Astazi, 29 octombrie, “ies la pensie”

Este adevarat, nu prea am de unde “iesi”, dupa un stagiu de 34 de ani… Nu pot “iesi la pensie” din functia de presedinte al PNL, pt ca viitorul congres va fi pe la inceputul lunii mai 2011. Cred ca expresia “iesitul la pensie” s-a invechit odata cu schimbarea sistemelor. Eu, de un an somer, care “finantez partidul”, asa cum sint luata peste picior de ai nostri “analisti de orice treb’ie”, imi voi sarbatori “iesirea la pensie” la volan spre “polul nord rosu comunist” al republicii, la o televiziune raionala si la intilniri, in care ii vom soca, in continuare, pe oameni cu Mesajul nostru electoral privind necesitatea unificarii celor doua state romanesti.

Peste jumatate de an voi pleca din functia de presedinte al PNL. Sarcina mea e sa conduc, in calitate de responsabil pentru partid, echipa pina la alegerile locale – depinde daca vor avea loc inainte sau dupa congresul PNL.

In acest an, la fel ca si in altii, imi este greu. Sint descurajari si inaripari. Sint, totusi, multumita ca vine multa lume buna la PNL si ca vom reusi, in curind, sa avem in toate raioanele filiale ale PNL. Avem deja oficii ale PNL in peste 25 de raioane. Oricit de greu ar fi mesajul Unirii cu Romania, urmare a deznationalizarii basarabenilor si a bagarii fricii in oasele lor sa nu se gindeasca LA si sa nu pomeneasca DE Romania, lumea il promoveaza si se patrunde tot mai mult de convingerea ca e unicul mesaj corect si real, pentru a scapa de influenta nefasta si resimtita, sub toate aspectele, de fortele antiromanesti, chiar sub masca de “forte românaşe”. Forte ce se tot chinuie sa neglijeze adevarul spus de PNL, sa se prefaca precum ca, iata, ELE construiesc un stat european, cind, de fapt, am coborit tot mai jos spre tarile Africii – si cu drumurile „voobsce”, si cu drumul spre UE. Ati vazut cu totii ultimele declaratii ale factorilor europeni. Voi posta in curind Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari ale alegatorilor, care, sper, vor fi interesante pentru lecturare…

Anul meu de somaj neinregistrat la bursa muncii a fost unul greu si interesant. Pentru ca a fost unul politic activ, m-am ocupat doar de partid si am cunoscut multi oameni noi, de treaba, romani care capata curajul sa iasa din anonimat, din “ilegalitate” si din indiferenta politica.

Sigur, fiecare in suflet intelege ca ramine tinar si ca, deocamdata, este in putere. Desigur, pensionarul e pensionar, merge neaparat in jos, si nu in sus, insa experienta acumulata te impinge sa o impartasesti. Viata a trecut repede, mintea insa mai “merge”. Fiica ma asteapta sa inchei alegerile si sa merg la ea.

Azi ma vor suna o parte din cei ce vor dori sa imi spuna un cuvint bun. Va multumesc la toti, am si avut primele felicitari dupa miezul noptii si pe la ora 5.00 dimineata. Astazi voi fi mai mult la volan, vom vorbi prin blouetouht. Nu voi bea un pahar cu vin, pt ca nu voi avea timp. Si nici chef nu am, ca nu e mare bucurie la mijloc, de fapt. Doar pt ca Bunul Dumnezeu m-a adus sanatoasa (desigur, relativ) pina „la pensie”. Vom sarbatori dupa alegeri. Pe scut sau sub scut.

Vitalia Pavlicenco

P.S. Ieri m-au sunat ai nostri de la Rezina si mi-au povestit cum facea Voronin spume la gura acolo tipind sa nu voteze lumea, in nici un caz, primul de pe lista. Sa nu voteze PNL. Daca sintem neimportanti, de ce atita “zel”? Si nu doar din partea lui Voronin. Ci din partea celor de alte culori, prin care se straduie sa isi ascunda, de fapt, culoarea lor rosie, o culoare a hotilor. Dar stiati vorba romanului? „De ce te temi” – adica sa nu nimereasca Pavlicenco si echipa in Parlament – „de aia nu scapi!”

Loading Facebook Comments ...

35 Comments

Add a Comment
 1. Dna Vitalia, cum nu ar fi pentru unii „greu” mesajul Dvs., totuna, majoritatea cetatenilor Moldovei va solicita si va primi cetatanie Romaneasca, ce va confirma corectitudinea sloganului PNL. Cine nu va veni la guvernare si in urmatorii ani, nu vor solu’iona problemele sociale mai efectiv decat un simplu pasaport Romanesc. Succese !

 2. FORTZA Vitalia!!!!

 3. LA MULTI ANI SI SANATATE

 4. În opinia mea, vă daţi prea multă importanţă.

 5. Succes si in continuare! Corect e „bluetooth”, din engleza – dinte albastru.

 6. Aveti de luptat nu gluma cu idei bagate pe gat de rusi nu cu oameni..ceea ce e mult mai greu. KGB-ul si-a facut datoria si inca si-o mai face.

  P.S.: Se scrie bluetooth. Bloutought mai degraba inseamna gandul albastru.

 7. Felicitari, dna Vitalia! Incepe a doua TINERETE,
  succese in continuare. Cu multa apreciere si considerare.
  Domnul sa va ocroteasca familia si pe Dvs.

 8. Chiar ar trebui sa te duci…

 9. Corect = Blutooth

 10. Sorry: Bluetooth

 11. La Mulţi Ani, de pensie !

 12. E timpul babulea, trebuia sa cresti pe cineva in locul tau

 13. La Multi Ani!!! Felicitari cu Ziua de Nastere!!! un nou an bogat in rezultate.

 14. roman din bucuresti

  La multi ani!va doresc sanatate si sa reusiti sa intrati in Parlament.Asa sa dea Dumnezeu.

 15. La multi ani, Doamna Pavlicenco! Sa va ajunga energie si forta pentru tot ce v-ati pus in planuri! Si in Parlament sa intrati!

 16. La multi ani!

  Se zice „bluetooth”. Se mai zice „handsfree”
  Sunteți „scorpie” . Explica într-un fel trăsăturile de caracter 🙂

 17. pentru Nina Tampiza
  In primul rind nu am spus ce conteaza sau nu conteaza pentru mine.
  In al doilea rind Dna Pavlicenco ar trebui sa mai lucreze un pic cu oamenii nu numai sa tipe la unuii si la altii ca nu o iau in seama. Sunt sigur ca nu e luata in seama nu din frica ci pentru ca nu CONTEAZA. In loc sa se coalizeze, sa incerce sa ajute electoratul sa aleaga intre rau si bine, toti au impresia ca sunt salvatorii natiunii, peste 40 de salvatori. Ce a facut Pavlicenco in parlament? Nimic, e atat de falsa si acum o face pe marea unionista. Imi este scirba de asa politicieni (cuvintul asta mi se pare un compliment in adresa dnei Pavlicenco).

  Si inca ceva e tare hazliu sa citesti cum ii era frica sa nu ii ia cineva nr. 1 din buletinele de vot. Spera ca oamenii s-o voteze din gresala /inertie.
  Rusine!!!!

 18. Victor,
  si tu intr-o buna zi te vei duce….la pensie.Nimeni nu e scutit de pensie.Si ce e din asta?

 19. La multi Ani d.Pavlicenco.Sanatate si curaj.

 20. la pensie începînd cu cît, 300 de lei? ajunge pentru campania electorala de la PNL 😉

 21. La multi ani, stimata Doamna!

 22. Multstimata doamna Vitalia Pavlicenco!

  Vin cu cele mai sincere felicitari si urari de bine pentru toata familia DVS.
  La MULTI ANI!

 23. Старший адъюнкт-исследователь Совета по международным отношениям, специалист по проблемам старения Майкл Хоудин считает, что необходимо
  создание рабочих мест и программ дополнительного образования для людей в возрасте, который вскоре станет «средним», то есть 60-70 лет.
  Баронесса Грингросс указывает на недавно принятый британским парламентом акт о равенстве, запрещающий дискриминацию людей пожилого возраста при продаже таких товаров и услуг, как аренда автомобилей или ипотечные кредиты. Кроме этого, в следующем году в Великобритании утратит силу закон, согласно которому работодатель имеет право уволить работника на основании достижения тем 65 лет.
  «В длительной перспективе нужно достичь ситуации, когда возраст вообще не будет играть никакой роли, — говорит баронесса Грингросс. — Возраст — это не клеймо»
  Так что, госпожа Павличенко, не спешите уходить на «покой», Вы еще не достигли «среднего» возраста.
  Желаю долгих лет жизни и творческого труда для достижения поставленной цели.
  Всего Вам доброго! Возраст — это не клеймо!

 24. Doamna Vitalia,
  sunteti abia la inceputului celui mai mare eveniment al sec.XXI al romanilor – Reintregirea Neamului. Sunteti primul politician cu un mesaj unionist in alegeri parlamentare. Este un fapt implinit. Azi riscul este f. mare ca acest mesaj sa fie preluat de un tradator camuflat intr-un unionist(cu cine?). Avem deja asa o experienta. Nu lasati aceasta idee nobila la inceputul drumului. Va doresc curaj. Domnul sa ne ajute.

 25. Victor spune:
  29 October 2010, la 12:12

  D-ta esti o SCHIRBA mare, finut fiind scris….

 26. d.Pavlicenco,la multi ani ! Multa,multa sanatate,D-ra si celor dragi,familiei si prietenilor,succes in toate,relizarea planurilor,gindurilor si de ce nu-viselor.Sa va ajute Dumnezeu! La multi ani! stima si respect pentru curaj.

 27. VITALIA = VITALITATE
  VITALIA = FORTZA
  VITALIA = NOBLESSE
  VITALIA = INTELIGENTA
  VITALIA = VOINTA
  VITALIA = ROMANIA MARE
  VITALIA = PNL
  VITALIA = UNIRE
  VITALIA = VICTORIE.

 28. Pentru cei de mai sus,

  La noi in sat ( basarabean ) invatatorul ne invata ca in evul mediu in unele sate se spunea :::::
  MAMA-LIA,
  in altele
  MAMA – LIGA,
  in altele
  MAMA- LINGUA,
  cand latina la noi era mai vie ca acum.
  ASTA insemna “” mama limbii “” botezata de careva care-i placea foarte mult MAMA-LIA cu BRANZA de oaie.

  In ce priveste SARMALELE bunicul meu era specialistul istoriilor din strabuni :::::::: bunicul sau il invata ca numele de sarmale este din timpul DACILOR si spunea ca aceasta mancare era specifica SARMATILOR , o ramura a DACILOR. DE unde si numele milenar de :::::::::SARMALE sau SARMA, cum se mai spune inca.

 29. Pt Victor

  Incontestabil. Este ametitor de adevarat!!!

 30. Pt Mihai

  Im opinia mea, ne dam prea putina importanta.

 31. Pt yoyo

  Eu voi avea pensie de deputat, redusa acum din initiativa lui Lupu.

 32. Pt joscom

  Daca ar creste toti in locul lor citi am crescut eu, nu era politica moldoveneasca in halul acesta.

 33. TOVARICI DODONOFF,

  AR fi util sa faceti o mica prezentare cu subiectul :::::::: DECE KOKO-munistii ( adica KOKO-ii ) trebue sa vina la putere in MOLDOVA inciuda crimelor KOKO-munismului ?????????

 34. Pentru TIRA si altii de aceeasi TEAPA.

  BOII ( din ALIANTA si PCRM ) sunt in coada CARULUI ISTORIEI.

  DECE PNL-ul sa nu critice organizatiile de mai sus care sunt FATIS CONTRA UNIRII cu ROMANIA si contra PNL-ului ?????????????

  Cand ALIANTA a manifestat cea mai elementara intentie de alianta cu Romanii care vor UNIREA si implicit cu PNL-ul ??????????

  SIMPATIZANTII PNL-ului trebue sa voteze cu PNL-ul si sa nu asculte sirenele ANTIROMANESTI caci este INDISPENSABILA ca PNL-ul sa ajunga in PARLAMENT. Alianta oricum va fi in parlament dar PNL-ul are nevoie de ajutorul celor care sunt pentru UNIRE pentru a urca in PARLAMENT.

  A vota pentru ALIANTA inseamna sa MARGINALIZEZI PNL-ul, inseamna sa votezi contra UNIRII cu ROMANIA, inseamna sa dai apa la moara KOKO-ilor si tuturor celor care va interzic sa vorbiti despre UNIREA cu ROMANIA.

 35. simpatizant spune:
  29 October 2010, la 16:04

  Dle simpatizant, esti capabil sa mai vezi si alte culori in fata ochilor sau reactionezi doar la cea galbena cu sageata?. Nu te deosebesti cu nimic de simpatizantii (bouletii) care se agita (si s-au agitat timp de 8 ani) la culoarea rosie. Tre sa-ti amintesc despre dr. la libera exprimare sau principiul ramine acelas „Kto ne s nami tot protiv nas”.
  Principalul dusman al PNL si ale altor partide sunt proprii „simpatizanti”
  Muuuuult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *