Alegeri falsificate. Sintem suparati pe diversiunea antipenelista

De doua zile nu gasesc timp sa scriu acest articol. Ma suna lumea si imi spune despre toate matrapazlicurile electorale ale partidelor din alianta. Pomenile electorale au intrecut orice imaginatie. Aceste alegeri sint falsificate TOTAL – voturile au fost cumparate cu orice s-a putut – cu banii statului, cu bani europeni, cu bani de provenienta dubioasa.

De aceea am decis sa scriu ce cred. Dar si pentru ca imi este greata de fariseismul pe care il vad in ultimele trei zile pe micile ecrane. Primul lucru, pe care vreau sa il consemnez este mutra total acra a lui Filat cind a vazut victoria falsa  exit-poll-ista a lui Chirtoaca. Personal, am avut senzatia ca Filat astepta victoria, din primul tur, a lui Dodon si i s-a alungit morga atunci cind a vazut altceva. De aceea, a explodat urit de tot si i-a chemat pe PL-isti sa vina sa multumeasca in genunchi pentru ajutorul si sprijinul acordat – mai corect spus – pentru ca si-a retras din cursa nulitatea pe nume Bodiu.

Am mai spus – Filat l-a sprijinit de nevoie pe Chirtoaca, i s-a spus de la Bruxelles si Bucuresti – din “inaltele sfere” unde se cunoaste procesul amplu al contrabandei de tigari – daca nu se linisteste, “se inchide canalul”. Daca se linisteste, se mai inchid ochii, mai “e lasat in pace canalul”. De alta parte, Filat a fost amenintat ca se vor dezvalui niste lucruri despre 7 aprilie… Si, iata, rezultatul: Filat mai ca ii da si bani lui Chirtoaca, dupa ce Bodiu se apucase sa stearga podelele cu el pe la ProTV. Despre alegeri si dezbateri – este o rusine nationala. Nimeni habar nu are ce va face dupa alegeri, iar reformele le-a pus demult in cui pe vreo opt ani.

Filat si-a creat partidul ca reactie la victoria lui Chirtoaca in 2007, simtindu-se frustrat – si el, si cercurile rusesti lucinschiste din spate – de succesul “baietelului obraznic, fara bani”. Si si-a creat PLDM, sa nu creasca PL. Filat a fost mereu urmarit de frustrarea cauzata de succesul „neispravitului” Chirtoaca, dupa care a aparut si naluca Lupu, cu Plahotniuc in spate. Cu doua dureri de cap e mai greu si Filat a hotarit sa isi faca aliat PL-ul, in aceste alegeri, dezbinind alianta PL-PD, folosind sarutul lui Iuda, dupa care sa trazneasca si PL-ul, si PD-ul, prin intelegere cu PCRM. Oameni de-ai lui Filat spuneau ca fusese data indicatia supersecreta, din gura in gura, sa fie votat Dodon. Dar exit-poll-ul a facut altceva si Filat s-a inacrit total. Asa se explica mutra nebucuroasa a lui Filat cind “a cistigat, din primul tur, Chirtoaca”. Apoi Filat s-a gindit ca, daca nu poate decapita, macar sa se plaseze in frunte. Ca puricele saritor.

Alegerile sint falsificate. Univoc. Le-a cistigat Dodon, dar interesul „Evropei” e sa le cistige Chirtoaca, inclusiv prin frauda. Asa s-a intimplat mereu la Chisinau – s-a stins lumina, s-au blocat calculatoarele, in alegeri locale au intirziat rezultatele. La fel, anul acesta, – s-au odihnit cei de la Consiliul electoral Chisinau, care au dat 99 la suta, apoi, „magic”, doar 43 la suta din procese-verbale procesate etc. Totul e regizat si noi, PNL, nu vom tacea, pentru ca nu sintem remorca PL, nici a AIE. Jujucii acestora ne jignesc mereu si au avut un comportament foarte urit in intreaga republica, de aceea ii declaram si noi pe ei dusmanii democratiei, dusmanii pluralismului politic, dusmanii pluralismului de opinie, dusmanii PNL. Noi sintem siguri ca s-au falsificat voturile, prin diferite metode, ca ni s-au furat noua voturile inainte de ziua votarii si in acea zi.

Noi intelegem – mai multi gindesc asa: “daca falsifica democratii, trebuie sa inchidem ochii”. Noi nu-i inchidem. Adica – „principalul e sa cistige ai nostri”. Sint, insa, oare, acestia „ai nostri”? Eu, una, nu cred. Eu cred ca ei nu sint nici liberali, nici democrati, nici proromani, nici proeuropeni. Eu cred ca sint santajabili si sint pusi pe capatuiala, asta e „lungimea orientarii lor proeuropene”. Iar noi nu-i suportam nici pe fariseii comunisti, nici pe fariseii liberali. Nu am luptat contra comunistilor, ca sa vina alti comunisti – verzi, vineti sau rozi.

Miine vom ataca mai multe nereguli in procesul votarii. Pentru ca PNL e foarte suparat. Incepind cu BOP-ul, care nu a plasat in chestionar, in mod discrimatoriu si rusinos, PNL in lista partidelor, despre care sa isi spuna oamenii parerea, continuind cu atiutudinea presei controlate de Putere, care si-a batut joc de partidele extraparlamentare pe care nu le-a invitat la talk-show-ri, iar la dezbateri – le-a invitat de forma, sa discute doar “intre ei, cei fara sanse”, terminind cu exit-poll-ul, pentru care penelistii persecutati nu puteau sa recunoasca votul, si terminind cu atacurile pe Internet si din presa – PNL declara ca exista o diversiune contra unui partid care are un mesaj romanesc si unionist.

Sintem foarte suparati ca AIE ne-a transformat in “dusmani ai poporului” si ne vom comporta pe masura contra autorilor diversiunii antiPNL.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

90 Comments

Add a Comment
  1. şi un ultim comentariu după care nu vă mai deranjez deloc;o să judec din perspectiva d-voastră şi o să văd jumătatea goală a paharului;un exemplu,nu ştiu dacă este cel mai edificator,dar mi-a venit momentan în minte.Vă cheamă Vitalia Pavlicenco,păi doamnă nici numele, nici prenumele nu-i românesc.Am mai văzut în Basarabia un domn Petrenco învăţându-i pe localnici să fie patrioţi sau un domn Tkaciuc,moldovean vorbitor de limbă maternă rusă etc etc.V-ar plăcea doamnă să vă judece cineva aşa?Sunt sigur că nu,păi atunci ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face.

  2. Dna Pavlicenco
    Nu prea este credibila persoana care lupta atunci cind se simte nedreptatita. Este un claz clasic de conflict de interese. Eu am scris de atitea ori, inclusiv la Dumneavoastra pe blog, ca actuala guvernare nu se deosebeste prin nimic principial de fosta si deci nu merita nici un suport. Asa ca trebuie sa Va asumati responsabilitatea pentru tot ce fac caci ati militat activ sa fie creata AIE.

  3. Pentru toti anticomunistii
    Respect optiunea si Va urez succese in promovarea acesteea. Dar un sfat prietenesc. Cind strigati jos comunistii evitati sa strigati sus pentru oricine se declara anticomunist caci prin asta promovati nulitati si farisei la guvernare. Pacat ca nu este posibil de verificat in practica situatia in care Tkaciuc creaza un partid si face o alianta de guvernare antiPCRM sa vad cum „patriotii” fac miting pentru promovarea unei asemenea aliante.

  4. Dna Pavlicenco, ne spuneti si noua ce anume v-a raspuns dl Ghimpu atunci cand a refuzat propunerea PNL de fuzionare?

  5. Dna Pavlicenco, linistititiva! „Vasa pesenka speta!” cum se zice in Cuba. Si nu ne mai boiti capul cu povesti nationale – e totul clar. Ati luat 0,1 % . Ce exemplu de talent politic mai doriti. Cunosc un partid liberal cu care n-ati vrut sa fuzionati care luase 3,8 % si a considerat ca nu are rost sa diseprezi electoratul – cu 4 % mare treaba nu faci. Daca vreti sa mai salvati imaginea – uniti-va cu vreun partid, cu cine vreti, cu PPCD, cu PSD, daca nu vreti cu PL si nu mai zaboviti pe scena politica. Daca doar nu va tine altcineva anume. Ca doar in Rusia legea lustratiei nu putem cere. Dar cadrele vechi sint in cartotecile de acolo nu de la Chisinau, mai ales cele de la GRU, care se duceau in Cuba. Ca cei de la KGB care urmareau studentii si scriitorii din Chisinau nu ne intereseaza chiar asa de tare.

  6. Apropo, imi aduc aminte cum cunoscutul istoric si analist politic Anatol Taranu ne vorbise cu vre-o patru ani in urma in detaliu la o scoala de liderizm politic cum ati negociati dvs atunci. Daca si cu PL ati discutat ca si cu PSL atunci e clar ca nici nu va da voe nimeni sa fuzionati – treaba dvs e sa distrugeti opozitia nu sa o consolidati, dupa cum se vede.

  7. m-am uitat peste rezultatele alegerilor si nu am putut sa observ ca mai in toate raioanele pnl care nu intra in consilii ia, impreuna cu ppcd intre 1,5 si 5% de electoratul anticomunist. prin asta dati o mina de ajutor foarte bune comilor. bine ca in unele raioane se poate de format majoritate necomunista fara aceste voturi, dar in altele anume aceste voturi nu ajung ca sa le fie barata comilor calea la putere.
    in consiliul municipal chisinau pl-ului nu i-au ajuns vreo 300 de voturi ca sa ia inca un mandat si sa nu dea consiliul comilor. dvs. si ppce ati luat vreo 1500. acum intrebarea este cui ii faceti dvs. jocurile pentru ca nu pot crede ca de 8 ani de zile in opozitie mai aveti speranta sa ajungeti in parlament sau consilii, dar luati voturi de aur care le ajuta foarte bine comilor?

  8. Deja ii aperi deschis pe komunisti, cocoana. Nu covitai degeaba, ca tu partid nu ai. cati te-au votat, atatia ai si aceia sunt komunisti imprumutati.

  9. Pt alegator

    Noi partid avem, iar PL, PLDM si PD au grupari mafiote, care cumpara voturile.

  10. Pt calin

    Ba avem sperante mari si vom lucra in continuare contra hotilor de bunuri si de alegeri.

  11. Centrul de Studii pentru Resurse Româneşti
    acordă un premiu de 500 de euro pentru cel mai bun articol
    scris de un bloger pentru Basarabia.
    Acest concurs este parte componentă a campaniei
    “365 de zile pentru Basarabia”.

    http://www.blog-pentru-basarabia.ro/ce-trebuie-sa-faci-pentru-a-participa-la-concursul-blog-pentru-basarabia-159/

  12. Pt Dumitru G.

    Nu mai avem nevoie de negocieri cu liberalii.

    Invata a scrie cuvintul „voie”.

    Dintre toti liderii actuali sint unica nesantajabila. Daca aveam macar ceva la coada mea, demult era totul afisat, dar nu este si asta va inebuneste. Luati seama sa nu va iesiti din minti, ca mintile deja le-ati pierdut, dupa cum vad. Eto „vasa pesenka speta”.

  13. Грузия не видит смысла в дискуссиях с Россией

    Время публикации: Сегодня в 12:07

    Секретарь Совбеза Грузии Гига Бокерия считает проблемой ведение переговоров «с государством, которое продолжает практику организации терактов». Об этом Бокерия заявил журналистам после завершения 16-го раунда женевских переговоров, созванных после августовской войны 2008 года.

    «Подготовка терактов и их осуществление со стороны России и ее спецслужб были в числе основных вопросов на переговорах… Некоторые из них (теракты) удалось осуществить, а в последний период этого не получалось из-за успешной реакции правоохранительных органов (Грузии)», — сказал Бокерия.

    По его словам, «огромная проблема, когда мы сидим за столом переговоров с государством, которое продолжает практику организации терактов».

    «В такой обстановке, если такие действия продолжатся, сидеть и говорить о вопросах безопасности с государством, которое продолжает параллельно такие действия, теряет смысл, в том числе в формате женевских переговоров», — заявил Бокерия.

    Перед началом переговоров Грузия обвинила спецслужбы России в организации терактов на территории страны.

    МВД Грузии сообщило на этой неделе о пресечении попытки осуществления теракта — взрыва у здания Связного офиса НАТО в Тбилиси. Задержан один человек — операция по задержанию Бадри Гогиашвили была проведена в Мцхетском районе, изъято и обезврежено взрывное устройство. Задержанный дал показания, назвав в качестве заказчиков представителей российских структур и де-факто югоосетинской администрации.

    На прошлой неделе МВД Грузии сообщало о предотвращении попытки теракта в Западной Грузии. По данным следствия, задержаны двое жителей Гальского района. В своих показаниях они рассказали, что теракт им заказали сотрудники российских спецслужб.

    Ранее, в конце марта МВД Грузии заявило о пресечении попыток осуществления взрывов в Кутаиси — у здания краевой администрации региона Имерети, Дома юстиции и офиса Лейбористской партии. По делу были задержаны три человека — два исполнителя и соучастник, изъято большое количество взрывчатых веществ. По данным следствия, заказчик взрывов — сотрудник ФСБ РФ Алексей Ушаков, который служит оперуполномоченным в пограничном отделении села Набакеви на территории Абхазии.

    Официальный Тбилиси заявил тогда, что попытка осуществления взрывов в Кутаиси имеет непосредственную связь с произошедшими ранее терактами на территории Грузии в 2010 году.

    В частности, речь идет об убийстве бывшего начальника Аджарской службы управления чрезвычайными ситуациями Дмитрия Кордзадзе в мае 2010 года, взрывов в сентябре-ноябре 2010 года на железной дороге, на территориях у посольства США, возле офиса оппозиционной Лейбористской партии. По заявлению МВД Грузии, все эти теракты были заказаны представителями российских спецслужб. В террористической деятельности, в частности, тогда был обвинен майор вооруженных сил РФ Евгений Борисов, который объявлен в розыск по линии Интерпола.

    МИД Грузии заявляет, что грузинская сторона предложила России совместно расследовать теракты, однако не получила ответа.

  14. Pt Codrutza

    Nu, oferta a fost publica drept raspuns la intrebarile vizitatorilor pe blog. Cu el nu am discutat aceasta oferta, dar stim ca membri ai PL agreeaza, insa ei nu au curaj sa discute intr-un partid totalitar, precum e PL.

    Mai inainte, insa, cind am fost cu Severovan, Ghimpu a spus ca PL-ul nu vrea fuzionare cu PNL, ca nu vor oamenii”, desi PNL este un partid bun, dar nu o „agreeaza” pe Pavlicenco (citeste „se tem”, de parca eu i-as „agrea”), dar ca, daca el ar bate cu pumnul in masa s-ar realiza. L-am intrebat – deci, cine decide – decid membrii sau pumnul?

    Dupa aceste alegeri furate, pentru noi nu cred ca s emai pune problema fuzionarii, sub nici o forma, pentru ca partidele din Parlament se mafiotizeaza.

  15. Pt Cititor

    Toti cei care fac spune pe blog inca vor avea foarte multe dezamagiri cu AIE si PCRM. Vedeti? Iata acum imi spuneti ca am militat pt crearea AIE, care s-a parafinit.

    1. Nu am militat activ. Si nu vom mai milita in general. Sa isi faca toti jocurile fara noi.

    2. Nu avem nici un motiv sa discutam despre turul doi, pentru ca nu vrem sa ne asumam raspunderi straine. Daca am avea cooperare cu cineva, mai poti discuta, daca nu – ce sa discuti, cum s ainfluentezi, ca dupa aceea sa raspunzi pentru cei sprijiniti?

  16. Pt mircea.ro

    Scoteti-va ro-ul din nume. Pentru ca sinteti un discriminator. Eu sint Vangheli, mama mea l-a invatat pe Spiridon Vangheli, a invatat la Iasi, s-a „repatriat” in 1940, cind Romania ne-a abandonat. Spiridon Vagheli este scriitor pentru copii, cu Guguta. Numele e dupa sot si il port cu cinste. Toti sintem romani, iar voi sinteti risuri. Am scris totul pe blog despre familia mea, desi risuri ca tine nu merita nbici sa intre pe acest blog. Mi-l spurci.

  17. stefan.romania.

    ,,Scoteti-va ro-ul din nume. Pentru ca sinteti un discriminator. Eu sint Vangheli, mama mea l-a invatat pe Spiridon Vangheli, a invatat la Iasi, s-a “repatriat” in 1940, cind Romania ne-a abandonat. Spiridon Vagheli este scriitor pentru copii, cu Guguta. Numele e dupa sot si il port cu cinste. Toti sintem romani, iar voi sinteti risuri. Am scris totul pe blog despre familia mea, desi risuri ca tine nu merita nbici sa intre pe acest blog. Mi-l spurci”. (Vitalia Pavlicenco răspunzând unui român, mircea.ro.)
    Iar te dai în stambă!!!Daca tot v-am abandonat în 1940, la ce dracu mai vrei unirea R.M cu România?

  18. M-me pavlicenco, vad ca va enervati cand vedeti adevaruri. Iar cel mai mare adevar este ca intr-adevar nu mai izbutiti in aceasta viata ceva in politica din Basarabia si nici din Romania, sunteti deja morti, mai e un pic si ve-ti fi si uitati. Atunci cand nu veti mai trebui comunistilor atunci si o sa dispareti. Jos comunistii si jos Pavlicenco cu ei impreuna!!! Auzi cica a pus conditii PL-ului sa schimbe liderul si sa ia sigla PNL. De ce ar lua PL o sigla de la morti??? Voi credeti ca ei sunt prosti sa moara cand abia au reinviat??? Va doresc cat mai putina prostie in cap ca aveti destula si sa faceti ceva ce stiti mai bine ca politica. Succes in activitatile ulterioare, poate nu le veti compromite asa cum incercati cu ideea romanismului asa cum a facut-o amicul dvs. de idei, iuda rosca, sunteti in locul lui la strigat Romania acum, Cuvantul Roman si Romania sunt mult mai sfinte si nu merita sa fie strigate de toti trepadusii morti.

  19. Dna Pavlicenco
    Nici nu am afirmat ca ati militat activ. Si nici nu vreau sa Va fac un proces de intentii. Doar am mentionat un lucru de bun simt. Ca toti cei care au sustinut o guvernare care nu indreptateste asteptarile impart (intr/o masura, desigur, foarte diferita) responsabilitatea. Si este pacat ca nu sesizati asta. De aceea si se perinda parvenitii la guvernare pentru ca noi, cei care i/i votam, nu sesizam responsabilitatea pentru ca au ajuns acolo

  20. Dna Pavlicenco
    Fiti sigura ca nu voi fi dezamagit de guvernare pentru ca am stiut cine sint ei. Dezamagire exista nu pentru ce fac ei dar pentru ce facem noi toti si pentru ca ratam cu senitatea oportunitatile de a schimba lucrurile din tara noastra. Ceva am putea incepe sa schimbam doar atunci cind vom lasa la o parte lozincile si prejudecatile. Cei care vin la putere sint asa cum sint. Pentru faptul ca sint la putere si mizeriile facute raspundem, primul rind, cei care i/am adus la putere si abea dupa asta vine raspunderea lor. Nimeni nu a luat singur puterea sau nu a mostenit/o. Dar este mult mai simplu sa vezi paiul din ochii altora

  21. Pentru DECENEU
    8 iunie 2011, la 12:12

    Aveti greseli in informatia desfasurarii concursului:Etapa I. Înscrierea concurenţilor. În perioada 2-16 iunie 2011,iar Etapa IV,jurizarea se va face pe 4 iunie 2011.

    2. Desfăşurarea concursului

    Concursul “Blog pentru Basarabia” se va desfăşura în patru etape.

    Etapa I. Înscrierea concurenţilor. În perioada 2-16 iunie 2011 timp de două săptămâni deţinătorii de bloguri se vor putea înscrie în concurs, conform procedurii de mai sus. Înscrierea în concurs se încheie pe 16 iunie la orele 24:00.

    Etapa II. Publicarea articolelor. În săptămâna 16-23 iunie participanţii la concurs vor putea propune articole spre publicare. Fiecare participant poate propune un singur articol.

    Pentru a fi acceptat în concurs articolul trebuie să fie publicat pe blogul participantului cu link către pagina http://www.blog-pentru-basarabia.ro.

    Articolele înscrise în concurs vor fi publicate pe pagina http://www.blog-pentru-basarabia.ro la secţiunea Concurs Blog pentru Basarabia cu link către blogul autorului. Publicarea articolelor se va face în ordinea propunerii lor.

    La sfârşitul fiecărui articol va fi introdus un modul de vot. Articolele vor fi acceptate în concurs până pe 23 iunie la orele 24:00.

    Etapa III. Votul popular. În săptămâna 23-30 iunie articolele participante la concurs vor putea fi votate de oricine devine utilizator înregistrat al acestei pagini. Participanţii au dreptul să îşi încurajeze cititorii blogului personal şi prietenii să voteze pentru ei în cadrul concursului. Utilizatorii înregistraţi care nu sunt participanţi la concurs pot vota o singură dată pentru fiecare articol. Orice încercare de fraudă va duce la excluderea din concurs a respectivului articol. Votul va fi posibil până pe 30 iunie orele 24:00.

    Etapa IV. Jurizarea. Primele cinci articole care vor primi cele mai multe voturi vor intra în etapa de jurizare. Câştigătorul concursului va fi decis de un juriu format din jurnaliştii Constantin Tănase, Vitalie Călugăreanu şi Cristian Tabără. Decizia juriului va fi făcută publică pe 4 iunie 2011.

  22. Pt Cititor

    Cum adica nu ati spus ca „as fi militat activ”?

    Iata ce ati spus: „Dna Pavlicenco

    Nu prea este credibila persoana care lupta atunci cind se simte nedreptatita. Este un claz clasic de conflict de interese. Eu am scris de atitea ori, inclusiv la Dumneavoastra pe blog, ca actuala guvernare nu se deosebeste prin nimic principial de fosta si deci nu merita nici un suport. Asa ca trebuie sa Va asumati responsabilitatea pentru tot ce fac caci ati militat activ sa fie creata AIE.”

  23. Pt mircea.ro,stefan.romania.,
    „Daca tot v-am abandonat în 1940, la ce dracu mai vrei unirea R.M cu România?”-uimitor de asemenator, cu acei parinti care-si izgonesc proprii copii de-acasa.Halal tara-muma!!!!

  24. Furnica, „Stefan.Romania” nu e tara-muma. El vorbeste pentru sine.

  25. Cite de elegant ati evitat intrebarea?
    Cum comentati ca cu ajutorul inclusiv al Dvs. in consiliul mun. comii au 26 de mandate? pentru ce fel de cauza romaneasca si unire cu Romania pledati dvs. daca la alegeri contribuiti la venirea la putere a celei mai antiromanesti formatiuni?

  26. p/u mircea.ro ,
    D-e Mircea, nu va suparati, dar prea il supraestimati pe Chirtoaca si PL. Nu neg ca Chirtoaca are sustinere din Romania, mai putin PNL, insa nu uitati recentele relatii dintre Bucuresti si Chisinau pe timpul comunistilor care s-au soldat cu un esec total. Basescu l-a sustinut pe Voronin in 2005, ca mai apoi sa se ajunga la expulzari a diplomatilor romani si alte chestii indreptate contra statului Roman. Poate ca comparatia Chirtoaca – Voronin este prea exagerata, insa gesturile lui Chirtoaca vorbesc de la sine, Panglica de ocupatie rusesca prinsa in piept de 9 mai, foarte des il poti auzi pe Chirtoaca dand interviuri in limba rusa, si multe alte chestii. Chirtoaca incet, incet aluneca spre moldovenism, pe baiatul asta il intereseaza doar puterea, exact ca Voronin. Daca se va ajunge la tradare din partea PL, la cine o sa apelati? la ‘Patriotii Moldovei’ sau la ‘Ravnopravie’ , sau renuntati definitiv la Basarabia?

  27. Mai degraba vor renunta definitiv la Basarabia,acum au motive destul de serioasa sa o faca conform informatiei:

    Aderarea României şi Bulgariei la Schengen, aprobată de Parlamentul European

    Raportul europarlamentarului Carlos Coelho privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost adoptat, de plenul Parlamentului European, scrie Mediafax.

    Parlamentul European are însă doar un rol consultativ în procedura decizională de extindere a spaţiului Schengen.

    Avizul Parlamentului European privind aderarea la Schengen va fi transmis Consiliului JAI, care se reuneşte mâine.

    Decizia finală va fi luată de miniştrii de interne europeni în cadrul Consiliului JAI (Justiţie şi Afaceri Interne). O reuniune a Consiliului are loc mâine, în Luxemburg, unde miniştrii de interne ar urma doar să confirme faptul că cele două state au finalizat pregătirile tehnice pentru intrarea în spaţiul Schengen.

    Verificarea îndeplinirii tuturor cerinţelor Schengen de către noii membri (control de teren, frontiere maritime şi aeriene, eliberarea vizelor, cooperarea poliţienească, conectarea şi utilizarea Sistemului de Informaţii Schengen şi de protecţie a datelor) este o precondiţie pentru ca, în urma consultării PE, Consiliul de Miniştri să decidă eliminarea controalelor la frontierele interne cu statele membre.

    „Schengen reprezintă una dintre cele mai mari realizări ale UE, pe care nu avem voie să o distrugem cu decizii pripite. Sistemul Schengen oferă cele mai înalte standarde pentru managementul frontierelor.România şi Bulgaria îndeplinesc aceste criterii – în consecinţă, nu trebuie să amânăm integrarea lor. Solicit Consiliului să urmeze recomandările votului exprimat azi de o mare majoritate a Parlamentului European”, a declarat preşedintele PE, Jerzy Buzek, conform unui comunicat.

    Sursa: romanialibera.ro

  28. Dna Pavlicenco
    Scuze pentru inducerea in eroare. De fapt mesajul meu nu tine de faptul daca ati miitat activ sau nu.

  29. Moarte (politica!) tradatorilor si vandutilor!!! E tot ce trebuie sa scriem acum pe acest blog. Nu mai au rost discutiile. Era de facut ceva pana la 5 iunie, cand se putea rezolva problema celui de-al 26 lea mandat la CMC perdut de AIE din pricina cartitelor kaghebisto-comuniste.

  30. Va fi precum zici Dumitru G.,
    curind va muri politica tradatorilor si a vindutilor,va ramine exact aceea de care avem nevoie ca apa si ca aerul.

  31. Реформы
    Изменения, произошедшие в Грузии за 8 лет, с 2003 года, невероятны. В 2003-м Грузия была классическим failed state. Тюремные камеры для воров напоминали пятизвездочные отели, зато обычные заключенные жили, как в хлеву. В Тбилиси не было электричества, и с 5 утра стояли очереди за хлебом. Зато торговавший электричеством Леван Пирвели (сейчас сидит в Австрии и поддерживает Путина) стал богатым человеком, а дочь фактического монополиста по импорту зерна Нино Бурджанадзе стала спикером парламента и щеголяла в бриллиантах.
    Со времен СССР Грузия была пропитана клановым — читай: мафиозным — менталитетом. Треть советских воров в законе — 315 человек — были грузины, прокурор при зарплате 15 долл. в месяц платил за прием на работу 50 тыс. долл., а по размаху коррупции в 2003 году Грузия, по оценкам Transparency International, занимала 127-е место в мире из 133.
    Новая власть уволила 18 тыс. полицейских, а сотрудников прокуратуры сократила с 1596 до 391. 173 вора в законе сели в тюрьму. Количество преступлений, еще в 2006-м составлявшее 62 тыс., в 2010-м упало до 29 тыс. Срок предварительного следствия сократили с 9 месяцев до 60 дней. Количество осужденных выросло с 624 в 2003 году до 23 789 в 2010-м. «Пятизвездочные» камеры для воров исчезли, зато обычные камеры приобрели приличный вид. Коррупция упала до 4% в 2008 году (против 70% в 2002-м), в рейтинге простоты ведения бизнеса Всемирного банка Грузия поднялась с 150-го места на 11-е (Россия в нем на 120-м).
    В Грузии было приватизировано все, кроме совести: 4 тыс. предприятий были проданы на абсолютно открытых аукционах. В Грузии были сокращены все министерства, которые можно сократить, и все бумаги, которые можно отменить. Например, чтобы ввозить в Грузию европейские лекарства, не нужно никакой внутренней сертификации: Грузия вполне верит сертификатам ЕС. Акт экономической свободы ограничил общее бремя налогов 30% ВВП. Новые налоги можно вводить только путем всенародного референдума.
    Это, однако, не значит, что в Грузии любая частная собственность была неприкосновенна. Наоборот: государство, как вал, прокатилось по авгиевым конюшням постсоветской квазисобственности.
    В городах были беспощадно снесены (с компенсациями) тысячи уродливых «ракушек», в Тбилиси — разрушен 16-этажный дом, без позволения изуродовавший центр города. Сносились загадившие тротуары рынки. Тбилиси стал европейским городом.
    Бизнесмены, пользовавшие государство при Шеварднадзе, были вынуждены доплатить за дармовую приватизацию 1,4 млрд лари. Это не были выборочные судебные процессы, как в России над ЮКОСом. Это было сделано по аналогии с принятой в США практикой, когда человек, нарушивший закон (например, приватизировавший за 1 лари гостиницу), получал возможность заключить (обязательно в присутствии адвоката и судьи) досудебное соглашение и открыто возместить государству ущерб.
    Грузия (как и Китай) остается бедной страной: ВВП ее по паритету покупательной способности составляет 4,500 долл. на душу населения (в Китае — 6,700), за чертой бедности сейчас живет чуть менее трети населения. Однако экономика Грузии (как и Китая) стремительно растет, а средняя заработная плата с 2003 года в Грузии выросла в 8 раз — с 30 долл. до 250 долл., и скудость пенсий и социальных гарантий в Грузии (как и в Китае) есть одна из главных причин роста.
    В отличие от Китая у Грузии — маленький внутренний рынок, серьезные внешние враги и демократия вместо авторитарного правительства, думающего о стратегии и не заискивающего перед избирателем.
    К тому же ВВП на душу населения — вещь обманчивая. Если взять, например, официальную цифру дотаций РФ Республике Южная Осетия (свыше 1 млрд долл.) и поделить на 15 тыс. реально живущих там человек, то выйдет 65 тыс. долл. на человека. За эти деньги каждому осетину, включая грудных младенцев, в Южной Осетии можно построить трехэтажный дом, однако реальность состоит в том, что Грузия всем беженцам построила дома меньше чем через год, а в Южной Осетии перемен мало.
    Принцип грузинских реформ очень прост: уменьшение роли государства в экономике и увеличение роли государства в том, для чего, собственно, государство и создано: для обеспечения безопасности граждан от преступлений и переворотов.
    Он настолько прост, что возникает очевидный вопрос: а почему другие не проводят такие же реформы? Кто мешает любой соседней стране сажать бандитов, увольнять взяточников и регистрировать куплю-продажу машин за 15 мин.?
    Ответ называется «группы интересов». Для того чтобы делать все это, надо пойти против интересов самых могущественных на момент начала реформ людей и сословий страны, шкурно заинтересованных в сохранении доходов, а также против собственного нищего постсоветского населения, которое видит в государстве источник благ, а не гарантию прав. Тех людей, которые хотят сейчас и сразу пенсию в пятьсот долларов, а не право регистрировать компанию за пятнадцать минут.
    Как-то Клаузевиц сказал о войне: «На войне все просто, но самое простое в высшей степени трудно». Реформа — как война.
    Юлия Латынина
    обозреватель «Новой»

  32. Senzational, martienii au furat voturile Vitaliei Pavlicenco. Alegerile au fost furate, Pavlicenco nu are 706 voturi ci 708!!!!!!! Jaf la drumul mare facut de AIE-2!!! Acum ca sa devenim seriosi acest lider „carismatic” are cu 50% mai putin decat partidul. Dupa asemenea rezultat orice om cu ratiune isi da demisia sau macar tace.
    p.s. 1 Ce se mai bucura „doamna de fier” pe 6 iunie de victorie lui Dodon si sunt covins 100% ca voteaza cu Dodon in turul 2.
    p.s.2 Nici acum nu pot uita cum se agita „marele lider” politic in fata parlamentului in flacari fara sa-si dea seama ca joaca in sceneta regizata de voronin. Halal asa politician.

  33. Dna Pavlicenco in loc sa ajute pe dorin sa castige, scrie lucruri aiuritoare! E clar! Soparla lucreaza contra intereselor Basarabiei!

  34. Antonescu, ai perfecta dreptate! Un lider cu obraz isi da demisia! Severovan ia de doua ori mai mult decat liderul PNL! Jalnici sunt acesti pseudopoliticieni care lucreaza din greu pt inscaunarea lui bidon si a comunistilor!

  35. Pt furnica

    Pentru a indrepta mentalitatea strimba a unuia ca furnica: pledam pt Unire tocmai sa indreptam greseala abandonului din 28 iunie 1940.

  36. MTIC și CEC se asigură: Fără vize de reședință provizorii până la 19 iunie

    Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

    După ce în ziua de 5 iunie, Comisia Electorală Centrală s-a adresat cu un demers la MTIC de a interzice eliberarea vizelor de reședință provizorie în ziua scrutinului, ambele instituții au decis să prelungească această măsură până la 19 iunie.

    ”Am vorbit cu Iurie Ciocan și am decis să nu mai eliberăm vize de reședință provizorie până la 19 iunie, când va avea loc turul doi, pentru ca oamenii să nu exploateze acest instrument”, a declarat astăzi, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip.

    Acesta spune că în unele localități în ziua de 5 iunie au fost înregistrate mai multe solicitări de vize provizorii, iar MTIC a cerut de la CEC să le verifice. „Asta înseamnă că cei care au obținut vize provizorii urmau să nu voteze în următoarele 2 luni, de exemplu”, explică Filip.
    Șeful MTIC a mai spus că în legislația actuală există o lacună, care permite ca într-un apartament de 20 metri pătrați să fie înregistrați 100 de oameni. Astfel, instituția intenționează să vină cu o propunere de modificare a legii pentru a reglementa această procedură.

    Totodată, potrivit ministrului, în ajunul acestui scrutin nu au fost înregistrate cifre exagerate la solicitarea acestui serviciu. Astfel, în mai 2011, Î.C „Registru” a eliberat 255 de vize provizorii în Chișinău și 29 în suburbii, iar în iunie – 55 și respectiv 5 vize provizorii.

    UNIMEDIA amintește că în ziua de 5 iunie, Partidul Liberal Democrat a declarat că este îngrijorat de numărul de vize de reședință schimbate în ultimele zile. Ulterior și candidatul PCRM, Igor Dodon a spus că dispune de probe că la 5 iunie s-a votat masiv în baza vizelor de reşedinţă temporară.

    Dar ce face MTIC si CEC cu vizele de resedinta a celor care sunt plecati peste hotarele tarii cu milioanele,dar ramin sa figureze in listele de alegatori cu resedinta pe teritoriul tarii?Cine voteaza in locul lor?Noi de 3 ani ne zbatem sa-i scoata,responsabilii de la sectia de pasapoarte,de la evidenta pe fostii proprietari ai apartamentului pe care l-am cumparat si in care suntem proprietari legimi,insa asa si nu au facut-o.De fiecare data,cei din Consiliile electorale centrale,trimitindu-le invitatie la alegeri.Reese ca intr-un apartament traiesc 2 familii cu drept de vot??????Astfel de cazuri exista in toate localitatile.Culmea este ca nimeni nu e responsabil de aceasta evidenta, in afara de …..cum credeti,cel care traieste in apartament,si daca el e plecat de ani de zile,vinzind apartamentul si chiar neavind evidenta demult in Moldova,el se mai afla nu stiu de ce la evidenta.O dezordine totala in ducerea evidentei populatiei.
    In luna noiembrie 2010,totusi ne-am hotarit sa mergem din nou la sectia de pasapoarte sa clarifcam de ce fostii proprietari se mai afla in localitatea noastra la evidenta,ei demenajind de foarte multi ani in orasul Murmansc,si desigur avind viza de resedinta in Murmansc.Cum se face ca una si aceeasi familie are 2 vize de resedinta?una in Moldova si alta in Rusia.La aceasta intrebare cei de la pasapoarte, nu ne-au raspuns, in schimb, ca sa nu mai figureze persoanele date in listele cetatenilor cu viza de resedinta in oras, ne-au cerut 20 lei ca sa-i scoata din liste.
    Iata ce legi exista in rep Moldova,dar MTIC spune ca sunt lacune in lege.Eu as spune ca legea e toata gaurita,avind gauri in marimea ochiului de bou,prin care ei se uita si ca le prind bine aceste gauri,din nou ,nu stim cui.Poate MTIC mai stringe niste leuti ,ca „norodul” sa cirpeasca legea asta????Ce spuneti domlor de la MTIC si CEC?

  37. D.Pavlicenco,
    chiar daca sunt mic de statura si la minte,asa cu mentalitatea asta strimba a mea,cind am scris „Mai degraba vor renunta definitiv la Basarabia,acum au motive destul de serioasa sa o faca conform informatiei:….”m-am bazat pe exemple concrete.

    Consulatele Romaniei in Moldova au scos reguli,ca daca nu -ti faci actele romanesti timp de 6 luni dupa depunerea juramintului costul certificatului de nastere sau casatoriei te va costa nu 110 euro,dar 155,ceea ce inseamna penalizare.Si daca omul nu are bani pentru toti 4 membri ai familiei si este nevoit intr-adevar sa intirzie,atunci ce tre sa faca? sa vinda casa si sa-si faca actele romanesti????
    Eu ma gindesc ca este o constringere financiara,care de fapt nu ar trebui sa fie si care se face cu un scop anume,probabil, sa nu mai primeasca asa multi moldoveni cetatenia romana.De ce se pun asemenea piedici?

  38. Ca unul al carui unchi (fratele tatei), Locotent Aviator Mircea Popescu, al carui nume il port in semn de omagiu, a murit pe front in lupta pentru eliberarea acestui teritoriu romanesc si ca urmas al unei vechi familii razesesti basarabene gasesc curioasa si periculoasa formularea:
    „abandonul din 28 Iunie 1940”.
    Pentru cei care uita sau nu stiu, zeci de mii de ostasi ai Armatei Regale Romane au murit pentru eliberarea Basarabiei in luptele cu armata cotropitorilor sovietici. Dovada sunt cimitirele ostasilor romani, cum ar fi cel de la Tiganca a carui restaurare a fost initiata de Consiliul Mondial Roman in 2004 prin ridicarea primei Troite aduse din Maramures.

    Mircea Popescu

  39. D.Popescu,
    admir maretia cuvintelor scrise in ultima postare,insa noi toti avem ce spune, cind e vorba de lupta impotriva cotropitorilor,ca doar nu suntem pietroaie.Altceva e,ca pina in prezent se mai gaseste cite un cineva, sa mai umileasca cit poate si cum poate (cazul consulatelor)oamenii de aici.Va supara cuvintul „abandon?”,pe noi nu numai ca ne supara,dar ne si doare,ne arde si la propriu si la figurat.

    Ceea ce s-a facut la Tiganca este un lucru mare,dar s-a facut la cererea primarului de Tiganca,Petru Gandrabur.E laudabil faptul ca Romania a fost receptiva si a contribuit la realizarea acelui proiect.

  40. Din istoricul refacerii Cimitirului de la Tiganca:
    ================
    Până în anul 2005, la 60 de ani de la încheierea războiului, singurul semn al recunoştinţei româneşti era o troiţă instalată în 2004 pe locul fostului cimitir, de Asociaţia Culturală „România din Inima Mea“ din Bistriţa-Năsăud şi începerea demersurilor pentru realizarea unei mânăstiri în apropierea fostului cimitir românesc de campanie.
    ================

    Asociatia Culturala prin Florin Sasarman era membra a CMR. Iar hotararea de comemorare a eroilor cazuti la Tiganca si Cania s-a luat la Conferinta CMR de la Vatra Dornei din Iulie 2004, conferinta la care au participat si Vitalia Pavlicenco, si Alexandra Can, si Eugen Tomac, si Grigore Vieru, si Ion Popescu (singurul deputat roman din Rada de la Kiev), si Lia Roberts, si Valeriu Saharneanu, si Anatol Vidrascu. Deci oricare dintre acestia poate confirma.
    Desi neactualizata, la pagina CMR (http://www.consiliulmondialroman.org/) poate fi vazuta Troita si data la care a fost sfiintita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *