Am asteptat putin pina sa scriu un comentariu legat de Marian Lupu. Spuneam, in diferite postari pe blog, aici, ca nu e prea imbucuratoare plecarea lui Marian Lupu din PCRM. Pentru ca, daca nu e o stratagema comunista – de a «darui» o locomotiva unui partid care sa fie «mai maleabil» si «mai flexibil», cu care sa poata coopera dupa anticipate, pare sa fie o noua manevra si a Stingii nenationale/mai putin nationale de a cumula fortele si a crea o a cincea forta – pe linga PL, PLDM, AMN si PCRM, despre care nu se prea stie ce comportament ar putea avea in raport cu satrapii comunisti dupa anticipate. Aceasta forta ar avea menirea sa diminueze, de fapt, ponderea PL, PLDM si AMN. Mai multi au avut senzatia ca PLDM sau AMN il puteau lua/invita pe Marian Lupu intr-o formula unificata, mai ales citind ce publica insistent Constantin Tanase cu mersul in comun in alegeri a PLDM si AMN si cu deplasarea lui Filat spre centru–centru-stinga, formind un pol social-democrat national, proeuropean. Curios lucru, intr-un fel – PLDM e parca liberal-democrat, doctrina ar fi populara (adica ceva crestin-democrat), dar s-ar putea deplasa spre centru–centru-stinga, spre un centru social-democrat… Este exact cum spunea cineva – «politicienii vin cu programe de dreapta, vrind sa se situeze pe centru, avind, de fapt, un electorat de stinga».
Cred ca pe Lupu si l-au disputat mai multe partide, ma gindeam ca poate urma sa fie si o locomotiva a PPCD-ului. Rosca s-a cam aratat suparat cind a vazut ca Lupu ar vrea sa mearga la „dusmanii” sai. Poate nu-l va supara ca a mers la Diacov… Si el, Si Diacov, l-au votat la 4 aprilie 2005 pe Voronin.
De fapt, de cind Lupu a parasit Partidul Comunistilor, stirea si „evenimentul” au avut parca, de la bun inceput, menirea sa acopere toate celelalte evenimente, sa le impinga in plan secund. O fi si asta o manipulare elaborata prin laboratoarele roschisto-tkaciukiste. Sa nu se mai vorbeasca de Ghimpu, Filat, Urecheanu, ci numai de Lupu. Sint diferite pareri referitor la faptul daca partidul in frunte cu Lupu poate depasi pragul electoral. Am inteles ca daca Diacov il primeste pe Lupu, nu-i mai trebuie nici o cooperare cu alte forte politice. Desi, multi cred ca o unificare intre PD-PSD-UCM-PC-«Moldova Unita», nu ar fi nefireasca. Insa, aceasta a cincea forta, ar fi oare capabila sa treaca pragul diminuat si sa se echivealeze cu una dintre cele trei forte parlamentare? E greu de spus, insa lumea la noi este impresionabi-bi-la, slaba de sfircuri si jeloasa si, mai stii, se apuca sa vada in Lupu cea mai importanta figura a Opozitiei, poate si pentru simplul motiv ca e cel mai inalt, mai lung si devenit, peste noapte, «fiul ratacitor», ce trebuie primit cu bratele deschise si cu speranta europeana in rindul democratilor oropsiti. Personal, l-as admite in Opozitie daca si-ar face in fiece zi mea culpa pentru colaborationism in fata natiunii romane…
Ce ar fi indicat pentru Opozitia formata din cele trei forte democratice parlamentare? Reimprospatez parerea mea expusa deja pe blog. Mai multi vizitatori au zis ca era bine daca cele trei partide ar fi demonstrat ca pot uni fortele, da dovada de flexibilitate, de compromis, de cedari, de nediscriminare, ca pot uni segmente politice. Chiar si cele de dreapta cu cele de stinga.
Exista asemenea practici in politica noastra: ASL «Moldova Noastra», pre-„Blocul Moldovei Democrate », bloc electoral pentru alegerile locale din 2003, soldat cu formarea „Aliantei „Moldova Noastra”, apoi in „Blocul electoral “Moldova Democrata”. Da, PD, PSD, PSL au plecat din BMD. Dar au cistigat? Nu. Urecheanu a ramas pe cal alb ca a facut unificarea, dar, uite, a fost tradat! Da. Si daca astazi acea istorie, datorita careia si Filat, si Diacov au devenit deputati, se mai repeta – ce se intimpla? Urecheanu, de exemplu, care l-a primit in sinul sau pe un Sima, ar cistiga prin faptul ca demonstreaza, inca o data, ca poate unifica si poate fi un exponent al tuturor, ca este un lider ce uneste, nu dezbina. E vorba, repet, de PD, PSD, UCM, PC, „Moldova Unita”. Pentru ca daca nu uneste el, vor uni altii, iar daca cele trei forte vor lua in total mai putin de 41 de mandate, nu va fi imbucurator decit pentru comunisti si aliatii lor.
In timp ce misiunea din partea electoratului democrat este ca cele trei partide sa ia in anticipate 61-62-63 si mai multe mandate. Vor lua? Acum, cu aparitia lui Marian Lupu, pare problematic. Mai e si PPCD care se arata sigur, o fi cunoscind vreo «fisca…», prin care va fi propulsat in Parlament.
Din exact aceste ratiuni spunem pe blog precum ca se impune unificarea Opozitiei. a daca PL ar accepta MAE, care, orice ai spune, e un potential, PLDM – ar lua PNL, iar AMN ar lua PC, „Moldova Unita” (ca doar l-a primit, repet, pe Sima), PD, PSD, PPR, Partidul « Alianta Verde », atunci vor face cu TOTII FRONT COMUN CONTRA COMUNISTILOR!!! Da, imi veti spune ca i-a mai luat, dar au plecat. Ei si? Urecheanu spunea ca AMN e forta care nu tradeaza. 1.Una e ca au plecat, dar poate ca nu vor mai pleca – e o alta stare de spirit, totusi, in societate. 2.Daca pleaca, ramin pe cal alb PL, PLDM si AMN, spunind: “Domnilor, noi le-am oferit sansa, ei iata ce au facut, noi am fost corecti, mobilizatori, unificatori, am putut dialoga, le-am oferit posibilitatea sa se schimbe, sa se lepede de satana proruseasca si de comunisti, sa mergem impreuna sa-i darimam, dar ei iarasi au tradat!?” Dar poate nu vor trada, ca s-au saturat toti de comunisti. Pot fi si variatii, ce nu afecteaza esenta. De exemplu, PL sa nu ia, intra-devar pe nimeni si atunci PLDM ar putea lua si MAE.
Spuneam pe blog precum ca, daca nu se va proceda asa cum gindesc, Lupu ii va stringe pe toti si PL, PLDM si AMN se vor pomeni cu buzele umflate, dar nu din cauza lui Pavlicenco, despre care unii de la PLDM se tot pling precum ca nu pot discuta cu mine ca ii critic pe blog, ci vor fi vinovati cei trei lideri “mari”, pentru ca, asa cum spunea pe blog si vizitatorul “regret”, daca cei trei vor sa conduca statul, trebuie sa poata uni societatea, nu sa o discrimineze si sa astepte sa ii voteze cineva neconditionat ca sint sfinti dati de la Dumnezeu. Totul e trecator. Mai mult – comportamentul lor va genera absenteismul in rindul alegatorilor democrati.
Intoleranta si comportamentul distant al liderilor celor trei formatiuni nu-i deosebeste de comunisti. Poate cistiga astfel, cine stie? Pentru ca daca pentru Filat mai important decit altceva este sa nu-l vada pe Diacov in Parlament, la fel cum au alte obsesii Ghimpu si Urecheanu, nu ne ramine decit sa vedem daca aceste obsesii le vor aduce victoria.
Noi, PNL, nu prea agream umblatul pe la oamenii nostri in teritoriu, chemindu-i sa lucreze pentru alte formatiuni. Oamenii nostri spun – discutati cu conducerea, noi respectam deciziile organismelor colective, nu sintem de capul nostru. Prea multa mindrie, aroganta, intoleranta, inflexibilitatea duc unde…? Unde arata Biblia – in pacat si in esec. Deci – sa nu fie capabili unii sa coopereze pentru binele segmentelor de simpatizanti si adepti ai altor formatiuni? E dreptul liderilor Opozitiei parlamentare sa decida, dar peste vreo doua luni vom vedea cine a avut dreptate..
Vitalia Pavlicenco
Spre marea jale a poporului, cam asa va fi !
Nu vom avea nici Victorie, nici eroi si nici tradatori.
Toti vom fi unde-am fost si de unde nu ne putem „concedia”. Prapastia plina de urgie si „eroi” trecuti si uitati in timp.
„Sefiiii…Sefiiiii…Sefiiiiiiiii”, chind v-or intelege oare ce calitati trebuie sa intruneasca un Moderator public, ales ?
Sarmanii de ei…
O fi avind, poate, bogatie si bani multi….
Dar conducatori nu le este dat sa fie……
Doamna Pavlicenco, pe cuvant ca deja e jenanta insistenta cu care va „bagati” in bratile partidelor parlamentare. Ei la fel ca si dumneavoastra au motivele lor sa nu va primesca pe liste. Si argumentele lor suna la fel de convingator. Deaceea poate va opriti totusi sa va cereti cu atata insistenta pe listele lor. Deja se creaza parerea ca mult prea tare ravniti la locul de parlamentar. Iar faptul va voi „nu prea agreati imblatul pe la oamenii vostri” sa-i rugati sa voteze pentru altii vorbeste cat de mult doriti debarcarea comunistilor in realitate. Cum am spus doamna Pavlicenco, deja e puieril si jenant.
Pt Stelian
Eu am cetatenie romana si nu pot merge pe lista, ca totuna nu renunt la ea. Dar avem oameni buni care ar putea sa ne reprezinte si sa fim foarte motivati sa consideram ca putem munci impreuna, iar despre viitor, postalegeri, solutia ar fi o unificare larga a mai multor partide, pentru a nu pierde eventuala victorie asupra comunistilor si a o consolida in alegerile locale.
Iata care sunt oamenii dvs. de ii laudati atat de bine? Cati experti in politica externa, in macro si micro economie, in agricultura, in justitie etc. aveti? Nu aveti nimic si numai bani stiti sa cheltuiti. Aveti doar cativa intelectuali care numai a comenta pot iar cand sa puna osul la treaba fug de responsabilitate. Ca bine este ca va ascundeti acum sub carapacea cetateniei romane, ceea ce inseamna ca fugiti de responsabilitate.
Asa-numitul partid al vostru stie ca nu are sanse sa treaca pragul electoral. Principalul scop al vostru este sa produceti mult zgomot si spuma la gura, ca acuma, prin asta sa derutati alegatorii….Stiti prea bine ca asa este. Nu poate un partid de la 0.5% sa ajunga la 5% in 45 de zile, e demonstrat…Sunteti foarte penibili, dar stiu ca totul ce faceti are un scop anumit, si asta e confirmat de unele pete negre din biografia d-voastra.
Succes in continuare!
Ati „uitat” sa va include-ti si pe D-stra in lista tradatorilor care l-au parasit pe Urechean. si 2.daca totuna nu renuntati la cetatenia romana, ce ati fi facut daca lua-ti cele 10% in alegerile precedente?
Dar poate, stimata doamna, inainte de a va uita spre padure,poate vede-ti cei sub nas?
Aureliu Busuioc a căutat problema mai întâi în oameni şi apoi în motive. El spune că moldovenii sunt oamenii care se consideră unici şi despre care spune că “ne place să ne umflăm ca nişte baloane de sapun… Fiecare moldovean se considera un cineva.
Sunt de acord toate formatiunile cu orientare democratica trebue sa se uniasca intrun Front anticomunist ca se obtinem victoria asupra Ciumei Comuniste.Altfel va fi esec
comparînd postările lui OPINIE şi VERONICA cu declaraţiile lui VORONIN încerc să găsesc ceva diferenţă şi nu găsesc. Atîta răutate şi ură la adresa altora, că nu-mi vine să cred că poporul român dintre Prut şi Nistru a decăzut aşa de tare din punct de vedere moral. Ura impotriva altora le-au întunecat minţile.
Lui Voronin îi dăm crezare – niciodată nu a fost patriot şi iubitor de neam. Din gura lui poţi auzi critici la adresa opoziţiei, că sunt incompetenţi de a conduce ţara, fug de responsabilitate cînd merge vorba de a munci în interesul poporului, în rîndurile opoziţiei nu găseşti oameni erudiţi ca dînsul, pentru a veni la guvernare, nemaivorbind de a ocupa funcţia de Preşedinte al ţării, în cabinetul căruia opoziţia n-ar fi în stare măcar să stea în creslă şi să bea cafea, tineretul nostru este numit de şeful statului PIANÎE FASCISTÎ, pedagogii sunt corupţi şi violatori de copii, studenţii necărturari, care-şi cumpără diplomele după ce umblă prin baruri, în loc să înveţe ş.a.m.d. Roşca şi cu gaşca lui de la EU TV parcă sunt papagalii crescuţi de Voronin în cabinetul lui, limbajul cărora repetă intruna totul ce aud la stăpîn.
Dna sau dl Opinie şi Veronica, dacă faceţi parte din echipa VOROŞCA prezentaţi-vă, dacă aveţi curajul, şi atunci v-aş da crezare, dar a ataca sub mască, lovind sub centură, nici BENLADEN nu-şi permite sau alte stricturi teroriste, care au curajul în caz de vreun act terorist să-şi asume măcar responsabilitatea.
Aşa că nu înţeleg, cu ce sunteţi voi mai buni ca Voronin şi Roşca????
De acord sută la sută cu Stelian! Doamnă, lăsaţi politica în pace! Nu e de dumneata!Dacă poţi ajuta ajută, dar nu încurca iţele şi aşa încurcate!
Pt Veronica
Nu am de ce sa ma includ intr-un sir din care nicidecum nu fac parte. Nu l-am tradat eu pe Urechean, ci Urechean a tradat principiile programatice din Manifestul electoral si din Platforma electorala din 2005. Acolo a fost scris ceea ce a fost inclus in Planul de lucru al Fractiunii AMN in Parlament, adoptat de Fractiune si de Consilul Politic ale AMN. Insa cind am inceput sa le realizam – iesirea din CSI, limba romana, NATO, anularea vizelor pentru europenii din statele membre ale UE, inaintarea proiectului de hotarire privind rezilierea Memorandumului ruso-moldovenesc din 1997 privind Transnistria, anularea Conventiei de incetare a focului din 1992, care ar isnemna plecarea trupelor „de pace” rusesti si desfiintarea Comisiei Unificate de Control si venirea fortelor internationale de securitate in zona dintre Tiraspol si Chisinau. Aceste lucruri au fost tradate de Urecheanu, care a eliminat national-liberalii pentru ca au fost consecventi sa le promoveze. Nu stiati? Acum veti sti, ca sa nu aveti impresii gresite si sa scrieti neadevaruri, inca „reprosind”, ca sa vezi!!!
Pt Eul liric
Iata ce a postat un vizitator pe nume arcas. Nu am pete negre in biografie si exact asta ii innebuneste pe toti.
„pt flowers_of_liberty
“Bine ca este acest blog al doamnei Vitalia Pavlicenco, sa nu fi fost unde mai aveam posibilitate sa dezbatem ceea ce trasneste oricui in cap cu un lider politician care are rabdare sa discute cu majoritatea vizitatorilor sai. Respect. Mai rar, dar ca strateg politic care doreste sa-si puna partidul pe care il conduce la masa de sarbatoare… Nu stiu, nu inteleg, trebuie sa mai cresc. Toate bune.”
Acest alineat m-a facut sa scriu si eu un mesaj si sper sa gasesc aici ceva postari, raspunsuri la intrebarea mea.
Am citi pe acest blog diverse postari. Constructive si mai putin constructive. Binevoitoare si mai putin binevoitoare, dar si foarte rautacioase.
Scrise de femei si barbati. Ma intreb: Care este motivul pentru care oameni, poate buni in esenta, scriu mesaje rautacioase si josnice?
Atitea rautati varsate peste capul Vitaliei Pavlicenco: ca este agent KGB, conlucreaza cu comunistii, a distrus… ca este… este… este… aproape numai ca nebuna nu a fost numita.
Ar fi o minune, in cazul in care cineva din postatori ar avea momente clare si curajul sa scrie nu sub anonimat, dar in nume propriu si deschis argumente.
Sa-i dam dnei Pavlicenco si posibilitatea sa lamureasca lucrurile.
Eu am meditat asupra invinuirilor la adresa ei si am ajuns la o concluzie: toti, care incearca sa o scoata din anturajul activitatii politice sunt niste oameni mai slabi la toate capitolele. Nu-i pot face concurenta. Ea are un caracter dur, perseverent, nu-i place tradarea si conteaza pe cumsecadenie. Nu este corupta, stie limbi straine, are forta de munca de invidiat, minueste tehnicile moderne de comunicare si are multe alte calitati pozitive superioare celor ale asa-numitilor politicieni de vaza.
Cine o stie si o cunoaste bine din cadrul celor sinceri si binevoitori vor confirma acest lucru. Dar invidiosii si rautaciosii vor sta in “tufari” si vor polua in continuare spatiul public, oferit pe gratis pentru discutii de acest blog.
Nu am auzit cazuri concrete de tradare, de abordare incorecta a colegilor, de necumsecadenie….
Doar stiu ca nu tace cind vede ca in activitatea echipei, in care trudeste, se dezvolta un ghem cancerigen, cu iz de stricaciune.
Fiind directa la caracter, o spune pe sleau si asta nu place nimanui.
Toata lumea pune accentul pe “comod” si “incomod” cind e vorba de omul de alaturi.
Am ajuns la aceasta concluzie si mai cred ca aproape toti fostii si actualii lideri de formatiuni politice, dar si multi dintre organismele executive sufera de aceeasi boala: nu doresc sa fie deranjati, chiar si daca mai lent sau mai rapid se duc la fund.
Si se duc mereu…Se mai ridica si iar se duc… Obosesc si nu mai au eficienta….
Cred ca asta spune ca cei care vor sa nu fie deranjati, vor sa faca numai ce vor ei si nu-i intereseaza parerea altora.
Obiedientii le bat din palme, ii lauda si stau mereu ca trapedusii in jurul lor, insa, astfel, ii strica si mai tare.
Se tem liderii nostri de caii naravasi!
Nu pot face fata!
Si atunci, ca sa nu fie deranjati, impart “jucariile” si schimba jucatorii si jocul si o pornesc de la inceput cu alte jucarii si cu alti jucatori…..Sunt mereu in joc, dar jocul nu mai are final…si ei nu se plictisesc…
Ei, liderii, anume de ei depinde ce joc aleg, cine sunt jucatorii si cum vor juca. Nimeni nu poate schimba ceva din ce doreste seful. Nu fiecare jucator este in drept sa propuna un joc mai interesant. Seful nu accepta pentru ca el nu poate juca alt joc si toti trebuie sa joace un joc monoton, invechit la nebunie, dar trebuie sa joace, altfel il supara pe sefu’…
Doar “jucatorii” de virf s-au paruit, despartit, certat… si au dispersat echipele de jucatori.
Cam asa s-a intimplat in societatea noastra de la ‘92 incoace. Asta pare sa se intimple si in continuare…”
Pt Catavencu
Ba politica e de toti, mai ales de cei care au muncit cinstit. Cred ca gresiti, impreuna cu Stelian, adresa postarilor. Cautati, poate gasiti un blog al vreunui politician pe care sa va fie ciuda mai putin, misogini fiind…
ok, poate aveti dreptate si suntem toti rautaciosi, dar nu am remarcat in articolele Dvoastra sa fiti prietenoasa, intelegatoare, modesta. Pe cine din politicieni ii respectati cu adevarat ? Am impresia, ca numai Dvoastra sunteti demna de a fi in fruntea tarii, aveti un spirit criticist exagerat si egocentrismul e evident.
Un’te duci tu ”Lupule” ?
Vestea că Lupu pleacă a provocat o polemică printre simplii oameni dar şi printre membrii partidelor de opoziţie unde se crede că ar putea adera ‚,oaia rătăcită ’’ a PCRM-ului.PL-îl respinge,PLDM-nici nu vrea să discute,AMN-spune că Lupu poate fi un spion comunist .
Unica variantă este să se alăture unui partid extraparlamentar de exemplu:PPCD,PSD,PD,PNL,UCM unde ar putea fi cap de afiş şi ar putea fi acela care ar ,,zmulge’’ voturi importante de la PCRM în următoarea campanie electorală iar odată intraţi în parlament să fie acei care ar oferi acel ‚,vot de aur’’ în caz că ar fi necesar.În caz că Lupu sar afla pe listele unui partid slab el l-ar propulsa şi l-ar aduce în parlament.
*S-ar putea ca Lupu să facă parte din UCM unde se află Vasile Tarlev cel ce a fost şi el membru al partidului şi a plecat creîndu-şi propiul partid care la alegerile recente nu s-a remarcat cu nimic luînd puţin peste 1%.
* Ar putea adera la PSD şi să ajungă direct la conducerea partidului şi să-l aducă în parlament.
*După cum am spus mai sus orice alipire la PL decade pentru că astfel PL-ul ar pierde din votanţi.
*Aderarea la PLDM ar face ca votanţi PLDM-ului care sunt nişte clari anticomunişti să treacă în tabară PL-ului şi astfel ar fi o pierdere procentuală colosală.
* Unica soluţie ar fi AMN care la 5 aprilie a dobîndit cel mai mic punct procentual de la formarea lui.Astfel ar fi 2 variante pentru AMN:
1. Îl iau pe Marian Lupu în partid,acest pas reprezentî d pentru ei o relansare politică.
2. Îl iau pe Lupu dar acest fapt poate fi considerat de electorat drept o trădare şi AMN pierde şi aceste ultime procente rămase
Într-un final ultima soluţie ar fi ca să-şi creeze propriul lui partiduţ din toate lepădăturile care se tot tîrăsc dintr-un partid în altu şi să creeze o altă echipa anticomunistă.
Asta dacă pînă mâine nu se va răzgindi şi va reveni în partid…
ma gasiti si pe http://romanidepesteprut.wordpress.com/
pentru mihai m. care, de altfel, tot sub anonimat scrie,e dreptul tau s-o agreezi pe d-na Pavlicenco care numai in care formatiune politica n’a fost si acum cauta cu tot dinadinsul sa prosteasca pe cineva doar numai a mai printe un loc in lista, ca e clar ca facatura ei de partid nu trece, DAR, e dreptul nostru, al alegatorilor sa sanctionam pe cei ce toarna apa la moara comunistilor! Esti mai agresiv si mai intolerant decit comunistii,dar noi, cei ce sustinem si vrem intradevar sa aducem la putere forte democrate, vom lupta pentru curatirea de oportunisti gen Pavlicenco,Petrenco, Rosca.
Eu nu inteleg ce tot atat va luati de domna Pavlicenco…eu in acest articol am vazut doar o propunere de aliantze…un mini plan electoral…nu trebuie sa fii mare expert politic sa faci un plan si sa il propui
Va credeti asa destepti si intelectuali dar nu sunteti capabili sa diferentiati o propunere de o critica.
Mi-i scarba de asa comentatori.
Cu permisiunea doamnei Pavlicenco, daca nu este cu suparare pentru dumneaei, as vrea sa dau cate o replica pentru vizitatorii batausi de pe acest blog. Dar voi expune punctul de vedere personal, deaceea imi cer scuze de rigoare de la stapana casei.
Asa, dar @ stelian- cineva are dreptul sa se bage iar alt cineva are dreptul sa nu primeasca, voia boierului cum se zice; @ opinie – nu fiti rautaciosi pentru ca orice partid are dreptul la activitate conform legislatiei si daca nu ar gidila urechile noastre denumirea de partid comunist atunci nu ar fi fost nici o problema nici cu PNL si nici cu alt partid mai mic decat altele, dar oricum vrea PNL ori nu vrea PNL, moldovenii vor inlatura comunistii de la putere; @ Eul liric- zgomotul si spuma la gura se numeste PR politic, iar daca PNL nu doreste sa intre in Parlament este voia lui, oricum PNL nu va lauda comunistii, iar vocea lor oricum va intari mesajul anticomunist in societatea moldoveneasca; @ veronica – Vitalia Pavlicenco nu l-a tradat pe Urechianu in viziunea dumneaei, in viziunea domnului Urechianu- doamna Pavlicenco l-a tradat. Cine are dreptate, nu stiu. DVS sunteti de parerea ca Urechianu are dreptate, un vecin de-al meu afirma viceversa. Asa-i politica, cineva tradeaza, cineva nu tradeaza. Cine cineva si cinei altcineva ramane de cautat secole intregi; @ silvera – inca odata se va adeveri ca oamneii obisnuiti asa cum sunt si moldovenii se invata doar pe greseli proprii, dupa ce vom vedea ca comunistii ne vor ingropa cu gunoi in rapa tot de ei sapata doar atunci ne vom da cu adevarat seama ca cineva a gresit amarnic votandu-i pe ei, doar atunci cand va ajunge odata si odata la noi cei din RM ca suntem totusi romani si vorbim limba romana si numai exista nici un dubiu in acest adevar doar atunci ne vom da seama ca acest fapt trebuia sa-l recunoastem mai demultisor, dar anii… увы au trecut, doar atunci cand PNL va ramane doar cu membrii BPC, se va inetelege ca proiectul este supus esecului, sorry, dragi penelisti, asa-i viata de politician in RM; @ Eugenuia – Frontul anticomunist este exclus pentru ca anticomunistii in RM sunt adevarati, fatarnici si constructivi. Aceste caracteristici genetice ale anticomunistilor moldoveni nu vor permite niciodata ca calul si cu scroafa sa nasca ieduti. Si cu cat mai repede vom intelege acest fapt cu atat mai repede vom scapa de comunisti; @ mihai m – nu sare la bataaie in acesta casa, el „tine” cu doamna Vitalia Pavlicenco si cu PNL )))))))))); @ Catavencu – orice om e liber sa aleaga cu ce sa se ocupe, daca vrea se ocupa cu politica iar daca nu, se ocupa cu alt ceva, important ca sa primeasca satisfactie morala si sa aiba ce manca el si copii lui daca sunt mici si nu-si pot inca singuri sa-si castige bucatica de paine; @ silvera & Vitalia Pavlicenco – Vitalia Pavlicenco este foarte prietenoasa, silvera, DVS nu intelegeti maniera foarte liberala de comportament a doamnei, iar daca ea va va trimite undeva unde nu va va fi chiar pe plac, aceasta nu inseamna deloc ca dumneaei nu vrea sa fie prieten cu DVS, corect am ghicit caracterul DVS, doamna Vitalia Pavlicenco?
Inca odata sorry, Doamna V.P. pentru aceasta interventie, dar dand cu matura pe drumul comun m-am intors trecand granita pe partea DVS de drum. De acum cum s-a primit, nu pot sa judec.
Am o propunere pentru toti vizitatorii acestui blog.
ATENTIE, LUME!
BLOGUL ESTE AL DOAMNEI VITALIA PAVLICENCO!
Dumneaei are cheltuieli morale si financiare intretinand acest blog. Ce venituri are, daca vrem o intrebam, pe mine nu ma intereseaza. Pe mine ma intereseaza regulile „jocului corect” adica regulile Fair Play-ului. Adica, daca stapana blogului propune tema de discutie – Lupu si Opozitia parlamentara inflexibila, hai sa respectam aceasta alegere si daca vrem sa dezbatem aceasta tema o dezbatem, daca nu-asteptam titlul care ne va placea. Una la mana, doi – hai sa incercam sa scriem cu un nume doar, fie el si anonim, vreau sa va propun sa nu ne schimbam numele de la comentariu la comentariu si de la alegeri la alegeri, trei – hai sa dam dovada ca suntem oameni constienti, iar cand ne infoaie inconstientul provocandu-ne emotii placute, neplacute, agresive, razbunatoare etc. sa incercam sa nu ne apropiem de computer, ca oricum dupa aia vom regreta ceea ce am postat. Invatati-va pe greselile altora, eu stiu ce spun, aveti incredere. Succese!
Va recomnd sa cititi tuturor Iran=Moldova, ori mai rau @ Moldova
http://www.bbc.co.uk/russian/international/2009/06/090611_iran_democracy_ostalsky.shtml
Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a votat, duminica, impreuna cu sotia si una dintre fiicele sale, la Scoala 150, dupa care s-a certat cu o femeie care ii reprosa liderului PRM ca blocase intrarea in scoala pentru a face declaratii presei.
„Nu e sediul de campanie. Va rog, faceti loc!”, a spus femeia venita la vot.
„Ia mai taca-ti fleanca! Ne invata ea ca nu e sediul de campanie”, a replicat liderul PRM.
D-na Pavlicenco, mi se pare ca mai bine decit prin ostilitate, a-ti raspunde prin probe concrete (d-voastra trebuie sa ne convingeti). Si iarasi nu vad cu ce sunteti mai diferita de ceilalti politicieni…ca restu is hoti/corupti/etc, am auzit asta de la rosca multi ani. Care totusi e scopul d-voastra?
D-na Pavlecenco.
Nu mi-am exprimat nici un fel de ciuda. Mi-am exprimat doar nedumeriria vizavi de anumite actiuni ale dumneavoastra. Nu mi-am permis un atac la persoana deaceea nu inteleg cum o doamna la varsta dumneavostra i-si poate permite sa reactioneze in felul urmator numindu-ma misogin. Nu mi se pare normal sa reactionati in asa fel, imediat cum vre-un barbat indrazneste sa vina cu anumite critici la actiunele dumneavoastra. Nu uitati totusi ca pretindeti ca sunteti politician si deci oamenii i-si pot permite si critici (inclusiv si barbatii).
Acum, cu riscul de a mai fi numit cumva de dumneavoastra, voi indrazni sa-mi mai exprim o nedumerire. Postarea articolelor laudative la adresa personala mi se pare mai mult decat o lipsa de modestie, e mai degraba pueril si iarasi jenant. Mi-a amintit, nu stiu de ce, de cartea de vizita a restaurantului din preajma casei mele.
Acum privitor la actiunile partidului dumneavoastra. Deja si copii din scoala cunosc ca capitalul primar nici odata nu se formeaza pe cai absolut legale, deoarece de obicei conditiile legale nu permit asa ceva. Nu cred ca mai sunt in Moldova oameni naivi care cred ca anumiti politicieni din opozitie si-au facut capital muncind ca salahori la constructii 24/24 ore si 7/7 zile pe saptamana. Dar momentan nu asta conteaza. Daca pentru dumneavoastra cu adevarat ar conta interesul national, atunci tunurile propagandistice le-ati fi indreptat doar spre comunisti lasand sa inainteze acele partide care cu adevarat, momentan, pot ocupa redutele comuniste si salva Moldova de totalitarismaul care eventual ne asteapta. Iar proiectilele pentru anumiti lideri de opozitie ar fi normal sa le pastrati pentru alegerile viitoare.
Si acest lucru il cunosc acum chiar si scolarii. Numai dumneavoastra nu. Pacat!
Pentru Flowers_of_liberte.
Aveţi perfectă dreptate, că temele propuse de d.Pavlicenco sunt propuse spre dezbatere celor care doresc să participe la dezbatari, care nu-nu. însă problema-i, că cei vizitatori răutăcioşi nu sunt apţi de a dezbate ceva ci numai de a critica, de a face vînt, mai că ţi-ar scoate ochii, că cineva are blog şi vrea să mai descute cu poporul pe diferite teme, contrar celora care se tem să discute cu poporul, după cum a postat cineva, că pentru a întra pe blogul lor este nevoie să -ţi prezinţi chiar şi datele din paşaport. Şi atunci cu ce sunt ei mai buni ca Voronin sau Roşca, care a făcut atîta vînt şi a scos ochii la toţi care nu-i împărtăşesc ideile, adică la toţi în afară de comunişti.Poporul i-a răspuns astăzi chiar în prezenţa lui Eminescu. Iar Voronin cu TOVARĂŞII în loc să discute cu opoziţia, să vină la dialog, să propună ceva constructiv, să dezbată problemele cetăşenilor din ţară nu face alt ceva decît numai să critice opoziţia, să-i învinuiască de lipsa de patriotizm, să le aducă învinuiri în mod public de organizatori ai actului de vandalizm din 7 aprilie, încălcînd flagrant Constituţia RM privind prezumţia nevinovăţiei mai arestînd şi băgînd la dubă pe cine doreşte, la urmă întorcînd spatele opoziţiei cu plecarea din sala de şedinţă înainte de a încheia şedinţa.Probabil l-a mustrat conştiinţa.
Şi atunci cum să-i numim pe cei răutăcioşi.
Probabil n-o să-i numim cu cuvinte urîte, da o să procedăm creştineşte şi o să ne rugăm la Dumnezeu să-i iarte pe cei rătăciţi, că nu ştiu ce fac şi să le dea sănătate. Noi ne vom căuta de drumul nostru iar cei rătăciţi, Dumnezeu cu dînşii….
Pentru Criticanti si….altii
1.Critica corecteaza erorile si abtine omul de la comiterea erorilor.
2.A spune punctul de vedere, cum o face V.Pavlicenco, nu inseamna a critica.
3.Chind dusmanul te aplauda, sa fii sigur ca te duci….la fund!
4.V.Pavlicenco pe blogul ei nu lauda opozitia, adica nu este dusmanul ei.
5.Pe blog nu comunica bunicul meu, care are 89 de ani si nici tanti Arghira, care are numai 57 de ani.
Am auzit ca nici aproape tot satul meu nu comunica pe bloguri, ca nu au calculatoare, internet si stiinta. Internautii sunt/trebuie sa fie mai destepti un pic ca bunicul meu sau ca tanti Arghira, insa nu se simte….
Tema este tema si imaginatiile sunt imaginatii, nu am citit nicaieri, unde V.Pavlicenco sa se fi propus personal pe lista, dar daca promoveaza persoane demne – BRAVO ei! De ce nu? Oare in alte partide sunt personalitati cu duiumul? Care este respectivul partid cu destule cadre, ca sa acopere toate posturile/functiile? Caraghios popor mai suntem! Dar dupa popor ne-a dat Domnul si conducator!
Sa-l asteptam pe viitorul, care nu „iubeste” sa fie criticat…
Pt veronica
La postarea dumitale, ca sa nu-i spun neadevarata si dezechilibrata, raspund punctual:
1. Pavlicenco nu a umblat prin partide. A fost si a evoluat impreuna cu partidele care au participat la un amplu, indelung si intens proces de fuzionari – Pavlicenco raminind liberala, pe centru-dreapta. Nu am fost crestin-democrata, nu am fost social-democrata, socialista, nu sint comunista.
2. Nu am de gind pe nimeni sa prostesc. La noi, in PNL, deciziile se iau colectiv. Astazi, in sedinta largita a BPC s-a decis sa mergem separat la alegeri. Dupa trei ore de dezbateri, in BPC jumatate fiind presedinti ai organizatiilor teritoriale din teritoriu. Spre deosebire de alte partide, la noi se discuta total liber.
3. PNL nu e facatura Vitaliei Pavlicenco. Nu eu personal am facut PNL, asa cum Filat si-a facut jucarica protectoare PLDM. PNL-ul a fost facut de o echipa, eu fiind un membru si, pe ultima suta de metri, fiind inaintata la functia de presedinte al PNL. Informati-va, inainte de a scrie si a dezinforma. Va pot sterge, dar las sa vada toata lumea ca sinteti o neinformata si ca umblati cu minciunile.
4. Sanctionati pe cine vreti, e dreptul alegatorilor sa creada ce vor despre cine vor. Nu turnam si nu am turnat apa niciodata la moara comunistilor! S-ar putea, insa, in aceste alegeri, sa sprijinim pe cei din Opozitie care ne vor considera de oameni si vor discuta cu noi. Pentru ca e chiar revoltator ca cineva sa creada ca iti poate intoarce spatele si tu sa-l sprijini pentru acest gest. Ginditi-va la ce spun! V-ar place sa faceti asa? Atunci fiti mai prudenta.
5. PNL este forta cea mai democratica, daca ati avea un aparat cu raze X ce v-ar permite sa vedeti toate dedesubturile la PL, PLDM, AMN si PNL, v-ati convinge lejer de asta. Dar nu aveti posibilitatea, de aceea nu puteti verifica nimic inainte de a vorbi sau scrie. Sa va ierte Dumnezeu ca nu stiti ce faceti.
6. Nu am nimic in comun cu sirul in care figureaza Rosca. Doar poate ca faptuul ca spun ce cred, asa cum face si Rosca uneori.
Pt flowers_of_liberty
Postarea cu raspunsuri date unor vizitatori a fost interesanta. Cit adevar este in asta nici eu nu stiu, dar libertatea este o valoare suprema si indispensabila fericirii. Unii inteleg foarte greu asta si se cred europeni, moderni, dar ingradesc si verbal dreptul omului la libertate.
Pt Eul liric
Pt a afla care e scopul PNL, ca eu personal nu prea am scopuri politice, cititi atit acest blog, precum si materialele de pe site-ul http://www.pnl.md
Prin ce ma deosebesc de alti politicieni? 1. Am blog pe care, iata, vi-i ciuda, dar aveti ce vizita. 2. Spun deschis ce cred despre ce e in jur. 3. Nu ascund mesajul proromanesc, proNATO, proUE, nici dorinta de a ne regasi cu Romania intr-un stat, de a iesi din CSI, de a scapa de zona de influenta ruseasca. Sa-mi aratati asta macar la PLDM si AMN.
Pt Stelian
Si pe nepotul meu il cheama Stelian, dar reactia de la ce postati e diferita de cea pe care o am prin intretinerea cu el.
Orice nedumerire fata de anumite actiuni ale mele trebuie exprimata sub forma unei intrebari sau postari echilibrate si eu va voi lamuri.
Ba, deocamdata, va cred misogin. Cind o sa cred altfel, voi spune-o. Vai de mine cite postari din partea barbatilor au fost timp de un an pe blog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dar nu le-am spus ca sint misogini, pt ca nu am simtit asta. Cind am simtit, am spus. Si dumitale ti ce pare cite ceva si postezi, chiar daca sint pt mine nu numai nedumeriri, dar si prostii la patrat. Dar am rabdare si raspund – mai bine, mai putin bine, dar raspund si blogul e vizitat in continuare. Imi fac cinstit, din greu, datoria civica, ca doar pt asta nu mi se plateste!!!
Spre deosebire de dumneata, altii chiar ma considera politician si fiti sigur ca nu voi inceta sa fiu dupa ce am citit ce ati mai postat pe aici.
Nu am posta articole laudative la adresa mea. V-am raspuns cu o postare a unui vizitator, sa mai vedeti si ce gindesc altii, ca, altfel, va veti plictisi daca veti citi numai lucruri urite si neadevarate. Credeti-ma nu sufer de lipsa de modestie – ma cunoaste o lume intreaga. Calificativele pueril si jenant nu-mi caracterizeaza comportamentul, oricit v-ati stradui.
Despre capitalul primar stiu mai putin decit copiii celor care l-au facut ilegal. Este adevarat. Si aici e diferenta dintrre mine si cei cu capital primar din furt.
Nu stiu ce avere si-au facut anumiti politicieni din opozitie muncind 24/24 ore si 7/7 zile pe saptamana.
Pt mine conteaza definitoriu interesul national si tunurile propagandistice sint indreptate spre comunisti. Dar pe ceilalti ii sprijinim doar conditionat si doar daca nu en intorc spatele, ca sa nu spun altfel.
Partidele care cu adevarat credeti ca pot ocupa redutele comuniste si salva Moldova de totalitarismul ce, eventual, ne asteapta, nu sint cooperante, nu sint gata de consens, compromis, conciliere, transparenta si dialog. Nu cred ca trebuie sa fie asa, cred ca trebuie sa fie altele decit comunistii.
Ba sint adeptul transparentei si, de aceea, ceea ce numiti „proiectilele pentru anumiti lideri de opozitie ar fi normal sa le pastrati pentru alegerile viitoare”, eu nu vad proiectile. Eu cred ca trebuie sa ne deosebim de satrapii comunisti, prin a nu ne teme sa discutam despre ai „nostri” deschis, nu pe sub masa si in soapta. Intransparenta genereaza inclaritati, nesiguranta, lipsa de incredere. Eu nu accept asta.
Lasati-ma cu aceasta comparatie cu scolarii. Sprijiniti pe cine vreti si sa fiti gata sa acceptati marje cit mai mari la intelegerile viitoare, din Parlamentul ce va rezulta la 29 iulie 2009.
pentru Veronica…
Adevărat spus şi nu prea.. nu scriu sub anonimat. întradevăr îmi zice Mihai. Aşa m-au botezat, ca pe Mihai Viteazu, ca pe Mihai Eminescu. Ce, nu vă place acest nume? Mie-mi place. Poate că nu-i complect. Asta-i alt ceva. Poate fi explicat simplu. Eu nu doresc să mă trezesc alături de Mocanu, sau Stati în celula lui Voronin. Vă asigur că am fost tot timpul pe baricade, încă de prin anii 89, şi nu am avut frică. Şi acum nu o am, da pentru ce să devii pradă lupului, care vede în orişice român duşman a-l poporului, pe care iar încarcera pe toţi, dacă iar agunge puşcării, că în siberia nu mai are acces.
Şi după cum vedeţi pe postările mele îmi permit puţin să spun şi un adevăr despre Voronin şi camaradul său Roşca, ceia ce nu poate fi acceptat de persoanele vizate, care în orişice moment îţi poate întra în casă să-ţi arate el ce-i asta democraţie. Şi cine e devină, că astăzi suntem nevoiţi să vorbim cu jumătate de glas. Cine e devină, că astăzi nu avem adevăraţi apărători al neamului românesc. Sau poate consideraţi, că fosta opoziţie parlamentară pot fi apărătorii noştri. Păi ei au stat 4 ani în parlament şi ce au realizat. S-a schimbat ceva în ţară. Din împotrivă iau creat lui Voronin un imidj şi mai mare demonstrîndu-şi incapaciitatea de a se opune regimului. 4 ani. Spuneţi-mi vă rog ce acţiuni concrete anti regim dictatorial, duse pînă la capăt, a desfăşurat opoziţia adică foştii parlamentari Urecheanu şi Filat, pe care astăzi îi numiţi salvatorii naţiunii.. în afară de acel protest în parlament cu pichetarea tribunii nimic. 4 ani de adormire. Şi cînd d. Pavlicenco i-a mai trezit prin proiectul de lege cu privire la ieşirea din CSI, ei s-au opus împreună cu comuniştii,mai şi demisionînd-o pe Vicele AMN-ui V.Pavlicenco din funcţie, apoi din partid.
Şi d-stră spuneţi, că aceste forţe democratice vreţi să le aduceţi în parlament.Ce-i care l-au votat pe Voronin la 4 aprilie ca filat, Diacov, Serebreanu sunt acele forţe democratice, care vreţi să-i aduceţţi la putere. Sau poate Tarlev şi cu Lupu sunt acele forţe democratice în viziunea d-stră? Pe Roşca să nu-l puneţi lîngă Pavlicenco, fiindcă el nu cu Pavlicenco l-a votat pe voronin în 2005 ci alături de Filat, Diacov, Serebreanu, Buliga ş.a. Faptul că acum s-au abţinut de a vota un comunist BRAVO LOR. Numai că trebue să fii naiv să crezi că au făcut-o în interesul poporului , în interesul românilor, prin renunţarea la cetăţenia română. E clar, că de data acesta opoziţiei i-a trebuit ceva mai mult decît să stea statişti în parlament, ca 4 ani precedenţi. ei doresc Ţara cu orice preţ. Chiar şi cu renunţarea la cetăţenia ROMÂNĂ, chiar şi cu ajutorul comuniştilor gen Lupu, Stratan, Tarlev. Scopul e unu. ŢARA!!!!!!!!!!!.
Dar romînia, iaşirea din CSI, NATO, UE, trece pe a-l doilea plan, da poate şi pe al treilea.
Şi eu mă rog la DUMNEZEU să aducă la putere, după cum vă exprimaţi, şi acord toate puterile, dar vreau ca ţara cu adevărat să fie condusă de adevăraţi paterioţi ai neamului românesc, adevăraţi democraţi, adevăraţi bărbaţi , care în orişice moment ne vor apăra de orişice regim dictatorial, pentru a ne putea liber exprima în mod public fără pseudonime, şi care near asigura dreptul la libera desfăşurare a manifestaţiilor fără jertve, care de fapt au fost lăsaţi în voia soartei la 7 aprilie şi după.
S-a văzut clar , că la 7 aprilie opoziţia s-a perdut.Au fost jucaţi ca nişte copii. Dar să sperăm că le-a fost olecţie , bună de învăţat.
Dar d-stră de ce vă ascundeţi sub anonimat.
Pavlicenco nu este preşedinte de ţară, nu are la mînă poliţie, procuratură, securitate, care v-ar învăţa să vorbiţi în stil democratic a-lea- Voronin, măcar nici parlamentar nu e…
Vă temeţi de o DOAMNĂ, care vă primeşte pe blogul său, vă rabdă, are timp de acordat chiar şi celor mai răutăcioşi ca Roşca şi Voronin, vă răspunde la toţi şi voi măcar nu aveţi curajul să vă prezentaţi. Eu vă dau un sfat. Doriţi să vă evidenţiaţi, invitaţi-o pe Pavlicenco la o conferinţă de presă, sau întraţi la sediul PNL-ui şi discutaţi în mod civilizat despre tot ce vă doare, Înaintaţi propuneri concrete, da nu vă ascundeţi sub mască, lovind sub centură, că aşa comportament se numeşte LAŞITATE..
Îmi cer scuze dacă v-am ofensat cu ceva. Nu o fac cu rău. Sper să ne întîlnim cîndva într-o ţară cu adevărat democrată, fără comunişti, undeva pe piaţa MARII ADUNĂRI NAŢIONALE şi să jucăm HORA UNIRII, fără frică că vom fi duşi la dubă.
LIBERTATEA E APROAPE !!!!!!!!!!!!!!!!
La alegerile precedente am votat MAE ,am avut incredere in dumneavoastra doamna.
Insa datorita situatiei fine create acuma in arena politica voi renunta la preferintele politice si voi vota din interes national.Amn,pl,pldm, au demonstrat ca in caz de necesitate pot forma un front comun ,si mi-au cistigat increderea,urmeaza sa decid care din cele 3 imi convine mai mult.Si da, ca alegatorul dumneavoastra va-s recomanda sa renuntati la o lupta pierduta si sa sustineti unul din cele 3 partide,benevol:asta va va ajuta pentru urmatoarele alegeri fie locale fie parlamentare,cel putin eu mi-as reintoarce privirea inspre MAE daca acesta ar demostra ca intradevar pune interesul national mai presus de cel politic.
Va recomnd sa cititi tuturor
Natalia Morari – Jeanee D-Arc a Moldovei!
http://ava.md/030-obshestvo/02602-natalya-morar-kto-to-hochet-stat-kinozvezdoi-a-ya–izmenit-mir.html
pentru Grigore..
Nu ştiu care grigore sunteţi. Acela care a mai postat anterior, sau altul, dar îmi pare rău, că faceţi careva concluţii, necunoscînd faptul, măcar din alte postări, că V.Pavlicenco nu este şi nuci nu a fost membru a MAE.
V.Pavlicenco a fost şi este preşedintele PNL.
Şi cu aşa cunoştinţe în politică mai facem şi .recomandări?????????
pentru grigore…
În privinţa la renunţarea la luptă……
Renunţă numai ticăloşii…
Problema-i cum de luptat. Fiecare luptă cum poate.
PNL a decis să lupte prin participarea la alegeri, fiindcă renunţarea la luptă poate fi comentată de simpatizanţii PNL ca trădare. Şi atunci cine să aibă dreptate… Cei ce propun PNL-ul să renunţe la luptă, considerînd asta ca o vitejie, sau cei ce iar considera pe PNL-şti trădători în cazul neparticipării la alegeri ?
Cît de simplu era , dacă PL.PLDM şi AMN acceptau lista comună. Dar dacă ei doresc ca decizia lor să fie stimată de popor, atunci şi ei sunt obligaţi să stimeze decizia altora. În caz contrar schimbăm o dictatură pe alta….
Sunteti penibili rau!!! Voi vreti in Nato, UE, Romania etc….wow, iaca asta e o stire mare! restu partidelor vor in siberia!!! si nu va ascundeti, ce curaj din partea d-voastra!!! dublu wow…Timpul la astfel de „patrioti” a trecut demult. Asta e populism ieftin!!! Rosca a avut acelasi mesaj insa timpul lui si a d-voastra a trecut!
Noi avem nevoie de o echipa care va veni cu solutii pentru economia tarii (caci saraci noi nu suntem necesari europenilor), nu cu vorbe absolut goale. Si chiar vorbind de AMN si PLDM, chiar uitati-va pe lista lor si vedeti ca ei au strins niste echipe ca valoare cu mult peste ratatii vostri. Hai sa fim seriosi d-na Pavlicenco…
Pt Eul liric
Nu vad nici o problema, votati pe neratati si sa aveti curajul sa recunoasteti, cind va veti fi dezamagit de cei in care astazi vedeti salvarea, ca daca nu stii incotro mergi, nu ajungi nicaieri.
Iaca iarasi venit cu atacuri la Opozitia adevarata…salvarea de la d-voastra precis nu poare veni. Si de ce as fi dezamagit de ei? Spuneti-ne si noua…D-voastra puteti fi dezamagita ca nu v-au luat pe o lista comuna, doar atit. Alegatorii celor 3 partide pina la moment nu au fost dezamagiti. Sau voi asteptati acest moment cu nerabdare? Ca sa ne scoateti ochii si sa ne spuneti ca am facut o greseala votindu-i?
Si incotro sa mergem? Vad ca aveti raspunsurile la toate intrebarile intrebatoare
Chiar daca o parte din Opozitia parlamentara nu e nepatata, alta Opozitie, cu un CV atat de curat ca al dumneavoastra (nu sunt ironic, nu va stiu CV-ul, sau „dedesubturile”, ca sa folosesc terminologia DVoastra) nu este.
Opozitia chiar a fost bravo. Iar la moment ea trebuie sustinuta cu ORICE PRET. Fiindca ea reprezinta, prin prisma alegerilor anticipate, unica sansa Moldovei de a scapa de comunisti. DVoastra insa loviti in ei. Ca si politician nu ar trebui sa faceti asta, dar mai ales nu acum cand ea are nevoie de sustinere. Declaratii gen „Filat si-a facut jucarica protectoare PLDM” sunt inadecvate.
In plus, si cel mai important, participarea PNL la alegeri NU va ajuta Opozitia in victoria impotriva comunistilor. Chiar daca PNL e anticomunist si proroman – Va respect pentru asta, dar nu doar viziunea conteaza ci si situatia politica.
Si daca tot cunoasteti „dedesubturile PL, PLDM si AMN” de ce cautati coalitie cu ei?
Imi pare rau dar chiar as vrea sa stiu cum va beneficia anticomunismul din participarea PNL in alegeri.
pentru afillusionist…
din postarea d-stră: ….Chiar dacă PNL e anticomunist şi proromân,…respect…dar nu viziunea contează….
Îmi cer scuze , dar nu vă-nţeleg. Adică reeşind din situaţia politică aţi fi deacord să promovaţi în parlament antiromâni dealde Lupu cu echipa, procomunişti dealde echipa lui Roşca, dealde Tarlev, dealde cei ce au votat la 4 aprilie 2005 pentru Voronin ca Diacov, Serebrean, Filat.
Chiar vi-i tot una că poziţia lui Urecheanu e proCSI, defapt pentru ce şi a fost demisionată Pavlicenco şi Ţaranu din AMN, că au înaintat proectul de lege privind eşirea din CSI contrar viziunilor şefului.
Şi apoi cine se face vinovat de situaţia politică de azi, nu cumva acei ce l-au votat pe Voronin în 2005. Dacă nu-l votau atunci, nu era situaţia de azi şi Diacov Serebrean, Filat, de Roşca nu mai vorbesc, trebue să-şi asume răspunderea pentru că au susţinut la 4 aprilie 2005 un comunist şi 4 ani din cauza lor ţara a ajuns în situaţia de szi, şi nu Pavlicenco i-a adus pe comunişti în 2005 la guvernare.
Da cum se poate explica faptul, că liderii opoziţiei cu dublă cetăţenie au renunţat la cetăţenia română în folosul fotoliului, adică şi-au trădat patria, care pentru ei e şi România în interesul personal.
Cît de tare nu i-aşi stima pe liderii opoziţiei parlementare, dar acest gest a fost un gest de LAŞITATE, prin care a fost ofebsat tot poporul român dintre Prut şi Nistru.
Puteţi să puneţi întrebarea: da ce aveau de făcut?
DE LUPTAT….. atunci cînd afost ales Voronin la 4 aprilie 2005, atunci cînd afost sistată transmiterea în direct a şedinţelor parlamentare, atunci cînd s-a modificat codul electoral, interzicînd blocurile, majorînd pragul, interzicînd cetăţenilor cu dublă cetăţenie de a ocupa funcţii publice.
Ce a făcut opoziţia noastră 4 ani. Au stat statiţti cu excepţia unora inclusiv şi a V.Pavlicenco care 4 ani lea stat ca un schin în gît comuniştilor.
Poate cineva garanta , că dacă PNL nu va participa la scrutin , situaţia politică se va schimba în ţară?
Fiţi sirioşi fraţilor, şi haideţi mai bine să urmărim jocul de şah a lui Voronin cu schimbul scesta de figuri la care opoziţia actuală nu întreprinde nici un pas, numai acela , că urecheanu i-a mai chidanit pe vreo doi Susarenco Şi Cimpoi, ca pe timpuri pe Snegur, apoi pe Pavlicenco, Ţaranu….
Şi d.stră spuneţi că viziunea politică nu contează. Atunci votaţii direct pe comunişti, dacă nu contează.
Dl. Mihai,
va rog sa nu facem montaj citand incorect ce-am scris eu.
Am zis
„Chiar daca PNL e anticomunist si proroman – Va respect pentru asta, dar nu doar viziunea conteaza ci si situatia politica.”
Am scris clar cuvantul „doar” si fraza „ci si situatia politica”, care ‘intimplator’ le-ati omis si ati distorsionat mesajul meu, ca sa ajungeti (poate in baza unei logici corecte dar a unor premise gresite) apoi la fraze precum „votatii direct pe comunisti, daca [viziunea politica] nu conteaza” si concluzii aberante precum „ati [eu] fi de acord sa promovati antiromani dealde Lupu […], procomunisti dealde Rosca,…”.
Ce am in vedere prin situatie politica am prezentat foarte clar in comment-ul meu precedent. Totusi repet aici ca Opozitia (PL, PLDM, AMN) (patata sau nepatata) e unica Opozitie reala care o avem acum si care ne poate izbavi de comunisti la moment.
Credeti-ma ca daca de exemplu PCRM nu ar exista pe arena politica in Moldova si nu ar fi atat de vital ca Opozitia (specific: PL, PLDM, AMN, ca sa nu-mi vorbiti iarasi de Diacov si altii) sa castige la alegerile din 29 iulie, nu as insista deloc pt neparticiparea PNL-ului ci dimpotriva as incuraja dezvoltarea partidului.
Doar ca nu in contextul actual, cand as incuraja toti anti-comunistii, indiferent ca sustin pe cineva in afara de PL, PLDM sau AMN, sa voteze totusi in 29 iulie pentru unul din aceste partide.
Repet intrebarea, care nu a primit inca niciun raspuns de la Dna Pavliceno:
As vrea sa stiu cum va beneficia anticomunismul din participarea PNL in alegeri.
Fără supărare, d-na Pavlicenco, mai rar asemenea dezbateri sterile ca în articolele şi comentariile de pe blogul dvs. Scopul oricărui politician este să ajungă la putere, pentru asta are nevoie de voturi, iar voturile se obţin spunând publicului ceea ce acesta îşi doreşte să audă. Ideal ar fi ca politicianul respectiv, oricare ar fi el, să gândească exact ceea ce spune, dar asta e mai greu de realizat.
Din păcate, preocuparea dvs. principală pare să fie aceea de a vă impune punctul de vedere în faţa fiecărui comentator în parte, nu să spuneţi oamenilor ceea ce ar vrea ei să audă. Asta duce la dezbateri sterile, care nu ajung nicăieri. În privinţa criticilor care vi se adresează, s-ar cuveni să înţelegeţi un lucru: oamenii îşi manifestă dezacordul prin două metode, voice şi exit. Atât timp cât se rezumă la voice, înseamnă că ei speră încă să se îndrepte lucrurile. Când îşi vor pierde speranţa ca dvs. să mai schimbaţi ceva, vor apela la soluţia exit, dispărând de pe blogul dvs., unde va fi linişte.
P.S. – a ameninţa pe cineva cu ştergerea comentariilor nu e tocmai „diplomatic”. Orice comentator ştie că postarea îi poate fi ştearsă, dar dacă dvs. repetaţi asta, obţineţi iritarea auditoriului, nu cooperare din partea lui. Se pare că în R.Moldova, fiecare se visează un mic Voronin pe domeniul lui de activitate.
Bravo, Lancaster
pentru afillusionist..
Nu vă supăraţi vă rog , da tare bine vă-înţeleg, că vreţi bine acestui popor.
Da cu ce drept vă gîndiţi la alţii că ar vrea rău acestui popor.
Îmi cer scuze, poate am scăpat ceva, dar nu sunt lingvist ca d-stră, deşi consider, că foarte corect m-am exprimat. Cînd vorbiţi, că OPOZIŢIA A FOST BRAVO, şi de situaţia politică, eu numai am vrut să vă aduc aminte, că această opoziţie şi se face responsabilă de situaţia politică de azi, că nu Pavlicenco l-a votat pe Voronin la 4 aprilie 2005, da anume Filat, cu diacov, Serebreanu, şi nu Pavlicenco a condus în alegerile din „2005 BMD-ul da Urecheanu, care după ce a acumulat 26 procente era obligat să menţină ecest rezultat şi echipa, pentru a lovi în 2009şi mai tare, dar din cauza lui au plecat toţi, pe unii el singur i-a futbolit, rămînînd cu cei ce MĂNÎNCĂ ŞAŞLÎC ŞI BEAU JIN, şi iată rezultatul – 9 procente. Şi pentru a-l menţine pe Urechenu în parlament, fiindcă de data asta nu se ştie dacă le ia măcar pe aceste 9, PNL-ul trebue să se dezolve.
Pentru ce ? Pentru ca oamenii lui Urecheanu să GULEIASCĂ la iarbă verde, mîncînd şaşlîc, după cum el singur s-a exprimat, căzînd sub riscul de a trece pragul? Că de victorie nici vorbă.
De unde 21 de mandate pentru a alege preşedintele? Din acel 0.5 procente ale PNL?
În ceia ce priveşte, că opoziţia e unica opoziţie reală……..ş.a.m.d.
OPOZIŢIE- înseamnă totalitatea persoanelor, care fac parte dintr-un grup politic POTRIVNIC partidului aflat la putere, politica acestui grup faţă de partidul aflat la putere..
Adică d-stră consideraţi , că PNL-ul , legal constituit, care pledează pentru eşirea din CSI contrar politicii PCRM, pentru aderarea la NATO şi UE contrar politicii PCRM, care pledează pentru modificarea art. 13 şi 11 din Constituţiei, adică se luptă pentru LIMBA ROMÎNĂ contrar politicii PCRM, care a ridicat în Parlament problema aprecierii politico-juridice a foametei organizate de regimul comunist în Basarabia, după ocuparea acesteia de către URSS, care a cerut în Parlament condamnarea crimelor regimului comunist, conform rezoluţiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, PNL liderul al căruia lider V Pavlicenco a fost demisionată din partidul AMN pentru proiectul de ieşire din CSI contrar viziunilor lui Urecheanu şi a comuniştilor NU FACE PARTE DIN OPOZIŢIE ? Adică numai Filat care l-a susţinut pe Voronin în 2005 şi nu s-a opus, Urecheanu, care este împotriva eşirii din CSI ca şi comuniştii sunt OPOZIŢIA noastră? Vă întreb : OPOZIŢIE contra cui???? Contra lui Pavlicenco, care a cerut eşirea din CSI, contra lui Dabiga, care a fost huiduit de actuala, cică opoziţie, la alegerile parlamentare din România?
Aşa că cînd vorbiţi de OPOZIŢIE , trebue de dat seama, că există opoziţie şi în afara Parlamentului şi chiar să fie acel grup numai din 3 persoane nimeni nu are dreptul să-i dicteze încotro să-şi îndrepte viziunile, fiindcă dreptul unora sunt limitate acolo, unde sunt limitate drepturile altora..
îmi cer scuze de aşa postare lungă, da se vede că mai avem mult de lucrAT, pînă cînd ne vom învăţa să alegem grîul de neghină……..
Pt afillusionist
CV-ul meu este pe blog. Cautati la „despre mine”.
Va rog sa imi aratati unde am lovit in Opozitie – frazele pe care le interpretati ca atare.
Declaratii gen “Filat si-a facut jucarica protectoare PLDM” sint pe potriva declaratiei lui Filat la PRO Tv ca „Pavlicenco mai trebuie sa stie a face si politica”. sa faca el, care l-a votat pe Voronin si acum e curat, da? sau Ghimpu care nu mai trebuia sa se omoare dupa presedintia in CMC, sau Urecheanu care nu prea vrea NATO, iesirea din CSI etc.
Participarea PNL la alegeri VA ajuta Opozitia in victoria impotriva comunistilor. Straduiti-va sa luati majoritatea voturilor, munciti si procentele PNL vor merge la actuala Opozitie, viitoarea majoritate democratica. Totul e in miinile voastre. Daca cei trei nu vor direct voturile noastre, le vor lua indirect.
Daca PL, PLDM si AMN ar fi colaborat cu PNL, aveam mai putine indoieli fata de dedesubturi. Daca nu, am suspiciuni in continuare, incepind de cind ne-am inteles cu PLDM sa facem un congres si Filat brusc a disparut de la legatura telefonica, si terminind cu alte lucruri de acelasi gen.
Nu „caut coalitie cu ei”, ci cautam solutii ca sa revina cit mai putine voturi comunistilor. Ca sa sprijinim pe cineva trebuie sa ne convingem ca acei „cineva” au nevoie de sprijinul nostru, ca ne motiveza. Daca nu vor – e dreptul lor sa faca asa ca si dreptul nostru sa luam deciziile pe care le consideram oportune.
Mai multe partide se tem de aparitia noastra la micul ecran pt ca avem un mesaj clar, in timp ce, acele partide, incercind un mesaj mai spalacit, contind si pe dreapta, si pe stinga, se tem sa nu paleasca. Deci anticomunismul va beneficia de participarea PNL in alegeri prin a spune in campania electorala de ce trebuie puse in afara legii partidele comuniste, de ce trebuie sa iesim din CSI, de ce trebuie sa intram in NATO, de ce trebuie sa cooperam strins cu Romania, lucruri despre care nu toti vor sa vorbeasca deschis, sa nu dezamageasca oamenii si iata stam asa de 18 ani nici incolo, nici incoace. Odata si odata, trebuie sa le spunem oamenilor de ce nu avem economie – ca nu avem orientare euratlantica univoca si identitate nationala. Vedeti ca va iau in serios?
Pt Lancaster
Daca pe blogul meu sint dezbateri sterile, nu pierde timpul aici. Mergi acolo unde sint dezbateri rodnice.
Imi amintesc, Paul Pacuraru, fost ministru national-liberal cu problemele sociale, ne spunea noua aici, la PL-formula anterioara Ghimpu-Chirtoaca: niciodata sa nu mergeti pe populism, oamenii politici trebuie sa formeze electoratul, nu sa se muleze pe asteptarile sale si apoi sa-l dezamageasca. Eu am fost si ramin de acord cu asta.
Vreti sa faceti altfel – faceti, dar mie aceste sfaturi nu-mi prind bine, nu le urmez si nu va pierdeti timpul.
Oricine isi exprima punctul de vedere doreste ca el sa fie acceptat si nu am de gind sa fac la fel ca si comunistii care par s ava fie dragi: „să spun oamenilor ceea ce ar vrea ei să audă.”
In privinta mea, linistiti-va, nu au ce indrepta si numarul vizitatorilor blogului nu scade, ci creste. Va compatimesc pentru ca inca nu ati reusit sa ii convingeti pe toti sa nu viziteze blogul cu discutii sterile.