Loading Facebook Comments ...

60 Comments

Add a Comment
 1. Nina Graur-Tampiza

  Nicolae
  „A nu putea face diferenta intre lucruri importante si auxiliare sau altfel spus, a nu simte prioritatile – inseamna a fi un politician de 2 banuti!” -dupa parerea dumitale cind se fac presiuni psihologige la niste tineri, asta este un lucru secundar?Pentru asa ceva cei care o fac, tre sa stea dupa gratii.
  Sa inteleg ca important este sa te duci orbeste acolo unde de fapt nu prea vrei sa te duci.Un fel de „vrei nu vrei bei Gheorghe aghiazma”.Spune-mi de ce?

 2. Argumentare de ce nu se poate scapa de comunism prin vot:

  Hai sa o judecam la rece cu un studiu de caz clar. Poate fi pueril dar daca il extrapolati putin o sa intelegeti sistemul. MAE a invitat balariile alea de trupe sa cante pentru campania electorala. Vamesii moldoveni i-au oprit la granita si cateva ziare au scris de chestia asta + ca s-a lasat cu cateva proteste ale MAE. IN cazul in care opozitia ar fi venit la putere voi credeti ca vamesii aia ar fi scapat nepedepsiti? Pai si ei cred lucrul asta! Si atunci cu cine sa voteze sa nu existe repercusiuni? Cu aia care i-au pus sa faca chestia asta. In conditiile comunismului 60%-90% lucreaza pentru stat. Nimeni din oamenii astia nu vor sa isi piarda locul de munca sau in cazul in care voteaza stramb altii sau chiar comunistii daca revin la putere sa se razbune pe ei. Si atunci nu e mai simplu sa ii voteze tot pe ei? Ca doar au copii acasa si nu prea au chef sa infunde puscariile. Poporul moldovean si nu ma refer doar la cei din Basarabia au fost mai domoli tot timpul. Probabil si datorita influentelor masive rusesti. Au fost (cu riscul de a ma injura) mai „fricosi”. Incepem cu miorita in care baciul moldovean asteapta sa moara in loc sa puna mana pe topor si sa ii cotonogeasca pe ala ungurean si cu ala vrancean. El sta sa isi scrie testamentul si sa isi anunte mama ca o sa fie bine. Adica accepta foarte usor ideea de a fi asuprit. Alt exemplu. Revolutia din Romania decembrie 1989. Pleaca din banat Timisoara si lupta finala se duce in Bucuresti. Moldovenii aproape ca nu au participat. Scriu aproape ca nu vreau sa ii jignesc pe cei care au participat. Alt exemplu. Republica Moldova adusa la pragul saraciei (fiind declarata cea mai saraca tara din europa) – poporul moldovean se complace in situatia asta nu ia nici o masura ba chiar ii este frica sa modifice sistemul prin vot! Stefan cel Mare cred ca se rasuceste in mormant.

 3. Completare la argumentare:
  Cel mai strigat slogan anticomunism in Romania la revolutie a fost:

  NU VA FIE „FRICA” CEAUSESCU PICA!

  Am pus frica intre ghilimele ca sa intelegeti mai corect aspectul de ce gandeste un om care este sub comunism si care se teme ca dracu de repercusiuni. Principalul motiv pentru care comunistii sunt votati nu in romania, nu in moldova ci peste tot in lume este frica de repercusiuni!

 4. Nina Graur-Tampiza

  Pentru Intrebatorul
  „Ideile mele de mai sus erau idei de sensibilizare a maselor.”
  Pe mase nu le mai sensibilizezi cu nimic, decit doar cu bani.S-au invatat sa fie smecheri.O doamna mi-a raspuns ca ea de fapt n-a votat nici un partid,si-a votat salariul,altcineva si-a votat fotoliul,al treilea un loc de munca si tot asa.Lumea vrea sa fuga de saracie.
  Cind in republica Moldova se vor implementa proiecte despre educatie civica,democratica,s.a?Dezinformarea si izolarea Moldovei de UE si-a facut efectul,despre ce sensibilizare mai vorbesti?

 5. Pt doamna Pavlicenco:

  Asadar privind toate aberatiile mele de mai sus cand veniti cu slogan de tipul eradicam coruptia in conditiile in care 60-90% din oamenii din RM lucreaza la stat si in conditiile in care 40% din ei au posibilitatea sa accepte mita deci sa fie corupti este o gresala. Pai daca aflati de gigel care a lucrat la primarie si a luat si el acolo 200 -500 de lei spaga pentru x facilitati. Cu eradicarea coruptiei ati pus accentul si mai mult pe FRICA de repercusiuni. Un slogan mai bun trebuia sa sune ceva de genul : pentru un nou inceput. Orice slogan politic tre sa dea speranta nu sa sperie oamenii :).

 6. Nina Graur-Tampiza imi cer scuze ca tre sa zic asta dar vorbesti prosti. Ce il tine pe nenea ala care are votul in mana sa iti ia banii si sa voteze cu comunistii? Principalele obiective in PR sunt: sensibilizare care duce la simpatie / simpatie care duce la sprijin. Pot sa iti dau 10 mii de carti sa le citesti cu 10 milioane de studii de caz. Nu o sa obtii nimic politic cu bani. Vrei sa imi spui ca un angajat este mai fidel de compania ta cu cat il platesti mai mult? E absurd. Poti sa ii dai si 10 miliarde pe luna daca in sinea lui considera ca e mai bine sa te vanda si sa te fure nu faci nimic. Arunci banii pe geam. In felul asta nu am mai avea nevoie de manageri de marketing, pr si resurse umane. Am rezolva totul simplu:
  -cat vrei ma?
  -500 lei!
  -ia 600 dar de acum inainte te rupi in doua pentru mine.

  Haios nu?

 7. d-NA PAVBLICENCO VAD CA NU INTELEGI MESAJUL ALEGATORILOR,PUR SI SIMPLU DACA IAU COMUNISTII 61 MANDATE SUNTETI UN NIMENI.NU VREAU SA VA INJUR,DAR MERITATI TOATE CUVINTELE URITE CARE EXISTA.

 8. Mandria doboara, smirenia ridica. Sunteti acum la pamint, dar este posibila si iertare…
  Daca va caiti si va corectati…

 9. Pentru toti romanii din basarabia! Capul sus si va asteptam acasa. Pentru voi cu toata inima:

  http://www.youtube.com/watch?v=p_HOsHK85bY&NR=1

 10. Daca iau comunistii 61 mandate, inseamna ca toti moldovenii is PROSTI.
  Pentru ca al de Tkaciuk a fraudat alegerile in asa fel incit sa nu mai aiba nevoie de nici un aliat si toti au sa taca.

  Comunistii trebuie dati jos prin revolutie.
  Voturile au fost trucate. Cei ce cred ca anume procentu MAE nu a ajuns democratilor, sint prea ingusti la minte sa vada situatia reala. Voturile s-au furat la toate partidele democrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *