Nici italienii “nu l-au inteles” pe Chirtoaca..?

In sedinta de la Primarie, in problema ciinilor, la care a participat, Chirtoaca a spus, cu mult tupeism, ca oamenii nu au Sageata-si-Ibraghiminteles mesajul sau cu cele 10 zile, in care, daca nu sint revendicati, ciinii prinsi si dusi la Necropola vor fi eutanasiati… Adica primarul Chisinaului ne crede timpiti. I-am spus: „Domnule, poate nu am inteles eu, dar a inteles o lume asa.” Iata ca nici italienii „nu l-au inteles” pe Chirtoaca… Oare cit va mai umbla baiatul asta cu minciuna si cu populismul ieftin si urit…

Ca sa nu mai spun de atitudinea inumana fata de fiintele vii fara de vina, demonstrindu-se, inca o data, prin „efortul” Primarului, ca, in cea mai saraca tara din Europa, barbarismul ia amploare la nivel de stat.., fiind incurajat de „inalti” demnitari publici.

Vitalia Pavlicenco

O organizație din Italia pentru protecția animalelor îi cere lui Chirtoacă să renunțe la eutanasierea maidanezilor

Naida1„Domnule Primar, am fost informaţi despre hotarirea Dvs., conform careia ciinii vagabonzi, capturati in oraşul Chisinau, în cazul în care nu vor fi adoptaţi sau reclamaţi de proprietar în timp de 10 zile, vor fi omoriţi. O asemenea stire a trezit in rindul membrilor Pusha11asociatiei noastre dezamagire si tristete”, se mentioneaza in textul adresei organizatiei „Settore Cani e Gatti LAV”, care pledeaza pentru protectia ciinilor si a pisicilor.

„Sensibilitatea opiniei publice internationale privind animalele este tntr-o mare crestere, la fel ca si constientizarea cq orice natiune trebuie sa prevada interventii legislative si practice pentru a ocroti animalele, incit sa fie garantate bunastarea si respectul tuturor fiintelor, capabile, ca si noi, de a simţi placere, durere, de avea parte de emotii si afectiune”, se mai mentioneaza in textul adresei organizatiei catre primarul Dorin Chirtoaca.

Ilaria Innocenti, semnatara scrisorii, ii cere lui Chirtoaca sa renunțe „la orice intentie de a omori ciinii capturati in Chisinau” si indeamna Primaria sa elaboreze „o strategie pentru a combate problema maidanezilor, ce prevede sterilizarea animalelor, incurajarea adoptiilor, instruirea si educaţia cetatenilor – chiar de la virsta scolara – spre un raport corect om – animal”

De pe http://www.unimedia.md

In poze – sus, in dreapta: cateaua „infiata” de noi la casuta de vacanta, Sageata (venita cu numele Strelka, dat de vecini) cu Ibraghim, in alb si negru, un ciine al vecinilor venind mereu la noi. Jos, in dreapta – Pusha, operata de o mare tumoare, in cadrul unui proiect de voluntariat promovat de Antonita Fonari. Jos, in stinga: sotul Sergiu o hraneste dimineata pe Naida, care sta acum pe linga blocul de locuit nr.1 de pe Florica Nita, nr.7, inainte de a urca in masina cu care ne deplasam, ce se vede in aproapiere. Explicatiile sint date aici pentru persoanele ce plaseaza comentarii obraznice pe blog si care mereu ma tot intreaba ce fac eu personal de deschid gura in apararea ciinilor. Pentru cei intrati prima oara mai deplasati-va si pe aici: http://www.pavlicenco.md/2010/02/14/bravo-unimedia-ca-oglindeste-cruzimea-europeana-fata-de-maidanezi

TUDOR ARGHEZI: “M-a turburat intotdeauna, ca unul din mistere, putinta ca e cainele prezent in viata noastra. Fara om si fara caine, cainele si omul ar fi niste pribegi. Pentru moralul omului, prietenul lui de la use si din odaie, e o mangaiere, un sprijin, un aliat, zadarnic asteptat dintre semenii perversi, uneltitori, veninosi, tradatori. Cainele e permanent cu tine, langa tine, pana la moarte, singurul tovaras care moare odata cu tine, culcat pe mormantul tau.

Te uiti in ochii lui: te intelege si tu nu cauti sa-l intelegi. Inima lui ti-e daruita fara conditii si peste imprejurari: cainele-i o prelungire a fiintei tale sufletesti – si tu ii chinuiesti, ii bati, ii prinzi cu latul si-l ucizi. Primarii… ii starpesc cu otrava, stapanii ii gonesc, se ridica impozite pe caini, oamenii stiintifici si docenti vor sa-ti ia catelul din brate si cainele din lant, ca sa te ocroteasca de o prostie din capul lor sterp. S-a nascocit, pentru flatarea simtului de conservare a omului de prisos, primejdia turbarii, principiu municipal, aproape dogma de Stat.

De ce e cainele impur chiar pentru Charles Baudelaire, unul dintre cei mai impuri dintre oameni? Nu pute omul? Nu-i pute gura, stomacul, intestinul? Picioarele nu-i put? Si ce constiinta poate fi mai spurcata decat a omului, degradat si infect cu atat mai mult cu cit se inalta mai sus, ministru, presedinte, barbat de stat, potentat si javra, si cu cit isi stropeste starvul imbaiat, cu parfumele filosofilor si vaporii distilati ai violetei. Da laba-ncoa, Grivei, voiniceste: laba ta ma cinsteste.”

/

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

71 Comments

Add a Comment
  1. Pt Vitalicus

    Parerea mea este ca eu nu am avut din ce pierde, eu ma ocup d eproblema asta din 2001, dar iata Primarul a dat-o zdravan in bara.

  2. mata ai dat-o mai mult in bara decat primarul..!Sa fiu in locul primarului ,as „strange” toate invectivele , pe care le-ati scris aici pe blog la adresa lui/ce scrii cu penita , nu tai cu bardita/ si te-as chema in judecata.CACI PUTEAI SA SPUI CE AI DE SPUS FARA A FOLOSI ACESTE CUVINTE ASUPRA PRIMARULUI. Una este sa critici si alta este sa denigrezi. Eu cred ca primarul nu face acest lucru ca nu vrea sa-si puna mintea cu o femeie , care se afla in postmenopauza si a apucat-o ..prin papusoaie. Poate e si corect! Caci , pana la urma ,tot dta ai sa strangi ponoasele dupa aceasta campanie murdara , pe care ai declansat-o. Si inca;aici ai pus un titlu nou , ai mai pus si niste mesaje vechi si iarasi ai postat O MARE PROSTIE , care nu va schimba mersul lucrurilor , decat ca i-ai mai adus lagutei , lui tcaciuc , rosca , dodon , muntean si tot pcrm-ului o mare satisfactie ca, iata, mai au un tovaras DE LUPTA , in persoana dtale,impotriva AIE.Argument:deja FITUICILE lor massmedia iti publica toate mascarelile. Le place.

  3. deja e scarbos tot ce faci , femeie , nesabuita

  4. B.ziua d.Pavlicenco!Sunt student in Italia de 2 ani de zile si as vrea sa comentez si eu acest articol cu „ciinii” si „italienii”,sau mai bine zis cu „ciinii italieni”…
    1.In Italia nu exista ciini vagabonzi…si chiar in azilul pe care il stiu sunt ciini adusi doar de stapini…si pentru ca nu ai dreptul(stapinii)sa lasi ciinii pe drum..se pedepseste conform legii.
    2.Italia e o tara bogata si isi pot permite asa ceva ca:legalizarea cu documente a ciinilor,impunerea obligatorie a proprietarilor de animale sa vaccineze si control medical a animalelor..samd
    3.Pentru ce atita zarva si mai ales din partea unei asa persoane(va consider o persoana desteapta si respectata in MD)..CHIAR NU AVETI CE COMENTA?Miini poimiini veti spune ca si mustele au suflet etc..si nu trebuie sa le omorim…sau iepurii salbatici,care si asa au ramas citiva in cruce…sa interzicem cu totul vinatul ca hobby?Ginditi.va si nu criticati ceea ce face bun primarul,dar ceea ce face rau.EU AM TRAIT(am apartament si acum)pe str.gh.ASACHI si mereu trebuiam sa inconjor niste ciini(o gramada de 8-10)..chiar si in august cind am fost acasa imi venea sa-i omor…si vreau sa accentuez..IMI PLAC CINII SI PISICILE MULT…Nu va pot demonstra ,dar cine ma stie sa se duca la casa parinteasca in sat s vada..acolo am crescut si in jur mereu au fost nu unul,dar 3-4 ciini si de pisici nu vorbim..dar nu au fost vagabonzi..FIECARE TREBUIE SA-SI STIE LOCUL LUI,INCEPUT DE LA OM SI TERMININD CU ANIMALELE…
    4.In MD noastra si asa e saracie si..as zice asa sunt morti de foame oamenii,in sensul adevarat al cuvintului,dar voi doriti aziluri de ciini,sa.Coboriti pe pamint si nu criticati p-u nimic..ocupativa de altceva…ca partid in opozitie cred ca aveti ce critica…veniti cu idei concrete dar nu cu prostii(consider o prostie critica cu ciinii)…FACE BINE CHIRTOACA SI SPER SA VIN ACASA SA NU FIE NICI O JAVRA,CA IN ITALIA.
    5.Italienii sa-si inchida gura si sa se uite la aceea ca au ajuns ei sa fie „ciini”…nu vorbesc de toti ,dar de majoritatea italienilor..e un popor urmas de-al lui mussolini..fasisti,ciinosi,scirbosi..imi cer scuze dar redau cuvintele femeilor noastre ce lucreaza aici..PENTRU EI ANIMALUL A DEVENIT MAI SCUMP CA OMUL…
    6.Am multe de scris la acest subiect,dar nici nu am pentru ce-)nu vreau sa demonstrez sau sa impun O PARERE nici cui…atit doar vreau sa va spun in punctul 7 ceva,si care se refera si la toti politicienii(majoritatea):
    7.STIMATA D.PAVLICENCO SI ALTII COBORITI PE PAMINT,DACA NU STITI CUM TRAIESTE LUMEA IN SATELE MOLDOVEI NU SCRITI PROSTII(daca ziceti ca ati venit de la sat,sau va duceti in teritoriu mereu..pai nu stiti nimic..ati venit de la satul uniunii sovetice,si acum cind va duceti va ung ochii cu elita satului,care si aia is ghiftuiti,iar cei ce mor de foame nici nu stiu ca ati fost in sat)..DACA NU STITI CUM E VIATA IN ITALIA SI NU CUNOASTETI ITALIENII LA FEL ABTINETIVA DE COMENTARIII(si iar repet..daca ati si fost la congrese,sedinte etc in Italia…nu inseamna nimic…da,stiu ca v-au respectat…caci sunt fatarnici etc….pentru ai cunoaste trebuie sa fii mereu printre ei)ASA CA NU INGROPATI UN OM CARE FACE CEVA BUN PENTRU CHISINAU(de ciini),PRIN INTERMEDIUL UNEI SCRISORI VENITE DE LA NU STIU CE RAPANOS DE LA SUDUL ITALIEI,UNDE SUNT EI INSUSI CIINI..
    PS.imi cer scuze pentru unele brutalitati..dar ..nu pot face nimic cu limbajul meu-)))ATI PIERDUT UN ADMIRATOR D.PAVLICENKO CU COMENTARIUL D-VOASTRA..le citeam mereu…un politician nu are dreptul la greseala…succese.

  5. Vitalicus, dna se ocupa de problema cainilor din 2001, dar faptul ca in 2007 un primar PNL impusca caini nu o deranjeaza.

  6. Da ,frumos vorbeste Doamna Vitalia Pavlicenco ,dar ma mira faptul ca asa intens ataca primarul de Chisinau ar avea vreun plan sau se vede in locul lui?Parca mi se parea nu demult ca partidul condus de D-stra era si el unul liberal si aceeeasta ma mira tare fiindca atacati un om din acelas anturaj ,dar fie fiecare cu obrazul sau,acum sa vorbim de maidanezi .Problema lor trebuie rezolvata si cit mai curind ,sa nu uitam ca in ultima perioada au fost atacati oameni batrini ,copii da chear cred ca fiecare al 2 a avut momente neplacute la intilnirea cu acesti prieteni ai oamenilor…La moment se stie bine ca primarul Chirtoaca a venit la putere in Chisinau si a primit ca mostenire o municipalitate falita ,plina de datorii si proiecte comuniste realizate fara a fi platite,ba mai mult recesiunea economica care si-a spus si ea cuvintul aici si atunci ma intreb ce ar putea face altceva primarul daca nu exista sursa de finantare da problema e strigenta.Sunt deacord cu Chitoaca ca viata unui om cintareste mult mai mult decit viata unui ciine .Sunt si eu tata-l a 2 copii si ma intreb ce se va intimpla cind copii mei vor vrea sa se joace in curte si acolo ca vecini ii vor avea pe maidanezi care si-au aratat fata rea nu odata .Cred eu ca mai bine eutanasiem animalele decit sa facem din copii carne pentru maidanezi.Si ca la sfirsit tare m-as bucura daca asa grija ati avea de copiii de la orfelinate care au mult mai mult nevoie de ajutor si dragoste ,de batrinii ce au muncit o viata si acum numara copeicile ce le ramin din pensie ,de paturile vulnerabile care o duc sa va spun mult mai rau ca un maidanez si sa va uniti puterile si sa faceti o Moldova prospera si sa nu va mincati si vorbiti ca ciiniii…..

  7. Pentru Alexei.
    Nu mai fa tu tara asta chiar de nika. Nu mai suntem noi asa saraci precum spui. Sper ca stii cite miliarde de euro anual vin din strainatate de la gastrobaiteri???? Citi stundenti aici platesc examenele cu sute de Euro trimisi de parintii lor din strainatate, care muncesc din greu???? Cite masini din ultimele modele zilnic se arata prin Chisinau??????
    Om fi noi saraci, dar uciderea primitiva a animalelor nu este o scuza, pentru ca noi suntem saraci. Fiind student in Franta, traind civilizat, ar trebui sa doresti cit de cit ca tara noastra tot s’o ia pe un drum corect. Si tu ce faci????? o faci pe desteptul din Franta?????

  8. Pentru Alexei:
    Esti asa de destept, lasa tu tarisoara cea curata, etc, si vino dar si da o mina de ajutor la cei din Necropola. Ei saracii au obosit deja, lomul e greu, de atitea ori sa-l ridici deasupra capului, ca sa ucizi cainii. Curaj. De zis BLA BLA BLA de acolo e foarte cool pentru tine presupun.

  9. Cine pleaca la Eurovision

    Ne-a sustras banii chiar in Casa Guvernului

    Cu mult timp pana la preselectia pentru Eurovision, Vlad Gorgos era de-acum convins
    ca anume noi, Millenium, vom pleaca la Eurovision. Asta ne-a spus si atunci, cand el, Gorgos, ne-a sustras banii pe care Ministerul Culturii ni-i daduse ca un fel de premiu. Mai concret: la 4 ianuarie 2010, noi, cei 7 membri ai trupei Millenium am primit cate 1800 lei fiecare, un fel de premiu… Nu stiam pentru ce am primit, dar erau banii nostri. Dar bucuria ne-a trecut repede, caci, chiar in Casa Guvernului, Gorgos a luat plicul de la fiecare si a sustras cate 1200 lei, in total 8400 lei, spunand ca-i de-ajuns si cite 600 lei pentru fiecare. Noi am ramas tablou.Vlad Gorgos a spus ca trebuie sa dea pentru plecarea noastra la Eurovision. Unii parinti ai unor membri au venit la oficiul sa ceara banii, revoltati ca am cantat atita prin Romania, fara a primi un ban. Dar Gorgos are o metoda perfecta de a scapa de oricine – ameninta cu judecata, pentru ca « nu am fost ascultatori », si alte povesti de felul acesta. O mama i-a spus ca nu se teme de judecata, caci anume acolo va spune cati ani el a expluatat munca minorilor. Dar el gasea cu ce sa santajeze pe fiecare. Ba ca s-au pierdut vre-o doua pasapoarte (el a sustras pasapoartele noastre). Banii a luat de la noi, dar a inceput cate unul sa ne alunge din Millenium, mai ales pe cei care si-au cerut banii insistent, cautand alte persoane, care, e clar ca nu vor dovedi sa se pregateasca si sa prezinte tara la nivel, chiar daca aici are sustinerea membrilor juriului.
    In acest timp careva dintre noi a scris la Centrul anti-coruptie ca Gorgos ne-a luat banii,
    si clar ca nu s-a semnt, fiindca stim cu totii ca Gorgos e capabil de orice. Dar sa vedeti minune: Gorgos a stiut de scrisoare cu o saptamana inaite ca noi sa fim chemati la Centrul anti-coruptie. Luni, 15 februarie 2010, Gorgos ne-a «prelucrat» pe fiecare in parte, apoi ne-a adunat pe toti la sediul lui, insistand sa semnam o scrisoare catre Centrul Anti-coruptie, cum ca «noi am fost de acord» sa ni se ieie banii, ca si cum «sa avem de cheltuit» la plecarea la Eurovision. O minciuna mai mare nu avea cum sa nascoceasca, numai ca sa-si acopere fapta. La 4 ianuarie 2010 Gorgos nu avea de unde sa stie cine va pleca la Eurovision, cand nici azi, 24 februarie 2010 nu se stie. Doar numai in cazul ca cineva de la Ministerul Culturii i-a promis, facand o « afacere » cu el pe munca noastra. Gorgos a luat banii de la membrii vechi, dar vazind ca nu mai tacem, vrea sa plece la Eurovision cu altii. Noua sa ne intoarca banii, sa ia bani de la cei cu care va pleca. Dupa ce Gorgos ne-a luat banii, Millenium apare in diferite concerte si dus la diferite intalniri, ce ne face sa credem ca a cumparat pe cineva de la minister. Altfel nu e clar de ce este promovat atat de insistent un concurent la Eurovision, si nu toti concurentii ?…
    Pe parcursul saptamanii trecute, fiecare dintre noi, membrii vechi, am fost chemati la Centrul anti-coruptie. Ce ne-a uimit pe noi, e ca aici nu erau mirati de faptul ca Gorgos a luat toate premiile noastre de la toate concursurile, mii si mii de euro, ci se insista asupra fiecaruia sa spuna cine a scris plangerea.

    Dadeam cate o multime de concerte in Romania, lipisnd de la lectii cu saptamanile, dar pentru munca noastra primeam niste banuti, desi Vlad Gorgos lua pentru fiecare concert peste 2000 de euro, speculand ca suntem chinuiti in Moldova. Nimeni nu stia ca eram chinuiti doar de el. Cand parintele unui membru al trupei veni revoltat si ceru banii pentru ca a stors vocea copilului pana ia rupt coadrele vocale, Gorgos a spus ca nu-l intereseaza ce va fi cu noi dupa Millenium. Eram folositi ca niste robi doar ca sa-i facem bani.
    Nu credem ca in tara totul se cumpara si se vinde. Ne punem si noi niste intrebari, caci suntem tineri, si avem de trait o viata, si am dori ca cititorii Ziarului de Garda (poate ca si Centrul anti-coruptie) sa ne ajute sa gasim raspuns cel putin la cateva din intrebarile care ne framanta:

    1. Cine pleaca la Eurovision ? Firma lui Vlad Gorgos? cu care el ne ameninta pe fiecare ca ne va da in judecata ? Pai nici nu e firma, ci un fel de patent. Eurovision ar fi un paravan minunat pentru ca Gorgos sa expluateze si mai departe, de-acu noii membri ai trupei. Unul dintre membri trupei, cerandu-si banii pentru munca sa, si indata fiind amenintat ca va fi dat in judecata, a cerut de la Gorgos asa zisul contract si a mers la un avocat. Avocatul i-a spus colegului nostru sa arunce asa harie la gunoi…Atunci in ce baza acest om ne-a expluatat munca ?
    2. Dar nu fiecare membru are curajul sa mearga la un avocat. Si ce putem face noi, niste tineri interpreti, ca sa biruie adevarul, cand Gorgos cu banii nostri gaseste cine sa-l protejeze?
    3. Pentru care merite Ministerul Culturii ne-a dat 12600 lei? Pentru ce, anume noi, trupa Millenium, am meritat asa suma, spre deosebire de alti interpreti? si mai ales in timpul cand Moldova e in mare criza financiara. In 2009 noi am cantat mult in Romania, si Vlad Gorgos, a adunat o suma bunicica, care poate fi in zeci si sute de mii de euro. Poate ca a fost doar o farsa, ca si cum membrilor trupei Millenium li s-au dat niste bani, sa fie niste documente, de fapt stiindu-se prea bine unde se vor duce acesti bani? Interesant, toti banii s-au dus in buzunarul unui demnitar, cum ne-a spus Gorgos, sau doar in buzunarul lui Vlad Gorgos?
    4. De ce V.Gorgos era asa de convins ca anume Millenium va pleca la Eurovision? Si mai ales cu atata timp inainte de preselectie ?
    5. Cum sa ne intoarcem banii pe care ni i-a dat Ministerul Culturii ?
    6. Interesant, s-a gasit cineva sa spuna adevarul, sau ne temem cu totii si ne vom lasa furati ? Ar putea Ziarul de Garda sa ceara cele sapte declratii de la Centrul anti-coruptie, sa afle lumea pe cine sa sustina la Eurovision ?

  10. Oxana .. citeste mai atent, Alexei e student in Italia 🙂 .. nu Franta 😀
    si oricum n-ar fi .. suntem noi sau nu bogati / saraci, nu merita sa tot cometam aici.

    Chiar as vrea sa stiu .. cati dintre voi ati fost muscati de caini vagabonzi ?

    Si mie-mi plac foarte mult patrupedele .. da nu in halu asta in care sunt fara stapan !

    Problema asta mi-i foarte cunoscuta .. deoarece petrec mult timp in 2 capitale .. Bucuresti si Chisinau .. ambele cu aceias problema mare .. cainii vagabonzi !

  11. Saru’mina doamna! Am o intrebare: daca tot atit de miloasa sunteti de ce ciinele din poza traieste afara? da ce sotul dumneavoastra il hranestee afara? luati-l in casa! ingrijiti-l! spalati-l? facetii toate vaccinele necesare, iar in caz ca va agresa pe cineva sa fiti trasa la raspundere penala drept stapina ciinelui.
    DE CE NU IL LUATI ACASA???

  12. Pavlicenko serveste comunistii cu articolele ei de doi bani. Poate vreti fuziune cu PPCD si sa luati presedentia lui Rosca. Lepadaturilo si Pavlicenco si Rosca

  13. pentru oxana

    nimeni nu o face pe desteptul.la noi la moldoveni asai..cind le zici realitate iti raspund sa nu o faci pe desteptul.nu are nici o legatura desteptaciunea mea cu cele ce am scris.si REPET inca o data ca MD e tara saraca si murdara si cu oameni neculti.si eu fac parte din ea,dar imi iubesc tara si o denegrez doar in fata moldovenilor.in fata eurocic..tilor(italienilor)nu fac asta.dar ceea ce avem avem.
    eu cit am fost in tara i-am ajutat pe cei ce duc lupta cu ciinii vagabonzi…in viata mea scurta,ca vinator mai ucideam si ciini.am vreo 30 de capete ….asa iti promit ca cind revin ma fac voluntar …voi urma sfatul tau sa dau o miina de ajutor..–)))
    si tu daca spui ca tara noastra nu este saraca pai halal de tine….suntem putrezi de saraci …cei mai saraci din europa..si astai realitatea…nu m-am rusinat niciodata de asta…asta nu e o rusine dar e o problema pe care trebuie sa o rezolve cineva,dar asta e alta problema,alt subiect.
    si eu nu o fac pe desteptul din franta SI NU TRAIESC INTRO TARA CIVILIZATA CUM SPUI TU,DAR TRAIESC INTRO TARA BOGATA..sa aiba si md bani ar trai si ei civilixat–)))italienii sunt mai rapanosi,mai needucati etc etc ca noi dar au bani,,si toate problemele se rezolva…
    si ce fac eu p-u tara..?pai studiezi acum pu a avea mai multe cunostinte si pu a reveni in tara si astfel sa contribui la asta…
    PS,NUMAI MOLDOVENII SE POT ATACA ASA BRUTAL..TU ESTI PROST,DESTEPT..AVEM O TARA DE CI..AT…CU PARERE DE RAU…

  14. Pt buzdurie

    De ce aberati?

    Primarul Chirtoaca nu e vaca sfinta, ci un demnitar cu declaratii neeuropene si pentru asta trebuie criticat. Nu vreti, nu-l criticati, nu va indemn nici sa-l criticati, nici sa nu-l criticati.

    Nu am nici un plan in afara de acela ca protestez importiva declaratiilor utite ale lui Chirtioaca, ale minciunilor lui, impotriva lipsei d eexperienta, incapacitatea de a opri coruptia din serviciile Primariei.

    Fiecare are dreptul sa se vada sau sa aspire la ce vrea? A monopolizat cineva ceva? Are oare acest drept? E condamnabil, necivilizat sau ilegal sa candidezi pentru o functie? Ce fel de european si democrat va mai considerati daca judecati mai rau ca un comunist?

    PNL e liberal si partidul lui Ghimpu a fost al Reformei, devnind Liberal dupa ce al nostru partid liberal a fost dizolvat cind a format cu Urecheanu si Bragjis AMN.

    Chirtoaca nu e din anturajul meu sau al PNL. Si chiar daca ar fi, totuna l-as critica daca face ceva rau. Credeti ca trebuie sa se procedeze ca si comunistii – ca daca e de al lor, ii iarta toate nazdravaniile?

    Problema maidanezilor se rezolva, cititi materialul postat azi si inca veti avea ce sa cititi. Noi, aparatorii animalelor, am facut foarte multe lucruri in numai o saptamina – nici nu se compara cu inactivitatea lui Chirtoaca in trei ani, care in afara de a impusca nu mai stie ce sa faca. Asa cum a spus Filat astzi – „daca nu poti – ofera locul celui care poate”. Repet: Filat a spus, nu eu, ca parca vad ca imi sariti in cap..

    Nu uitam ca in ultima perioada au fost atacati oameni batrini, copii, DAR STA E VINA LUI CHIRTOACA CEL CARE A VRUT SA FIE PRIMAR, DAR NU A STIUT SA MISTE SA MOBILIZEZE SOCIETATEA PENTRU A REZOLVA O PROBLEMA CE DEVINE TOT MAI GRAVA.

    Cind a candidat, primarul stia ce mosteneste. Deci – poti ori nu poti si te tot plingi cu bradutul subtioara ca nu poti.

    Daca aveti ciini in curte, hraniti-i, ingrijiti-i si nici un ciine nu va va musca odraslele. Insa ele simt cine le uraste si se razbuna. Sint sigura ca nu adunati orice fitimitura d epiine sa o duceti afara, la un ciine. Eu asa fac si pe toti asa ii sfatuiesc.

    Lasati prostiile si aiurelile „mai bine eutanasiem animalele, decit sa facem din copii carne pentru maidanezi”. Pai cine va pune sa faceti carne din copii? Corect. Chirtoaca, cel care nu a facut nimic in trei ani.

    Nu impiedica rezolvarea problemei ciinilor la integrarea copiilor fara parinti, aflati in orfelinate, in familii noi, doritoare de a-i infia. unii vor sa ajute ciinii, ajuta. Altii vor sa ajute orfanii, ajuta. Nu cumva nu ajutati nici pe unii, nici pe altii si dati sfaturi altora? Eu am scris pe acest blog ce fac si o fac IN FIECE ZI!!!

    Si de batrinii trebuie sa aiba grija rudele, statul;, prina sistenti sociali. Nu s epoate deloc pune problema ori ciiniii, ori batrinii. Ori ciinii, opri copiii. Dumnezeu le-a dat la toti viata si mai bine nu pacatuiti ca va cadea pe copiii pe care ii aveti.

    Pensionarii, categoriile vulnerabile sufera din cauza ca ati votat cu agrarienii sau comunistii si acum am ajuns la totala saracie. Mai incercati sa ginditi pozitiv si cu putina mila in suflet. Incercati, poate va iese.

    Eu nu cred ca exprima un punct de vedere si o viziune inseamna „a se minca”. Judecati ca Vladimir Nikolaevici sau ca si kiokea Ileana de la tara, numai ca si la tara oamenii deja inteleg mai bine lucrurile decit fanatizatii.

    Expresiile obraznice chiar va rog sa vi le tineti pe acasa, nu le puneti pe blog, pentru ca, desi sinteti un anonim amarit, totuna Dumnezeu le vede pe toate.

    Cititi ce va spune un ciine, e o scrisoare intocmita de o ziarista de limba rusa: “Вы проходите мимо нас каждый день, спеша на работу, домой или просто гуляя по улице. Вам кажется, что нас много, даже слишком много – грязных, голодных, некрасивых: мы портим своим видом облик нашего города. Но мы не виноваты… Каждый из нас, появляясь на свет веселым, неуклюжим щенком или котенком, вряд ли догадывается, какая незавидная и тяжелая судьба нас ждет: мы замерзаем холодными зимами, нас сбивают машины, нас съедают бомжи, нас убивают живодеры, на нас ставят опыты, нас забывают на дачах осенью, нас высаживают на автобусных остановках и железнодорожных платформах, и мы мечемся там в надежде, что это случайность, нелепая ошибка…

    Некоторым из нас действительно везет: нас подбирают. Одни попадают в семьи, другие – в приюты. В них нас моют, кормят, лечат, надевают на нас ошейники, выгуливают, дают собственную миску, а главное – мы перестаем быть безликими: нам дают имя, с нами общаются, нам ищут новых хозяев.

    Но мы все равно любим Вас такими, какие Вы есть. Мы лижем Ваши руки, когда Вы отдаете нам свой бутерброд или просто гладите нас, мы провожаем Вас до автобусной остановки, надеясь, что, может быть, Вы нас возьмете, хотя и понимаем, что этого никогда не случится, мы ждем стука ваших шагов в подъезде… Мы ждем…”

  15. Pt Stefan

    Pentru ca nu am apartament mare. Si pentru ca este un primitivism, care nu ma mira, sa spui ca cine nu are ciini in casa nu trebuie sa pledeze in favoarea neuciderii lui. Pe acest blog sint puse in ultimele articople toate explicatiile legate de activitatea mea concreta si animalutele care ma inconjoara. daca esti un lenes, sa nu spun puturos, nu citi, dar ar fi bine sa te depasesti si sa citesti. Nu am cuvinte pentru asemenea obraznicaturi troglodite.

  16. Pt Ehehe

    Vezi ca nici nume nu ai. Vaid e capul tau. Daca articolele sint d edoi bani, de ce apari pe aici, mergi la site-ul lui Chirtoaca si Filat de trei bani… Numai ca nu le trebuiesti lor.

  17. Pt Vitalia Pavlicenco

    Doamna de cind ma stiu am luptat cu comunistii si nu am votat eu niciodata cu ei si pot sa va spun asa pe secret ca v-am votat formatiunea la exalegeri ,dar am fost surprins mult de migrarile D-voastra in MAI si se pare ca nu a fost prea frumos din parte D-voastra Frumos stiti a vorbi ,dar de la vorbe pina la fapte mai este multa cale mai ales ca dupa cum stiti se face in municipiu treaba si se mai greseste ca nimeni nu prertinde a fi sfint dupa cum insistati ,ci toti suntem oameni vii ce au caracteristica de a da gres .Cit despre ceea ca trebuie sa hranim ciinii ,da sa stii chear nu am vrut sa scriu mai inainte dar avem obiceiul de a colecta resturile si pe urma de a duce la ciinii din curte .Dar problema e alta cit de mult nu ai hrani acesti maidanezi totusi animalul e animal si nu stii la ce sa te astepti de la ei ,unde mai pui ca majoritatea acestora sunt bolnavi ,neingrijiti si chear altii destul de agresivi desi sunt hraniti .Acum alta problema curtile din cauza maidanezilor seamana ca un WC si chear terenurile de joaca a copiilor sunt inpracticabile din aceste considerente si deci trebuie sa facem ceva.Eu nu prea vad ,ca citesc permanent informatii sa se implice organizatii de protectie a animalelor ei primesc banii din fonduri straine care dispar ca prin mister si mai departe stau si nu activeaza de loc si au lasat primaria sa -si bata capul ca ei doar pot critica ,dar munci nimic…Si la final problema va fi solutionata cred eu , putina rabdare ….Eu nu v-am atacat ,dar sunt stresat ca Dumneavoastra atacati liderii partidelor de guvernare cu atita inversunare ca si trupul politic si mirsavul tradator Rosca si alti demnitari PCRM care daca ar intoarce macar 10% din ce au furat se va putea rezolva problema maidanezilor

  18. Pt buzdurie

    Eu nu am migrat in nici un fel de MAI. Am participat cu membrii PNL, care si-au depus demisia pe perioada alegerilor, pe lista MAE, revenind in PNL. daca nu stiti, de ce scrieti aiureli?

  19. DOAMNA PAVLICENKO V-ATI FACUT DE RIS CU ARTICOLELE DESPRE CIINI…ASA POLITICIAN SI SCRIE DEJA AL 3 ARTICOL DESPRE CIINI–)))))HALAL DE TINE…OARE NU AI CE SCRIE?OARE PRIMARIA CU CHIRTOACA IN FRUNTE NU AU ALTE PROBLEME DE CRITICAT…FEMEE TE MAI NUMESTI….SA-TI FIE RUSINE..NU AI AVUT SI NU VEI AVEA ELECTORAT IN VIITORUL APROPIAT…2% E MULT–)))))
    PS.DE CE NU MI-AI RASPUNS LA ARTICOLUL SI CRITICA PRECEDENTA???A TREBUIT SA INTERVINA O OARECARE OXANA CARE DUPA CE A CITIT SI UNDE ERA SCRIS CA SUNT STUDENT IN ITALIA..EA DE FRANTA VORBEA–)))DUPA POLITICIAN SI ADMIRATORI-))))SA RIZI DOAR POTI–))))))STIU CA IMI VEI REPROSA SA PLEC SA CITESC ALT BLOG(UN POLITICIAN RATAT NUMAI ASA POATE RASPUNDE…ASA ATI RASPUNS UNUI VIZITATOR-)))PAI LA ACEASTA ITI RASPUND ANTICIPAT…SUNT RATATI,PROSTI SI HOTI CEI DIN AIE…DAR DIN TOTI CI..CA…TIII..AM ALES CEI MAI BUNI…AVEM RAHAT LA PUTERE DAR NU RAHAT INFECTAT SI LICHID CA CEI CE NU SUNT IN PARLAMENT–)))SA VA FIE RUSINE…

  20. Pt alexei

    Cine va impiedica sa stati – asa cum ati spus, bine mersi – cu „RAHAT LA PUTERE”? Noi luptam sa nu-l avem.

  21. Pt d-na Pavlicenco.
    Buna ziua! Sincer aveam opinie mai inalta despre nivelul dumneavoastra de cultura.
    V-am adresat o simpla intrebare: (DE CE NU IL LUATI ACASA).
    A urmat un raspuns: (Pentru ca nu am apartament mare), merci beaucoup pentru raspuns.
    Dar de ce ma insultati? (daca esti un lenes, sa nu spun puturos, nu citi, dar ar fi bine sa te depasesti si sa citesti. Nu am cuvinte pentru asemenea obraznicaturi troglodite.)
    V-a ofensat cu ceva intrebarea? sau alte argumente nu mai aveti?
    Va doresc ziua buna!
    P.S. nu e neaparat sa raspundeti pt ca eu nu voi mai intra pe aici, deci nu voi mai citi raspunsul d-tra… Saru’mina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *