Chiciuc, director de liceu, de la PLDM-Cahul, ii persecuta pe români???

90x67_3326De mai multa vreme profesoara de franceza de la Cahul, Nina Tampiza, care este si presedintele Filialei PNL din Cahul, are niste probleme cauzate de atitudinea si abordarile relatiilor profesionale de catre directorul Liceului la care lucra, pe nume Chiciuc, care este, din cite stie lumea – membru al PLDM. Omul a fost “pe unda”, „a avut fler” cu politica mai noua. Nina Tampiza a fost concediata si se judeca pina in prezent, mi-a relatat mai multe aspecte legate de acest conflict aparut artificial, care macina mai multa lume si colectivul, prins intre adevar si necesitatea de a exista in viata asta nedreapta.

L-am contactat acum un an pe actualul deja deputat Mihai Godea, presedintele Fractiunii PLDM din Parlament, solicitindu-i sa incerce a se edifica asupra conflictului, pentru ca, imi imaginam, autoritatea unui lider de partid isi poate face efectul in dialogul cu un membru al partidului. Nu s-a limpezit nimic, situatia s-a agravat si am fost nevoita sa solicit implicarea, sub regim comunist, a functionarilor responsabili de la ministerul educatiei, pentru a pune punct abuzurilor. Nu s-a reusit. Am vorbit personal, in calitatea mea atunci de parlamentar, cu directorul Chiciuc, aflind si ca am fost membri ai aceluiasi Partid al Fortelor Democratice. Insa fara rezultat, persecutarile continuind pina la concedierea din serviciu.

In legatura cu aceasta, am sprijinit-o si o sprijin pe Nina Tampiza si e pacat ca nici sub regim liberal-democrat (stiu ca supara aici cuvintul “regim”, dar abia astept sa ma pot lipsi de el, convingindu-ma ca s-a instaurat in R.Moldova legea si democratia). Zilele acestea am primit o declaratie scanata a unei profesoare, Maria Grigoriu, victima si ea a persecutarilor si care scrie niste lucruri de importanta generala, nu doar personala. Salutind curajul prin care si-a asumat ca sa postez pe blogul meu declaratia ei, am hotarit sa o public.

Totodata, revin cu o rugaminte adresata deja deputatului Mihai Godea (care, chiar nu demult, a mai fost pe la Cahul si opta pentru cooperarea societatii civile cu partidul puterii) sa intervina, ca ales al poporului, poate va reusi sa remedieze acest conflict pornind de la principii umane, daca acest Chiciuc nu a apucat sa plece la alt partid.

Cititi atent declaratia scanata, ea demonstreaza un lucru pe care il spunea si un mai vechi coleg al meu de PFD, lucru pe care il spun si eu – ca exista oameni “cu dopusk la sistem” si exista oameni “fara dopusk la sistem”, iar primii ii au ca victime pe ceilalti.

De asemenea, le solicit profesorilor din Cahul ca, sub protectia anonimatului, sa isi posteze opiniile despre aceasta declaratie si despre conflictul Chiciuc-PLDM-istul–Tampiza-PNL-ista. Pentru ca senzatia unora este ca Nina Tampiza este in dizgratia cuiva pentru ca nu a vrut “sa-i imbratiseze partidul”…

Vitalia Pavlicenco

10007100081000910010

Loading Facebook Comments ...

106 Comments

Add a Comment
 1. Vitalia, salut! As aprecia foarte mult daca ai publica pe acest blog un articol despre activitate ta in mass-media totalitara din fosta RSSM. Indiscutabil, cei care au fost angajati ai masinii propagandistice totalitare erau dirijati sau cel putin monitorizati de catre KGB. Sau poate tu ai reusit sa fii un „spirit pur” in sistemul diabolic sovietic de spalare a creierilor? Doresti cu adevarat o lege a lustratiei? Fii atenta! „Dorintele” se indeplinesc uneori!

 2. Pt Vitalie

  Eu nu am fost ziarista, nu am lucrat in mass media totalitara din fosta RSSM ca jurnalist.

  Am inceput sa public articole in perioada luptei pentru limba moldoveneasca de stat si grafia latina. Vara asta am ordonat mai multe materiale din acea perioada si, incet, imi propun sa le public, numai ca trebuie sa le transpun in grafie latina, pentru ca atunci se scria ori romaneste, ori ruseste, tot cu grafie rusa.

  Am fost redactor de carti la editura „Stiinta”, impreuna cu deja fosta decana a facultatii de filologie Irina Condrea. Apoi am fost traducator la ATEM, nu am fost ziarista nici la ATEM. La ATEM am lucrat alaturi de Valentin Mindicanu. Era o echipa care traduceau materialele oficiale, iar noi, cei mai maruntei, traduceam „susera”, adica – cantitatile de griu colectate de pe cimp si laptele muls de la vaci.

  Am inceput sa traduc materialele oficiale odata cu sesiunea din 1989, cind s-a adoptat grafia latina si limba de stat. Eu chiar am ramas un „spirit pur” pentru ca nu am scris. Nu pot spune despre cei ce au scris, nu am fost in tagma lor.

  Tocmai ca eu nu am nici o necesitate „sa fiu atenta”. Altii, care au scris, por avea aceasta problema, eu – am terminat limbi straine, nu ziaristica. Si cind am fost aleasa, in 1994 ca redactor-sef, la fuzionarea PD, condus de regretatul Gheorghe Ghimpu, pe ale carui liste am candidat pentru Parlament, cu Congresul Intelectualitatii, condus de Mosanu, in PFD, nu vroiam sa accept (Mihai Ghimpu a coborit de trei opri de pe scena sa ma roage sa accept, iar eu eram dezamagita de la Moldova-pres si am spus ca nu mai vreau sa conduc nici un colectiv), m-au votat cu forta in aceasta functie, la insistenta lui Mosanu, Brinzan, Hadirca, Matei si altii. Dupa asta am stat trei zile la pat – eu le spuneam ca nu sint ziarista si nu imi pot asuma conducerea unui ziar, pe care, apoi, l-am condus, din 1994 pina in 1998 si am avut, din patru ani, cel mai mare tiraj in trei ani – 22-24 mii de abonati, era vorba de Mesagerul. Erau sate, de exemplu, la Ocnita, unde aveam 90 de abonati si nici un membru de partid.

  Ce sa mai spun? Ca s-au gasit unii care au cercetat cu lupa teza mea de doctor in filologie, in dialectologia istorica – s-au aratat „dezamagiti” – nu au gasit nimic compromitator.

  Si ultima – nu faceti nici o aluzie, ca ma amuzati. Eu nu am avut nici o legatura – ABSOLUT nici o legatura cu nici o structura sau persoana din securitate. Nu am fost persoana importanta, am invatat bine, dar am fost o rebela a sistemului si a regimului.

  Si nici sotul meu nu a avut nimic absolut cu securitatea. In Cuba si-a satisfacut serviciul militar si mai nu ne-au expediat acasa pentru ca m-a luat cu el in deplasare acolo. Noi, in general, am crescut fara tati, am dus-o greu si avem supararile noastre pe aceasta viata.

  In Parlamentul trecut am fost unicul deputat care am cerut deschis sa publice SIS-ul totul ce are despre mine – orice hirtie. Am primit raspuns la trei zile, prin sectia de cadre – nici nu au reusit satrapii sa ii indice lui Ion Ursu cum sa raspunda – ca nu detin nimic. Nici nu au de unde. Daca cineva m-a filat, asta eu nu pot sti, dar nu vad pentru ce.

  Cit priveste diversiunea cu zisa „lista Sandrovschi”, al carui autor i-a recunoscut unei persoane cunoscute ca a facut-o cu lideri marcanti ai PPCD, fiind pregatita in birourile cresin-democrate din Parlament, am facut interpelare, au fost lucratori de la CCEC, de la SIS, de la Procuratura si am primit raspuns clar de unde si cine a fabricat lista – ceea ce am scris aici – s-a facut si reexpediat de pe serverul Parlamentului.

  Daca mai aveti intrebari – puneti-le, insa asta si ii face sa turbeze pe multi – ca nu au cu ce sa ma apuce, doar sa ma ponegreasca de ciuda. Nu am fost activist komsomolist, nu am fost nomenclaturista. Am fost membru al PCRM, mult m-am opus sa intru, dar am parasit in primele zile si am fost discutata la Biroul Politic al organizatiei de la ATEM pentru ca am adunat acolo semnaturi pentru limba de stat si grafia latina. Intrebati-l pe Zapadinski de la Komersant Plus. Sau pe Eudochia Tiscenko, cea care a lucrat in aparatul lui Voronin, sau pe Anatol Golea de la TV7.

  Iata asa. V-am „dezamagit” si va voi” dezamagi” mereu la acest capitol.

  Doresc enorm de mult o lege a lustratiei si daca dati search in comentarii, veti gasi multe lucruri explicate de mine despre asta. Pe scurt e ca am incercat sa facem o lege, dar ca sa o faci, trebuie sa stii cum a functionat sistemul si eu asta nu stiu. Am luat legea romaneasca, insa ea nu este aplicabila – acolo a fost o tara socialista, iar a noastra a fost si sovietica. Sint diferente care fac legea inadaptabila la conditiile noastre.

 3. Doamna Pavlicenco, lumea nu o sa va uite cum strigati prostii pe data de 8 aprilie! rusine!

 4. DOAMNA , CE CAUTA TABLOIDUL ALA , CU DICTATORII DE LA MINE DIN ROMANIA , SOTII CEAUSESCU ,IN CADRUL DE MAI SUS???….LA CINE LE ESTE DOR DE DICTATORI?…SAU SUFERA CINEVA DUPA EI?

 5. Sanatate tuturor, stati in continuare pe calculator, ca alta treaba vad ca nu aveti!

 6. sorina spune:
  21 December 2009, la 17:05

  „Sa se astimpere,asa zisele doamne”—De ce sa ma astimpar,vii cumva dumneata sa faci libertate in Ioan Voda?Sau ma sfatui sa ling si eu tot ce are Chiciuc,asa cum o fac altii din acest colectiv?Apoi Sorina,fato,linge tu, ca mie mi-i greata.Si apoi nu e in firea mea.

  „tampiza si grigoriu,nu pot sa le scriu numele cu llitera mare”—nimeni nu te roaga sa scrii cu litere mari si nici nu e nevoie sa o faci.Fiecare cu gradul sau de inteligenta.Dar daca crezi ca ma jignesti cu litera asta mare,te gresesti amarnic.Nu ma deranjeaza deloc.Eu voi pleca pe lumea cealalata si fara stima dumitale,care de altfel nu este obligatorie.De ce iti pui atita importanta in persoana dumitale,parca un glob intreg pamintesc,tre sa treaca mai intii pe la dumneata,sa te roage sa le scrii numele cu litera mare,ca sa poata mai usor muri?Fii mai modesta,fato!!!

  „Sa aiba mai bine grija de sanatatea lor”—eu am grija de sanatatea mea,acum sunt intr-un curs de tratament,insa
  de sanatatea noastra are grija si d.Director,caci in tot ce face dinsul, pe primul plan este factorul uman,adica, daca nu intelegi, fiecare om in parte ii este scump si drag.Si iti dau exemplu:recent la initiativa lui,sefii adjuncti,impreuna cu el, au asistat la lectiile Getei Gorea-Bejenaru,o tinara prof de chimie si biologie.Dupa ce au asistat,au invitat-o(la covor)in biroul directorului.Aici i-au sarit asa de tare in cap,facindu-i lectia praf.Geta dupa ce a iesit din biroul sefului,numai a ajuns in laboratorul sau,ca a si cazut lesinata,a avut mare noroc ca a gasit-o o alta tinara profesoara de romana pe nume Agnesa,care i-a ajutat sa-si revina.Eu am aflat intimplator de la fica mea,care a venit acasa si a zis ca mai mult nu vor face chimie.Am intrebat-o de ce?Mi-a raspuns ca d.profesoara a scris cerere de eliberare.

  „si sa nu mai scrie minciuni!”–cine sa nu mai scrie minciuni,eu care respir cu aerul din Ioan Voda,sau dumnmeata care habar nu ai despre ce vorbesti?

  „Ma inteb,de unde incape in ele atita rautate,nu va este frica de dumnezeu?!”—intrebarea asta pune-o lui Chiciuc, nu mie.

  „Oare pe lume nu sunt lucruri mai importante”—iata aici ai scris ceva destept.Da desigur sunt,dar pentru lucrurile importante pe care le fac Chiciuc m-a eliberat din lucru,ca nu i-am dat bani din proiectele pe care le fac si ca eu,tre sa gindesc asa cum doreste el.

  „decit savura placerea scrierii gindurilor voastre neroade”—nu am nici o placere din asta si gindurile mele tu nu poti sa le stii,de ce te bagi ca o capusa sub pielea omulu?eu nu fac nimic absolut decit ma apar,unde vii tu,si-mi dictezi ce sa fac.Oare de ce?

  „ce nu va dau pace sa traiti in primul rind voua”—-nu gindurile mele nu-mi dau voie sa traiesc,de-alde tine care pun niste restrictii in orisice miscare,activitate.

  ” dar si altora!”—nu prea tin minte sa fi incurcat pe cineva sa traiasca.Adu-mi macar un nume.Potoliti-va!De imi vorbesti de Chiciuc,apoi el singur cu mina lui si-o face.Dar noi acum avem drum liber la Curtea Suprema,tot ce e posibil si la cea europeana.Dar acolo 100% nu veti putea sa-l aparati pe Chiciuc.Stii de ce?Va vor intreba europenii,de ce nu permiteti copiilor din Ioan Voda sa participe la festivaluri europene,voi cei care strigati,ca vreti integrare europeana?Noi suntem integrati din 2005 in reteaua Artdrala prin documente oficiale,de care Chiciuc habar nu are,ca nu l-a interesat nimic in afara de bani.

 7. ionescu tudor ,
  Dumneavoastra ati scapat de ei ,la noi in rep.Moldova se mentin de zeci de ani si nu putem scapa din cauza fiiri acestea slabe si fricoase a moldovanului.

 8. Pt Dorin!!!

  Si ce prostii am spus eu pe 8 aprilie, ia zi!

 9. Pt ionescu tudor

  „TABLOIDUL ALA” ne sugereaza sa nu instalam alte dictaturi si sa nu ne facem alti idoli, sa ne facem idol din democratie, din libertatea de exprimare, din aspiratiile nationale si proeuropene.

  Cred ca unora, de la niste congrese mai verzi, le este dor de niste dictaturi, dupa ce abia a fost data jos cea rosie-bruna.

  Pt sorina

  Meteorologii recomanda sa nu ne deplasam, decit daca e o stricta necesitate.

  Noi sintem someri, putin bolnavi si intram in sarbatorile de Craciun, stam pe Internet, scriem articole si admiram aiurelile unora.

 10. Fenomen ce se accentueaza in ultima vreme in plan politin inRM: Trec alegerile, de obicei exista invinsi si invingatori care iau puterea in maini. INSA,,,,,pe langa aceste categorii se mai contureaza una speciala politicii molodvenesti-ce4a a ratatilor politici, comentatori cu capuri patrate care se retrag pe bloguri si stau siju-pandiu. Fiti mai seriosi,si concetrativa pe alte probleme, nus paduri fara uscaturi, dar ceea ce este rau e ca cu aceste uscaturi politicienii de categoria 3-a(ex. Pavlicenco) arunca in capul aliantei. Schema e simpla: discreditam alianta, odistrugem, iesim la alegeri cu ideea: uitativa ca ei nu au putut face nimic, PNL este forta, votatine pe noi, bla,bla,bla. rushine

 11. pentru eu,
  daca pentru tine soarta unor oameni este bla,bla,bla,bla,bla,atunci e clar ce mare politician esti.

 12. Mi-am facut studiile la Liceul Teoretic Ioan-Voda din orasul Cahul si am avut marea sansa sa-i cunosc pe majoritatea profesorilor de limba romana si alte discipline cum ar fi, Doamna Tampiza, Doamna Grigoriu, Doamna Pavalachi-Munteanu si Domnul Pavalachi. Erau niste profesori extraordinari si chiar foarte buni specilaisti in materiile pe care le predau. Doamna Pavalachi mi-a fost diriginta si chiar am avut ocazia sa o cunosc mult mai bine. Un om cu litera mare si o profesoara cu inalte competente pe care am apreciat-o si am respectat-o dintotdeauna. Dumneaei a fost cea, care m-a invatat limba romana si mi-a semanat dragostea fata de cultura si neamul romanesc. Doamna Grigoriu mi-a predat limba latina si, la fel, era un specialist foarte bun. Din cite stiu, cei care avut sansa sa faca franceza cu Doamna Tampiza absolveau liceul cu un nivel foarte bun de franceza. Si asta, cred ca, spune multe. Ceea ce ma intristeaza este faptul ca, adevaratii specialisti sunt izgoniti si nu sunt lasati sa-si faca meseria. Nu ma intereseaza culoarea politica a nimanui, dar e trist ca asemenea oameni nu au loc in institutiile de stat. Invatamantul este o ramura cruciala intr-o societate care formeaza viitorii specialisti si intelectualii unei societatii. Tare mi-as dori sa se inlature cumetrismul si angajarile sa se faca doar dupa criterii profesionale. Cu aceasta ocazie, vreau sa le urez tuturor profesionistilor de la Liceul Iona-Voda din Orasul Cahul, dar si profesorilor care deja nu mai muncesc acolo, SARBATORI FERICITE si un 2010 prosper!

 13. Doamne ajuta! In sfirsit s-a luat cineva si de capul lui Chiciuc,toti asteapta sa i se gaseasca ac de cojoc,dar nimeni nu face nimic…in schimb el face tot ce vrea in liceu si nu tine cont de nimweni si de nimic…E indoielnic faptul ca si comisiile care vin in liceu sa verifice fondatia sau alte lucruri nu gasesc nimic,sau ceea ce gasesc stiu doar ei…caci nelegiuiri sunt foarte multe. sarmana fondatie daca ar putea vorbi…cite ar spune!!! Cred ca ar recunoaste ca nu ea a cumparat tot ce ii pune in spate directorul atunci cind da darea de seama,ca in liceu se mai cistiga material didactic si tehnica din proiecte…dar d-ul director le atribuie fondatiei si le citeste la consiliu fara nici o jena…dar cite mai sunt!!
  Si toti tac. de ce?Deoarece este imposibil sa deschizi gura ca d-ul Director imediat incepe sa ridice tonul,uneori iti da impresia ca lucrezi la el in gradina si te plateste din bugetul familiei.
  A indraznit sa vorbeasca D-na Tampiza si cu ce s-a ales? Pe la spate o sustin toti dar asta nu-i destul.Dar e de inteles. Colectivul se teme…ca de atita timp la Voda nu a avut loc nici o schimbare,se aseaza mucegaiul in liceu la propriu si la figurat,
  Nu stiu cine il sustine pe acest comunist cu masca de democrat dar va spun sigur ca ar trebui dat afara nu cu frumosul dar in cel mai urit mod,asa cum procedeaza el cu profesorii care il incomodeaza.

 14. Pt eu

  Ei si ce asa mare treaba ai spus? Vrei sa se faca politica neaparat cu gura inchisa? vai de capul unora!

  Pt Rodica Istrati

  Rodica, mersi pentru aceasta postare frumoasa. Cum spunea un mare scenarist american, „intelectualii sint ca mafia, nu-i omoara decit pe-ai lor”. Numai ca acest Chiciuc nu prea pare un intelectual, chiar daca presteaza o munca intelectuala.

  Pt sonya

  Nu mai schimbam societatea cind „si toti tac”.

  Tac pentru ca nu au demnitate si tac pentru ca unii sint in gratiile cuiva, tac si pentru a nu-si pierde locul de munca, sa nu pateasca si ei cum au patit altii.

  Insa ei nu inteleg de fapt ca daca ar fi uniti l-ar da si pe un diavol jos din functie, nu ca pe Chiciuc.

  Nu trebuie lasat sa vorbeasca. Toti trebuie sa se ridice cu demnitate si sa plece din sedinta in care el ridica vocea.

  Apoi daca nu fac asta, inseamna ca isi merita un asemenea director strigator.

  Ar fi minunat daca ministrul Leonid Bujor s-ar lamuri cu dinsul si nu-l va proteja doar pentru ca e de la PLDM.

 15. D-na Pavlicenco, credeti-ma ca profesorii au incercat sa vorbeasca dar d-ul director le baga in fata iubita lui expresie:” O sa veniti la mine in birou si o sa discutam”, sau incepe sa o faca pe victima: „Stimati-mi macar functia, daca nu pe mine!! Apoi cind ajungi sa-ti semneze vreo cerere sau vreo invoire… la sfintul asteapta!

  Asta in cel mai bun caz, ca el mai are obiceiul sa te cheme singur in birou si subtil sa te ameninte…iata de ce toti tac. El indeparteaza oamenii destepti care stau bine pe picioarele lor si-i incurajeaza pe cei care nu au nici o treaba cu meseria de pedagog tocmai pentru faptul ca ei sa tina cont ca el le face acest favor si la nevoie sa-i serveasca drept scut.

  Pe el il deranjeaza persoanele care se desteapta si vor si altceva decit niste ore invechite si o zi de munca in rutina. Cu cit activezi mai mult cu atit esti batut in cap mai mult,cu cit esti mai dobitoc cu atit mai multe laude primesti.

  D-na Tampiza a initiat proiectul claselor francofone in liceu, l-a invatat franceza, Chiciuc a fost in franta de 2 ori datorita acestiu proiect si cind a vazut ca Nina avanseaza…gata,a incercat sa-i taie aripile.Nici el nu face nimic pentru liceu,nici altora nu permite.

 16. Stiu foarte bine ca prin anii 1998-2000 Chiciuc C. dusese Liceul „Ioan Voda” de ripa, nu din pricina crizei din societate, ci din lipsa de potential managerial. Si in momentul cind Liceul ingenunchea, a aparut colacul de salvare – NINA TAMPIZA, cu proiectul claselor bilingve. Incepuse perioada de reabilitare, ba chiar inflorire. Liceul a fost conectat la internet, a primit tehnica noua, manuale, cursuri pentru profesori, stagieri gratuite in Franta. Si toate ar fi mers bine, dar s-a vazut „paduchele in frunte” si i s-a parut ca „pupa cerul”. Si astazi priveste de pe creasta Liceului la copiii nostri si la noi, cit si la profesori. Cei ca DNA TAMPIZA, care nu doresc sa „linga oale”, se aleg cu multe cucuie. DNA TAMPIZA e om cu demnitate, cum ii sade bine unui profesor, de aceea nu s-a lasat imbrobodita si manipulata de persoane ca Chiciuc.

  Domnul Chiciuc demult se balaceshte in minciuna, indiferenta, ingimfare. Nu are nici o picatura de competenta pentru colaborarea cu parintii, profesorii. Il intereseaza numai banii parintilor, dar sa dea ochii cu ei nu e in stare. N-am vazut adunare parinteasca de 5 ani, se ascunde de ochii lumii ca un sobolan.

  Nu ma mira faptul ca a procedat astfel cu dna TAMPIZA si cu altii ca ea, fiindca el traieste numai din razbunare.

  Ma intreb – unde e comitetul sindical, Directia Invatamint, ori nu-i mai pot da de hac nimeni? Nu,nu cred. Rusine! Rusine! Rusine!!!!!!!!!!! Numai de nu s-ar molipsi colectivul de asemenea „cihotka”, ca atunci copiii nostri sunt sortiti pieirii.

  DNA NINA, sunteti o doamna demna de respectul copiiilor, parintilor. Adinci placaciuni pentru ca le dati o lectie de viata si le demonstrati cum ar trebui sa-si pretuiasca demnitatea.

 17. Ar fi bine sà discutati la aceastà temà cu unii din fosti colegi de facultate(fizica-matematica),care mi se pare chiar sunt la Cahul: Mititelu Ion, Mitàblindà, Turcanu, Rosca,etc..Ei và pot spune mai multe despre trecutul directorului. In acelasi timp nu pot sà fiu de acord nici cu partea ce se considerà vàtàmatà. Ce are un conflict de muncà cu apartenenta directorului la PLDM,iar a dnei la PNL? Cit priveste declaratia celeilalte dne, paremi-se Maria Grigoriu, apoi sà stiti cà eu unul o socot apà de ploaie…declaratie bazatà doar pe emotii si sete de ràzbunare. Asa este impresia mea citind copia declaratiei. Mà conving pentru a cita oarà cà sistemul invàtàmintului din R.Moldova este la pàmint inclusiv si din cauza cadrelor didactice.

  Dna Pavlicenco, dar de ce ar trebui aici sà intervinà politicul, si nu justitia, care are de rezolvat acest caz concret de conflict de muncà? De ce doamnà tulburati „apele” si asa destul de tulbure in tarà? Doar ca sà và aflati „in treabà”?

 18. Pt sonya

  Dupa cum vad, declaratiile lui Chiciuc sint extrem de demagogice. Si-a invatat „bine” meseria de sef sovietic.

  daca oamenii ar scapa de frica, ar fi altii. Totul trebuie sa fie raportabil; in justitie. Nu avem justitie, e clar, dar macar sa il purtati prin instante.

  De exemplu, vrei o zi libera, o cerere de alta natura – depui la cancelarie, rogi sa o inregistreze, iti pastrezi exemplarul doi, pe care e pusa stampila ca au inregistrat cererea si, daca nu satisface cererea – la judecata. Desigur, trebuie facut din timp totul.

  Povestea ca nu trebuie oameni destepti in jurul lu’ sefu’ e si in politica, o stim.

  Chiciuc are un alt sistem de valori, mai bine spus – de antivalori.
  Stim din astia – nici eu, dar nici tu.

 19. Pt Tudor

  Am explicat ce e cu PLDM si PNL. Mai citit o data.

  Este nu doar regretabil, e rusine sa spuneti ca ceea ce a scris dna Maria Grigoriu e „apà de ploaie”. Mie imi este rusine sa citesc ce scrieti.

  Eu am intervenit atunci ca parlamentar, care asigura respectarea legii, pentru asta are instrumentul interpelarii.

  Daca in Moldova ar exista justitie, nu ar fi subiecte pentru plingeri adresate deputatilor. Dar, din pacate, mai e pina departe.

  Mai slabiti-ma cu „aflatul in treabà”. Sa dea Domnul sa va impacati mereu cu indivizi ca si Chiciuc si sa nu cunoasteti ce au cunoscut victimele actiunilor si deciziilor lui. Mai ginditi-va si la Dumnezeu, nu doar la burta care v-o fi depinzind de Chiciuc.

 20. Tudor,
  justitia a intervenit,insa….eu nu am studii juridice,dar din cite am observat,instanta de judecata este la comanda.Niciodata n-am calcat pragurile judecatoriilor.Acum suntem la etapa sa ne adresam la Curtea Suprema la Chisinau,dupa care la cea Europeana.Din cite intelegi,mergem si pe cale juridica.
  Despre d.Mititelu Ion pot sa-ti spun ca la presat asa de tare,incit dinsul a refuzat sa mai fie membru al organizatiei sindicale.A luptat cum a putut omul, de unul singur.Era persecutat, ca facea parte dintr-un alt partid politic,pentru ca are cetatenie romana.L-a adus intr-o stare morala de nedescris,cum se exprima seful,”creaza conditii ca sa plece”.Ion Mititelu nu a plecat,lucreaza in liceu.Cel mai bine ar fi sa-l intrebati pe D.Mititelu ce se petrece,el isi cunoaste mai bine soarta.

 21. eroare:l-a presat

 22. PENTRU CAHUL,
  „…dar nici ea nu e cheie de biserica”—desigur nu sunt chee de biserica,exact asa cum nu esti nici tu,nici altul si nimeni in lumea asta.Intreab-o Cahul,pe Angela Caraja,membra PLDM si pe care o stimez foarte mult,tot asa cum ii stimez pe multi de la Cahul,de cite ori a fost chemata la director in cabinet sa i se faca observatii jenante:”Ce? pregatiti cu d.Tampiza complot impotriva mea?Vreti sa ma dati afara din functie?”Sau recent a fost chemata si i s-a incriminat,ca se saluta doamna si vorbeste cu mine.Intreab-o pe Valeria Severin de ce nu ese din cuvintul directorului?Iti spun eu daca nu stii,caci doamna mi-a spus la telefon:”Nu vreau d.Tampiza sa fiu data afara din lucru.”Si daca doresti continui lista.Fiecare membru din colectiv este batut in cap individual,dar asa de batuti, ca sarmanii nu mai stiu,incotro si unde merg.

  „…si nu trebuie, din cauza unei Nina Tampiza care nu se impaca cu directorul liceului,”—nu sint numai eu care na ma impac cu directorul,aproape toti nu se impaca.Problema este ca toti ceilalti tac de frica.mie nu mi-i frica nici chiar de tine Cahul.
  PLDM se face vinovat prin aceea ca ramine indiferent la ceea ce se face in teritoriu.Filat cu gura lui a spus in fata unui popor intreg ca-si va curati rindurile de gunoaie, de ce n-o face?

  Iar voi inloc sa cercetati cazul,sa luati niste masuri macar de ochii lumii,trimbitati pe blog niste generalizari,care nu au nimic cu situatia concreta de la Voda.Promovati-l cu succes mai departe,mai stii, va va prinde bine un asemenea tip.

 23. Dna Pavlicenco,repet incà odatà:Pentru mine conteazà faptele si nu emotiile,iar adresarea o socot fiind scrisà mai mult ca o ràzbunare de cit argument la ceea ce doriti dv.sà realizati.Pàrerea mea este cà doar justitia este in drept sà rezolve aceastà situatie de conflict de muncà.

 24. Acum asi dori sà aflu dacà este adevàrat cà dna Maria Grigoriu a fost si mai este membrà a altor partide,diferite de cel comunist din care zice cà a fàcut parte pinà in 1989???
  Nu mà pot impàca cu situatia cind un conflict de muncà tinde sà se transforme in reglàri de conturi politice.

 25. Iar o solutie care ar impàca pàrtile ar fi cea de anuntare a concursului de ocupare a posturilor vacante din liceu si care se anuntà vacante imediat dupà incheerea anului de invàtàmint 2009-2010,inclisiv pentru toatà lumea din acest liceu.Astfel s-ar „scutura si mucegaiul de pe peretii liceului”-vorba unei cititoate.

 26. Multstimate Tudor,
  despre acest concurs am vorbit de nenumarate ori, inclusiv si la Directia Generala Invatamint.Toti o fac pe motu-n popusoi.Ma tot intreb de ce?

 27. Maria Grigoriu nu mai face parte nici dintr-un partid.E un om liber.

 28. Tudor,
  uite nr de telefon al d.Grigoriu
  069571691
  Grabiti-va sa o sunati,riscati sa nu o mai gasiti in tara.

 29. Oameni buni, nu o credeti pe dna Tampiza. Este o mincinoasa infocata. O cunosc personal. Multe spuse aici pe blog sint inventate de dumneaei. Foarte multe persoane din colectiv o evita, deoarece se tem sa nu-i bage in vreo minciuna de-a dumneaei. Tot colectivul este satul de plingerile ei adresate si la Directia de Invatamint, si la Minister. Din cauza ei profesorii sint persecutati de diferite comisii.
  Doamna zice ca prima data se judeca, dar de ce nu spune ca se judeca cu Casa de Creatie Miorita pentru ca nu doreste sa achite plata de arenda a localului inca de acum 1,5 ani.

 30. Daca era sa-i fie asa de tare de elevi si de scoala nu era sa stea acum la sfirsit de semestru acasa, dar era sa se duca sa scoata notele pe semestru.
  Oare de ce nu spune in kite plingeri a cerut sa fie demis directorul si ca ea ar putea foarte bine sa-i ia locul? Ce om cu asa cultura pretinsa ar indrazni asemenea lucru?
  Se crede foarte corecta si educata? Un om educat nu ar scrie asa fraze „… Sau ma sfatui sa ling si eu tot ce are Chiciuc,asa cum o fac altii din acest colectiv?Apoi Sorina,fato,linge tu, ca mie mi-i greata…”
  Acestea sint fraze rostite cumva de un profesor?

 31. Vasile,
  esti leit directorul de la Ioan Voda.Nu va faceti griji,domnule Vasile,adevarul ese la suparafata.
  Si ce strigati in gura mare:”Oameni buni, nu o credeti pe dna Tampiza”,de frica ca altcineva va lua locul de director?Nu e modest din partea dumitale.Nu vad incultura atunci cind se spune un adevar,caci sunt lingai multi in Ioan Voda si Dumneata ii cunosti foarte bine.
  „Daca era sa-i fie asa de tare de elevi si de scoala nu era sa stea acum la sfirsit de semestru acasa,”—-ca orisice cetatean al acestei tari am dreptul sa-mi tratez gripa,tot asa cum se trateaza oricare,iclusiv si dumneata Vasile. Plingeri au mai scris si altii.Stii ce plingeri?atunci cind directorul pune note in locul profesorilor si ii invinuieste pe profesori ca ei ar fi pus aceste note.
  E bine ca te-ai informat ca mai am un proces,numai ca acel proces e cauzat tot de Chiciuc.Te du la primarie si vezi cine a dat acordul si a semnat contractul AO Junact cu primaria.

  „Foarte multe persoane din colectiv o evita”—nu ma evita nimeni din colectiv,ba dimpotriva toti ma suna si ma intreaba cum ma simt.Iti aduc descifrarile telefonice.Da Vasile,stiu ca tare ai fi vrut sa ma evite,caci acesta-ti este scopul,de-a izola omul intr-un colectiv,dar nu-ti cunosti subalternii.
  Acum nu ai decit sa mergi la pinda,sa vezi cine cu cine vorbeste si sa-i tragi la raspundere cite pe unul in biroul fermecat.

 32. Apropo Vasile,
  de unde si caror merite a primit d.Chiciuc pamint pentru constructie de la primarie?din cite stiu lumea de aici de la Cahul sta in rind cu anii si tot nu primesc,ca nu are primaria de unde sa le dea,dar Chiciuc a primit.Nu ai putea sa ne spui si noua cum?Vreau si eu o bucata de pamint.

  „Oare de ce nu spune in kite plingeri a cerut sa fie demis directorul si ca ea ar putea foarte bine sa-i ia locul”—–special pentru dumneata Vasile:am scris nenumarate plingeri,prima a fost in noiembrie 2007,cind Marele Director s-a razbunat pe feciorul meu. Alta a fost cind eram data afara din cabinetul 201,alta cind nu ne permitea sa plecam cu copiii de la Ioan Voda in Franta la festival.In una din ele am intrebat Ministerul:Cine il tine atita timp pe acest director in fotoliu,in care am atentionat ministerul ca in Ioan Voda sunt profesori buni,capabili sa-i ia locul,dar nici intr-un caz anume eu.Vasile,domnule,eu am lucrat in viata mea director si mai mult ca director,iti trimit CV si nu am nici o dorinta sa mai fiu.Dar daca va fi concurs pentru director la Ioan Voda prima imi voi depune dosarul,si nu va insemna deloc ca sunt lipsita de cultura.Va insemna ca procedez ca europenii.

 33. Uite Vasile,
  am mai gasit o plingere ratacita printre celelalte,o scrisesem lui Serge Belini,in care ii faceam si o explicatie,ca mama mea e bolnava si ca are nevoie de ingrijire,caci se afla dupa al doilea insult.Ca directorul nu vroia sa creada era problema lui nu si a mea,fiindca eu nu aveam timp sa astept pina a crede directorul, faceam naveta Tiganca-Cahul,Cahul-Tiganca.In timpul saptaminii statea sora-mea care isi luase niste zile libere pentru a putea sa o ingrijeasca pe mama,iar eu ma duceam miercuri dupa masa,joi,simbata si duminca.Si tocmai in una din acele simbete ma trimitea directorul la seminar la AUF.Le-am spus ca nu pot sa merg din cauza ca trebuia sa fiu cu mama.Asa si nu a crezut.Atunci i-am facut o explicatie D.Bellini,caci spunea directorul ca asa cere Bellini.

  Poftim citest-o Vasile.

  Bonjour Monsieur Bellini,
  J’ai le grand plaisir de vous remercier pour votre promptitude.Je suis professeur de francais dans le lycee “Ioan Voda”de Cahul.C’est bizarre biensur que je n’ai pas parle pendant votre visite a Cahul.J’ai laisse parler mes collegues,dont vous avez remarque qu’ils se sont tous tus.Pas parce qu’ ils n’ont pas de choses a dire,mais parce qu’ils ont peur de ne pas leur arriver ce qu’arrive a moi.

  1-Apres votre visite,le 6 janvier 2009 M.le Proviseur a reuni la chaire des langues etrangeres du lycee dans son bureau et a annonce que vous avez mis des conditions pour l’espace francophone.Suite a vos conditions je suis chassee de ma salle de classe 201 sous le pretexte que cette salle est predestinee a l’espace francophone (cette salle est nommee espace francophone a partir de 2001).C’est necessaire d’avoir un espace francophone,mais celui-la peut etre presente sous diverses formes,pas obligatoirement une unique forme pour tous les lycees.

  – J’ai compris que M.le Proviseur a attendu votre arrivee pour que vous lui mettiez des conditions envers la salle 201?

  -depuis quand de telles personnes comme vous, ont une si grande influence sur la pensee et activite de notre M/le Proviseur?

  2-Lundi,12 janvier 2009 ,je suis soumise a une admonestation aussi a causes de vos dures conditions que vous avez mises a M.le Proviseur.Alors, si je suis obligee de faire une explication personnellement a vous,en ce qui conserne mon absence au seminaire,je la fais.

  Explication
  Je ne me suis pas presentee a la formation qui a eu lieu le 20 decembre 2008 a l’AUF,parce que j’ai une mere(l’unique qui m’ai reste)malade plus de 2 annees.Elle a souffert une crise de hypertension et comme je suis l’unique toute proche d’elle, je dois courir parfois, meme pendant les nuits, dans mon village natal Tiganca pour la soigner.Ce n’est pas simple.Je voudrais vous affirmer que j’ai parle avec la responsable des classes bilingues de Cahul,Valeria Severin qui m’a dit qu’elle ne savait pas cette situation.Apres quoi je lui ai repondu qu’elle doit parler avec chacun pour apprendre l’etat des choses.Je ne sais pas pourquoi maintenant, je suis imposee de faire des explications?

  Et enfin, je crois dans le dicton:”Nu da niciodata explicatii: prietenii n-au nevoie de ele, iar dusmanii nu sint dispusi sa le creada. – Elbert Hubbard”

  M.Bellini, je voudrais vous prier, de confirmer que c’est vous celui qui a impose a notre Proviseur de telles insuportables conditions et a son tour, il les impose a nous, les profs.

  Dans l’espoir que vous allez pardonner mon courage de vous faire lire cette lettre,agreez Monsieur, mes meilleures salutations.

  Daca doresti Vasile,pot sa-ti mai spun ca directorul neaparat va verifica si foaia asta de boala,caci totdeauna cind sunt pe foaie de boala merge la medic si le verifica.Bine ar fi ca directorii sa treaca si niste cursuri de ginecologie,noi femeile am avea mai mare crezare,dar asa…..domnul gindeste ce doreste.

 34. Apoi Vasile,
  mi-am mai adus aminte de niste plingeri:
  2 plingeri la Consiliul Europei
  1 la Drepturile Internationale ale omului

  Intreaba-l Vasile, pe directorul Chiciuc,cum i-am pus pe masa propunerea unui proiect de infratire cu liceul privat „St.Thomas””din Ancenis si el m-a eliberat din lucru.Iar cind am scris la Ministerul Educatiei despre aceasta,D.Bujor mi-a raspuns cu cuvintele lui Chiciuc,citez:”De asemenea,comisia a precizat ca in Liceul Teoretic”Ioan Voda”deruleaza de 9 ani Proiectul claselor bilingve,ghidat de Ministerul Educatiei.”

  Atrage atentie Vasile,ghidat,anume ghidat.AO Junact este ghidata doar de ARTDRALA,si asta provoaca mari dureri de cap cuiva.
  Pe timpul cind era Tvircun ministru de al Educatiei,(din partea comunistilor)la o intilnire aici la Cahul cu membrii AO Junact,il intrebam de ce nu vrea sa semneze un acord de colaborare cu AO Junact(dupa ce scrisesem 3 demersuri la care, nici la unul nu am primit raspuns)ne-a spuns ca acel demers nu avea continutul potrivit,tre sa scimbam continutul in care sa cerem patronaj.Era PCRM la putere,Vasile.Vasile,dumneata stii ce inseamna patronaj?

  Acum sunt altii la Ministerul Educatiei si ma mir,ca si astea nu vor mai mult decit un proiect de 9 ani de zile.Apoi spune-mi,Vasile cum ne integram,cu cine ne integram?

  Daca citesti pe sit-ul PNL vei gasi participarea PNL-istilor la seminarele „Cafeaua ONG-urilor”si vei gasi idei despre atitudinea guvernantilor fata de membrii altor partide.

 35. Special pentru mintea lui Vasile:cu mare regret imi voi jertfi citeva minute pentru a-ti spune niste idei referitor la atacul tau asupra Doamnei TAMPIZA.NU m-ar mira faptul daca as afla ca esti ruda cu chiciuc sau esti un „papa-lapte”caruia ii tremura genunchii cind ii auzi vocea sau ii vezi mutra acra,care iti pare ca a mincat un butoi de muraturi cind apare in fata oamenilor sau poate…?chiar tu esti acel care viseaza cu ochii deschisi sa fii directorul Liceului???Accidente din astea s-au mai intimplat,cind a fost chiciuc numit „director”.Sa pazeasca Dumnezeu Liceul de mentalitate ca a ta. Apropo,daca ai sase lei in buzunar,mergi si tu pina la Liceul „Ioan Voda” si cu siguranta vei vedea tabloul strigator la cer,atit din jurul Liceului,cit si din incinta.”Gospodar” -din epoca primitiva.Oare aici tot DOAMNA TAMPIZA e de vina????????!!!! „Foarte multe persoane din colectiv o evita…”-Vasile,profesorii adevarati,cu siguranta, nu o evita pentru ca nu se tem de chiciuc.Si chiar daca sunt din cei care o evita,o fac doar pentru ochii lui.Buclucasul este el si i se nazare,ca si tie,ca ea este evitata.Iata de ce zic ca faci parte din aceeasi bucatica cu el…..Minutul meu scump s-a scurs.Dormi linistit,nu-i purta de grija DOAMNEI TAMPIZA,ca vei face ulcer la stomac…Sau poate speri ca iti va achita chiciuc tratamentul din fondatie??????

 36. D. TAMPIZA! Sinteti un OM extraordinar, care ati facut si faceti foarte mult pentru copii nostri! Oriunde merg copii la facultate, cu mindrie spun cine i-a invatat franceza. Noi, parintii si copiii deopotriva, va dorim Craciun fericit si un An Nou cit mai bun. Sa va ajute Dumnezeu in tot ceea ce faceti, sanatate multa si sa va mearga in viata cit mai bine.

 37. Multumim mult de Basarabia, pentru felicitare,la fel va doresc si eu cele mai mari urari de bine in ajunul sarbatorilor.
  La Multi Ani!
  Sa-i multumim si D.Pavlicenco pentru gazda.

 38. Pt. Doina
  Nu te teme ,draga, ca nu astept de la fundatie nimic, pe kind multstimata ta doamna nu prea spune kit a mincat de pe urma fundatiei si kit a incercat sa sterpeleasca de acolo fara sa stie directorul. Pe kind el, constiincios, chiar de i se propune refuza modest. De ce nu spune cum refuza vehement sa plateasca ca orice parinte pentru copiii ei , dar kind vine vorba sa i se dea bani din fundatie ti-i fura din mina? De ce nu spune cu ce bani se duce peste hotare? Nu tot de pe spatele parintilor?
  Si daca directorul nua investit mult in baza materiala a liceului a facut-o spre binele elevilor. Dumnealui a investit cum a stiut mai bine in profesori sa nu plece care si incotro, sa le ajunga macar bani de pine. In fiecare an aproximativ 70-80 procente din suma acumulata o indrepta spre a remunera munca profesorilor, care tare s-au bucurat la moment kind li se dadea. Acum kind nu li se mai da sar cu gurile mari. Ce nu spune dna kit a mincat de pe urma fundatiei?

 39. Dna Tampiza,
  stiti foarte bine ca nu ati fost eliberata pentru propunerea de infratire cu un liceu francez. Oare credeti ca Curtea de Apel ar fi trecut cu vederea daca ati fi fost eliberata pe nedrept? De ce nu spuneti lumii cum ati plecat peste hotare fara acordul Ministerului Educatiei, doar sinteti in subordonarea acestui minister?
  De ce nu spuneti kite carti si materiale didactice ati luat din liceu si le-ati facut proprietatea dumneavoastra? De ce nu spuneti cu ce proiecte v-a gasit dna Brinza? De ce nu-l intrebati pe dnul Baban si pe dna Comanici ce lectii „perfecte” ati sustinut la confirmarea gradului? Daca dorea directorul de atunci va elibera. Dar s-a gindit domnul, asa cum v-a zis si domnul Baban kind v-a cedat orele, ca sinteti mama si aveti copii pe care trebuie sa-i intretineti.
  Toti sint rai si dna Brinza, si domnul Bellini, si domnul Baban , si domnul Chiciuc numai dumneavoastra v-ati gasir cea mai perfecta si corecta.
  Rusine sa va fie sa-idenigrati pe niste oameni care v-au ajutat foarte mult!!!!!
  Dar cum sa aveti dumneavoastra mustrari de constiinta daca sinteti orbita de razbunare SA FIE DEMIS CHICIUC !!!!!!
  Numai oamenii bolnavi isi fixeaza o idee si merg orbeste dupa ea calkind orice principii morale in picioare.

 40. Suntem indignati de invinuirile aduse dnului director de liceu Chiciuc.
  Este un director care merită toată stima si respectul elevilor, parintilor si tuturor cahulenilor. Este exigent spre binele elevilor iar liceul are reputatia cea mai buna în oras.
  Nu stiam dna Pavlicenco ca aveti timp pentru lucruri marunte cu atat mai mult ca sunt în detrimentul cauzei nationale

 41. In primul rind Craciun Fericit Doamnei Pavlicenco,Doamnei Tampiza si tuturor celor care au gasit cuvinte frumoase si corecte la adresa dumnealor.Dar fiind un bun crestin,cum ma educa parintii,voi spune-Sarbatori Fericite si celor rautaciosi,care nu mai au nici un pic de respect fata de ei insisi in ceea ce privesc birfele aruncate intr-un adevarat profesor.Ce-i drept,exigent,dar nici pe departe indiferent de soarta elevilor.Cu mare regret va spun ca am asistat si orele de mate a d-lui Chiciuc(alaturi de fiul sau) si tot asa cum am frecventat orele particulare ca sa am nu doar o nota buna,ci si cunostinte,asa le-a frecventat si fiul sau la alt profesor.Pe cind cunostintele primite la franceza imi pot ajuta sa fac si traduceri in afara orelor de facultate pentru a-mi usura viata de student.Atunci ii intreb pe cei care indraznesc fara nici un pic de rusine: cum pot sa critice orele d.Tampiza???,in special pe asa-numitul domn „Vasile”,cu toate ca banuiesc cine este el.Da,doamna Tampiza,ca oricare profesor are unele principii,care nu plac tuturor,dar nici fara principii nu coshti mult.Sint si eu de acord ca parintii nostri alocau bani(cite 500 lei/anual)pentru sustinerea profesorilor.Dar cu parere de rau,domnule „Vasile”,nici cele 70-80 %, despre care vorbiti cu atita siguranta(se vede ca sunteti „avocatul” domnului Chiciuc )nu au ajutat profesorii cu nimic ,deoarece violenta morala,indiferenta cu care erau tratati ei i-a costat multa sanatate(care nu se compara cu banii).Ar fi fost bine daca domnul isi indrepta efortul sa petreaca sedinte cu liceenii,parintii,patronajii si nu in ultimul rind cu indivizii care invatau in Liceu pe bani si tot asa sustineau BAC-ul cu bani grei si ne incurcau noua si profesorilor sa facem lucruri utile.Fondatia trebuia dirijata de parinti,dar nu sa intre zilnic dirigintele in clasa,cu fata ca sfecla,cu privirea imprashtiata sa ne aminteasca ca TREBUIE sa aducem bani,ca de la ei tot se cere.Aduceam bani din respect si mila pentru diriginte. Dar oare pentru a mentine curatenia,esteticul in Liceu n-ar fi ajuns cele 30 % ??? Un director bun ar fi gasit demult mii de solutii ca sa nu-i arda acoperisul liceului,sa nu fie sparse geamurile(in semn de razbunare),sa fie amenajat un teren si o sala sportiva,sa lucram la calculatoare,dar nu sa le privim pe cele deteriorate demult.Cred ca posibilitatile de „conducere” ale dn.Chiciuc sunt zero la momentul actual si ar trebui cu cinste sa se retraga,decit sa fie gonit ca un ogar.E vorba despre demnitatea personala,a copiilor pentru care trebuie sa fie un model.Sper ca vorbele unei ex-eleve sa-i trezeasca ratiunea si sa procedeza ca un domn adevarat. Domnule Vasile,in calitate de „avocat”,ar fi bine sa informati si „victima” dumneavoastra despre buna vointa a doamnei Pavlicenco(pe care nu o cunosc personal,dar pe care o admir mult)ca a permis publicului sa-l ajute pe domnul Chiciuc sa deschida ochii si sa nu mai persecute oamenii!!!Nici nu imi vine a crede in ce calvar lucreaza profesorii de la „Ioan Voda” si unde am invatat eu!!!

 42. pt Valeria
  daca nu ai fost capabila sa asculti la lectiile de mate e problema ta si denota kit de capabila esti . Un elev bun invata cu orice profesor. Dumnealui are elevi care au succese foarte mari. Nu eu am spus ca dna nu face lectii bune , ci cei care au asistat la orele dumneaei. A fost un bun specialist, dar acum cam nu prea se mai vede. Dar tie rusine sa-ti fie sa zici ca fiul dumnealui se ducea la ore particulare. Tare mult mai asteptati sa se duca domnul, dar niciodata nu va ginditi kit bine a facut pentru institutia data, kit timp personal , care ar fi trebuit sa-l petreaca cu familia, si kiti nervi a keltuit pentru a aduce liceul la un statut de cel mai bun liceu din raion. Si acum kind are deja acest statut i se spune ca nu el a facut-o. Daca el fura asa cum il incriminati, ar fi avut de mult masina, vila si multe altele, dar sarmanul umbla tot cu ce a avut pina a fi director. Ar fi facut si el cum fac altii sa-si plimbe copiii peste hotare de pe banii parintilor.
  Rusine sa-ti fie ca in loc sa arati respect pentru profesorul care te-a invatat , il denigrezi. Asta nu arata o buna educatie. Pe tine nimeni nu te-a intrebat in calitate de ce vorbesti ca sa ma numesti tu pe mine „avocat”. Eu ceea ce scriu o fac din proprie dorinta si fara ca macar sa stie domnul. Nu am nevoie sa fiu cunoscut asa cum vreti voi sa vi se aduca laude pentru cuvintele scrise.
  Un fost elev cu buna educatie niciodata nu indrazneste sa vorbeasca urit despre director. Si daca unii dau bac-ul pe bani o fac cu acordul profesorilor si nu cu al directorului. El e singurul ce se lupta cu cei care iau mita sau cu cei ce vor sa copie. El e cel ce scoate pe unii din ascunzisuri, care fac probe de bac pe bani.

 43. Vai,d-le Chiciuc,sauVasile, cumva spuneti…Ma faceti sa rid!!!!! ” Un elev bun invata cu orice profesor…”-da de ce nu spuneti asta parintilor cind vin sa se plinga pe vreun profesor da ii indemnati sa scrie plingeri ca sa aveti cu ce sa santajati profesorii? Si ce elevi cu succese mari aveti? Mai multi decit Tampiza? Nu cred.
  Si inca ceva…liceul demult nu mai este cel mai bun liceu din raion,daca nu ati observat, doar d-voastra mai cintati acest refren.
  Referitor la bacalaureat,fiti atent ca loviti in profesori…da mai stii,poate se trezesc si va povestesc ei cum fac probe pe bani,sau cum aranjati d-voastra ca ei sa fie acolo in timpul bacalaureatului. Nu sapati groapa nimanui ca puteti tare usor sa va treziti la fundul ei!

 44. „Toti sint rai si dna Brinza, si domnul Bellini, si domnul Baban , si domnul Chiciuc numai dumneavoastra v-ati gasir cea mai perfecta si corecta.”

  „..Nu se supune nimanui,nu recunoaste nici o autoritate.Cere ca imediat sa i se satisfaca orice cerinta.Considera ca numai dumneaei este corecta,ceilalti sunt incorecti.”

  Astea sunt frazele de serviciu ale d.Chiciuc.

  Vasile Chiciuc,daca toti sunt niste needucati aici pe blog,dumneata ce cauti printre ei?

  Curtea de Apel e nitel mai desteapta decit dumneata.Recunoaste Vasile Chiciuc ca plesnesti de ciuda si invidie, ca nu poti decit atit cit poti,nu ai incurajat niciodata meritele Marianei Pavalache, a lui Ion Pavalache, in care vedeai un rival la fotoliul de director, nu mai vorbesc de d.Tecuci. Nici un om mai destept si mai activ nu tre sa-ti stea in cale. Vei gasi nod in papura peste tot, chiar si in limba franceza,sa inteleg ca o cunosti mai bine ca toti profesorii de limba franceza luati impreuna.

  Nu e nimic, toate au si sfirsit. Vasile poate citesti rezolutia celor de la Coruptie aici pe blog, sa vedem si noi cine a furat mai mult.

  Apropo de copii;copiii mei platesc exact asa cum platesc si ai tai.

 45. Vedeti ca sinteti un pic bolnava. Vedeti in fata numai Chiciuc si numai razbunare. Eu nu sint nici pe departe Chiciuc si nici prieten de-a dumnealui, dar dumneata daca ti-a intrat in cap vezi in oricine dusmanul inchipuit.
  Si nu prea cred ca Curtea de Apel e mai desteapta ca Chiciuc. Dumneata ai incurcat-o la Curtea de Apel ca nu ti s-a dat kistig de cauza, dar dinsul cu probele care le-a avut a aratat ca are dreptate. Ca au inteles si ei, asa cum au inteles si cei de la Minister si cei de la Directia de Invatamint kite minciuni turnati. Si ce ma rog v-ati legat de-alde Pavalachi, ei singuri au plecat dupa un trai mai decent si nicidecum din cauza directorului.
  Domnul nu s-a temut niciodata ca o sa piarda postul, din kite stiti si singura , la consiliul profesoral in care ati cerut sa fie demis dumnealui singur a zis ca poate sa se dea intro parte daca colectivul o sa voteze, dar colectivul nu a fost de acord sa voteze.
  Totdeauna v-ati zgircit sa platiti pentru copiii dumneavoastra , dar kind sa luati din fundatie, luati cu 2 mini. Directorul a platit in fiecare an , ridicati documentele de la contabilitate si o sa vedeti, o sa va convingeti si kit de bine ati platit pentru copiii dumneavoastra.
  De ce nu spuneti lumii cum ati pierdut procesul sau vi s-a parut ca cei de la Curtea de Apel o sa inghita gogosile dumneavoastra. Nu credeti ca daca dumneavoastra credeti povestile pe care le inventati o sa le creada si cei din jur. Mai coboriti cu picioarele pe pamint. Tare ati mai fi vrut, in urma controlului Coruptiei, dupa plingerea scrisa de dumneavoastra, sa se gaseasca ceva, dar daca tote sint facute legal nu s-a gasit si dumneavoastra sinteti cea care plesniti de ciuda si invidie.
  Directorul si-a calcat pe inima si v-a primit la serviciu, fiind preintimpinat kit de „buna” scandalagioasa erati la Cantemir. Dar a contat pe faptul ca omul se mai schimba, dar nu degeaba se zice „lupul parul isi schimba, dar naravul ba”.
  Turnati mai departe gogosi pentru cei naivi si pentru cei care le pot inghite, macar aici pe blog se mai gasesc kitiva, caci prinprejur de-acum s-au saturat!!!! Va urez succes mai departe la compus, caci cu imaginatia o duceti bine.

 46. „Eu nu sint nici pe departe Chiciuc si nici prieten”—nu esti prieten,dar lingi….si tu dosul….palmei.Oare de ce?

  „Vedeti ca sinteti un pic bolnava”—–Pai,hotaraste-te odata,sunt putin bolnava sau „Daca era sa-i fie asa de tare de elevi si de scoala nu era sa stea acum la sfirsit de semestru acasa, dar era sa se duca sa scoata notele pe semestru?”Care-i totus adevarul?Lumineaza lumea sa nu moara nestiutoare.

  „De ce nu spuneti lumii cum ati pierdut procesul „—–citeste mai atent postarile”Dar noi acum avem drum liber la Curtea Suprema,tot ce e posibil si la cea europeana…..Acum suntem la etapa sa ne adresam la Curtea Suprema la Chisinau,dupa care la cea Europeana”.Eu nu am pierdut,abea am inceput.

  „dar dinsul cu probele care le-a avut a aratat ca are dreptate”—ai vazut probele?

  „la consiliul profesoral in care ati cerut sa fie demis dumnealui singur a zis ca poate sa se dea intro parte daca colectivul o sa voteze, dar colectivul nu a fost de acord sa voteze.”—consiliul inca n-a fost,incurci ceva Vasile Chiciuc,abea urmeaza sa fie convocat.Si va fi interesant.Eu inca n- am cerut acest consiliu,dar il voi cere neaparat,merci pentru sugestie.

  „Si ce ma rog v-ati legat de-alde Pavalachi, ei singuri au plecat?”—eu sunt acasa,nelagata nici macar cu o broboada,cu atit mai mult de alde Pavalache.In declaratia de mai sus sunt pomeniti acesti tineri,de care tare ai vrut sa scapi.Conditia este pusa asa,sa comentam continutul declaratiei.Nu am facut nimic decit sa confirm ca ceea ce a scris d.Grigoriu este adevarat.De ce te referi doar la Tampiza?

  „Totdeauna v-ati zgircit sa platiti pentru copiii dumneavoastra”—cotizatiile se platesc benevol nu fortat.

  „fiind preintimpinat kit de “buna” scandalagioasa erati la Cantemir”—nu e nici un secret ca biroul Directorului este un cuib de birfe.Dar prietenii de la Cantemir,intereseaza-te unde-s acum.

  „Dar a contat pe faptul ca omul se mai schimba, dar nu degeaba se zice “lupul parul isi schimba, dar naravul ba”.”—–n-a contat pe nimic,caci in acel moment plecasera 7 profesori din Ioan Voda,7 nu 1-3 si ramasese Ioan Voda fara profesori.M-a primit ca ardea Ioan Voda de nevoia cadrelor.A primit 3 profesori de franceza in locul familiei Untila,care erau profesori de talie si care au plecat exact din aceeasi cauza ca si ceilalti numiti in aceasta declaratie.Directorul nu primeste la serviciu la el acasa ci la liceul de stat Ioan Voda.Vasile Chiciuc, nu stiu cine si citi s-au saturat in viziunea dumitale,dar lucrurile abea incep.

 47. D. Tampiza, sinteti foarte tare!!!! Cu Doamne ajuta- inainte. Curaj!!!!!!!

 48. Este foarte ridicol sa fie criticat dnul Chiciuc, care a stat in fruntea miscarii nationale de la inceputul inceputurilor. Este un om patriot, un bun familist, onest cu verticaltate si denmitate profesionala si personala,mai rar asa conducatori. Pentru cei care nu il cunosc, nu este un batran si poate sa stea inca multi ani buni la conducerea liceului, care creste generatii de elevi foarte bine educati si instruiti si care se deosebesc de multi alti tineri de liceu care vin la Universitatea din Cahul la diverse Facultati si sunt cei mai buni la carte. Cei care nu doresc sa se supuna exigentelor unui bun manager sa nu incerce sa dauneze cauzei nationale, sa nusi faca faima rea si mai rea decat o au. Cat despre comisiile care cerceteaza si dau castig de cauza aceasta este pentru faptul ca nu au de ce sa se agate pentru a face dreptate celor „nedreptati-ti” chipurile.
  Doamnei Pavlicenco despre care aveam o cu totul altă părere. Nu sunt membra nici a unui din partidele politice, dar ceea ce realizează Dnul Filat merită admiratie si multă sustinere. Sutem multi care ne vom decide si vom scri cereri pentru a fi membrii acestui partid. Stim ca in PLDM nu toti sunt primiti in partid, doar cei ce merita, lucru demn de aprobat pentru conducătorii acestu partid. Sunt intru totul de acord cu ceea ce afirma Cahul, Cahul veridic , Vasile

 49. Pt auriona

  Daca sustineti ca „dnul Chiciuc a stat in fruntea miscarii nationale de la inceputul inceputurilor”, cum explicati declaratia dnei Grigoriu sau preferati sa o treceti cu vederea? Nu cred ca ar fi corect.

  Daca sinteti chiar Chiciuc, v-as spune ca, desi multe s-au scris pe blogul meu, nu ma mir ca ati trecut usor pe linga toate.

  Eu nu vad ca s-ar putea sa vorbiti de cauza nationala in cazul lui Chiciuc.

  Pe mine putin ma deranjeaza ce parere ati avut sau aveti despre mine. Eu nu consider ca ar trebui sa ma iubiti doar pentru ca sa tac. Parerea mea este ca trebuie sa discutati cu argumente, pe care vad ca nu le aveti si le inlocuiti cu laude.

  Iubiti-l pe Filat cit doriti, mergeti incolonati la PLDM, sinteti liberi sa o faceti, pentru ca fiecare are dreptul si la dezamagire. Si nu va trebui neaparat sa imi scrieti cind Filat nu va mai fi premier si veti merge la alt partid de guvernamint. Important va fi sa o faceti la timp, sa nu pierdeti momentul.

  Pai cum sa nu fiti de acord cu ce afirma Cahul, Cahul veridic, Vasile si altii care pot fi chiar acelasi om? Dumneavoastra, daca nu sinteti Chiciuc, va „faceti datoria”, numai ca atit cit sinteti la PLDM nu trebuie sa credeti ca cei care sint in alte partide trebuie exterminati profesional si moral. Incercati sa intelegeti asta, in caz contrar se va alege praful din zisa orientare europeana a PLDM…

 50. Ma mira faptul ca unii incearca sa-l mai apere pe domnul Chiciuc. O fi el familist(il stie bine doar sotia sa), dar „patriot” si „profesionist” – o stiu toti cei din Cahul. Pe cind toate colectivele pedagogice ieseau la manifestatii, la sustinerea activitatilor patriotice, domnul Chiciuc se facea mort in papusoi, ba chiar si colectivului nu i se permitea sa participe. Iar din moment ce a fost poftit si din Consiliul Raional (unde nimerise din intimplare) in genere s-a stalinizat cu totul. Ce tine de calitatile profesionale – o pot spune parintii, copiii carora i-au ascultat lectiile (desigur daca ar fi fost facute sondaje cinstite, dar nu asa cum obisnuieste sa le faca dumnealui) si care au fost nevoiti sa le ia ore particulare, ce-i drept cu plata, dar ORE (nu de aceea ca copii lor trageau mita de coada la orele domnului, dar deoarece asa e „profesionist” domnul). Si slava Domnului ca au sustinut examenele datorita celor care au muncit suplimentar cu ei. Cu cartea – copii s-au descurcat si se descurca si in prezent, dar la capitolul conducerea liceului – ramine totul balta. Sper totusi dn-ul Chiciuc sa cedeze demn celor care sunt cu mintea mai avansata si nu se uita doar sub nas, ci au o viziune spre viitor. Asa director ne dorim pentru copiii nostri!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *