Felicitari pentru sotul meu, Sergiu

Sergiu-aniversar

04290010

Pavlic-miri.jpg04210015Mentionez, din capul locului, ca Sergiu este impotriva blogului meu. Considera ca eu ma consum fara rost. Eu nu impartasesc acest punct de vedere. CIMG1365

De aceea, il felicit si prin intermediul blogului, pentru ca, desi Sergiu e o persoana foarte modesta, il cunoaste multa lume. Este doctor habilitat in filologie, profesor universitar, seful Catedrei de literatura universala, este hispanist si comparatist. Colaboreaza cu Institutul de Filologie al Academiei de Stiinte a R.Moldova in calitate de cercetator stiintific principal. Are o cariera profesionala destul de lunga. Incepind de astazi, are un an pina la pensie. A predat multor promotii de studenti.

Este foarte dedat activitatii sale, dar si dezamagit de anii pierduti in van din cauza regimurilor retrograde de pina si de dupa 1991, care nu au facut decit sa frineze formarea profesionala si sa impiedice adevarata apropiere a invatamintului universitar national de cel european.

Eu il apreciez pentru ca s-a daruit catedrei, unde a inchegat, la inceputul anilor ‘90, un colectiv de tineri dinamici, cu studii bune, obtinute inclusiv peste hotare. Il respect si pentru ca a dezvoltat, discret, dar metodic, relatii moldo-romane in domeniu. A deschis, pentru prima oara in R.Moldova, Doctorat la specialitatea “Literatura universala si comparata”. Sub conducerea sa, si-au sustinut tezele 13 doctoranzi, inclusiv 6 doctoranzi din Romania.

In raport cu mine, il respect pentru ca m-a inteles, impreuna cu fiica Beatriz. Ambii am crescut in situatii materiale grele – vietile ne-au fost “pline de absenta tatilor nostri”…

Sergiu cinta foarte bine, a organizat si un concert, in 2007, de poezie si muzica spaniola la Sala cu Orga, danseaza nemaipomenit. Sigur, aici e si meritul mamei sale, Domnica, din Puhaceni-Bulboaca (azi Anenii Noi), careia ii uram sanatate, in continuare, avind un talent innascut de cintareata, care l-a invatat pe Sergiu si sa danseze.(S-a opus categoric sa plasez un minifilmulet, in care danseaza excelent pe o melodie populara…)

Ii urez lui Sergiu multa sanatate, fericire si la casuta de vacanta, unde se simte minunat, si, desigur, un nepot, pe care si-l doreste mai mult decit orice. La fel ca si mine.

Vitalia

Loading Facebook Comments ...

48 Comments

 1. La multi ani, dle Sergiu Pavlicenco!

  Sergiu, asa cum ii spun acum, mi-a fost un profesor exceptional, intre putinii pe care i-am avut la Universitate. Cursul de Literatura universala pe care il tinea la jurnalisti in anii studentiei mele (1978-1983) a fost unul luminos si stimulativ. Sergiu (personaj distinct in peisaj: ochelarist cu plete, in blugi si cu pantofi straini cu talpa inalta si groasa, pasind grabit cu mapa subtioara de la un bloc de studii la altul) a fost primul care mi-a recomandat autori pe care mai apoi i-am indragit si i-am cultivat. Parca si acum il aud cum rosteste numele lui Proust (…)
  Destinul meu literar se leaga si de numele lui Sergiu Pavlicenco.
  Multa sanatate si bucurii!

 2. Sanatate, fericire si cele bune in viata voastra familiara. Ca toate dorintele voastre sa se realizeze.

 3. С днем рождения, господин Павличенко! Желаю Вам здоровья, душевного равновесия, верных друзей и внука, о котором Вы так мечтаете. Восхищаюсь Вашим мужеством: быть мужем умной женщины с лидерскими наклонностями – задача по плечу только настоящему, сильному мужчине. Считаю, что достижения в политике Вашей жены являются наполовину и Вашими достижениями.
  Счастья вам обоим, гармонии и долгих лет жизни!

 4. LA MULTI ANI DOMNULE PAVLICENCO!!!
  SA VA DEA DUMNEZEU TOT CEEA CE VA DORITI
  SI SA TRAITI MULTI MULTI ANI FERICITI!!!!

 5. Sanatate si multi ani!

  PS: Poate schimbati cu locurile abzaturile cu aprecierile? 😉
  Cred, totusi, ca-l apreciati in primul rand ca pe sot si apoi ca pe pedagog.

 6. Felicitari Dle Pavlicenco! La multi ani prosperi si fructuosi!
  Sanatate la toata familia; fericire, bucurie, iubire si succese in toate cele bune!
  Dumnezeu sa Va binecuvinteze pe toti si sa Va ocroteasca de orice rau.

 7. Pt bwowser

  Sergiu este o persoana cit de cit publica si aceasta ipostaza nu poate fi plasata pe un plan secund. Atitudinea mea fata de el depaseste acest spatiu de citeva alineate.

  In romaneste (fara suparare!) e corect „a schimba locurile” sau „a face schimb de locuri”. De asemenea, e corect „alineat”, si nu „abzat”.

  Va multumesc pentru sugestii.

 8. La multi ani, stimate domnule PROFESOR! Sa aveti parte de multa sanatate, bucurii de la apropiati, multi studenti buni si cu adevarati patrioti romani si implinirea tuturor gandurilor.

 9. DRAGA SERGIU,

  LA MULTI, MULTI ANI SI TOTI SANATOSI,
  SUCCESE, RESALIZARI SI BUCURII MARI SI MICI,
  CEA MAI MARE – NEPOTSEI

  Cu adinc respect pentru frumoasa familie Pavlicenco
  Tania P.

 10. LA multi ani pentru sotul Dvs.! Fericire, sanatate, realizarea visurilor si sa Va dea Domnul ce tot ce Va doriti.

 11. LA MULTI ANI , D-NULE SERGIU PAVLICENCO !

 12. Dna Pavlicenco,
  Nici un fel de suparare. Chiar multumesc.

  Felicitari inca o data!

 13. Denumirea limbii de stat ar putea dispărea din articolul 13 .

  Nici română, nici moldovenească. Membrii comisiei pentru modificarea Legii Supreme au decis că denumirea limbii oficiale a Republicii Moldova nu trebuie specificată în Constituţie. Ei recomandă Parlamentului să stabilească în ce limbă vorbesc moldovenii, printr-o lege organică, votată de majoritatea deputaților aleși… HAHAHAHA…ASA MARE INEPTIE N-AM MAI AUZIT . MARE GOGOMANIE CU ADEVARAT …R.MOLDOVA SE TRANSFORMA INCET DAR SIGUR IN BANTUSTAN .PROPUN LIMBA “CIRIPEASCA ” SAU CHINEZA ,DACA DAU CELE 1 MILIARD DE DOLARI MOLDOVEI . EFECTIV , MARE BATAIA DE JOC … PROBABIL TOVARASII DE LA P.D. AU PRESAT LUCRURILE SPRE ASA MARE FANTASMAGORIE . RUSINE !

 14. pt Costin

  Asta ar insemna ca vorbim o limba care nu are denumire???
  asta e la fel cu a avea un copil fara NUME?;o tara fara ISTORIE? Un popor fara viitor?

  Eu cred ca asa decizie va provoca mari nemultumiri in mijlocul INTELECTUALILOR adevarati.

  Cine a propus asa timpenie? Vrem sa stim CINE?

 15. Am o stimă deosebită faţă de Dumneavoastră şi familia Pavlicenco, cu toate că nu ne cunoaştem personal, dar pentru mine prezentau interes discursurile Dvs. şi propunerile pe care le făceaţi în Parlament ca parlamentar deoarece demult mă preocupă situaţia politică din ţară cu toate că sunt preşedintele Sindicatului Angajaţilor Departamentului de executare, dar am avut de suferit în ultimii ani. Nu pot să înţeleg de ce partidul NL nu a fost invitat în coaliţie şi stă o întrebare mare???

  Cu plăcere îmi amintesc vizita unui post de televiziune la domiciliul Dvs. cîţiva ani în urmă, prin intermediul căruia am aflat că familia Pavlicenco este o familie unită, care duce un mod de viaţă foarte activ, cu un program foarte încărcat în care se simte o deosebită căldură şi încredere.

  Din aceste considerente îmi permiteţi, domnule Pavlicenco, să vă felicit cu ziua de naştere, dorindu-vă multă sănătate, prosperitate, succese mari pe tărîmul ştiinţific şi împliniri de planuri şi vise. Cu profund respect, înaltele mele consideraţiuni.

 16. Eu nu doresc alegeri anticipate, DAR NE VOR FI IMPUSE, DE CE SA NE TEMEM?

  1) pcrm TREBUIE SCOS IN AFARA LEGII! Chiar daca va aprticita la alegeri, nu se strtie daca va trece pragul electoral…
  caci s-au compromis totalmente.

  2) ELECTORATUL DEJA ESTE ALTFEL… Mortii nu vor mai vota!

  3) Partidele cu adevarat proeuropene au experienta suficienta…
  etc…
  Timpul lucreaya in favoarea noastra, deci SA FOLOSIM ORICE MOMENT.

 17. La mulţi ani!

  Multă sănătate şi putere de muncă!

  Doamne Ajută!

 18. La Multi Ani, domnule Pavlicenco!!! Din fericire, am avut sansa sa fiu discipolul Dvs. si au fost niste ore minunate, impletite cu profesionalism in domeniu, si umor destul, incit sa nu ne plictisim deloc, noi, studentii, care, la ore tirzii, eram cu un ochi la slanina si celalalt la carte. Sa traiti clipe dragi alaturi de familie, multi ani de acum inainte!!!

 19. … O NOUA GRIPA PERICULOASA BINTUIE MOLDOVA … DUPA AVIARA SI PORCINA CEA LUPEASCO-STALINISTA SE DA IN STAMBA … SE PARE CA NOUA GRIPA ATACA CU MARE PUTERE VALORILE NATIONALE ALE POPORULUI BASTINAS… P.1D.2. MARE REUSITA PD-LUI …A LASAT O TARA INTREAGA FARA LIMBA . IN SCHIMB PD-UL SE INTRECE CU PCRM-UL LA DAT LIMBI PE BOCANCII CAZONI AI MOSCOVEI .

 20. La multi ani si fericire dle Pavlicenco. E greu de tot cind sotia comunuca prin bloguri in loc sa faca pirjoale si clatite la bucatarie. Tarie si fiti vigilent.

 21. Вижу, вы и в молодости страшненькой были. Ну, ничего страшного, главное – внутренняя красота. 🙂 А кто по национальности ваш муж? Нужто… А кто по национальности ваш муж? Неужто… А сами вы, небось, тоже из “наших”? Ну-ну. С п’газдничком! Вижу, вы и в молодости страшненькой были. Ну, ничего страшного, главное – внутренняя красота. А кто по национальности ваш муж? Нужто… А сами вы, небось, тоже из “наших”? Ну-ну. С п’газдничком! А сколько ему лет? 54? На всех фото вы бухаете. Вы что, алкоголики? У какая у вас девичья фамилия? Гольдман? Да. и усы не помешало бы сбрить.

 22. La multi ani si toate cele bune, domnule Pavlicenco. Probabil, cel mai mare capital pe care il detineti este nemarginita dragoste pe care v-o poarta doamna Vitalia si care se vede, cred, tocmai din Noua Zeelanda.

 23. Nu il cunosc pe sotul Dvs, dna Pavlicenco, dar cred, ca e un om de treaba. Sa Va traiasca La Multi Ani!
  Ba, jigodie si scroafa siberiana, vasile a lui ivan porcovici. Ce iti permiti, ma golanule?
  Scuze de asa limbaj, dar mi-a sarit tandara!

 24. Ba din contra, este frumusica dna si acum !

 25. pt Igor, bai dementule, scroafa e acea care te-a nascut, spurcaciune ce esti!

 26. La multi ani,dle profesor! Sunteti printre putinii profesori de la fac.de jurnalism a carui amintire staruie in memoria fostilor meu colegi ani si ani la rand. Multumesc mult si pt sustinerea pe care mi-ati acordat-o in obtinerea unei burse de doctorat in Romania. Doamne ajuta!

 27. băi toromacule de unde vii– din copac ori din peşteră.Mai treci pe medic….

 28. PENTRU VASILE al lui ION!

  UĂI, TOROMACULE, DE UNDE VII–DIN COPAC ORI DIN PEŞTERĂ? MAI TRECI, BRE PE LA MEDIC…

  DNEI PAVLICENCO- RESPECT, SOŢULUI–LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE,BELŞUG ŞI ÎNŢELEPCIUNE!

 29. Для vasily Ivanovich

  9 месяцев до твоего рждения твоему папаше продали упаковку бракованных презервативов. Это доказано вашим появлением на свет против его воли……

 30. Pt nonconformist

  Inteleg si apreciez ironia, dar e deplasata si superflua.

  Nu comunic doar prin blog. Dar consider ca e o persoana apreciata de societate, pe care am vrut sa o felicit si prin blog si mesajele oamenilor care il cunosc si au postat aici arata ca e un om si un profesionist apreciat.

  O alta calitate a lui Sergiu este ca – pe linga toate – gateste si e un bucatar minunat. Eu azi am avut o zi grea. Doua conferinte de presa si o sedinta de Birou de trei ore, apoi seara am stat la masa cu mama lui Sergiu si unele rude.

  Sergiu azi a pregatit masa, venind acasa la ora 12.00 si niciodata nu a considerat ca grijile de familie sint doar ale femieii. In schimb, nu vrea sa conduca masina si asta o fac eu, mai lovind, din cind in cind cite un troleibus…

  Pirjoalele si sarmalele, gatite azi de Sergiu, ca si raciturile, au fost minunate. Clatite azi nu a facut.

 31. pt Иван, слышишь ты, жертва неудачного аборта, за 9 месяцев до твоего рождения твоя мамашка „познакомилась” с командой пьяных матросов, один из которых, по иронии судьбы, является твоим папашей, только непонятно, кто из них. 🙂

 32. Pt Vasily Ivanovich

  Sper sa nu va suparati ca v-am concentrat mesajele intr-o postare. Prea v-ati „cracit” pe blog, aveti probleme cu concentrarea?

  Aveti tot dreptul sa ma considerati urita. Sper ca compensez prin faptul ca sinteti Dvs. frumos rupt din Soare.

  Sotul meu este de nationalitate roman. Mama sa avea numele de familie Croitoru. Tata e Pavlicenco si parintii lui erau din Butor, Grigoripol, dar era de formatie roman. Vorbea romaneste si chiar bunicul si-a pierdut viata fiind impuscat de sovietici traversind inot Nistrul.

  Daca faceti aluzie ca Sergiu este evreu, va spun ca nu. Nici eu nu sint evreica. Dar repet – a fi evreu nu e o crima, cum nu e o crima sa fii Vasily Ivanovich. Daca am scris ca sotul meu mai are un an pina la pensie, cred ca nici pt Vasily Ivanovich nu ar fi greu sa socoata ca are 61 de ani. Eu am implinit in toamna 56.

  Mersi pentru felicitari. Dar astept si scuze.

  Nu sintem alcoolici. Dar coincidenta face ca foto sint de la nunta si de la o zi de nastere. Nici asta nu cred ca e nenormal sau ca e o crima.

  Cred ca oamenii care au postat pe blog felicitari stiu ca nu sintem alcoolici.

  Numele meu de familie este Vangheli, sint din Grinauti-Balti. Cred ca ati auzit de scriitorul Spiridon Vangheli, care a scris pentru copii si despre Guguta. Mama mea l-a avut pe scriitor ca elev.

  II colectati pe cei cu numele de familie Goldman? Intrati pe facebook sau odnoklassniki si cautati-i. Poate va ajuta.

  Nu am inteles cine are mustati. Eu nu am. Nici Sergiu. Aveti halucinatii sau rautatea ori comanda politica v-a intunecat mintile si v-a orbit? Lasati rautatea la o parte si o sa va revina sanatatea in minte, in suflet si in intreg corpul.

 33. Domnule Pavlicenco,
  Doamna Pavlicenco

  Este de-a dreptul emotionant ceea ce vad aci si acum pe acest blog!! Vad in fata ochilor si ai sufletului o adevarata famile romaneasca.Nu pot, n-am cum sa-mi condensez la maximum, cum mi-as dori, pretuirea pentru sinceritatea, frumusetea, simplitatea si calitatea nedefinibila pe de-antregul in cuvinte a ce poate fi marturisit prin gestul cinstirii in acest fel a sotului dv, a familiei dv. , a dv insasi. Un intelectual in politica e un lucru deosebit si foarte rar. Un politician ancorat in spititualitate e si mai rar. S-ar parea ca le intruniti pe amandoua si ca in familia dv amandoua dimesiunile sunt la inaltime. Am intrat pe acest blog pur si simplu intamplator si sub diferite nume. Nici acum nu am sa mi-l deconspir. Am avut pareri „anti” , am avut pareri „pro”, am avut „identitate de pareri”. Conteaza? Da, conteaza. Un intelectual, oricat de anonim , oricat de umil se dezice pe sine daca nu scormoneste, daca nu se indoieste, daca nu dialogheaza in fond cu el si cu semenul sau. Toti gresim , toti avem neajunsuri, toti avem superioritati si inferioritati, dar ceea ce ne caracterizeaza este totusi si totusi, o unitate: complementaritatea adevar- bine – frumos.

  Pot eu acum, tocmai acum cand am in fata ochilor un exemplu viu, real a ceea ce inseamna viata de intelectual sa nu o apreciez?
  Urarea de la multi ani, de sanatate , noroc, si de ce nu? de deplina fericire o ofer,iata , din inima unor oameni adevarati .
  La multi ani domnului Sergiu, Sarut mainile dv.

  TITIREZUL… romanesc

 34. Pt Titirez

  Va multumesc sincer si din toata inima.

 35. Тебе 56 лет? Так ты старая уже, пора на пенсию, а ты в парламент хочешь! Займись лучше делом, собирай клубнику и внуков нянчи!

 36. pt Vasily Ivanovich

  Politica este o ocupatie foarte serioasa si am de gind sa ma ocup exact de aceasta. In general, toate ocupatiile sint utile si eu le reusesc.

 37. Vasily Ivanovich spune:
  5 February 2010, la 00:12

  Vasi, пьянные матросы трезвеют. а дураки как. ты не. не умнеют !

 38. La Multi Ani sotului dvs si Multa Sanatate !

 39. >> toate ocupatiile sint utile si le reusesc pe toate.

  Nu si politica. Din cate cunosc, n-ati trecut in Parlament. 🙂
  Numai nu spuneti ca aceasta nu-i important pentru Dvs.
  Se vede dupa comportarea Dvs. ca e foarte important.

 40. Pt Vasily Ivanovich

  Eu mai astept scuze. Daca nu le prezentati, inseamna ca sinteti un las, chiar daca sinteti un anonim.

 41. Ei lasa, cum ii ponegersti matale pe Filat, Ghimpu etc., ce fotografii de-ai lor pui. Nu o fa pe nevinovato. Cere mai intai matale scuze, si pe urma mai graim.

 42. Pt Vasily Ivanovich

  Da, acum am inteles, nu e nevoie de scuze, sinteti prea platit pentru a nu le cere. Munciti, munciti, orice munca e in „pociot”, daca vorbesc cu Vasily Ivanovich. Nu cinteti rusul care m-a sunat noaptea si m-a amenintat, spunindu-mi sa nu mai scriu de Filat si de Guvern?

 43. Matale ai paranoia. Nu-ma plateste nimeni si nu te-am sunat nicodata. Matale esti un fel de Nogodiorskaia basarabeana, aveti exact aceeasi infatisare si purtare. Mi-e mila de tine intr-un fel.

 44. Vasily Ivanovich spune:
  7 February 2010, la 00:12

  „Mi-e mila de tine intr-un fel.”

  Vasi …..vich, mie mi-e mila de tine in mai multe feluri, un „singur fel” pentru cei ca tine nu este de ajuns.
  Pari a fi dement ! Numai un dement poate posta ‘texte” ca ale tale la postarea respectiva a unui om, mai ales omul dat este si doamna si mama.
  Ai putea sa-i scrii atare „felicitari” mumei dumitale in ziua de nastere a tatucului dumitale.

  Poti sa-i transmiti ca a educat feciorul foarte prost. Prostia tot o educatie este…..

 45. Pt Vasily Ivanovich

  Nimic nefiresc in faptul ca simpatizantii lui Filat and Co sint intoleranti, agresivi si rautaciosi si chiar invidiosi pe oamenii liberi. Il faceti de tot de ris pe Filat. Voi sinteti soldatei cu mintea obturata si cu ochelari de cal pe ochi. Iata in aceasta si consta diferenta dintre hurta care merge incolonata la treuca si ceilalti care spun curajos unde e rau. Ca asta va supara la mine si la noi. Nu prea seaman eu cu Novodvoskaia fizic, dar o asociere ca pozitie cu ea nu ma supara. Pozitia ei supara in Rusia Puterea, adica pe Putin si Medvedev, care nu retrag trupele rusesti de la noi, care nu ne vad independenti, pe care ii supara Romania, care nu vor ca RM sa intre in NATO si UE. Daca simpatizantii lui Filat o privesc negativ si ironic pe Novodvorskaia, atunci ne intrebam – ce convingeri si viziuni imparatasiti voi, daca nu prorusesti, de vreme ce ironizati pe seama Opozitiei ruse in raport cu cercurile rusesti conducatoare imperiale? Cine sinteti? Pai, dupa ce va spun verde in ochi, cum sa nu ma ponegriti? Ca doar sinteti soldatei, mediocritati sau nulitati perfecte si absolute obediente, care, la prima debarcare a idolului, fugiti la alt idol. Iata exact asta nu avem la PNL. Eu mai am un an si trei luni de presedintie la PNL, apoi plec din functie, avind implinite doua mandate, dar stiu un lucru – nu vrem sa cistigam decit prin verticalitate si demnitate. Decit pe alte cai, mai bine sa pierdem sau sa asteptam pe moment. Asta va supara – ca pe fundalul unei asemenea pozitii deveniti mai rai ca si ciinii flaminzi, pe care ii iubesc si ii respect mai mult decit pe oamenii obraznici si intoleranti. Credeti ca, toti la comanda, o sa va laude idolii debarcatori si sforari? Va inselati. Sint si oameni demni, nu doar lingai si servili.

 46. o intrebare pentru dl Vasily Ivanovich

  Ce ati facut dvs PERSONAL dle Vasily Ivanovich pentru binele concetatenilor dvs ?

  FAPTE:

  1. am participat la actiunile ONG pentru ajutarea batranilor
  2. am participat la actiuni pentru plantarea de pomi

  ceva de genul acesta… (ca sa nu vorbim de politica de intruniri cu oameni care au responsabilitatea a multor oameni)

  ASTEPT RASPUNSUL DVS dle Vasily Ivanovich.

  PS: sau macar spuneti-mi si mie cu cati oameni lucrati in subordine… (ca poate nu aveti timp de hobby si aveti mult de munca si nu v-ar acuza nimeni)
  PS2: sau macar un „pet” cum zic americanii aveti ? un caine? o vaca ? un curcan ? un peste macar ?
  PS3: aveti macar un om, sau macar o fiinta, in responsabilitatea dvs ?

 47. Credeam ca voi intilni doar mesaje de LA MULTI ANI MULTSTIMATE PROFESORE! AUGURI! Dementii platiti, ori descreierati de ura de tot ce ii inconjoara, nu se limiteaza doar la ponegrire si polemica inutila pe blog. Chiar si in aceasta deosebita zi pentru aceasta onorata familie, au gasit noroi sa improaste, cuvine inveninate si vulgarism. Aveti prea multa rabdare, si educatie civila stimata Doamna sa raspundeti la asa lichele. La multi ani Domnule Pavlicenco! Mi-ati fost si mie cindva profesor. Italia

 48. Pt Anastasia

  Multumiri. Rabdare eu am, mai trist e ca cei carora le raspund nu au caderea morala sa spuna un simplu mersi sau ca nu sint de acord.

Comments are closed.