Iata ce mai scrie lumea

De pe http://www.moldovapentrueuropa.blogspot.com/
Rusine Guvernului pentru dezastrul de la referendum ! (plus 4 observatii de bun simt)

„Cei care ne citesc blogul ne-au transmis zeci de mesaje de disperare. Mesajul general e cam acelasi, daca revin comunistii la putere plecam din tara! Poate ca nu e o idee chiar atit de rea, pina la urma trebuie ca fiecare sa se gindeasca serios la viata lui.

Noi, cei de la Fundatia Moldova pentru Europa, suntem in masura sa va spunem ca ne vom continua demersurile de a informa forurile de la Bruxelles despre ce se intimpla in tara, cu bune si rele. Pina la urma trebuie sa fim lucizi si corecti, Republica Moldova nu doreste sa-si aleaga direct presedintele, asa arata datele acum, cum de fapt, in mod trist trebuie sa admitem, moldovenii din tara nici nu isi doreste sa traiasca intr-o tara europeana (discutia e lunga, dar cam asta e concluzia).Timpul le va rezolva pe toate si, de ce nu, schimbarea de generatii…

Comentariile noastre vizivi de referendum sunt urmatoarele:

– responsabilitatea pentru buna desfasurare a referendumului apartine in mod direct Guvernului si primului ministru, asa zice legea, orice alte povesti sunt minciuni; Filat a lucrat pentru campania de referendum cu sociologul clujean Vasile Dincu, un incompetent cu are de mare filosof neinteles; Dincu a fost platit cu bani grei pentru prostia asta de campanie; Filat e vinovat si trebuie sa-si asume esecul; a vrut sa fure startul pentru alegerile prezindentiale, iar ceilalti lideri ai AIE au gresit ca l-au copiat (pe de alta parte nu era corect sa-l lase sa-si umple gardurile cu poza lui zimbareata de tabacist)

– la cit de diabolic este acelasi Dincu nu ar fi de mirare ca boicotarea referendumului sa fi fost facuta chiar de catre liderii aliantei, in special ai PLDM; este inexplicabil, si avem zeci de marturii de acasa, cum membri ai PLDM si PL care faceau campanie acum 2 saptamini nu au iesit din casa duminica; Filat a recunoscut acum citeva minute la Moldova 1 ca si-a sunat dintre apropiati la telefon care i-au spus ca nu au mers la vot; explicatia e simpla, intr-o lupta directa cu Lupu sau Ghimpu, Filat ar fi pierdut alegerile si, cu ocazia asta, si functia de premier; tocmai acum Filat negociaza cu comunistii sa ramina premier

– comunistii au cistigat aparent un razboi, Voronin a iesit din ascunzatoare, in loc sa fie vinat asa cum merita; din nou vina liderilor AIE care au promis moldovenilor ca vor demonstra hotiile familiei Voronin; in schimb, Filat si Mocanu inventeaza razboaie cu mafia servind astfel interesul comunistilor (cei doi au crezut ca moldovenii vor fugi la vot de frica mafiei care chipurile ii umareste cu cutitul ridicat- o campanie care s-a dovedit a fi o timpenie marca Dincu, din nou)

– oamenii de acasa, si noi de pe drumurile straine, s-au saturat de criza politica si ineficienta politicienilor, trebuie gasita o solutie urgenta de salvare a democratiei (liderii Aliantei trebuie sa ia decizia de merge impreuna in alegeri asa cum a facut-o in 2009, altfel comunistii vor reveni la putere).”

De pe http://www.moldovapentrueuropa.blogspot.com/


Loading Facebook Comments ...

36 Comments

Add a Comment
  1. Eu nu fac parte din nici un partid. Deaceea POT critica liber pe oricine, DACA ESTE NECESAR SI SPRE FOLOS.

    NU SEMNEZ ca cineva sau cutare este sfant… caci asta nu este in competenta mea SA STIU. Dar atita timp cit nu este demonstrat ca un lider este, de exemplu, corupt, eu il voi RESPECTA ca pe un lider.
    PENTRU CA ASA ESTE CORECT – SA RESPECTI CONDUCATORII!

    Iar acel “sinistrat” care in fata Prim-Ministrului sta ín poza de repaos cu mainile la spate – consider era un needucat, IRESPONSABIL de propria soarta si asteapta de-a gata cineva sa-i faca casa.

    Or, trebuia sa-si asigure CASA ca sa suporte despagubirile Companiile de asigurari si nu STATUL!

    Eu scriu doar ce simt ca trebuie de spus, ce OBSERV.

    Va spun, este o mare PROBLEMA cu mentalitatea multora… Sunt organizatii de binefacere, care merg cu PROIECTE prin sate si ei nu gasesc acolo sprijin sa implementeze proiectele, caci au o regula ca populatia locala sau administratia sa contribuie macar cu 5% din costul proiectului.
    De exemplu, de gazificare a localitatii sau reconstructia vreunui obiect social. Astfel, donatorii pleaca.

    La noi pe scara, – traiesc la bloc – toti asteapta ca cineva sa vina sa le mature scara, sa le faca reparatie – este o atitudine comunista daunatoare… de a astepta totul de-a gata.

    Chirtoaca se apucase ca caute niste voluntari ca sa mearga sa faca curatenie pe scarile unor blocuri locative. – Practica absolut gresita.

    Candva in Moldova se organiza de Biserica Hramul localitatii – pentru care oamenii erau indemnati din timp sa faca curatenie IN TOATA LOCALITATEA, sa repare Biserica, casele, sa faca ordine prin ograzi, inclusiv pe drumuri etc. Acum aceste HRAMURI – or nu se mai fac, or sunt doar petreceri cu betii.

    Iata intrebarea:
    Lumea a pierdut RESPOSABILITATEA pentru propria BUNASTARE?

  2. i-mi dau seama ca pe zi ce trece ,sunteti tot mai bolnava de invidie si prostie,,,,,doamna pavlicencococo…a-ti luat tratamentul????ar trebui sa va asumati greselile pe care le faceti…nu toti sunt adeptii unionusmului,iar apelul d-voastra de a chema alegatorii sa voteze un presedinte unionist ,ia speriat pe multi…nu da-ti vina pe altii….asumati-va vina!!!!!!!!!!!!

  3. PLDM-partidul lepadaturilor din Moldova,asa a fost numit acest partid la inceputul inceputurilor,de catre niste tarani din niste sate prapadite de pe aici, de pe la noi.Si constatam ca au avut dreptate.Concluzia aceasta completeaza ideea expusa in postarea de mai sus:”Filat a recunoscut acum citeva minute la Moldova 1 ca si-a sunat dintre apropiati la telefon care i-au spus ca nu au mers la vot; explicatia e simpla, intr-o lupta directa cu Lupu sau Ghimpu, Filat ar fi pierdut alegerile si, cu ocazia asta, si functia de premier;”

    In ultimul timp in PLDM au aderat tot mai multi comunisti,tot felul de persoane,care tot gindeau,ca PLDM are bani si nu va fura statul,ca se simte satul.Insa cred eu,ca acestea din urma au avut si scopuri?…..vedem rezultatul.

    Proiectul Filat s-a uzat,i-a trecut timpul.

    Publicul trebuie sa se concentreze,daca mai are pofta si curaj,catre fortele politice care cu adevarat sunt sincere cu el.Pentru asta trebuie sa mai caute si sa se intereseze,cine este cine.

    Si la urma urmei,daca Comisia de Venetia a recomandat sa nu fie organizat referendumul,dar sa fie disolvat parlamentul si sa se pregateasaca alegerile anticipate,de ce nu s-a plecat urechea si la sfaturile altora,fara a cheltui atitea bani?Dar banu=i ban,unde etse increderea acum?

    Sigur de sine si avid de putere,Filat a fost invins cu toata pleiada lui de mari politicieni si cu toata multimea sa de admiratori,simpatizanti adusi in partid pe unde cu forta,pe unde cu hurta.
    Asta se intimpla acolo unde nu exista convingerea.

  4. opincuta, mergi si te spala.. mai mari aberatii cred ca inca n-am auzit.
    „Filat pirdea alegerile, Filat negociaza cu comunistii”..Vitalia chiar nu tii creata sa „tii” asa gunoi pe blo(e)gul tau? Rusine.

  5. Draga cucoana, referendumul a fost pierdut de AIE nu mai din pricina domniei voastre.Sa nu venit cu mesajul „Acest referendum este inceputul unirii cu Romania”.Vina va apartine.

  6. Bun articol. Adevatat!

    Apropo, dna Pavlicenco, Ieri la JurnalTV cu Klizmenco: 1:0 in favoarea Dvs!

  7. Este un moment bun pentru PNL in afirmarea convingerilor politice.
    Nu conteaza acum cine si ce la referendum , conteaza ce se face in viitor!!Si viitorul incepe azi, in fiecare zi!

  8. Insasi doamna Pavlicenco ar trebui intrebata ce contributie a adus partidul ei pentru o buna desfasurare a referendumului?
    Unire cu Romania! asta era sloganul. In loc de : veniti la referendum!
    Acum – eroi dupa razboi. Altii sunt vinovati.
    Gandire… moldoveneasca.

  9. Pt In God we Trust

    Mersi, dar nu sint atit de sigura ca am cistigat in fata lui Klimenko. Mie mi-a fost clar ca Jurnal TV a intentionat sa se razbune pt criticile mele contra Postului. Iulia Fiodorova este extrem de simpatica, dar nu l-a putut nici ea opri pe animalul acesta de Klimenko, cel care vorbeste fara oprire, jignind si umilind. Asta a fost miza echipei de smecheri de la Jurnal TV – 1. sa arate ca PNL este un partid extremist, impreuna cu seful sau, ca si klimenko, pe ailalta parte. 2. Sa ma bage sa nu pot rezista cu limba rusa, pt ca e limba matenra a obraznicaturii Klimenko, nu si a mea. 3. Sa spuna, in sine lor, dar si pe undeva – pai, v-am invitat la Jurnal TV. Smecheri baieti, numai ca lumea deja ii pricepe.

    Poate lumeaa nu stie, dar pe satelit emisiunea nu a fost receptata, ci a fost blocat semnalul, pe Internet a fost, de asemenea, slab pina la inexistent. Toate acestea sint lucrusoarele baietilor dastepati ai lui Filat de la Jurnal TV. Dumnezeu cu ei!

  10. Pt alabala portocala din Canada, nu?

    Eu imi iau tratamentul de vitamine in fiece zi si am grija de sanatatea mea. Poate pentru ca 1. Nu sint invidioasa, nici ratacioasa, nici minioasa Dumnezeu ma tine sanatoasa. 2. Poate pentru ca am grija de sanatatea mea nu am probleme la cei 57 de ani ai mei. Va doresc la fel si voua. Va deranjeaza unionismul? Atunci – cine sinteti? Drept cine v-ati dat toata viata sau drept cine figurati prin documente rusinoase?

  11. Pt Ungureanu

    Noi, PNL, si eu, ca presedinte, ne-am facut datoria onform Programului partidului. Daca altii au vrut presedinte puternic, demn, cinstit, curajos, incoruptibil si de alt fel, de ce noi sa nu vrem un Presedinte unionist? Mai ales ca alta cale de salvare a Moldovei nu este.

  12. Pt bagiu ovidiu

    Aveti dreptate. Noi vom destupa mintile oamenilor si vom scoate frica de Romania din sufletul si oasele lor. Cu toate riscurile pentru noi.

  13. Pt di

    Draga cucon sau cucoana,

    Ma bucur ca lumea ne-a ascultat. Daca din cauza noastra nu a avut loc referendumul, inseamna ca sintem importanti si influenti. Daca nu – nu ne mai bateti capul. Dar daca sintem, inseamna ca vom avea succes pe viitor. Si-apoi,l bine ca nu s-a produs referendumul, abia am scapat de mutra lui Filat care se crede si un bun Presedinte. Sa zica mersi ca e premier deocamdata.

  14. Pt Juju

    Am dreptul sa reproduc ce vreau. voi, intrind pe blog si comentind, demonstrati ca nu sinteti indiferenti. Si asta e bine.

  15. Dan Dungaciu: „Cine râde la urmă, râde mai bine”
    Sondajele au arătat un optimism exacerbat când au indicat o prezenţă de 70% la referendum, iar comentatorii politici nu l-au ponderat, crede analistul Dan Dungaciu, în prezent consilier al preşedintelui moldovean Mihai Ghimpu. El însă nu crede că rezultatul este o catastrofă, pentru că AIE a adus la urne votanţii săi – în jur de 780.000 – în timp ce comuniştii n-au dat această probă, neparticiparea la vot cerută de ei electoratului fiind un gest negativ, mai uşor de făcut.
    – Dle Dungaciu, participarea la referendum n-ar fi trebuit să surprindă pe nimeni, cifrele din sondaje trebuiau ponderate, cel puţin în comentarii…

    – Dacă am fi făcut o analiză la rece, am fi văzut că, scoţând 30% dintre cei despre care puteam presupune că vor boicota acest referendum, electoratul Partidului Comuniştilor, ar mai fi rămas circa 60-70%, la care ar trebui adăugaţi şi cei plecaţi din R. Moldova. Practic, sarcina AIE ar fi fost să aducă la vot jumătate din cei pe care i-am menţionat.
    A apărut în sondaje un optimism exacerbat, dar care se datorează lipsei de capacitate analitică a unor comentatori politici, pentru că ideea de 50-70% prezenţă la vot părea şi atunci una cel puţin exagerată.
    În R. Moldova este o tradiţie ca întrebarea de dezirabilitate din sondaje să dea un procent mai mare decât actul propriu-zis. Prin urmare, cel puţin la nivelul comentariului post-sondaj, ar fi trebuit ponderate cifrele foarte entuziaste. În al doilea rând, sigur că oamenii au declarat, dar probabil că mulţi dintre ei au fost influenţaţi ulterior de campania foarte puternică pornită de comunişti împotriva referendumului. În al treilea rând, văzând datele acestui sondaj, s-au demobilizat, ei înşişi considerând că treaba este ca şi făcută şi nu este nevoie de aportul lor în această provocare electorală.
    A pune rezultatul în termeni de eşec, de lipsă de soluţii, de aproape catastrofă este cel puţin exagerat. Referendumul a fost o propunere prin care s-a încercat soluţionarea crizei constituţionale din R. Moldova. Una dintre propuneri. (…)

    – De ce n-au mers moldovenii la urne?

    – Sunt mai multe explicaţii, dar:
    1. AIE n-a avut un staff comun, deci n-a lucrat împreună pentru a aduce la mintea, sufletul şi urechile alegatorului importanţa acestui referendum şi chiar miza acestuia;
    2. a existat un boicot al comuniştilor, care a fost destul de agresiv mai ales în teritoriu;
    3. sondajele de opinie au sugerat că nu e nevoie să meargă cetăţeanul R. Moldova la vot, pentru că va merge vecinul lui; dacă îi spui că 70-80% vor fi prezenţi şi vor vota pentru alegerea directă a preşedintelui, asta a fost o formă foarte subtilă de demobilizare, chiar dacă nu s-a intenţionat asta;
    4. au fost şi mai multe teme care s-au suprapus peste problematica referendumului; au început discuţii adiacente legate de corupţie, de AIE şi corupţia, de teme care duceau mai degrabă spre ideea de post-referendum – adică alegeri prezidenţiale şi parlamentare -, aşa că lumea a uitat miza referendumului

    – Comuniştii clamează o victorie cel puţin morală. Ce se va întâmpla după referendum? Ce se va întâmpla cu AIE? A fost un duş rece care îi va face mai precauţi pe lideri în campania pentru alegerile parlamentare?

    – Există mai multe formule. Preşedintele Ghimpu a sugerat, după ce s-au dat publicităţii rezultatele referendumului, că norma constituţională îl obligă să dizolve parlamentul. Şi a sugerat: cu cât mai repede, cu atât mai bine. Asta înseamnă că putem, teoretic, avea alegeri parlamentare, însă depinde de decizia pe care o vor lua împreună membrii AIE, care vor muta problema alegerii preşedintelui în viitoarea legislatură. Şi în viitoarea legislatură se poate relua problema reformei constituţionale în R. Moldova.
    În ceea ce priveşte jubilaţia Partidului Comuniştilor, aş spune, în simpla calitate de sociolog: nu cred că lucrurile ar trebui privite chiar atât de optimist, pentru că AIE a adus la vot circa 780.000 de votanţi, aproape la fel câţi au votat-o la alegeri. Practic, şi-au menţinut numărul de votanţi, în condiţiile în care, cu siguranţă, miza referendumului n-a fost atât de puternică precum cea a alegerilor parlamentare.
    Comuniştii spun că au avut o victorie pentru că au blocat referendumul. Trebuie să fim foarte atenţi, e mult mai uşor să ţii omul acasă decât a-l aduce să voteze pentru tine. AIE a arătat că şi-a menţinut electoratul, dar deocamdată PCRM nu a făcut această probă. Lucrurile nu sunt clare, zarurile n-au fost aruncate şi s-ar putea ca, vorba aceea, cine râde la urmă, râde mai bine. Problema de fond este că acest referendum a fost un duş rece, care pe unii i-a răcit mai tare, pe alţii mai puţin.
    Este un test peste care AIE poate trece, trăgând cele mai bune învăţăminte.

    – Moldovenii din diasporă au venit în număr mare la vot – 19.703 – şi doar 397 au votat împotriva alegerii directe a preşedintelui. Ce a însemnat ponderea votului lor?

    – Mobilizarea la vot în diasporă a fost mult mai mare comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în R. Moldova, pentru că acolo boicotul comuniştilor n-a contat. Ponderea comuniştilor în diasporă este mult mai mică. Sigur că prezenţa lor la urne a fost mai puternică, dar nu la nivelul la care ne putem aştepta în cazul unor alegeri. Resursele financiare pe care le au cetăţenii R. Moldova din afara frontierelor sunt destul de limitate. Mulţi dintre ei au preferat sau au declarat că nu fac două drumuri până la secţia de vot, ci vor face unul singur, la votul la alegeri. Este foarte plauzibil să ne aşteptăm ca la alegerile parlamentare să avem o prezenţă a cetăţenilor din R. Moldova din diasporă mult mai mare. Există deja un fel de repetiţie.
    În momentul alegerilor parlamentare voturile cetăţenilor din afara R. Moldova se vor adăuga. Acum cei din afară au tras într-un fel în jos, pentru că aici s-a calculat rata minimă de participare de 33%. S-a comparat cu cei care au votat şi cu cei care au fost înscrişi pe liste. Şi ponderea lor de participare a fost mai mică decât ponderea la nivelul R. Moldova. Astfel, deşi au votat mai mult, au tras în jos rezultatul referendumului, ceea ce nu va fi posibil în alegerile parlamentare. Pentru că orice vot din diasporă – care este, în general, în proporţie de 90% în favoarea AIE, în special PLDM şi PL – se va adăuga şi importanţa lor pentru decizia finală va fi mult mai mare.

  16. Cucoana, critica nu va este pe plac?.

  17. Pt cucoana di

    Ba da, critica imi e pe plac si raspund la ea cu placere. Voua nu va place critica.

  18. EXACT ASTA NE INTERESEAZA IN ACESTE MOMENTE …” Poate lumeaa nu stie, dar pe satelit emisiunea nu a fost receptata, ci a fost blocat semnalul, pe Internet a fost, de asemenea, slab pina la inexistent. Toate acestea sint lucrusoarele baietilor dastepati ai lui Filat de la Jurnal TV. Dumnezeu cu ei!” … ADEVARATE ROMANE POLITISTE , NU ALTA … TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA . MARELE PERDANT AL ESUARII [ DACA ESTE CU ADEVARAT ESEC , PENTRU CA NUMARUL CELOR CU DREPT DE VOT NU ESTE IN REALITATE CUNOSCUT CU EXACTITATE ] REFERENDUMULUI ESTE FILAT SI PLD , FARA INDOIALA … PENTRU CA ODATA PROBLEMA ALEGERII PREZIDENTULUI ADUSA IN PARLAMENT , M.LUPU ARE SANSELE CELE MAI MARI DE A FI ALES . ORI SE CREEAZA O ALIANTA PCRM-PD , ORI RAMINE AIE , TOTUL SE INVIRTE IN JURUL LUI LUPU … ASA CA FILAT SI-A INCHEIAT INCA DE PE ACUM ORICE PRETENTII PREZIDENTIALE . DOAR DACA FORTELE DE CENTRU-CENTRU-DREAPTA CISTIGA ALEGERILE SE MAI POATE VORBI DE ASA CEVA , DAR E DESTUL DE GREU DE REALIZAT . SAU O ALTA VARIANTA AR FI CA PD SA FIE DEPASIT SI DE P.L. SI SA-I VINA GREU SA MAI AIBA PRETENTII PREZIDENTIALE SI SA SE MULTUMEASCA CU CONDUCEREA PARLAMENTULUI . ORICUM DACA SCORURILE PARTIDELOR NU SUFERA MARI SCHIMBARI , LUPU ESTE 99% PRESEDINTELE REPUBLICII . IAR ASTA NU PUTEM SPUNE CA E UN LUCRU PREA BUN …

  19. lumea nu prea intelege in matematica mai ales proportii si procente !

    pentru ei 29% din 3 milione insemana mai putin decit 50% din 1 milion !

    nu uitati inca de faptul ca cei de la registru nu prea au imblat ultima vreme pe la case sa faca un recensamint inainte de alegeri sa estimeze numarul real de votanti lau pus pe cel din 2005 ! si nimeni nu este sigur ca au fost chiar si acei 2,6 milioane de la care sa estimat pragul ! puteau fi mult mai putini si atunci esecul referendumul pleaca pe obrazul lor ! cel mai tare ma irita acei care scriu ! popor fara minte, lenes de ce nu ati votat ! tocmai ei nu percep adevarata idee a democratiei !! ei sunt gata sa lustrueasca imaginile idolilor sai politici fara ca sa ceara ceva in schimb si anume ceva de baza – respectarea drepturilor sale ! drepturilor de om ! de bolnav ! de cumparator ! de lucrator ! s.a.m.d. ce insemnatatea are cine te guverneaza daca tot ramii cu drepturile lezate ! eu socot ca un politician trebue sa-si merite voturile nu sa fie votati din mila sau din cauza ca cel lalt e si mai rau sau e descris in rea imagine de cineva ! votati daca merita altfel o sa va calareasca la nesfirsit si asa zisii comunisti si asa zisii liberali !

  20. Critica e buna kit este productiva, dar daca critica este un atac urit fata de persoana asta nu e bine, demonstreaza doar incultura acelui care din anonimat ofenseaza.

    Dna Pavlicenco mult succes si tarie! Multi va sustin! Si eu inclusiv…

  21. Sunt solidara cu „Abia am scapat de mutra lui Filat”.Va sustin cind spuneti ca Moldova are nevoie de o conducere nu corupta,dar Moldova mai are nevoia sa nu-si piarda suveranitatea,sa venim in sinul UE ca un stat suveran MOLDOVA.Dar sa fie asa noi moldovenii trebuie sa ne invatem a alege oamini demni care doresc binele pentru acest popor.

  22. DEZINFORMARE SAU ADEVAR ? PLDM + PCRM = candidatură unică de compromis?

    Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, ministrul Justiţiei în guvernul Filat, Alexandru Tănase, vorbind în numele formaţiunii într-o conferinţă de presă astăzi, 07 septembrie 2010, a susţinut că AIE şi PCRM trebuie să aibă un candidat comun la viitoarele alegeri prezidenţiale. În acest sens, Tănase a anunţat că PLDM este gata să negocieze cu Partidul Comuniştilor al lui Vladimir Voronin. Prim-vicepreşedintele PLDM a optat pentru identificarea unei „candidaturi de compromis la funcţia de preşedinte al ţării noastre, deoarece nici un partid nu va deţine „pachetul de control” în viitorul parlament moldovenesc”.

    De remarcat că mai multe organizaţii teritoriale ale Partidului Comuniştilor din raioanele şi localităţile Republicii Moldova şi un număr important de reprezentanţi PCRM în administraţia locală de nivelul I şi II au aderat în ultimele luni la PLDM.

  23. Sunt unionista, ideia Unirii mi-e foarte draga, dar… Nu am votat si nu cred ca v-oi vota vre-o data PNL. Da, la prima vedere mesajul unionist PNL pare a fi unul deschis si corect, insa in realiatate intentiile ascunse ale politicii PNL s-au vazut la referendum, care in buna parte a esuat din cauza mesajului preelectoral al d-nei Pavlicenco. Acest mesaj a fost folosit foarte bine de comunisti pentru a convinge oamenii, ca a vota PENTRU la referendum, de fapt inseamna un PENTRU unire cu Romania. Si asta o zic dupa discutiile cu mai multi oameni de la sate, dar si de la oras.
    Eu nu cred ca d-na Pavlicenco nu stie ca in marea majoritate oamenii sunt impotriva Unirii si ca mentalitatea oamenilor nu se schimba cu niste mici actiuni, mesaje si vorbe frumoase. Mentalitatea oamenilor se poate real schimba doar dupa liberalizarea vizelor, adica dupa 2 ani cu doamne ajuta. Iata atunci e timpul unei politici unioniste, iata atunci d-na Pavlicenco tre sa faca ceia ce face acum.
    De ce nu votez PNL? Deoarece cred, si dupa referendum m-am si convins, ca:
    1.Daca PNL are o politica deschisa, atunci aceasta politica e prost gestionata, care toarna gologani in caznaua comunistilor.
    2.In caz ca PNL face jocuri politice, atunci acest partid nu e optiunea unionistilor. Sansa noastra este PL, pe care ii simt cu sufletul, ca sunt pentru Unire, dar promoveaza o politica consecventa, cu cap.

  24. D-na PAVLICENCO DE CE D-STRA TRECETI IN TACERE CAZUL CINE A ADUS COMUNISTII IN PARLAMENT LA SFIRSITUL ANILOR 90?
    CINE AU LEZAT DREPTUL POPORULUI DE ALEGE PRESEDINTELE PRIN VOT DIRECT?
    AU FOST FRONTUL POPULAR SI MI SE PARE PPDTARANESC,CARE IN LOC SA LUCREZE PENTRU BINELE ACESTEI TARI,D-le I-SI FACEAU SALARII, PENSII,DREPTUL DE DEPUTAT,SI TOT ODATA DISTRUGEAU TOT CE MAI ERA BUN PENTRU INTRETINEREA ECONOMICA A TARII-LOZINCA PRINCIPALA FIIND – UNIREA CU PATRIA MUMA,TOT DOMNIILE LOR AU PRIMIT ART 78. FARA SA INTREBE POPORUL SOCOTINDU-L IMBECIL IN ALEGEREA PRESEDINTELUI IAR ACUM CAND TARA II IN MURDARIE TOTALA,O AJUNS DORINTA DE A INTREBA „PROSTIMEA” CE-I DE FACUT,CA INTILIGENTII AU DAT CU OSTIA IN GARD,SI INCA SANT CHEMATI,SA VOTEZE PENTRU UNIRE-ABSURD.
    ATI VAZUT SI REZULTATUL, 30% I-S PENTRU UNIRE SI PRINTRE ACESTEA MAJORITATEA AU VENIT SA-SI FACA DATORIA DE CETATAN,DAR NU DE UNIONIST

  25. IN CEA ,CA DUPA UNIRE VOM TRAI INFLORIND N-AR FI CAZUL DE DEMONSTRAT,AR FI BINE SA TRECETI PRIN TOATA ROMANIA,SI SA VEDETICATE PROBLEME AU,CUM VARA, SUTE DER MII ROMANI PLEACA LA LUCRU IN EUROPA, SI DUMNEAVOASTRA NE CHEMATI LA UNIRE,CA DACA NU ERA AMERICANII ROMANIA NICI ACUM NU SE GASEA IN EUROPA,

  26. Opincuta ai perfecta dreptate… Proiectul PLDM era din start gandit de Tcaciuk si Filat,,, dar dupa ce filat shmecherul a vazut ca poate singur sa puna mina pe putere l-a dat introparte pe Tcaciuk,,,, acum cand Filat are puterea dar stie sa o foloseasca doar pentru a baga tara in datrorii si pentru a face contrabanda de tigari,,, are nevoie din noi de Tcaciuk,,, Proiectul filat se uzeaza…. dar Tcaciuk il va resuscita printr-o coalitie PLDM PCRM….. uitativa ce se face in teritoriu…. sute de comunisti trec la Filat.. si nici unu din ei nu au participat la Referendum,,,

    cred ca persoana pe care filat a telefonato,.. tot comunista era..

    asa ca salvarea tarii va fi PLDM + PCRM dupa anticipate… pun pariu!!

  27. Juju,catel tarcat,
    eu aport nu stiu sa fac.
    Imi sunt singura stapina,sora,frate,
    Cu toate accesoriile curate-spalate.

  28. CE D-na PAVLICENCO,NU VA SANT PE PLAC AMINTIRILE SI ADEVARUL,DE ACEASTA IMI SCOATETI COMENTARIILA DE PE BLOGURILE D-stra,ADEVARUL SCOATE OCHII…
    NU EU AM ADUS COMUNISTII LA PUTERE,VOI UNIONISTII II ADUCETI,SI N-AVETI CE ARATA CU DEGETUL INSPRE POPOR…
    SI TOTUSI NU VA INVATA NIMIC ITORIA,ALEXANDRU LAPUSNEANU NU VA SPUNE NIMIC…CU MOTOC… I-S PROSTI DA MULTI…
    PROCRAMUL D-stra NU SE VA INDEPLINI NICICAND-UITATI,CA MOLDOVA E POLIETNICA,CARE NICI ODATA NU VOR MERGE LA UNIRE,SI EI UNTRU TOTUL VOR SUSTINE KOMUNECII,PROGRAMUL D-tra este nu de a distruge TARA MOLDOVEI.

  29. NYK,
    parca scrii in chineza sau japoneza,nu ti-e clar mesajul.

  30. Dna Pavlicenco,

    poate nimeriti cumva la JurnalTV cu Klizmenco la „Chestiune zilei” sau la „Cabinetul din umbra”? Acolo as vedea cum va polemiza dobitocul, chiar mi-ar face placere sa vad cum sa stalceste vorbind romana. 😀

  31. Pt Miss T

    Votati pentru cei ce au politici cu (…) cap.

    Dar sa-mi raspundeti, mai intii la o intrebare: Daca mentalitatea oamenilor se schimba greu, cind o icnepem sau va incepe de la sine, fara efortul nostru? Va doare capul ca cineva isi face cucuie benefice pt viitorul nostru comun?

    Adica haideti, fara nici o baza, sa liberalizam vizele, apoi poate lumea, umblind si circulind, vor deveni altii. Dar noi, nu avem nici o obligatie sa ii schimbam?

    Voi faceti-va misiunea voastra, noi – pe a noastra. Iar, cindva, ne veti spune mersi.

  32. Pt.NYK.

    La sfîrşitul anilor 90 după cît ţin eu minte preşedinte al Ţării era Lucinschii, care împreună cu Roşca au demis guvernul Sturza, din motivul cărora am rămas de trenul european.

    Nu aveţi argumente concrete, anume că Pavlicenco a readus comuniştii la guvernare..

    Dar iată la 4 aprilie 2005 eu ţin minte bine, că pentru Voronin au votat: Roşca, secăreanu, Cubreacov, FILAT, Diacov, Buliga, Serebreanu, Clipii, Holban şi desigur acelaşi Lupu şi alţii.

    Anume că Pavlicenco, Ţaranu, Urecheanu, Untilă nu au votat.

    Aşa că nu încercaţi să-i îndreptăţiţi pe aceşti bravi salvatori ai naţiunii, care la 4 aprilie 2005 AU TRĂDAT ACEST POPOR ŞI VALORILE NAŢIONALE, care personal, fără să-i tragă cineva de mînuţă au mers la urne şi l-au votat direct pe Voronin, iar după ce timp de 2 luni l-au feştelit cu ou şi oţăt în campania electorală i-au înmînat cel mai mare buchet de flori.

    cE PĂRERE AVEŢI DE ACEA MARE TRĂDARE DIN 2005?

  33. Sunt pentru promovarea unionizmului, dar simt ca mai intii trebuiesc create careva preconditii pentru ca unionizmul sa prinda radacini puternice in societatea noastra:
    1. E nevoie de o stabilitate politica; in ajun de referendum si alegeri parlamentare sa promovezi unionizmul e ca si cum ai turna gaz pe foc.
    2. Trebuie de dat oamenilor posibilitatea sa cunoasca Romania si Europa nu doar la TV, ci sa poata sa vada lucrurile in realitate. Asa mi s-a intimplat mie (detin cetatenie romana din 1998, in tot acest timp am calatorit de nenumarate ori in Romania), asa o sa vina dorul de Romania si la altii…

  34. Pt.Miss T.

    Cine să dea posibilitate oamenilor să cunoască România?

    CEI CE MERG LA 9 MAI PE PIAŢA ROŞIE LA PARADĂ?

    CEI CE MERG LA 22 IUNIE ŞI LA 24 AUGUST LA MEMORIAL PENTRU A DEPUNE FLORI ÎN MEMORIA OCUPANŢILOR?

    CEI CE NU VOR SĂ RECUNOASCĂ 28 IUNIE ZI DE OCUPAŢIE?

    Apropo la 28 iunie V.Pavlicenco şi PNL a fost alături de Ghimpu pe PMAN, da unde au fost acei, care şi-au afişat portretele unu mai mare decît altul prin toată ţara, văzîndu-se deja în fotoliu de preşedinte.

    PNL a susţinut referendumul , dar nu regretă că a eşuat, deoarece dacă totuşi preşedinte al ţării devenea M.Lupu, credeţi că mai vedeam noi România?

    Mai degrabă vedeam cu toţii Paţa roşie.

  35. Pt.NYK.

    La sfîrşitul anilor 90 după cît ţin eu minte preşedinte al Ţării era Lucinschii, care împreună cu Roşca au demis guvernul Sturza, din motivul cărora am rămas de trenul european.

    Nu aveţi argumente concrete, anume că Pavlicenco a readus comuniştii la guvernare..

    Dar iată la 4 aprilie 2005 eu ţin minte bine, că pentru Voronin au votat: Roşca, secăreanu, Cubreacov, FILAT, Diacov, Buliga, Serebreanu, Clipii, Holban şi desigur acelaşi Lupu şi alţii.

    Anume că Pavlicenco, Ţaranu, Urecheanu, Untilă nu au votat.

    Aşa că nu încercaţi să-i îndreptăţiţi pe aceşti bravi salvatori ai naţiunii, care la 4 aprilie 2005 AU TRĂDAT ACEST POPOR ŞI VALORILE NAŢIONALE, care personal, fără să-i tragă cineva de mînuţă au mers la urne şi l-au votat direct pe Voronin, iar după ce timp de 2 luni l-au feştelit cu ou şi oţăt în campania electorală i-au înmînat cel mai mare buchet de flori.

    cE PĂRERE AVEŢI DE ACEA MARE TRĂDARE DIN 2005?

  36. Ungureanu spune:
    8 September 2010, la 10:10

    Insasi doamna Pavlicenco ar trebui intrebata ce contributie a adus partidul ei pentru o buna desfasurare a referendumului?

    DA CE CONTRIBUŢIE AU ADUS LIDERII ALIANŢEI CU PARTIDELE LOR, CARE NU AU AVUT CURAJUL SĂ IASĂ LA DIZBATERI ELECTORALE ÎN DIRECT LA TV, PERMANENT FIIND REPREZENTAŢI DE ALTCINEVA DIN PARTID.

    DE CE LIDERII AIE NU AU IAŞIT ZILNIC LA DEZBATERI SĂ LĂMUREASCĂ EI PERSONAL CARE-I SCOPUL REFERENDUMULUI.

    CE ACŢIUNI ELECTORALE AU DESFĂŞURAT PARTIDELE ALIANŢEI ÎN TERITORIU.

    ASTĂŢI BANARI A ADUS AŞA UN EXEMPLU CÎND VENIND LA REFERENDUM O MĂTUŞICĂ ÎNTREABĂ:
    DA UNDE AICI E SCRIS LUPU ŞI UNDE E SCRIS FILAT.

    ÎN TERITORIU NICI O ACŢIUNE, DIN CASĂ ÎN CASĂ, NICI O DEZBATERE PUBLICĂ, NICI O FOAE VOLANTĂ, NICI O EXPLICAŢIE.

    POPORUL A FOST IGNORAT DE LIDERII AIE, ŞI PENTRU ACEASTA EI AU FOST TAXAŢI.

    ĂSTA-I ADEVĂRUL ŞI NU ÎNCERCAŢI SĂ DAŢI VINA PE MOCANU, PAVLICENCO, JURNAL TV, SAU BABA GALEA PENTRU LIPSA DE PATRIOTIZM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *