Actiunile PNL, de Ziua Unirii, i-au “enervat” pe antiunionistii fatisi si mascati


Astazi, 27 Martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, PNL a organizat un sir de manifesatari in cel de-al doilea stat romanesc.

La Anenii Noi a avut loc o conferinta raionala a PNL, la care au fost rememorate evenimentele din 1918 si la care participantii au vorbit despre necesitatea propagarii continue in rindul populatiei a adevarului despre limba si trecutul romanilor, dar si despre unica oportunitate de regasire si a romanilor, dar si a alogenilor, din R.Moldova in Europa – prin reintregirea neamului romanesc dupa model german. La conferinta au fost prezenti Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, si Petru Moisei, Secretarul General al formatiunii.

La ora12.15, un grup de membri ai PNL au depus flori la Monumentul Unirii de la Buiucani. (Aici poze de la Orhei (sus) si de la Cahul (stinga.)

Intre orele 12.00 si 14.00, membri ai PNL au difuzat Sageti cu textul Horei Unirii in sase localitati – la Chisinau, Balti, Orhei, Telenesti, Cahul si Leova. La Chisinau, tinerii national-liberali au difuzat chisinauenilor si textul Memorandumului adoptat de societatea romaneasca globala, postat si dupa acest articol, semnat de persoane fizice, PNL si ONG-uri, pe care il repostam si aici, sub pozele de la actiuni. Pe parcurs vor fi adaugate poze din localitati.

La ora 14.00 Vitalia Pavlicenco a participat la o emisiune pe tema Unirii la Publika TV, in cadrul careia s-a referit si la Memorandumul Adunarii Comemorative a Romanilor din California cu ocazia sarbatoririi Actului Istoric de la 27 Martie 1918 prin care Sfatul Tarii de la Chisinau a hotarat Unirea Basarabiei cu Romania.

La ora 14.00  un grup de penelisti, cu esarfe PNL la git, cu un tricolor de dimensiuni impresionante, s-au alaturat si au sprijinit Actiunea organizatorilor Marsului de Ziua Unirii, care a avut ca punct de plecare Piata din fata Academiei de Stiinte din Chisinau. Acest Mars s-a incheiat cu o Hora a Unirii in Scuarul Operei Nationale, unde, pe 9 mai, anul 2008, in plin regim communist, a organizat Ziua Europei si a dansat Hora Unirii.

Remarca: Sarbatoarea Unirii, printr-un egoism straniu si al unor participanti, care par a fi veniti chiar din Romania, nu si-a facut ca obiectiv in Republica Moldova si la Chisinau unirea tuturor partidelor necomuniste intr-un demers comun proUnire, ci eliminarea insemnelor tinerilor PNL de la actiune. De ce? E clar de ce. Ca sa nu se vada ca alte partide nu au aceasta pozitie. Iar unele partide, cum ar fi PL, ascunse indaratul lozincii “facem actiuni fara politizare”, sint interesate azi de populismul moldovenist si statalist, pentru a avea voturi in alegeri si a fi alaturi de partidele antiromanesti la guvernare. Ce promoveaza ei? Vedeti cu totii. Noi le dorim “succes”.

Ca membri ai societatii romanesti globale, semnatarii acestui Memorandum,

Comemorand cu adanca piosenie si mandrie nationala actul istoric de la 27 Martie 1918, prin care Sfatul Tarii de la Chisinau a dat semnalul infaptuirii Romaniei Intregite,

Fiind constienti ca starea de separare actuala a Romaniei in totala contradictie cu mostenirea pe care anul 1918 ne-a lasat-o trebuie sa fie indreptata prin actiunea concertata a tuturor fortelor romanesti atat ale statutului, ale clasei politice cat si ale societatii civile:

 1. Tinem sa aducem omagiul nostru celor 86 de romani basarabeni care, prin semnaturile lor, au devenit adevarati parinti fondatori ai Romaniei Intregite.
 2. Solicitam societatii civile romanesti ca, impreuna cu mass media de pe amandoua malurile Prutului, sa inceapa o campanie sustinuta pentru educarea populatiei si constientizarea necesitatii reunificarii tarii.
 3. Prin activarea Congresului Romanilor de Pretutindeni, cerem viitorilor reprezentanti ai romanilor de pretutindeni sa aiba in agenda lor ca prioritate absoluta sustinerea eforturilor pentru readucerea Basarabiei in cadrul Romaniei Reintregite.
 4. Cerem Presedintiei, Parlamentului, Guvernului Romaniei, partidelor politice sa-si separe mesajul national de limbajul ideologic si sa adopte o pozitie comuna si unitara in problema nationala in concordanta cu idealurile unitatii nationale si ale statului unitar Roman, a carui infaptuire este oficial recunoscuta prin declararea zilei de 1 Decembrie, ca Ziua Nationala a Romaniei.
 5. Cerem organismelor statului roman sa intreprinda masuri concrete politice si diplomatice pentru a sensibiliza opinia publica internationala, institutiile Uniunii Europene si celelalte state, asupra dorintei poporului roman pentru reunificare printr-un proces asemanator celui prin care cele doua foste state germane au devenit un singur stat.
 6. Consideram ca cele doua guverne de la Bucuresti si Chisinau au datoria morala de a-si armoniza politica externa in directia  reprezentarii comune a unei politici nationale, care sa conduca la o tranzitie fara sincope spre integrarea Basarabiei in Romania si, prin aceasta, populatia Basarabiei sa obtina de drept cetatenia Uniunii Europene.
 7. Cerem Presedintelui si Parlamentului Romaniei sa adopte un act normativ, prin care ziua de 28 Iunie 1940, in care a inceput agresiunea armata impotriva Romaniei si catatenilor Romaniei, sa fie declarata zi a ocupatiei sovietice a teritoriul Romaniei, asa cum a procedat si presedintele de la Chisinau domnul Mihai Ghimpu.
 8. Cerem ca autoritatile romane sa dea curs si sa se implice in ridicarea Memorialului Patimilor Romanesti, care reprezinta omagiul adus martirilor romani ai ocupatiei sovietice, conformandu-se declaratiei politice din data de 9 Iunie 2009, prezentata in plenul Senatului de Presedintele Comisiei de Politica Externa a Senatului, care sustinea necesitatea construirii acestui Memorial la initiativa romanilor si a organizatiilor romanesti din intreaga lume. Declaratia nu a intampinat nicio obiectie din partea membrilor Senatului.
 9. Cerem ca PL- Basarabia si PNL-Basarabia, ca forte politice pro-romanesti si pro-unioniste, sa gaseasca modalitatea ca, in cel mai scurt timp, sa se uneasca, pentru a constitui o forta credibila si reprezentativa a populatiei majoritare romanesti din Basarabia.

Citit si aprobat in cadrul Adunarii Comemorative a Romanilor din California cu ocazia sarbatoririi Actului Istoric de la 27 Martie 1918, prin care Sfatul Tarii de la Chisinau a hotarat Unirea Basarabiei cu Romania.
  

 

 


Loading Facebook Comments ...

24 Comments

Add a Comment
 1. Deoarece Unimedia a schimbat de ceva vreme modulul de lucru cu blogurile, este imposibil sa modifici un aviz intr-un articol, de aceea, am replasat aceasta postare si pozele, iar comentariile le-am mutat aici. Imi cer scuze pentru incovenientele pe care le am si eu.

 2. 66 raspunsuri la “Actiunile PNL, de Ziua Unirii, i-au “enervat” pe antiunionistii fatisi si mascati”

  Vasile spune:
  26 martie 2011, la 00:12

  Voi fi si eu prezent la marsul care va incepe de la Academia de Stiinte, si tare mult va rog dna Pavlicenco, fara materiale promotionale ale voastre, a PNL-ului… eu(si multi alti prieteni de ai mei) vom fi acolo pentru a sustine ideea unirii, marcarea acestei mari sarbatori a romanilor si nicidecum sa va facem voua PR… va rog din tot sufletul, sa nu folositi aceasta MARE ocazie in scopuri personale si de partid

  Vitalia Pavlicenco spune:
  26 martie 2011, la 00:12
  Pt Vasile

  Aveti o mentalitate vicioasa. Noi, in 2008, cind am organziat Ziua Europei, am chemat toate partidele considerate nationale sa vina cu tot ce au. AMN, care nu a contribuit cu nimic, de altfel ca si celelalte partide – MAE, PLDM – a venit cu o caruta lipita de sus pina jos cu Soare, apoi a oglindit evenimentul de parca AMN l-a organizat. Nu am oprit pe nimeni. Atunci cind veti intelege ca este important sa vina cit mai multi, cit mai diversi, cu tot ce au, impreuna, sa marcheze Ziua Unirii, abia atunci lucrurile se vor misca. In rest, faceti manifestari anonime, pe sub covor, cine va impiedica? Dormiti linistit – baietii vin cu esarfe, sau va apucati sa le zmulgeti d ela git? O sa ii rog sa fotografieze asemenea poze inedite…

  Azi AMN, MARE partid de opozitie, nu mai este. PNL traieste si va trai. Tineti bine minte asta.

  Apoi, cu asa mentalitate, s anu va mirati ca nu se poate urni carul din loc…

  Vasile spune:
  26 martie 2011, la 00:12

  Nu stimata doamna, nu duceti discutia pe alta corabie, eu zic ca in aceasta zi sa iasa cetatenii pentru care aceasta sarbatoare este una dintre cele mai importante, indiferent de apartenenta politica… nimeni nu va “interzice” sa distribuiti materiale ce tin strict de Marea Unire, fara sageti, copilasi(sau ce mai au acolo PL), stejari…
  Cit despre ziua Europei, pu mine nu e atit de importanta, daca e sa le compar

  Titirez spune:
  26 martie 2011, la 01:01
  Vasile,

  Eu sunt din Romania!! nu e corect ceea ce pretinzi d-nei Pavlicenco!! Cinstirea unirii de acum 93 de ani ar trebui sa o faceti toti dimpreuna , far deosebire intre partide!! Patria Romaneasca este deasupra tuturor!! Daca PNL (Basarabia) te-a invitat alaturi de ei ar trebuio sa raspunzi afrimativ!! pentru ce alte partide nu fac acelasi lucru!!!! Sper ca nu vrei sa menajezi “patriotii moldovei” pentru care 27 martie e zi a rusinii!!!

  Vasile spune:
  26 martie 2011, la 01:01
  pu titirez

  Pai eu asta si zic – indiferent de apartenenta politica trebuie sa iesim la acest mars(aici ma refer la marsul ce incepe din scuarul Academiei de Stiinte), ideea insa e ca nu dna Pavlicenco si PNL organizeaza acest meeting, de aia si zic – fara sageti, fara stejari, fara copilasi si stelute…

  Vitalia Pavlicenco spune:
  26 martie 2011, la 01:01
  Pt Vasile

  Spune, spune, cine te impiedica. mai ia si un revolver, poate ii impusti pe incovenabili. Vai de capul vostru, ce gindire ingusta aveti. Urmati macar exemplul PNL din 2008, daca vreti sa urcati pe o treapta mai sus in abordarea lucrurilor. A, nu place PL-ului, care nici in 2008 nu a venit la actiune si a ironizat-o, care de fiece data, cind face actiuni, interzice altora sa vina cu insemne, ii alunga, asa cum face si Filat. Halal de voi, “liberali proromani”. Cine sa va mai creada?

  Vasile spune:
  26 martie 2011, la 01:01

  Dna Pavlicenco, D-voastra cititi ce scriu eu sau manipulati, ca de obicei de fapt… nu trebuie sa amestecam interesele de partid cu marea sarbatoare, or vi se pare ca sinteti exponentul romanismului in Basarabia si d-voastra decideti tot ce tine de romanism??? Eu nu am zis nimic de ceea ce faceti la Buiucani, la ora 12, acolo puteti sa va promovati si partidul, aici, la un mars pe care-l organizeaza o viitoare organizatie apolitica nu aveti dreptul moral…

  Vitalia Pavlicenco spune:
  26 martie 2011, la 01:01
  Pt Vasile

  1. Partidul e o parte din populatie. Marea sarbatoare e a populatiei, compuse din parti cu diferite optiuni. Eu cind aud ca interesele partidelor se contrapun interesului general ma minunez de primitivismul politic si general.

  2. Nu am impiedicat pe nimeni sa fie si el sau ei promotorul sau promotorii romanismului. Ma intristeaza ca exista cineva care ar da verdicte cine sa fie promotorul si cine nu. Cu cit mai multi vor fi, e cu atit mai bine. Si nimeni nu are dreptul sa ii interzica altuia. Daca cineva face asta, el nu ca urmareste alte scopuri, el nu e credibil in pozitia sa, este un fariseu. Ca o idee sa fie impartasita de cit mai multi, trebuie sa fie propagata si sa adune cit mai multa lume. Fiti voi promotorii si ai romanismului, si ai Unirii, abia ne vom bucura. dar vad ca in alegeri toti au tacut si au tot “grait de Europa” care nu se vede la orizont decit prin Unirea cu Romania. A – va e ciuda ca noi avem acest curaj. Va compatimesc in acest sens. Noi am platit cu procentele pentru mesajul curajos, dar stim ca e un sacrificiu in numele viitorului. Si daca nu credeti in acest viitor, stati acasa pe 27 amrtie.

  3. Un mars organizat de o structura “apolitica” – ce aberatie! – are menirea sa adune cit mai multa lume, dar mai ales pe cei care promoveaza direct si sincer idealul. Sau e conjunctura, nu ideal? Pai, asa si spuneti. Sau spuneti ca serviti un partid si sinteti concurenti electorali.

  4. Ca de obicei, manipulati voi, care sinteti sinceri de sa va creada doar comunistii, despre care Ghimpu a spus ca daca renunta la denumire, secera si ciocan, ar putea colabora si cu ei… Mare porumbel i-a scapat din gura, noi il vom folosi din plin, mai ales daca veti fi agresivi ca in campania parlamentara.

  ANTIGONA spune:
  26 martie 2011, la 02:02

  Sa iesim cu totii cu mari drapele tricolore pe toate strazile din toate localitatile si sa ne bucuram de soare, primavara si sarmale,
  in viitoarea ROMANIE MARE !

  In ciuda coloanei a cincea a moscalilor asasini via Ambasada Rusiei de la Chisinau, aparata si ocrotita de KGB-ul local !

  CRAIASA ALEASA spune:
  26 martie 2011, la 02:02

  Orice materiale vizuale in româneste despre România Mare, care vor trezi constiinta celor multi adormiti, SUNT BINEVENITE !

  Domnul Vasile, ECHPA DVS. va distribui materiale despre Marea Re-Unire ?
  Cu cât mai multe, cu atât mai bine ! In toate satele, colturile de drum, case, magazine, autobuze, biserici,etc. sa fie scris peste tot cu litere marete:

  VREM ROMANIA Mare !

  ADEVARUL spune:
  26 martie 2011, la 05:05

  Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare !Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare !Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare !

  romanul american spune:
  26 martie 2011, la 07:07

  …VASLICA BAIATULE!!!…UNIREA O VOR FACE… DE VA FI SA FIE..CU TOTI… DECIDENTI POLITICI SI DACA SE VA VREA SA AIBA PARTE DE “CAIMAC” P.N.L. DIN BASARABIA, CU ATIT MAI BINE!!!…TOT DEAUNA AM IN MINTE CUVINTELE LUI V. ALEXANDRI

  E unul care canta mai dulce decat mine?
  Cu-atat mai bine tarii, si lui cu-atat mai bine.
  Apuce inainte s-ajunga cat de sus.
  La rasaritu-i falnic se-nchina-al meu apus.
  Iar voi, care asupra-mi sageti tocite trageti,
  Cantati, daca se poate, fiti buni si nu mai rageti! …………………………………………………………………………………………….

  Mihai Morteanu spune:
  26 martie 2011, la 08:08
  Pt.Vasile.

  Ţara noastră este foarte mică ., cu foarte multe partide. Acum unde dai cu degetul, dai de un membru de partid, sau de un simpatizant înrăit de unu sau altul partid. Deaceia, eu consider, că ar fi mai eficient, dacă la acest eveniment să participe toate partidele, care împărtăşesc aceiaşi ideee, pentru a da un semn societăţii, că partidele în unele probleme sînt concurenţi, iar în problemele comune, trebue să die împreună.

  Nu aţi fost la acel eveniment din 9 mai 2008. Participînd alături de PNL şi AMN, şi PLDM, şi aripaliberală de la PD , Serebreanu, şi nu mai ţin minte care partide, societatea civilă s-a alăturat şi ea, văzînd o unificare a forţelor în problemele comune. A participat şi Dabija, şi Tănase, şi alţi reptezentanţi ai societăţii civile.

  PNL a fost alături de PL şi la 28 iunie 2010 pe PMAN, iar aliaţii de guvernare a PL, AMN, PLDM şi PD în mod demonstrativ nu au participat şi aţi văzut rezultatul cu decretul.

  Partidele polirice trebue să fie deschise în orişice problemă, pentru că în spatele lor stă societatea, care trebue să ştie ce orientare politică au simpatizanţii lor.

  Că nu de alta deja se speculează, că unele partide îşi schimbă orientarea, promovînd legea minorităţilor sexuale.

  Ion spune:
  26 martie 2011, la 08:08

  Doamna, Pavlicenco, chiar vreti sa profitati politic din aceasta sarbatoare si asa marginalizata la noi? Lasati “Spiritul Romanesc” sau “Noii golani”, cei care organizeaza sa faca o sarbatoare exclusiv dedicata romanismului si nu va bagati cu politica asta murdara din Moldova. Vreti participati, daca simtiti ceva pentru aceasta data, daca nu stati si numarati banii irositi in vant pe fulgii publicitari cu conotatie politica!!! ( RESPECT VASILE, traiasca BPR)

  Paraschitza spune:
  26 martie 2011, la 09:09

  Ati citit aberatiile din ziarul “Moldova Suverana” ?
  Scrise de Ivan Berlinski, de Mihail Kontziul si de Nikolai Kirtoka, agent etern KGB , atrtcol preluat de pe ava.md /un site total anti-moldovenesc/. Daca aceasta publicatie mai este inca a Guvernului, atunci halal de asa guvern ! Este anti-national !
  Cititi-l pe Kirtoaka cu ideea sa moldoveneasca. Iata cine este coloana a cincea in Moldova; cozile de topor locale, care vor lichida pe oricine, daca va mai vorbi de România Mare !
  Unde este Ministerul Justitiei si de ce tace Sandu Tanase ?

  N.B.
  Politia româna il cauta deja prin Interpol pe M. Contziu.
  Iar “Statul” RM il adaposteste imparateste.
  Cu ce se deosebeste acest regim de acel a lui VORONIN bulibasa ?

  mircea.ro spune:
  26 martie 2011, la 10:10

  eu aş înclina pe temerile lui Vasile.Cred că PNl ar avea mult mai mult de câştigat dacă mitingul ar avea conotaţii nonpolitice.Dacă se va merge pe varianta actuală propusă, să vedeţi ce comentarii acide vor apărea în presa şi masmedia basarabeană,iar doamna Pavlicenco va fi pusă la zid.Pentru ce,când se poate organiza mult mai elegant şi fără bătăi de cap.

  ILEANA spune:
  26 martie 2011, la 10:10

  Elena Alistar –
  (n. 1873, comuna Vaisal, județul Ismail – d. 1955, Pucioasa) a fost un medic și om politic român, care a făcut parte din Sfatul Țării din Basarabia[1][2].

  După cum menționează sursele istorice este de origine din Basarabia, fiind născută în familia preotului Vasile Bălan și a soției acestuia, Elisabeta.[3][4] A făcut școala primară la Congaz, în județul Cahul și apoi a urmat Școala Eparhială de la Chișinău. Aici îl cunoaște pe tânărul teolog Dumitru Alistar cu care se căsătorește. Își urmează soțul devenit preot și activează ca învățătoare începând cu anul 1890 în localitațile Văleni, Roșu, Zărnești din jud. Cahul și Rezeni, jud. Chișinău.[5] Între 1909-1916 a urmat Facultatea de Medicină de la Iași. A fost arestată pentru „activitate naționalistă” împreună cu membrii grupării lui Daniel Ciugureanu deoarece susținea necesitatea eliberării prin forță a Basarabiei de sub stăpânirea rusă.[6] În 1916 a fost mobilizată în armată ca medic militar. A continuat să profeseze la Spitalul Costiujeni de lângă Chișinău.

  Membră a Partidului Național Moldovenesc, a fost aleasă deputat în Sfatul Țării[7]. Este singura femeie cunoscută astăzi care a luat parte activ la evenimentele politice ce au condus Basarabia către Unirea cu România. La data de 27 martie 1918 a votat Unirea Basarabiei cu România.

  Elena Alistar a fondat Liga Culturală a Femeilor din Basarabia. A fost președinte a Partidului Poporului, înființat de Maresalul Averescu, originar, de asemenea, din Ismail, Bugeac – Basarabia istorică, comuna Babele, actualmente în Ucraina. În 1927 fondează în Basarabia Gruparea Femeilor Române[8] S-a evidențiat în activitatea Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române care își desfășura activitatea sub patronajul doamnei Alexandrina Cantacuzino.[9] După 28 iunie 1940 s-a refugiat în România. După ce a locuit o vreme la Iași este arestată de regimul comunist [10] și trimisă la Pucioasa, județul Dâmbovița unde a și decedat în 1955.[11] Rămășitele pământești i-au fost aduse peste câțiva ani la Cimitirul Bellu din București. [12]

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Elena_Alistar

  toma proeuropeanul spune:
  26 martie 2011, la 10:10

  eu la ora 14 voi fi in PMAN unde Laguta vrea sa-si arate dispretul fata de moldoveni .

  Vitalia Pavlicenco spune:
  26 martie 2011, la 10:10
  Pt mircea.ro

  Fratilor, cu “pusul la zid” ma faceti sa rid copios. Pe mine nimic nu ma mai deranjeaza, stati linistit. Degeaba umflati lucrurile. Probabil, aveti niste atasamente exagerate si asta va impiedica sa vedeti larg lucrurile.

  Vitalia Pavlicenco spune:
  26 martie 2011, la 10:10
  Pt Ion

  Politica murdara faceti voi. Noi facem una sincera si curata.

  Vasile spune:
  26 martie 2011, la 10:10

  Dna Pavlicenco, acuzati AMN ca in 2008 “a venit cu o caruta lipita de sus pina jos cu Soare” si nu v-a placut, asa-i??? de ce repetati aceleasi prostii??? de ce la acest eveniment sa nu fie distribuite doar materiale promotionale ale Marii Uniri??? Hai sa ne unim toti sub un tricolor si nu sub drapelele partidelor, hai sa fie mediatizat evenimentul si nu partidele participante…
  asta e ca si cum la nunta mea, ati veni cu invitatii D-voastra:)

  paulescu spune:
  26 martie 2011, la 13:01 edit
  Dna Pavlicenco are dreptate; unionistii au nevoie de un partid unde sa se poata intalni la un loc intre ei toti cei care nutresc aceleasi convingeri. PNL e un partid de cateva procente; de aceea, fiecare om care devine activist al unionismului trebuie atras si cultivat deoarece fiecare in parte este important… Important este ca PNL sa creasca si in numar si in putere astfel incat in primul rand sa fie in masura sa isi apere proprii membri impotriva persecutiilor politice… deoarece in Moldova de Est ,din cate cunosc,daca faci propaganda unionista ,risti sa iti pierzi serviciul si chiar viata,daca esti o persoana nesantajabila si influenta.

  strak spune:
  26 martie 2011, la 14:02
  Ptu Vasile si cei care mai inclina catre Vasile:

  Sa vina toate partidele politice, ONG-urile, Guvernantii, Parlamentarii, Profesorii, Medicii si toata suflarea romaneasca, care doreste Unirea.
  Sa aduca tot ce arata si ilustreaza bine dorinta de Unire ! Tot ! Fara indoiala este foarte binevenia orice informatie in aceasta mare perspectiva de viitor. Viitorul Unirii depinde de cum il promovam !
  Vasile, adu si ti ceva….ce promoveaza Unirea si pe tine-Omul curajos, care promoveaza Unirea ! Sa aduca toti

  Hatmanu spune:
  26 martie 2011, la 14:02

  Nu inteleg carei problema.? Daca sunt partide sau persoane care simpatizeaza altor partide decat PNL, atunci sa iasa si ei cu flagurile partidelor lor…

  Hatmanu spune:
  26 martie 2011, la 14:02

  Doar mai intai de toate suntem Romani si dupa asta pl-isti, amn-isti, pldm-isti samd… sau???

  alex spune:
  26 martie 2011, la 16:04

  Sustin intru totul aceasta manifestare a de 27 martie! Unire frati romani! Traiasca Romania!

  Mihai Morteanu spune:
  26 martie 2011, la 16:04
  Pt Hatmanu şi Vasile.

  Alte partide decît PNL nu vor ieşi cu drapelele lor, pentru a nu speria electoratul. PNL a declarat deschis poziţia faşă de România, de Unire, de ieşire din CSI de aderare la NATO şi UE, şi electoratul nostru cam crud s-a temut să ne susţină. Nu-i nimic. Totul ce e crud şi verde, tot una pînă la urmă se coace.

  De aceea alte partide decît PNL nu vor risca să meargă împotriva Rusiei.

  De fapt, cum a fost şi la 28 iunie 2010 în PMAN, cînd alături de PL a venit numai PNL.

  Unele partide mai degrabă ar defila pe PMAN în haine roze sau albăstrele, adică azurii alături de gei, decît să declare deschis poziţia faţă de tot ce ne leagă cu România.

  Rusoaica spune:
  26 martie 2011, la 17:05

  Назло румынофилам

  Ассоциация Salvgardare, Национально-Демократическое движение и партия “Патриоты Молдовы” называют 27 марта 1918 год днем “национального позора” и проведут в этот день акцию.

  Мероприятие состоится назло прорумынским организациям, намеренным провести в воскресенье, то есть в этот же день в центре Кишинева торжества по случаю 93-ей годовщины воссоединения Бессарабии с Румынией, а

  Они призывают выйти на центральную площадь истинных патриотов РМ на “акцию памяти жертв румынской оккупации”.

  “Если тогда нас оккупировали штыками, то сегодня это делается более изощренно, используя весь арсенал идеологической диверсии”, – говорится в распространенных организаторами листовках, призывающих сограждан сказать “нет” румынизации Молдовы!”

  Viorel spune:
  26 martie 2011, la 17:05

  Acţiune de comemorare a victimelor regimului romîn de ocupaţie Un şir de Organizaţii obşteşti au anunţat pe reţelele de socializare că la 27 martie 2011, ora 14.00 vor organiza o acţiune de comemorare a victimelor regimului romîn de ocupaţie. Evenimentul va avea loc în PMAN în faţa clădirii Guvernului. Sînt invitaţi toţi Patrioţii Moldovei! Trăiasca Republica Moldova!

  Mircea Popescu spune:
  26 martie 2011, la 18:06

  Cei care doresc sa semneze Memorandumul pentru Reintregire prezentat in continuare o pot face la adresa:

  http://www.petitiononline.com/Memorand/petition.html

  Speram ca si la adunarile care vor avea loc in Basarabia sa fie citit si supus aprobarii participantilor asa cum se va face in Romania si in diaspora romaneasca.

  Odata “ratificat” prin aprobari, va deveni un document al natiunii romane, devenind Referendum National pentru Reintregire. Sub aceasta forma va fi trimisa utoritatilor de la Chisinau si Bucuresti, partidelor politice, mass-media.

  Vreau sa subliniez faptul ca PNL-Moldova prin Vitalia Pavlicenco a fost pana in prezent singurul partid care a semnat Memorandumul, dovedind consistenta in actiunile pentru reintregire pe care le promoveaza acest partid.

  Ar fi bine daca la adunarea preconizata din Chisinau ar veni cat mai multe organizatii, dar si partide care prin drapelele lor ar dovedi unitatea politica fata de reunificare. In acest fel n-ar mai fi o aparenta “confiscare politica” de catre o singura forta politica unionista.

  Mircea Popescu
  m.popescu@sbcglobal.net
  =======================================

  Memorandum pentru Reintregire

  Ca membri ai societatii romanesti globale, semnatarii acestui Memorandum,

  Comemorand cu adanca piosenie si mandrie nationala actul istoric de la 27 Martie 1918, prin care Sfatul Tarii de la Chisinau a dat semnalul infaptuirii Romaniei Intregite;
  Fiind constienti ca starea de separare actuala a Romaniei in totala contradictie cu mostenirea pe care anul 1918 ne-a lasat-o trebuie sa fie indreptata prin actiunea concertata a tuturor fortelor romanesti atat ale statutului, ale clasei politice cat si ale societatii civile:
  1. Tinem sa aducem omagiul nostru celor 86 de romani basarabeni care prin semnaturile lor au devenit adevarati parinti fondatori ai Romaniei Intregite.
  2. Solicitam societatii civile romanesti ca impreuna cu mass-media de pe amandoua malurile Prutului sa inceapa o campanie sustinuta pentru educarea populatiei si constientizarea necesitatii reunificarii tarii.
  3. Prin activarea Congresului Romanilor de Pretutindeni, cerem viitorilor reprezentanti ai romanilor de pretutindeni sa aiba in agenda lor ca prioritate absoluta sustinerea eforturilor pentru readucerea Basarabiei in cadrul Romaniei Reintregite.
  4. Cerem Presedintiei, Parlamentului, Guvernului Romaniei, partidelor politice sa-si separe mesajul national de limbajul ideologic si sa adopte o pozitie comuna si unitara in problema nationala in concordanta cu idealurile unitatii nationale si ale statului unitar Roman a carui infaptuire este oficial recunoscuta prin declararea zilei de 1 Decembrie, ca Ziua Nationala a Romaniei.
  5. Cerem organismelor statului roman sa intreprinda masuri concrete politice si diplomatice pentru a sensibiliza opinia publica internationala, institutiile Uniunii Europene si celelalte state, asupra dorintei poporului roman pentru reunificare printr-un process asemanator celui prin care cele doua foste state germane au devenit un singur stat.
  6. Consideram ca cele doua guverne de la Bucuresti si Chisinau au datoria morala de a-si armoniza politica externa in directia reprezentarii comune a unei politici nationale care sa conduca la o tranzitie fara sincope spre integrarea Basarabiei in Romania si prin aceasta populatia Basarabiei sa obtina de drept cetatenia Uniunii Europene.
  7. Cerem Presedintelui si Parlamentului Romaniei sa adopte un act normative prin care ziua de 28 Iunie 1940, in care a inceput agresiunea armata impotriva Romaniei si catatenilor Romaniei, sa fie declarata zi a ocupatiei sovietice a teritoriul Romaniei asa cum a procedat si presedintele de la Chisinau domnul Mihai Ghimpu.
  8. Cerem ca autoritatile romane sa dea curs si sa se implice in ridicarea Memorialul Patimilor Romanesti care reprezinta omagiul adus martirilor romani ai ocupatiei sovietice, conformandu-se declaratiei politice din data de 9 Iunie 2009 prezentata in plenul Senatului de Presedintele Comisiei de Politica Externa a Senatului care sustinea necesitatea construirii acestui Memorial la initiative romanilor si organizatiilor romanesti din intreaga lume. Declaratia nu a intampinat nicio obiectie din partea membrilor Senatului.
  9. Cerem ca PL- Basarabia si PNL-Basarabia ca forte politice pro-romanesti si pro-unioniste sa gaseasca modalitatea ca in cel mai scurt timp sa se uneasca pentru a constitui o forta credibila si reprezentativa a populatiei majoritare romanesti din Basarabia.

  Dumnezeu sa ajute natiunea romana sa-si implineasca idealul national al reintregirii

  Mihai spune:
  26 martie 2011, la 20:08

  D-na Pavlicenko! D-voastra chiar credeti ca romanii din Patria Muma isi doresc Unirea asta efemera?Va inselati amarnic,atata timp cat sunteti mai saraci decat noi nimeni aici nu isi doreste asta.A fost o perioada scurta de romanism la voi de vreo 22 de ani care nu a putut modela caracterul unei populatii.Mai bine daca doriti sa intrati in Parlament schimbati doctrina si o sa reusiti.Good look!

  Vitalia Pavlicenco spune:
  26 martie 2011, la 21:09

  Pt Vasile

  Imi pare rau ca deturnati si manipulati. Am spus, dimpotriva, ca, fara nici o contributie, a venit AMN cu o caruta lipita cu Soare, dar tocmai ca le-am spus sa vina cu ce au, chiar daca au venit fara prea mult simt, dar totuna nu le-am reprosat si nu le-am interzis. Pai nu comparati un calendar, pe care tinerii vor sa il dea pina la actiune si, poate in actiune, dar poate si nu, cu carute de kiometri patrati, tocmai ca TOLERATE, si NU INTERZISE, asa cum faceti voi. Evenimentul, fara partide, nu prea are loc si va fi intrepretat, ca intotdeauna, ca subtirel.

  Sarbatoarea Unirii nu e nunta nimanui. Nu incercati sa o privatizati, tocmai ceea ce incercati s areprosati altcuiva.

  Vitalia Pavlicenco spune:
  26 martie 2011, la 21:09
  Pt paulescu

  Chiar azi am avut intilniri si sedinte ale organismelor statutare ale filialelor noastre teritoriale si, in fiece raion, vin membri importanti d ela alte partide. Nu vom defila cu aceasta. dar ne bucuram ca vin si ca le place pozitia noastra.

  Vitalia Pavlicenco spune:
  26 martie 2011, la 21:09
  Pt Mihai

  1. Nu dorim sa intram in Parlament inselind oamenii si spunindu-le minciunile pe care le spun idolii vostri si pe care le credeti ca naivii.

  2. Noi, daca vom intra in Parlament, vom intra cu capul sus si cu Mesajul nostru sincer, pe care oamenii, dupa un timp, il vor intelege.

  3. Unii sint mai grei de cap si vor mai trage societatea inapoi. Nu fiti printre acestia.

  Viorel spune:
  26 martie 2011, la 22:10

  Acţiune de comemorare a victimelor regimului romîn de ocupaţie Un şir de Organizaţii obşteşti au anunţat pe reţelele de socializare că la 27 martie 2011, ora 14.00 vor organiza o acţiune de comemorare a victimelor regimului romîn de ocupaţie. Evenimentul va avea loc în PMAN în faţa clădirii Guvernului. Sînt invitaţi toţi Patrioţii Moldovei! Trăiasca Republica Moldova! Afara curvele romane din Republica Moldova!

  Mircea Popescu spune:
  26 martie 2011, la 22:10
  Pentru Mihai:

  In cuvantul de maine, intr-unul din paragrafe, pe care-l redau mai jos, ating problema “saraciei Romaniei” care n-ar avea posibilitatea sa-i integreze pe basarabeni:

  ========
  In acel an, in conditii tragice pentru tara, incomparabil mai grele decat cele de astazi, cu un guvern retras la Iasi, cu un teritoriu restrans in urma ocupatiei germane, cu o economie distrusa de razboi, patriotii Basarabiei au votat un act scris pentru vecie cu litere de foc, Actul Unirii.
  Nu, ei nu au asteptat lapte si miere de la o tara disperata in care curgea doar sange in lupta pentru supravietuire. Nu pentru beneficii au ales momentul, ci ei s-au intors la sanul mamei ai caror fii erau tocmai intr-unul din cele mai grele momente ale Istoriei romanilor.
  Si mama i-a primit cu dragoste fara sa se intrebe cu ce-si va hrani copiii.
  =========

  Mircea Popescu
  m.popescu@sbcglobal.net

  europa spune:
  26 martie 2011, la 22:10

  Ar fi bine, daca pe 27 martie, Lupu va utiliza metode ruse din ideologia FR, unde locuiesc compact rusii. Lupu trebuie sa numeasca seful Tiraspolului, care sa duca tratative cu RM, in solutionatre conflictului. Rusia asa face integritatea FR.

  europa spune:
  26 martie 2011, la 22:10

  Cea mai civilizata rezolvare a dorintei moldovenilor, poate fi rezolvata, prin acordarea cetateniei RM, moldovenilor din Romania cu dreptul la vot. Asa cum basarabenii (cu cetatenie romana) voteaza in Romania asa trebuie sa fie si invers.

  Mircea Popescu spune:
  26 martie 2011, la 23:11
  Pt. europa:

  Acordarea cetateniei “moldovenilor” din Romania nu este necesara, ei fiind cetateni ai Romaniei.

  A acorda cetenia RM numai unor categorii de romani pe baza inventiei “natiunii moldovenesti” este o manevra subtila prin care se insinueaza existenta unei “Moldove Mari”, o ideea pe care a promovat-o Voronin care sugera unirea celor doua parti ale Moldovei, deci destramarea Romaniei.
  Tot el a sprijinit si formarea unui partid al “etnicilor moldoveni”.
  In mod normal, Bucurestiul n-a recunoscut si nu recunoaste o asemenea etnie.

  mos spune:
  26 martie 2011, la 23:11

  Iata cum vad eu solutia :

  1. Trupe ale ONU pe teritoriul tarii pentru a tine sub vileag asa zisi patrioti ai Moldovei care vor dori sa destabilizeze situatia

  2. Independenta Transnistriei

  3. Aderarea urgenta la NATO SI UE a tarii

  4. Mai sunt necesare cateva masuri urgente intre cele doua tari mai ales economice si sociale.

  mos spune:
  26 martie 2011, la 23:11

  TREBUIE TREZITE CELELALTE TARI LATINE DIN EUROPA SI DIN LUME PENTRU A NE AJUTA SA SCOATEM TARA DE SUB INFLEUNTA CSI.

  Doar cu Romania nu vom reusi deoarece Rusia isi bate joc de ea………..

  ILEANA spune:
  26 martie 2011, la 23:11
  Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare !Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare !Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare ! Traiasca România Mare !

  bogdan.ro spune:
  27 martie 2011, la 00:12

  Vreau sa vad daca si PL-ul are c…e sa organizeze un miting pe 27 martie!!!

  xyz spune:
  27 martie 2011, la 08:08

  La multi ani, basarabeni! La multi ani, natiune romana!

  mircea.ro spune:
  27 martie 2011, la 08:08

  perfect de acord cu europa,moldovenii din România să primească cetăţenia RM,după care mai vedem noi cum stă treaba,pe unde vor mai scoate cămaşa maldavenii statalişti.

  Carmina Saliaria spune:
  27 martie 2011, la 09:09

  blog V. Stavila via Unimedia:
  “Primarul Nicolae Costin a fost omorât cu cesiu radioactiv ?”

  http://blog.nistru-prut.info/?p=2232#comment-7508
  john connor spune:
  27 martie 2011 la 2:32

  UN FOST KGB-st,CHISINAUIAN, (care in afara serviciului iubea paharelul) TIMP DE CITIVA ANI A POVESTIT DESPRE MULTE CRIME INFAPTUITE IPOTRIVA PATRIOTILOR DIN CAPITALA. ACUM CITIVA ANI CIND DEPARTAMENTUL DE LICHIDARE AU AFLAT SURSA DE SCURGERE A INFORMATIILOR SECRETE SI IN URMA HOTARIRILOR PRIMITE A FOST LICHIDAT LUCRATORUL LOR SI UN COLEG DE-AL SAU DE PAHAR. IN SCURT TIMP SA AFLAT CA DESPRE SECRETELE ACELUI-A STIU MAI MULTI… UNII DINTRE EI AR VREA SA SPUNA CE STIU, DAR AU FRICA DE CEI DIN SIS MODOVENESC, INTREBAREA E, UNDE AR PUTEA SA SE PLINGA ACELE PERSOANE, DEOARECE ESTE VORBA DE 19 PERSOANE LICHIDATE IN PERIOADA ULTIMILOR …. ANI???

  Mihai spune:
  27 martie 2011, la 10:10

  D_le Mircea Popescu,basarabenii au cerut Unirea asta din cauza hoardelor bolsevice care se retrageau in dezordine de pe frontul din Moldova romaneasca si distrugeau magazinele evreilor din Kisinev si alte orase basarabene. O contributie au avut si prizonierii ardeleni din imperiul tarist care ironia sortii se gaseau in accea data in Basarabia. E iluzoriu sa ne imbatam noi romanii cu apa de ploaie si sa ne convingem de romanismul din ei.Ei nu au avut o Alba Iulie cum au avut romanii ardeleni si banateni care spune totul.

  respect Autorului spune:
  27 martie 2011, la 12:12

  Astăzi, 27 martie, coloana a 5-a a panromânismului de la Chişinău, reprezentată inclusiv de unele forţe politice de extrema dreaptă, sărbătoreşte aşa-numita “Unire” a Basarabiei cu România, din 1918.

  An de an, susţinuţi din gros, şi financiar, şi ideologic, şi logistic de către patronii politici de la Bucureşti, promotorii lichidării statalităţii moldoveneşti flutură pe străzile Chişinăului steagurile unui stat străin, scandează slogane xenofobe, mărşăluiesc de rând cu grupările neonaziste române şi sfidează în mod obraznic identitatea moldovenească a populaţiei Republicii Moldova.

  Scopul lor este evident – cultivarea la tânăra generaţie a ideii că identitatea moldovenească e o ficţiune, iar poporul moldovenesc nu are dreptul la existenţă, la fel cum nu poate exista şi un stat moldovenesc.

  Propaganda românismului inoculează aşadar în societatea noastră incertitudinea privind identitatea, ne subminează coeziunea şi ne divizează ca popor.

  Bucureştiul oficial nu ne etichetează altfel decât “al doilea stat românesc” şi nu se sfieşte să ne denumească, în mod viclean “basarabeni”.

  Astfel, noi, moldovenii din Republica Moldova, suntem somaţi de ideologia panromânismului să acceptăm că nu avem nici identitate moldovenească, nici stat moldovenesc, nici istorie moldovenească.

  În orice altă ţară din lume, aşa gen de imixtiuni, anticonstituţionale şi antistatale, ar fi fost sever taxate, iar vinovaţii de subminarea statalităţii şi identităţii ar fi fost aspru pedepsiţi conform legii şi supuşi oprobriului public. Noi însă suntem mult prea toleranţi şi lăsători.

  Este nu doar umilitor, este revoltător faptul că permitem să fim mutilaţi identitar în aşa hal de către vecini. Şi este dramatic să regăsim în rândurile noastre, ale moldovenilor, iude cumpărate cu 30 de arginţi, “idioţi docţi utili”, racolaţi cu timpul, care s-au angajat să îndoctrineze poporul nostru cu ideea de “românism basarabean”.

  Oare să nu intuim noi care este motivaţia reală a ideologilor români? Oare să nu înţelegem care este frustrarea şi fobia strategilor din Bucureşti? Existenţa însăşi la graniţa cu România a unui stat moldovenesc şi a poporului moldovenesc Bucureştiul îl resimte ca pe un pericol pentru securitatea teritorială a României. De ce? Pentru că în România trăieşte o populaţie masivă de moldoveni, fraţi de-ai noştri, anesteziaţi identitar din păcate. Acei moldoveni pot oricând să-şi conştientizeze situaţia umilă, de popor fără stat şi fără identitate statală. Iar pe fundalul mişcării de revendicare etnică a maghiarilor din vestul României, care cer dreptul la autonomie, s-ar putea produce un efect de ecou la moldovenii din estul ţării. Strategii români înţeleg şi se tem de aceste realităţi.

  Să ne amintim cu câtă operativitate şi duritate a anihilat securitatea română Asociaţia “Comunitatea moldovenilor din România”, de la Iaşi, care şi-a dorit renaşterea spiritului identitar moldovensc. Să ne amintim cu câtă inapetenţă şi amestec de ironie autorităţile române acceptă să comunice în termeni de “moldovean”, “moldovenesc” cu autorităţile noastre.

  Ideologii bucureşteni ne românizează nu pentru că ne iubesc, ci pentru că se tem de noi, de identitatea noastră moldovenească. Ne doresc anexaţi nu pentru că le placem ca popor, ci pentru că le gâdilim pretenţiile teritoriale şi reflexele imperialiste, şi pentru că nu le convine să existe un stat moldovenesc, ca un exemplu de independenţă şi autonomie pentru moldovenii de peste Prut.

  Să le spunem dar ce credem despre toate aceste ingerinţe ale lor în treburile noastre interne, să le răspundem pe măsură. Să dăm o replică campaniei anexioniste, lansate la Bucureşti – “Basarabia – pământ românesc”. Acesta e un slogan care trădează pretenţiile teritoriale ale ideologilor bucureşteni. Ei ne vor pământul.

  Să le răspundem cu un slogan şi cu o campanie care pune accent pe identitatea noastră naţională, de moldoveni, care ne leagă de moldovenii din Moldova de peste Prut. Nu vom spune “România – pământ moldovenesc!”, ci vom spune “Unire, moldoveni!”.

  Să redeşteptăm identitatea moldovenilor din România, să ne apropiem spiritual, să ne regăsim ca două părţi separate ale aceluiaşi popor – poporul moldovensc. Moldoveni aici, moldoveni acolo. O singură Moldovă ne-a unit cândva şi poate, cine ştie, ne va mai uni vreodată.

  Să ne iubim Moldova; să o facem integră, unită, modernă, tolerantă, creştină. Să ne ajute Dumnezeu să realizăm acest ideal.

  Liviu spune:
  27 martie 2011, la 12:12

  http://stelapopa.unimedia.md/2011/03/27/audiope-27-martie-despre-%E2%80%9Epragmaticii-statali%C8%99ti%E2%80%9D-%C8%99i-%E2%80%9Emoldvenismul-european%E2%80%9D/#more-13620

  Articolul de mai sus trebuia sa apara pe Unimedia. Ori exista o defectiune tehnica, ori a fost cenzurat.

  Lectura placuta!

  Liviu spune:
  27 martie 2011, la 13:01

  Pentru “respect Autorului”. Daca il respecti, trebuia sa specifici faptul ca e vorba de Igor Dodon, eventual sa dai si un link, ca sa-i dea lumea feedback-ul meritat.

  DECENEU spune:
  27 martie 2011, la 13:01

  PENTRU NE-RUSINATUL AUTOR:
  DODON DE KontziU DE KGB:

  PASHOL NA TURBINKU ! POHOD NA SIBIR !

  GEO spune:
  27 martie 2011, la 13:01

  TRAIASCA BASARABIA UNITA CU TARA MAMA!

  GEO spune:
  27 martie 2011, la 13:01

  SA SCOATEM GUNOAIELE BOLSEVICE AFARA DIN BASARABIA,PRIMUL PE LISTA E DODON,TREBUIE SPANZURAT CU CAPUL IN JOS SI BATUT LA TALPI.

  NINA GONTA spune:
  27 martie 2011, la 15:03

  sarbatoarea Unirii nu este sarbatoarea unui partid.. ies toti ce-i cu inima romana.. asa ca mai incet , doamna, cu partidul dtale ..vrei sa strici o sarbataore cu manierele dtale kgbiste >> lozinci de partid in asa zi..
  Rusineeeeeeeee !!

  inginer spune:
  27 martie 2011, la 15:03

  Daca ati avea mindrie nationala n-ati tacea la PUBLICATV cind Ecaterina Kaminskaea,inducind milioane telespectatori in eroare,numea cimitirul Central ca Armenesc,care in realitate se afla linga cel Polonez.Sau poate ca cei care au facut unirea si Vieru,Sulac,Costin s.a. au fost armeni?Rusii poate ca special induc lumea in eroare iar moldovenii repeta ca papagalii.

  Mihai Morteanu spune:
  27 martie 2011, la 16:04

  Pt.Nina Gonţa.

  Eu aş fi deacord astăzi PNL să stea acasă, în scimb să văd pe PMAN 5, 10 alte partide inclusiv cele de la guvernare , care ar sărbători ziua de 27 martie şi şi-ar declara deschis obiectivul referitor la actul din 1918.

  Cu părere de rău am văzut astăzi alt scenariu, organizat de structurile proruse în PMAN , în faţa lui Şt.cel Mare, în faţa pietrei instalate în memoria ocupaţiei sovietice, instalate de către Ghimpu, susţinut de PNL, care a fost prezent la 28 iunie 2010 pe PMAN.

  Şi atunci aliaţii lui Ghimpu nu au participat la acest eveniment şi astăzi stau undeva prin cabinete şi bat din palme.

  Dacă guvernarea actuală ar avea puţină demnitate naţională nu ar permite ca cineva după 70 de ani de ocupaţie să-şi mai bată joc şi de cei , care au suferit şi mai sufără în urma regimului totalitat bolşevic.

  Unde-s acei cu inima română Dna Gonţa.

  Probabil se pregătesc să meargă la 9 mai la Moscova la demonstraţie, că asta mai pot. Să organizeze o manifestare naţională ” Chişca tonca”.

  Iartă-ne Doamne, că sîntem în Postul Mare.

  victor spune:
  27 martie 2011, la 17:05

  dodon – viitorul primar al Chisinaului!
  Dodon – un adevarat viitor gospodar al capitalei moldove!
  Dodon ii va face cu otet si apa pe toti eventualii candidati la functia de ebil al capitalei!
  Altenativa reala ii poate fi candidatul PNL!

  Mircea Popescu spune:
  27 martie 2011, la 17:05

  Celor care mai opteaza pentru acordarea cetateniei RM “moldovenilor” din Romania, le-a raspuns incurajator Dodon.

  “Să redeşteptăm identitatea moldovenilor din România, să ne apropiem spiritual, să ne regăsim ca două părţi separate ale aceluiaşi popor – poporul moldovensc. Moldoveni aici, moldoveni acolo. O singură Moldovă ne-a unit cândva şi poate, cine ştie, ne va mai uni vreodată.”

  un roman de langa Prut spune:
  27 martie 2011, la 19:07

  Domnule Mircea Popescu, dar chiar credeti ca dodonel e chiar prost? El nu direste realizarea Basarabiei Mari pentru ca asta ar insemna moartea lui si a familiei lui din gasca de hoti comunisti. El doar latra ca o sobaka ruseasca, dar fuge de romanii din Moldova istorica ca dracul de tamaie. Eu as fi primul care ar solicita cetatenia republicutei basarabene pentru ca apoi …. mama, mama ce i-as face eu lui dodonel cu cap de bou. In fundul Siberiei s-ar ascunde de adevaratii moldoveni!

  Rusoaica spune:
  27 martie 2011, la 20:08

  respect Autorului spune:
  27 martie 2011, la 12:12

  Уважаемый, ваша большевистская листовка равносильна той, как если бы вымирающие чукчи РФ обратились к эскимосам Аляски с призывом отделиться от США и воссоздать самостоятельное Чукотское государство. Как вы думаете, какова бы была реакция эскимосов?

  Расцениваю ваш «шедевр», как попытку реализовать себя в области юмористической литературы. Дебют удачный. Очень смешно. Желаю успеха, сравнимого с успехом Жванецкого!

  vasile spune:
  27 martie 2011, la 20:08

  de 20 de ani v-ati invatat numai sa vorbiti ,ar fi timpul si sa mai actionati,oleaca mai frumos decut vorbiti si atunci veti izbuti mai multe!

  Vitalia Pavlicenco spune:
  27 martie 2011, la 20:08
  Pt vasile

  lasa-ne pe noi, care stim numai sa vorbim, in pace, vezi-ti tu de actiunile tale. Noi vorbim si actionam pentru nesurzi si nemuti, neastupati la minte, din care nu faci parte, din pacate.

  Moldova spune:
  27 martie 2011, la 20:08

  potlogarilor si tigani boriti, ce sinteti, asteptati putin si ne vom pisa pe mormintele voastre!!!! lepadaturilor si risurilor rumine, voi faceti hori, dar pentru noi a fost un calvar cotropirea ultimei palme de pamint ce a ramas din Moldova Mare…NICI O DATA NU NE VETI COTROPI DIN NOU,VOM STA CU ARMA IN MINA PINA LA ULTIMA PICATURA DE SINGE PENTRU CEIA CE A SPUS MARELE STEFAN,!!!!

  Ion spune:
  27 martie 2011, la 21:09

  romanii sint cel mai fricos popor! romanii sint cel mai lenes popor! romanii sint cel mai mirsav popor! in timpul razboiului atit soldatii nemti cit si soldatii rusi putea sa moara de foame, dar nu mincau nici bucatica din bucatele gatite de muierile romance!

  Mihai Morteanu spune:
  27 martie 2011, la 21:09
  Pt.Nina Gonţa şi alţii.

  Săptămîna trecută toate canalele de TV zilnic, de dimineaţă pînă seara au organizat dezbateri la tema cea mai actuală la zi: Legea privind discriminarea minorităţilor, înaintată de PLDM, prin care se încearcă să -i legalizeze pe homosecsuali cu minorităţile etnice, culturale, religioase.

  Astăzi , 27 martie , e zi de sărbătoare. Creştinii sărbătoresc Ziua crucii, românii sărbătoresc Unirea din 1918.

  Aştept cu nerăbdare ştirile TV, să privesc evenimentul din Chişinău organizat de ce-i cu inima română, după cum s-a exprimat Dna Gonţa, însă mai mult se vorbeşte de manifestările antiromâneşti organizate de structurile proruseşti.

  În aşa zi , dacă nu s-a organizat de guvernul nostru cică democratic nimic în Chişinău, măcar nişte dezbateri cu invitaţia istoricilor şi a liderilor partidelor de guvernare.

  La orele 14 la dezbateri participă antiromânul şi statalistul Stepaniuc şi desigur V.Pavlicenco.

  Poate cineva, Doamna Gonţa, să-mi răsoundă, de ce V Pavlicenco , preşedintele PNL, preşedintele a unui partid din cele peste 30 din RM , a fost invitată la dezbateri să se confrunte cu Stepaniuc?

  Probabl vă pricepeţi.

  Eu am 2 răspunsuri:

  1. Fiindcă numai PNL a rămas formaţiunea , care are o orientare proromânească deschisă şi sinceră şi nu se teme să ridice capul în faţa imperiului rus;

  2. Fiindcă celelalte partide se tem să recunoască edevărul istoric, şi pentru a nu supăra Rusia.

  Nu cred că nu au fost invitaţi reprezentanţii guvernului la dezbateri, însă sînt convins , că ei au refuzat pentru a nu perde electoratul înaintea alegerilor şi pentru ca la 9 mai Moscova să-i primească la paradă.

  Aştept ora 20 în speranşă, că totuşi în afară de dezbaterile de la 14 cu V.Pavlicenco vor participa şi alţi reprezentanţi al partidelor, al societăţii civile, şi ce credeţi.

  Întradevăr s-au început dezbateri la orele 20 la Publica TV, însă iarăşi la tema discriminarea minorităţilor sexuale.

  Iată ce-i doare pe actualii politicieni de Ziua Uniiri. Viaţa intimă a celor cu dereglări mintale. Iartă-mă Doamne.

  Şi să nu creadă cineva, că autorizarea în aceiaşi zi , în acelaşi loc a trei mişcări cu iniţiative contrar opuse, care este o încălcare gravă a drepturilor la întruniri, a fost întîmplătoare.

  Cineva intenţionat a dorit un conflict, care după cum aţi observat mai mai să se încinte.

  Să dea Doamne să nu am eu dreptate.

  Mihai Morteanu spune:
  27 martie 2011, la 21:09

  Cer scuze, dar cineva poate s-ţşi facă impresia, că ceva eu exagerez.

  Dar atunci cum se explixă faptul, că toate canalele de TV, în afară că nu au organizat nimic dezbateri cu specialişti în domeniu, cu politicieni cu inima română,în afară de dezbaterile cu V.Pavlicenco, începînd ştirile la orice oră încep nu cu evenimentul cel mai important , ci cu manifestările antiromâneşti organizate de aşa zişii patrioţi ai Moldovei, care nici limba nu o cunosc.

  Probabil orice şltre începe cu evenimentul cel mai important.

  Să fie oare pichetarea pietrei instalate de Ghimpu cel mai important eveniment la ziua de 27 martie, iar pe Ghimpu să-l arăte numai 3 secunde cum depune flori şi nici un comentariu?

 3. Rezolutia Adunarii Comemorative a romanilor din California

  In cadrul Adunarii romanilor din California pentru comemorarea zilei de 27 Martie 1918, participantii au subliniat importanta evenimentului de acum 93 de ani si au mentionat cu durere ca si Bucovina de Nord al doilea teritoriu care la 28 Noiembrie 1918 a cerut alipirea la trupul tarii continuind astfel procesul Intregirii a suferit de asemeni consecintele ocupatiei sovietice.
  S-a propus ca in cadrul complexului Memorialului Patimilor Romanesti sa fie inclusa o placa de bronz de statura unui om care sa reproduca Actul Unirii votat de Sfatul Tarii la 27 Martie 1918 precum si numele celor 86 de romani basarabeni care l-au semnat.
  Consiliul Romano-American a decis sa coordoneze actiunea de colectare de fonduri publice si sa realizeze aceasta placa ce urmeaza sa marcheze pentru inceput locul viitorului complex al Memorialului Patimilor Romanesti, iar apoi sa sa fie inclusa in monument.
  Domnul Mircea Popescu s-a angajat sa depuna 1.000 $ pentru primii 1.000 $ colectati din donatii, iar domnul Nicu Popa va depune 5.000 $ pentru urmatorii 5.000 $ colectati din donatii.

  In incheierea Adunarii Comemorative, dl. Radu Luchian, directorul Revistei Clipa a dat citirii Memorandumului pentru Reintregire care a fost aprobat de participanti.

  Cu aceasta ocazie, s-a cerut ca acest Memorandum aprobat in mai multe adunari ale comunitatilor romanesti din intreaga lume sa fie trimis reprezentantilor parlamentari ai romanilor de pretutindeni pentru ca grupul unit al acestora sa-l prezinte ca Declaratie Politica in cele doua camere ale Parlamentului Romaniei, precum si Presedintiei Romaniei.

  Adunarea Comemorativa a romanilor din California
  27 martie 2011

 4. Mi-a plăcut constatarea de la Publica TV .

  V.Pavlicenco: ” R.MOLDOVA PÎNĂ LA URMĂ SE VA UNI CU ROMÂNIA, DEOARECE TOŢI Î-L FURĂ, FIINDCĂ NIMENI NU CREDE ÎN VIITORUL ECESTUI STAT.”

  Adevărat este spus.

  Stepaniuc nu a mai avut replică.

 5. Pt.Nina Gonţa şi alţii.

  Cer scuze Dna Gonţa, dar cum comentaţi Dstră faptul, că la 9 mai 2010 guvernul RM trimite reprezentanţi ai armatei naţionale pentru a defila pe Piaţa roşie alături de ocupanţi, la 22 iunie de prima ocupaţie sovietică inclusiv la 23 august la a doua ocupaţie ,reprezentanţii guvernului cică democratic merg la memorial pentru a depune flori în memoria ocupanţilor, dar eri, de ziua Unirii, în afară de PNL şi PL , am în vedere partidele politice, nimeni nu a a mai sărbătorit această sărbătoare.

  În afară de Ghimpu nu am văzut nici un reprezentant al AIE să depună măcar flori la piatră, sau la Şt.cel Mare, aşa cum o fac de 9 mai, 22 iunie, 23 august.

  Probabil şi Dstră, şi mie şi tuturor românilor, mai ales din Basarabia le-ar fi interesant să cunoască adevărata poziţie a actualei guvernări faţă de evenimentele istorice.

  Eu consider, că tăcerea guvernanţilor nu este alt ceva decît o sfidare a poporului român, o ticăloşie, o laşitate şi o frică faţă de cei de la Kremlin.

  Şi cu aşa guvernare vrem să ne ridicăm din genunchi?????????????

 6. Cer scuze.

  Referindu-mă la la 23 august, am în vedere zilele de 23 şi 24 august 1944, ca zilele funebre pentru România şi provinciile ei Basarabia şi Nordul Bucovinei.

 7. Totusi de ce nimeni nu a suflat o vorba despre faptul ca Hora Unirii, dansata de catre studentii basarabeni, a fost imprastiata cu violenta de catre jandarmerie? Cum de au venit asa de repede ( parca ii asteptau ), cand in alte cazuri vin dupa o ora si, mai ales, de ce au fost violenti? Studentii basarabeni nu au batut pe nimeni si nu au provocat distrugeri.
  Nici un reprezentant al statului roman, in afara de Tomac ( care mai bine tacea ), nu a scos o virgula in legatura cu evenimentul, singura atitudine a statulului roman fiind interventia jandarmeriei. Pana si cosul cu flori de la sfarsitul spectacolului omagial de la Sala Radio au fost pur si simplu asezat pe scena din partea nimanui. Singurul reprezentant al unei autoritati care s-a implicat in manifestarile de la Bucuresti si care a oferit si flori artistilor la sfarsitul spectacolului, a fost ambasadorul Renita. Pe ambasadorul Romaniei la Chisinau nu l-am vazut pe nicaieri. Doar senatorul Badea s-a manifestat la Chisinau, criticand dur puterea actuala, semn ca presedintele Romaniei nu-i mai are la inima pe cei din AIE. Daca mai punem si organizarea „Zilei Rusinii” de catre „moldovenii” care nu vorbesc decat ruseste putem trage concluzia ca 27 martie a fost o zi trista, plina de spaime si de lasitati pe de o parte si de tupeu si de nesintire de partea cealalta. Incep sa cred ca, daca nu ar fi existat Romania, probabil Basarabiei i-ar fi mers mai bine ( vezi republicile baltice ).

 8. Si inca ceva: Ati vazut cat de putina lume a fost in Sala Radio la concertul omagial, cand te-ai fi asteptat sa fie bataie dupa bilete. Sala era aproape goala si nici o autoritate romana in sala. Asta spune multe despre unionismul la romani. Jenant!

 9. Pt xyz

  Pai, politia romaneasca este condusa acum de cine? Nu de Guvernul Boc-Basescu? Asta e atitudinea lui Basescu – cel care a reusit sa insele atitia basarabeni la alegeri – si cu ajutorul PL! -, ca sa capteze voturi, dupa care sa uite si de 500 euro pt viza, si de cetatenia romana simplificata, si de regasirea rapida in Europa, si de lacrimile imaginare, varsate fariseic pe la ecrane de dragul mielor basarabeni (dupa Hadirca – „bacii mieilor chirilici…”) blinzi si naivi…

 10. Aveţi perfectă drepta Dle XYZ.

  În RM numai canalul M1 a prezentat o informaţie de 15 secunde ce s-a petrecut la Bucureşti.

  Alte canale nu au dorit să prezinte informaţia, că şi la Bucureşti s-a încins Hora Unirii, tot aşa cum şi la Chişinău. Iar manifestările din Chişinău nu prea s-au prezentat la canalele de TV, deoarece marşul tinerilor din centru l capitalei era însoţit de sloganul ” UNURE; UNIRE; UNIRE!!!!!!!!”

  Şi vă daţi seama , că cuiva probabil nu i-a plăcut acest eveniment, canalele de TV , cică independente, fiind nevoite mai mult să arăte manifestarea antiromânească organizată de cică Patrioţii Moldovei.

  Dar mai devreme sau mai tîrziu tot una adevărul va ieşi la suprafaţă, chiar dacă aceasta nu doreşte Stepaniuc şi aliaţii lui de la guvernare.

 11. Dar reţinerea Basarbenilor şi izgonirea manifestanţilor în timpul Horei m-a şocat. Ce nu se putea de aşteptat vre-o 2-3 minute cît durează acea horă şi în mod paşnic de eliberat carosabilul?

  Se vede că şi la Bucureşti , încă mai sînt adepţi ai pactului Ribentro-Molotov.

 12. toma proeuropeanul

  sarbatoarea de ieri mi-a lasat un gust amar de Laguta si Garbuz :(((((((((((((((

 13. Interesant , cine i-a sponsorizat, doar materialele şi maiorurile costă, şi probabil şi finanţarea manifestanţilor, care nici nu ştiiau de ce au venit.

 14. toma proeuropeanul

  FSB(sis) cine altul

 15. toma proeuropeanul

  in timp ce PNL se primbla pe la periferii in PMAN Garbuz si Lagutka turnau zoi pe peste Romania si romani 🙁 ei au facut actiunea , doar pentru a bruia coloana ce venea dinspre academie . din pacate le-a reusit 🙁

 16. toma proeuropeanul

  e cazul ca ambasada Romaniei sa ia atitudine , fiindca au fost aduse acuze grave Tarii si poporului roman . iar parlamentul de Dimbovita sa vina cu initiativa legislativa de a conferi statut de patrimoniu national cuvintelor Moldova si moldoveni !

 17. Pt toma proeuropeanul

  Noi nu avem atita putere si posibilitati ca si Garbuz, care e sprijinit, evident, de forte ostile aspiratiilor noastre romanesti, care trebuie sa fie nu doar ale PNL. Daca, insa, PL si PNL ar face actiuni impr euna, cred ca ar fi bine tututor. Dar, probabil, Basescu nu da voie…

 18. Pentru Mihai Morteanu,
  M-ati intrebat de ce nu semnez cu numele meu. Pentru ca la Bucuresti s-au intors vremurile de dinainte de ’89 si, chiar daca cine trebuie sa afle cine sunt afla, cu atata ramane pentru ca nu are nici o dovada palpabila impotriva mea. Nu vedeti ca pe bloguri toti romanii semneaza cu pseudonime. Oricum nu trebuie dat inapoi. Picatura cu picatura se aduna. Am sa va dau o veste incredibila: Pentru prima data de la infiintare, Mitropolia Basarabiei a devenit majoritara, depasind Mitropolia Moldovei. Deci se poate! Patriarhul Daniel este chiar nemaipomenit! Ma bucur mult ca il cunosc personal. Omul asta ( caci este si el in om ) are o bigrafie incredibila. Am vorbit odata despre ea.
  Am urmarit atent insa numarul de cetatenii care se acorda intr-o zi: intre 400 si 1300. Ceea ce inseamna cam 150 000 pe an. Putin, desi la aceasta cifra nu se adauga restantele care au alt regim si nu se publica. Numarul total de cereri se apropie de 1 200 000. Oricum mai este mult pana departe… Cifra fatidica trebuie sa depaseasca neaparat 1 800 000 de cereri. Dupa care discutam alt fel cu muscalii.

 19. Pt.XYZ.

  Desigur fiecare semnează cum vrea.

  Pur şi simplu, eu consider, că discutînd pe acest blog, vizitatorii nu ar trebue să se teamă de ceva, deoarece nu provocăm pe nime la luptă împotriva statutului sau facem careva declaraţii antistatale , care ar fi temei de a ne feri de serviciile secrete.

  În ce priveşte situaţia din Bucureşti, chiar m-aţi întristat. Reese , că în RM e mai multă libertate şi democraţie, deşi şi aici poţi fi lovit , dacă nu de oponenţi atunci de ai tăi.

  Mă bucur pentru Mitropolia Basarabiei.

 20. Lasati PL-ul in pace, ce tot va uitati la ograda vecinului si o criticati, iar de a voastra nici habar nu aveti!!!

  PS. nici nu prea se vede ograda voastra sau e goala.

 21. O rezolutie foarte buna a actiunilor concrete a tuturor fortelor romanesti.
  Bravo PNL!

 22. Dacă Moldova s-ar uni cu România, atunci ar apărea un nou stat supranumit Romanova. Cel puţin asta se arată într-o telegramă a ambasadei Statelor Unite din Ucraina, care datează din 2007. Informaţia a fost publicată de site-ul de dezvăluiri WikiLeaks, relatează hotnews.ro.

  Potrivit textului, ucrainenii au constatat că politicienii moldoveni, pro-europeani, susţineau intrarea Moldovei în Uniunea Europeană prin România, cu posibilitatea ca Moldova din dreapta Nistrului să se unească, eventual, cu statul român. Transnistria ar fi urmat să revină Ucrainei, arată telegramele WikiLeaks. În text se mai menţionează că Andrei Veselovsky, adjunct al ministrului de Externe din Ucraina, şi-a exprimat îngrijorările faţă de relaţiile moldo-române. Preocuparea acestuia era împărtăşită şi de adjunctul şefului Secretariatului Prezidenţial, Oleksandr Ceali.

 23. NG: Vectorul pro-românesc al Moldovei, susținut de Occident, îndepărtează soluţionarea conflictului transnistrean

  „Susținând vectorul pro-românesc al Republicii Moldova promovat de elita politică actuală, ţările occidentale în realitate îndepărtează soluţionarea conflictului transnistrean, cauzând destabilizarea Republicii Moldova”. De această părere este Serghei Jilțov, doctor în Ştiinţe Politice, șeful Centrului CSI al Institutului pentru probleme internaționale.

  Potrivit acestuia, interferenţa ţărilor occidentale agravează relaţiile deja dificile între Republica Moldova şi Transnistria, aceasta din urmă se opune integrării într-un singur stat moldovenesc şi mai dur se arată contra devenirii în viitor unei părți componente a României.

  “În ultimii ani, relaţiile dintre Ucraina şi Republica Moldova, pe de o parte, și România şi Occidentul, pe de altă, sunt dominate de aspecte politice, în timp ce probleme economice, Chişinăul şi Kievul le rezolvă la Moscova. Piaţa muncii, resurse energetice şi piaţa de desfacere a bunurilor se află în Rusia, iar România nu poate oferi o alternativă acestor ţări”, mai scrie autorul articolului.

  Potrivit lui Serghei Jilțov, statutul şi perspectivele rivalității geopolitice din regiune sunt determinate de echilibru şi interese reciproce pe termen lung ale ţărilor occidentale şi Rusiei. Principalele eforturi ale ţărilor occidentale vizează reducerea nivelului relaţiilor politice Ucrainei şi Republicii Moldova cu Rusia, în schimbul promisiunilor de integrarea acestora în Uniunea Europeană.

  Sursa: UNIMEDIA cu referire la ng.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *