CEC raspunde la scrisoarea PNL

raspunsul-cec_0.jpgPNL a primit raspuns la demersul sau din partea CEC. Iata-l:

„COMISIA ELECTORALĂ CENTRALĂ

Dnei Pavlicenco Vitalia, preşedintele Partidului Naţional Liberal

Prin prezenta, la demersul dvs. din 18 iunie 2009, Comisia Electorală Centrală vă comunică următoarele.

Comisia Electorală Centrală nu are prerogativa de a da explicaţii sau tălmăciri asupra aplicabilităţii prevederilor unor legi, aceasta fiind de competenţa Parlamentului.

In privinţa prevederilor invocate de dvs. din Legea privind partidele politice, acestea se realizează de Ministerul Justiţiei prin înaintarea unei acţiuni la Curtea de Apel Chisinău.

Codul electoral nu face distincţie între noţiunile de campanie electorală pentru alegerile parlamentare obişnuite şi cele anticipate. Campania electorală este o perioadă de activitate a partidului-concurent electoral înainte de desfăşurarea alegerilor, în care acesta îşi promovează programul şi realizează obligaţiile prevăzute de Codul electoral pentru a participa şi a fi ales de către cetăţeni în ziua alegerilor. Totodată, noţiunea de campanie electorală de la art.l din Codul electoral este stabilită expres şi nu există loc de interpretări.

In cazul de faţă Codul electoral nu conţine norme suplimentare în cazul aplicării art.22 din Legea privind partidele politice.

Urmează a fi apreciat de organele competente menţionate mai sus dacă se consideră participare în campanie electorală în sensul Legii privind partidele politice cazul cînd un concurent electoral se retrage. Totodată ţine de dreptul oricărui partid de a participa la alegeri sau de a se retrage din campania electorală.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale                                                               Eugeniu ŞTIRBU

Loading Facebook Comments ...

47 Comments

Add a Comment
  1. niciodata n-o sa inteleg la ce va foloseste ! oare nu intelegeti ca participarea pnl , cat si a altor partidute , aduce voturi comunistilor ?! …chemati-va electoratul sa voteze PL, PLDM sau .AMN. ACEASTA POATE NU ESTE SALVAREA PARTIDULUI DVOASTRA, DAR POATE FI SALVAREA MOLDOVEI DE COMUNISTI ! SFATUITI SI ALTE PARTIDUTE SA FACA ACELAS LUCRU ! Mai apoi va veti inregistra dinnou.. Numai sa dea Domnul ca in Moldova sa se produca schimbarea !

  2. Dna Vitalia, am apreciat intotdeauna curajul si inteligenta Dvs. Erati unica persoana din legislativul anterior pe care o ascultam si admiram.
    Sunt sigura ca acum, in momentul crucial, Veti renunta in a Va avinta in lupta electorala in calitate de concurent si Veti face totul pentru a ajuta PL, PLDM, AMN sa infranga hidra pepecedisto-komunista.

  3. Buna, sunt de acord cu ce zice nina gonta.
    Veti rupe voturile opozitiei, fie chiar un procent, dar acest procent fiind foarte necesar adesea.
    Succes la toti.

  4. Intrucat sustin, in mare, punctul de vedere al lui P. Bogatu, am repostat acest articol.
    EDITORIAL – Nu cumpăraţi narcişi în campania electorală!
    Scris de Petru Bogatu
    Miercuri, 17 Iunie 2009 05:43
    Nu degeaba, desigur, din cele trei prevederi abuzive ale Codului Electoral comuniştii au renunţat doar la una. Ei au redus baremul de 6 la sută la 5, dar au refuzat să anuleze interdicţiile în ceea ce priveşte blocurile, dubla şi multipla cetăţenie.

    Regimul Voronin a făcut doar ceea ce-i convine, scuipând din nou pe recomandările instituţiilor paneuropene. Puterea comunistă a demonstrat o dată în plus că produce legi nu pentru binele ţării, ci pentru confortul şi chilipirul său personal. Pragul a fost coborât pentru a-i încuraja pe tot felul de luzeri politici să tragă pe dreapta scenei politice.

    Cu alte cuvinte, modificarea a fost operată nu pentru Vasile Tarlev sau Marian Lupu. Aceştia atentează la electoratul PCRM şi de aceea nu au cum să fie favorizaţi de comunişti. Voronin are nevoie de făcături politice nu pe stânga, ci pe dreapta scenei politice. El îi netezeşte drumul în Parlament lui Iurie Roşca şi, totodată, aruncă o nadă pe care speră să o muşte piticii şi liliputanii curselor electorale.

    Ştacheta a fost coborâtă pentru fel de fel de politicieni care se pretind pro-europeni şi filo-români. Deşi s-au făcut de râs în alegerile din aprilie, ei se încăpăţânează acum să-şi încerce din nou norocul. Bolnavi de narcisism, se uită mereu în oglindă şi se întreabă nedumeriţi: de cei ei, deştepţi şi frumoşi de pică, nu sunt votaţi de electorat.

    Perdanţii de odinioară au convingerea nestrămutată că de vină e obtuzitatea alegătorilor. Iată de ce acum, încurajaţi de un prag electoral mai accesibil, ei sunt tentaţi să plece în popor pentru a-l „culturaliza”.

    Prin târg se zvoneşte că, în afară de ghinioniştii deja notorii, pe dreapta se înghesuie şi nişte moşnegi reciclaţi cu epoleţi pe umeri şi medalii la piept care se miră tare de tot de ce, deşi au avut merite în anii podurilor de flori, nu sunt solicitaţi încă de populaţie să salveze naţiunea cât mai curând de putinţă. Pragul electoral îi ademeneşte mai abitir decât rahatul, halvaua şi baclavaua luate laolaltă. Din nefericire pentru ei, dar şi pentru cauza democraţiei şi luptei anticomuniste, toţi aceştia sunt inapţi pentru un examen autocritic.

    Aş vrea să fiu bine înţeles. Nu pun la îndoială inteligenţa lor. Mulţi dintre ei sunt, de bună seamă, nişte persoane pricepute, agere, talentate şi îndemânatice. Temeinic şcoliţi sau născuţi cu un discernământ nativ, unii sunt neîntrecuţi în domeniul lor de activitate. Însă deşteptăciunea singură, vorba lui Nae Ionescu, nu le creează un drept la guvernare. Şi Petre Carp a fost mai deştept decât Ion Brătianu. Ei, şi? Alegătorul român l-a preferat pe cel din urmă. Şi n-a greşit. Brătianu a făcut incomparabil mai mult în ţară decât Carp.

    Un om politic autentic este în primul rând un om de acţiune care ştie să se plieze pe aşteptările publicului. El nu forţează o uşă deschisă şi urcă pe culmile politicului doar în cazul în care este chemat. În acelaşi timp, o mare pacoste sunt persoanele cu o exagerată iubire de sine care caută să smulgă simpatia alegătorului cu orice preţ. Proşti sau deştepţi, ei calcă pe greblă cu o înverşunare demnă de o cauză mai bună. Se pun de-a curmezişul bunului simţ şi al interesului general pentru a fi deputaţi sau a ajunge miniştri.

    Ambiţia, desigur, nu strică deloc în politică. Dar numai în limitele spiritului rezonabil. Dincolo de acesta, aspiranţii orgolioşi la o triumfală carieră politică încep să violenteze realităţile. Nu e de mirare că în cele din urmă ei ajung să nenorocească oamenii pe care doresc să-i fericească. Anume aceştia s-au amestecat printre picioarele partidelor cu şanse reale de a intra în parlament, risipind voturile alegătorilor care au optat pentru opoziţia democratică.

    Acum narcişii par să fie iarăşi dispuşi să înghită momeala pe care le-o întind comuniştii. Ei nu au învăţat nimic din experienţa alegerilor anterioare. Şi nici nu-s capabili s-o facă, chit că sunt deştepţi sau proşti. Pragul de 5 la sută s-a făcut pentru ei. Tocmai de aceea trebuie temperaţi. Nu cumpăraţi narcişi în campania electorală

  5. Buna ziua, sunt de acord si eu nina gonta.
    Veti rupe voturile opozitiei, fie chiar un procent, dar acest procent fiind foarte necesar pentru a esi din Ciuma Comunista.Dumnezeu sa ne ajute la alegeri ca sa scapam de criminalii de comunisti

  6. pentru Joni..

    ….. acest procent va fi necesar……

    Pentru cine va fi necesar?

    Dacă fosta opoziţie parlamentară va acumula un număr mai mare ca comuniştii, atunci pentru cine va fi necesar acest 1 procent, care defapt nu se transmite la mine? pentru liberali..

    Dar dacă fosta opoziţie par. vor acumula un procent mai mic, apoi de ce nu merg toţi pe o listă naţională. Care e sensul alegerilor anticipate provocate de ei, dacă ei din start consideră că nu vor acumula mai mult ca comuniştii, şi se tem că jumate de procent al PNL va fi hotărîtor.

    Explic pe degete…

    DACĂ PL, PLDM,ŞI AMN IAU 60 MANDATE IAR COMUNIŞTII 41, APOI DUPĂ CUM AFIRMAŢI D-STRĂ CĂ VOTURILE SE TRANSMIT (DEŞI EU NU SUNT DEACORD), ACEL 1 PROCENT VA MERGE LA LIBERALI. Deci e bună variantă.

    DACĂ LIBERALII IAR EU 41 ŞI COMUNIŞTII 60, ATUNCI LA CE AU MAI FOST PROVOCATE ANTICIPATELE, DACĂ EI NU SUNT ÎN STARE DE MAI MULT. Şi pentru ce în aşa caz PNL-ul să se dezolve, dacă tot una liberalii vor perde. NONSENS…

  7. pentru Vlad…

    Nu sunt deacord deacord, că comuniştii au coborît pragul pentru ai încuraja pe tot felul de lizeri politici..

    Pragul a fost coborît pentru ca comuniştii să se asigure că vor trece în parlament măcar cu 5 procente.

    Ce nu aţi auzit declaraţiile liberalilor, care au promis, că Chimpu va lua 40 procente, Filat a promis treizeci(paremi-se), Urecheanu-25, şi atunci ce lea rămas comuniştiloe….. 5 procente. Iată de ce ei au coborît pragul.

  8. Şi în acest caz , dacă opoziţia par. eau împreună 95 procente, după cum au promis în ziua cînd au depus actele, atunci + 1 procent a PNL iau 96 şi comunioştii rămîn în afara parlamentului. Aşa să înţelegem din declaraţiile lor ..

    Defapt şi comuniştii au promis 80 ărocente şi acum să socotim..

    40+30+25+85 este egal cu 180 procente..
    Vom avea primul în istoria mondială un parlament cu 180 procente….

  9. Chiar imi vine sa rid: Moldova cu ce-i 4.5mln locuitori, din care 750mii nici nu sunt in Moldova, are 28 (dar poate chiar 30) de partide!
    O sa ajunga vremea ca fiecare om o sa aiba partidul sau….
    Asa-i viata moldovanului, fiecare trage la dinsul.

    Era si un bank despre moldoveni.
    Demult – demult, un moldovean avea o capra. Intr-o buna zi capra a dat ortul popii, si moldoveanu nostru a inceput a plinge de nu mai poate.
    Vine Dumnezeu si ii zice – De ce plingi?
    Moldoveanu ii zice iaca asa si asa… a murit capra.
    Dumnezeu ii zice – la’s ca-ti dau alta capra.
    Da omu nostru – da nu vreu eu alta capra, nu vreu! Vreu ca si capra vecinului sa moara!!!

    Asa si in politika… Vai de moldoveni…

  10. pentru eric…

    Aţi nimerit 100 la 100…

    Dacă fosta Opoziţie par. consideră că nu-i pot bate pe comunişti apoi măcar să distrugă cîteva partide de pe acelaşi eşcher, ca să încapă ei mai Bine.

    Dar dacă ar fi invers, adică dacă liberalii consideră că vor lua mai multe voturi ca comuniştii , apoi acel 1 procent al PNL le va fi numai de folos.

  11. îmi cer scuze…

    40+30+25+80 procente este egal cu 175 procente.

    mai sus 5 % procente am adăugat de la acei ce nu vor trece în parlament.

  12. Soarta partidelor mici este una grea, pe de o parte, dar si usoara, pe de alta parte.
    Imediat ce un partid micut intra in parlament ei vor uita de ideologia lor si alte idei, cu care au reusit sa ajunga acolo. Asa un partid imediat va adera la cel mai „tare” partid (la moment comunistii). De ce fac ei asta? Deoarece ei stiu ca e mai bine sa se afle sub „protectia” celor tari decit sa se impotriveasca lor.
    Sa nu ne facem iluzii, daca PNL si ajunge cu 1 mandat in parlament, va sustine comunistii (daca ei vor acumula aproximativ aceleasi procente de voturi), si nu opozitia.
    PNL aici vrea sa supravietuiasca, si li-i in cot de bunastarea populatiei si ideile democratice.
    Asta-i parerea mea, dar este impartasita de multi altii.

  13. Nu zic, sunt si alte partide (inclusiv de opozitie) care au si alte interese, nu numai democratice si ideologice, dar aceste partide au si sanse de izbinda in alegeri.
    Cu cine nu am vorbit pina acuma – toti mi-au spus ca mai degraba ar vota un partid cu sanse reale de a ajunge in parlament decit unul care se afla la limita pragului de jos.
    D-na Pavlicenco, nu va mai faceti iluzii privitor la mandatele de deputat – PNLul nu mai este cel de o data. Priviti lucrurile asa cum sunt. A venit timpul sa va aluturati sau comunistilor sau anti-comunistilor. Face-ti o alegere.

  14. pentru mihai m
    Poate ne spui si despre declaratile d-nei Pavlicenco inainte de alegerile din 5 aprilie cate voturi se lauda ca v-a avea, si cate a luat de facto? Incepeti in a va asemana cu echipa lui rosca in arta de a arunca zoi in capul celor trei partide. Sa va fie rusine. Nu aveti nici un pic de responsabilitate pentru soarta neamului, va intereseaza doar profiturile personale, si cautati niste scuze care v-ar indreptati decizia idioata de a va implica in scrutin, desi stiti bine ca sansele va sunt NULE.

  15. Pentru Eric,
    „toti mi-au spus ca mai degraba ar vota un partid cu sanse reale”–este tocmai ce face lumea noastra.Voteaza comunistii, caci tocmai ei sunt cu sansele cele mai reale,intre timp ce PNL isi doreste supravietuirea,pentru o opozitie adevarata.Pai,chiar nu mai stiu, cui ii in cot de bunastarea populatiei si ideile democratice?
    „PNLul nu mai este cel de o data”-de ce nu-ti place PNL Eric?
    „A venit timpul sa va aluturati sau comunistilor sau anti-comunistilor.”-din cele ce scrii e clar ca v-ati alipit comunistilor,lasati macar PNL sa fie in partea anti-comunistilor,nu-l mai criticati atita.

  16. Pentru Om bun,
    „sansele va sunt NULE.”–nule sansele,nule voturile,care-i problema?

  17. Pentru Nina.
    NULE sanse de a intra in parlament pot fi de la 0.1 pana la 4.9 procente de voturi, dintre care o parte vor pleca in tabara comunistilor. Nina, oare chiar va socotiti mai anticomunisti decat cele trei partide care au demonstrat prin fapte, nu doar prin vorbe acest lucru. Nu-mi mai pierd timpul, ca am inteles ca nu am cu cine. Am inteles ca voi doar va folositi de scutul anticomunismului, dar in realitate vreti sa puneti umarul la victoria comunistilor. Sper ca cei care v-au dat votul la 5 aprilie sa se patrunda de simtul patriotismului, si sa voteze corect, adica pentru unul din partidele: PL, PLDM, sau AMN

  18. Pentru Nina
    Nu sunt cu comunistii si nici nu am fost. Nu am ajuns sa fiu pioner sau comsomolist iar parintii mei m-au botezat pe de ascuns pe timpul comunizmului. Eu nu sunt inscris in nici un partid, dar am priviri democratice. Ultima data am votat PLDM.
    Nu-mi place PNL? Intr-adevar nu sunt simpatizant al PNL. De ce? Deoarece PNL refuza (la fel ca si alte partide mici) sa vada ca jocul (sau razboiul) nu este intre partide acuma. Acuma este Opozitia importiva Guvernarii comuniste.
    In acest context eu imi dau votul pentru acele partide care au sanse sa ajunga in Parlament, deoarece aceste partide vor avea posibilitatea sa influenteze soarta de mai departe a tarii. PNL si alte partide mici doar adauga neclaritate in aceasta lupta. Iata de ce este important ca sa-si exprime ferm pozitia si sa ia partea acelora care le impartasesc valorile democratice.
    Ce face PNL acuma? Se afla in agonie pentru un mandat – doua, neavind un mesaj clar de pe ce parte a baricadelor lupta. De ce PNL nu ia o parte sau alta? Ca pe urma sa se poata alipi la cei mai puternici! Si asta fara ca sa dea explicatii ulterior. Adica „noi nu am zis ca sustinem opozitia, asa ca nu ne judecati ca ne-am dus spre comunisti”.
    Iata care e problema – PNL nu declara pe cine sustine in aceasta lupta electorala.
    Sau poate se tem…
    Dar ar trbui sa ia o pozitie ferma – fie mergem impotriva comunistilor fie cu comunistii. Aceasta incertitudine nu va ajuta PNL sa colecteze multe voturi. Daca ar lua o pozitie, posibil ca sa mai fie sperante pentru PNL.

  19. Eric,
    mai asteapta putin si vei auzi si declaratia PNL pe cine sustine in aceasta lupta electorala.Nu te grabi.Toate sunt la locul si timpul lor.Altceva imi displace din toate postarile acestea ,ca improscati care si cum reuseste ma mult.Cu rabdarea treci si marea.
    Cu toate ca eu vad ceva mai mult in PNL,chiar daca nu-l simpatizati. Spre deosebire de alte partide PNL are mesaj destul de clar,chiar cel mai clar.In fine, inarmati-va cu rabdare.

  20. Pai asa sunt moldovenii rabdatori. Rabda…rabda…si iar rabda…
    In timp ce altii le fura tara, ii lipsesc de drepturi si liberati si-si bat joc de toti si toate.
    Oare cit se mai poate de rabdat?

  21. Eric,
    Nu sunt intru totul de acord cu ideea aceasta:”In timp ce altii le fura tara, ii lipsesc de drepturi si liberati si-si bat joc de toti si toate.”Daca e sa aduc exemple pentru „si-si bat joc”apoi ma voi baza pe fapte concrete a persoane concrete din PLDM.Deaceea e mai bine sa tac,de nu…vei ramine stupefiat cine de cine isi bate joc si va reesi ca torn zoi in capul celor de la PLDM.Acum prefer sa tac,va veni timpul.

  22. pentru eric şi om bun( defact care om bun, nu fost PNL-ist)

    Pentru a vorbi despre un partid cu şanse reale trebue de mai cunoscut evoluţia partidelor din RM

    De ex. de cîte ori d. Chimpu a participat la alegeri în mod separat pînă în sfîrşit a ajuns în parlament. Defapt permanent schimbînduţşi denumirea pînă a acaparat imidju fostului PL format din PNL a lui Russu, PRCM a lui Snegur şi partidul ţărănesc a lui Muravischii, care s-a autodizolvat la formarea AMN-ui.
    Şi bravo lui. După ce a încurcat opoziţia reală de pe atunci şi-n 98, şi.n 2001, şi-n 2005 în sfîrşit cu ajutorul lui Chirtoacă a devenit opoziţie reală. Şi acum ce pretenţii la cei ce s-au reconstituit în 2007 ca PNL. Ce în 2001 democraţii nu din vina celor partide mici ca a lui Ghimpu au perdut alegerile?
    Sau în 2005 nu tot din cauza partidului lui Ghimpu am perdut alegerile. Nu în 2005 s-au mai găsit şi alţii trădători ca Filat, Diacov, Buliga, Serebreanu, Clipii ş.a. care au trădat BMD-ul şi l-au votat pe Voronin, şi acum pretind să fie numiţi anticomunişti şi opoziţie reală contrar faptului că Pavlicenco în 2005 nu l-a votat pe Voronin, şi care d-stră încercaţi azi să-i lipiţi păcatele celora ce au trădat în 2005.

    Şi apoi de ce aşa cinste PLDM-ui, care a acaparat 30 procente din PNL_şti, o parte din Frontişti, Oparte de democraţi şi o parte de comunişti, care după ce au slujit comuniştilor, acum sunt în lista la parlament, n-o să-i nominalizezi, singuri î-i conoaşteţi, şi împreună cu cei ce l-au votat pe Voronin în 2005 pretind să conducă opoziţia anticomunistă? Chiar î-i credeţi pe cei, care în loc să muncească în partidele lor , au fujit ca ţîstarii acolo unde e mai cald şi mai încearcă de după colţ să strige la alţii că sunt procomunişti, antinaţionali ş.a.m.d.
    Halal de aşa anticomunişti. Ei încă îşi vor mai arăta adevărata faţă, că Lupu păru-şi schimbă da naravul ba.

  23. Dupa cum am sugerat mai inainte, cred ca inscrierea in campania electorala a PNL si retragerea lui ulterioara, corespunde totalmente cerintelor si prevederilor legale pentru a putea afirma ca PNL a participat la campania electorala. Cred ca-i un risc pe care tre sa ni-l asumam, plus sunt sigur ca autoritatile de stat (indiferent daca cistiga comunistii cu majoritatea constitutionala) nu vor avea nici un interes acum sa dizolve acest partid!!!

  24. pentru eric.

    ……. pnl-ul fie merge împotriva comuniştilor fie cu comuniştii…..

    Adică d-stră propuneţi ca PNL-ul fie susţine comuniştii cu Roşca fie Democraţii cu Lupu, sau pe acei care au votat la 4 aprilie 2005 pe voronin.

    Apropo în ce priveşte poziţia d-stră că acum nu merge lupta între partide da lupta între opoziţie şi Guvernul comunist.. Deacord, da fiţi deacord, că şi în 2005 cînd şansele opoziţiei erau mai mari ca acum de a ne debărăsa de comunişti sau găsit acei trădători dealde Filat Diacov, Serebrean ,Buliga, Clipii ş.a. BMD-şti care nu sau gîndit la noi şi au trădat lupta opoţiţiei împotriva Guvernului comunist pe interesul propriu. Şi acum ce să-i punem la icoane. Ei şi se fac vinove-ţi pentru a cea mare trădare a susţinătorilor BMD.ui, care defapt probabil şi d-ta l-ai susţinut în 2005. Sau poate pe Roşca l-aţi susţinut.

    Cu atît mai mult, că d-stră d. eric propuneţi ca PNL-ul să ia poziţia şi să susţină pe scei care împărtăşesc valorile democratice. Da ce pd nu împărtăşeşte valorile democratice?

    Aşa că fiţi liniştiţi . Totul va fi bine. PNL ştie ce are de făcut.

    Şi dacă e vorba să susţinem liberalii , apoi de ce anume pe Filat , Chimpu sau Urecheanu da nu pe Serebreanu, că şi el e liberal şi tot împreună cu colegil de la BMD Filat l-a votat pe Voronin. Cu ce-i mai anticomunist Filat ca Serebrean. Că a plecat la democraţi, păi nu a plecat la comunişti. Că este pe olistă cu Lupu, păi Lupu parcă s-a democratizat ca şi acei comunişti de pe lista lui Filat. Şi Serebrean tot are şanse să treacă. Şi dacă să vorbim despre onestesitate, apoi Serebrean demult s-a căit în mod public, că a greşit, da Filat aşa şi nu a făcut-o , încercînd de fiecare dată să-şi justifice fapta eroică.

  25. Pentru mihai m
    Da voi chiar ca nu sunteti cu nimic mai buni decat Rosca. Criticati doar partidele care mai pot face ceva real ca sa rastoarne regimul comunist. Poate socotiti ca meritati mai mult, poate va simtiti nedreptatiti ca ati ramas in afara sanselor, dar asa a hotarat ELECTORATUL, si voi acuma nu mai schimbati nimic. Si eu poate ma socot ca sunt mai bun ca Ghimpu, Filat, sau Urechianu, dar voi face agitatie anume pentru ei, deaceia ca acuma doar ei pot sa salveze tara de comunisti. Este unica sansa. Si daca voi nu intelegeti acest lucru, inseamna ca v-ati transformat in sustinatorii comunistilor, si luptati impotriva celor care ar putea sa-i rastoarne. Va ramas doar sa-l rugati pe Voronin sa va dea si voua vre-un cal Troian pentru a putea trece pragul, si apoi sa faceti coalitie cu ei. Tradatori de neam se v-or numi toti cei ce nu v-or vota aceste trei partide.

  26. Pentru mihai m
    Voi asa si nu ati inteles de ce electoratul a ales cele trei partide, si nu va dat prioritate voua, care va socotiti mai buni ca ei. Aceasta din cauza ca voi incercati sa va salvati pe voi innecand pe altii din aceiasi tabara. Cele trei partide lupta impotriva comunistilor, fara a critica anticomunistii. Voi faceti exact invers.
    Chiar daca intrati in companie pentru a nu fi dizolvati, lucrul acesta trebuie sa-l spuneti electoratului. Mesajul vostru trebuie sa fie acela ca sustinatorii vostri sa voteze unul din cele trei partide, chiar daca nici unul din ele nu le place. Asa o cere situatia la moment. Si atunci poate veti fi intelesi. Aveti 4 ani pentru a va demonstra cat de buni sunteti. In ajun porcul nu se ingrasa. Daca continuati si mai departe sa ponegriti cele trei partide, nu mai aveti ce cauta de acesta parte a baricadei, puteti trece de pe acum in tabara comunistilor. Eu cred ca exemplul ppcd a demonstrat ca electoratul nu iarta asa fapte.

  27. pentru om bun ..

    Şi cu ce eşti mai bun decît voronin, care gîndeşte exact ca tine:
    …Cine nu-i cu noi-e împotriva noastră.

    Adică altă părere nupoate fi.

    Şi atunci care e sensul să schimbăm o dictatură pe alata…

  28. Pentro om bum.

    ….acele trei partide luptă împotriva comuniştilor….

    Da ce au făcut 4 ani în parlament, doar şi Urecheanu şi Filat au fost parlamentari cu ajutorul lui Filat care l-a votat la 4 aprilie 2005 pe Voronin, fără să mai lupte împotriva lui aşa cum a făcut-o Pavlicenco.

    Mai faceţi conoştin-ă cu materialele şedinţelor în plen ale Parlamentului.

  29. Şi apoi ce Diacov, Nantoi, Serebrean(â; acum şi Lupu, nu se luptă împotriva comuniştilor?

  30. Pentru om bun.
    Şi nu ne socotim moi nici mai buni nici mai răi, da pur şi simplu am constatat un fapt . MAREA TRĂDARE DIN 4 APRILIE 2005, care este un adevăr şi nu-l poţi ascunde.
    Da pe adevăr nu se supără.

  31. apropo n-aţi răspuns. Care Om Bun sunteţi.. FOstul PNL-ist.

  32. Îmi cer scuze.

    Nu Marea trădare din 4 aprilie 2005, ci

    RUŞINOASA TRĂDARE DIN 2005.

  33. Iti raspund ca sunt un simplu Om bun, si nu am nici o legatura nici cu fostii, nici cu recentii …-isti. Nu am activat vre-odata in vre-un partid, dar intotdeauna ma gandesc in primul rand la neam, si apoi la prioritatile personale. Deaceia nu pot suferi profitori ca tine, si altii ca tine din formatiunea voastra. Pomenesti de tradarea din 2005, mergand la o tradare si mai mare in timpul de fata. Am zis si o mai zic, ca oricine ataca acuma pe oricare din cele trei partide care au rezistat marei ispite de a trada- sunt RAUVOITORII si TRADATORII NEAMULUI NOSTRU. Cele trei partide ne-au redat speranta ca putem scapa de dictatura comunista, si oricat nu se vor stradui sa ne incurce comunistii, ppcdistii, PDistii cu calul lor Traian, si oameni ca tine, noi oricum v-om castiga.

  34. Daca participati la alegerile anticipate, atunci e clar ca va ginditi numai la persoana D-stra si vi-i in cot de soarta tarii. N-ati invatat din greselile 2001, 2005, 2009. Aceiasi greseala. Vreti sa va creada din nou oamenii? Retragetiva si o sa chistigati respectul intelectualitatii. Stiti bine, ca nu aveti sanse.

  35. pentru Om Bun..

    Team ăntrebat de Om BUn fiindcă aşa membru cu aşa prenume a fost la PNL şi a plecat.

    În privinţa la ultima postare , în sfîrşit ai spus un adevăr, şi sunt deacord cînd zici;….. că oricine atacă acuma pe oricine din cele trei partide care au rezistat marei ispite de a trăda-sunt RĂUVOITORI ŞI TRĂDĂTORI NEAMULUI NOSTRU.

    Afirm d. Om Bun că nici eu nici PNL nu atacă şi nici nu are de gînd să oface, dar îmi cer scuze PNL-ul are dreptul să se apere de atacurile celor răutăcioşi şi celor care nimic nu fac pentru a scăpa pe dictatura comunistă. D-stră singuri aţi recunoscut că nu faceţi parte nici dint-run partid . E uşor să stai într-o parte, să mergi în ziua alegerilor la votare şi sî-ţi dai votul pentru un candidat anticomunist şi să strigi în gura mare, iată NOI suntem anticomunişti, NOI vrem să scăpăm de dictatură da VOI nouă ne încurcaţi ş.a.m.d. Mă şochează această afirmaţie: nOI ORICUM VOM CÎSTIGA. Cine sunt aceştea NOI şi VOI. Voronin i-a împărţit pe toţi în noi şi voi, şi iată acum se mai găsesc aşa statalişti, care încearcă să împartă poporul în NOI şi VOI.
    D-stră încercaţi mai întăi să vă asociaţi cu cineva , să constituiţi vre-un partid să vedeţi cîtă muncă e necesară a depune pentru comstituirea partidului, să mergeţi pe la casele oamenilor şi vară şi iarnă, pe frig, pe glod, să încercaţi să-i convingeţi pe cetăţenii noştri după ce au primit goloşi în loc de salarii să susţină forţele democratice, să vă lăsaţi afacerile personale într-o parte, familia, să jertviţi cu timpul personal, cu odihna plănuită la mare ( deoarece este mult de lucru dacă vrem să ne debarasăm de comunişti), să faceţi agitaţie electorală şi apoi să criticaţi pe cineva.

    Da în privinţa trădării din 4 aprilie 2005 eu numai am constatat un fapt, dar nu din motiv de a critica, deşi se merită de criticat, da din motiv de a evita repetarea acelei mari trădări, precum şi a vă atrage atenţia, că vinoveţi de situaţia de azi sunt acei ce le.au lipsit curajul de a se OPUNE REGIMULUI în 2005. Deaceia adevărul nu poate avea două conţinuturi. Pentru trădare trebue criticaţi, iar pentru actul din 3 iunie 2009 – lăudaţi.

    AŞA ŞI NUMAI AŞA PUTEM CONSTRUI UN STAT BAZAT PE DREPT ÎN CARE VALORILE DEMOCRATICE ŞI DREPTURILE OMULUI STAU LA BAZA DEZVOLTĂRII UNUI STAT EUROPEAN.

    Aşa că uneori critica sau autocritica aduce şi folos poporului.

  36. pentru Om bun.

    Apropo.. cum ar fi fost comportamentul d-stră faţă de acel partid din acele trei, dacă se găsea vre-o unu şi vota candidatura comunistă? E bine că au rezistat marei ispită ( pînă ce), dar dacă trădau ca în 2005?
    Tot eraţi să spuneţi, că sunt eroi, că trebue de-i ertat , că nu trebue de-i criticat ş.a.m.d.?
    De sigur că eraţi să-i criticaţi pe cei ce au trădat şi să-i susţineţi pe cei ce au rezistat ispitei..

    Apoi aşa şi Pavlicenco a rezistat marei ispite, da Filat, Diacov, Serebrean Clipii, Buliga ş.a. nu au rezistat. Este un adevăr şi nu-l poţi ascunde. Deaceia noi azi şi o susţinem pe Pavlicenco care nu a trădat nici odată poporul român. Da ce va fi mai departe vom vedea.

  37. Vad ca dna Pavlicenco nu raspunde la nici un mesaj. E bine, e rau, nu stiu. Ceea ce stiu insa sigur e ceea ce trebuie sa faca PNL la acest moment, si anume e bine sa sustina unul din partidele liberale parlamentare, poate PL sau PLDM, si atunci am sa ma bucur ca nu pierdem in van voturi in favoarea comunistilor. Jos Voronin!!!!!

  38. Pt maria

    Va multumesc pentru ca mi-ati „apreciat intotdeauna curajul si inteligenta”, nu stiu daca, ultima, o si am, caci cam asa rezulta din toate atacurile de pe blog.

    In fine, sigur, vom face totul „pentru a ajuta PL, PLDM, AMN sa infranga hidra pepecedisto-komunista”. Dar nu accept tratamentul vizitatorilor blogului si nici ingimfarea politicienilor.

  39. Pt Vlad

    Nu am raspuns in ultima zi la mesaje pt ca am fost extrem de ocupata – am pregatit si desfasurat sedinta Delegatiei Politice Nationale, despre care puteti citi pe blog.

  40. Pt Svetlana

    In ceea ce ati postat nu aveti un dram de adevar. Parca se tot chinuie Mihai m sa va explice amanuntit sine se gindeste numai la persoana sa si cui ii este „in cot de soarta tarii”. Vad ca nu aveti capacitatea de a intelege si va compatimesc. Nu stiu pe cine vizati cu greselile din 2001, 2005, 2009, nu cred ca pe mine. va pot supara, dar depinde care intelectualitate a aveti in vedere, din pacate, avem multa intelectualitate care nu merita ea respectul meu pentru oportunimsul si conjuncturismul de care a dat dovada constant in acesti 18 ani.

  41. Pt Om bun

    Mi se pare ca esti Om rau. Chiar foarte rau. Si cindva iti va parea si rau.

  42. Om bun,
    Mihai are dreptate,caci vorbeste despre niste realitati.Parese tu nu ai inteles de ce electoratul a ales cele trei partide?

    Mihai,tu ai ajuns mai inainte acasa,eu abea acum.Si are dreptate D.Pavlicenco cind spune:”nu accept tratamentul vizitatorilor blogului si nici ingimfarea politicienilor” – stii de ce? Fiindca ii sariti omului in cap, fara ca sa aflati intentiile lui adevarate. Tu doar nu esti in interiorul partidului sa stii ce se face, cum se gindeste aici. De ce apuci prajina? Crezi ca asa vei fi mai convingator? Niciodata,mai degraba vei trezi repulsie. Bravo lui Mihai, ca te-a tratat cu inteligenta la atitudinea pe care ai luat-o fata de PNL, tratindu-l, de fapt, ca pe un partid profitor, si nu muncitor, sincer, cinstit, curat. Daca e sa numim profitorii, imi voi permite sa fac o lista intreaga, ca doar nu traiesc pe luna, ci aici in teritoriu si am si eu ochi sa vad ce se face, apoi te asigur ca voi incepe lista cu membrii PLDM. Dar mai asteapta nitel pina la aceasta placere.

    Si revin la spusele lui Mihai care a muncit si continua sa munceasca mergind „pe la casele oamenilor şi vară şi iarnă, pe frig, pe glod, să încercaţi să-i convingeţi pe cetăţenii noştri după ce au primit goloşi în loc de salarii să susţină forţele democratice, să vă lăsaţi afacerile personale într-o parte, familia, să jertviţi cu timpul personal, cu odihna plănuită la mare (deoarece este mult de lucru dacă vrem să ne debarasăm de comunişti), să faceţi agitaţie electorală”, dar eu v-as mai propune sa mergeti si in transeele de la Cocieri, Holercani, Cosnita, Bender, in care au stat sotii nostri de care toti au uitat. Pentru ce au murit atunci atitea tineri? Nu-ti pui intrebarea? Pentru ca mai tirziu din cauza tradarilor despre care iti vorbeste Mihai sa ne trezim din nou cu tirania in frunte? Sa vina ca eroii natiunii astea trei, carora le tremurau pantalonii cind au vazut ce intorsatura luasera lucrurile acolo, in piata, la data de 7 aprilie?

    Da, merita un cuvintel de lauda, pentru ca n-au tradat, dar au fost si circumstantele blinde cu ei, de aceea n-au tradat, sa fi fost o presiune odioasa, la sigur – careva dintre ei trada. Asa ca nu te bate cu pumnul in piept asa de tare, mai pleaca urechea si la niste realitati si, la urma urmei, la spusele celor cu o experienta politica mai mare ca tine.

  43. Pentru OM bun
    Esti un impostor, care iti permiti autoaprecierea.
    Lasa sa spuna altii ca esti om bun. Si in fata iti vor spune lingaii. Adevarata apreciere se face de adevaratii oameni si numai „pe la spate”.
    Tu esti un om mic, daca spui singur ca esti bun. Dar daca esti mic, nu te baga in treburile maturilor pina nu mai cresti putin.
    Dar daca ai ani multi si comportament capilaresc, gaseste niste jucarii mai putin periculoase pentru societate si nu te baga in lac, daca nu poti inota, te scufunzi la adincime mica si dai ortul popii.
    Dar, deocamdata, citeste lectii de „buna purtare” la cei mai mici si mai prosti ca tine.

  44. intreb si eu nina…cind luasera lucrurile intorsatura in piata era acolo D-na Pavlicenko? din romania nu s-a vazut asta…

  45. Pt visatorul

    Am stat mereu in piata, toate zilele. Mai mult, in filmul romanesc al unei formatiuni care a facut un clip cu cereti-va drepturile, sint si eu. Filmez la Parlament. La PRO TV nu au dat voie sa vorbesc. Iar in PMAN am cerut de doua ori multimii sa ne urmeze cu totii spre televiziune.

  46. He he, cum dau sa citesc vreo bucata de text cu continut informativ pe „blogul” sefei Pnl, ma si pricopsesc cu o portie buna de ras cand ajung la comentarii…
    Oameni buni, sa va impartasesc un secret: citind coment-urile Ninei (care seamana leit cu ale lui Mihai m, de altfel) mi s-a parut ca am intrezarit „semnatura” dnei Pavlicenco…
    No hai ca-i buna… sa ajungi sa-ti scrii singur comentarii sub pseudonim e jalnic (la ora asta vad ca postarea are 700 si ceva de vizualizari, inseamna ca poate fi credibila o asemenea miscare). Parca o si vad pe dna Pavlicenco cum imi sare in cap – nu e cazul, va asigur!
    Ori, daca nu va scrieti singura comentariile, apoi tre sa inteleg ca ati luat-o tiptil pe urmele lui ROsca – altfel, cum se poate explica clonarea acelor „argumente” de doi bani a aparatorilor dvs, daca nu prin indoctrinarea exponentilor partidutului dvs cu acea „unica ideologie adevarata”. Ceea ce era (si este inca) trasatura simptomatica a ppcd-istilor…
    La urma urmei, ca sa nu ma acuzati de rea-vointa, va las sa contra-argumentati cum vreti comment-ul meu, n-o sa ma supar de o noua izbucnire a „dreptatii si adevarului”. Cum sa te superi pe un Don Quijote?…

  47. Pt Expat

    Pavlicenco nu e sefa PNL, e presedinte ales de congres.

    Comentariile Ninei sint ale presedintelui PNL Cahul, iar comentariile lui Mihai M sint ale presedintelui de la Falesti.

    Nu se poate intrezari “semnatura” lui Pavlicenco, nici stilul, nu pricepeti in stiluri, pt ca eu trimit numai de pe adresa mea „proverbiala” – vpavlicenco@yahoo.com. Veniti la sediul PNL si va arat. Va permit sa consultati si SIS-ul.

    Pai nu e buna treaba, pina la urma, pt ca nu am ajuns sa ne postam noi comentarii, poate va ocupati voi de asta, nu si mie…

    Vad ca ai o boala – ti-o fi sarit cineva in cap in viata, ce naiba.

    Nimeni nu va impiedica sa combateti “argumentele de doi bani” ale aparatorilor nostri.

    Ideologia noastra este, intr-adevar unica si adevarata. Din pacate, nu este a intregii Opozitii. Voi posta diseara si pe prima pagina Platforma ideologica electorala a BMD din 2005, care, cred eu, ar trebui sa ramana si astazi ca suport ideologic si imperativ polituc al Opozitiei unite/neunite.

    „Platforma electorala a Blocului MOLDOVA DEMOCRATA va constitui baza Programului de guvernare, care este axat pe urmatoarele PRINCIPII FUNDAMENTALE:

    Republica Moldova este un stat suveran si independent, unitar si indivizibil.

    Obiectivul strategic al Republicii Moldova este integrarea in Uniunea Europeana si in structurile euroatlantice, precum si edificarea unui parteneriat durabil cu SUA.

    Republica Moldova constata ca structurile Comunitatii Statelor Independente si-au demonstrat ineficienta si isi va retrage calitatea de membru al CSI, pledind pentru relatii bilaterale profunde si reciproc avantajoase cu Rusia, Ucraina si alte state din spatiul ex-sovietic.

    Republica Moldova considera drept ilegala prezenta armatelor straine pe teritoriul sau si cere retragerea imediata, neconditionata si completa a acestora si a arsenalelor lor militare.

    Republica Moldova isi asigura, in baza Declaratiei de Independenta, unitatea poporului si armonia relatiilor interetnice, prin integrarea cetatenilor de alta origine etnica in societatea moldoveneasca, conform criteriilor de la Copenhaga.

    Statul incurajeaza solidaritatea sociala si asigura un nivel de viata decent fiecarui cetatean, prin plati compensatorii, la nivelul bugetului minim de consum.

    Republica Moldova asigura respectarea principiilor economiei de piata functionale, care sa garanteze cresterea bunastarii cetatenilor.

    Statul asigura functionarea optima a institutiilor democratice si independenta reala a justitiei.

    Sectorul public este depolitizat, functionarii publici sint angajati pe baza de concurs si contribuie la sporirea rolului structurilor administrative centrale si locale in imbunatatirea mediului de afaceri si ridicarea eficientei economiei.

    Actul de guvernare este transparent, consecvent si asigura continuitatea in atingerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova.”

    ACUM SA-MI SPUNETI CARE DINTRE PARTIDELE DE OPOZITIE IMPARTASESC ASTAZI ACESTE PUNCTE INTEGRAL, DACA OPOZITIA ESTE UNITA IN JURUL ACESTOR DEZIDERATE TRADATE DE FOSTI MEMBRI AI BMD SI DACA, DUPA ACEASTA, MAI POTI AVEA INCREDERE IN UNII?

    Amintesc cine a fost in BMD: AMN (Urechean si Untila), PSL (Serebrian si Klipii), PD (Diacov si Filat).

    Ce a impiedicat si impiedica astazi Opozitia sa se uneasca in jurul acestor prioritati indispensabile avansarii R.Moldova spre 1. O societate fara comunism? 2. O societate avind o orientare ireversibila spre NATO si UE? 3. Un stat iesit de sub influenta Rusiei?????????????????????????????????????????

    Asta apropo de Don Quijote…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *