Filat își cheamă la “consultări” aplaudacii… Dar și PNL!?

Pentru miine sint invitate la discutia cu Filat, in cadrul ciudatelor “consultari”, partidele extraparlamentare care au participat si au oarecare rezultate in alegerile locale. Deci – si PNL.

Zilele astea, dupa ce am participat la o emisiune de sinteza politica la Accent TV (pacat ca nu am reusit sa o punem acum pe blog), ma gindeam sa scriu un articol intitulat “Filat si-a chemat aplaudacii”. Iata, insa, ca au fost invitate si partidele extraparlamentare si scriu acest articol.

Noi, PNL, am convocat astazi Biroul Permanent Central, in care, pe linga alte chestiuni, am discutat si despre posibila onorare a invitatiei cancelariei Guvernului. Desi la inceput problema a parut simpla, odata cu extinderea discutiilor, s-a constatat ca lucrurile sint ceva mai complicate.

Iata de aceea, vreau sa expun aici opiniile formulate si decizia noastra.

Ce intrebari apar aici? Membrii nostri din BPC – mai cu experienta politica, parlamentara si ministeriala – se intreaba ce fel de “consultari” sint acestea:

 1. Sint oare ele legale si morale?
 2. De ce trebuie facute fara presa?
 3. E corect ca doar premierul, votat de o coalitie din trei fractiuni, sa aiba intilniri cu cine vrea muschii sai, si nu toti trei lideri ai partidelor din arcul guvernamental? De ce incearca premierul sa se separe de celelalte componente, vazind bine ca partenerii de coalitie nu accepta acest lucru?
 4. Participarea noastra la “consultari” nu va insemna oare ca sintem complici la o scindare in alianta? Nu compromit oare PNL-ul aceste “consultari”?

 Onorind invitatia de a merge la „consultari”, ne intrebam transant:

1.Nu ne facem oare complici la planul, despre care se spune ca e ca si facut, aprobat si pus in actiune – cu anuntarea demisiei cabinetului AIE-2 sau formarea, fara demisie, a altui cabinet (prin excluderea PD si PL) si  coalizarea PLDM cu PCRM? Sau prin fortarea plecarii ministrilor PL, care, s-ar putea, sa nu ramina in Guvern alaturi de PCRM, si prin atragerea reprezentantilor altor partide intr-un Guvern de conciliere/respiratie/„ventilatie nationala”?

2.Daca nu va fi demisia Guvernului Filat – va fi cumva demis Marian Lupu din functia de speaker, ca sa ramina Filat number one in stat – cum se viseaza zi si noapte?

3.Dupa debarcarea lui Lupu, de catre PLDM si PCRM, – va fi condus Parlamentul de cei doi vicespeakeri, seful statului nu va fi ales sau va fi ales Filat, care vrea, impreuna cu gruparea din spatele sau, sa isi lichideze concurentii economici si politici?

4.Nu sint oare o farsa aceste “consultari” si care e riscul sa fie invocate de presedintele PLDM ca mandat primit pentru a proceda intr-un fel sau altul?

 

5. In general, ce fel de „consultari” poate avea politicianul number one cu niste „partidutze” extraparlamentare – doar poate ca pentru a reitera ca ele (si nu comunistii!) sint „piedica principala” in activitatea Guvernului (ca asa a spus acum citiva ani.)? Mai e nevoie si de asta pentru suficienta de a fi „Primul?”

6. La 7 aprilie 2009, Voronin i-a adunat, de asemenea, 2009 pe Filat, Urecheanu, Chirtoaca si i-a inviniut de tentativa de lovitura de stat. Nu va fi o repetare a cazului – sa ajungem noi a fi invinuiti de insuccesele Guvernului si de deciziile ce vor fi luate, adica sa fie trasnferata o parte din raspunderea pentru evolutiile ulterioare pe umerii „neimportantilor”?

 

Avem si alte intrebari, dar sa facem niste comentarii:

Sint putin credibile aceste “consultari” incepute atit de tirziu si fara caracter sistemic si sistematic. In acest caz, par, mai curind, o umbrela pentru a acoperi niste declaratii si decizii. Faptul ca presa nu participa si nu se discuta transparent si deschis, ne sugereaza ca e ceva de ascuns, de a nu se spune, dar de a se invoca dupa „consultari”, denaturindu-se continutul dialogului, care, pe de asupra, nu e de nici o utilitate. Lipsa presei poate fi si un inceput de alunecare spre dictatura si exista pericolul deturnarii ideilor formulate de invitatii la “consultari”. INTRE ALTELE, IDOLUL LUI FILAT – Vladimir Putin – FACE SI EL „CONSULTARI” CU POPORUL, INTILNIRI CU PRESA INTERNA SI EXTERNA, FARA A SE ASCUNDE DE CINEVA…

Pe noi, PNL, ca partid extraparlamentar, ne intereseaza legea si democratia, tocmai ceea ce nu exista si ceea ce nu ne poate asigura nici un premier. Noi nu dorim decit alegeri cinstite si nepersecutarea penelistilor intre alegeri, dorim reforme si libertate de exprimare.

Am auzit ca premierul, in aceste “consultari”, se plinge ca nu poate face nimic impreuna cu Guvernul si intreaba “Ce e de facut cu statul?” Bine, noi, PNL, spunem clar – trebuie unit acest stat cu Romania.

Dar daca Filat nu stie ce sa faca – intr-adevar, sa demisioneze si sa formeze un Guvern cine stie ce are de facut. Sau sa facem alegeri anticipate – deja ne-am obisnuit cu ele… Colegii nostri din BPC s-au intrebat de ce, daca situatia economica si sociala e foarte grea, nu se procedeaza la o mai buna administrare fiscala (e responsabil Ministerul Finantelor – nu?), dominate de o coruptie generalizata groaznica si mituire, de evaziune fiscala? De ce, in loc sa se faca asta, vin ginduri de coalizare cu un PCRM eurofob, antireformator, antiromanesc – si toate astea numai pentru a fi votat de PCRM Filat ca Presedinte al RM? Si ce ne va da asta? Noi nu avem nevoie, in general, de un Don Corleone, de un cap d emafie, de un sef de stat.

Colegii au mai spus ca aceste “consultari” sint un fel de show regizat de oamenii lui Lucisnchi, care a excelat, impreuna cu PPCD si PCRM, cind au rasturnat Guvernul ADR. Din cite stim, europenii nu vor revenirea comunistilor, tocmai de aceea Filat, daca nu poate argumenta de ce nu rezolva problemele in AIE, acum cere opinia si sprijinul informal si neinvocabil din punct de vedere legal al unor segmente de aplaudaci si persoane care tac, pentru ca am inteles ca lumea nu se avinta sa manifeste curaj in discutia cu Filat.

Dar – nu am auzit despre prea multe sedinte ale Consiliului AIE. O intrebare ar fi si de ce cei trei lideri nu se regasesc si nu se intilnesc intr-o emisiune comuna la televiziuni, ci doar cite un „superViP”, descurajind presa sa nu fie transanta si sa nu puna intrebari incomode.

Am mai inteles ca pe premier il deranjeaza „insuccesele” ministerului drumurilor si al celui al constructiilor, al economiei si – mai ce pe acolo. Adica ministerele conduse de PL si PD. Ma rog – el spera ca va reusi sa manipuleze oamenii ca sa creada ca justitia merge bine, ca si reforma la MAI – cine stie?

Intre altele, ni s-a spus ca si pe timpul PCRM erau invitate la “consultari” si ONG-uri care criticau guvernarea, ceea ce nu s-a intimplat de data acesta, cu un premier “vrode bi” european… Chiar il compatimesc “pe alocuri” pe Filat ce si-a asumat timp de o saptamina – sa joace un rol care ta-a-a-re nu ii este propriu.

Sa il auzi pe Filat ca nu poate face nimic – e parca il auzi pe Snegur si pe Lucinschi ca nu le ajungeau competente! Pai rezulta ca democratii nostri nu pot dirija si organiza treburile publice decit in conditii de dictatura, de conducere unica, fara concurenti, parteneri si opozitie. E si periculos, si foarte trist. dar care e deosebirea, in acest caz, de comunisti?

Toate persoanele in functie au fost votate de AIE, exista un Program de guvernare, care trebuie respectat, aplicat si raportat sub aspectul realizarii, nu cautat tap ispasitor, pentru ca, in caz contrar, “lamentarile” de crocodil (verde) seamana mai curind cu faptul ca Filat vrea isi confirme – urmare a marelui sau complex de inferioritate – statutul de politician nr.1, vrea sa acopere gaura de imagine cu plecarea lui Tanase si Godea, doreste sa faca ce vrea el, cochetind si incercind sa creada ca ii foloseste el pe comunisti, si nu invers.

E cam periculos, ma tem ca PCRM stie sa debarce, nu mai spun de autodebarcarea PLDM de pe scena politica prin cooperarea cu PCRM… Adica, Filat vrea, prin “consultari”, un pseudomandat fals al unui segment civil si al partidelor extraparlamentare pentru a coopera cu PCRM?

Petrenco a si declarat ca se poate alege seful statului de catre coalitia PLDM-PCRM. Acestia au 73 de mandate, daca nu se va rupe “degraba” un grup de comunisti, pentru a nu avea noua si monstruoasa coalitie de 67 voturi pentru demiterea lui Marian Lupu.

Cum spun unii ong-isti – avem impresia ca suntem dusi la abator, iar noi tacem.

Miine voi participa la “consultari” si voi scrie dupa aceasta ce impresie mi-au lasat.

BPC al PNL a adoptat azi si o declaratie. Iat-o:

Partidul National Liberal indeamna AIE la coeziune

si la dezbateri publice despre viitorul Republicii Moldova

Pozitia PNL fata de Putere a fost mereu critica, inclusiv in ultimii ani. Noua guvernare a fost aleasa pentru a reda oamenilor increderea in stat, dar ne-am ales cu lupte subterane, coruptie generalizata si declaratii ce nu favorizeaza reformele. Nu asta a asteptat societatea dupa 14 ani de guvernari retrograde, antidemocratice si antieuropene. Chiar si in alegerile recente s-a votat pentru administratii locale democratice, desi votul pentru trecut inca persista.

Dupa alegeri Alianta pentru Integrarea Europeana urma sa se incadreze urgent intr-un proces de formare a structurilor de conducere a unitatilor administrativ-teritoriale, ca sa asigure sprijinul pentru reformele inca neincepute.

Avem, insa, doar reglari de conturi intre gruparile de presiune, pentru impartirea postcomunista a averii publice si promovarea continua a traficului de influenta, grupari care se pregatesc, evident, de o noua etapa de privatizare frauduloasa a intreprinderilor de stat.

Prin asemenea abordari Republica Moldova nu va deveni eligibila pentru integrarea europeana si va ramine in zona gri, pe care o vor parasi tot mai multi cetateni. Practic, este o lupta acerba pentru detinerea primatului in treburile publice, compromitindu-se si functia de sef al statului, vazuta drept cap de mafie, exact ca in regimul comunist.

PNL propune modificarea Constitutiei pentru anularea functiei de sef de stat in Republica Moldova. Intr-o republica parlamentara e nevoie de un premier puternic si hotarit sa faca reforme, nu sa “concureze” pentru controlul sistemului oligarhic actual. 

Nu avem cooperare si transparenta in arcul Puterii, nu avem reforma justitiei si respectarea legii, nu avem institutii viabile ale statului. Lupta din coalitia de guvernamint e pentru preluarea controlului asupra sistemului total corupt, mostenit de la comunisti. Acest sistem, insa, trebuie distrus prin metode economice, prin legi moderne si bine cintarite. In caz contrar, ramine convingerea ca lupta, prezentata ca anticoruptie, e, de fapt, pentru propriile interese, de colectare permanenta a unor mijloace in scopuri electorale.

PNL considera necesar ca radioteleviziunea publica sa initieze dezbateri publice serioase despre situatia din societate, despre comportamentul responsabililor de dezastrul ce se adinceste, la care sa participe inclusiv partidele extraparlamentare, carora Puterea pretins democratica le permite accesul in spatiul public televizat al dezbaterilor doar in campanile electorale.

Numai prin discutii, confruntari de idei poate fi gasita o solutie viabila pentru salvarea a ce a mai ramas din populatia insaracita a Republicii Moldova, una din cai fiind reintregirea neamului românesc, printr-o decize politica a doua state, urmare a unui referendum, in care liderii politici sa le explice oamenilor ca nu-si pot asuma raspunderea pentru conducerea unui stat jefuit sistematic, deoarece toti au certitudinea ca nu poate avea un viitor separat de România.

Chisinau, 6 iulie 2011

Vitalia PAVLICENCO, presedintele PNL:

“Voi adresa 13 intrebari premierului Filat, daca voi avea aceasta posibilitate”:

 1.                   De ce “consultarile” au loc fara presa? Unde e principiul democratic al transparentei?
 2. Sint oare aceste “consultari” legale, sub aspectul reprezentativitatii, si morale?
 3.                   De ce asemenea “consultari” au intirziat cu doi ani?
 4.                   De ce nu s-a convenit in AIE ca aceste “consultari” sa aiba loc impreuna cu toti cei trei lideri ai partidelor din arcul guvernamental?
 5.                   Care e garantia si certitudinea ca participarea PNL la “consultari” nu va insemna complicitate la o scindare in AIE?
 6.                   Dupa ce criterii au fost invitate ONG-urile, pentru ca lasa impresia ca unele, mai “incomode”, nu au fost invitate la “consultari”?
 7.                    Exista oare un plan incluzind demisia cabinetului AIE-2 sau formarea, fara demisie, a altui cabinet (prin excluderea PD si PL) si  coalizarea PLDM cu PCRM? Este adevarat ca se pregateste un Guvern de zisa conciliere nationala intre PLDM-PCRM si alte partide, care sa participe la guvernare sub umbrela noii coalitii?
 8.                     Este adevarat ca se pregateste demiterea din functia de speaker a lui Marian Lupu?
 9.                     Care este pozitia UE fata de o coalitie PLDM-PCRM?
 10.                     Cunoasteti Apelul Forului Democrat al Romanilor din R.Moldova, prin care cere ca pina in 2012 sa se faca unificarea acestor doua state romanesti?
 11.                     In ce masura lamentarile lui Vlad Filat ca “nu poate face nimic in AIE” nu repeta lamentarile lui Snegur si Lucinschi ca “nu le ajungeau competente?” Ce facem cu Programul de guvernare? Mai e bun sau e deja realizat?
 12.                     De ce PLDM nu asigura, prin implicarea Ministerului Finantelor, o mai buna administrare fiscala, si nu face reforme la MAI si in domeniul justitei?
 13.                     Exista sau nu intelegerea votarii lui Vlad Filat de catre deputatii PLDM-PCRM, urmare a unui pseudomandat fals, rezultat din “consultari” cu un segment civil si cu partide extraparlamentare?

 Vitalia Pavlicenco

Chisinau, 7 iulie 2011

 

 

 

Loading Facebook Comments ...

45 Comments

Add a Comment
 1. Godea vrea transparenta de la Filat si nu consultari ca-n baruri

  Mihai Godea impreuna cu sustinatorii Platformei Alternativa Democratica (PAD) au organizat azi o conferinta de presa in care au abordat tema consultarilor demarate de premierul Vlad Filat pe parcursul acestei saptamâni, dar si situatia politica la nivel local cu privire la aliantele democratice din Consiliile Raionale.

  ”Facem apel la celelalte doua component ale AIE – PL si PD, sa caute solutii, impreuna cu premierul investit prin suportul lor politic, pentru a nu permite o alianta strategica intre PCRM si PLDM si pentru a evita alegerile anticipate”, se mentioneaza in declaratia PAD, care a fost facuta publica azi, 6 iulie 2011.

  ”La consultarile premierului cu societatea civila trebuie sa aiba acces mass-media, sa aiba loc in baza unei agende prestabilite. Aceste consultari trebuie sa se desfasoare pe tot parcursul mandatului executivului, dar dupa cum stim acestea au loc cu usile inchise. Cu regret, ca nu vad o mare diferenta intre aceste consultari si cele din barurile din capitala”, a subliniat Mihai Godea. „Cel mai grav aspect ce se poate deduce din aceste consultari sunt semnalele precum ca premierul este predispus spre o colaborare cu PCRM” , a mai spus Godea.

  In cadrul interventiei sale, fostul liberal-democrat a mentionat ca negocierile la nivel local nu decurg bine. „Fiecare componenta a Aliantei pentru Integrare Europeana vine cu propria viziune, iar compromisul este foarte greu de gasit. Daca Aliantele locale vor devia de la format AIE la nivel central, atunci acesta reprezinta primul pas de revenire a PCRM la putere”, a conchis acesta.

 2. Tanti Vitalic lasa jalea! Cat plateste lunar Ulinici pentru umbra de partid. Parca mai aveai pe timpuri ceva probleme cu Ghimpu ca se face a uita de cauza nationala? Acum numa Filat e in vizor. Da nu prea am vazut sa scrii de Plahtniuc. Ori nu se vede ca acset tip obscur a capturat tot ce se poate in acesta tara. Tara?

 3. Pt Varial

  Eu am luptat contra comunistilor. Nu am date contra altora. Daca sint – trebuie puse pe masa. Daca nu sint puse, inseamna ca se urmaresc alte interese. Murdare.

  In regimul trecut comunistii dadeau informatii printre degete. Acum, dupa comunisti, eu nu sint deputat si nu am de unde scoate informatii. Daca le aveti, dati-le la Procuratura. Despre Filat sau despre Plahotniuc.

  Intre altele: Este adevarat ca cineva cistiga, chiar se spune din virful Guvernului, 5 milioane de euro PE LUNA din contrabanda de tigari spre UE si Romania, conform unor date confidentiale pe care le are si UE, dar care provin din institutii de stat din R.Moldova?

 4. Roman Mihaies: Lucinschi si Voronin contra AIE

  In aceste zile au loc consultari ale premierului Filat cu societatea civila, partide, sindicate etc. Eu nu am fost admis la aceste consultari cu fostul meu coleg de facultate, caci nu cint in corul aplaudacilor.

  Cei care participa la aceste intilniri, declara ca de fapt Premierul insista pe doua idei. Prima este ca Guvernul este nefunctional si ca nu se petrec reforme, si a doua ca opozitia comunista trebuie sa participe constructiv la depasirea crizei politice. Si imi mai spun cei care au participat la aceste intruniri, ca in fiecare grup de vizitatori sunt citeva persoane care citesc texte pregatite din timp, care au acelasi mesaj, ca guvernarea trebuie reformatata, ca asa nu mai merge, ca unii ministri sunt corupti si dependenti de papasar, facindu-se aluzie la PD si Plahotniuc. Astfel Filat si anturajul sau au organizat un spectacol sub denumirea “La sfat cu poporul”. Care ar fi scopul acestor consutari si de ce se fac fara presa? Deja este evident ca se urmareste realizarea unui scenariu de readucere a comunistilor la guvernare intro forma sau alta si de aruncare in opozitie a PD si PL. Dupa consultari Filat se va referi la opiniile unor participanti la intilnirile care le organizeaza, favorabile readucerii comunistilor la guvernare, si de asta nu este admisa presa, caci s-ar vedea ca marea majoritate a vorbitorilor au recomandat Premierului sa constinuie guvernarea in cadrul AIE.

  Concluzia este simpla, gruparile oligarhice din R.Moldova se reorganizeaza, si aici nu se mai pune in capul mesei interesul national, ci cel de clan. In 2009/2010 toti oligarhii s-au unit impotriva lui Voronin si l-au debarcat de la putere.

  In prezent oligarhii din jurul PLDM si PCRM se unesc impotriva PD si a lui Plahotniuc, incercind sa induca in societate ideea ca Voronin si comunistii nu mai prezinta niciun pericol si ca pericolul principal ar veni din partea lui Plahotniuc si a PD-lui. Stranie logica a lui Lucinschi, Filat si altor oligarhi centristi care stau in spatele acestui scenariu. Au uitat ei oare cum i-a persecutat Voronin si cit de greu a fost de-l debarcat de la guvernare?

  Nu va aduce aminte cumva aceasta situatie de anul 2000, de demiterea Guvernului Sturza, si instalarea Guvernului Braghis, de catre o majoritate formata de Presedintele de atunci, centristul Lucinschi, din comunisti, ppcd-sti si independenti? Iata ca peste 11 ani scenariul se repeta, iar protagonistii principali sunt aceeasi , P.Lucinschi si Voronin, numai ca pe post de Rosca si PPCD se va produce de data asta Filat si PLDM. PD si Diacov de data asta cu Lupu Presedinte au acelasi rol,de cearta cu Lucinschi/Filat, iar in rolul PFD astazi avem PL. Nimic nu s-a schimbat in schema politica din R.M in ultimii 11 ani, aceleasi echipe lupta pentru putere, doar ca au mai aparut unii membri noi.

  Societatea este derutata, se creaza impresia ca oamenii inteleg ca politicienii ii mina la abator, dar nu mai pot sa riposteze, nu mai stiu ce sa faca. Cel mai trist este ca o mare parte din elita intelectuala este copartasa la acest exercitiu de readucere a comunistilor nereformati la guvernare.
  Detaliile tehnice mai putin conteaza, insa se stie, comunistii pun o conditie clara, la prima etapa trebuie demis de catre PLDM si PCRM, Marian Lupu din postul de Presedinte al Parlamentului, apoi scenariul se va dezvolta mai departe.

  Vineri Filat ne va anunta care va fi rezultatul , dar textul pe care il va citi este coordonat deja de catre P.Lucinschi si Voronin. Mai exista o mica speranta ca Filat sa refuze sa citeasca textul care deja este scris.
  Va avea oare curajul sa o faca?

 5. Participarea la consultari inseamna dialog, nu luarea de decizii, iar dialogul direct conduce la o intelegere mai adecvata a diferitelor pozitii adoptate de participanti cu posibilitatea identificarii unor puncte tangentiale, deci de initiere ulterioara a unor contacte si actiuni punctuale.
  Cu alte cuvinte, orice consultarea politica este bine venita si consider ca decizia PNL de a accepta invitatia este pozitiva.

 6. Ой, можно подумать, что Филат сам придумал это шоу насчет «консультаций» с общественностью.
  Идет по стопам своего кумира Путина. Тот создал «Народный фронт», в который якобы могут войти все, кому не лень и не противно сотрудничать с диктатором, и которые якобы попадут в Парламент. Зачем это делается?
  Путин отдает себе отчет в том, что рейтинг „Единой России” стремительно падает. А в декабре на выборах в Государственную думу этой партии нужно получить высокие результаты, чтобы Путин смог стартовать на президентских выборах, как бы заручившись народной поддержкой.

  Рейтинг Филата тоже ниже плинтуса.
  И нужно создать впечатление, что он вынужден сотрудничать с ПКРМ „по просьбе трудящихся”. Он приведет коммунистов к власти, коммунисты в благодарность за предательство выберут его на четыре года Президентом. На этом господин Филат может поставить крест на своей политической карьере. Больше коммунисты к власти его не допустят. Самим рулить понравилось. У Филата еще есть время подумать. Выбор за ним.

  P.S. А то, что он „консультируется” за закрытыми дверьми, без прессы, наводит на мысль, о каком-то мошенничестве.

 7. d-na pavlicenco,in locul lui Filat nu ca va-si invita,chiar nu va-si permite sa participati.Ce sa mai cautati acolo,cind pozitia d-stra e clara si deja expusa.muierile pe care le ia limba pe dinainte ar trebui lasate in pace sa le ia limba si pe dinapoi…

 8. Mi se pare că de data aceasta PNL are o poziţie corectă, serioasă, caută soluţii.
  E o concluzie bună a PNL „E cam periculos, ma tem ca PCRM stie sa debarce, nu mai spun de autodebarcarea PLDM de pe scena politica prin cooperarea cu PCRM… ”
  Socot că rolul partidelor extraparlamentare şi a ONG-lor nu trebuie de neglijat în viaţa politică

 9. ЧЕКИЗМ. Чекистская банда «госдума» создает официальную армию сексотов-добровольцев

  Время публикации: 6 июля 2011 г., 23:19

  По сообщению русских террористических СМИ, 6 июня чекисты «внесли» в свою тербанду «госдума» законопроект о создании добровольных отрядов сексотов при ФСБ, СВР и русской армии.

  В случае принятия проекта включение в так называемый мобилизационный резерв будет происходить на основе контракта. Те, кто не готов подписать бумагу, станут причисляться к мобилизационному людскому ресурсу, следует из документа.

  Сексоты будут привлекаться к мероприятиям оперативной, мобилизационной, боевой подготовки и тренировочным занятиям в конкретных чекистских и воинских бандформированиях.

 10. Estonienii sunt gata sa lupte cu Rusia, in caz daca agresorii rusi vom ataca aceasta tara.

  СОПРОТИВЛЕНИЕ. Рядовые эстонцы полны решимости жечь танки русского агрессора вместе с русской солдатней

  Время публикации: Сегодня в 00:38

  В интервью местным СМИ министр обороны Эстонии Март Лаар, указал, что Эстония вполне в состоянии существенно притормозить движение танков русского агрессора к Таллинну. Он отметил:

  «Если Грузия смогла справиться с тем, что русские танки не прошли 90-километровый отрезок между Цхинвалом и Тбилиси, то почему бы и Эстонии не справиться с этим? Способности наших Сил обороны, а также планы всячески позволяют это, и соответствующая подготовка проведена. Уже одно только активное использование направленных зарядов, заграждения на дорогах вместе с подрывом мостов в состоянии существенно притормозить движение танков.

  Могу подтвердить, что соответствующая конкретная подготовка и снаряжение соответствующих подразделений уже начаты. Постоянно держу развитие в этой сфере под контролем. Сказать больше, к сожалению, не могу.

  Решением является добровольческое военизированное формирование в Эстонии Кайтселийт — и в его деятельности может принимать участие каждый гражданин. Горячо рекомендую. Для защиты Эстонии Кайтселийт — сверхважная сила. Неудивительно, что в 1940 году русские оккупанты первым распустили и разоружили именно его.

  Для осуществления мобилизации у Эстонии составлены конкретные и реальные планы, подготовка проведена. Уточнять я по понятным причинам не могу. Вооружение для резервистов имеется, боеприпасы — тоже, хотя на это в будущем планируется израсходовать дополнительный ресурс, так как в зависимости от оружия, запасы боеприпасов неравномерны. Грузовиками и внедорожниками Силы обороны в общем снабжены, хотя и здесь все можно изменить к лучшему.

  Как и в плане личного снаряжения, особенно по медицинской части. В то же время необходимо постоянно держать в поле зрения качество и сроки службы имеющегося снаряжения. Этим тоже занимаются. Эстония нуждается не в бригадах, существующих и снаряженных на бумаге, а в имеющих, скорее, меньшую, но зато реальную боеспособность подразделениях.

  Эстонский народ выделил для защиты государства очень большую часть госбюджета. Долг министра обороны — предпринять с этими деньгами что-то реальное».

 11. Bravo Filat, ca a invitat toate partidele la consultatie, inclusiv si PNL, necatand la toate intrigile si ponegririle de tot felul…

  Luati exemplu de la Filat, care este un adevarat democrat si tine cont de opiniile tuturor.

 12. DUMA DE STAT A RUSIEI PROPUNE sa fie create echipe de voluntari „sexsoti” – colaborationisti secreti in serviciile FSB-ului, armatei ruse etc.,

  deci, Duma vrea sa legifereze ceea ce demult exista – acesti colaborationisti – informatori, diversionisti, fac partizanat in tarile foste republici sovietice, inclusiv MOLDOVA…

  http://www.echomsk.spb.ru/news/obschestvo/gosduma-predlagaet-sozdavat-dobrovolnye-otryady-seksotov.html

  Госдума предлагает создавать добровольные отряды сексотов

  В Госдуму внесен законопроект о создании добровольных отрядов «секретных сотрудников» при ФСБ, СВР и армии.

  В случае принятия проекта включение в так называемый мобилизационный резерв будет происходить на основе контракта. Те, кто не готов подписать бумагу, станут причисляться к мобилизационному людскому ресурсу, следует из документа.

  «Сексоты» будут привлекаться к мероприятиям оперативной, мобилизационной, боевой подготовки и тренировочным занятиям в конкретных воинских частях.

  Кроме того, законопроект обязывает обучающихся на военных кафедрах по их завершении заключить контракт о пребывании в резерве, если в отношении них Минобороны принято решение о предназначении в резерв Вооруженных Сил. Отказ повлечет материальную ответственность, говорится в документе.

 13. dna Pavlicenco, cetatenii, alegatorii de atitea ori va resping,nu va doresc nici consatenii d-voastra, care nu v-au dat nici un vot la alegerile locale. De ce continuati
  sa va bagati cu de-a sila in sufletul oamenilor?
  Afirmati ca ati luptat cu comunistii.Din contra prin rachnetele din compania electorala ati consolidat electoratul comunist si l-ati organizat Comunistii nu v-au ripostat niciodata.In felul acesta ati adus prejudicii formatiunilor din AIE.
  Nu sunt avocatul lui Filat, dar mi-e sila sa aud permanent invinuiri, atacuri fara a prezenta probe.
  De la o posta se vede ca sunteti platita de Plafotniuc pentru a-l ataca pe Filat. Aceasta are ceva comun cu morala? Afirmati ca nu aveti probe contra lui Plahotniuc.Oare faptul ca prim-vicepresedintele Parlamentului are doua pasaporte diferite nu este o proba incompatibila cu functia? Omul acesta citiva ani in urma cu ajutorul prietenului sau de copilarie
  Adrian Nichifor il inchide pe directorul Bancii Bictoria banc ca in aceasta perioada sa devina stapin pe banca.Acest eveniment s-a produs in vazul societatii.
  Oare faptul ca eroul nominalizat pe ultima suta de metri a guvernarii comuniste devine proprietarul hotelului „Codru” la un pret de nimic , prejudiciind statul, adica poporul, cu 5 mln, fapt constat de Curtea de Conturi, tot nu sunt probe?
  Nu de probe aveti nevoie dar de bani. Amoral este ce faceti .Riscati sa fiti aruncata la groapa de gunoi a istoriei. Potoliti-va.Nu are societate nevoie de PNL si Pavlicenco.

 14. Pt kosti

  De aceea si Filat e unde e, eu – unde sint si tu – in niciunde. Ca nimanui nu-i trebuiesti cu mentalitate de om de pestera. Ai scris cu atitea greseli, avind tupeul sa iti spui opinia de om inapoiat, incit a trebuit sa citesc de citeva ori pina am inteles. Invata, baietel, gramatica.

 15. Pt Perju

  PNL a avut mereu o pozitie corecta. Voi nu va ridicati la inaltimea, intelegerea si obiectivitatea pozitiei PNL.

 16. Pt Vasile

  Uite 11 mii nu sint de acord cu tine, care pretinzi sa vorbesti in numele „cetatenilor”. Acesti 11 mii au verticalitate, spre deosebire de ceilalti, insaraciti cu buna stiinta si adusi la o conditie inumana, incit sa isi vinda votul pe un pachet d esare si unul de macaroane.

  In satul meu nu a fost lista, asa ca nu bate capul cu minciuni. Echipa de la Riscani a lucrat prost si a invocat frica oamenilor sa candideze. De aceea nu s-a votat.

  Mi s epare ca nu am intrat in casa nimanui, nu am pasit in blogul nimanui, nu m-am autoinvitat la Filat, de aceea, nu stiu cine si „cum se baga cu de-a sila in sufletul oamenilor?”

  Daca nu stii activitatea mea de mai inainte, mai bine taci.

  Eu nu sint Procuror ca sa ma pronunt. trebuie sa se pronunte institutiile statului.

  Nu au nevoie de PNL neinformatii si oamenii necurajosi. Altii au.

 17. DOSARELE COMUNISMULUI Locurile unde călăii NKVD au masacrat mii de moldoveni. Peste 3.400 de basarabeni au fost împușcați 7 iulie 2011 Cuvinte cheie: dosarele comunismului, NKVD, KGB, arhive, Chișinău, Tiraspol, 8Share Comentează3 Mărime text Tipareste Cadavre deschumate de autorităţile române în vara lui 1942 din ograda fostului sediu al NKVD Cadavre deschumate de autorităţile române în vara lui 1942 din ograda fostului sediu al NKVD La Chişinău, Tiraspol, Soroca sau Cahul, „eliberatorii” roşii au executat mii de moldoveni, pe care i-au aruncat în gropi comune, turnând var peste cadavre. Pentru a se menţine la putere, regimul comunist din URSS a folosit toată „experienţa” acumulată de omenire de manipulare, falsificare, intimidare etc. Când măsurile „paşnice” nu aveau efect, sovieticii rezolvau simplu problema: oamenii incomozi regimului erau lichidaţi, cu un glonte în cap. Din 25 octombrie 1917 (puciul militar bolşevic) organele de represiune ale regimului comunist sovietic au acumulat „experienţă”, aşa încât, către apogeul Marii Terori din 1937-1938, NKVD-ul avea un bogat arsenal de metode de execuţii. Pedeapsa capitală era dictată nu de instanţe, ci de OGPU (Direcţia Politică Unificată de Stat), NKVD, Troika specială, Consfătuirea specială, Tribunalele militare, alte organe de represiune sovietice. Odată cu „eliberarea” din 28 iunie 1940, practica asasinatelor în masă a revenit în Basarabia, fiind aplicată şi după 23 august 1944. CÂŢI AU FOST ASASINAŢI Cu referire la teritoriul actualei Republici Moldova, până acum au fost identificare 100 din cele 113 procese-verbale ale Troikăi speciale a NKVD din RASS Moldovenească, „instanţă” care, în anii 1937-1938, a „judecat” ca pe „duşmani ai poporului” 4.762 de persoane din stânga Nistrului, dintre care 3.497 au fost condamnate la împuşcare (74% din totalul celor judecaţi – cea mai mare cotă din URSS). Foto: Cadavru unei victime deschumate de autorităţile române în vara lui 1942 din ograda fostului sediu al NKVD/ Cartea „Basarabia dezrobită”, 1942 Compusă din trei persoane (de unde şi denumirea – „troika”): comisarul poporului pentru afacerile interne, secretarul comitetului regional de partid (bolşevic) din RASSM şi procurorul general al RASSM, Troika specială a făcut exces de zel la mai multe şedinţe. Astfel, la întrunirea din 15 septembrie 1937, toate cele 59 de persoane judecate au fost condamnate la împuşcare, la şedinţa din 25 octombrie acelaşi an s-a decis executarea a 63 de inculpaţi din totalul de 63. Au fost condamnaţi la moarte toţi cei judecaţi şi la alte şedinţe: la 14 noiembrie – 65, la 20 noiembrie – 85, la 23 noiembrie – 51, la 25 noiembrie 1937 – 66 de oameni. Troika „a bătut recordul” la şedinţele din 11 martie şi 22 aprilie 1938, când toate cele 147 şi, respectiv, 230 de persoane judecate au fost condamnate la împuşcare. Nu rămânea în urmă nici Consfătuirea specială, unde totul decideau comisarul poporului pentru afaceri interne, Nicolai Ejov, şi procurorul URSS, Andrei Vîşinski. Prin cele 51 de procese-verbale descoperite în arhiva Securităţii (33 din 1937 şi 18 din 1938) pronunţate în dosare referitoare la RASSM, Consfătuirea specială a condamnat la moarte prin împuşcare 1.389 de oameni din totalul celor 2.185 judecaţi. Cei mai mulţi oameni odată au fost trimişi în faţa plutonului de execuţie la 8 octombrie 1937 – 125 din cei 139 judecaţi. Anume Consfătuirea specială i-a condamnat la moarte pe liderii de partid şi de stat ai RASSM: Badeev, Krivorukov, Starâi-Borisov, Antoseac. EXECUTAŢI NOAPTEA Sentinţele de împuşcare erau executate, de obicei, la locul pronunţării. În cazul RASSM au fost excepţii. Astfel, până în 1940, sentinţele date de Troika specială a NKVD şi Consfătuirea specială a URSS au fost executate în două locuri: la Tiraspol şi Balta. De exemplu, în urma primei sentinţe pronunţate de Troika, din 10 august, (prin care 26 din cei 39 de oameni judecaţi au fost condamnaţi la împuşcare), 12 persoane au fost executate la Tiraspol, trei zile mai târziu, la 13 septembrie, la ora două noaptea. Ceilalţi 14 condamnaţi au fost ucişi la 25 septembrie, tot la Tiraspol, la ora unu noaptea. Din motive necunoscute sentinţă în privinţa a cinci persoane condamnate de Troika la împuşcare la şedinţa din 11 august 1937 a fost executată la Balta, la 19 august. De data aceasta în Actul de execuţie s-a specificat cu exactitate ora: primul condamnat a fost împuşcat la ora 00.45, al doilea – la ora 01.05, al treilea – la 01.40, al patrulea – la 01.55 şi ultimul – la 02.10. Pentru executarea sentinţei nu se stabilea niciun termen. Uneori era destul o prescripţie şi sentinţa se executa rapid. Astfel, prescripţia preşedintelui Troikăi, Prihodiko, din 23 septembrie 1937, obliga organele NKVD să execute 72 de persoane, condamnate la 10 septembrie. La doar o zi, pe 24 septembrie, au fost împuşcaţi 71 de oameni. După 28 iunie 1940, odată cu strămutarea NKVD de la Tiraspol la Chişinău, s-a căutat un nou loc al execuţiilor. Executaţi în sediul NKVD din Chişinău La Chişinău au fost descoperite două locuri unde erau împuşcaţi moldovenii: cel „de bază” este pe actuala stradă Grenoble, iar altul – clădirea NKVD, fostul sediu al Consulatului Italian (actualmente strada A. Mateevici, în apropierea Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Primele execuţii la Chişinău vizau „restanţierii” – persoane condamnate de către Tribunalul militar Odesa înainte de 28 iunie 1940, fie oameni născuţi în Basarabia, fie locuitori din stânga Nistrului care au fugit în România în anii 1918-1940, trimişi la moarte pentru „trădare de patrie”. Printre primii la Chişinău au fost împuşcaţi foştii militari ai Armatei Albe, nobili ruşi, simpli cetăţeni emigranţi din Rusia sovietică după 25 octombrie 1917. Foto: Pe locul unde au fost împuşcaţi oameni nevinovaţi din strada Grenoble se fac azi case pentru colaboratorii Securităţii Referitor la cel de-al doilea loc de asasinări în masă din Chişinău – sediul NKVD, Chestura poliţiei municipiului Chişinău, Biroul Siguranţei, informa Guvernatorul Basarabiei la 31 august 1941: „Făcând informaţii şi cercetări pentru a se stabili locul de înhumare a victimelor politice ale terorii roşii, am putut stabili în ziua de 30 august 1941 următoarele: în localul fostului Consulat Italian de pe strada Viilor, în prezent ars complet, în partea din fund a curţii, în apropierea unui beci, într-un loc viran camuflat cu scânduri înalte în parte arse, se găsesc două gropi mari, proaspete, în care se află îngropaţi mai mulţi oameni împuşcaţi în timpul retragerii din Chişinău a trupelor roşii”. La sediul NKVD au fost deshumate, până în seara zilei de 6 septembrie 1941, 85 de cadavre, în total fiind dezgropaţi peste 100. Ultimele acte documentate de execuţie în Chişinău din perioada 1940-1941 datează din 27 iunie 1941. Deşi luptele la Prut durau de o săptămână, retrăgându-se, în acea zi, nkvd-iştii au împuşcat peste 50 de persoane, având timp şi pentru redactarea actelor de execuţie. În perioada 28 iunie 1940 – 22 iunie 1941 execuţii au fost efectuate şi la Tiraspol. Asasinaţi în masă la Bălţi Soroca, Orhei şi Cahul Locul execuţiilor s-a schimbat odată cu ajungerea frontului sovietic la Nistru, în primăvara anului 1944. Capitala temporară a RSSM, Soroca, devine centrul execuţiilor, prima persoană împuşcată, la 5 iulie, fiind un ostaş sovietic, după care au urmat alte execuţii, la 12 şi 27 iunie. Şi la Bălţi au fost asasinate în masă. Sunt atestate documentar execuţii efectuate de NKVD la 18 iulie 1944 (o persoană), 14 şi 29 septembrie (patru şi, respectiv, cinci oameni împuşcaţi). La Bălţi au fost executate pedepse capitale până în aprilie 1945, iar Soroca până în iulie 1945. Execuţii prin împuşcare au avut loc şi la Orhei. Astfel, Tribunalul militar al NKVD din RSSM, în şedinţele din 11 şi 14 ianuarie 1945, condamnă la pedeapsa cu moartea patru locuitori ai judeţului. Fiind deţinuţi la puşcăria din Orhei, toţi sunt împuşcaţi la 14 aprilie acelaşi an. Nici orăşul Cahul nu a fost ocolit de masacre. Aici, la 18 iunie 1945, NKVD împuşcă un cetăţean pentru infracţiunea de „trădare de patrie”. Constatăm aşadar, că execuţii au avut loc în oraşele în care NKVD avea puşcării zonale. Nu se cunoaşte locul nemijlocit al executărilor în niciunul din oraşele menţionate. Foto: Piatră comemorativă pe locul fostului sediu NKVD din Chişinău unde au fost împuşcaţi „duşmabii poporului” din Basarabia. Inscripţie: „Trecătorule, pleacă-ţi fruntea întru cinstirea memoriei basarabenilor masacraţi aici de călăii bolşevici în iunie 1940 – iulie 1941″ Locul din strada Grenoble din Chişinău a redevenit de „bază” după 23 august 1944, aici fiind executaţi nu doar basarabenii sau ostaşii sovietici, ci şi alte persoane căzute în mâinile NKVD-ului sau SMERŞ-ului (Direcţia Generală de Contrainformaţii militare din cadrul Comisariatului Poporului pentru Apărare din URSS). De exemplu, aici au fost executaţi peste 100 de maghiari capturaţi de sovietici. Poligonul din strada Grenoble a fost folosit încă mult timp după moartea lui Stalin, în 1953, drept loc de execuţii. Ochiţi în cap şi aruncaţi în gropi comune În raportul Siguranţei române, din 31 august 1941, privitor la cadavrele descoperite la sediul NKVD, se arată: „Victimele, în majoritate, au fost executate prin împuşcare în cap, din spate. S-a constatat, de asemenea, că împuşcarea s-a făcut în serie, iar cadavrele au fost aruncate în stare muribundă în gropi, în dezordine”. Un alt raport al Siguranţei constată: „Din informaţiile culese şi din cercetările făcute, rezultă că execuţia se făcea după sistemul Ceka, prin împuşcare pe la spate, în cap, de către doi călăi, care executau atribuţiunile în mod consecutiv. S-au mai găsit şi o căldare şi un panou de carton, cu numeroase perforări, care, din cercetări, era folosit pentru exerciţii de tragere în vederea execuţiei. Lovituri de gloanţe şi câteva proiectile se mai află şi azi în peretele subteranei, unde se făceau împuşcările”. Cu regret, datele de arhivă privind executările sunt incomplete, având în vedere că încă n-au fost descoperite toate cazurile de condamnare la împuşcare de către alte organe extrajudiciare ale regimului comunist. Totodată, mii de basarabeni au fost executaţi de tribunalele militare de la Odesa şi Kiev. Act de execuţie 1937, 13 august, or. Tiraspol. Subsemnaţii, secretarul operativ al NKVD al RASS Moldoveneşti, Pervuhin; lucrătorul operativ al secţiei a III-a a Direcţiei Afacerilor Interne a NKVD a RASSM, locotenent inferior de securitate Docuţki şi comandantul de gardă al NKVD al RASSM Ospişev am redactat prezentul act că, astăzi, potrivit prescripţiei Preşedintelui Troikăi NKVD a RASSM, locotenent de securitate t. Rogol, din 12 august a.c., de către noi a fost executată sentinţa Troikăi NKVD a RASSM din 10 august 1937 privind condamnaţii la pedeapsa capitală – împuşcare. Au fost executate următoarele persoane (urmează lista a 12 persoane). Persoanele enumerate mai sus – 12 – au fost împuşcate la ora 02.00, la 13 august. Drept care am redactat prezentul act. Semnează: Pervuhin, /ss/. Docuţki /ss/. Ospişev /ss/. [În unele acte de execuţie se preciza: corpurile au fost îngropate.]

 18. D/na Pavlicenco, sunteti corupta de Ulinici si discreditati cauza romaneasca prin aceasta. Ati promis ca in primavara aceasta plecati de la presedentia PNL. Ati mintit ca de obicei. Nu va prezentati demisia de onoare nici dupa un rezultat dezastruos inregistrat de PNL in alegeri. Rusine sa va fie.

 19. Godea, Plohotniuc, Lupu -tradatorii,talnarii curvele politice- prieteniisi adoratii lui Pavlicenco.Cne estiesti D-ta?-avind asa prieteni si cit de prosti si inculti nu n-ai avia pe acei ce nu sustin aberatiile D-tale,sa nu uiti ca sintem multi si apoi poate nici nu ne trbue char asa de /distepti / cadumneata si cred ca nici no sa avem nevoe in urmatorii 100 aniP.S.Dna pavlicnco nu va truditi sa-mi corectati greselili am 55 ani la scoala am invatat limba maldavineasca computatorul il chunosc la nivelul de incepator mai mult pentru avorbi cu copii peste hotare .Un lucru il iteleg -ca tare mare scorche mai esti si ca si datorita si Domniei tale copii mei n-au sa aiba posibilitatea sa se intoarca acasa sa munciasca alaturi de copii si parinti.Iti doresc atita sanatate cht bine aduci Dta prin cei ceai scris si mai scrii, p rincea ciai vorbit si mai trancanesti inca .Cu stima-membru activ al frontului popular a 1988-1998 si astazi is cu gindul la intrejirea tarii

 20. Un informat spune:
  7 iulie 2011, la 00:12

  Concluzia este simpla, gruparile oligarhice din R.Moldova se reorganizeaza, si aici nu se mai pune in capul mesei interesul national, ci cel de clan.

  O concluzie scurtă şi clară 100 la 100.

 21. Pt Manole.

  Dle Manole, cum comentaţi dstră acest punct de vedere a Unui Informat?

  # Un informat spune:
  7 iulie 2011, la 00:12

  Roman Mihaies: Lucinschi si Voronin contra AIE

  In aceste zile au loc consultari ale premierului Filat cu societatea civila, partide, sindicate etc. Eu nu am fost admis la aceste consultari cu fostul meu coleg de facultate, caci nu cint in corul aplaudacilor.

  Cei care participa la aceste intilniri, declara ca de fapt Premierul insista pe doua idei. Prima este ca Guvernul este nefunctional si ca nu se petrec reforme, si a doua ca opozitia comunista trebuie sa participe constructiv la depasirea crizei politice. Si imi mai spun cei care au participat la aceste intruniri, ca in fiecare grup de vizitatori sunt citeva persoane care citesc texte pregatite din timp, care au acelasi mesaj, ca guvernarea trebuie reformatata, ca asa nu mai merge, ca unii ministri sunt corupti si dependenti de papasar, facindu-se aluzie la PD si Plahotniuc. Astfel Filat si anturajul sau au organizat un spectacol sub denumirea “La sfat cu poporul”. Care ar fi scopul acestor consutari si de ce se fac fara presa? Deja este evident ca se urmareste realizarea unui scenariu de readucere a comunistilor la guvernare intro forma sau alta si de aruncare in opozitie a PD si PL. Dupa consultari Filat se va referi la opiniile unor participanti la intilnirile care le organizeaza, favorabile readucerii comunistilor la guvernare, si de asta nu este admisa presa, caci s-ar vedea ca marea majoritate a vorbitorilor au recomandat Premierului sa constinuie guvernarea in cadrul AIE.

  Concluzia este simpla, gruparile oligarhice din R.Moldova se reorganizeaza, si aici nu se mai pune in capul mesei interesul national, ci cel de clan. In 2009/2010 toti oligarhii s-au unit impotriva lui Voronin si l-au debarcat de la putere.

  In prezent oligarhii din jurul PLDM si PCRM se unesc impotriva PD si a lui Plahotniuc, incercind sa induca in societate ideea ca Voronin si comunistii nu mai prezinta niciun pericol si ca pericolul principal ar veni din partea lui Plahotniuc si a PD-lui. Stranie logica a lui Lucinschi, Filat si altor oligarhi centristi care stau in spatele acestui scenariu. Au uitat ei oare cum i-a persecutat Voronin si cit de greu a fost de-l debarcat de la guvernare?

  Nu va aduce aminte cumva aceasta situatie de anul 2000, de demiterea Guvernului Sturza, si instalarea Guvernului Braghis, de catre o majoritate formata de Presedintele de atunci, centristul Lucinschi, din comunisti, ppcd-sti si independenti? Iata ca peste 11 ani scenariul se repeta, iar protagonistii principali sunt aceeasi , P.Lucinschi si Voronin, numai ca pe post de Rosca si PPCD se va produce de data asta Filat si PLDM. PD si Diacov de data asta cu Lupu Presedinte au acelasi rol,de cearta cu Lucinschi/Filat, iar in rolul PFD astazi avem PL. Nimic nu s-a schimbat in schema politica din R.M in ultimii 11 ani, aceleasi echipe lupta pentru putere, doar ca au mai aparut unii membri noi.

  Societatea este derutata, se creaza impresia ca oamenii inteleg ca politicienii ii mina la abator, dar nu mai pot sa riposteze, nu mai stiu ce sa faca. Cel mai trist este ca o mare parte din elita intelectuala este copartasa la acest exercitiu de readucere a comunistilor nereformati la guvernare.
  Detaliile tehnice mai putin conteaza, insa se stie, comunistii pun o conditie clara, la prima etapa trebuie demis de catre PLDM si PCRM, Marian Lupu din postul de Presedinte al Parlamentului, apoi scenariul se va dezvolta mai departe.

  Vineri Filat ne va anunta care va fi rezultatul , dar textul pe care il va citi este coordonat deja de catre P.Lucinschi si Voronin. Mai exista o mica speranta ca Filat sa refuze sa citeasca textul care deja este scris.
  Va avea oare curajul sa o faca?

 22. Pt D-ul Vasile.

  Ceia ce descrieţi Dstră despre hotelul ” Codru” şi alte alte prejuducuu aduse RM , a fost criticat de actualii guvernanţi pe cînd ei erau în opoziţie, criticînd dur guvernarea comunistă.

  Acuma cînd sînt la guvernare, deţinînd cele mai mari posturi în stat, ce le încurcă să facă ordine în ţară. şi să-i tragă la răspundere pe cei vinovaţi de toate cele ce Dstră le descrieţi inclusiv pentru traficul de ţigări, pentru Heroină, pentru masacrul din 7 aprilie.

  PNL nu-i la guvernare, deci nu aveţi nici un drept moral să aduceţi învinuiri PNL, care ca şi Dstră astăzi reprezintă societatea civilă şi nu guvernul.

  Interesant lucru, în ţară se fură, nu pot împărţi Franzeluţa, Vama, Tutun CTC, Telecomu, da de vină este PNL.

  Faceţi nişte concluzii de parcă aţi căzut din pod, cer scuze de expresie.

  Mai citiţi odată postarea lui Un informat, şi încercaţi să fiţi mai obiectivi cînd faceţi unele concluzii.

  # Un informat spune:
  7 iulie 2011, la 00:12

  Roman Mihaies: Lucinschi si Voronin contra AIE

  In aceste zile au loc consultari ale premierului Filat cu societatea civila, partide, sindicate etc. Eu nu am fost admis la aceste consultari cu fostul meu coleg de facultate, caci nu cint in corul aplaudacilor.

  Cei care participa la aceste intilniri, declara ca de fapt Premierul insista pe doua idei. Prima este ca Guvernul este nefunctional si ca nu se petrec reforme, si a doua ca opozitia comunista trebuie sa participe constructiv la depasirea crizei politice. Si imi mai spun cei care au participat la aceste intruniri, ca in fiecare grup de vizitatori sunt citeva persoane care citesc texte pregatite din timp, care au acelasi mesaj, ca guvernarea trebuie reformatata, ca asa nu mai merge, ca unii ministri sunt corupti si dependenti de papasar, facindu-se aluzie la PD si Plahotniuc. Astfel Filat si anturajul sau au organizat un spectacol sub denumirea “La sfat cu poporul”. Care ar fi scopul acestor consutari si de ce se fac fara presa? Deja este evident ca se urmareste realizarea unui scenariu de readucere a comunistilor la guvernare intro forma sau alta si de aruncare in opozitie a PD si PL. Dupa consultari Filat se va referi la opiniile unor participanti la intilnirile care le organizeaza, favorabile readucerii comunistilor la guvernare, si de asta nu este admisa presa, caci s-ar vedea ca marea majoritate a vorbitorilor au recomandat Premierului sa constinuie guvernarea in cadrul AIE.

  Concluzia este simpla, gruparile oligarhice din R.Moldova se reorganizeaza, si aici nu se mai pune in capul mesei interesul national, ci cel de clan. In 2009/2010 toti oligarhii s-au unit impotriva lui Voronin si l-au debarcat de la putere.

  In prezent oligarhii din jurul PLDM si PCRM se unesc impotriva PD si a lui Plahotniuc, incercind sa induca in societate ideea ca Voronin si comunistii nu mai prezinta niciun pericol si ca pericolul principal ar veni din partea lui Plahotniuc si a PD-lui. Stranie logica a lui Lucinschi, Filat si altor oligarhi centristi care stau in spatele acestui scenariu. Au uitat ei oare cum i-a persecutat Voronin si cit de greu a fost de-l debarcat de la guvernare?

  Nu va aduce aminte cumva aceasta situatie de anul 2000, de demiterea Guvernului Sturza, si instalarea Guvernului Braghis, de catre o majoritate formata de Presedintele de atunci, centristul Lucinschi, din comunisti, ppcd-sti si independenti? Iata ca peste 11 ani scenariul se repeta, iar protagonistii principali sunt aceeasi , P.Lucinschi si Voronin, numai ca pe post de Rosca si PPCD se va produce de data asta Filat si PLDM. PD si Diacov de data asta cu Lupu Presedinte au acelasi rol,de cearta cu Lucinschi/Filat, iar in rolul PFD astazi avem PL. Nimic nu s-a schimbat in schema politica din R.M in ultimii 11 ani, aceleasi echipe lupta pentru putere, doar ca au mai aparut unii membri noi.

  Societatea este derutata, se creaza impresia ca oamenii inteleg ca politicienii ii mina la abator, dar nu mai pot sa riposteze, nu mai stiu ce sa faca. Cel mai trist este ca o mare parte din elita intelectuala este copartasa la acest exercitiu de readucere a comunistilor nereformati la guvernare.
  Detaliile tehnice mai putin conteaza, insa se stie, comunistii pun o conditie clara, la prima etapa trebuie demis de catre PLDM si PCRM, Marian Lupu din postul de Presedinte al Parlamentului, apoi scenariul se va dezvolta mai departe.

  Vineri Filat ne va anunta care va fi rezultatul , dar textul pe care il va citi este coordonat deja de catre P.Lucinschi si Voronin. Mai exista o mica speranta ca Filat sa refuze sa citeasca textul care deja este scris.
  Va avea oare curajul sa o faca?

 23. Ce e de facut cu statul?
  Corect, ce e de facut!? Pina la unirea cu Romania. Iata aici Va puteti afirma.Veniti cu solutii rationale. Daca puteti! Cum putem astazi un stat complet impotent (R.Moldova)sa-l dam pe mina altei conduceri tot impotente (Romania)? Ce să facem ca să ieşim din mizeria în care ne aflăm, asta-i întrebarea. PNL. contribuiţi cum puteţi!!! Este mult de lucru!!! E uşor a zice Unire.

 24. Citind postarea unui informat, poate unuii vizitatori se îndoiesc în cei ce srie Domnia sa.

  Însă să ne bazăm pe un singur eveniment mai proaspăt.

  7 aprilie.

  De ce ,învinuindu-se unuii pe alţii de actul din 7 aprilie, nimeni nu-i tras la răspundere pînă în prezent.

  Chiar să nu cunoască cei de la guvernare, şi cei care s-au mai aflat la guvernare vre-o 2 luni după acel act, adevărul despre 7 aprilie?

  Da ei tac. Şi poporul tace şi face, realegîndu-i ba pe unii , ba pe alţii , în speranţă, că poate ăştea vor fi mai buni ca alţii, poate invers.

  Şi tot aşa, şi tot aşa, da 7 aprilie tot se depărtează, şi peste vre-o 20 de ani unii comentatori tot vor bolmoji, că E DEVREME ÎNCĂ SĂ CEREM DE LA GUVRERNELE NOASTRE RĂSPUNS LA ÎNTREBAREA CINE SE FACE DE VINĂ PENTRU ZIUA DE 7 APRILIE 2009, tot aşa cum şi nouă ne spun după 20 de ani de la Podul de flori, că e devreme încă să propunem UNIREA, că poporul încă nu-i pregătit şi politicienii nu-s aceia.

  Dar poate deja e tîrziu să ieşim cu propunerea UNIRII, tot aşa cum va fi tîrziu peste 20 de ani să aflăm adevărul despre 7 aprilie?

 25. IN GEORGIA AU FOST ARESTATI UN GRUP DE FOTOJURNALISTI, invinuiti de spionaj in detrimentrul intereselor nationale.

  Intrebare: OARE LA NOI IN RM nu sunt unii care lucreaza impotriva intereselor nationale sau chiar fac PARTIZANAT POLITIC si chiar ECONOMIC in interesul STRUCTURILOR IMPERIALISTE MAFIOTE RUSE???

  De ce nu este nici unul retinut pentru spionaj???

  В Грузии арестована группа фотожурналистов, в том числе личный фотограф Саакашвили

  Время публикации: Сегодня в 13:02

  Министерство МВД Грузии подтверждает факт задержания фотокорреспондентов.

  Как сообщает МВД, департаментом контрразведки МВД Грузии задержаны: Зураб Курцикидзе (представитель европейского фотоагентства в Грузии), Ираклий Геденидзе (фотограф пресс-службы администрации президента), его супруга Натия Геденидзе и Гиорги Абдаладзе (фотограф министерства иностранных дел Грузии).

  Задержанные обвиняются в поставках разного рода информации организации, действующей под прикрытием спецслужбы одной из стран, во вред интересам Грузии, исходя из их должностного положения.

  По указанному делу ведется следствие.

  Дело задержанных в Грузии фоторепортеров проходит под грифом «секретно», сообщил 7 июля журналистам адвокат задержанного Гиоргия Абдаладзе — Рамаз Чинчаладзе.

  По словам адвоката, он встретился со следователем и подписал соглашение о неразглашении. Он отметил, что не может давать представителям СМИ информацию о деталях дела.

  При этом адвокат заявил, что пока не получил возможность встретится со своим подзащитным. По информации Р.Чинчаладзе, задержанные подозреваются в шпионаже.

 26. Pt Şah.

  Înţelegeţi Dstră, cdacă în România există contrabandă de iport cu ţigări, asta nu înseamnă că în RM există contrabandă de export cu ţigări ci pur şi simplu export legal.

  Aşa şi cu Georgia, ceia ce numiţi Dstră partizanat politic în Georgia la noi cred că se numeşte interes naţional, democraţie, patriotizm, ş.a.m.d.

 27. dna Pavlicenco, afirmati ca in cazul Plahatniuc, nu sunteti procuror atit cit nu este sentinta.
  Dar atunci de ce sunteti procuror in privinta lui Filat ?
  Poate aveti vre-o sentinta .Pur si simplu , Filat nu va plateste si nici nu va ia in seama. Aceasta va infurie.

  Nu uitati ca pentru toate relele omul plateste pina la urma.

 28. OPOZITIA DIN RUSIA NU MAI CREDE in posibilitatea unor alegeri libere si cu adevarat democratice. Iiata de ce ei cheama la revolutie in stil arab…

  Каспаров призвал к «арабской революции» в России

  Время публикации: Сегодня в 11:55

  Преследуемой российской оппозиции надо махнуть рукой на выборы, где полно подтасовок, и взять пример с массовых протестов «арабской весны», благодаря которым в начале года были свергнуты коррумпированные режимы в Египте и Тунисе, заявляет лидер оппозиции Гарри Каспаров.

  Бывший чемпион мира по шахматам сделал такое заявление в связи с отказом властей зарегистрировать в прошлом месяце оппозиционную Партию народной свободы для участия в парламентских выборах, которые состоятся 4 декабря, пишет американское интернет-издание Monsters&Critics.

  http://www.monstersandcritics.com/news/europe/news/article_1649592.php/INTERVIEW-Russia-needs-an-Arab-Spring-Kasparov-says

  «В России нет выборов, нет свободных СМИ, а любую акцию оппозиции всегда встречает полиция», — заявил в минувший вторник Каспаров немецкому агентству Deutsche Presse Agentur во время визита во французский Страсбург.

  Каспаров с пренебрежением отозвался о партии миллиардера Михаила Прохорова «Правое дело», которая преодолела все трудности с регистрацией.

  «Режим Путина через избирательную урну не изменить. Поэтому любая попытка создать оппозицию внутри системы обречена на провал», — сказал Каспаров, пожав плечами.

  Остается только «египетский вариант», заключил он.

  «Я за бойкот выборов и за мобилизацию людей через социальные сети … на это может уйти больше времени, чем хочется людям, но надо начать говорить стране, что правящий режим незаконен, а участие в так называемых официальных мероприятиях только добавляет ему легитимности», — заявил Каспаров.

  Остальные оппозиционные лидеры, приехавшие во вторник в Страсбург вместе с Каспаровым на благотворительный концерт, который профинансировали находящиеся в заключении магнаты Михаил Ходорковский и Платон Лебедев, в целом согласились с бывшим шахматным чемпионом, однако были менее жизнерадостны.

  Ходорковского и Лебедева арестовали в 2003 году в связи с тем, что Путин усмотрел в их действиях по финансированию оппозиционных партий попытку бросить вызов его власти. В прошлом году они получили новые сроки за уклонение от уплаты налогов, причем произошло это за год до наступления времени условно-досрочного освобождения.

  «Такая (арабская) весна может появиться через три-четыре месяца», — сказал бывший премьер-министр Михаил Касьянов. Но Путину и его «старшему помощнику» президенту Дмитрию Медведеву лучше разработать «стратегию ухода», разрешив проведение свободных выборов.

  Касьянов призвал двух руководителей «не идти путем» ливийского лидера Муаммара Каддафи и сирийского Башара аль-Асада, которые удерживаются у власти путем репрессий, а взять пример с тунисца Зин аль-Абидина Бен Али или египтянина Хосни Мубарака, уступивших народным протестам.

  «Мы не хотим организовывать революцию в России: этого хочет Путин, потому что он хочет сохранить власть без выборов», — присоединился к Касьянову Борис Немцов, работавший в конце 1990-х заместителем премьер-министра.

  «Мы сделаем все, дабы избежать кровавого сценария. Мы этого не хотим, потому что знаем российскую историю», — заявил Немцов, вспоминая бурные российские революции прошлого.

  Касьянов и Немцов выступили в среду на пресс-конференции в Европарламенте, который на следующий день должен был принять резолюцию с призывом к российским властям отменить свое решение против Партии народной свободы.

  Европейские законодатели в своей резолюции потребуют от российских властей гарантировать свободные и честные выборы, а также отменить все решения и правила, которые противоречат этому принципу. Проект резолюции нашел поддержку у всех партий.

  Каспаров, Касьянов и Немцов считают, что Путин будет баллотироваться в президенты в 2012 году, и отберет у Медведева президентский пост, который он занимал два срока подряд с 2000 по 2008 год.

  «Он по-прежнему кукловод, он всем командует, но ему нужно вернуть свой официальный титул, — отметил Каспаров, с презрением отозвавшись о перспективах Медведева после смены власти. – Он пойдет туда, куда ему прикажет Путин».

 29. Morteanu,
  de ce imi ceri opinia mea PE BLOGUL dnei Pavlicenco, referitor la un articol al dlui Mihaies? Daca as avea ceva de spus la acest articol as scrie direct in blogul dlui.

  Apropo, vad ca scrii prea multe comentari, unele ilogice si chiar agramate, insa dnei Pavlicenco nu-i displace, pentru ca se vede ca ii sufli cu interes in panze!!!

 30. Newsweek: Москва готовит экономическое порабощение более 60 стран мира

  Агрессивная империалистическая Россия планирует захватить энергетику и нефтегазовую сферу в ряде влиятельных стран мира, и рассматривает как стратегическую задачу захват газотранспортной системы Украины, а также готовит экономическое порабощение стран Балтии.

  Об этом говорится в специальной программе, подготовленной русской тербандой МИД России, которая попала в распоряжение русской версии журнала Newsweek.

  В новой русской внешнеполитической доктрине расписаны зловещие планы России в отношении 61 страны.

  Документ под названием «Программа эффективного использования на системной основе внешнеполитических факторов в целях долгосрочного развития Российской Федерации» был подготовлен в феврале 2010 года.

  «Смысл документа в том, что Россия намеревается проводить внешнюю политику, в которой не будет друзей и врагов, а будут только интересы», — пишет Newsweek.

  Россия хочет захватить энергетику, транспорт, технологии в Германии, Франции и Италии. В документе идет речь и о доступе к американским технологиям, привлечении инвестиций и необходимости убедить США отозвать санкции в отношении русских чекистов-капиталистов, сотрудничающих с Сирией и Ираном.

  Согласно новой доктрине, предлагается скупить предприятия в странах Балтии «с учетом падения их инвестиционной привлекательности для стран ЕС и серьезного удешевления национальных активов, добиваться использования территории и транспортной инфраструктуры для транзита грузов в ЕС».

  На украинском направлении ставится стратегическая задача — захват Россией газотранспортной системы Украины.

  Также авторы проекта отмечают, что необходимо «добиваться использования нефтепровода Одесса — Броды в реверсном направлении, что ограничит доступ Украины к каспийской нефти».

 31. IN ARTICOLUL DE MAI SUS SE SPUNE CA Rusia acum doi ani planuia sa manipuleze circa 60 de tari, santajandu-le cu GAZ si PETROL… dar nu le-a reusit pentru ca LUMEA se desteapta.


  Турки не разрешили России прокладывать «Южный поток» по дну Черного моря…

  СОФИЯ. Болгария больше не хочет дружить с русскими бандитами и террористами

  Болгария отказалась от двух крупнейших энергетических проектов с Россией. Это нефтепровод «Бургас — Александруполис» и атомная электростанция в Белене. Как сообщили болгарские СМИ со ссылкой на заявление премьер-министра, строительство нефтепровода является невыгодным и вредным для страны.

  СОФИЯ. Болгария решила отказаться от российского газа

  Время публикации: Сегодня в 17:59

  Болгария намерена вчетверо сократить закупки российского газа, отказавшись в ближайшие два-три года от долгосрочных контрактов с «Газпромом». Газета «Коммерсантъ» пишет, что в результате «Газпром» может потерять еще одного потребителя в Европе.

 32. Pt Manole.

  Păi Dstă nu faceţi altceva decît să atacaţi o persoană pe acest blog , de parcă cineva va plătit.

  V.Pavlicenco nu face altceva pe acest blog, decît dezvălund o temă , propune vizitatorilir să lase un comentariu LA TEMĂ, da nu la persoana.

  Eu nu am fost prezent eri la şedinţa BPT a PNL, aflîndu-mă în deplasare, însă susţin decizia colegilor .

  Spre exemplu, crează dubii aceste discuţii, care se petrec în lipsa mass- media.

  Manole spune:
  7 iulie 2011, la 09:09

  Luati exemplu de la Filat, care este un adevarat democrat si tine cont de opiniile tuturor.

  Ei despre ce fel de democraţie vorbiţi Dstră, dacă aceste discuţii cu poporul se fac cu uşile închise, ascunse de ochii poporului.

  PNL este pentru dezbateri publice despre situaţia din societate.

  Dstră ce , nu sînteţi deacord, ca aceste consultaţii să fie publice, pentru ca tot poporul să vadă poziţia unora şi poziţia altora referitor la acele probleme pe care Dul Filat vrea să le consulte cu populaţia, invitînd şi partidele extraparlamentare.

  Sînt deacord, poate vrea să facă un lucru bun pentru societate.

  Dar de ce pe acsuns? Să o facem în mod public, la vre-o emisiune TV, sau în PMAN aşa ca în anii 90.

  Referitor la articolul Dlui Mihaieş.

  Un informat a postat acest articol pentru noi toţi, care vizităm acest blog, şi care este o poziţie care nu prea coincide cu poziţia Dstră, însă coincide cu poziţia PNL.

  Deaceia şi v-am cerut comentariul Dstră pentru a mă convinge , că pe Dstră cu adevărat vă interesează interesul naţional da nu atacul asupra persoanei.

  Aşa că dacă aveţi careva obiecţii la articolul postat de V.Pavlicenco referitor la poziţia PNL privind consultaţiile lui Filat cu poporul, puteţi să mă atacaţi şi pe mine , că şi eu sînt membru al BPC a PNL, doar V.Pavlicenco nu a făcut altceva decît să informeze cetăţenii şi membrii PNL cu DECIZIA BIROLUI PERMANENT CENTRAL AL PNL PRIVIND DEZBATERILE PUBLICE DESPRE VIITORUL RM.

  Aşa, cum ar trebue să facă un adevărat lider de partid, informînd în primul rînd membrii partidului şi tot odată cetăţenii RM cu deciziile organelor de conducere centrale, da nu cum o fac unele partide , după ce î-l votează pe Voronin la 4 aprilie 2005 aduc la cunoştinţă membrii partidului,că aceasta a fost decizia organului centrale de conducere a partidului, cum de exemplu a făcut-o PD-ul în frunte cu Diacov şi Filat, care după ce î-l votează pe Voronin au informat cetăţenii şi colegii din BMD, că ei s-au consultat cu Băsescu, cu Saacaşvili, cu Iuşcenco, şi că decizia s-a luat de organul central al PD-ui, trădînd defapt BMD-ul , adică pe Urecheanu şi Pavlicenco , care nu au votat în 2004 pe Voronin.

  Acum ce, vreţi iarăşi un 4 aprilie 2005?

 33. Citesc unele comentarii de p’aici si imi pun mainile in cap. Au trecut 20 de ani de cind Republica Moltov-Ribbentrop s-a rupt, cica, de la URSS, insa romanii/moldoveni din Basarabia inca sunt in ceata. Ma, vasile, cum poti fi tu cu gindul la reintregirea tarii(sper ca te refereai la Romania), daca votezi si il sutii pe unul ca Filat, sau Ghimpu(papusa-2 a lui Plahotniuc) ???

  PNL spune clar si despicat Unirea cu Romania! vreti o revenire la normalitate, votati!

 34. P/u Dl M. Morteanu
  Vă socoteam om serios, (cer scuze şi nu Vă supăraţi), dar vă permiteţi etichetări ca şi Voronin şi Dna ex-deputată şi doctor în ştiinţă
  Eu de mai multe ori mi-am expus părerea că nu e bine PNL să bată în PL şi liderii a partidului, Dnii Ghimpu şi Ghirtoacă, că nu luptă alături (dacă nu se primeşte – împreună). Pentru a dovedi că PNL este cel mai luptător patriot anticomunist şi proromân, numaidecît trebuie de bătut în Dnii Ghimpu şi Chirtoacă, sau mai bine de luptat cu regimul comunist şi de „educat” cetăţenii în spiritul anticomunist şi proromân!? Sa văzut şi la alegerile locale că practic a-ţi fost împreună cu propaganda Rusiei şi a comuniştilor împotriva lui D.Chirtoacă.
  De 20 ani forţele declarate proromâne şi anticomuniste nu pot lupta alături una de alta. Spre bucuria Moscovei. Au acăpărat averi mari „peste noapte” „trei de alde Vlad”, dar cel mai tare se bate în Ghimpu şi Chirtoacă. De ce atacă propaganda Rusiei este de înţeles. Este înţeleasă şi poziţia PNL.
  Oare nu înţelegeţi că deacuma sunteţi catalogaţi ca Roşca-2, numai că Roşca folosea ideia de „mîini curate”, dar PNL ideia „Unirea” şi „lupta cu mafia”, dar ca şi Roşca bateţi în politicienii anticomunişti şi proromâni, împreună cu propaganda Rusiei şi a comuniştilor.
  Nu mai perdeţi vreme să-mi răspundeţi, pentru că eu plec şi nu o să am internet acolo, dar chiar dacă voi avea posibilitate nu am dorinţă să vă mai citesc. Vremea a arăta cine are dreptate.

 35. Pt Perju.

  Şi eu văd că Dstră ca un patifon stricat , care repetă una şi aceiaşi de parcă sînteţi zombat, loviţi în PNL.

  Îmi arătaţi şi mie, unde am atins eu astăzi pe Ghimpu şi Chirtoacă.

  Noi discutăm cu totul pe altă temă, însă Dstră aţi citit mai sus că şi eu sînt din PNL şi aţi hotărît să mai vărsaţi nişte venin.

  E clar cu Dstră, aveţi o misiune clară , probabil şi bine plătită de a ataca PNL-ştii, dar mai precis nu PNL-ştii dar ideia UNIRII.

  În frunte aşa şi e scris la dstră NKVD .

 36. Pt vasile

  Da de unde ma rog ai luat dumneata ca Godea, Plahotniuc si Lupu sint prietenii mei? Nu am prieteni. Pot vorbi cu oricine, dar nu imi sint prieteni. Prieteni imi sint colegii de partid.

  Pacat ca ai 55 de ani, dar judeci la nivelul de nici 5 ani. se vede ca esti de la Front – acolo sint doar zombificati.

  Deagutule, eu demult am trecut peste necesitatea ca cineva sa imi acorde atentie. Nu am nevoie. Si nu ma infurie nimic, doar prostia, infumurarea si fatarnicia. Nu am nevoie personal de nimic. Numai ca atunci cind un barbat ataca rautacios o femeie, arata ca este superslab si invidios. Asta pot spune ca am inteles. Eu nu am rostit sau pronuntat sentinte contra lui Filat. Acestea se cheama „judecati de valoare”. E clar? Mai invata, ca vei muri nedestept.

 37. Pt Perju

  Intelegem totul foarte bine, numai ca afirmatiile apucatilor nu fac decit sa ne distreze.

 38. Filat e din cale afara de bun si amabil, daca te-a invitat si pe dumneata la consultari. Nu ca asi fi fanul lui, dar atat venin cat torni matale peste Filat si AIE, nici comunistii nu nu au turnat. Dumnezeu sa ne fereasca de astfel de politicieni ca dumitale! Ei, dar lumea, totusi, voteaza corect, adica nu voteaza PNL.

 39. DACA AS FI IN LOCUL LUI FILAT NU V-AS CHEMA LA ACESTE CONSULTARI .. .. DUPA CAT LA-TI PANGARIT PE AICI SI ATI FACUT SI FACETI JOCUL LUI VORONIN..

 40. Pt Ionel

  Lumea voteaza „corect”, dar ramine tot mai dezamagita.

 41. Tot mai dezamagita ( si mai inraita ) ramai dumitale. Si comunistii, ca, iata, au ramas cu ochii in soare ( nu le-a mers scenariul cu Chrtoaca )

 42. Pt ionel

  Iar voi sinteti mereu cu ochii in soare.

 43. Care „voi” ? Cei care nu accepta tonul dumitale veninos, cei care au o alta parere decat a mariei voastre? Cu asa atitudine fata de oameni ( politicieni, votanti sau, pur si simplu, cititori ai blogului acesta ) nu se face politica.

 44. Pai daca pe acest blog nu faceti ce vreti si nu va spuneti opiniile liber, ma intreb oare pe care o puteti face. Nu sinteti nici onesti, nici obiectivi, ci angajati si slugi. Tonuri mai veninoase decit ale idolilor pretinsilor liberali inca nu am vazut.

 45. Cine vorbeste aici de angajati si sluji? Obiectivi, onesti? Am vazut noi pretinsa dumitale onestitate ultimii 2 ani, in care ai tot batut in AIE. Niciodata, dar niciodata, nu ai lovit in comunisti si acolitii acestora. Am mai spus-o, repet : nu sunt fan AIE, dar nu vad in acest moment alta alternativa comunistilor. Consider ca ar fi bine, daca nu-i sustinem pe Filat, Ghimpu ( de Lupu ma abtin sa zic aici ceva, am dubii ), cel putin sa nu le incurcam, sa nu turnam gaz in foc, cum faci dumneata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *