3.Demitizarea sau Cum isi atribuie “liberalul” Chirtoaca merite straine

 1. Postam aici ultima parte, a treia, a realizarilor false ale lui Chirtoaca. Dupa ce am mai citit comentarii si la aceasta postare, am ajuns la concluzia ca reusesc „de minune”, la noi, fariseismul si minciuna. Oamenii nici nu vor sa stie adevarul. Vai de capul celor pe care si un Chirtoaca i-a zombificat. Eu am scris toate acestea aici si urmeaza, in fiecare zi, din saptamina viitoare, cite un articol despre modul de administrare a orasului, facut de mine, cu al meu cap si cu a mea pricepere, ca sa va demonstrez ca nu sintem toti zombificati si sa nu creada gasca de la PL ca toti sint timpiti, asa cum le-ar place sa creada. Sint si oameni care nu au terminat scoala „cu spravka”, avind nota „2” la unele obiecte, sint oameni care au fost medaliati si au grad stiintific, muncind si stiind sa judece, sa studieze, sa invete, sa aiba caracter si fermitate decizionala, oameni care le poate deschide oamenilor ochii. Nu ca cei care isi fac mereu cariera prin minciuna si fariseism…
 2. 32. Asigurarea stabilitatiii furnizarii apei si caldurii, inceperea sezonului de incalzire cu achitarea integrala a platilor pentru anul precedent, pentru prima data dupa 20 de ani.

Iarasi, aici e un POPULISM urit de tot. Mereu s-a achitat totul, in caz contrar, nu se deschidea sezonul.

33.Achitarea datoriilor acumulate in perioada anilor 2000 – 2007 ale regiilor, societatilor pe actiuni si a intreprinderilor municipale, in suma totala de 700 milioane lei (inclusiv: 500 milioane lei – diferenta de tarif la agentul termic, 200 milioane lei – datorii creditoare).

E una si aceeasi – 500 si 200 -, insa asta a fost aiureala lui Chirtoaca, pentru ca a incalcat o gramada de legi si a facut un transfer de 700 milioane. Primaria nu avea contract cu Termocom-ul, il aveau asociatiile de locatari, Chirtoaca a platit si pentru bogati si pentru saraci, el trebuie pedepsit, nu sa se laude cu asta. El si-a asumat pe propria raspundere si ilegal aceasta datorie.

34.Finantarea proiectelor si lucrarilor realizate fara acoperire financiara integrala anterior alegerilor din anul 2007: constructia bd.Pan Halipa (11 mln lei), memorialul “Feciorii Patriei” (5 mln lei), reconstructia str.Independentei (4 mln lei).

Si fostul interimar Vasile Ursu, ex-adept al lui Urechean, apoi adept al lui Voronin, a fost populist si a lucrat fara acoperire financiara, numai ca el a facut o gafa de 20 milioane, iar Chirtoaca – de 700 milioane. Chirtoaca vorbeste de niste proiecte realizate. Sint vorbe goale. El este vinovat ca nici nu a incercat, nu ca sa insiste sa rezolve unele probleme. El are o viziune sovietica asupra a ceea ce inseamna administratia publica locala, pentru ca nu e cea de a stabili strategii si politici de dezvoltare, ci de a imparti autorizatii si asistenta social ilegala sau de a stabili restrictii, terminind cu lipsa de proiecte pentru probleme foarte grave.

35.Crearea a circa 10000 noi locuri de munca, ca urmare a finalizarii constructiei şi darii in exploatare a mai multor obiective de menire social–culturala.

Un alt populism – si care e aici meritul lui Chirtoaca?

36.Procurarea de utilaj radiologic pentru institutiile medicale, circa10 seturi (pentru prima data dupa 1991).

Toate aceste institutii pot fi modernizate in alt mod, daca ar fi reduse coruptia si evaziunea fiscala, ar fi bani pentru dotarea sferei sociale. In general, APL este responsabil de intretinerea edificiilor, cit priveste dotarea cu medicamente si aparataj – este competenta Casa nationala de asigurari in medicina. Deci, fiecare persoana-contribuabil si persoana juridica achita bani si acesti bani trebuie utilizati eficient si transparent. Nu are de ce Chirtoaca sa isi depaseasca atributiile si sa procure, de dragul PR si populismului, acolo unde e competenta statului.

37.Demararea celui mai amplu program de constructie a apeductelor si canalizarii in municipiul Chisinau (10 milioane $).

Acesta e meritul SA Apa-Canal, serviciu care trebuie concesionat, ca sa nu cheltuie bani de la buget.

38.Completarea cu circa 900 ha a rezervei funciare a primariei.

Dar stie cineva cite hectare are in total Primaria? Unde sint terenurile si care e suprafata lor totala, adica 900 ha – din cit?

39.Inventarierea spatiilor verzi, fiind identificate inca circa 60 hectare de spatii verzi publice.

Era bine daca se spunea si cite sint in total si nu e prea clar de ce nu se spune.

40.Autorizarea investitiilor in ramura constructiilor in anii 2007 – 2011 in valoare totala de circa 8 miliarde lei si receptionarea finala de obiective in valoare de 7,5 miliarde lei;

Si – care e meritul aici al lui Chirtoaca? Si casa lui Voronin, construita de Metalmarket, o fi meritul lui Chirtoaca? Dar daca a vazut primarul ca e ceva ilegal, a trebuit sa conteste. De ce nu a facut-o?

41.Reparatia integrala a circa 7 strazi in oras si suburbii pe parcursul a 4 ani, inclusiv strazile: Gheorghe Asachi, Trandafirilor, Alba Iulia, Lech Kaczynski, cu amenajarea parcarilor stradale.

In patru ani – patru strazi. Unde ajungem cu asemenea ritm? Nu mai spunem de calitate.

42.Realizarea de investitii capitale: apeducte, canalizare, gazoducte in oras si suburbii cu o lungime totala de peste 100 de km.

Parca s-a laudat odata la punctul 37, nu?

43.Reconstructia apeductelor din str. Putna -1 km, str. Florilor – 1,6 km, comuna Bubuieci – 4 km (cel vechi fiind in stare deteriorata din 1973), constructia si reabilitarea a circa 20 km apeduct si canalizare (bd. Moscovei, str. Industriala).

Parca s-a laudat odata la punctele 37 si 42 – nu?

44.Alocarea lotului de pamant pentru Grupul Italian si a actelor necesare in vedereaconstructiei fabricii de prelucrare a deşeurilor solide.

S-a facut fara licitatie publica, poate veneau altii, mai buni?

45.Obtinerea de finantare externa de la Comisia Europeana in suma de circa 4 milioane euro in domeniile eficientei energetice, a canalizarii pluviale, schimburilor de experienta etc.

Nu le pare mistificatorilor ca aceasta cifra e dublata?

46.Continuarea programului de renovare a institutiilor din domeniul educatiei – circa 100 milioane lei timp de 4 ani, redeschiderea gradinitiei nr. 37.

Am putea compara daca am cunoaste cit s-a propus si cit s-a facut.

47.Acordarea anuala pentru 7000 copii din familiile social vulnerabile a unui ajutor de 500 lei pentru pregatirea catre noul an şcolar.

Asta a fost mereu, pe parcursul a 20 de ani. Si care e meritul lui Chirtoaca?

48.Sustinerea claselor cu profil estetic, centrelor extra – scolare si a scolilor sportive.

Asta a fost intotdeauna.

49.Continuarea programului de renovare in cadrul institutiilor medicale: deschiderea centrului municipal de hemodializa (inchis circa 8 ani in urma), inaugurarea sectiei de nefrologie la spitalul “Sfanta Treime”, renovarea maternitatii municipale nr.2 (n-a fost reparata de 25 de ani), renovarea departamentului de urgenta si a trei Sali de operatii la “Spitalul Valentin Ignatenco” (dupa 20 de ani), renoarea salii de nastere si de reanimare la spitalul clinic municipal nr.1 dupa 10 ani, repararea acoperisurilor institutiilor medicale din cadrul AMT Buiucani, inlocuirea geamurilor si partial a usilor in cadrul Centrului stomatologic pentru copii.

Este si nu prea este meritul lui Chirtoaca, pentru ca aceste obiective nu au figurat in programul sau electoral – probabil, nici nu avea habar de ele, cind a devenit primar,s-au intimplat haotic, au survenit in afara programelor aprobate – pe termen lung sau scurt – si, acum, si le lipeste ca realizari.

50.Continuarea programului de procurare a utilajului medical: aparate radiologice, de anesteziere si ventilatoare (aparatele actuale au varsta de 20 de ani).

Si aici este o repetare, s-a spus intr-un alt punct.

51.Asigurarea a 60% din pacientii cu diabet zaharat cu insulina si a 40% din pacienti glucometre si teste (3500 si respective 200000), protezarea dentara gratuita pentru 540 persoane/anual,

Alimentarea gratuita a copiilor in primul an de viata – 650 copii/anual – se repeta si intr-un alt punct si nu e nimic nou.

52.Mentinerea fondului locativ, reabilitarea acoperişurilor, prin efectuarea reparatiilor curente: circa 650 000 m2, inlocuirea a 2500 usi de la intrare in bloc, renovarea a 80 de platourilor de acumulare a deşeurilor.

Aici e o mare spalare de bani, acesti bani la buget ar trebui folositi pt altceva.

53.4000 m retele ingineresti; derularea, incepand cu anul 2009, a programului de reabilitare a lifturilor, peste 700 – reparate;

Intotdeauna asa a fost, nu e nimic nou.

54.Inventarierea controarelor de apa rece si apa calda in circa 100 000 apatamente si reducerea diferentei de volum a consumului de apa;

Este activitatea Apa-Canal.

55.Demararea incepand cu anul 2010 a programului de inlocuire a containerelor de acumulare a deseurilorde tip sovietic pe containere de tip european (1800 unitati );

Nu este adevarat – acest lucru a inceput inca pe timpul lui Urechean.

56.Amenajarea a trei lacuri şi plaje dupa o perioada de 25 de ani in care nu au fost efectuate astfel de lucrari in parcurile: „La Izvor”, „Valea Trandafirilor”, „Rascani”.

Au aparut aceste plaje dupa venirea lui Chirtoaca la Primarie? Au fost cumva concursuri de achizitie publica pentru aceste lucrari de amenajare invocate? Nimeni nici nu a auzit de asa ceva. Nu cumva Haruta il duce de nas pe Chirtoaca si asta, de tinar fiinf obosit, lasa totul la cheremul sefului spatiilor verzi, unde – spune lumea – banii nu sint spalati deloc rau?

57.Realizarea primelor etape de reforme in cadrul S.A. “Apa canal”, S.A. “Termocom”, “Regia Transport Electric”, “Parcul Urban de Autobuze” etc pentru depasirea situatiilor de criza.

Nimic nu a facut. Este o minciuna. Termocom – cum a primit subventii, asa le si primeste in continuare.

58.Alocarea terenului pentru constructia adapostului pentru caini maidanezi.

Aici s-a proslavit cu uciderea ciinilor, iar cu terenul sta totul pe loc. Despre maidanezi am scris si am spus o gramada de treburi. Nici acum nu au loc miscari. Problema maidanezilor nu se rezolva din cauza coruptiei si a faptului ca nu se aplica oportunitatea Parteneriatului public privat in problemele orasului, inclusiv a maidanezilor.

59.Imbunatatirea dotarilor de activitate a statiilor de salvaredin mun. Chisinau.

Nu e nici o realizare la mijloc – asa cum a fost asa si este.

60.Acordarea de ajutoare materiale pentru invalizi gr. I, II, veterani, invalizi si vaduve de razboi (al II-lea mondial, Afganistan, de pe Nistru), invalizi si vaduve ca urmare a castastrofei de la Cernobal, copii orfani cl.IX, X, XII, deportati, personae siguratice – in total pentru 30581 persoane, ajutoarele fiind in valoare 350 – 500- 600 lei, anual.

Asa a fost, este si va fi.

61.Compensatii pentru 740 persoane cu handicap locomotor 400 lei / anual pentru procurarea de combustibil.

Desigur – decit nimic. Dar nu strica si “noile” troleibuze sa se foloseasca – spre binele persoanelor cu handicap – de oportunitatea tehnologica pe care o are implicit.

62.Inaugurarea pietii avicole din mun. Chisinau ( investiti in valoare de peste12 milioane lei).

Prietenul cuiva de la Piata centrala a utilizat 12 milioane de lei fara licitatie publica, aici trebuie sa cerceteze lucrurile Procuratura.

63.Adoptarea a circa 2000 de decizii de catre Consiliul municipal Chisinau.

Vai – ce realizare – era cazul oare sa doarma in cabinet chiar toata ziua, nu numai de dimineata, si sa nu adopte nimic? Chestia cu dormitul o stiu cu totii, inclusiv secretara si lumea ride, dar asta e – ca mai nesomnoros candidat, probabil, inca nu a aparut.

64.Lansarea serviciului on-line de verificare a listelor electorale, cu sustinerea Fundatiei Soros Moldova.

O fi un lucru bun, insa oamenii inca nu sint incurajati public sa mearga.

65.Construirea dupa 351 de ani a primului sediu al primariei, a centrului de sanatate si a postului de politie in comuna Cruzesti.

Acest punct este competenta autoritatilor locale Cruzesti, si nu a Primariei Chisinau. Dar cind nu ai cu ce te lauda, imprumuti de la suburbii.

66.Construirea unei noi scoli-gradinita in comuna Stauceni, prima dupa anul 2003.

Nu este competenta Primariei Chisinau, dar si mai haios e ca acolo a cistigat Primaria un comunist, care s elauda ca el a construit, fara sa stie ca isi disputa “meritul” si Chirtoaca.

67.Finalizarea constructiilor din str.Alba Iulia 191 si urmatoarele, incepute in anii 90 şi inghetate in perioada ultimilor 15 ani; (cooperativele de constructii 207, 209).

Si aici – care e meritul lui Chirtoaca, daca lumea a platit bani si s-au construit apartamente, pentru care statul nu-i poate ajuta deloc. Asta e ca atunci cind Chirtoaca a mers sa-si faca imagine, in mod obraznic, la un bloc de locuit la Durlesti, construit de candidatul gospodar PNL la functia de Primar – lucru chiar urit de tot.

CONCLUZIA: ASTA E SCHIMBAREA PINA LA CAPAT? E doar CAPATUL, caci SCHIMBAREA nu se vede. In general, Chirtoaca nu a facut reforme, nu e omul reformelor, nu e hotarit, se teme sa ia decizii si nu a lansat nici o initiativa. Nimic liberal in el. E trist, dar adevarat.

 

Loading Facebook Comments ...

84 Comments

Add a Comment
 1. Multumim ca ne-ati adus la cunostinta aceasta analiza, doamna Pavlicenco, aceste lucruri sunt bine de stiut, dar in cele din urma alegerile din Chisinau se reduc la confruntarea dintre Chirtoaca si Dodon (cu repercusiuni ulterioare asupra politicii moldovenesti, in general).

  In turul 2, totusi, ori nu mergeti la vot ori votati pe unul dintre candidatii mentionati ca sa nu iasa celalalt. Dumneavoastra ce ati face?

 2. GÎNDIŢI-VĂ
  Oare chiar nici membrii PNL nu înţeleg că conştient sau inconştient sunt din aceiaş parte a baricadei lupte politice cu partidul lui Lenin, cu secera şi ciocanu!?
  Conştientizaţi că urmaşilor voştri le va fi ruşine de voi, cum le este ruşine şi urmaşilor celor necărturari care împreună cu partidul lui Lenin în 1940/41 şi 1945/49 au deportat şi au dărîmat bisericile
  GÎNDIŢI-VĂ

 3. Siberiacul,
  FSB, FSB, pricepi?

  Ma mira faptul ca Pavlicenco, care se pretinde liberala, bate constant si metodic in liberali, liberali-democrati…La adresa PD nu am mai vazut nici o critica. De comunisti am si uitat…

  Ma pune pe ganduri…

  Sa va fie clar – nu sunt adeptul nici unuia dintre sus-mentionatele, dar chiar aberati!

  Dna Pavlicenco, rusinica!!!

 4. Patriciu(A.Marin)

  pentru Liviu:
  Pentru candidatţii la fotoliul de primar mai merge,pentru PL în consiliul municipal – NU!
  Este nevoie de oameni cu verticalitate curaj şi demnitate,aşa ceva se găseşte cu mult mai mult la PNL decît la PL,PLD ori PD.
  Aşi dori să face-ţi un calcul simplu dacă vă daţi votul pentru alt partid de pe eşchierul democratic decît PNL.
  Pentrtu asta uitaţi-vă cine se află mai jos decît locul 10 pe listele acestor partide şi comparaţi valoarea acestor persoane cu valoarea d-nei Vitalia , ce e prima pe listele PNL.
  Ştiţi probabil încă de la d-l Donică că deşi democraţii cu comuniştii sunt mari inamici ideologici,cînd vine ocazia de împărţit domeniile şi locurile din oraş unde se poate de obţinut chlipir uşor,aceşti inamici se înţeleg destul de bine.
  Acei ce se vor afla pe listele PDL,PL,PD vor fi mult mai interesaţi a ţine acoperiş „afacerilor” dubioase decît primii candidaţi de pe lista PNL.Pentru oricine care cît decît pricepe democraţia,e lucru ştiut că hoţiile se fac mult mai greu unde este transparenţă.Pot oare fi mai interesaţi în transparenţă candidaţii de pe listele comunisto-democrate sau cei ce vor fi pe listele PNL?
  Sper ca Dumnezeu să vă lumineze mintea şi să faceţi alegerea înţeleaptă şi corectă de la care au de cîştigat majoritattea alegătorilor,nu numai acei ce au de ţinut „crîşa” şi mai departe.

 5. Sefu’, ramane de vazut ce pozitie va avea doamna Pavlicenco cand meciul electoral se va disputa intre Dodon si Chirtoaca. Membrii AIE, cu toate defectele vizibile si mai putin vizibile macar sunt orientati spre vest (in mai mare masura decat a fost vreodata RM), au un discurs civilizat cu Romania, in curand vom avea o sedinta comuna intre guvernele de la Chisinau si Bucuresti, lucru irealizabil cu PCRM la putere. Alternativa e spatiul comun cu „democratii” gen Kazahstan, Belarus si Rusia. Asta va pandeste!

 6. Membrilor PNL – oare chiar nu conştientizaţi că partidul vostru este aliatul PCRM (Voronin) şi PPCD (Roşca)!? Doar sunt şi membri PNL care GÎNDESC, de pildă Dna Can!

 7. Multumesc pentru sfat, domnule Patriciu(A.Marin). Eu nu sunt in masura sa votez in Republica Moldova, deoarece nu sunt cetatean al acestui stat. Sunt din Iasi, cetatean roman, dar ma intereseaza scena politica de la Chisinau si societatea moldoveneasca. Sper ca nu deranjez pe nimeni din stanga Prutului pentru ca imi dau cu parerea.

 8. Pt Liviu

  Plec peste hotare pentru turul doi. Cind un vicepresedinte al nostru i-a spus lui Ghimpu – haideti, sa vedem, ce facem, poate facem un bloc PL-PNL, pt locale, stiati ce i-a raspuns?- va spun: „nu participati la alegeri”, adica membrii PNL au fost alaturi de noi patru ani si acum sa nu participam la alegeri, sa nu le dam sansa sa isi incerce puterile spre binele societatii. Cu asta am spus totul. Pt mine gruparile de hoti nu au culoare. Nu votez comunistii, este clar. Dar nici nu voi contribui la perpetuarea obraznicaturilor. Am dreptul si eu la o nondecizie. Sa isi bata capul de propria grupare cine are de batut capul. Nu datorez nimanui nimic pentru ca nu vad diferenta, pentru ca aroganta ma deprima si pentru ca presa isi bate joc de PNL. Eu voi protesta in felul meu.

 9. Patriciu(A.Marin)

  Sibereacule, am fost în PPCD. PPCD e o aşa o şcoală, am înţeles eu acolo, că cu cît pleci mai repede de acolo, dai dovadă că ai prins la minte. Aflîndu-mă în PNL, am înţeles alta: Cu cît vii mai repede în PNL, înseamnă că ai prins la minte. Ia răspunde, te rog, de ce ar fi periculos pentru forţele democratice 1 -2 consilieri de la PNL ?

 10. Sunt zguduita!!! Rusinea ma doboara. Cred ca dna Pavlicenco, ati intrecut toate limitele cumsecadeniei, bunului-simt si buna-cresterii cu aceste critici paranoice la adresa celor care in sfirsit au adus cu ei o raza de speranta, de incredere. Voi propune la urmatoare sedinta a diasporei in Franta sa venim cu toti cu o scrisoare deschisa catre presedintele Basescu sa va retraga acia medalie cu care va laudati. Ati primit-o dintro gresala! Sinteti o antinationala inteverata! Vom veni cu cererea si catre ambasada romana din Paris. Noi avem o comunitate activa si treaza la minte aici.

 11. Patriciu(A.Marin)

  Pentru berenice:

  Ştiţi cine sunt acei ce favorizeză revenirea comuniştilor înapoi la putere? Democraţii care mimează reforme, nu sunt consecvenţi în calea pe care zic că au ales-o, bat pasul pe loc sub pretextul că nu au destule împuterniciri pentru a realiza reformele promise (vezi reformele în justiţie, procuratură, MAI etc.), adică toarnă apă la moara comuniştilor. Pe alegătorul simplu nu-l interesează culoarea politică a celor ce îl hoţesc, aşa că dacă cu hoţii se ocupă oameni ce îşi zic democraţi,ei contribuie serios la pierderea încrederii cetăţeanului faţăde factorii puterii.

  Înainte de a scrie ce aţi scris despre dna Vitalia, gîndiţi-vă bine, a făcut dl Chirtoacă totul ce depinde de domnia sa pentru a realiza cele promise? Crede-ţi sincer că, dacă în consiliul municipal ar nimeri şi consilieri de la PNL, dl Chirtoacă ar avea de suferit din această cauză, sau poate aceşti consilieri îl vor ajuta să realizeze mai uşor promisiunile sale electorale?

 12. Dlui A. Marin
  – Dtale conştientizezi care este rezultatul poziţionării PNL şi cu cine sunteţi!? Repet „Membrilor PNL – oare chiar nu conştientizaţi că partidul vostru este aliatul PCRM (Voronin) şi PPCD (Roşca)!?”
  – A-ţi fost la Roşca şi a-ţi ponegrit politicienii şi intelectualii progresivi (A. Moşanu M.Druc, V.Matei …Gr.Vieru…) şi acuma „a-ţi prins la minte” şi ponegriţi pe Chirtoacă în folosul comunistului-burghez Dodon!!!
  – Am devenit „siberiac” pentru că unii „cu minte” au colaborat cu comuniştii şi au deportat părinţii mei în Siberia (împreună cu alte zeci de mii de basarabeni)

  P/u Dna Berenice
  Sunteţi o Dnă Bravo. A-ţi propus o idee bună!
  Într-un fel tot sunteţi deportată („binevol” din cauza sărăciei din RM) de către comunişti susţinuţi de unele partide, care se numesc „anticomuniste”.

 13. Este lupta electorala intre mai multi candidati atat pentru primar cat si pentru consilieri, nu doar intre Chirtoaca si Dodon.
  In luptele electorale se „dau pumni”, „se dau picioare” adversarilor, dar se vine si cu programe proprii de guvernare.
  Chirtoaca este criticat deoarece a fost primar, a fost „la vedere” si contracandidatii il ataca in punctele lui slabe. Este normal. Asa se intampla peste tot in lume, chiar si in Statele Unite.
  Un candidat puternic trebuie sa stie sa rasounda si sa demonteze criticile care-i sunt aduse. Daca nu-i in stare sa lupte pentru el in campania electorala, atunci cum va lupta pentru cei care-l aleg in timpul mandatului?Daca ar fi vorba de alegeri parlamentare, atunci sunt valabile aliantele si s-ar mai putea vorbi ca atacand un partid avantajezi pe altul.

  Cat despre retragerea „medaliei”, in primul rand este vorba de un Ordin National, iar in al doilea rand un asemenea ordin poate fi retras pentru acte contrare intereselor statului care a acordat ordinul, respectiv Romania.
  Din cate observ eu, aici este vorba doar de o campanie electorala locala dintr-o tara straina de Romania, asa cum o vrea actuala coalitie de la putere.
  Si chiar daca ar fi vorba de un oras de pe teritoriul Romaniei, pentru campaniile electorale privind administratia locala, nu se retrag Ordinele Nationale.

 14. UN EXPERT BRITANIC: Rusia nu este un stat, ci o grupare de banditi si criminali

  Британский эксперт: Россия не государство, а территория, оккупированная горсткой преступников

  Эксперт по России, глава инвестиционного фонда Hermitage Capital Уильям Браудер, объявленный чекистами «преступником» после разоблачений им чиновничьих хищений на сотни миллионов долларов в деле Магницкого, рассказал в интервью журналу «Сноб» (номер за июнь 2011) о чекистской стране:

  «В России нет государства. Это территория, оккупированная горсткой преступников. В России живет 141 миллион нормальных, работящих, щедрых, умных, порядочных людей. И 1 миллион преступников, которые все разрушают. А государства никакого нет. Россия проклята.

  Россию никто не контролирует. Ни плохие, ни хорошие. Так что и плохим там очень страшно. Там все может случиться.

  Я убеждаю людей не инвестировать теперь в Россию. В Давосе выступал Шувалов, рассказывал про инновации и модернизацию и про прекрасный стабильный инвестиционный климат, ему задавали подобострастные вопросы разные главы западных компаний, а в конце встал я и перед телекамерами и аудиторией из ста пятидесяти человек рассказал историю Сергея Магнитского. После выступления многие подошли ко мне и сказали: «Господи, нельзя инвестировать в такую страну».

  В России можно заработать, только если ты готов рисковать потерей не только денег, но и жизни. Для большинства бизнесменов это неприемлемые риски.

  Я объявлен в розыск. Хорошо, что я британский гражданин и живу за пределами России уже пять лет. Но убийцы Магнитского обвиняют меня в том же преступлении, по обвинению в котором пытали его. С теми, кто связывается с Россией, может произойти что угодно, где бы они ни были.

  Российский парламент, который никогда не беспокоило хищение двухсот тридцати миллионов долларов, никогда не беспокоила смерть Сергея Магнитского в результате пыток, забеспокоился, когда запахло визовым запретом и арестом счетов чиновников.

  Созвали экстренную сессию и решили наложить санкции на европейских парламентариев, которые проголосовали за визовый запрет. И решили отправить делегацию в Страсбург, чтобы попытаться остановить законопроект. Из этого ничего не вышло. Европейцы проголосовали «за», и я думаю, что в этом году США, Канада и европейские страны окончательно запретят въезд убийцам Магнитского и арестуют их счета.

  Мой список доходит до заместителя генерального прокурора, заместителя министра внутренних дел и Виктора Воронина, генерал-майора ФСБ, заместитель главы департамента ФСБ по экономическим преступлениям.

  Нет, ни один суд в мире не примет решение о выдаче меня России в таких обстоятельствах. Но мы-то собрали огромное количество доказательств. Мне часто угрожают. По SMS, по электронной почте, по голосовой почте.

  Нельсон Мандела считался преступником и террористом, а потом стал президентом страны. Я считаюсь самым нежелательным иностранцем в России, но, думаю, когда-нибудь я стану одним из самых желанных».

  Имя юриста Hermitage Сергея Магнитского, убитого в московской тюрьме офицерами ФСБ, благодаря Уильяму Браудеру стало известно во всем мире. Европарламент проголосовал за введение санкций против всех чекистов, которые имели отношение к преследованию юриста, а швейцарские банки арестовали их счета. В ответ русская тербанда «прокуратура» объявила Браудера в розыск, напоминает издание.

 15. Pt.Şefu.

  Da pe cine Dstră î-i numiţi liberali democraţi?
  Pe cei ce l-au votat pe Voronin la 4 aprilie 2005, sau pe cei comunişti , care au aderat la acest partid, care într-un buzunar ţine legitimaţia verde iar în altul î-l păstrează cu sfinţenie pe cel roşu, aşteptînd-uşi ceasul, sau pe cei ce merg la 9 mai la Moscova pentru a defila alături de armata ocupantă, şi în loc să sărbătorească ZIUA EUROPEI, aşa cum a făcut-o PNL în 2008 în plin regim comunist , ei agăţîndu-şi panglica armatei ocupante pompos au mers în toată ţara să se închine ostaşilor ” eliberatori”, şi trecînd pe lîngă statuia lui Lenin zîmbeau pe sub musteţe, şi la urmă pentru aşi demonstra orgoliile de altă dată, anulează decizia comuniştilor de astăzi de a instaura monumentul lui Şt. cel Mare la Făleşti şi instalează în acel loc deja sfinţit pentru Ştefan un vultur.

  În acest caz care sînt mai comunişti Dle Şefu, actualii comunişti, care fiind la conducera raionului au pus temelia monumentului lui Şt. cel Mare, sau foştii comunişti sovietici, care infiltrîndu-se în rîndurile democrţilor, venind la conducere instalează un vultur în locul lui Ştefan, mai şi invitînd reprezentanţi din România pentru a le demonstra cum ne batem noi joc de Domnitorul Moldovei.

  Mai deschideţi şi al doilea schi Dlr şefu, nu vă uitaţi la tot ce se întîmplă numai cu un singur ochi.

 16. Este criticat Chirtoacă datorită unor decizii luate în administraţie.Dar nu s-au făcut cu votul majorităţii consilierilor municipali?Deşi sunt alegeri locale,Chişinăul determină un semnal politic pentru occidentali.Nu cred că revenirea la putere a comuniştilor va însemna un imbold pentru unitatea românilor de pe cele două maluri ale Prutului.Din această perspectivă este cel puţin straniu modul de manifestare al PNL

 17. Dlui Mircea Popescu
  – Vă stimez poziţia Dstră prin aceia că analizaţi faptele, situaţiile politice.
  – Cu privire la „Cat despre retragerea “medaliei”, in primul rand este vorba de un Ordin National, iar in al doilea rand un asemenea ordin poate fi retras pentru acte contrare intereselor statului care a acordat ordinul, respectiv Romania.”
  1. Oare Dodon prin acţiunele sale politice nu aduce prejudiciu interesilor României, prin învrăjbirea cetăţenilor RM împotriva României? Oare Dodon nu este „omul Moscovei”? A-ţi scris despre relaţiile „de război” Ruso-Române.
  2. Poate avea o persoană Ordinul României, dacă ea susţine politicienii ce luptă împotriva interesilor României, cum ar fi comunistul Dodon? Toţi experţii spun că lupta pentru funcţia de Primarul Chişinăului se duce între Chirtoacă şi Dodon şi scorul o să fie aproape de 50% la 50% şi Dna V. Pavlicenco atacă, chiar ponegreşte ani la rînd pe Dorin Chirtoacă (ani la rînd, deseori prin „argumnte” nefondate şi mai agresiv ca comuniştii cu Dodon şi ca propaganda Rusiei antiChirtoacă). Prin acţiunele sale conştiente prin demagogia „proromână” Dna Pavlicenco contribuie la posibilitatea revenirii la putere nu numai a lui Dodon, dar şi a comuniştilor – care au avut numeroase „acte contrare intereselor statului ” România.

 18. Pt Patriciu (A.Marin)

  Este „periculos” sa fie 1-2-3 consilieri de la PNL in Consiliul Municipal Chisinau, ca si in Parlament, pentru ca va strica socotelile reprezentantilor partidelor acum parlamentare, ca si ale altora, de a-si face socotelile, de a fura, de a-i fura pe oameni, de a oferi servicii de protectionism. Pentru ca se stie – PNL-istii sint oameni onesti si vor chiar sa schimbe situatia, spre deosebire de demagogi si farisei.

 19. Pt berenice

  Nu vad de ce Chirtoaca ar fi „intruchiparea” fortelor nationale, cind deja si el se desolidarizeaza de colegul sau Salaru, despre care ta-a-a-are multe se mai spun, incepind cu primii ani cind lumea depunea bani la cenaclul Mateevici si pina acum, cu Air Moldova… Daca al vostru Chirtoaca e mai national si roman ca mine, de ce isi agata panglica ocupantilor sovietici in piept? Poate pt asta trebuie sa se grabeasca Basescu sa ii dea orrdin? Daca e roman Chirtoaca si in fapte, de ce nu da spatiu suficient scolilor romanesti, pentru ca ele se sufoca, iar scolile rusesti se lafaie in spatiii arhisuficiente si nimeni nu le atinge, pentru ca toti vor voturi, chiar si pe nevoile romanilor care locuiesc in centrul Chisinaului. daca este Chirtoaca roman si merita EL Ordin romanesc, nu eu, de ce nu avem macar uns erviciu de taximetrie cu statie radio romaneasca. Si multe altele, scrise exact in aceaste articole de rupere a mastilor de pe PL.

  In raspund aici si lui Patriciu: Nu vrea Chirtoaca nici un fel de reforma in Chisinau. El vrea si e pus sa mentina PL la guvernare. Cu orice pret. Stiati ca la N4, o televiziune la care am fost la dezbateri cu reprezentantul comunistilor si cu acest nerusinat Klimenko, acest Klimenko a spus ca il sprijina pe Chirtoaca? Si de ce? Pentru ca se fac afaceri, pentru ca se spala o mina pe alta in Consiliul municipal si Klimenko o duce bine-mersi sub aripa lui Chirtoaca. iata de ce se tem toti de mine in Consiliu – eu ii voi popi pe toti fariseii, hotii si mincinosii.

  Dar stiati de ce nu se adopta Legea privind Statutul Municipiului Chisinau? pentru ca NIMENI nu vrea lege ca lumea cu prevederi clare, cu raspunderi clare, prin care sa nu mai poate fura sau sa poata fura mai putin.

  Dar stiati ca linga Anenii Noi, de la o cariera, oamenii ies cu nisip, cu piatra si fiecare masina trebuie sa dea 150 de lei la controlul greutatii, daca nu da reprezentantului PL, peste citiva metri il opreste pe sofer reprezentantul din politie al PLDM si totuna il rade de acesti bani – asa colaboreaza PL cu PLDM nu doar acolo. Doamne cite mi s-a mai spus zilele acestea despre cum colaboreaza cica necomunistii ca sa se mentina si sa fure populatia si statul… Voi scrie./strong>

 20. Dlui Mihai Morteanu
  1. Poziţia PNL declarată este salutabilă şi susţinută.
  2. Poziţia Dnei V.Pavlicenco (nu aş crede că a tuturor membri PNL) nedeclarată este ca şi a comuniştilor şi propagandei Rusiei – anti PL, antiGhimpu, antiChirtoacă
  3. ŞI Dnii Ghimpu şi Chirtoacă au greşeli ca toţi oamenii, nimeni nu e sfînt, doar poate că numai Dna Pavlicenco şi Dstră sunteţi sfinţi? Dl Ghimpu prin anii de luptă politică, inclusiv cu decretele anticomuniste şi de eliberarea teritoriul ocupat de Armata Rusiei; şi Dorin Chirtoacă prin lupta anticomunistă şi că a rezistat batjocurei guvernării comuniste care i-au fabricat şi dosare penale au dovedit anticomunismul, proromânismul şi proeuropenismul lor
  4. Un politician trebuie să fie acolo unde sunt masele. Dacă un veteran de război pe data de 9 mai în locul cuvenit i-a agăţat panglica lui Chirtoacă – prin aceasta s-a schimbat poziţia lui Chirtoacă? A avut bunul simţ să nu al obijduiască. De ce umflaţi acest moment, oare n-aţi văzut că Chişinăul era roşu de la steaguri? De ce căutaţi „tei de curmei” pentru a-i ponegri!?De ce PL, Dnii Ghimpu şi Chirtoacă nu sunt susţinuţi în lupta anticomunistă, proromână, dar sunt atăcaţi mai ceva ca comuniştii şi propganda Rusiei!?
  5. Roşca la fel lupta pentru „mîinele curate” şi ponegra politicienii proromâni şi anticomunişti cu adevărat
  6. Doamne ajută să biruie forţile cu adevărat anticomuniste şi proromâne! Doamne ajută pe Dorin Chirtoacă!

 21. Pt Siberiacul

  PNL nu e cu nici un fel de farisei, hoti si mincinosi. PNL e cu PNL. Nu avem obligatii fata de nimeni. Iar fata de populatie au obligatii cei de la PUTERE. Ce fel de om cult si cu o anume cultura politica sinteti daca puneti pe seama unui partid extraparlamentar „NEIMPORTANT” – nu? – povara inactivitatii, care duce la dezamagirea populatiei si la revenirea posibila a comunistilor?

  Nu ne intereseaza nici Dodon, nici Rosca, nici Plesca, nici Laguta, Nici Buliga, nici Chirtoaca, nici Godea, nici Marcel Darie, care a fost la noi sa candideze din partea PNL la functia de Primar General, si nu am acceptat ca nu-l cunoastem. Ne intereseaza sa se incheie odata si odata cu minciuna, populismul, fariseismul, deturnarea de bani, neeripenismul, care, nefiind prezente, dezamagesc amar populatia si ii readuc pe comunisti la Putere.

  Dar stiati de ce PLDM nu mai are candidat la Primar? pentru ca Europa si Bucurestiul a spus cui trebuie ca, daca nu-l retrage pe Bodiu, se vor da publicitatii mai multe despre contrabanda de tigari si ea va inceta. Bodiu a disparut, celelalte, cum „au prosperat”, asa „prospera”. Un pachet de tigari in Transnistria costa 60 de centi, in Europa se vinde cu 1,60 euro, in Romania – 2,20 euro. Ca de unde atita banarit pentru publicitate? Dar stiati cu ce un partid a amenintat un alt partid sa isi retraga urgent candidatul? Cu facerea publica a adevarului despre 7 aprilie, care se cunoaste, dar s etine in mineca, la fel ca un as, scos numai cind e nevoie de a santaja. Sint niste frati al caror nume de familie incepe cu S….. care stiu totul, care au facut totul, la comanda se stie a cui…

  De asemenea oameni la putere aveti nevoie? daca da – atunci va compatimesc. mai ales ca va este in cot ce spune UE – ca sintem foarte corupti. Adica cei d ela Putere, nu PNL.

 22. Pt mircea.ro

  Conform legii, Chirtoaca trebuie sa atace totul ce nu e corect adoptat de Consiliu. El asta nu a facut. Va amnintiti ce facea Basescu atunci cind era Primar al Bucurestiului? Asta facea si mai organzia imediat dupa sedintele Consiliului conferinte de presa si ii critica pe cei de la PSD, cu Nasatase in frunte, care blocau orice in Consiliu. De ce Chirtoaca nu face asta? ca e comod sa faci matrapazlicuri impreuna cu aliatii, inclusiv Klimenko, inclusiv comunisti? De ce nu a atacat decizia privind mosia din centrul Chisinaului a lui Selin? Numai PNL, Donica, dupa ce a demonstrat ce s eintimpla cu spatiu pt floraria ilegala a luio Selin, au aparut bonuri de casa, s-au inchis unele la reparatii, dar nu se stie ce va fi dupa. Poate fi mai rau, ca el vrea ceva sa construiasca si nu-l mai scoti asa cum nu plateste pentru 12,7 ari in centrul Chisinaului nici 1000 lei pe an pt arenda. De ce Chirtoaca nu a atacat conditiile acestui contract, dar a tacut? Poate Selin a „picurat” cuiva vreunul viceprimar sau sef de fractiune pentru prelingiurea, in 2009, a contractului superavantajos pina in 2014, cu darea ilegala in subarenda a 93 d ebuticuri si cu incasarea a 3,5 mln pe an, cind la stat da numai 11708 lei pe an? De ce tace Chirtoaca si in privinta uzinei de deseuri, de 200 milioane, care va aduce gunoi caloric din Europa, ca sa asigure capacitatea, platita ca uzina de pe spinarea noastra? pentru ca italienii l-au plimbat pe Grozavu, pe Odobescu, pe altii prin Italia ca sa ii corupa si sa obtina aceasta uzina la noi, transformindu-ne in gunoistea Europei si facind genocid antiecologic impotriva chisinauenilor? De ce Chirtoaca tace si a aprobat contractul antiromanesc? Aveti raspunsuri?

 23. Pt Siberiacul, inca o data

  Chirtoaca nu este imaginea Romaniei, nici simbolul Statului Roman, de aceea a scrie contra lui nu inseamna a scrie contra Romaniei. Si cei care il critica de zor pe Basescu, Presedintele Romaniei, in Romania, trebuie dati afara din Romania sau bagati toti la puscarie? sa ma fereasca sfintul ce oameni primitivi si trogloditi il sprijina pe Chirtoaca, PL-ul si pe necarturarul Ghimpu…

  Chirtoaca este un fariseu, care, deocamdata, reuseste sa ii insele pe romani ca el e de-al lor. El este antiroman prin actiunile sale nechibzuite sau prin lenevie si dezinteres sau poate si prin deciziile pe care le si constientizeaza, ca sint impotriva romanilor din R.Moldova.

  Dar cine stabileste cine pe cine favorizeaza sau defavorizeaza? Asta e in sfera subiectivului. Revenirea comunistilor nu se va datora PNL si lui Pavlicenco, cei care sint „NEIMPORTANTI”, ci pasivitatii, imcompetentei si cirdasiei democratilor cu fortele retrograde. Dar votarea lui Dumanchi, de la PLDM, cu comunistii in CMC, este in interesul romanilor? sa va fie rusine de prostiile pe care le scrieti.

  Numai cit face frica neispravitului Chirtoaca sa discute macar o data cu mine in confruntare directa la televizor. PL-istii nici nu mai vin la dezbateri cu PNL – se tem, nu au argumente. Ii dispretuiesc pentru aceasta lasitate.

 24. Pe doamna Pavlicenco o derajeaza aceste mediocritati care se dau mari Democrati si Patrioti, care de fapt nu sunt ….

 25. Pt vaseaivanov

  Ati inteles corect.

 26. sunt si in PL si in PLDM oameni de treaba , Mihai Gimpu si Dorin Chirtoaca sunt printre cei de treaba, nu este exclus ca sunt si altii mai buni ca ei, dar ei nu sunt la putere …
  Pavlicenco a fost un Deputat bun, care a facut asa cum a simtit, chiar daca a si mai gresit poate in anumite situatii … si bravo ei ca se lupta in continuare.

  E Hard ledy !!!

 27. Doamnă,observ că vreţi să vă luptaţi de una singură împotriva tuturor.Nimeni nu este pe placul d-voastră, pentru că aveţi convingerea că deţineţi adevărul absolut.Politica este o artă a compromisului făcut cu bună ştiinţă şi între anumite limite rezonabile.Mai lasă unul,mai cedează celălalt pentru realizarea unor scopuri comune.Am impresia că discuţia politică serioasă a degenerat într-o bârfă cu tentă pecuniară,iar fondul problemei pentru care d-voastră militaţi,din această perspectivă vorbesc,este luat în derâdere.

 28. Si Totusi, nu uitati, ca scopul nostru final este …. faurirea Marii Românii !
  Riscati sa va inecati cu totul in aceste batalii interminabile fratricide.
  Si cine vor trage foloasele ?
  – Da, comunistii !
  Iar KGB isi indeplineste iarasi misiunea de dezbinare a noastra !

 29. Doar o aluzie, Dnă Pavlicenco, fără critici. Ţările Baltice, aceeaşi Georgie, cu toate avantajele ei în aceea că are un şef extraordinar şi curajos, de ţările fostului lagăr socialist al Europei nici nu mai vorbesc, în majoritatea totală a lor, s-au debărăsat de tăpăliga slavă şi comunism doar prin unire absolută în jurul partidelor de mocratice cu viziuni vestice, şi, apropo, multe din ele cu probleme şi gafe mult mai boacăne decăt a PL-ului sau PLDM-ului. Aceeaşi soartă, leit ca a noastră, din simplul motiv că suntem fraţi de sânge, o trece şi România, unde guvernarea balansează periculos între Vest şi Est, puterea este şubredă de tot, căci acelaşi PNL român a făcut alianţă cu PSD-ul comunist. Vai, sărmanii români, care dau permanent napoi ca racii. Avem nevoie de o susţinere tacită, ascunsă, mimată, camuflată, deochiată, zombată, de care doriţi, a actualei guvernări, căci stânga muscală merge cu tancul pe un drum bine bătătorit. De ce oare noi, aceşti români cu inimă şi suflet, cu raţiune şi cuget european, să nu înţelegem, că jocurile acestea ne vor cânta psalme de ducă? De ce oare să nu luăm exemple din experienţa duşmanului nostru cel de moarte – comunismul? Uita-ţi-vă, cum de 20 ani de zile parcă sunt stane de piatră în alegeri. Da, Dlor, au răbdat şi lipsa comuniştilor, şi în timpul guvernării lor i-au susţinut până la capăt, şi acum, când nu sunt la putere, rabdă şi votează. Scopul, Dnă Pavlicenco, am uitat oare că scopul de bază este debarcarea comuniştilor? Or, credeţi, că ei deja au plecat, şi putem să ne jucăm de-a ţurca în politică?

 30. Buna dimineata

  Doamna Pavlicenco, pareti sa cunoasteti niste lucruri despre 7 aprilie pe care nu le cunoaste publicul larg. Ne puteti povesti si noua?

 31. OSCE se pronunţă deschis în sprijinul musulmanilor din Moldova…
  Misiunea OSCE în Moldova a salutat astăzi înregistrarea recentă a primei organizaţii musulmane în Moldova, dar şi-a exprimat totodată îngrijorarea faţă de recentele manifestări de intoleranţă, şi a îndemnat Moldova să-şi păstreze angajamentul în privinţa toleranţei religioase.

  „Toate statele participante la OSCE sunt angajate să respecte libertatea gândirii, conştiinţei, religiei sau credinţei a tuturor, fără deosebire de rasă, sex, limbă sau religie,” a spus ambasadorul Philip Remler, şef al Misiunii OSCE în Moldova.

  „În acest sens, salut înregistrarea Ligii Islamice din Republica Moldova în calitate de comunitate religioasă”, a adăugat oficialul.

  El a făcut referinţă la Documentele Finale semnate la Madrid în 1983 şi la Viena în 1989, prin care Moldova, ca stat participant la OSCE, s-a angajat să acorde un statut oficial comunităţilor religioase la solicitarea acestora şi în conformitate cu cadrul constituţional al Moldovei.

  „Manifestările recente de intoleranţă faţă de musulmani stârnesc îngrijorări,” a adăugat Remler, menţionând că personalităţile publice, liderii politici şi religioşi au o responsabilitate importantă în promovarea respectului reciproc şi a înţelegerii.

  Remler a chemat liderii politici să condamne intoleranţa şi discriminarea, inclusiv cea faţă de musulmani, şi să promoveze toleranţa, respectul reciproc şi înţelegerea în rândul cetăţenilor Republicii Moldova… SEMNAL CLAR PENTRU FILAT … SA VEDEM CE VA FI CU PROMISIUNEA FACUTA DE “REVEDERE” A DECIZIEI DEJA LUATE . SA NU-SI “REVADA” SI EUROPA POZITIA FATA DE MOLDOVA . NU AR RAMINE DECIT DOUA VARIANTE DE URMAT … ORI UNIUNEA RUSIA -BELARUS , ORI UNIUNEA …AFRICANA .

 32. Siberiacul spune:
  28 mai 2011, la 07:07

  Dnii Ghimpu şi Chirtoacă nu sunt susţinuţi în lupta anticomunistă, proromână, dar sunt atăcaţi mai ceva ca comuniştii şi propganda Rusiei!?

  Dle Sibereacul, lucrurile trebuesc privite prin prizma adevărului şi a bunului simţ , şi prin fapte concrete, dar nu prin vorbe goale şi emoţii.

  Căutaţi undeva filmuleţul cu ziua de 28 iunie 2010, şi o să vedeţi, că pe PMAN alături de Ghimpu şi Chirtoacă se afla PNL , şi eu personal cu toată familia am venit în PMAN de la 130 KM pentru a susţine decretul lui Ghimpu, şi V:pavlicenco luînd cuvînt a declarat, că PNL susţine decretul lui Ghimpu şi este alături de PL.

  Dar unde se aflau camarazii de alianţă Filat, Urecheanu şi Lupu?

  Nici unul nu l-a susţinut pe Ghimpu . Din împotrivă, au pus şi ei umărul pentru a abroga decretul privind ziua de 28 iunie declarată ca zi de ocupaţie.

  Probabil şi Dstră nu eraţi pe PMAN, dacă nu cinoaşteţi, că din partidele politice numai PNL a susţinut PL.

  Aşa că PNL a fost , este şi va fi alături de cei, care nu vorbesc dar prin fapte sînt ataşaţi valorilor naţionale şi sperăm ca şi alte forţe politice să se alăture mesajului de UNIRE , cu care PNL deschis a mers în campania electorală.

 33. după cum văd eu că decurg lucrurile la Chişinău,comuniştii au toate şansele să-şi ia revanşa;şi asta nu datorită unor merite deosebite,sunt uniţi şi unitatea va învinge.Semnalul dat va fi perceput foarte prost de creditorii internaţionali rezultatul fiind diminuarea încrederii.AIE va fi obligată să organizeze alegeri anticipate cu un rezultat deja previzibil,reîntoarcerea comuniştilor.Ce spuneţi doamna Pavlicenco,nu credeţi că este un scenariu realizabil?

 34. Pt mircea.ro

  Nu sint singura. Sintem cu PNL. Candideaza 2500 oameni pe listele noastre, in 27 de raioane. Sau asta nu va place, va deranjeaza? Sa ne dam la o parte, s aincapa medicritatile si falsii liberali? Avem 11 mii de voturi in alegerile din 28 noiembrie 2010. De ce vorbiti minciuni? Eu sint, pur si simplu, din PNL, cea mai vocala, am fost deputat, am multi ani in politica. Chiar ieri au vorbit la alte televiziuni Gheorghe Vita, Andrei Donica, Sergiu Afanasiu, Vlad Postolache, al nostru candidat la functia de primar al Baltiului. Cum, adica, sint „singura”?

  Cit priveste revenirea comunistilor, as fi foarte interesata ce cred despre asta Ghimpu, Chirtoaca, Filat si Lupu, nu eu. Noi NU SINTEM IMPORTANTI SI NU CONTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SAU CONTAM, TOTUSI? DACA NOI CONTAM, ATUNCI TREBUIE ALTE DISCUTII, NU DISPRET CA SA NU AVEM POSIBILITATEA DE A DISCUTA CU medicocritatile care se cred ingerasi, dar sint foarte patati la fund.

 35. Pt TOTI

  Legat de inregistrarea musulmanilor, ca si legat de homosexuali, in R.Moldova trebuie sa fie O SINGURA SOLUTIE – REFERENDUM! SI CU ASTA LE INCHIZI GURA LA TOTI – vointa poporului.

 36. Pt liviu

  Despre 7 aprilie, cunosc, am scris, sint si alte chestiuni, dar conducerea stie mai multe – de ce nu ii intrebati pe potentatii zilei?

 37. Cred ca rezultatele referendumului sunt predictibile daca oamenii vor fi intrebati de inregistrarea musulmanilor si a homosexualilor.

 38. Pai potentatii zilei probabil nu vor spune mai mult decat au spus deja.

 39. singură ca partid,doamnă, nu ca persoană;să ştiţi că am toată consideraţia faţă de lupta şi convingerile d-voastră,dar fără să mă consideraţi maliţios,nu cred că se pot realiza cu orgolii nemăsurate şi frustrări nemărginite.Doamnă,lăsaţi electoratul să vă spună cine sunt îngeraşi şi cine nu.Deocamdată preferinţele elctoratului românesc sunt de 8-10% la PL şi de 0,5% la PNL.Păi dacă asta doreşte electoratul,dumneavoastră vă puneţi contra?Mie îmi este foarte greu să înţeleg de ce se procedează aşa,şi care este finalitatea.

 40. aţi propus referendum pentru problemele în cauză;nu este o soluţie doamnă,vrei să intri într-un club te adaptezi cerinţelor.Să mai dau un exemplu,dacă Hitler făcea referendum în privinţa deportării evreilor din Germania,nemţii anului 1938 spuneau cu majoritate de voturi Da!

 41. Nu demult o organizatie pravoslavnica rusa, in frunte cu una Fotinia, a declarat ca Pukin, ar fi apostolul Pavel
  . La inceput Pukin a lucrat in KGB , da de cand a venit la conducerea Rusiei – deja este apostolul Pavel…

  O alta tampenie mai recenta>: In orasul Petersburg fotografia lui Pukin, desenat cu aripi de inger, este afisata prin tot orasul. Asa il felicita ei de ziua lui de nastere…
  Iar panourile cu INGERASUL PUKIN sunt de pproportii foarte mari…
  Unii inteleg asta ca o aluzie ca Pukin degraba va face arini si se va inalta la cer.

  РУССКИЕ СВЯТЦЫ. Питерские шутники пририсовали Путину ангельские крылья с намеком на то что скоро вознесется?

  Ширится и углубляется поклонение русских православных христиан Путину, раньше имевшему чин простого майора КГБ. Власти родного город Путина, Питера, напечатали и развесили плакаты с Путиным в чине ангела.

  Ангел Путин взирает на горожан с двух сотен огромных билбордов (размерами 3 на 6 метров) и еще с трехсот с лишним т.н. сити-форматов (рекламные щиты размерами 1,2 на 1,8 метра). Плакаты встречаются во всех районах города: как в отдаленных, так и в центральных. Над автомагистралями, на остановках общественного транспорта, возле магазинов, у кинотеатров и в метро. Особенно густо усеян ангелами центр: только на Невском проспекте можно увидеть несколько десятков ангелов Путина.

  Изготовление и размещение на улицах мегаполиса 550 плакатов с поздравлением и изображением ангела Путина со шпиля Петропавловской крепости, который считается, покровителем Петербурга, и чертами лица похож на Владимира Путина, заказала городская администрация во главе с истовой путинопоклонницей и верной путиноставленницей Матвиенко.

  Напомним, что в Нижегородской области уже несколько лет православные христиане поклоняются иконе Путина как воплощению апостола Павла на земле.

  «По Библии, апостол Павел был поначалу военачальником и злостным гонителем христиан, а потом стал проповедовать Евангелие. Путин во время своей службы в КГБ тоже занимался не совсем праведными делами. А когда стал президентом, на него снизошел Святой Дух, и он, как и апостол, начал мудро руководить своей паствой. Ему сейчас тяжело, но он выполняет апостольский подвиг», — поясняет русская православная христианка матушка Фотинья.

 42. Rusia saluta interventia SUA in Caucazul de NORD.

  Medvedev, semnand documetele respective cu Obama, referitor la Imarat Caucaz, accepta ca SUA, sa intreprinda pasi in vederea apararii Rusiei de atacurile teroristilor din Cecenia.

  Care pot fi pasii urmatori?
  1. Modelul Pakistan. Trimiterea avioanelor fara pilot… cu fotografierea pozitilor militare etc.

  2. Modelul Egipt. Bombardarea pozitiilor cecenilor, dar,`”din intamplare” , vor fi atacate si subunitati militare ruse…

  3. Modelul Afganistan, Irak: Aterizarea trupelor speciale americane in Caucazul de Nord pentru a lupta cu teroristii…

  Bravo, Medvedev!

  МИД России поприветствовал будущее вторжение США на Северный Кавказ

  По сообщениям русских СМИ, МИД России приветствует решение американских властей о внесении подконтрольному Докку Умарову Имарат Кавказ в т.н. «черный список террористических организаций», сообщает департамент информации и печати министерства.

  Напомним, что в американской дезигнации говорится:

  1. «Предпринятый сегодня шаг против ИК является поддержкой усилия США уменьшить способность группы проводить атаки против русских интересов».

  Это означает, что отныне русские интересы будут определяться не в Москве, а в Вашингтоне.

  2. «Эта дезигнация является только одной фазой ответа правительства Соединенных Штатов на угрозу, представляемую Кавказским Эмиратом».

  Последующие «фазы» Америки можно просчитать уже сегодня:

  Фаза 2–1. Пакистанская модель. Запуск беспилотников. Они будут фотографировать, «что надо» (Америке). Безусловно, будет проведено «дружественное фотографирование» всех русских военных объектов на Кавказе.

  Фаза 2–2. Бомбежки в том числе и беспилотниками вражеских целей. Естественно, что предусматривается «дружественный огонь» по русским солдатам, которых случайно примут за «международных террористов».

  Фаза 2–3. Кратковременные высадки американских спецназовцев на Кавказе, «для борьбы с международным террором».

  Фаза 3. Афганская и иракская модели. Полномасштабное вторжение американских войск на Северный Кавказ.

 43. Doamna Pavlicenco, cu tot respectul, dar va rog sa mai filtrati cadrele din teritoriu. de exemplu la recea-straseni unul din candidatii Dvs la consiliul local fura moluza din drum si o ducea in ograda. cum sa votez eu echipa PNL? Ce exemplu este ea pentru noi. (Este vorba de Dna Viorica, sotia lui Mihail). Sanatate.

 44. Pt mircea.ro

  Foarte curioase intrebare si nedumerire: nu cumva credeti ca daca l-am sprijini pe Chirtoaca am avea mai multe procente? Imi vine sa rid. Noi ne cream atasamentele noastre, nu trebuie sa pretindem la ale altora. Nu ne doare capul pt nimeni, noi avem partidul nostru si votul pentru PL si PCRM nu va da nimic RM.

 45. Pt Liviu

  Si e foarte bine.

 46. Pt mircea.ro

  Si trebuia ascultata vointa poporului in privinta deportarii evreilor, ca „impotriva poporului doar nu putem merge!”. Ah, dar ca sa nu fie asa, trebuie libertate de opinie, dezbateri si discutii libere, ca oamenii sa inteleaga foarte corect totul, dupa care sa voteze, intr-un alt referendum, altfel.

 47. articol bun dar nu la moment. ca chitoaca e un garik poter , aceasta stim. dar la acest moment , tov. pavliucenco iarasi turnatzi apa la moara lui dondon si inecatzi liberalul, unicul care mai poate sal treaca pe dondon. altzii candidatzi is ;varza;. cei drept si chirtoaca ii cedeaza la intelengentzime lui dondon(si studiile si manerele de comportare, de vorbire),numai ca dondon are un mare neajuns, el e comunist,sluga a satanei si iudei, care sia tradat neamul.asa ca alegand cred ca din acesti 2, c trebuia sa turnatzi rahat pe capul lui dondon.

 48. http://www.stireazilei.md/news-8717

  Igor Dodon a fost din nou la Moscova ca sa se intalneasca cu Nariskin.

 49. Doamna Vitalia,

  este foarte periculos sa faci un referendum pe niste teme la care marea majoritate a popualatiei habar nu are despe ce e vorba.
  Intrebati azi moldovenii sovietici cine este o persoana homosexuala si el va raspunde ca este un pedofil pervers.
  Despre islam veti avea raspunsul ca sunt teroristi.
  Imaginati-va azi un referendum pentru Unirea cu Romania?
  Dupa ocupatia sovietica, lumea este ignoranta.
  Ei vor inapoi in Egipt(cit. URSS) sa manance paine si usturoi.
  Sa fie condusi de tata mare.

  Cel putin o generate mai trebuie purtata prin pustiurile Egiptului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *