Zilele acestea am fost sunata de mai multi ziaristi, care mi-au solicitat opinia despre evenimentele din si in jurul Aliantei “Moldova Noastra”.
Sincer sa spun, nu mi-a facut mare placere sa spun ce cred, de aceea am luat-o in plan mai general – am vorbit, in special, despre lipsa de democratie in partidele moldovenesti. Cunoastem si noi unele fenomene prezente in formatiunile politice, desi nu pot de grija altor partide. Dar, repet, vorbimde un fenomen. In legatura cu asta ii rog pe eventualii postatori de opinie sa analizeze mai larg lucrurile.
Am spus ca Serafim Urecheanu, care nu este, de fapt, un politician, ci un administrator, probat la Primarie si in alte functii, mai putin stiute de mine, a facut un lucru bun in 2003, 2004 si 2005. A reusit sa uneasca mai multe partide in jurul sau, urmare a cascadei de fuzionari incepute de PNL, condus de Mircea Rusu, si POD (Partidul Ordinii si Dreptatii, cunoscut mai mult prin sloganul “Jos Mafia”), condus de Veaceslav Untila, fuzionate in 2001 in Uniunea Social-Liberala “Forta Moldovei”. Dupa aceasta, s-a realizat o fuzionare cu PRCM, condus de Mircea Snegur, PNTCD, condus de Valeriu Muravschi, soldata cu Partidul Liberal, in frunte cu Veaceslav Untila, ales, pentru prima oara in istoria politica recenta moldoveneasca, in functia de lider in alegeri libere in cadrul partidului, contracandidatul sau fiind Sergiu Mocanu.
Acest PL, impreuna cu Alianta “Braghis” si cu zisa “Alianta a Independentilor”, incropita in mare graba din functionari din administratia locala, obligati prin functie in fata lui Urecheanu, au format Alianta Social-Liberala “Moldova Noastra”, care a partcipat si a obtinut un rezultat bun in 2003 in alegerile locale. Urecheanu a candidat atunci ca independent.
Mai e de remarcat ca Alianta “Braghis”, formatiune parlamentara, includea si fosta “Furnica”, pe linga o parte din Guvernul Braghis, aparut dupa rasturnarea ADR. De ce amintesc toate aceste formatiuni? Pentru ca vreau sa subliniez: prin vointa politica a mai multor lideri, atunci, Urecheanu a ajuns in fruntea unui conglomerat puternic si eu am cunoscut acest proces venind din PNL si fiind, o perioada scurta de timp, vicepresedinte al PL. Pe mine atunci cooperarea dintre centru-dreapta si centru-stinga m-a bucurat, desi a fost o cooperare grea, care, pina la urma, s-a spart. Liderii au fost uniti, la asaltul Parlamentului, dar s-au dispersat cind a ajuns Blocul “Moldova Democrata” in Legislativ, bloc format in anul 2005 din AMN, constituit in 2004, PSL si PD. Concluzia – Urecheanu a avut o masina mare si puternica si trebuia sa ii impace pe toti, sa descentralizeze puterea si sa mentina acest “monstru” care a adus in 2005, in Parlament, tocmai 34 de deputati – o roada apreciabila, ce i-a impiedicat pe comunisti sa aiba o majoritate constitutionala.
Stim, la putin timp, au plecat PD si PSL, care l-au votat pe Voronin – a fost acolo si Diacov, si Serebrian, si Filat. Eu am avut practica unei cooperari cu PD intre 1998-2001 si am considerat ca si acea cooperare centru-dreapta—centru-stinga a fost buna, pentru ca, in societatea moldoveneasca, nu mai apuci sa ai o guvernare doar de dreapta si nici nu stiu daca ar fi bine sa ii excluzi pe cei de centru-stinga. E mai bine, treptat, sa ii atragi pe platforma nationala si europeana.
Spuneam ca mi-au placut acele cooperari, chiar daca au fost dificile. De aceea, mi-a displacut cind un lider declara cuiva confidential ca “in AMN trebuie sa ramina numai Alianta Independentilor si Jos Mafia”. Asa s-a si intimplat – la putin timp, deja in anul 2006, deputatii national-liberali Taranu si Pavlicenco au fost eliminati din AMN, pentru exact incercarea de a promova cele mai puternice puncte din Platforma electorala a BMD si din Programul AMN, ciopirtit apoi dupa excluderea amintita. Si, de atunci, AMN a inceput sa slabeasca, chiar daca in locale a mai luat, in virtutea inertiei si a liberalilor si a „furnicilor”, rezultate bunicele.
In acest rezultat si-a spus cuvintul, in special, munca unor componente puternice din AMN – liberala (partidele liberale contopite) si componenta social-democrata, in special “Furnica”. Regret si acum ca, la o aniversare a dlui Urecheanu, in 2005, vazind mai indeaproape cum stau unele lucruri, nu i-am spus deschis: va doresc sa nu impartiti oamenii in “ai mei” si “ceilalti”. Si daca e sa raspund aici “Ce s-a intimplat cu AMN?”, e de recunoscut ca acest „autoblestem” al lui Urecheanu l-a urmarit si ii joaca festa.
Cineva imi scria pe blog precum ca “inca veti vedea cum se va ridica din nou AMN!” Poate. Insa mai multi considera ca asta nu va fi. Si Untila, care a crezut, la un moment dat, ca, fara national-liberali, va fi in mai mare cinste la Urecheanu, a fost nevoit sa se convinga de un fapt: Urecheanu crede numai in “ai sai”. Acesta a fost si mesajul tinerilor de la AMN – „sintem buni in actiuni de protest, dar nu si pentru a ni se acorda incredere si a fi promovati”.
Desigur, cind vezi ca rezultatele scad, de la scrutin la scrutin, este clar ca ceva se intimpla cu partidul – si nu numai doar urmare a faptului ca au aparut alte partide, liberale, energice, active, cu o conducere mai tinara. De aceea, am spus presei ca, daca partidele s-ar caracteriza prin deschidere, democratie, care sa insemne dialog, discutii, pentru a se gasi o solutie optima, asemenea rupturi, ca in AMN, s-ar intimpla mai rar. Nu e ultimul caz si ar fi o lectie de insusit. Exista partide liberale unde liderul ii spune vreunuia cu iluzia “exprimarii libere: “spune cit finantezi partidul si aseaza-te, alaturi de mine, pentru ca exact atita libertate de a conduce in partid vei avea…”
A incercat si AMN-ul sa dreaga busuiocul cu un Victor Osipov, ridicat la rangul de prim-vicepresedinte al AMN, el fiind o persoana cu o inalta functie in stat care, insa, nu este un om de partid in AMN. El a fost purtatorul de cuvint al AMN, al lui Urecheanu, dar nu a coordonat raioane, nu a creat structuri, nu s-a deplasat in teritoriu, nu este o persoana care sa stie ce inseamna a munci de la casa la casa, in cizme umede, prin noroi. Doar virsta, in acest caz, nu acopera lipsa altor implicante ale unui om de partid. Eu chiar nu am inteles de ce a fost facut prim-vicepresedinte la congres, cind Untila a obtinut aceasta urmare a fuzionarilor, ca o garantie a nedebarcarii unor foste entitati componente ale AMN. Colegii lui Urecheanu nici nu au stiut de candidatura lui Osipov, adica, nu a fost coordonata in echipa de conducere. Fiind omul lui Urecheanu, asta i-a fost biletul de trecere, insa asta nu cred ca va face bine partidului. Statutul, de fapt, trebuia modificat si vicepresedintii – alesi la Consiliul politic. Nu ma amestec in viata AMN, dar imi expun opinia pentru ca in formarea, extinderea si consolidarea AMN-ului de odinioara a fost si munca, deloc mica, a national-liberalilor, exclusi si care au reluat munca de partid de la zero, in cadrul PNL.
De fapt, in AMN cei mai consistenti au fost liberalii si “Furnica”, acestia, ultimii, inca reprezentati prin Alexandru Oleinic, Valeriu Cosarciuc, care sint mai in fata, fiind azi ministri. Am crezut ca un Cosarciuc, de exemplu, – caruia i-ar sta bine si ca un lider al national-liberalilor (sper ca ex-social-democratul Cosarciuc sa nu se supere) – avea sa fie avansat el, si nu Osipov, ca vicepresedinte, mai ales ca a fost propus de delegati pentru aceasta functie. O alta figura reprezentativa este Ion Plesca, seful Comisiei juridice din Parlament, un foarte bun profesionist, neglijat chiar fara nici o motivare…
La fel Alexandru Oleinic, persoana care este un om de echipa foarte activ in partid, care a coordonat mereu mai multe raioane si a contribuit prin munca permanenta concreta la dezvoltarea formatiunii. Oleinic a fost ponegrit de mai multe ori, chiar recent intr-un ziar controlat de comunisti, dar, din cite stiu ca despre un fost coleg de Fractiune, are decizii de judecata cistigate raportat la orice invinuire gratuita de presa aservita satrapilor aflati odinioara la putere. Cred ca si, in cazul acestor doi, a fost valabil argumentul “nu sint ai mei”.
Eu cred ca nu doar oameni simpli, dar si persoane importante ar putea pleca din AMN ori spre PLDM, ori spre PD. Poate o solutie ar fi ca intreg partidul sa mearga spre PD. Si PNL va trebui sa ia o decizie. Daca nu realizam o intelegere de fuzionare, vom cauta sa incheiem un acord politic, ce va evolua in unul electoral, pentru a putea participa cu demnitate la eventualele alegeri anticipate sau locale. Insa problema pentru PNL e mai putin dureroasa decit pentru AMN. Un bun prieten national-liberal al meu, care a parasit si el AMN-ul cind au fost eliminati national-liberalii, a votat din principiu pentru AMN pe 29 iulie, ca sa treaca neaparat in Parlament, ca sa nu ia, cumva, doar 4.99 % si sa revina o parte buna PCRM-ului. Mi se pare ca o asemenea situatie nu se va mai repeta. Pentru ca ea s-a prea complicat.
Vitalia Pavlicenco
… chiar din prezentarea facuta, cu toate fuziunile facute in timp si care au dus la amn-ul de astazi ,se vede ca aceasta formatiune politica nu a reusit sa se contureze doctrinar …iar timp a avut destul . acum istoria a luat-o inaintea amn-lui ,iar rezultatul se vede . electoratul amn-lui fuge care incotro , simtind slabiciunea constructiei politice , ramase in aer undeva la kilometri de pamant. aici o mare vina ii revine liderului …adica lui urecheanu . acesta a crezut ca merge si asa …iata ca nu este asa . aceasta adunatura , ca partid nu este , are zilele numarate . cine vrea sa-i faca respiratie gura la gura unui mort , n-are decat … tot mort ramane . e chiar penibil ca oamenii trebuie sa voteze cu amn-ul de frica sa nu ramana pe langa parlament si voturile sa se redistribuie si la comunisti … rolul amn-lui ,din punct de vedere politic s-a incheiat ! doar n-o sa purtam un mort imbracat in haine de sarbatoare in alegeri . un partid popular unit si un partid liberal unit …acesta trebuie sa fie viitorul esichierului de centru-dreapta .cei doi plamani ai dreptei …
… principalul obiectiv al fortelor nationale , este de a se intari in interiorul pl si pld , curentul national … si lichidarea treptata a curentului reactionar si stalinist al moldovenismului din pd … si actiunea din interiorul acestor partide are un mare rol pozitiv .
Buna ziua! Nu inteleg nimic din viata politica a Moldovei si din toate prescurtarile alea… Asa ca nu m-as incumeta sa aleg, doar asa, in ciuda, ca sa ma razbun pe unii care s-au lasat aburiti de promisiunile unor ticalosi… Totusi, un sfat dezinteresat de Stan Patitu: feriti-va de asa zisii „populari”, daca puteti. Tot PNL-istii sunt cei mai cei! 🙂 Dar nu voi mai vota vreodata, din Romania sau din exil, decat oameni educati, civilizati, cu respect pentru drepturile fundamentale ale omului, straini de orice discriminare, de sovinism, de antisemitism…
Intre timp m-am lamurit de ce vor unii de departe sa-l impuna romanilor din Romania pe Basescu… Pentru o cetatenie de care nu le pasa, dar ofera pasaport pentru UE, plus promisiunile raspandite de alde Tomac in ultimele luni, ca, daca-l realeg pe Big Brother vor putea pleca fara viza in SUA. Complet FALS, pentru ca americanii nu-i prea agreeaza pe nationalistii sovini si extremisti ca actualul sef de stat si ii cam asimileaza pe toti locuitorii tarii acestui tip uman.
Si nu mai fiti asa habotnici cu „dreapta” sau „stanga”. Dreapta din PPE a devenit mult prea autoritara si voluntarista pentru a mai respecta drepturile omului si nu da doi bani pe protectia sociala, in plus racoleaza intensiv dezertori din toate partidele, inclusiv cele extremiste, iar „stanga” social-democrata nu are nimic de-a face cu vreun „comunism” si are o laudabila inclinare spre studii solide si educatia continua. Asa ca, asta este, omul sfiinteste locul, nu populistul demagog!
Amn-eul nici odata nu a pretuit oamenii sai, ca de fapt si alte partide politice. Urechianu, cat si Braghis, si alti exconducatori ai acestei formatiuni au avut preponderent grija de propriile chestiuni si cele ale apropiatilor sai. Noi, cei de jos, am fost batuti crunt de comunisti, dar nimeni nu nea aparat.
Asa sa fie! Sa dispara acest partid. Dupa fapta si rasplata.
Stimată Dnă Pavlicenco, am citit cu interes ceea ce aţi scris şi mi-am trăit încă odată clipele anilor 2003;2004;2005, când eu vă spuneam că Urechean este aşa cum este, nu vreau să repet, dar aripa liberală m-a considerat de duşman şi ca rezultat la şedinţa Consiliului Naţional din octombrie 2005, cu votul liberalilor şi al dumneavoastră, am fost exclus din AMN. Trebuia să treacă mulţi ani ca să înţelegeţi că prin votul liberalilor a fost distrus un început bun. Am spus-o atunci, că mai bine schimbăm preşedintele şi păstrăm partidul, decât invers. Aţi pledat pentru varianta a doua, adică de păstrat pe Urechean şi am ajuns la o multitudine de partide care vin din AMN, să nu zic din Bloc, că de fapt cu excepţia câtorva partide restul vin din Blocul „Moldova Democrată”.
Nu vorbesc de Untilă, că acesta merită cel mai mult să fie bătut, anume dânsul este cel care a făcut toate jocurile şi prin intermediul căruia Urechean îşi făcea mendrele.
Acum să se judece, dar fără nici un rost.
Cum zicea Cernei : „Soarele apune”
datorita bosumflarilor si orgoliului mosnegesc, AMN a ratat o sansa unicala de a avea realizarile Partidului Liberal. Daca Urechean si camarazii lui ar fi avut suficienta inteligenta sa puna ca fatsa a AMN-ului niste persoane tinere ca Chirtoaca, atunci AMN ar fi sot in prezent cel mai important partid. Strategii AMN-ului trebuiau sa imbine aceste doua calitati 1.relatiile si influenta in teritoriu, banii si mafia pe care o au 2.niste persoane tinere care ar fi aparut in fata publicului ca noi lideri, atunci AMN-ul acum ar fi avut cel putin vreo 40% din parlament. N-a fost sa fine insa… Urechean s-a temut de concurenta si a fost convins sa el e mesia. Mesia insa s-a doevedit a fi un orb, care la ultimile alegeri cu greu a adus 6% din electorat.
Dna Pavlicenco, si eu sunt ca prietenul Dvs. La ultimile alegeri am votat ANM din acelasi rationament – am avut simtul ca putin vor vota pt ANM si am dat un vot de sustinere doar pentru a le asigura trecerea pragului minim, ca eventual cele citeva procente sa nu fie transferate PCRM-ului. LA URMATOARELE ALEGENRI INSA NU VOI MAI FACE ASA CEVA SI VOI VOTA PARTIDUL CARE MERITA, care evident nu este AMN
InAMN sint niste oameni foate si foarte corupti. Sute de oameni au ramsa prada acestor oameni. AMN nu merita de 0.1 % la alegeri. E un partid perdant care si-a batut joc de oameni mai tare ca PCRM. Jos AMN pentru totdeauna.
Dna Pavlicenco cred ca e una din putinele ori cand sunt de acord cu ce spuneti..Sunt unul din membrii care au parasit sala la Congres..unul din tineri mai bine-zis..Acum mi-e greu sa zic ce o sa urmeze, pt ca nici Untila nu inspira prea multa incredere si depinde mult de decizia echipei pana la urma, echipa din raion..pt ca noi am fost obisnuiti sa lucram in echipa in aceste campanii, insa tot timpul am fost singuri..de sus nu prea am fost ajutati…aici vine si supararea pe dnul Urechean, Osipov and company..ei nu stiu cum se lucreaza in teritoriu..ei nu stiu cum se umbla prin glod in campanie si cum cand ii spui omului simplu sa-l voteze pe Urechean el stramba din nas…ei se cred mari si tari neavand idee cat este de greu totul…acuma eu personal am incredere in PLDM,dar sa vedem ce va urma…ma deranjeaza ca Urechean crede ca cineva ii fura laurii, dar nu intelege ca nimeni nu contesta meritele lui, ci el ar fi trebuit sa inteleaga cand timpul i-a trecut…
p.s. eu ca membru de partid greu mi-am convins familia la anticipate sa voteze AMN..insa au votat gandind ca prietenul dvs…si eu cred ca tot din cauza asta am votat…acuma nu mai vreau..
Pt radu
Ati facut o postare foarte plastica. Asa este, dar e pacat ca mai multi oameni, inclusiv tineri, au depus o mare munca pentru obiectivele partidului.
Mie mi se pare ca aparitia partidului lui Ciornii exact asta vrea s afaca – sa consolideze curentul reactionar si stalinist al moldovenismului.
Romanii sub Basescu
Si eu cred ca PNL-istii sunt cei mai cei! Si eu cred ca trebuie votati doar oameni educati, civilizati, cu respect pentru drepturile fundamentale ale omului, straini de orice discriminare, de sovinism, de antisemitism…
De ce sa mergem atit de departe – popularii lui Basescu, de fapt, cu ce se „ocupa” acum? – cu adunarea tradatorilor din alte partide. Adica isi consolideaza partidul atragind, probabil, prin santaj si promisiuni de cariera si materiale, deputati din alte partide. Mie asta nu-mi place.
Pt Ana
Si eu cred ca AMN niciodata nu a pretuit oamenii sai, ca si alte partide politice. Stiu ca nu prea au aparat oamenii persecutati
Pt seviroveanu
In fiecare etapa sint diferite prioritati. Atunci, in 2005, era mai important de rezistat in fata comunistilor. Destramarea nu facea bine si noi nu fusesem prea mult alaturi de Urecheanu, ca sa stim ce reprezinta gruparea sa – ceea ce am vazut mai tirziu. Treptat – am vazut, e de remarcat ca eu i-am spus deschis la BPC lui Braghis sa nu plece, ci sa ramina si sa luptam in cadrul AMN. Dar este adevarat ca daca nu pleca, il dadea afara, ca si pe national-liberali.
Aripa liberală nu v-a considerat dusman, ci a considerat ca nu e momentul de reglari de conturi atunci.
Nu au trecut „mulţi ani” – noi am fost eliminati in 2006.
Stim si ce a facut Untilă, acum sa vedem ce va decide mai departe si cum va decide soarta in continuare cu el.
Pt student
Din pacate, mai multi presedinti se tem de oameni curajosi si destepti in jur. Concurenta asta ieftina, lupta in interiorul echipei, in locul luptei in echipa, distruge partidele.
Pt un membru AMN suparat
Pacat ca sint putine datile cind sinteti de acord cu mine. Asta se explica prin faptul ca ati crezut prea mult in AMN si acum e dureros ce s-a intimplat. Sint de acord si cu ce ati spus in continuare.
Stimată Doamnă, sincer să fiu, fiecare primeşte ce i se cuvine. Inclusiv şi Urechean, inclisiv şi Colesnic, inclusiv şi toţi ceilalţi enumăraţi. Domniile Voastre, împreună cu Tăranu tot la fel. Nu cred că Urechean ori Ţăranu au fost, ori sunt democraţi. Ca şi andronic de altfel. Aşa, un joc pentru copiii ” regimentului” snegurist. Ce au făcut aceşti indivizi pentru ţară, din banii lor şi nu din cei primiţi de la buget? Nimic!
Pt Victor Gurau
Cred ca aveti aceeasi impresie si despre PPCD cu toti liderii sai, nu, ca si de EU TV, nu? Si ma opresc aici. Cel putin pt motivul ca nu am gestionat bani publici deloc, spre deosebire de Rosca si proiectele finantate de la bugetul 2009 pentru localitatile cu primari frontisti.
SERAFICA ARE FRICA !!! Si-a taiat singur cracha de sub picioare. A treb sa respecte drepturile la toti delegatii prezenti la congres si nu ar fi fost scindare. Au fost la congres multi delegati ,,levie,, intuiau ca vor parasi sala cei nemultumiti. A trebuit VOT INCHIS si atunci se conformau toti rezultatului final fara galceava. Am inteles, inca odata, ce reprezinta Urechean.
Doamna Pavlicenco partidul d-stra cind va fuziona?
Pt Cazacu Sergiu
Noi avem simbata DPN. Vom discuta mai multe lucruri. Apoi voi posta pe blog si pe site materialele si cuvintarile noastre.
Raspunzindu-va – cu cine? Cu liberalii care promoveaza comunisti in functii? Acolo nu prea e loc de noi. Cu (virgula) comunistii? Nu dorim. Deci – cu cine?
Neconditionat? Iarasi nu merge.
Sunt sigur ca veti face o alegere corecta daca veti lua decizia sa fuzionati… Insa parerea mea ca simplu cetatean cu drept de vot este ca partidul d-stra nu are o asemenea autoritate sa acceada in urmatorul parlament ( cel putin nu aveti timpul necesar ca atrageti voturi necesare )
Deci fuziunea este un pas necesar daca doriti ca comunistii sa nu mai fie promovati in f-tii de actuala guvernare.Nustiu de ce insa cred ca var sta bine impreuna cu PL
Dna Pavlicenco, PLDM si PD se intaresc pe zi ce trece. Anume aceste partide, fiind in concurenta directa, promoveaza comunisti sau cel putin nu-i inlatura din functiile detinute pentru a atrage electoratul lor. Din aceasta cauza nu se schimba nimic in raioane, prea multe deseuri si interese oculte incep se se scurga in acestea 2! PL e unicul partid national, dar se pare ca s-a plafonat la 10-11%, si ce n-ai zice nu prea are sustinere in localitatile rurale. PNL, fiti mai destepti – fuzionati cu PL, luatil si pe Untila (sunt semne clare ca Urechean e istorie deja) si creati un partid national liberal veritabil! Conditionat sau neconditionat? Din pacate pentru Dvs. raspunsul e ca PL fiind invingator, va trebui sa acceptati fuziunea la conditiile lor.
nu tin cu AMN, Doamne fereste, dar eu o sfatuiesc pe Pavlicenco sa se uite in propria farfurie si apoi s vorbeasca de lipsa de democratie in partidele din MD, sa analizeze partidul pe care il conduce, ca a ajuns un fel de SRL „PNL”, in care actionari sunt toate rudele d-ei si nu oameni care sa merite cu adevarat promovare!!!
Voi toti, cei care aveti acum o ciuda mare pe Vlad Filat. fiinda este mai bun , este cel mai bun, stati cu fundurile pe net nu faceti nimic, numai stati si irositi, imputiti mirosul aici! Cit munceste si cit inca va munci Prim Ministrul Vlad Filat voi – impreuna o viata intreaga nu veti munci! Sa va fie rusine potlogarilor, lenesilor si putoarelor ce sunteti! Filat deacum mult a demostrat – prin intilnirile cu diferiti membri UE…., prin proiecte si prin investitiile pe care tot el s-a zbatut sa le faca! Uiattiva pe plan extern ce avem, utiati si in intern ce schimbari sunt! Sa va fie rushine Doamna Pavlicenco, va prostiti mult si cei care vorbesc de rau de Filat la fel! Nu va faceti griji ca cite unul vor fi tras la raspundere!
Stimată Doamnă Pavlicenco respect mult pentru D-Voastră nu pentru ca simpatizes formaţiunea ce o conduceţi care după mine este o forţă mică dar admit poate cu viitor mare, respect pentru ca sinteţi un anticomunist asemeni mie. Dar necătînd la aceasta nu sînt deacord cînd ciriticaţi PLDM-ul că promovează sau păstrează în funcţii funcţionari comunişti. Vreau să vă spun că chiar dacă după rezultatul alegerilor din 29 iulie PLDM-ul este pe locul doi totuşi este încă foarte slab ca să poată guverna la nivel local fară ajutorul unora din comunişti sau adepţi ai lor, care uneori se dovedesc a fi specialişti performanţi. Foarte mulţi din funcţionarii şi lucrătorii administraţiei locale sau din întreprinderi de stat au fost nevoiţi să intre în PCRM contrar voinţei în urma presiunilor din partea conducerii comuniste, pentru aşi păstra locul de munca. Am mulţi colegi specialişti buni (activez în S.A. Moldtelecom) care au fost nevoiţi să se facă comunişti şi cărora mereu lea fost ruşine de fapta sa, dar am şi colegi care fiind nişte golani pentru a nu fi alungaţi au alergat şi au intrat in PCRM şi doamne fereşte să fost dojeniţi pentru lucru prost ştia şi consilil raional tot majoritatea comunist. Cred că de ultimii ar trebui să ne debarasam iar de specialişti buni orice guvernare înteleaptă va avea nevoie. Sper că pe parcurs PLDM-ul va deveni forţa Nr.1 pentru că mă îngrijorează creşterea altei forţe PD politica căreia mie nu mii clară la moment, şi va promova oameni în primul rînd după criteriul profesionalizmului şi mai apoi după apartenenţă politică. Cît despre AMN vreau să vă spun că mii silă de acei oameni-politici care nu se pot conforma cu realitatea, nu înteleg că viaţa nu stă pe loc şi că ca să fii în pas cu ia trebuie sa te schimbi altfel rişti ca în vorba ceia să rămîi de tren. Cu mult în urma de tren a rămas Voronin, acum riscă şi Urechianu să rămîe de tren, anterior de tren rămăsăse Diacov dar a prins un lup sa urcat pe el şi a ajuns trenul. Cînd scriu aceste cuvinte merge congresul PLDM-lui şi după cum sa exprimat Filat chiar şi în raionul Floreşti care este cel mai roşu degraba se va face ordine, vreau să vă spun că şi eu sint din acest raion. Vă mulţumesc anticipat.
sa stiti un lucru, amn privit in teritoriu, e un partid al oamenilor dintre 45-55 ani, nu are vlaga,dar si mai rau nu are idei, succesul electoral de la ultimile alegeri locale se datoreaza numai faptului ca atunci nu exista pldm, iar pl avea structuri doar in municipiu, asa ca parerea mea este ca deja este tarziu de a mai intreprinde ceva. si inca ceva> va fi o greseala imensa daca vreun partid din AIE va accepta inglobarea, fuzionarea sau constituirea unui bloc cu Amn.
ptu :
„Dorin!!! spune:
18 December 2009, la 18:06 ”
Dorinel…copil naiv….
Vei mai creste si vei intelege. Dar pina atunci, mai bine inchina-te lui Dumnezeu, nu lui Filat !
Sa nu uiti ce ti-am scris, bine ?