Chiciuc, director de liceu, de la PLDM-Cahul, ii persecuta pe români???

90x67_3326De mai multa vreme profesoara de franceza de la Cahul, Nina Tampiza, care este si presedintele Filialei PNL din Cahul, are niste probleme cauzate de atitudinea si abordarile relatiilor profesionale de catre directorul Liceului la care lucra, pe nume Chiciuc, care este, din cite stie lumea – membru al PLDM. Omul a fost “pe unda”, „a avut fler” cu politica mai noua. Nina Tampiza a fost concediata si se judeca pina in prezent, mi-a relatat mai multe aspecte legate de acest conflict aparut artificial, care macina mai multa lume si colectivul, prins intre adevar si necesitatea de a exista in viata asta nedreapta.

L-am contactat acum un an pe actualul deja deputat Mihai Godea, presedintele Fractiunii PLDM din Parlament, solicitindu-i sa incerce a se edifica asupra conflictului, pentru ca, imi imaginam, autoritatea unui lider de partid isi poate face efectul in dialogul cu un membru al partidului. Nu s-a limpezit nimic, situatia s-a agravat si am fost nevoita sa solicit implicarea, sub regim comunist, a functionarilor responsabili de la ministerul educatiei, pentru a pune punct abuzurilor. Nu s-a reusit. Am vorbit personal, in calitatea mea atunci de parlamentar, cu directorul Chiciuc, aflind si ca am fost membri ai aceluiasi Partid al Fortelor Democratice. Insa fara rezultat, persecutarile continuind pina la concedierea din serviciu.

In legatura cu aceasta, am sprijinit-o si o sprijin pe Nina Tampiza si e pacat ca nici sub regim liberal-democrat (stiu ca supara aici cuvintul “regim”, dar abia astept sa ma pot lipsi de el, convingindu-ma ca s-a instaurat in R.Moldova legea si democratia). Zilele acestea am primit o declaratie scanata a unei profesoare, Maria Grigoriu, victima si ea a persecutarilor si care scrie niste lucruri de importanta generala, nu doar personala. Salutind curajul prin care si-a asumat ca sa postez pe blogul meu declaratia ei, am hotarit sa o public.

Totodata, revin cu o rugaminte adresata deja deputatului Mihai Godea (care, chiar nu demult, a mai fost pe la Cahul si opta pentru cooperarea societatii civile cu partidul puterii) sa intervina, ca ales al poporului, poate va reusi sa remedieze acest conflict pornind de la principii umane, daca acest Chiciuc nu a apucat sa plece la alt partid.

Cititi atent declaratia scanata, ea demonstreaza un lucru pe care il spunea si un mai vechi coleg al meu de PFD, lucru pe care il spun si eu – ca exista oameni “cu dopusk la sistem” si exista oameni “fara dopusk la sistem”, iar primii ii au ca victime pe ceilalti.

De asemenea, le solicit profesorilor din Cahul ca, sub protectia anonimatului, sa isi posteze opiniile despre aceasta declaratie si despre conflictul Chiciuc-PLDM-istul–Tampiza-PNL-ista. Pentru ca senzatia unora este ca Nina Tampiza este in dizgratia cuiva pentru ca nu a vrut “sa-i imbratiseze partidul”…

Vitalia Pavlicenco

10007100081000910010

Loading Facebook Comments ...

106 Comments

Add a Comment
 1. Este foarte curios sa aflam ce a avut in vedere D.Tudor,care spune:
  22 December 2009, la 23:11

  Ar fi bine sà discutati la aceastà temà cu unii din fosti colegi de facultate(fizica-matematica),care mi se pare chiar sunt la Cahul: Mititelu Ion, Mitàblindà, Turcanu, Rosca,etc..Ei và pot spune mai multe despre trecutul directorului.”Ci-o fi avind in vedere dinsul,cind pomeneste despre trecutul directorului?Mi-a stirnit o curiozitate nebuna.Cei de la Cahul cine cunoaste trecutul acestui om?

 2. Pai cum,”Este foarte ridicol sa fie criticat dnul Chiciuc,”dar ce parca ar fi sfintul sfintilor.Ce nu tot un muritor de rind este si el?

 3. Vasile,
  „Dumneata ai incurcat-o la Curtea de Apel ca nu ti s-a dat kistig de cauza”–-despre cum ti-a dat Curtea de Apel cistig de cauza voi vorbi altadata,la momentul potrivit.Nu te bucura Vasile prea tare,e inca devreme sa te bucuri.

 4. Este foarte curios sa aflam ce a avut in vedere D.Tudor,care spune:
  22 December 2009, la 23:11

  Ar fi bine sà discutati la aceastà temà cu unii din fosti colegi de facultate(fizica-matematica),care mi se pare chiar sunt la Cahul: Mititelu Ion, Mitàblindà, Turcanu, Rosca,etc..Ei và pot spune mai multe despre trecutul directorului.”Ci-o fi avind in vedere dinsul,cind pomeneste despre trecutul directorului?Mi-a stirnit o curiozitate nebuna.Cei de la Cahul,cine cunoaste trecutul acestui om?

  Pai cum,”Este foarte ridicol sa fie criticat dnul Chiciuc,”dar ce parca ar fi sfintul sfintilor.Ce nu tot un muritor de rind este si el?

 5. Stimata dna Tampiza,va felicitam cu inceputul Noului An.Va doresc un car cu sanatate alaturi de familia,copiii,elevii,parintii si toate persoanele care va respecta si va admira din plin.Sper din suflet ca in 2010 sa aveti parte numai de zile snine,impliniri frumoase,iar cei care va zadarniceau linistea-sa va cada la picioare cu cuvinte de iertare,iar dumneavoastra,ca om marinimos,stiu sigur ca o sa-i iertati,cu toate ca v-au scuipat in suflet si au incercat sa se alimenteze din entuziasmul unei adevarate Doamne,dar nu le-a reusit,fiindca putin valoreaza ca persoane…

 6. pentru Ion,
  multumesc mult pentru felicitare.Mi-ar placea sa cred ca anul 2010 ne va aduce schimbarea rivnita.
  Va felicit de asemenea cu sosirea Anului Nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *