PL, PLDM si PD vor sa cistige doar neonest alegerile locale, ca si pe cele parlamentare


Acum citeva zile, pe 31 mai 2011, reprezentanti ai Adjuta-Cives au facut o conferinta de presa privind coruptia din sistemul organelor de drept al Republica Moldova si perspectiva reformarii acestui sistem in conditiile coruptiei de amploare in cadrul Guvernului. Ar fi bine sa priviti. Astazi, la Info-prim, a avut loc o conferinta de presa despre incalcarea drepturilor omului in R.Moldova, la care PNL a prezentat si nomenclatorul abuzurilor la care s-au dedat concurentii electorali si autoritatile statului contra candidatilor formatiunii noastre. Au participat Iulia Deleu, presedintele Consiliului de Coordonare Chisinau, candidat pentru functia de consilier municipal in CMC, Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, familia Stratan, care este victima unor faradelegi strigatoare la cer.

Pozitia PNL: “PL, PLDM si PD vor sa cistige doar neonest alegerile locale, ca si pe cele parlamentare”

Partidul National Liberal este profund indignat de metodele comuniste ale deturnarii optiunii politice a votantilor in acest scrutin, practicate de partidele aflate la guvernare, de la care partea democratica a societatii a asteptat sa nu procedeze ca si guvernarile retrograde agrariana si voroninista.

Dupa masluirea alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 de catre partidele ce au distribuit, in scopul coruperii alegatorului, orez, sapun, patrunjel, votca, bani si alte “principii si valori europene”, iata ca si in actualul scrutin, acestea depun mari eforturi pentru a cistiga neonest alegerile. PNL a consemnat atunci, in chiar ziua alegerilor, cu o ora inainte de inchiderea urnelor, diversiunea liderului liberal-democrat Vlad Filat contra alegerilor libere, cel care a impartit masiv votantilor, in intreaga republica, orez si sapun, fapt criticat dur, dar care nu a descurajat pe nimeni sa nu se mai dedea ilegalitatilor in actualul scrutin.

Partidele parlamentare semneaza “pacte” electorale si angajamente de fair-play, corectitudine si neagresivitate, se pronunta in declaratii contra distribuirii pomenilor electorale, in realitate, insa, impart pestelci/sorturi, macaroane, sare, ulei, pampersuri, bani si alte “bunataturi”, menite sa deturneze votul liber al cetatenilor, incalcind legislatia electorala.

Echipe speciale de la PL si PLDM incleie imediat, in mod premeditat si neintrerupt, postere peste afisele plasate de PNL in Chisinau, recunoscindu-si fara nici o jena si cinic fapta, precum e si comportamentul cinic al liderilor acestor partide imorale. Acestia “se lauda” ca ei “au multe afise, spre deosebire de PNL, care nu are prea multe”, ceea c ear insemna ca national-liberalii degeaba isi mai posteaza afisele. Acest comportament revoltator anuleaza, pentru PNL, orice intentie de a mai sprijini vreodata si cindva pe cineva de la aceste formatiuni cu oameni obraznici, care nu au nimic in comun cu liberalii europeni.

Iata nomenclatorul incomplet, al intimidarilor si abuzurilor, la care s-au dedat concurentii electorali, cu impact direct asupra PNL, ca si asupra altor partide:

 1. Prin initiative legislative ale PL si PLDM, Parlamentul a anulat oferirea pe gratis a unui minut pentru clipuri electorale. Astfel partidele aflate la guvernare, echivalente cu saci de bani, au de unde plati rularea clipurilor, PNL, care e un partid cinstit si nepus pe furat, nu poate informa cetatenii pe gratis pe zi in nici un minut, de parca membrii PNL, contribuabili la Buget, nu platesc si ei mentinerea unui Audiovizual, nedevenit public.
 2. Raspunzind comenzilor patronilor politici, presa controlata de putere i-a impartit, cu foarte mici exceptii, pe concurentii electorali dupa “categorii de greutate” – parlamentare si neparlamentare -, dar, de fapt, – lasate partidele de la guvernare sa discute intre ele, iar pe cele din Opozitie – intre ele, cu mai putin rost, pentru ca actul guvernarii trebuie imbunatatit prin discutii libere si atitudini critice, cel putin in alegeri. Dedesubtul acesui tertip, care i-a fost impus, credem, presei a fost cauzat, probabil, de frica partidelor din coalitia guvernamentala de a discuta direct si cu opozitia extraparlamentara, care ar face bine politicii moldovenesti si ar contribui la o mai buna edificare a societatii asupra faptelor si programelor partidelor care solicita votul cetatenilor.
 3. PNL a sesizat Comisia Electorala Centrala in legatura cu inactiunile acesteia privind deschiderea sectiilor de votare pe teritoriul municipiului Bender si orasului Dubasari, unde se afla organele de stat ale Republicii Moldova, pentru buna desfasurare a alegerilor locale. PNL a cerut constituirea circumscriptiei electorale respective, conform art.27 din Codul Electoral, fapt care nu s-a intimplat, PNL a chemat in judecata CEC si a pierdut procesul in doua instante, insa, dupa incheierea alegerilor, va solicita alegeri repetate in localitatile unde ilegal, in opinia partidului, nu au fost desfasurate alegeri.
 4. PNL a sesizat Comisia Electorala Centrala in legatura cu ingerinta inadmisibila a MAI in procesul electoral de la Ungheni, iar presedintele PNL a discutat cu ministrul Roibu despre cazul arestarii ilegale si abuzive a afisajului electoral al PNL.
 5. PNL a sesizat pentru campania electorala din 28 noiembrie 2010 CEC-ul in legatura cu faptul ca postul de radio “Vocea Basarabiei” a incercat sa ofere, ilegal, un spatiu abuziv drastic redus pentru formatiune (procesul a fost cistigat de PNL). Si in aceasta campanie “Vocea Basarabiei” a incercat sa organizeze, in a doua faza a dezbaterilor publice, discutii doar cu persoane ce candideaza din partea PL, PLDM, PD la functia de primar al oraselor Ialoveni, Straseni, Soroca, Orhei si Ungheni. Invitatia a fost intocmita sofisticat si interpretabil, PNL s-a sesizat, totusi, si a obtinut, in urma insistentelor, si participarea partidelor extraparlamentare in aceeasi cheie, drept ca, iarasi, “potrivit categoriilor de greutate” – guvernantii cu guvernantii si extraparlamentarii cu extraparlamentarii. Astfel, numai la insistenta PNL au fost organizate dezbateri si cu participarea candidatilor PNL si ai altor partide la functia de primar din alte orase decit Chisinaul, fiind refacut graficul.
 6. Moderatorul Matasaru de la “Vocea Basarabiei” s-a manifestat in emisiuni partinitor, i-a inchis gura candidatului pentru functia de consilier municipal din partea PNL, Andrei Donica, s-a manifestat ca avocat al PLDM, a comentat batjocoritor comportamentul PNL in dezbateri, fiind vorba de tratarea unor abuzuri ale Consiliului Municipal Chisinau si ale actualului primar, conform opiniei PNL. Matasaru nu a linistit spiritele, dimpotriva, tensiunile din emisiune au capatat o conotatie urita dupa ce candidatul PL Oleg Cernei a chemat, abuziv, politia. Iar ziaristii Maria Saharneanu si Petru Bogatu l-au insultat pe Andrei Donica, numindu-l “magar” si “vaca incaltata”.
 7. La prima dezbatere publica televizata de la Moldova-1, concurentii electorali nu au vazut cronometrajul, fapt obtinut pentru a doua dezbatere dupa multa insistenta, inclusiv dupa un articol publicat pe blogul www.pavlicenco.md, in legatura cu modul de desfasurare incorecta a primei runde. La mai multe televiziuni s-a incercat aplicarea unui cronometraj invizibil, pentru a-l putea manipula in defavoarea persoanelor ce ii critica pe patronii politici ai institutiilor de presa, concurentii nefiind siguri ca si timpul indicat, cind vorbeste persoana, e cel care i-a ramas cu adevarat sau e cel trucat.
 8. In prima runda a dezbaterilor publice televizate la Moldova-1, mentinuta cu banii statului, cind vorbea presedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, de citeva ori titrajul pe micul arata ca aceasta persoana este concurentul electoral Maia Laguta.
 9. Nici o televiziune nu a invitat PNL la talkshow-uri, conform art.18 din Regulamentul reflectarii campaniei electorale, desi a fost depuse scrisori imediat dupa inregistrarea PNL ca si concurrent electoral in toate institutiile de presa. Exact asa s-a intimplat in alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2011.
 10. PNL a depus sesizari la CEC, la Consiliul electoral, la Procuratura si la CCCEC, in legatura cu apelarea abuziva, de catre robotul Filat sau Lupu, a cetatenilor pentru a-i convinge sa le voteze echipele. PLDM le-a si multumit tuturor ca l-au votat, inclusiv oamenilor care au votat cu PNL, de aceea acestia sint revoltati.
 11. La Cahul –  candidata Svetlana Zaporojanu la functia de primar in Crihana Veche din partea PNL, ne informeazaca ca “o candidate si membra a PD, s-a dus la candidatii pentru consilieri ai PNL din localitate si i-a batjocorit la ei acasa, pentru ca “o fac pe desteptii, candidind din partea PNL”, pentru ca “le fura voturile”. Sefa gradinitei de copii ii intimideaza verbal pe candidatii PNL cind merg sa-si ia copilul de la gradinita.
 12. Liuba Bulgaru, redactor-sef al ziarului raional Drochia, a promis, insa nu a publicat materialele PNL, platite, comunicindu-le candidatilor PNL abia dupa ce nu le-a publicat materialele de ce nu le-a publicat si promitind sa le publice ulterior.
 13. La Orhei, Slobozia Doamnei, persoane necunoscute, dar banuite a fi oamenii concurentilor electorali, au taiat banerul PNL si au deteriorat banerul stapinului magazinului unde era plasata agitatia national-liberala.
 14. Nu au existat panouri pentru afisaj in unele sate din raionul Drochia si Edinet, Primariile “sugerindu-le” concurentilor electorali sa-si plaseze posterele alaturi de infractorii cautati de politie.
 15. In orasul Edinet autoritatile au cerut bani de la concurentii electorali pentru panouri publicitare.
 16. Partidele parlamentare impart constant in mod direct sau prin biserica pachete continind 1 kg de faina, 1 kg de macaroane, 1 kilogram de sare, 1 litru de ulei, iar comunistii duc votantilor acasa cite 100 de lei. Are loc, de fapt, o corupere electorala, un tirg rusinos de obtinere a voturilor.
 17. La dezbaterile de la televiziunile locale, controlate de patroni politici,  moderatorii “ii avertizeaza” pe concurentii electorali din Opozitie sa ”nu adreseze intrebari batjocoritoare sau despre trecut”, incalcindu-se, astfel, libertatea de exprimare. Se urmareste sa nu fie criticate partidele parlamentare.
 18. Candidatii PNL sint fortati in mai multe locuri sa isi scoata banerele, ele au fost rupte si in satul Radoaia, Singerei.
 19. La Singerei, ca si in alte parti, unii candidati ai partidelor parlamentare, inclusiv un deputat PD, care o sprijina pe candidata partidului la functia de primar al orasului Singerei, l-au amenintat pe candidatul PNL la functia de primar, Vasile Cereseu, cu rafuieli de tot felul, daca nu se retrage din cursa. I s-au intentat dosare penale si el isi cauta aliati politici pentru a rezista si a ramine in cursa.
 20. Valentina Mereniuc, candidat din partea PNL la functia de primar in Iscalau-Falesti, a fost presata si intimidata constant de reprezentantii partidelor parlamentare, ca sa nu candideze din partea PNL ori sa treaca la partidele parlamentare, numai sa nu fie concurent electoral al candidatilor acestor partide in localitate.
 21. Fostii conducatori PD ai Orheiului incearca, prin metode mai sofisticate, sa intimideze echipa PNL, ce candideaza la Orhei pentru oras si raion.
 22. La Isacova, Orhei, ca si pe timpul comunistilor, este manipulata populatia si se cumpara voturile: parintele Serghei, in incheierea rugaciunii de inaltare a Domnului, a spus: “Stimati crestini! Dupa cum stiti, vrem sa incepem reparatia pe dinauntru a bisericii si avem nevoie de bani. Domnul Pulbere, poate stiti, a nimerit intr-un accident si nu ne poate ajuta, iar Gheorghi Pavlovici (candidatul PD la primar) a gasit un sponsor ce a dat deja 5000 euro. Asa ca, fiti atenti pe cine votati!… Tot din partea PD sunt aduse niste sacose cu produse. Cine are nevoie, treceti in ungherasul asta si le luati!” Comentariile sint de prisos, am fost sesizati prin Internet. Presedintele PNL a fost in acest sat si a vorbit vara cu primarul comunist, trecut la PD, rugindu-l sa aiba un comportament correct cu membrii PNL din aceasta localitate.
 23. IPP, care a efectuat Barometrul de Opinie Publica, a adoptat, ca intotdeauna,  o atitudine discriminatorie fata de PNL, fiind cunoscut prin atitudinea puternic tendentioasa a autorilor sondajului fata de PNL si de presedintele partidului. Acestia nici nu au inclus PNL alaturi de alte partide in nomenclatorul formatiunilor expuse ca obiect intrebarilor adresate respondentilor, fiind incluse, in schimb, partidele PPCD, PSD si “Patriotii Moldovei”, care au avut, in alegerile din 28 noiembrie 2010, un rezultat inferior PNL.
 24. Desi Partidul Liberal public a anuntat ca e contra afisajului electoral, a bilbordurilor si posterelor, i-a obligat prin trafic de influenta, pe vinzatorii din piata de stat si din cele private ale Chisinaului sa poarte pestelci-sortulete cu afisaj electoral, cu apelul de a fi votat actualul primar.
 25. In disperare de cauza, probabil, dupa retragerea lui Victor Bodiu din cursa pentru Primaria Municipiului Chisinau, premierul Filat, alias presedintele PLDM, in loc sa serveasca drept model de respectare a legii, dupa ce a incaput intr-o inalta functie publica, semneaza scrisori trimise cetatenilor pe adresele de la domiciliu, multumindu-le, in mod abuziv, oamenilor pentru vot, neavind de unde cunoaste optiunea anterioara a votantului, incercind, insa, astfel, sa ii converteasca pe membrii, adeptii si simpatizantii altor partide sa voteze pentru partidul sau, parasit de piesele grele, ce au stat la constituire. Astfel, Filat ofera un exemplu ilegal de folosire a potentialului si resurselor administrative, aparind un mare semn de intrebare “de unde el detine Registrul a 460 mii de adrese ale cetatenilor?”
 26. Filat si Lupu violeaza viata privata a cetateanului, telefonindu-i in mod impertinent acasa si solicitindu-i, prin vocea robotului cinic, rece si enervant, votul pentru candidatii partidului.
 27. In plina strada, tineri cu simbolurile PLDM, pe 2 iunie, impart fluturasi de tipul flaer, cu indemnul de a vota echipa PLDM pentru CMC, insa, pe fluturas lipsesc datele prevazute de lege privind data tiparirii, tipografia si tirajul, iar pe verso scrie ca detinatorul poate beneficia de o oferta de 200 de lei la Open Aer Party – “Primul vot impreuna”, organizat de concurentul electoral PLDM, care va avea loc pe str.Mihai Sadoveanu, 42/6 MEGAPOLIS MALL, pe data 03.06.2011, de la orele 21.00 pina pe 04.06.2011, orele 2.00, intrindu-se in “ziua tacerii”. Din comunicarea telefonica cu un angajat al MEGAPOLIS MALL, s-a inteles ca detinatorii flaerului pot beneficia de bauturi racoritoare si alcoolice in suma de 200 de lei, acesta “fiind un cadou” din partea concurentului electoral PLDM, care are contract cu MEGAPOLIS MALL, ce a si achitat aceste cadouri. Angajata nu a precizat care e suma contractului si pentru cite personae sint preconizate “cadourile electorale”.
 28. Deputatul PL Valeriu Munteanu, fost primar al s.Floreni, r.Anenii Noi, împreună cu Golban Mihai, candidat din partea PL la funcţia de primar din aceeaşi localitate şi cu reprezentantul PLDM din Floreni, Veaceslav Tulba, au scos, în mod abuziv, banerul PNL, cu imaginea candidatului PNL Alexandru David, candidat la funcţia de primar în acelaşi sat, de pe faţada construcţiei, proprietate privată, pentru a carui plasare exista acceptul proprietarului Chirilenco Nicolae.
 29. Reprezentanti din conducerea raionului Straseni au exercitat presiuni asupra candidatilor din partea PNL la functia de primar si consilieri, incercind sa ii impiedice sa candideze din partea PNL.
 30. In aceeaşi localitate, deputatul PL, împreună cu preotul paroh Viorel Rusu, care nu dă ascultare poziţiei bisericii de neimplicare în campania electorală a feţelor bisericeşti, fac presiuni neloiale în raport cu concurenţii electorali.
 31. In seara de 2 iunie, preotul paroh Viorel Rusu i-a presat direct pe credinciosi sa nu-l voteze pe candidatul PNL David Alexandru, dupa care a fost bruscat de cetateni, apoi el a mers pe strada si a zmuls cu propria mina afisajul PNL.
 32. Cind a avut intentia sa candideze la Chircani-Cahul, pe lista  PNL preotul paroh Grigore Marin, Biserica nu i-a permis si cetateanul nu si-a exercitat dreptul constitutional (de a alege) si de a fi ales.
 33. Angela Suru, candidat la functia de consilier orasenesc din partea PNL la Cahul, este intimidata constant de conducerea PD a scolii primare “A.Mateevici” , incercindu-i-se a se incrimina diferite incalcari imaginare.
 34. Presiuni ilegale se constată şi în cazul altor candidaţi la funcţia de primar din partea PNL în raionul Anenii Noi, cum ar fi şantajarea adepţilor PNL, şantajarea agenţilor economici şi a proprietarilor de imobile pe care este plasată publicitatea PNL, încercarea de a-i corupe pe candidaţii PNL cerindu-le sa-si retraga candidaturile acolo unde au şansa sa cîştige.
 35. In timpul difuzarii materialelor si incleierii afiselor in satul Cucoara-Cahul, un functionar din Primarie a incercat a le interzice candidatilor PNL in alegerile locale sa informeze populatia, pe motiv ca “PNL nu are lista depusa acolo si nu ar avea dreptul de a incleia pe panoul “ei” afise PNL. Candidatii PNL au informat-o pe “nestiutoarea” Codului electoral ca PNL este inscris in cursa electorala, are lista de candidati pentru consilieri raionali, si panoul trebuie sa fie la dispozitia tuturor concurentilor electorali.
 36. Membrii PD umbla la Cahul prin sate si prin curtile candidatilor PNL si ii batjocoresc, folosind un vocabular vulgar, cerindu-la socoteala “de ce si-au inaintat cadidaturile”, “de ce vor sa le fure voturile”. Iar unii dintre ei de la PD, PLDM, care detin si functii de “mari sefi”, in fiecare zi ii cheama pe membrii PNL “la sapuneala”, cautindu-le nod in papura la orice pas – cu motiv si fara –  suferind si copiii acestora, daca sunt in scoala.
 37. In unele raioane, angajati ai serviciilor desconcentrate, candidati pe listele PNL, au fost somati sa se retraga de pe liste, in caz contrar, urmind sa fie concediati si nelasati sa uite ca au copii – e cazul intreprinderii gen “Moldtelecom”. Problema a fost remediata in cadrul unui dialog amiabil cu seful intreprinderii.
 38. La Andrusul de Sus-Cahul, candidatii PNL lipeau afise, pe care reprezentantii PLDM le rupeau imediat in semn de sfidare, in mod obraznic si straniu – nici pedepsiti! de politie.
 39. Agentia de informatii “Infotag” a refuzat, dupa ce, initial, a acceptat si solicitantul a platit, sa accepte desfasurarea unei conferinte de presa pe data de 3 iunie 2011, pe care o fundatie-ong de aparare a drepturilor omului a intentionat sa o organizeze in legatura cu multiplele cazuri de incalcare a drepturilor omului, conferinta pe care membrul PNL, Iulia Deleu, presedintele fundatiei respective, candidat pentru functia de consilieri municipali, a organizat-o la agentia Info-prim, impreuna cu conducerea PNL, care a aratat abuzurile la care s-au dedcat partidele din coalitia de guvernamint in aceasta campanie electorala.

 

Staf-ul Partidului National Liberal

Chisinau, 3 iunie 2011

 

Loading Facebook Comments ...

24 Comments

Add a Comment
 1. IAR PARTIDUL RUSO-COMUNIST ESTE ALIATUL DVS. IN ACESTE ALEGERI? CACI DE EL NU SPUNETI NIMIC!

 2. postul de radio “EUROPA LIBERA” despre Transnistria:
  17 Decembrie 2010:
  http://www.europalibera.org/content/article/2251409.html

  Ilie Ilaşcu:
  „Replica Chişinăului nu va fi niciodată acea dorită de întreaga populaţie. Pentru că o mare parte, în toate partidele aşa-zise democratice sunt infiltraţi „oamenii sistemului”. Nu cred că trebuie să mai lămuresc cuiva ce înseamnă „oameni ai sistemului” – oameni ai trecutului, oameni cu viziuni pro estice, în toate partidele.

  Eu am anlizat toate listele electorale, care sunt acuma,
  şi în toate în primii 10-15 sunt câte
  cinci-şase-şapte oameni ai sistemului.
  Şi care lucrează ca picătura chinezeasă întotdeauna.

  De aceea, ruşii şi-au implantat oamenii aceştea acolo demult. Ei sunt unii câte 20 de anii, alţii câte 10 ani, alţii cinci ani, vin noi, se schimbă. De aceea nu va face nimic, pentru că, nu-l cunosc pe domnul Osipov, dar de la bun început, de cum a venit la putere, domnul Osipov ce a făcut? A alergat cu jalba în proţap la Uniunea Europeană, să le scoată restricţiile de circulaţie în Europa. Ceea ce s-a şi întâmplat. Deci, nu cred că Guvernul, Preşedinţia şi Parlamentul a întreprins ceva în această perioadă de detenţie a lui / Vardanean / şi va mai întreprinde ceva.
  Nu au posibilităţi. Şi nici dorinţă nu este.”
  —————————————————————————-
  Dar eu ştiu cine sunt cei de la SIS acum. Nu zic de toţi,
  dar jumătate sunt încă din cei, vorba rusului, „staraia gvardia”.

 3. Ioan Gura de Aur

  Pentru PRELUARE

  Ilascu are dreptate referitor la toate partidele, inclusiv referitor la Pl, in afara de PNL. In privinta PNL NU AVETI DREPTATE.

  Interviul lui Chirtoaca plasati-l pe cuptorul Dvs. Nu e loc aici, pe blogul contracandidatului. E suficient linkul. Nu ne mira comportamentul, pentru ca nu sinteti de bun-simt, nefiind de la PNL. Ati vazut-o pe Pavlicenco sa isi plaseze interviurile pe blogurile idolilor vostri falsi?

 4. DREPTUL LA REPLICA:
  ZIARUL DE GARDA: Nr. 327 (2 iunie 2011)
  CHIRTOACĂ: Torţionarii şi legiuitorii — complici în dosarul «7 aprilie»
  http://www.zdg.md/exclusiv/chirtoaca-tortionarii-si-legiuitorii-%E2%80%94-complici-in-dosarul-7-aprilie

 5. Pt ANDRIES

  M-am saturat sa va spun si sa va invat. Comunistii nu sint la guvernare si nu ne-au facut probleme in aceasta campanie. Cind au facut, am scris. In alegerile de la 2005, am scris 15 pagini in limba franceza despre incalcarile din raionul Donduseni pentru OSCE. Dar, AVETI O LOGICA TOTAL STRICATA, DE AIA STAM PE LOC.
  1. Daca nu avem ceva contra comunistilor, sa nu scriem nici de cei care nu incap de noi. Asa, da?
  2. Daca nu ne fac nimic astazi comunistii, trebuie sa sugem din deget, dar sa spunem ceva contra lor, „ca asa e moda”? Asa, da?

  Acum va spun eu – nu va e rusine sa nu va deosebiti de comunisti doar prin cirpa agatata de git? Aveti aceleasi abordari, nici o deosebire? Asta e democratie? Orice victorie a voastra este rusinoasa, pentru ca este nelegitima, este furata prin trafic de bunuri materiale. Imi este greata de asemenea „democrati’.

 6. Dar PNL si PCRM doar onest, nu-i asa?

 7. Pt laura

  Ati invatat sa manipulati de la patronii si idolii politici.

  Numai PNL – onesti, onest si de bun-simt.

  PCRM – nu au incotro sau sint in cirdasie cu PLDM. Azi si pe viitor. Plus ca PLDM s-a burdusit de comunistii care se inghesuie la treuca.

 8. Исламофоб Сатановский истерично требует поставить заслон Исламу в России

  Сатановский в иудейской кипе…

  Небезызвестный в России исламофоб с характерной фамилией Сатановский, который называет себя «президентом» некоего «института Ближнего Востока» заявил об опасностях, которые таит процесс исламизации России. В устах самого Евгения Сатановского это звучит, как «процесс радикализмами российских мусульман».

  По мнению исламофоба, хотя Ислам якобы и «потерпел поражение» в России, он обладает возможностью «самовосстанавливаться».

  «Вообще, в России радикальный ислам потерпел серьезное поражение, но он самовосстанавливается — вспомним «Убить дракона». Я с большой опаской смотрю на ситуацию в Кабардино-Балкарии и в Дагестане, в республиках Поволжья и в крупных российских городах», — посетовали Сатановский в интервью, опубликованном в июньском номере еврейского журнала «Лехаим», сообщает портал «Интерфакс-Религия».

  По словам исламофоба, «добившись победы» над Исламом (речь, скорее всего о ситуации в Имарате Кавказ), Россия впадает в «летаргию» и забывает о том, что «драконы возрождаются — даже если осталась чешуйка или маленький зубик».

  «В связи с этим было бы куда как осмысленно устроить своего рода «железный занавес» на определенных направлениях и по определенным группам лиц, возвращающихся в Россию из тех арабских, исламских стран, где сегодня волнения», — советует Сатановский.

  Кроме того, как считает Сатановский, необходимо наладить «серьезную фильтрацию муфтията, начать систематическую работу с исламским населением, чтобы появилась некоторая альтернатива тем настроениям, которые в Россию внедряются извне».

  «Потому что «золотая молодежь» из Северного Кавказа и Поволжья, живя на территории России, аспирантствуя в институте востоковедения, выходя на телевидение, открытым текстом говорит, что «русский проект» кончился. То есть, сегодня здесь еще Россия, а завтра будет какой-нибудь джамаат, эмират или отдельное государство», — возмущенно сетует Сатановский.

  Давая оценку ситуации на арабском Востоке, исламофоб признал, что исламисты «только приобретают».

  «Афганистан — это полный провал коалиции, союзники оттуда уходят, страна возвращается в руки талибов. Ирак — это тоже провал, оттуда также уходят коалиционные силы, и радикальный ислам — в варианте Муктады ас-Садра или Нури аль-Малики, «Аль-Каиды» или ее соперников — вот-вот выйдет на поверхность. Светские режимы рухнули в Египте и Тунисе, рушатся светские диктатуры в Ливии и Йемене. Под ударом диктатура в Сирии, под тяжелейшим прессингом монархия в Иордании», — констатировал безрадостную для врагов Ислама картину Сатановский.

  На этом фоне, объявил исламофоб, «бин Ладен — это конечно, серьезная потеря для исламистов, но отнюдь не стратегическая… Это не выигранная война и даже не выигранное сражение. Это всего лишь выигранная стычка».

 9. De ce?
  Raspunsul este mai sus in interviul lui I. Ilascu pentru radio EL.

  Revenim din nou la Legea Lustratiei.
  Acolo e radacina Raului. Daca nu a fost taiata la timp, poftim rezultatele.
  Eu as adauga la cele spuse de I. Ilascu ca problema nu consta numai si numai in „vechia garda”.
  Mai este un grup de persoane f. periculoase si care servesc regimul ocupantilor cu exces de zel.
  Sunt turnatorii si colaboratorii „simpli” ai regimului de ocupatie.
  Acestia sunt santajabili, de frica sa nu fie scosi la lumina chiar de sefii lor.
  De ce?
  In acest context, ar fi bine sa citim cartea istoricului american Larry L. Watts „Fereste-ma Doamne de prieteni” care a aparut zilele acestea in librariile din Chisinau.
  Cine sunt „prietenii” nostri? De unde vine romanofobia?
  Adevarul va iesi tot timpul la suprafata.

  aici e emisiunea cu participarea autorului:
  http://jurnaltv.md/#relatia-cu-moscova-adevaruri-dureroase-262086

 10. Stimata doamna! Va rog sa vizionati inregistrarile dezbaterilor pentru Consiliul raional Ialoveni: http://www.ialovenionline.md/index.php?option=com_content&view=article&id=1407:dezbateri-electorale-cu-candidaii-la-consiliul-raional&catid=9:stiri-locale

  Presedinta PNL fil Ialoveni nici nu stie denumirea corecta a partidului. Nici nu pomenesc cum a participat la dezbateri. Daca doriti sa conduceti tara cu asa persoane, sa am pardon.

 11. Dna Pavlicenco, intreceti toate masurile. Acestea sint insinuatii curate. Nu vreti sa recunoasteti ca ati perdut a cita oara intr-o competitie electorala pt ca lumea nu va vrea si nu va iubeste si dati vina pe partidele democrate. Sigur ca sint si nereguli, ca la noi la moldoveni peste tot. Dar sa facem din caz particular caz general e in spirit kaghebist. Asta sa nu o luati ca insinuatie. Dar stiti si singura ce vorbeste gura lumii despre Dvs. Si cu aceste critici nu intotdeauna fundamentate, ca sa nu spun, mai ca nici odata, dati tocmai apa la moara celor care pe la sapte spun despre trecutul dvs de traducator in armata sovietica de ocupatie din Cuba tot felul de lucruri.

 12. „lumea nu va vrea si nu va iubeste” Dumitru G.

  Problema Doamnei Vitalia este, ca EA va iubeste si vrea sa traiti mai bine, sa iesiti din intunericul minciunii si al sclavagismului.

 13. Pt mihai

  Nu o votati daca nu va place. Domnica Golban face ce poate, e una de bun-simt, pe lista de consilieri raionali este Mihai Chisari, national-liberal, care a revenit dupa ce si-a umplut sufletul de amar cu PL. Daca Domnica a avut emotii, nu e nimic groaznic. Mai bine sa va ingroziti de gradul in care ati prostit lumea pina acum. Sigur, acum nu vin toti „scolitii” la PNL, cum nu au venit nici la PLDM, pina nu au simtit ca sint protejati. Insa pentru noi oamenii de la PNL sint perle, care sint curajosi si sintem impreuna intr-o situatie foarte defavorabila din cauza banditilor democrati, care preiau sau ii intrec pe banditii comunisti. Mai bine oameni cu emotii, decit tilhari si banditi. Votati-i, daca va incinta, dar sa nu va plingeti de viata.

 14. doamne … de s-ar termina mai repede alegerile acestea ca deja imi crapa capul de toate aberatiile care le debitati…am votat o sungura data cu partidul Dvs. dar bine ca nu a iesit nimic…caci acum m-am convins ca sunteti marioneta fortelor impereale….iata pe zi ce trece ma conving ca faceti jocul cuiva….pacat

 15. Patriciu(A.Marin)

  Astăzi am văzut cum se comportă comsomoliştii cînd la ei se uită şefii lor.(În faţa arcii de triumf Dodon a dat o conferinţă de presă) Domnea un control absolut asupra lor,aşa încît văzînd un fost elev de al meu între ei, acesta stătea în poziţie de drepţi, temîndu-se să scoată o vorbă,uitîndu-se cu teamă la şeful lor, cînd l-am întrebat, cum de a ajuns la ei.
  Este totuşi o diferenţă dintre bandiţii de la democrasţi faţă de bandiţii de la comunişti:Acei de la democraţi permit cel puţin mai mult libertatea de exprimare.Chear de nu vă place de PNL, în nici într-un caz NU daţi votul D-ră comuniştilor.
  Văzînd scena ceea de azi în faţa arcii de triumf am în ţeles un lucru: Dacă vine la conducere în Chişinău Dodonul,apoi vine la noi şi Armaghedonul.
  Deaceea, oricît de dezamăgiţi nu aţi fi în democraţi,participaţi la vot,votaţi alte partide afară de comunişti, altfel păzea: Dacă vine la putere Dodon,aşteaptă-te degrabă la Armaghedon.

 16. CINE SUNT, DE FAPT, ADEVARATII TERORISTI???

  Kremlinul plateste 5000 dollari pentru un act terorist in Georgia.

  ГРУЗИЯ. Москва платит наличными за теракты в Грузии. Такса 5000 баксов

  Около 5 тысяч долларов предлагали сотрудники российских спецслужб обвиняемой в терроризме Тамиле Бения за организацию взрыва на территории Грузии.

  МВД распространило кадры с признательными показаниями задержанной. Бения заявляет, что с офицерами ФСБ ее свел известный абхазский бизнесмен Вальмер Бутба.

  Министерство также опубликовало фотографию одного из сотрудников российских спецслужб — Игоря Власова. Напомню, МВД накануне заявило о предотвращении очередного террористического акта в стране.

  В результате оперативных мероприятий задержаны двое жителей Гальского района Абхазии — Абесалом Чхетия и Тамила Бения.

  У них было изъято взрывное устройство. Министерство ранее уже заявляло о предотвращении нескольких терактов. В деле о подготовке тех взрывов также фигурировали офицеры ФСБ России.

 17. ГРУЗИЯ. Супруг Бурджанадзе сбег в Армению

  Муж бывшего спикера парламента Грузии Нино Бурджанадзе, экс-замминистра МВД Грзуии Бадри Бицадзе скрывается в Армении, пишет 3 июня грузинское издание «Резонанси».

  Подробностей издание не приводит, однако, ссылаясь на собственные источники, отмечает, что Бицадзе покинул Грузию еще в воскресенье.

  Напомним, Бицадзе обвинили в подготовке вооруженного сопротивления властям и организации массовых беспорядков. Ранее МВД Грузии распространило запись разговора оппозиционеров, где они обсуждают тактику борьбы с полицией. Однако с 26 мая о местонахождении Бицадзе не было известно (ходили слухи, что он бежал из страны).

  Бицадзе грозит заключение на срок от четырех до семи лет за создание отрядов для сопротивления полиции.

  Сама лидер радикалов Нино Бурджанадзе не подтверждает, но и не опровергает информацию о том, что ее муж скрывается в Армении.

 18. голосуй – неголосуй, всё равно получишь … ПэНэЛэ … 😀

 19. ACT TERORIST IN GEORGIA…

  ГРУЗИЯ. Взрыв в Цхинвали: есть погибший и раненые

  В Цхинвали произошел взрыв, сообщает местное агентство «Рес» со ссылкой на оперативную часть марионеточного МВД. О причинах взрыва ничего не сообщается.

  Сначала сообщалось о ранении двух человек — Константина Чочиева и Владимира Хачирова, оба – 1974 года рождения. По информации из республиканской соматической больницы, в настоящее время врачи борются за жизнь пострадавших.

  Состояние Хачирова оценивали как крайне тяжелое. Позже «Интерфакс» сообщил, что он скончался от ранений, однако агентству стало известно еще об одном раненом — это Альберт Бестаев.

  Компетентные органы ведут расследование, в настоящее время идет опрос очевидцев происшествия. Согласно неофициальным данным, которыми поделился РИА «Новости», взорвалась боевая граната. Однако по какой причине это произошло, тоже пока неизвестно.

 20. Sint ingrozita, dna Pavlicenco! De ce, de ce, de ce?! Mine veti culege roadele gustoase ale semanturilor pe care le-ati facut in acesti ani de ura rautacioasa, de comportament miselesc. D-voastra veti fi una din vinovatii de ceia ce se va intimpla daca va fi mine caderea democratiei. Daca se va intimpla asa atunci sinteti o tradatoare si provocatoare pe linga care Rosca e un prunc. Sint infiorata cind ma gindesc la ziua de mine. Inima imi tremura ca la un epuras speriat. Ma gandesc si ma rog – Doamne mare si sfinte, ajuta pe moldoveni si deschide-le ochii, trimite-i la alegeri si indreapta-i pe calea ce-a buna, tine-i departe de scoprii kaghebiste, de comunisti, de tradatori, de vinduti, de cei ce poarta in suflet hain interese straine!!!

 21. Pt berenice

  Va raspund doar pt ca ma respect. Pt noi Chirtoaca si Ghimpu nu sint oamenii drept cine se dau. Nu ii identificam cu interesul national. Punct. Nu facem parte din multimea manipulata.

 22. Berenice aveti perfecta dreptate :nu ca face jocul cuiva,dar exact al COMICILOR

 23. PNL lupta impreuna cu bolsevicii contra AIE? Sa fie dna Paclicenco o soparla kgb-ista?

 24. Halal de asa ”unionista”!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *