda.
  26. Victor Ciutac – la 71 de ani – / 1938 – 2009 / – actor, iradiat-otravit
  27. Grigore Vieru – la 74 de ani – / 1935 – 2009 / – poet national, “accident” inscenat.
  28. Ion Contescu – omorât in 2009, profesor, istoric, iradiat-otravit.
  29. Andrei Vartic, la 61 de ani – / 1948 – 2009 / – publicist, poet, savant, otravit-iradiat.
  30. Andrei Savciuc , la 21 de ani – / 1988 -2009 / – student la Bucuresti, “accident” inscenat.
  31. Tudor Cataraga – la 54 de ani – / 1956 – 2010 / – sculptor,
  32. / asasinat /”accident” rutier la comanda “/ impreuna cu sotia sa Dora /
  33. Vlad Gheorghelas – la 61 de ani – / 1950 -2011 / – cântaret, iradiat-otravit.
  ————————————————————————————————————————————————
  + PLUS 5 tineri torturati, schinjuiti si masacrati
  de catre teroristii-politisti mascati in aprilie 2009
  in timpul protestelor anti-comuniste si anti-voronin de la Chisinau:
  34. Valeriu Boboc /1985 – 2009/
  35. Ion Ţâbuleac
  36. Eugen Ţapu
  37. Maxim Canişev
  38. Radu Ciobanu
  ———————————————————————————–—
  39. Mihăița Jar / 1960-1999 /, mare patriot Român,
  directorul scolii românesti 29 de la Cernauti, mort subit /otravit/
  40.
  plus cei câtiva monahi tineri de la manastirile Capriana, Tipoiva, etc,
  omorâti pentru vederile lor pro-românesti / suntem in cautarea numelor lor /.

  N.B.
  a)
  + plus cele câteva sute de victime moldovene din timpul razboiului cu rusii de la Nistru din 1992.
  c)
  Daca cunoasteti si alte cazuri de asasinate politice,
  va rugam sa completati aceasta lista neagra a EROILOR NOSTRI.
  —————————————————————————————————————
  Deci vedem ca timp de 20 de ani se duce o lichidare sis-tematica a celor mai importanti patrioti români moldoveni.
  CINE SUNT URMATOARELE VICTIME ?
  OARE NU AVEM CURAJUL SA DEMASCAM ASASINII NATIUNII NOASTRE SI SA STOPAM ACEST GENOCID ?
  AMINTIRE SI POMENIRE VESNICA PATRIOTILOR MOLDOVENI
  CARE AU FOST LICHIDATI PENTRU O CAUZA SFâNTA – ROMâNIA MARE !

 47. OLIGARHATE. Ne intoarcem la feudalism?
  In tot spatiul ex-sovietic situatia este asemanatoare. Ucraina este condusa de oligarhate. Oare la noi este altfel?

  xxxxxxx

  КИЕВ. Политтехнолог: Украина разделена на несколько олигархатов
  Время публикации: 22 ноября 2011 г., 13:41

  Украина, раздробленная на пять-шесть олигархатов, обречена на социальные потрясения. Такое мнение высказал известный политтехнолог, философ Дмитрий Выдрин, передает ЛIГА.net.

  «Страна просто не может жить в условиях разделения на пять-шесть олигархатов без единого центра принятия решений. Это рано или поздно приведет к социальным потрясениям. Если, конечно, государство не переформатирует само социально-политическое устройство страны», — прогнозирует эксперт.

  По его словам, «на Украине за много лет сформировалась неофеодальная система». — сказал Выдрин.

  Добавим, что общественные организации создают движение «Освободи Украину!», лидером которой предлагают сделать опальную Юлию Тимошенко.

  Лидер общественного объединения «Новый Киев» Зорян Шкиряк пояснил, что целью нового движения станет «свержение правящего уголовно-олигархического режима и проведение досрочных выборов президента и Верховной рады».

 48. PAKISTANEZII au desconspirat COLABORATIONISTII lor cu USA care puneau la cale inlocuirea generalilor de armata cu persoane loyale americanilor…

  INTREBARE: PAKISTANEZII SUNT MAI DESTEPTI DECAT NOI?

  ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

  Президент Пакистана готовил заговор против своих генералов

  Время публикации: Сегодня в 00:11

  Посол Пакистана в США Хусейн Хаккани подал в отставку в связи с громким политическим скандалом сообщает Dawn News.

  Хаккани занимал пост посла в Вашингтоне с 2008 года. Скандал «мемогейт» (от «меморандум») разразился неделю назад. Тогда в западных СМИ появились сообщения о том, что президент Пакистана Асиф Али Зардари пытался обратиться к Вашингтону с тем, чтобы США помогли сместить верхушку пакистанской армии и посадить на главные командные посты верных ему людей.

  По данным СМИ, после того, как в мае был убит Усама бен Ладен, отношения между президентом Зардари и пакистанской военной верхушкой резко обострились.

  Военные, в частности, главком сухопутных войск Ашфак Первез Кайани, обвинили президента Пакистана в недостаточной защите интересов Пакистана. Тогда президент Зардари направил США секретный меморандум с просьбой поддержать его намерение заменить военное руководство.

  Меморандум передал в Белый Дом посол Пакистана в США Хусейн Хаккани.

  В Пакистане было начато следствие, Хаккани был вызван из США в Исламабад для дачи показаний. Он не признал себя виновным, отмечает телеканал.

  Бывший глава объединенного комитета начальников штабов США генерал Майкл Маллен подтвердил существование такого документа. Президент Зардари также отрицает свою причастность к меморандуму.

  По информации СМИ, посол Хаккани принял решение об отставке после того, как провел серию встреч с представителями политических и военных кругов страны. О своей отставке он объявил в твиттере: «Я попросил премьера Гилани принять мою отставку с должности посла в США».

 49. SAAKASHVILI ESTE UN VITEAZ, un conducator energic, optimist, un lider curajos, care NU SE TEME sa dea o riposta hotaratoare DIAVOLULUI ROSU de la Kremlin.

  SAAKASHVILI a spus ca ZILELE LUI PUKIN SUNT NUMARATE, scrie ziarul rus
  http://www.gazeta.ru/news/lenta/2011/11/23/n_2106830.shtml.

  Iar intre timp, Georgia lui SAAKASHVILI se dezvolta vertiginos si va ajunge un stat prosper cum este Singapur…

  INTREBARE: AU SI OLIGARHII NOSTRI DORINTA DE A DEA DEZVOLTA MOLDOVA, SI A NE GARANTA LIBERTATEA SI INDEPENDENTA FATA DE RUSOLANI?

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Саакашвили: освистывание Путина в «Олимпийском» говорит о том, что его дни сочтены

  Президент Грузии Михаил Саакашвили заявил, что освистывание российского премьер-министра Владимира Путина в спорткомплексе «Олимпийский» означает скорый конец политической карьеры главы правительства России, сообщает издание «Новости–Грузия».

  «Через три-пять лет будет необратимым фактом то, что Грузия станет новым Сингапуром, новым Гонконгом, новым туристическим и экономическим центром региона. Это самый страшный сценарий для России. Вы видели вчера, как освистали Путина. Это начало конца для авторитарного правления в России. Я уверен, что их дни сочтены», – сказал Саакашвили, выступая вечером во вторник на заседании правительства в городе Кутаиси.

  В прошедшее воскресенье Путин приехал в «Олимпийский» на бой чемпиона мира по смешанным единоборствам Емельяненко с американцем Монсоном, в котором победил российский спортсмен. После боя Путин вышел на ринг, чтобы произнести речь, но был освистан с трибун.

  Во вторник Путин должен был появиться на антинаркотической акции «Пацаны, вам это не надо», проходившей также в «Олимпийском», однако снова в «Олимпийский» после скандала Путин решил не приезжать.

  На этом фоне в ноябре эксперты Центра стратегических разработок выпустили доклад о том, из которого следовало, что население России перестал удовлетворять героический образ Путина.

  Саакашвили во вторник также высказался о возросшей активности со стороны Русской православной церкви, которая, по его мнению, желает восстановить СССР.

  «Как вы уже знаете, российская церковь объявила крестовый поход для восстановления Советского Союза. И они открыто говорят, что хотят прекратить независимость Грузии. И тут разговор идет не только о том, что они хотят повесить лидеров Грузии (о чем ранее говорил Путин. – «Газета.Ru») за какую-то часть тела. Я сам с большим удовольствием готов отправить любую часть своего тела для того, чтобы они вернули хотя бы часть наших территорий», – добавил Саакашвили.

  11 ноября на заседании совета церковно-научного центра «Православная энциклопедия» глава РПЦ патриарх Кирилл назвал негативным событием распад СССР. «Газета.Ru»

 50. Iaca si presa rusa confirma ce este un planmemorandum Kozak-2 de federalizare.

  acest plan a fost plasat pe unele bloguri in net cu citeva luni in urma si se sustine ca este deja pus la mina de cercurile diplomatice ruso-germane si cele din RM.

  «Коммерсант»: Возвращение к «Меморандуму Козака» вполне вероятно.

  Ноябрь 23 ,2011.

  Визит министра иностранных дел России Сергея Лаврова в Кишинев пришелся на канун годовщины скандального срыва едва ли не главной миротворческой затеи России на постсоветском пространстве.

  B беседе с «Ъ» высокопоставленный российский дипломат признал , что возвращение к той или иной версии «меморандума Козака» является более чем вероятным.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *