Duminica a avut loc o intilnire a conducerii PNL (Vitalia Pavlicenco, presedinte PNL, Mihai Creanga, membru al BPC al PNL) cu activul PNL, care include multi tineri, din Cahul, condus de profesoara Nina Tampiza (membru al BPC al PNL), in cadrul careia s-a analizat activitatea desfasurata de Filiala teritoriala si s-au stabilit obiectivele imediate si de perspectiva ale acesteia. In ultimul timp, au aderat la PNL in raionul Cahul peste 100 de persoane, care vor fi antrenate, impreuna cu membrii mai vechi, la pregatirea conferintei teritoriale.
Nucleul PNL este foarte activ, s-a pastrat in pofida “intimperiilor politice” – comuniste si postcomuniste. Este adevarat, membrii PNL au fost persecutati de comunisti, iar acum – si de noii guvernanti liberal-democrati -, insa acest lucru, desi constituie o grava restringere a drepturilor politice ale oamenilor, o restringere a pluralismului politic si de opinii, ii caleste pe membrii PNL.
(Pentru cei ce ironizeaza acest lucru in comentariile postate, amintim – PNL a facut mai multe conferinte de presa in care a abordat tema persecutarii membrilor PNL de catre organele de stat ale R.Moldova dupa 29 iulie, iar, precum spune presedintele PNL-Cahul, Nina Tampiza (eu „nu am avut fericirea” sa aud cu urechile mele), Vlad Filat, intr-o emisiune televizata, intrebat cine ii impiedica in politica-i („pragmatica” si cosmopolita – as adauga eu), a raspuns „partidele extraparlamentare”. Adica, prin aceasta afirmatie, Filat a confirmat, indirect, ca cei persecutati sint persecutati pentru ca „ii incurcam domniei sale”. Deci nu comunistii sau Turcanii ii incurca „domniei sale”, ci, probabil PNL, PSD, poate si PPCD si – mai cine din formatiunile extraparlamentare?
Tocmai de aceea ma intreb cine ma suna noaptea si ma ameninta pentru ca „nu-i dau pace Guvernului si lui Filat” si cine oare imi sparge blogurile?… Este socant sa auzi asa ceva, adica proaspatul baronas politic verde crede ca numai el are loc in politica moldoveneasca, iar partidele care i-au sprijinit pe liberali trebuie sa se dizolve (de dragostea pentru aroganta dinsului, pentru rusofilia sa tot mai respingatoare si lipsa de sira spinarii in fata Kremlinului) si sa vina la boier cu plecaciune… Frumoasa democratie si pluralism politic mai construiti, domnilor „necomunisti”! Tocmai pentru ca v-ati facut un cult din Putere va temeti de mesajul Unirii cu Romania! ) Care e diferenta dintre voi si satrapii comunisti?
Dialogul intens de la Cahul a constituit o motivatie in plus pentru echipa armonioasa de persoane experimentate si de persoane mai tinere, dar cu suficient elan, ca sa extinda reteaua teritoriala PNL in toate satele din Cahul, prin atragerea continua de noi membri, prin participarea la diferite actiuni si proiecte din cadrul PNL.
Reprezentantii de la Chisinau au vorbit despre planurile formatiunii, despre perspectivele cooperarii cu PNL din Romania, atit intre structurile de seniori, cit si de tineri, despre implicarea in pregatirea partidului pentru alegerile locale.
Printre sarcinile asumate de echipa de la Cahul sint si monitorizarea administratiei publice raionale, cu informarea populatiei asupra pozitiei Filialei, acumularea principalelor probleme ale comunitatilor locale, precum si crearea nomenclatorului de abuzuri si faradelegi la care se dedau factorii decidenti, indiferent de partidul din care fac parte.
SP al PNL
nu te supara dar crezi ca chiar prezinti un interes pentru alcuala guvernare… „membrii PNL au fost persecutati de comunisti, iar acum – si de noii guvernanti liberal-democrati „.. crezi ca nu au alte probleme mai importante decit lupta cu un partid extraparlamentar ?
Doamne ajută!
PNL poate lua voturi de la zona Pd ce este acum mancata de PCRM si Alianta!Ar fi bine sa nu mai fie nevoie de voturi si AIE sa faca odata unirea ca altfel ajung partide democrato-bolsevice!
„PNL poate lua voturi de la zona Pd”….CAM GRESESTI PNL IA VOTURI DE LA PL SI PLDM , DE LA PD NU POATE SA IA VOTURI CA ACOLO SUNT COMUNISTI SI „MALDAVENI” IAR PNL NU FACE ALTCEVA DE CIT SA DECIMEZE ELECTORATUL PATRIOTIC SA SA-I BULVERSEZE IN BUCATI.CIND OARE O SA INTELEAGA CLASA POLITICA DE LA MOLDOVA CA INTERESUL NATIONAL TREBUIE SA DEPASEASCA INTERESUL PERSONAL.SE VEDE CA DOAMNA PAVLICENCO INCA NU A INTELES.
Pt evo
Daca citeati totul ce e scris pe blogul meu dupa venirea liberal-democratilor la putere si pe site-ul PNL, in special despre conferintele noastre de presa, gindeati altfel. Nu e vorba de interes-neinteres, e vorba de insatietatea celor veniti acum, lucru care, fara masura liberala, ii va prabusi. Dar fiecare si-o face cu minuta sa.
Pt GELU
Ba noi credem ca am inteles, tocmai de aceea am sprijinit cele trei partide liberale in 29 iulie. Dar acum e datoria lor sa faca asa sa nu revina comunistii. Inca o data nu-i sprijinim, pentru ca ne-au dezamagit. Clasa politica nu e doar Pavlicenco si treaba cu „iesi din alegeri, ca noua sa ne fie mai comod” poate avea loc o singura data. Ca si nasul cu treaba finului.
Nu stiu ce credeti voi, dar mie mi se pare ca, din acest articol al lui Dan Dungaciu, rezulta clar – solutia pentru Republica Moldova este UNIREA CU ROMANIA. Si lucrurile, in contextul ofensivei impertinente de la Kremlin, merg spre UNIREA CU ROMANIA.
Nicio soluţie pentru R. Moldova?
„Liberalizarea regimului de vize între Rusia şi UE ar facilita contactele între cetăţeni şi ar crea un spaţiu unic european” (Vladimir Putin)
Recentele declaraţii ale preşedinţilor rus şi ucrainean făcute cu ocazia primei vizite oficiale a lui Dmitri Medvedev la Kiev au stârnit reacţii justificate la Chişinău. Dincolo însă de dosarul concret la care s-a făcut referire, respectiv, cel transnistrean, sugestiile şi comentariile au dezvăluit de fapt problema de fond. În actualul context euroatlantic, există oare vreo soluţie europeană pentru viitorul R. Moldova?
Ziua Europei „pe stil vechi”
Semnalele pentru criza proiectului european al RM au început mai devreme, odată cu discuţiile din jurul datei de 9 mai şi a reacţiilor Chişinăului la aceasta. Au continuat cu ocazia discursurilor festive din Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde se omagia… Ziua Europei. Cu o săptămână în urmă, însă! Cu excepţia primarului Dorin Chirtoacă şi a şefului Delegaţiei Comisiei Europene în RM, Dirk Schubel, oficialii au sărbătorit Europa pe 15 mai, iar unii comentatori politici, cu puţine excepţii, s-au făcut că nu văd diferenţa sau au încercat să o justifice „în dulcele stil clasic” care, de prea multe ori la Chişinău, motivează şi scuză orice. În realitate, faptul că sintagma „integrare europeană” nu se mai pronunţă de către Bruxelles ar trebui să stârnească discuţii mai aprinse în RM, nu doar resemnările docte din unele dezbateri publice care seamănă mai degrabă cu terapii de grup. Liderii politici, dar mai ales societatea civilă, e cazul să spună răspicat că RM nu este un spaţiu slav, ci unul în care se vorbeşte o limbă oficială a UE, adică limba română! Iar abandonarea ei undeva în zona gri dintre spaţiul euroatlantic şi cel de influenţă rusă, indiferent cum se va numi acest statut – „asociere”, „parteneriat estic”, „politică de vecinătate” – nu este în niciun caz o soluţie pentru cetăţenii din stânga Prutului şi, mai ales, pentru generaţia tânără de acolo. „Sacra stabilitate” nu mai este posibilă în RM după un 7 aprilie care a readus pe scenă o generaţie care a protestat tocmai pentru că nu mai avea răbdare să trăiască în „zone-tampon”! Cât timp se vor mai resemna aceştia cu faptul că statutul de neutralitate este impus tot din afară – de Moscova şi de Kiev, acum – sau cu eticheta de semi-european şi câtă vreme se vor mai anestezia cu discursuri terapeutice şi căldicele? Probabil că nu multă vreme. Mai exact, până atunci când tânăra generaţie de la Chişinău va realiza, exasperată, că şi în raport cu „integrarea europeană” RM riscă să fie aşezată pe acelaşi plan cu… Federaţia Rusă!
La pachet cu… Rusia?
Chestiunea care ar fi trebuit, probabil, să stârnească cele mai multe dezbateri la Chişinău este anunţul că majoritatea miniştrilor de Externe din UE s-au pronunţat pentru liberalizarea regimului de vize cu Rusia. Anunţul a fost făcut inclusiv de Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule. Acesta declara că, în cadrul summitului UE- Rusia, Moscova va primi „foaie de parcurs” pentru liberalizarea regimului de vize. Argumentele ar fi numeroase: relaţii bune cu Rusia şi investitorii ruşi; piaţa europeană ar beneficia de prezenţa ruşilor gata să îşi cheltuiască banii în Europa; facilitarea contactelor dintre UE şi cetăţenii ruşi ar grăbi „civilizarea” şi „europenizarea” acestora, prin expunerea lor la un alt mod de viaţă şi la altă atmosferă politică. Dincolo de aceste argumente, cu siguranţă că „realpolitik”-ul va prevala, şi faptul că acest termen este de extracţie germană nu este deloc întâmplător în acest caz. Una peste alta, în cazul unei „foi de parcurs” concrete pentru Rusia în ceea ce priveşte liberalizarea vizelor, problemele RM sunt două: cum va mai reuşi ea să îşi accepte condiţia de „partener” al Rusiei în procesul de „integrare europeană” şi, doi, cum se va mai negocia chestiunea transnistreană, în condiţiile în care strategia actuală a Chişinăului de transformare a malului drept al Nistrului într-o zonă atractivă pentru cel stâng se vede puternic subminată, din moment ce „paşaportul moldovenesc” devine, în raport cu UE şi libertatea de mişcare, egal cu cel… rusesc?
Spectrul lui Kozak
Şi pentru că am ajuns la „chestiunea transnistreană”, este evident că declaraţiile preşedinţilor Medvedev şi Ianukovici au încins spiritele. Nu mai este cazul să reluăm aici discuţiile, suficient să spunem că s-a relansat inclusiv discuţia despre Memorandumul Kozak, pe care unii politicieni nu s-au sfiit să îl cauţioneze, tacit, şi să acuze Chişinăul că l-ar fi abordat prost. În realitate, discuţiile au dat senzaţia unei panici nejustificate. Pentru simplul motiv că cine se gândeşte la „soluţii” pentru RM de tip Memorandumul Kozak sau legalizarea trupelor ruse într-o formă sau alta pe teritoriul acesteia nu ştie ce spune. Pentru că asta este imposibil. La Chişinău o asemenea soluţie nu a fost posibilă în 2004, nu va fi nici acum. Aşa cum atunci lumea a ieşit în stradă – e drept că şi cu suportul lumii euroatlantice – astăzi va face la fel, chit că vocea euroatlantică va fi, poate, diminuată şi mai puţin unanimă. Un titlu de la Chişinău ar trebui să atragă atenţia mai mult celor care îşi fac iluzii că asemenea soluţii ar fi posibile: „RM va fi rusească sau nu va fi deloc”. Şi cel puţin o jumătate de RM nu vrea să fie rusească şi va spune asta, răspicat, în stradă!
Puterea nu se cedează!
Dincolo de contexte (geo)politice favorabile sau nefavorabile, ceea ce contează în primul rând este reacţia elitelor politice la ele. Actualul context sugerează că responsabilitatea elitelor de la Chişinău devine tot mai mare. AIE are puterea politică şi trebuie să demonstreze, în primul rând, că o poate exercita (vă imaginaţi cum ar fi arătat Raportul Comisiei pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie dacă la guvernare s-ar fi aflat comuniştii?!). În actualele condiţii, jocul individual al unor actori din AIE va fi fatal atât pentru Alianţă, cât şi pentru fiecare în parte. Din această perspectivă, este evident că toate tentativele AIE de a juca pe cartea compromisului nu trebuie să devină compromiţătoare, indiferent cine i-ar cere aşa ceva. Blocajul legislativ în care se află astăzi RM nu trebuie să devină prilej de cedări sau fisuri. Puterea nu se cedează, iar AIE nu are astăzi niciun motiv să o facă, pentru că a câştigat-o democratic şi în conformitate cu legislaţia în vigoare. În acest caz, după cum sugera şi preşedintele Comisiei de la Veneţia, referendumul constituţional devine o necesitate, pentru că, în cazul unui blocaj, aşa cum se întrevede la Chişinău în marginea articolului 78, doar dreptul suveran al cetăţenilor RM poate fi judecător. Şi el trebuie să fie cel care va traduce politic semnificaţia termenului „rezonabil”. Orice altă „traducere” poate fi suspectată, pe bună dreptate, de partizanat politic. În fond, cui îi este frică de cetăţenii RM?
Cetăţeni care vor trebuie să se pronunţe, odată şi odată. Şi nu doar pe marginea articolului 78! Căci dacă lucrurile evoluează tot aşa, este cert că proiecte alternative – „incorecte politic” astăzi – vor reapărea pe masă. Şi de ce nu ar face-o? Întrebarea este următoarea: în condiţiile unei lipse acute de soluţii pentru aspiraţiile europene ale cetăţenilor RM – astăzi tot mai vizibilă – cu ce argumente credibile vor mai putea fi acestea respinse?
evo spune:
23 May 2010, la 20:08
„nu te supara dar crezi ca chiar prezinti un interes pentru alcuala guvernare… “membrii PNL au fost persecutati de comunisti, iar acum – si de noii guvernanti liberal-democrati “.. crezi ca nu au alte probleme mai importante decit lupta cu un partid extraparlamentar ?”
Daca il ascultai atent zilele acestea pe Filat la o intilnire intr-o emisiune televizata ce a raspuns la intrebarea „Va incurca cineva sau ceva sa faceti politica?”la care domnul a raspuns ca „Partidele extraparlamentare”,cred ca nu scriai ce-ai scris.Pina in prezent nimeni nu a reuist sa fie cel mai perfect,asa ca nici Filat nu este.Bine ar fi,ca el, Filat, sa-si plece urechea din cind in cind la ce mai spunem si noi,sa ia masurile necesare in rezolvarea problemelor din interiorul tari,altfel isi pierde imaginea.
GELU spune:
23 May 2010, la 22:10
“PNL poate lua voturi de la zona Pd”….CAM GRESESTI PNL IA VOTURI DE LA PL SI PLDM.
Cam greşeşti d-le Gelu.
PNL nu poate lua voturi de la PLDM deoarece:
1. PLDM este format din foşti PD-şti, o parte din PPCD-şti şi oparte din PNL-şti, care şi-au abandonat partidele şi au aderat la PLDM şi care au electoratul lor.
2. În ultimul timp la pachet la PLDM au aderat o parte de funcţionari comunişti din teritoriu de frica să nu rămînă fără funcţii şi o parte din liderii PSD-şti din teritoriu , defapt tot ex comunişti sovietici, care trecînd prin maşinăria comunistă-PSD-stă peste noapte au devenit liberali şi a cărora electorat nici odată nu a fost liberal.
3.Şi dacă careva simpatizanţi ai PLDM vor taxa această formaţiune, apoi nu din vina PNL, care nici odată nu a trădat valorile naţionale şi nici odată nu a făcut cîrdăşie cu puterea din interese meschine, ci din motivul că această formaţiune de pe eşcherul centru dreapta cu absorbţia celora din stînga s-a strămutat pe eşcherul centru-stînga, care nu are nimic comun cu doctrina Naţional-liberală.
Sau poate cineva crede că electoratul este orb şi vor vota cu ochii închişi pe cei împotriva cărora au votat mai eri?
Pt Gelu.
În ce priveşte PL este altă discuţie.
În alegerile anterioare PNL s.a retras din cursă susţinînd forţele liberale, o mare parte din voturi ale PNL mergînd spre PL.
Aici sunt deacord, şî în caz de participare a PNL în alegeri aceste voturi nu vor mai merge la PL, şi nici decum simpatizanţii PL nu vor vota PNL.
Şi dacă consideraţi că voturile PNL sunt necesare pentru PL în viitorul scrutin, mai ales după ultimele sondaje, cu ce propuneri vine PL, Domnul Ghimpu , către PNL, care să fim deacord poate are un electorat nu prea mare , dar poate fi foarte important în viitorul scrutin.
Să nu uităm că în 2001 comuniştii au venit la guvernare din motiv, că PRCM-ui lui Snegur nu i-a ajuns cîteva voturi pentru a trece pragul şi toate voturile lui au mers la PCRM .
Ghimpu doreşte să repete soarta lui Snegur?
Poate mai raţional ar fi să lase rînza într-o parte şi să se gîndească la viitorul ţării, aşa cum au făcut-o defapt Snegur, Muravschii, Russu după ce au perdut scrutinul în 2001.
Aşa că pucul este la poarta PL-ului şi nu a PNL-ui.
Nina Tampiza spune:
24 May 2010, la 08:08
“Va incurca cineva sau ceva sa faceti politica?”la care domnul a raspuns ca “Partidele extraparlamentare”,
Nu am privit emisiunea si nu am auzit, dar daca este asa, sa stie oricine ca asa va fi tot timpul. Cineva te poate incurca sau ajuta.
Tot deppinde de cum reusesti sa dai importanta fiecarui „cineva” si sa ti-l faci aliat, sustinator.
Acesti „cineva” sunt membrii societatii. Ei mai sunt si asociati in partide politice.
Daca partidele extraparlamentare incurca guvernarea nu ar strica sa le convoace si sa colaboreze cu ele, sa „bata palma” asupra promisiunilor electorale, sa le indeplineasca intocmai. Promisiunile au fost marete. Cine ar incerca sa trimbiteze, daca treburile ar merge cum trebuie? Poate si se face ceva spre „cum trebuie”, care inca nu se simte si nu se stie? Oamenii simt deocamdata „usturiciul” facturilor…..
Vitalia Pavlicenco spune:
23 May 2010, la 22:10
Pt GELU…….Inca o data nu-i sprijinim, pentru ca ne-au dezamăgit.
Sunt de acord şi aici aş mai adăuga pentru Gelu;
În alegerile anterioare am susţinut şi PLDM, care se considera formaţiune liberală, dar în prezent cum am putea noi să susţinem această formaţiune în care şi-au găsit loc acei împotriva cărora noi am luptat, şi care mai eri cîntau împreună de ziua comsomolului „NE RASTANUSI S KOMSOMOLOM”?
Şi aici ar fi bine dle Gelu să-i întrebaţi pe noii membri ai PLDM veniţi din tabăra comunisto-psd-stă: S-AU DEBARASAT SAU NU KOMSOMOL, după care mai ieri aşa plîngeau???????
La părerea mea după multe analize comparative privind revoltele maselor (adulţi,tineri, activi intelectuali…) ce au avut loc în lume,inclusiv pe timpul D-lui M.Gorbaciov- Elţin, Bachiev,(evenimentele din Mongolia -arderea clădirii Com.Central al Comuniştelor), materialele arătate în Raportul Comisiei pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie dă dovadă de a face următoarea concluzie: că au existat elemente evidente de lovitură de stat din partea conservatoare a PCRM!? De analizat membrii PRCM segmentîndul în trei părţi? . În acele condiţii din noimbrie- decembrie 2009, ianuarie-martie 2010, jocul individual al unor actori din PCRM era diferit, mai ales a grupei conservatoare şi oligarhiei financiare? Pentru fiecare în parte este necesar de analizat faptele. Din această perspectivă, este evident că şi metodologia propusă ne-ar da o lumină apropieată de adevăr!? Paralel, este necesar de a lua act de cele întîmplate (de a nu admite repetarea acestor evenimente în viitor în ţara noastră) şi de analizat minuţios ONG-le, asociaţele obşteşti,partidele politice şi liderii lor, oamenii neafiliaţi şi cei ce nu votează că sunt idecişi. Este greşit, la părerea mea, să împărţim acuma societatea şi partidele : în aripa stîngă şi dreapta. Noi ne îndepărtăm de termenii ştiinţifici – centru şi osie. Totuşi venim la o piramidă intoarsă unde fundamental sunt cetăţenii activi economic,sociali, aristrocraţi în devenire. Clepsidră ca instrument de măsurare ne dă o aripă potenţial – capul,sfatul mare de putere în dezvoltarea statului (în traducere engleză -„Headwing”). În ţările din Corea,China,India … se spune că în cazul cînd ai un sac de petre scumpe, tu poţi sa le perzi, dacă nu le arănjezi pe o aţă şi nu le leji în juvaere. Să merjem pas cu pas spre a relua Puterea adevărată cu oameni cinstiţi, bogaţi la minte şi în duh,carismatici cu caracterul său sacru,istoric. Legile principale pentru nou sistem de gîndire: atragerii reciproce, concilierii şi solidarităţii,dialogului social,parteneriat între actorii şării. Este nevoie de Pace,Pace,Pace!.
Cel putin, Cahulul e fericit!
10 la 7. Curios, cati sunt pedagogi? 😉
„Bine ar fi,ca el, Filat, sa-si plece urechea din cind in cind la ce mai spunem si noi… altfel, isi pierde imaginea”. Doamna Tampiza, cred ca nu mai puteti de jalea imaginii lui Filat, poate v-ar placea ca sa intimple asa… din fericire dupa cum puteti observa din sondaje ratingul domnului Filat e in continua crestere!!!!!!!!Cele bune!
Pt browser
Nu e nimic aici curios – sint si profesori, si fermieri, si avocati, si ong-isti. Iar avocatul a cistigat si un dosar la CEDO. Voi credeti ca toti merg numai la Filat si Ghimpu? Stiti cine merge intr-acolo? Corect – treucarii si fripturistii.
Pt Mihaela
Mai pune cite o virgula pe ici-pe colo, ca e greu de urmarit „vas ruskii hod mislei”. Nu o mai foare pe Tampiza in cot de imaginea lui Filat, ea a vrut sa spuna doar ca politicienii nostri devin infumurati cind ajung la putere si nu sint ai intregii populatii…
Pt Mihai Morteanu si altii
Filat are un partiod agrarian, cu putine abateri proromanesti. Asta e definitia PLDM-ului. Eu am priceput-o inca din 2008.
SERGIU MOCANU: Republica Moldova ori va fi rusească, ori nu va fi deloc
Declarația Medvedev – Ianukovici privind reglamentarea conflictului transnistrean, făcută la Kiev pe 17 mai 2010, constituie începutul unei noi campanii de expansiune politico – militară a Rusiei în spațiul fostei Uniuni Sovitice. În pofida unor aparențe de ordin diplomatic, Declarația este un ultimatum din care putem deduce că Republica Moldova va putea exista ca stat „independent” doar în sfera intereselor rusești. Cu alte cuvinte, Republica Moldova ori va fi rusească, ori nu va fi deloc.
Îndemnul, conținut în document, de a negocia de la egal la egal cu regimul criminal de la Tiraspol, fără a spune nimic despre demilitarizarea, democratizarea și decriminalizarea Transnistriei, este o sfidare a cetățenilor Republicii Moldova, iar soluțiile care ar putea fi identificate în cadru unui atare dialog, pot fi numai străine aspirațiilor noastre europene.
Declarația de la Kiev a fost posibilă din motivul că Ucraina, odată cu alegerea lui Ianukovici în fruntea statului, s-a transformat dintr-un aliat al Republicii Moldova pe cale integrării europene într-o curea de transmisie a intereselor geopolitice rusești.
Pornind de la cele expuse, trebuie să constatăm că reacția Guvrnului Republicii Moldova la Declarația Medvedev – Ianukovici seamănă mai mult cu o lipsă de reacții. A cere Rusiei, în această situație, pe un ton prudent și abia perceptibil, retragerea Armatei de pe teritoriul suveran al țării tale și să mai pretinzi că faci în premieră un act de curaj, este, cel puțin, o rătăcire politico-diplomatică.
Mișcarea Acțiunea Populară folosește această ocazie pentru a readuce pe agenda publică mesajul nostru, care constă în a oferi Republicii Moldova șansa de a se integra în Uniunea Europeană cu teritoriile pe care le controlăm, urmând să recuperăm Transnistria în timp, cu ajutorul partenerilor noștri occidentali prin democratizarea, demilitarizarea și decriminalizarea zonei.
Acestă declarație constituie pentru noi relansrea campaniei de înscriere a Mișcării noastre în circuitul politic al Republicii Moldova pentru a legaliza curentul de opinie, care va promova pe căi legale opțiunea de integrare europeană cu teritoriile pe care le controlăm, prin decuparea temporară a Transnistriei.
În numele Mișcării Acțiunea Populară,
Sergiu Mocanu
Mihaela,
puiule,nu ma deranjeaza absolut imaginea lui Filat:el este cel,care trebuie sa aiba grija de imaginea sa,nu electoratul,cu atit mai mult, eu personal,doamne fereste.Altceva am dorit sa spun:o usoara sesizare,nu ca mi-ar placea mie,insa chiar asa este in realitate.
Eu nu stiu despre care sondaje vorbesti,dar noi le avem pe ale noastre:informatiile,mintea,ochii,parerea,concluzia la faptele ce le avem in teritoriu,in rest puteti sa trimbitati cit vi-i pofta despre sondaje,ca totuna sunt minciunoase.Eu cred ochilor mintii mele,nu in sondaje de dragul sondajelor.Si in genere, nu stiu, de unde naiba, le iau aceste sondaje,ca pe la Cahul, nimeni nicioada n-a mai fost cu vre-un microfon pe sub nasul oamenilor,trecatorilor,elevilor profesorilor,sa ne intrebe si pe noi parerea in aceste sondaje.Sau Chisinaul e toata Moldova?
Cred eu ca in privinta fericirii sa nu ne prea grabim,sa mai zabovim un pic…cite odata,graba strica treaba.
browser,
un lucru as dori sa adaug:echipa se mentine din 2007,nimeni n-a plecat,ba dimpotriva au venit si s-a unit si mai mult.Avem un vicepresedinte care este de la inceputul inceputurilor aparitiei PNL-ului in Moldova.Ne mindrim cu asta,sa stii.
Dna Pavlicenco,
Nu e posibil oare ca toate problemele PNL sa vina nu de la Filat ci de la ranchiuna dnei presedinte?
Dna Tampiza,
Decizia de a ramane membru al „Sectei” sau „Clubului pe interese” (aka PNL) va apartine intru totul. Cred insa, ca viata e prea scurta pentru astfel de experimente.
browser,
mintea ta e secta si tot ce vezi imprejur tot secta e,ca asa vrei tu sa vezi.Noi vorbim despre echipa PNL Cahul,tu insa ai halucinatii.Nu cumva te-or fi plimbat rudele prin secte de tot pomenesti de ele?
Ia ma rog, spune-mi,despre ce fel de experiment vorbesti?
browser,
nu demult ti-am scris aici pe blog,ca mai trimit niste plingeri lui Filat- pachetul cintarea 100gr.Asta e al 3.De ce pina in prezent Filat nu mi-a raspuns nici lae,nici balae?bine,el nu are trimp,dar are subalterni,care pot sa o faca,insa toti tac,ca soldatii in papusoi.
De ce?Ca e ranchiunoasa D.Presedinta PNL?Hai sa fim seriosi!!!
Dna Tampiza,
Asa si va vad cu mainile pe solduri zicand „Ia ma rog, spune-mi, despre ce fel de experiment vorbesti?”
Ati omis ‘Clubul pe interese’ 🙂
Secta mai inseamna si „clică, grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor mărunte”.
Partid – „grupare relativ organizată și stabilă, care exprimă sintetic și reprezintă interesele unui anumit grup social, căutând să le apere și să le promoveze împotriva altora și luptând pentru cucerirea sau menținerea puterii politice”
„Experimentul” dumneavoastra consta in incercare de a transforma PNL in partid.
Referitor la plangere, de ce insistati sa ajunga doar la Filat? De ce nu incercati spre exemplu vicepresedintii PLDM (daca e vorba de membru lor de partid) sau organele abilitate (daca e vorba de functionar) ?
Alexandra Can,
D.Can,Filat a fost invitatul lui Dorin Scobioala saptamina ce-a trecut, la emisiunea „Seara Tirziu”.Aici a primit intrebari din cele mai nastrusnce.
browser,
„Asa si va vad cu mainile pe solduri…”-ai imaginatie creativa,bravo!La acest portret as mai adauga (o pestelca)un sort de bucatarie si o (broboada)basma de bumbac pe cap,inodata(legata), cum vrei tu sa-ti imaginezi.Vezi ce dragut e …portretul?
Si tu chiar crezi ca asa portrete sunt in PNL Cahul,mai,nesimtitule?Uite, am si un facalet fermecat alaturi,el este…… pentru intregirea portretului.
“Experimentul” dumneavoastra consta in incercare de a transforma PNL in partid.–PNL nu este experiment si nici club pe interese,este partid politic si are filiera teritoriala la Cahul cu mai mult de 100 membri.Te rog,sa-ti bagi bine lucrul asta in memorie.
„de ce insistati sa ajunga doar la Filat?”-te gresesti amarnic,pina la Filat am fost la Ion Butmalai,care,inloc sa ne asculte problemele locale,ne propunea sa trecem in PLDM,mie si unei colege.Apoi ne-a mai spus,ca astora cu limba lunga,tre sa le-o scurteze,avind la moment un foarfec in miina, caci mersesem la dumnealui in birou….ce e drept,din intimplare.Atunci i-am raspuns d.deputat,ca pe astea cu limba lunga sa-i lase sa vorbeasca cit doresc,ca le va prinde bine intr-o buna zi.
Se vede,ca ziua ceea n-a ajuns,de nu arata un semn de viata,nici chiar Filat.
Dar cel mai bien,e sa vorbesti personal cu Butmalai,caci il cunoaste foarte bine pe membrul lor de partid,suntem toti de prin partea locului.
Spor la munca pentru toata ziua,browser!