Filat și Bodiu, ca Medvedev și Putin. Cu Bodiu și Serafim – PLDM la țintirim!


Tocmai vroiam sa spun acest lucru, cind colo – iata si bomba lui Godea. Precizez: vorba cu Bodiu si Serafim e din titrajul mobil, care alerga pe banda de jos la emisiunea de ieri, „In profunzime”,  cu Mihai Godea. Ma facea sa scriu articolul bilbordurile gretoase ce au inverzit Chisinaul, cu doua mutre acre, false si spalacite, ca niste limacsi (ruseste – slezniak). Tineam sa spun ca nu are Filat atita imagine incit sa ii mai si imprumute lui Bodiu. (La rugamintea unei prietene, am scos poza cu fundul pe care Europa ni-l va arata daca vom merge asa cum mergem.)

Mai avea nevoie de imaginea lui Tanase, Nagacevschi, a altora, pentru a se mentine cumva in respectul oamenilor. Insa, dupa ce PLDM a cumparat 34 de mandate de parlamentar cu 50-500 lei, orez si sapun, lui Filat i s-a urcat urina la cap si i s-a parut ca este deja Mesia, Mintuitorul neamului maldavinesc. El, de fapt, fiind un om fara scrupule, fara prag moral si fara nici un Dumnezeu. O fi important in politica sa fii cinic, dar nu chiar asa. Buba partidelor noastre serelizate este ca sefu’ nu-l suporta – decit cind ii trebuie sa fie urcat pe un soclu unde nu merita – pe vreunul mai destept, mai frumos, mai cu reputatie. Dupa care sa il arunce, ca pe un obiect deja inutil… Probabil stiati – se cheama prezervativ.

Repet ceea ce am spus de atitea ori: PLDM este solutia imorala a politicii maldavinesti. Filat a facut o strutocamila uriasa, o capusa verde umflata pina la refuz, si-a ”fidelizat” niste liderasti de opinie, jalnici si bilbiiti, sa ii linga si lustruiasca imaginea, pina la o greata care deja li se urca in git. Mi se cere mie continuu sa ii critic pe comunisti, ceea ce eu am facut cind erau la guvernare, pe cal rosu. Iata ca slugile lui Filat asta nu o prea fac, pentru ca fuhrerul are alte combinatii in cap… In sfirsit, Mihai Godea, presedintele Fractiunii parlamentare a PLDM, a spus ca nu se fac deloc reforme, ca AIE nu lupta impotriva comunistilor. Cam asa zicea si Sandu Tanase.

Si Tanase, si Godea au actionat impotriva PNL si regretam acest lucru. Insa Godea chiar i-a intrecut pe toti prin aroganta afisata, adusa la paroxism. I-am spus, odata, intr-un articol, lui Sandu Tanase, sa nu faca zel laudindu-l pe Filat, ca sa nu ii fie apoi rusine. Ne aminteam ieri, marti, la sediu, impreuna cu ai nostri colegi din conducerea partidului, de sentimentele urite provocate de negocierile PNL-PLDM, dupa care un membru al troicii PLDM, plecat ceva mai inainte din acest partid imoral, mi-a spus ce avea de gind sa faca Filat si cu PNL. Asa ca invoc doar proverbul cu frumoasa groapa romaneasca, confirmat de AMN, acum urmind sa il confirme si PLDM, in pofida sacilor cu bani pompati de oriunde spre Putere in si dupa campania electorala…

Pasul lui Godea e greu, riscant si curajos, cu partea sa pozitiva – mai bine mai tirziu decit deloc. Sau – cu cit mai devreme, cu atit mai bine.

De ce pleaca si Godea din PLDM? Una e ca nu-i mai place, probabil, gasca Filat-Bodiu-Leanca, cea zis pragmatica, dar, de fapt, antiromaneasca, proputinista si fals proeuropeana, procorupta si cu demagogi respingatori. Godea, totusi, este istoric si stie, asa cum a spus, ca exista niste limite. Probabil, a vazut toate minciunile, falsurile, demagogia, nu mai spun de dictatura lui Filat ca un om micut, ca un peste rece si complexat, important nu ca statura morala, ci doar prin banii adunati prin ”multa, multa sudoare”. Stiu toti de care…

Godea, care a mers la un mare roman, la o personalitate extrem de importanta din R.Moldova, si i-a cerut solicitudinea de a fi inteles, el si Filat, ca vor sa se faca frate cu dracul sa treaca puntea – adica sa se impace cu rusii, ca sa rezolve ceva, in aceast stat, – a vazut, probabil, acum ca puntea spre rusi este chiar spre iad. Spunea tatal unui fuhreras moldovean ca „daca a venit la putere banditul meu, vai de c…l nostru”. Il aveti in poza…

Godea a simtit ca Filat ii conduce pe cei de la PLDM spre comunisti. Si nu a vrut sa isi puna viata politica pe tapet. Godea nu vrea sa nimereasca in bratele comunistilor. Nici nu vrea, probabil, sa fie ales Filat “prezident”. Nici sa fie modificata Constitutia in favoarea verzilor corupti. Caci Filat doarme si se vede don Corleone din Sicilia. Iata Godea si cei care stau in spatele lui nu au mai vrut sa serveasca drept decor pentru un dictator, care nici macar pentru asta nu are decit un cinism fara limite.

I-am spus cindva lui Nagacevschi (fostul meu avocat) sa nu mearga la PLDM, ca va regreta. A mers si foarte repede a inceput sa spuna ce crede, apoi a plecat de acolo. Toti plecatii de la PLDM, precum simtim, fac aluzia sau spun deschis ca sint filati. Pai, pentru ca Filat nu are nici un Dumnezeu, scopul pentru el scuzind mijloacele. Si scopul sau este sa fie mare, tare, un fel de autoritate penala in politica. Precum exista perceptia despre liderii rusi – gasca lui Putin si Medvedev – sau invers, ca e tot aia.

Nu stiu daca va reusi Godea sa devina un Saakasvili, ca dupa cum vorbeste acum pare un om decis. Nu vedem inca increderea ca se rupe definitiv de monstrul verde si, in acest fel, daca a pornit pe un drum, sa nu se mai intoarca si sa spuna macar el cite ceva in acest Parlament amorf si mut. Ca atunci cind sint deputati aliniati in partide, nu auzi nimic limpede dintr-un Legislativ militarizat. Zisa disciplina si frica, materialziata in ”a sta po stoike smirno” in fata fuhrerului le ia piuitul. Care liberate de exprimare? Care pluralism de opinii? Care dialog, transparenta si o concluzie votata prin libertatea opiniilor?

Si aceasta situatie este extinsa in afara partidelor fara democratie. Iata de ce atita timp cit nu va fi democratie in zisele partide, nu vom avea libertate si democratie nici in societate. O vedem acum, repetat, in campania electorala.

Pacat de banii europeni si americani – brinza buna in burduf de ciine.

Ieri toata ziua m-a sunat lumea si mi-a spus cita dreptate am avut criticind de doi ani PLDM-ul, avertizind ce reprezinta cind asta parea un sacrilegiu. Cazul PLDM ne demonstreaza – daca mai era de demonstrat – ca nimic artificial nu tine. Acest partid, fara principii morale, fara valori nationale, repede – ca o trufanda – s-a copt si repede se va altera. Dumnezeu il va odihni in pace.

Iar bilbordurile cu Filat si Bodiu sint parca ale lui Medvedev si Putin. Filat, si prin acest bilbord, a vrut sa isi promoveze propria imagine, alaturi si cu ocazia ca, iata, candideaza, Bodiul cel fara de imagine. Era bine sa il puna acolo, pentru o completare marxista ”logica”, si pe Serafika fara frika, ku kapika… (Iertati-mi kakofoniile, de neevitat aici…) Era mai justificat din toate punctele de vedere, mai ales din cel al orientarii politice proruse a acestui partid neeuropean…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

21 Comments

Add a Comment
 1. Перлы пропаганды:
  «Бин Ладен не был вооружен, но оказал сопротивление!»

  С момента объявления Бараком Обамой о смерти лидера аль-Кайды Осамы бин Ладена, весьма любопытно наблюдать за американской пропагандой. И первый вывод, который можно сделать почти наверняка – пропагандистская машина США не была готова к смерти врага N1.

  Судя по перманентно меняющемуся сюжету «спецоперации века» в изложении представителей американских властей, можно сделать вывод также о том, что и сама администрация Обамы не была подготовлена в полной мере к смерти бин Ладена.

  Чуть ли не дюжина разных версий, нюансов и сюжетов, изрыгающих американскими СМИ на головы обывателя, говорит о том, что «песня пишется» в режиме онлайн. Отсюда и абсолютно классическое фуфло про прячущегося за спиной жены бин Ладена.

  Враг должен выглядеть подлым, трусливым, коварным или на худой случай растерянным, а американские солдаты — голливудскими звездами из фильмов про суперменов. Поэтому трансформация версий убийства бин Ладена, которые продолжают сменять друг друга с калейдоскопической скоростью, не вызывает удивление, а лишь еще раз доказывает, что пропаганда даже при очень правильном демократическом режиме, остается пропагандой и не более.

  В тезисной форме это выглядит примерно так:

  — Бин Ладен убит. США помогало правительство Пакистана, без помощи которого операция была бы невозможной

  — Бин Ладену было предложено сдаться, но он отказался и был убит в перестрелке

  — США не ставили перед собой задачу захватить бин Ладена. Это была операция по убийству лидера аль-Кайды

  — США не понесли потерь в ходе проведения операции

  — По дому, где находился бин Ладен, был нанесен ракетный удар с вертолетов

  — Бин Ладен был убит снайперским выстрелом в голову

  — В доме не было детей. Убит сын Бин Ладена и его сын. Но он не был ребенком

  — Бин Ладен убит двумя выстрелами в голову

  — Бин Ладен убит выстрелов в голову и в живот (в грудь)

  — США не доверяют Пакистану, поэтому правительство Пакистан не знало об операции, и не было поставлено в известность о ней

  — Изначально планировалось захватить бин Ладена живым, но так как он отстреливался, пришлось его убить

  — Бин Ладен не оказывал никакого сопротивления

  – В доме были 2 женщины и 9 детей. Они переданы властям Пакистана

  — США в ходе операции потеряли вертолет. Но он был взорван самими спецназовцами

  — Тело бин Ладена было вывезено в Афганистан. Там была проведена генетическая экспертиза ДНК. Из Афганистана, на вертолете (!) (а это около 1500 км) тело было доставлено на авианосец в Аравийское море, где его и захоронили

  — Бин Ладен пытался отстреливаться, прячась за свой женой

  — Операция длилась около 40 минут (по данным очевидцев не менее 2-х часов)

  — В результате обстрела дома ракетами с вертолетов, начался сильный пожар (видно на видеокадрах)

  — Видеозапись, сделанная внутри дома после операции. Никаких следов пожара нет

  И как апофеоз наспех склеенных лоскутных сюжетов, подогретый эйфорией «победы», заключительный (на вечер 3 мая) пропагандистский перл, вымученный в недрах белого дома. Заявление представителя администрации президента США Джея Карни:

  — Бин Ладен не был вооружен, но оказал сопротивление…!!!

  Надо полагать, отбивался своим тюрбаном от наседавших на него «морских котиков». Да так умело, что отряду спецназовцев не оставалось ничего другого, как убить бин Ладена.

 2. Cea ce privesc panourile electorale lui Filal, poate aţi observat că macar candidatul la funcţia de primar e Bodiu, dar pe primul plan şăde Filatelistul. Bodiu şăde aşa pe spate şăfului care îl finanţează. Eu cred că asta nu o să maduce voturi mare verzilor. Dup plecare lui Vieru, Nagacevschi, Tanase, Godea, stejarul căm să pleşcat. Cred că acţiunea lui Godea a fost o palmă tare datp li Filia înainte zilei lui de naştere un fel de „cadou”.

 3. …faceti prea multa dezbatere si scandal cu acest bodiu . nu are nicio sansa sa intre in turul 2 . godea nici atit … cel putin godea face jocurile comunistilor indiscutabil , farimitind si mai mult electoratul ne-comunist . in turul 2 vor ajunge chirtoaca si dodon …

 4. pt dna Pavlicenco
  N-ar fi bun oare Godea, daca n-a vrut Tanase, sa vina in fruntea PNL? E un tip inteligent, cu viziuni nationale si se dovedeste ca are si curaj, poate mai mult chiar decat A.Tanase. Godea se va lupta pe fata cu Filea, daca se inscrie in cursa pt primarie, unii spunanad chiar ca, daca se organizeza bine, poate lua cat Bodiu cu toate placatele verzi.

 5. Pt Vlad

  Nu eu dau note. 1. Sa ne convingem ca nu e un scenariu urit la mijloc, adica de sinceritatea lui. 2. L-am vazut infumurat pina peste poate. Nu ne mai trebuie sa il vedem la fel. E gata oare sa nu mai fie asa niciodata in viata? 3. El nu are partid „demn” de nepersonalitatea sa. Daca spunea macar ceva d epartidele cu principii, il apreciam altfel…

  Godea vrea sa fie personalitate, dar inca nu este. Si nu se stie daca va fi…

 6. Dupa cum Alianta a cumparat vre-un an in urma, pe vreo cativa comunisti sa paraseasca pcrm, tot asa acum, parese, pcrm cumpara cativa pldm-isti sa se lepede de Filat…
  Fiti atenti ce miscari se fac… si in favoare cui .

 7. E cert, Godea il infrunta pe Filat, ultimul fiind speriat de-a binelea daca il fileaza si a interzis rectorilor si directorilor de spitale sa i se interzica lui Godea sa poata strange semnaturi.

 8. Dur de tot Dna Pavlicenko … citesc si resimt acest articol ca pe un oft sufletesc … Imi pare rau sa recunosc, dar si eu l-am aparat pe Filat de critica Dvs. Acum sunt nevoita sa recunosc ce ambitios fara scrupule este. Tipic tigan care a venit la putere (in primul rind si-a spinzurat mama). Mii groaza sa ma gindesc care este viitorul politic al RM. Stiu ca fuga din tara nu este o solutie. Mii frica sa nu dezamagim prin jocurile astea politice murdare finantatorii si sa raminem in genereal cu c…l pe gheata. De fapt, mare „imbogatire” de pe urma finantariilor nu prea am simtit-o, noi muritorii de rind. Cred ca si-au umplut astia buzunarele. Un singur lucru stiu – pe arena politica parlamentara, cu regret, nu mai sunt partide si canditati care merita votati! Niste ….

 9. aici la noi toti se vand. Pentru bani acum o parte parasesc PLDM-ul, slabesc Alianta in favoarea pcrm-ului. Caci cu un an si jumatate in urma Alianta a influientat pe cativa comunisti sa paraseasca pcrm. Acum pcrm cumpara pldm-isti.
  Distrugerea Aliantei se face metodic si dirijat din umbra.
  Uite ce declara Al. Tanase pe care toti mai ieri il considerau victima lui Filat.
  In ziarul Ava.md, distribuit gratuit azi prin toate cutiile postale din Chisinau Al Tanase declara: “U komunistov vpervie poiavilsea realinii candidat” adica Dondon. deci, deja Tanase face echipa cu Dondon. Maine si Godea o sa toarne apa la moara komunistilor.
  Doamne, multe miselii sunt pe lumea asta.
  Tradarea lui Filat este o catastrofa, dumiriti-va!
  Cezar zicea: Et tu, Brutus, contra me???

 10. E posibil asa varianta?Pe Godea il pregateste cineva la candidat de presedinte
  al tarii ca persoana nepolitica dupa cum propune PCRM

 11. Pacat ca Filat nu a inteles ca moldovenii nu sint rusi si proiectul politic al lui copiat de la rusi nu va avea succes.Una este rau la noi .Partidele sint nascute de o mina de oameni care string lichele si profitori din regiune si nu au o sustinere intradevar populara.Dar cum pot oamenii sa se dezmeticeasca in politica autohtona daca 50% din moldoveni inca scriu in chirilica nu citesc ziare ?

 12. Nu mai plange Filat, dupa un Godak

 13. Злой поросёнок

  Госпожа Павличенко, браво. Ваш блог всегда интересно читать, пусть даже часто с вами не согласен.

 14. Analfabeți sau rusificaţi

  A devenit deja un lucru normal să văd prin oraș tot felul de anunțuri publicitare, afișe şi diverse texte scrise cu greșeli lingvistice sau ortografice. Ai impresia că în Moldova toată publicitatea este gândită în rusă şi tradusă prin intermediul google translate în „română”…. o astfel de operă am văzut lipită pe unul din troleibuzele de pe ruta nr.18 din capitală.

  Plasării publicității ar însemna размещение рекламы …mdaaaa :(. Mă îndoiesc că specialiștii de la Centrul de terminologie au văzut acea publicitate!

  Blogul lui Andrei Rudenco … PENIBILA , RUSINOASA , CRIMINALA SITUATIA ACEASTA CU BATJOCORIREA LIMBII DE STAT … Plasării publicității … MARE KARAGHIOZLIC . ASTA E OPERA „STATALISTILOR” CARE DE 20 DE ANI AU SABOTAT CU TOATE FORTELE IMPUNEREA UNEI LIMBI NATIONALE VORBITA CORECT . ACESTI VAGABONZI POLTICI SE BAT CU PUMNI IN PIEPT CA-S CEI MAI MARI „PATRIOTI” AI MOLDOVEI … RUSINE !

 15. …IA SA FI FOST RECLAMELE IN LIMBA RUSA … AR FI FOST BINEINTELES FOARTE , FOARTE CORECTE DIN PUNCT DE VEDERE GRAMATICAL . CA DOAR MOLDOVA E GUBERNIE INCA SI IMPORTANT E CA RUSA SA FIE VORBITA CEL MAI BINE …LIMBA DE STAT ? UN MOFT AL UNOR FASCISTI …

 16. cu adevarat ca asemenea crestere spectaculoasa a ponderii sale electorale si intr-un timp asa de scurt cum e cazul pld sunt vazute foarte rar in democratiile autentice din occident . majoritatea nu are cea mai vaga gindire politica ci se arunca cu capul inainte dupa fel de fel de liderasi umflati cu aer de catre media aservita lor … nu filat e atit de sus ca om politic cit de jos sunt ceilalti politicieni la care ne raportam . intr-o cocina de porci , un porc mai obraznic si mai curatel pare soarele de pe cer pentru restul masei porcine . sa nu uit … sau mai bine sa nu uite filat ca se apropie 9 mai … cum de ce ? sa trimeata ostasii la defilare la moscova . sa nu piarda momentul de ploconeala si slugarnicie fata de imperialistii de la kremlin .

 17. Mariane,
  Se vor gandi de o mie de ori inainte de a trimite „ostasi ” la defilare de 9 mai toti filatii si desfilatii „maldaveni”!!!! De ieri incepand, de cand Romania a semant acordul americano-roman de instalare a scutului antiracheta la Deveselu, lucrurile vor avea o alta miza… pentru toata lumea!! Dar mai inatai sa vedem cum vor raspunde „filatii si desfilatii”la provocarea panglicii care tocmai in aceste momente flutura prin Chisinau!!

 18. romanmihaes spune:
  mai 4, 2011 la 5:11 pm

  AM DECLARAT AZI LA JURNALTV CA UN PLDM-2 FORMAT EVENTUAL DE GODEA VA FI UN PROIECT REUSIT, CARE VA ACUMULA CIRCA 10% LA VIITOARELE ALEGERI PARLAMENTARE

  marian spune:
  mai 4, 2011 la 6:18 pm

  … mai incet cu incurajarea pe fata a farimitarii partidelor ne-comuniste . proiect reusit ? ce gugumanie colosala … votul destul de recent al electoratului ne-a aratat fara tagada ca se doreste o concentrare politica . toate partiduletele de toate orientarile au fost spulberate fara drept de apel . amn si mae au disparut chiar de tot . cine sa se ralieze in spatele lui godea intr-un nou partid ? extraterestrii ? da de ce nu intra maria-sa godea in pl si ar trebui sa – repet – farimiteze din nou electoratul ne-comunist ? crede cineva ca sunt mari si extraordinare diferentele doctrinare a lui godea fata de pl ? sa fim seriosi … exista deja o constructie politica serioasa cu filiale locale in toata republica – p.liberal ! cine are interesul sa zapaceasca si mai mult electoratul ? pentru ce ar trece electoratul nemultumit dinspre pld spre pld-godea si nu ar trece direct la dreapta la p.liberal ? vine cu o idee stralucita godea ? epocala ? ceva care sa te cutremure si sa spui tu alegator ca vei vota neaparat pld -2 godea ? si sa nu uitam ceva … si tanase si godea au tacut multa vreme in pld , acceptind puternica sa alunecare spre centru-centru-stinga … ca astazi nu mai sti de fapt care-i pld si care-i pd in probleme de substanta … de unde sa stim noi ca “genialul” politician godea nu e decit nemultumit ca n-a fost el “unsul” lui filat pentru primaria chisinaului ci mediocrul politician bodiu ? si pentru asta trebuie incurajat intr-un proiect de la bun inceput falimentar ?

 19. EU NU AM INCREDERE IN GODEA, CU PARERE DE RAU TOT „””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””GODAC”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””P-U MINE RAMANE,

  CUM POTI TU , GODACULE SPUNE CA VENIREA COMUNISTILOR LA PUTERE SE POATE INTIMPLA, SI CHIAR O ALIANTA INTRE pldm su comunisti E POSIBILA –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––ATUNCI CIND TU INSUTI FACI NU ALTCEVA DECIT SA DISPERSEZI SI MAI MULT ARIPA DEMOCRATA, ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––ANUME TU „GODACULE” SI IL VEI ADUCE PE DODON LA CHISINAU, ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-CRED CA FILAT A INTELES CA bodiu NU ARE NICI O SANSA SI CHIAR FSB I-A COMANDAT SA SCOATA CHIAR SI ULTIMUL AS DIN MINA , CHIAR SI CU PERICOLUL DE A IESI DE SUB ACOPERIRE , VORBESC DE GODEA (UITATI-VA CUM IL FACE VICTIMA, CICA IL FILEAZA, II PUNE BETE IN ROATE, CA SA PARA MAI MARE VICTIMA PE LUME)–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––DE CE EU CRED ANUME ASA, P-U CA FSB VREA SA-L ==================================================================LICHIDEZE=================================================================================================================================== PE CHIRTOACA SI VA FACE ORICE P-U AL SCOATE DIN POLITICA , CHIAR DACA VA TREBUIE ISI VA SCOATE SI CEI MAI ISCUSITI AGENTI DIN INTUNERIC, NUMAI CA SA-SI OBTINA TELUL–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––EI (FSB/KGB CHISINAU) STIU CA FILAT E UN CADAVRU POLITIC, SI DACA NU VOR REUSI ACUM SA-L SCAOATA PE CHIRTOACA DIN CURSA , ATUNCI VA FI FOARTE GREU DE LICHIDAT O PERSOANA POLITICA , E MULT MAI ISOR DE INFAPTUIT CU O PERSOANA SIMPLA , VEZI CAZUL LUI NICOLAE COSTIN (MORT DE LEUCEMIE), GHERORGHE GHIMPU (MORT IN ACCIDENT 2000) , S.A.M.D –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– TOTI CEIA CARE SUNT PRO-ROMANI VOR FI TOT TIMPUL VINATI SI ELIMINATI, UNICA SANSA CA NOI OAMENII SIMPLI SA-I SALVAM PE LIDERII NOSTRI ESTE SA-I ALEGEM IN FUNCTII PUBLICE…–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––- SI INCA CEVA NU FITI NAIVI REFERITOR CU leanca, ACESTA TOT ESTE UN PION AL SERVICIILOR SECRETE RUSE, IN 1989 EL ERA SECRETAR LA AMBASADA URSS IN RO, CREDETI CA ACOLO LUCRAU NUMAI OAMENI SIMPLI –– TOTI ERAU RACOLATI PRIN KGB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *