Din cei 18 ani, scursi dupa proclamarea Independentei Republicii Moldova, 14 ani, din pacate, au fost dominati de guvernari retrograde, ce au constituit o frina in avansarea statului nostru spre infaptuirea obiectivului strategic major de integrare europeana.
Ultimii zece ani au constituit o perioada de dominatie comunista, ce a cufundat populatia in coruptie si saracie, ce s-a opus si se opune, in continuare, aspiratiilor cetatenilor de libertate, de integrare euratlantica, de apropiere de Romania – care poate, trebuie si va fi neapart sprijinul real si avocatul sincer al Republicii Moldova in demersul sau proeuropean.
Dominatia comunista, distructiva pentru interesul national, precum si genocidul, nu doar spiritual, la care timp de 14 ani au fost supusi oamenii, fortati sa-si paraseasca familiile, satele, orasele si sa plece in strainatate, au fost cauzate de implicarea nefasta neintrerupta a unor forte politice straine in viata statului nostru. Aceste forte ne-au provocat razboi, isi tin ilegal trupele militare pe teritoriul nostru national, doresc sa mentina Republica Moldova in sfera de influenta rusa, impiedicindu-i integrarea in familia europeana, unde au ajuns fostele Tari Baltice, ce au avut un start comun cu noi, la proclamarea Actelor de Independenta. Din pacate, din cauza derapajelor de pe fagasul democratiei, pe care Republica Moldova s-a angajat sa-l urmeze, societatea a fost supusa mereu dezinformarii, ceea ce a condus la deturnarea si compromiterea exprimarii libere a votului politic in campaniile electorale. Ca rezultat, cetatenii, necunoscind viitorul european sigur, dar dificil in a fi asigurat, au ramas cantonati in valorile unui trecut neliber, de factura sovietica, sub un regim totalitar.
In acest an, 2009, lupta politica inegala si grea dintre fortele negre si fortele democratice au adus o schimbare, pe care cetatenii o doresc radicala, fundamentala si ireversibila, o schimbare care sa aduca reformarea societatii, captive inca a fricii instaurate de fortele antinationale si antieuropene. Fiecare cetatean cu aspiratii democratice, liberale, europene asteapta definitivarea procesului de infaptuire a alternantei la putere in Republica Moldova, pentru ca, dupa 18 ani de incertitudine si regres criminal in toate domeniile vietii politice, social-economice, culturale, spirituale, sa inceapa avansarea spre libertate, democratie, justitie independenta, educatie moderna, cooperare cu tarile europene, relatii reciproc avantajoase cu orice alta tara.
Fortele politice parlamentare necomuniste si cetatenii care le-au votat trebuie sa fie solidare in finalizarea primei etape de inlocuire a fortelor antieuropene cu fortele proeuropene, care vor aduce concilierea, libertatea si prosperitatea in societate. Intr-un stat cu aspiratii europene valorile nationale – limba, simbolurile de stat, traditiile, patrimoniul cultural si spiritual – sint aparate, dezvoltate si pastrate ca simboluri sacre ale demnitatii si dainuiirii neamului. Numai intr-o societate libera identitatea nationala, definita prin valorile nestramutate ale natiunii, este reperul fundamental al rezistentei nationale. Sa speram ca anul 2009 este ultimul cind sarbatorile nationale se marcheaza in conditiile unei societati inca nelibere. Insa Libertatea e aproape ! Sa o apropiem constant si sa o aparam cu tot curajul nostru!
PNL ii felicita pe cetatenii Republicii Moldova cu prilejul sarbatorilor nationale – Ziua Independentei si Ziua Limbii Noastre Cea Romana !
Partidul National Liberal,
Chisinau, 25 august
Ma mir ca la noi in Moldova, in aceste zile, foarte putin s-a vorbit despre odiosul Pact Molotov-Ribbentrop si ce a insemnat consecintele lui pentru noi…
LATVIA: AUG 23 – DATE FOR REMEMBERING STALINIST, NAZI VICTIMS
BNS (Estonia)
July 16, 2009
The Latvian parliament after a heated debate during the extraordinary meeting on Thursday passed in the final reading the bill about declaring August 23 the date for commemorating victims of Stalinist and Nazi regimes.
The proposal to make Aug 23 the date for commemorating victims of Stalinist and Nazi regimes was initially submitted by the right-wing Civic Union faction in the Latvian parliament, which said that „Latvia is one of the European countries that have suffered most from the Molotov-Ribbentrop pact and its secret protocol.”
Afterwards the ruling coalition parties decided that it would be more
appropriate if the whole coalition proposed the bill.
„We cannot permit that the fateful events of August 23 and their
consequences are forgotten or that Latvia is among the last of the countries to promulgate the relevant law,” said the ruling coalition representatives.
The European Parliament in September 2008 adopted a declaration proposing that August 23 be proclaimed European Day of Remembrance for Victims of the Crimes of Stalinism and Nazism, in order to preserve the memory of the victims of mass deportations and exterminations while, at the same time,
rooting democracy more firmly and reinforcing peace and stability in Europe.
August 23 is the anniversary of signing of the 1939 Molotov-Ribbentrop pact between the Soviet Union led by Stalin and Nazi Germany. Under a secret protocol to this pact, the two superpowers divided Eastern European nations into their spheres of interest and Latvia and other Baltic states [and Bessarabia, part of Romania] were included in the Soviet sphere of interests.
Cred ca „frina” a fost si mai este nu numai din cauza comunistilor, ci fiindca, inca NU AM AVUT LIDERI DESTUL DE PUTERNICI!
Sa vedem cum va fia cum. Oare nici FIIND IN PATRU nu vor da o riposta hotarita aceste bestii comuniste?
Iata, intrebarea zilei!
De ce AIE merge prea incet?
De ce nu a facut O DECLARATIE in care sa condamne Pactiul Molotov-Ribbentrop, acum la cea de-a 70-a FOARTE trista aniversare?
Fiindca se misca PREA INCET, iata de ce, kamunistii se joaca cu ei… si vor iar sa-si ia revansa.
Doamne, INTARESTE LIDERII NOSTRI, da-le ENERGIE sa actioneze rapid, promt si decisiv. Si mai ales DESTEPT si diplomatic…
Cit o sa mai stam intre Est si Vest?
Acum, la 27 august, vom celebra cea de-a 20-a aniversare de la Marea Adunare Nationala.
Vizavi de acest EVENIMENT, ce Declaratie pregateste AIE??? Or tace??
Ce inseamna asta? De ce i-am votat?
cu regret constat ca
liderii, mai asteapta sa-i impinga cineva din urma. Or, fac impresia ca nu pot gindi si actiona independent, CURAJOS SI REPEDE.
Vreau sa gresesc cu afirmatia mea.
la citi membrii ai in partidu ala va ajung 3 kile de prajituri si 4 sticle mari de suc. mai cumperi si 2 kile de bomboane bucuria si gata sarbatoarea.
Incepe INIMA sa mi se aseze la locul ei…
Multumesc Dlui Lucinschi, care a LUAT ATITUDINE si a incurajat AIE!
Doamne, ajuta-ne sa scapam de dominatia comunista!
Dna Pavlicenco, am hotarit sa-mi intrerup tacerea pe site-ul Dvs. doar cu o singura intrebare.- dar ce shakalii au simtit hoitul? chiar sunte-ti asa de naiva? chiar credeti ca ei au sa se imparta?
P.S. apropo, sarbatoarea mea nationala e Ziua Independentei! si mult nu as vrea ca tata mizeria sa spurce aceasta zi cu declaratiila sale. da Dvs.?
BUCURA-TE, MOLDOVA, DOMNUL ESTE CU TINE
In aceste zile de mari framintari nu te tulbura, ci mergi cu pas sigur DREPT INAINTE!
Drumul tau este corect, iata de ce DUMNEZEU ESTE CU TINE
El iti va deschide calea ca sa-ti fie tot mai larga si mai prospera.
…………………..
10. Că am auzit ocări de la mulţi şi ameninţări din toate părţile, zicând: “Pârâţi-l şi-l vom pârî şi noi!” Toţi cei ce trăiau în pace cu mine, mă pândesc să vadă nu cumva mă voi poticni, şi ziceau: “Poate va cădea şi-l vom birui şi ne vom răzbuna pe el!”
11. Dar Domnul este cu mine, ca un apărător puternic. De aceea prigonitorii mei se vor poticni şi nu vor birui; se vor face de ruşine, pentru că n-au izbutit; ocara lor va fi veşnică şi niciodată nu se va uita.
Ieremia 20, 11
………………
9. Voi face fruntea ta ca diamantul, mai tare decât stânca. Să nu te temi de ei şi de faţa lor să nu te sperii, căci ei sunt un neam de răzvrătiţi.
10. Fiul omului – îmi zice iar Acela, – primeşte în inima ta şi ascultă cu urechile tale toate cuvintele ce am să-ţi vorbesc.
11. Scoală şi mergi la cei duşi în robie, la fiii poporului tău şi, ori te-or asculta, ori nu te-or asculta, tu grăieşte-le şi le spune: Aşa zice Domnul Dumnezeu”.
Iezechiel, cap 3, 9-11
Postez un articol de astazi al analistului P. Bogatu
Liderii AIE s-au înţeles!
Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Marian Lupu şi Serafim Urechean au bătut palma. În ciuda tensiunilor din ultimele zile, generate şi de tentativele lui Voronin de-a sparge Alianţa pentru Integrarea Europeană, liderii celor patru partide democratice până la urmă s-au înţeles în ceea ce priveşte poziţia comună pe care trebuie s-o adopte la 28 august.
Unele discrepanţe de opinii au fost alimentate până acum de viziuni uşor diferite asupra paşilor care trebuie făcuţi din capul locului pentru a evita alegerile anticipate şi a prelua puterea executivă cât mai curând cu putinţă. Un rol central în depăşirea controverselor l-a jucat Vlad Filat. Cu toate că partidul său, cu un număr mai mare de mandate decât celelalte trei formaţiuni luate în parte, are prima opţiune în discuţiile privind partajarea funcţiilor, liberal-democraţii, pentru a nu isca noi fricţiuni, au renunţat la drepturile lor.
Astfel, are câştig de cauză strategia, avansată de PD, PL şi AMN, la care s-a raliat şi PLDM,. Potrivit acesteia, Marian Lupu ar urma să fie propus de AIE pentru postul de preşedinte al Parlamentului. În funcţie de modul în care va fi votat, ulterior se va lua o decizie asupra candidatului Alianţei pentru fotoliul de şef al statului. În cazul în care liderul Partidului Democrat va întruni nişte voturi ale deputaţilor comunişti, el ar putea să fie trimis în luptă şi pentru funcţia de preşedinte al republicii. Dacă nu va reuşi să atragă de partea sa o parte dintre legislatorii PCRM, AIE se va vedea silit, probabil, să caute o altă soluţie pentru a împiedica dizolvarea Parlamentului la începutul anului viitor.
Pentru funcţia de prim-ministru va fi propusă, se pare, o persoană care, deşi nu se va identifica cu nici una din cele patru formaţiuni democratice, va fi percepută ca fiind reprezentativă pentru AIE. Se speră că astfel se va izbuti constituirea unui guvern puternic, capabil să se dispenseze de interesele înguste de partid.
Ptu: Vlad
Uite asa am spus si eu mult mai inainte.
Dar! Daca Lupu nu va avea sustinere din partea unor „comunisti” ca si el, Lupu pentru mine nu mai exista ca si lider politic….8 ani sa fii presedinte al Parlamentului si sa nu te sustina nimeni din „colegii de breasla”, inseamna ca ai fost un impostor pus , dirijat, fara cuvint si influienta, si fara tactica politica de a fi reprezentativ, sustinut in partidul din care faci parte sau il slujesti…
„Batalia” ar trebui sa fie data in internul partidului comunistilor in felul urmator: batalia intre cei 50 la 50% dintre deputatii comunisti.
Mai mult sau mai putin ar trebui sa voteze pentru Lupu la functia de presedinte al tarii. Daca a fost o figura importanta….”Mai mult sau mai putin de 50%” ar trebui sa fie in jurul de 5-10%. Asa inteleg eu o persoana politica de rang inalt, care pretinde sa conduca o tara! Daca nu si-a batut capul de aceasta situatie in ultimii 8 ani scursi, sa fie reprezentativ si sustinut , ce fel de ghinditor este ? Ce alte merite are? Frumusetea ? Ea este buna pentru concursuri de frumusete!
Daca Lupu nu are puteri sa asigure depasirea acestei crize politice, ce dracu de merite mai are in trecutul tumultos comunist ? Un „crai gol” ? Cum va asigura contraatacul fortelor comuniste in urmatoarele luni imediate, in care se va simti o rezistenta nemaipomenita ?
A aparut din senin si lumea a crezut in el, cu retinere si indoieli, dar au votat. L-a adus si pe Diacov cu colegii lui acolo, altfel nu avea aceasta sansa. Si Diacov si colegii lui ar trebui sa se includa si sa-l ajute pe lupu sa fie votat! In semn de recunostinta pentru salvarea PD si a locurilor in parlament pentru ei! II vom vedea si pe aceste !
Daca vor avea loc alegerile repetate, isi vor vedea „ceafa” fara oglinga /niciodata!/ mai degraba, dar nu locuri in parlament, si PD-istii impreuna cu marele Lupu, precum si comunistii cu marele vot/r/onin!
In caz de aprofundare a crizei politice…atunci…..eu sunt o candidatura mai buna la aceasta functie. Cu siguranta ! Cu toate ca eu nu fac parte din algoritmul politicienilor din parlament.
Cine se mai vede bun in atare situatie ? De ce sa nu discutam ? Trebuie sa le trezim ambitia pozitiva si sa-i determinam sa puna creierul la contributie si corpul in miscare….
Pt Goga
Sunt de acord cu cele expuse in randurile de mai sus despre Lupu si Diacov. In ce ma priveste, detest oportunistii si carieristii, dar… inteleg ca viata politica e asa cum este, in special la noi e o mare „mizerie””
ptu: Vlad
HA-HA-HA! Esti de acord si cu parerea „ca eu pot fi o candidatura mai buna la…..”
Nu ai dorit sa ma „pui la punct…” pentru lipsa de modestie sau „curaj” excesiv…..Esti dragut si educat…..
Postez si un alt articol semnat de
Владислав Пилипенко
В поисках компромиссной фигуры на пост Президента РМ
Казалось бы, кандидатура невероятная, но стоит к ней присмотреться более внимательно.
Кандидатура на пост Президента Республики Молдова до сих пор не найдена и не предложена общественности.
Вероятней всего, что кандидат на пост президента будет из числа 101 депутата Парламента РМ. Практически маловероятно, что на высший государственный пост может быть предложена кандидатура из внепарламентского списка. Кандидатом должен быть реально действующий политик, а не лицо давно ушедшее с политического небосклона, а тем более академик или писатель, или иной общественный деятель.
Мало вероятно, что нынешняя элита Молдовы правая или левая допустит на президентский пост кого-либо из не своего круга. Пост президента это политический пост и лучше всего, чтобы его занял политик.
Далее фигура нового президента должна быть компромиссной и, скорее всего слабой. На эту роль может претендовать политик находящийся более менее над схваткой в той политической борьбе, которая сейчас сложилась в Молдове и, безусловно, это должен быть человек беспартийный.
Коалиция «Альянс за европейскую интеграцию» не предложила своей кандидатуры на пост президента. Первоначально ходило много слухов о том, что им может быть Мариан Лупу. Последние заявления Влада Филата говорят, что Лупу еще должен доказать свое право на этот пост. Эти заявления дают повод сделать вывод о том, что маловероятно выдвижение Марьяна Лупу на пост президента от «альянса за европейскую интеграцию».
В рамках этого альянса Мариан Лупу был более менее компромиссной фигурой, которую могли поддержать представители данной коалиции. В тоже время кандидатура Лупу абсолютна, неприемлема для ПКРМ.
Думается не надо оглашать те причины, по которым ПКРМ, скорее всего не поддержит Лупу.
Другие кандидатуры из числа лидеров альянса выглядят еще более непроходными. Влад Филат, Серафим Урекян и тем более Михаил Гимпу не являются компромиссными фигурами ни для элиты, ни для общества.
Маловероятно, что кандидатура на пост президента будет и из числа депутатов от ПКРМ.
Следовательно, кандидата на пост Президента РМ следует все же искать из числа депутатов из «альянса за европейскую интеграцию».
Депутаты АМН, ЛДПМ и ЛП не имеют компромиссной фигуры в своих рядах, за которую проголосовали бы депутаты от ПКРМ. Простая арифметика показывает, что без голосов ПКРМ Президент РМ не будет избран. При этом ПКРМ декларирует, что новый президент должен будет быть избран и что повторный заход на новые досрочные выборы крайне губителен для общества и экономики республики.
Основным кандидатом на пост Президента РМ остается на взгляд автора Дмитрий Дьяков.
Казалось бы, кандидатура невероятная, но стоит к ней присмотреться более внимательно.
Первое, Дьяков кандидатура по сравнению со всеми другими более, компромиссная.
За две предвыборные кампании, прошедшие за этот год Дьяков постарался остаться над схваткой. По сути дела он не вмешивался в политическую борьбу между правыми и левыми. Отдадим должное, он сумел это сделать! Он не поддержал ни первых, ни вторых и сумел остаться над схваткой, хотя его критиковали и правые и левые. Критиковали из соображений перестраховочных, ну чтобы не метнулся и не поддержал ту или иную политическую силу.
Второе, Дьяков фигура политическая, но уже фактически не действующий политик. Его политическое «солнце» закатилось. Отдадим должное Дмитрию Дьякову он смог отдать пост председателя своей партии совершенно пришлому и, в общем, чужому человеку Мариану Лупу и отойти в тень. Этот поступок заслуживает должного уважения!
Третье, еще одно качество Дмитрия Дьякова заслуживает должного уважения – это его терпимость и лояльность к критике со стороны прессы.
Ни каждый молдавский политик может похвастаться этим редким на нашем политическом поле качеством. Дьякова критикуют и шельмуют все кому не лень. Это делают и правительственные и партийные органы печати и независимая пресса тоже.
В таком же положении, к примеру, находится Серафим Урекян или Влад Филат, но они не выдерживают и часто срываются на личности и выясняют отношения с прессой.
Дьяков ни когда не позволял себе такой роскоши. Сложно сказать, что чувствует при этом Дмитрий Дьяков – человек, но Дмитрий Дьяков политик всегда невозмутим, собран и тактичен.
Четвертое, Дьяков не проявляет особого стремления и озабоченности занять пост главы государства, как это, к примеру, делает Лупу. Лупу поставил перед собой цель непременно стать главой государства и практически любой ценой. Это немного настораживает и пугает. Мариан Лупу еще достаточно молод и у него есть еще шансы стать главой государства в будущем. По этому такое острое желание занять президентский пост выглядит непонятным.
Лупу позиционирует себя большим дипломатом, и его речь изобилует тяжелыми словесными конструкциями, которые мало понятны простому гражданину и обывателю. Не всегда ясно, что же хочет сказать Марьян Лупу и какое его мнение по данному вопросу.
Дьяков тоже любит говорить иносказательно, но, в конце концов, он ставит точки ни i и гражданам и элите более менее ясно, за что или против чего выступает политик Дьяков.
Пятое, Дьяков был всегда последовательным сторонником деполитизации поста президента. Неоднократно с трибуны парламента и в СМИ он отстаивал точку зрения, Президент РМ должен быть беспартийным.
По этому Дьяков с легкостью отдаст партийный билет в обмен на кресло Президента РМ.
Из 101 депутата Парламента РМ фактически только Дмитрий Дьяков может быть реальной и компромиссной фигурой на пост Президента РМ.
Это будет беспартийный, слабый, и компромиссный президент. Он сможет при определенных условиях стать над схваткой уже, будучи главой государства. Он известная фигура, как за границами Молдовы, так и в обществе.
При всей своей противоречивости и сложном политическом прошлом Дьяков не будет сводить политические счеты, и развязывать политическую борьбу или политическую травлю.
При определенных условиях и обстоятельствах Дмитрий Дьяков действительно может стать той единственной компромиссной фигурой на пост Президента РМ.
А будет это так или иначе уже покажет время и думается, мы это скоро узнаем.
Oare vom trai s-o vedem si pe asta?
to: Vlad
Exista o probabilitate. Surse demne de incredere au stiut de aceasta probabilitate chiteva zile inaintea publicarii acestui articol. Imediat dupa ce mi s-a spus despre aceata probabilitate, au si aparut expuneri de ghinduri sceptice din partea lui Diacov…..ca si o tentativa de pregatire a opiniei publice pentru o atare turnura a lucrurilor.
In situatia actuala din Republica Moldova, eu pot accepta numai o singura FORMULA: Lupu si Diacov „se screm cum pot de tare” si atrag masiv de partea lor si a AIE sustinatori din cadrul deputatilor comunisti, impreuna toti patru preiau toate functiile elective si pornesc pe o cale dreapta democratica spre dezvoltarea socio-economica a tarii sau :alegeri anticipate, toate partidele adevarate proeuropene isi unesc fortele inca o data, mai atrag persoane marcante , si distrug cu desavirsire partidul comunistilor si a PD-istilor!
In caz contrar, HA-HA-HA ! Mai ramin in continuare cu idea fixa ca eu sunt o candidatura mai buna pentru presedinte dechit marele Lupu !
Mai ai o ocazie sa fii dragut si educat…..
ptu: V.Pavlicenco
D-na Pavlicenco, cum credeti, daca deschidem aici pe blogul DVS analiza punctuala a discursului lui Dodon in sedinta, la care Guvernul si-a dat demisia, asa cum ati facut public dvs /la dezbateri electorale la televiziune/ esecul programului electoral al comunistilor pentru ultimii 4 ani de guvernare. Mi se pare o tema interesanta pentru expunere de opinii.
ma mira faptul ca cineva poate fi atit de naiv incit sa creada in faptul ca aceste articole (de altfel bine gindite ) sunt scrise de catre aceasta doamna
sunt student shi in fosta campanie din 2007 am intilnito intro sala a ust
inaite de a intra in sala ni sau inminat nishte hirtii pe care erau tiparite intrebari ce urma sa i le adresam
am intrebato altceva pentru a nu fi papagalul cuiva shi a inceput sa se bilbie mai ceva ca voronin
plus mi sa spus ca sunt incult shi ca nu o las sami dea dreptul la replica iar cind am incercat sai explic ca cultura tine de cu totul altceva shi cu citeva minute inainte ea singura nu imi daduse dreptul la replica a schimbat subiect dupa care am eshit din sala
sunt curios o sa mi se publice comentariul?
Pt Vlad
Va convingeti acum cita dreptate am avut cind am postat, acum citeva saptamini, articolul „Ce scenarii pot fi acum”, in care am prevazut ceea ce scrie acum Bogatu despre intelegerea convenita de cele patru paride?
Pt Goga
Nu am nimic impotriva.
I apologise, but, in my opinion, you are not right.
It agree, your idea simply excellent
Va indemn sa cititi editorialul lui C Tanase din Timpul
http://timpul.md/article/2009/08/27/3821
Intr-adevar, daca AIE maine clacheaza … suntem pierduti!!!
pt: Vlad
Daca mine tradeaza, cred ca se va incepe cea mai mare revolta a electoratului , care a votat pentru democrati!
Vor fi mai pedepsiti mai dur dechit coministii, vor fi dati afara pe doua bete! Cu tot cu partidele lor.
Dar Lupu cu Diacov vor fi asteptati spre iesire la toate usile posibile ale parlamentului actual!
Vai de capul lor! La toti! Intuitia imi spune ferm ca nu le-o maninca lupu. Nici pe a lui Lupu nu i-o maninca lupu!
Sa stam mine cu ochii pe ei, cu ziaristii impreuna, alaturi!
Ii ridicam cu laude in sus ori ii scoatem pe sus afara pentru totdeauna! Sa nu se joace cu focul!
Sa nu-si bata joc de popor! S-au deprins, ca dupa ce obtin puterea prin minciuna si promisiuni, nu mai au treaba cu electoratul,nici in c.. nu-i doare!
NU TE TEME, MOLDOVA, DOMNUL ESTE CU TINE!
Eu sunt cu tine, ca sa te eliberez, zice Domnul!
Intoarce-te… Cauta mai intii Imparatia lui Dumnzeue si toate celelalte ti se vor pedeasupra!
……………
19. …Domnul mi-a răspuns aşa: „De te vei întoarce, Eu te voi aduce la starea cea dintâi şi vei sta înaintea feţei Mele; dacă tu vei deosebi lucrul de preţ de cel fără de preţ, vei fi ca gura Mea; şi nu te vei întoarce la ei, ci ei se vor întoarce la tine;
20. Şi te voi face pentru poporul acesta zid tare de aramă. Vor lupta împotriva ta, dar nu te vor birui, pentru că Eu sunt cu tine, ca să te scap şi să te izbăvesc, zice Domnul.
21. Şi te voi scăpa din mâna celor răi; te voi izbăvi din mina asupritorilor”.
Ieremia 15, 19-21;
……………..
6. Iar eu am răspuns: „O, Doamne, Dumnezeule, eu nu ştiu să vorbesc, pentru că sunt încă tânăr”. 7. Domnul însă mi-a zis: „Să nu zici: Sunt încă tânăr; căci la câţi te voi trimite, la toţi vei merge şi tot ce-ţi voi porunci vei spune. 8. Să nu te temi de dânşii, căci Eu sunt cu tine, ca să te izbăvesc”, zice Domnul. 9. Şi Domnul mi-a întins mâna, mi-a atins gura şi mi-a zis: „Iată am pus cuvintele Mele în gura ta!
Ieremia 1, 6-9:
………….
19. Ei se vor lupta împotriva ta, dar nu te vor birui că Eu sunt cu tine, ca să te izbăvesc”, zice Domnul.
Ieremia 1,19
Bravooooooooo! Ghimpu e presedintele parlamentului! Uraaaaa!
Felicitari la toti oamenii de buna credinta…
Am depasit cea mai dificila procedura…
INAINTE Fratilor! Ma bucur nespus.
V-am spus, pas cu pas vom MERGE SPRE MAREA VICTORIE!
Unireeeeeeee!
V-AM SPUS:
„Daca Domnul e cu noi, cine e-mpotriva noastra?
Daca Domnul e cu noi, cine poate sta-mpotriva!”
Sa ne felicitam unul pe altul si sa ne BUCURAM din toate inima!
Sa multumim DOMNULUI ca ne conduce pe aripi de biruinta!
Aleluia! Amin!