Domnule Tănase, unde e, de fapt, ticăloşia în politica moldovenească?

Am citit cu multă amărăciune o scrisoare pe care dumneata ai adresat-o Anei Bejan. Am remarcat, de mai multă vreme, dar nu am reacţionat niciodată la “micile şmecherii” la care te-ai dedat în ultimii ani, gen Ana Bejan e bună, Alexandra Can e bună, iar Vitalia Pavlicenco e “mama relelor”. Este ceva ieftin şi inoportun, dar ai dreptul să faci aşa cum vrei. I-am spus Anei Bejan, care ţi-a apărat punctul de vedere la Soroca, în cadrul unor dezbateri publice organizate de Uniunea Jurnaliştilor, la care PNL a participat mereu, că a greşit. Acum, probabil, Ana se convinge de ce i-am spus. Atunci ai lovit în partide, mai puţin în unul, dar nu ai observat că veniseră cu oameni să participe la Dezbateri doar MAE şi PNL. Nu au venit cititorii “Timpul”-ului, nici simpatizanţii Uniunii Jurnaliştilor, nici membrii, “foarte numeroşi”, ai Forului Democrat al Românilor din R.Moldova. Însă, prezenţa PNL şi MAE acolo, în loc să bucure şi să insufle respect, a enervat. Păcat. Atunci te-am iertat, că, precum ştii, de mai multă vreme nu-mi pun mintea cu nimeni.

Pe mine nu mă interesează, de la o vreme, ce scrie în “Timpul”. Aşa cum am spus-o public, pe blogul meu, eu nu primesc nici un ziar de la 1 ianuarie 2009. Şi nici nu le citesc. Nici nu am timp, nici nu mai am chef. Asta a survenit şi după ce am demonstrat – şi ca deputat, şi ca fost preşedinte de PNL, timp de doi ani, – că am luat în zadar în serios ziarele.

De ce spun asta? Am de mai multă vreme impresia că dumneata manifeşti nervozitate şi impulsivitate tocmai din cauza că eu am luat în serios “Timpul”. De exemplu, v-am furnizat mereu informaţii, v-am dat unele documente importante, interpelări, răspunsuri, interviuri. Am făcut interpelări la rugămintea ta, cînd nu a făcut nici unul dintre deputaţii, taxaţi azi “cu şansă”. Am făcut interpelări şi la rugămintea lui Alexandru Tănase şi am colaborat bine cu el. Pînă la un punct, cînd a fost la Soroca şi a vorbit de rău PNL. Dar are şi acest drept.

Îţi aminteşti, probabil, ce furtună s-a declanşat în “Moldova Suverană” contra mea după ce am făcut, la propunerea dumitale sfidătoare (căci vroiai să demonstrezi că nici un deputat nu va avea curajul să o facă!) interpelări legate de privatizarea ziarelor “Moldova Suverană” şi “Nezavisimaia Moldova”. Nu mi-ai oferit atunci, ca răspuns, o posibilitate să mă apăr şi nici nu m-ai apărat… Dimpotrivă – acum, recent, ai invocat în “Timpul” nişte măgării dintre acelea, de atunci, ale lui Tudor Tătaru, publicate în ”Moldova Suverană”. Ce să spun? – ai avut şi acest drept. Nu şi moral.

Cînd spun că am luat pînă nu demult în serios “Timpul”, am avut în vedere şi răspunsurile date de mine, ca preşedinte al PNL, celor 10 întrebări fundamentale, adresate partidelor de Redacţia pe care o conduci. Ştii – nimeni dintre partidele “cu şansă” nu a luat în serios aceste întrebări fundamentale pentru destinul R.Moldova şi nu v-a mai răspuns, aşa cum a făcut-o PNL. Păcat, pentru că nu ştim ce vor face, în acest caz, aceste partide “mute” după 5 aprilie. Mai cu scîrţ, mai cu sgîrcenie, ai plasat o ştiruţă despre poziţia PNL, care a răspuns întrebărilor formulate, legate de cel de-al doilea stat românesc, limba română, neutralitatea, Mitropolia Basarabiei, CSI, relaţiile cu România, integrarea în UE şi NATO şi de alte aspecte importante, la care noi am dat cîte un răspuns exhaustiv şi concret, pentru că am făcut multe la toate compartimentele

Văzînd cît de uşor aţi iertat refuzul partidelor mai noi şi mai vechişoare de a vă răspunde, am pierdut şi eu interesul pentru “Timpul”. Am înţeles nu doar că nu trebuie să vă iau în serios – am înţeles că vă supără dacă răspunde PNL, cînd nu răspund alte partide…

Ştii bine că sîntem pe aceleaşi poziţii referitor la aspectele menţionate mai sus şi la altele formulate în “Timpul”. Ştii prea bine ce am făcut în acest Parlament. Îmi amintesc de o propoziţie spusă de o colaboratoare de la “Timpul” care, rugată să-mi explice de ce se evită ostentativ să se notifice apariţiile mele publice, mi-a răspuns că “Nu ştiu cum să vă spun, dar sînteţi prea activă”. Nu am prea înţeles de ce asta deranjează, dar am înţeles că deranjează. Ei, asta e. Am înţeles-o şi pe asta. Însă eu nu pot plăti apariţiile mele în ziar, după ce stau pînă la 3.00 dimineaţa şi scriu interpelări legate de actele de corupţie, pornind şi de la articolele din ziar, de la plîngerile oamenilor şi de la alte informaţii pe care le primesc de la cetăţeni. Nu v-am mai deranjat. Nu ţin neapărat să apară ceva ce fac eu în presă – important e că ştiu ce fac şi că lupt contra corupţiei generate de comunişti, că lupt pentru aspiraţiile noastre naţionale şi europene.

Ţi-aş aminti, totuşi, nişte lucruri făcute de mine în acest Parlament care te-ar opri – poate – din a mă mai taxa că aş fi cu … comuniştii. Ştii, am colectat 26 de semnături pe iniţiativa legislativă de a modifica art.13 din Constituţie privind limba română, ca şi altele 13 semnături pentru modificarea art.11, privind neutralitatea, tot în Constituţie. În acest Parlament, datorită mie şi deputatului Valeriu Cosarciuc, s-a examinat, în plină dominaţie comunistă, ieşirea R.Moldova din CSI, am depus şi iniţiative legislative de anulare a Memorandumului moldo-rus din 1997 privind Transnistria şi a Acordului de încetare a focului, din 1992, am felicitat, în fiece an din cei patru, întreg poporul roman, de la microfonul 5, cu ocazia Zilei României, am cerut o comisie independentă să examineze legalitatea averii Familiei Voronin, am cerut o altă comisie, medicală şi independentă, să examineze sănătatea mintală a lui Voronin, pornind de la declaraţiile sale antiromâneşti dure, am “felicitat” Familia Voronin cînd s-a zvonit că a cîştigat primul miliiard de dolari, după care au fost anulate transmisiunile în direct din Parlament, am înaintat iniţiativa de anulare a vizelor cetăţenilor europeni la intrarea în R.Moldova (numai noi şi Bielarusi mai aveam acest anacronism), am un dosar cu Voronin la CEDO, am publicat şi în “Timpul” materiale despre mafia gazelor, am făcut, în total, circa 500 de interpelări de deputat. Pe toate astea le ştii şi, totuşi, scrii că MAE, unde eu sînt numărul doi pe listă, ca şi candidat independent, face jocul comuniştilor…

Ar mai trebui să precizez (poate ai uitat) că pe lista MAE sînt, în primii 12 candidaţi, patru doamne şi domnişoare cu cetăţenie română, – Alexandra Can, Diana Crudu, Eleonora Cercavschi, Vitalia Pavlicenco – persoane ce au declarat că nu vor ceda cetăţenia română în schimbul unui fotoliu de deputat. De asemenea, poate ai uitat şi asta – Alexandra Can, Ana Bejan, Eleonora Cercavschi, Vitalia Pavlicenco au Ordine Naţionale ale României (Pentru Merit ori Serviciu Credincios), în Grad de Comandor. Ca şi Anatol Vidraşcu, din echipa guvernamentală a MAE, care are Ordinul Naţional al României “Serviciu Credincios”, în Grad de Comandor. Nici un partid – din cele trei “cu şansă” – nu au asemenea persoane…

Constantin, dacă îmi amintesc, ai fost şi nuntaş la fiica mea şi eu – la fiul tău. Ai spus că a fost o lecţie românească acea nuntă, a lui Aleks şi Beatriz. Acum tu îmi pui o grămadă de rele în cap şi mă califici ca unul de la “Moldova Suverană”?

Dar hai să analizăm prin ce sînt alte partide zise de dreapta mai bune decît MAE.

Oare nu te-a mirat că Urechean(u) şi AMN nu au răspuns celor 10 întrebări fundamentale adresate partidelor de ”Timpul”? Nu te-a pus pe gînduri de ce Urechean(u) m-a dat afară din AMN? Îţi amintesc – pentru că nu am vrut să-mi retrag iniţiativa legislativă privind ieşirea din CSI. Oare nu te-a pus pe gînduri că nici Urechean(u), nici Untilă nu au semnat iniţiativa legislativă de modificare a art.13 din Constituţie, privind limba română, deşi le-am lăsat, împreună cu Valeriu Cosarciuc, loc liber să semneze primii, iar Iurie Colesnic a scris în ziar că “nu e timpul nici pentru asta, nici pentru ieşirea din CSI”? Înţeleg – Roşca s-a stricat cu totul şi a justificat aflarea noastră, în continuare, în CSI, însă Urecheanu, Untilă, Filat – de ce au fost şi ei pe poziţiile lui Voronin şi Roşca? Domnule Tănase, unde e, de fapt, ticăloşia în politica moldovenească?..

Oare nu te-a dezgustat campania electorală făcută de cei care l-au sprijinit pe Eugen Tomac şi i-au atacat atît de urît pe Nicolae Dabija şi pe Tudor Panţâru? Oare chiar nu ai vizitat blogul meu să vezi cum Filat explică de ce l-a votat pe Voronin, dar – culmea – Dorin Chirtoacă ne îndemna şi se tot chinuia să ne explice cum “să rezolvăm tehnic” votarea lui Voronin pe 4 aprilie – “delegînd cite unul, cite doi deputaţi din fracţiuni să voteze”? – fapt invocat şi de Igor Boţan, recent, într-un comentariu pe www.unimedia.md? Oare Serebrian şi – iată – Dorin nu compromit intrarea tinerilor în politică? Sau ne ascundem după deget? Mai “adăugînd” Dorin că, astfel, “nu avea să fie întreaga acea tevatură…” Care tevatură şi care diferenţă faţă de ce a fost pe 4 aprilie 2005, despre care ai scris atîta, Constantin? Sau ai scris puţin tu, Constantin, şi Alexandru Tănase, despre Mihai Ghimpu şi CMC? Oare democraţii din CMC nu trebuiau să demonstreze că se poate asigura o activitate unită aici, apoi să o transfere la nivel naţional, să redea speranţa oamenilor în democraţi? Eu cred că se putea. Însă tu scrii despre ambiţiile mele.

Hai să le vedem. Eu, Vitalia Pavlicenco, am plecat din funcţia de preşedinte al PNL. Am declarat public precum că PNL nu va pune piciorul în prag în a merge împreună cu MAE în alegeri. Deci – am acceptat să mergem pe lista MAE. Eu, Vitalia Pavlicenco, nu am pretins, ca “răsplată”, să fiu prima pe lista MAE. Eu, Vitalia Pavlicenco, după doi ani de preşedinţie a PNL, am adus formaţiunea, care a fost foarte activă în 2008, în pragul unificării cu MAE, am şi stabilit congresul de unificare de Ziua Europei, pe 9 Mai 2009. Şi am declarat că eu, Vitalia Pavlicenco, nu pretind la funcţia de preşedinte în noul partid unificat. Eu, Vitalia Pavlicenco, “mama relelor”, am declarat că, dacă la intrarea în Parlament, se va pune problema “cetăţenie română sau fotoliu de parlamentar”, eu aleg cetăţenia română, pe care o am din 1992. Ce concesii şi cedări mai trebuie să fac pentru a te convinge că nu ai cu cine mă compara la capitolul “lipsei de ambiţii”?

Cum se face că tu, cunoscînd toate acestea, mă faci “mama relelor” şi scrii atîtea lucruri răutăcioase şi neadevărate despre mine? Nu-mi cunoşti familia, soţul, fiica, ginerele? Nu cred că e bine să ataci o femeie pe nedrept. Dacă e pe drept, mă rog, ai tot dreptul, dar nu pe nedrept.

Eu am blog şi nu am ziar. Aş putea şi eu să-şi analizez mai obiectiv sau mai puţin obiectiv traseul tău politic ori jurnalistic, dar ai observat că nu am făcut-o. Nu pentru că nu aş putea, ci pentru că nu cred că asta acum e important. Şi nu ameninţ cu fraze gen “Vom reveni cu detalii…”

De ce spun asta? Eu îmi asum toate documentele publice ale MAE unde figurează semnătura Vitaliei Pavlicenco, dar nu îmi pot asuma scrisorile, documentele, articolele etc. unde figurează alte nume, cum a fost numele tînărului nostru, foarte activ şi foarte bun, – Vitalie Nistrean, un băiat din Criva-Briceni, cu care am şi fost recent la Briceni. Nu e cazul să îl jigneşti pe el, cum nu e cazul să-l jigneşti pe Anatol Petrencu sau Alexandra Can, pe Ana Bejan, dînd de înţeles că eu “fac toate relele”, iar ei mă urmează sumişi… Constantin, au încercat şi alţi bărbaţi, slabi, să arunce pe umerii unei femei-politician nevinovate decizii colective, dar vreau să-şi spun că nu le-a reuşit, ba chiar au dispărut în neantul politic. Nu e bine să faci ca ei.

Ca orice concurent serios, MAE are experţi, de care ne mîndrim, care ne dau idei, ne consultă, dar are şi o conducere. Eu – repet – îmi asum toate poziţiile colective, dar nu crede că nu pricepem că, prin atacurile tale neavenite, încerci să bagi zîzanie între primii candidaţi pe lista MAE. Nu vei reuşi, dar – poate nu ştiai – eu nu sînt decît un candidat independent pe lista MAE, nu fac parte din conducerea politică a partidului MAE. Şi nu e prea frumos să ataci femei curajoase. Nu e vorbă, eu voi rezista, dar îmi voi pune întrebarea dacă tu eşti un bărbat puternic sau unul slab. Pentru că cine – luptă împotriva femeilor?..

Constantin, poate te-a deranjat Imnul nostru electoral, că am tot văzut că îl descoaseţi în paginile ziarului. Eu cred că e unul foarte bun şi ar putea deveni Imnul viitoarei coaliţii parlamentare.

Poate, Constantin, crezi că nu ştiu ce contribuţie ai avut la Apelul zisului For democrat al românilor, al cărui preşedinte, Nicolae Dabija, după ce a fost două luni membru al PNL, fiind sprijinit ca reprezentant al FDRM pentru Parlamentul României, a uitat că PNL l-a sprijinit – aproape singur – în alegeri şi a publicat în LA un document de susţinere pentru exact cei care nu l-au sprijinit pe reprezentantul FDRM pentru Legislativul Statului Român. Ştim, Constantin, şi asta. Dar oamenii din raioane nu înţeleg şi mă tot întreabă – după ce Nicolae Dabija a spus că Vitalia Pavlicenco (nu Vlad Filat) a fost unicul nostru deputat în Parlamentul R.Moldova, care a promovat valorile româneşti, ce să mai căutăm în acest FDRM? Le spun şi eu că un asemenea FDRM îmi pare straniu, că nu am prea observat cum FDRM l-a sprijinit pe Nicolae Dabija în alegerile recente şi că nici nu prea înţeleg ce aş mai avea să caut eu în asemenea “For Democrat al Românilor”. Sau poate eu nu înţeleg ceva?

Aş putea spune încă foarte multe. Am încercat să explic unele lucruri, am pus nişte întrebări. Dar nu am băgat zîzanie în colectivul “Timpul”-lui, căruia i-aş dori mai multă imparţialitate şi mai mult discernămînt, dar şi mai mult curaj în faţa şefului. Eu resping metoda acuzării cuiva pornind de la “mi se năzare ceva şi sar cu bîta”.

Înţeleg, mesajul anticorupţie a supărat. Dar oare de ce? Înţeleg, nu doriţi MAE în Parlament şi, în loc să loviţi în PCRM, daţi şi daţi în MAE. Oare de ce?

Sau, poate, “Timpul” a scris puţin despre lupta mea contra corupţiei? A scris atît cît se poate afirma că am luptat şi voi lupta contra corupţiei şi a comunismului. Cred că şi locul “Timpul”-ului este alături de MAE în această luptă, care este un imperativ în R.Moldova.

Vitalia PAVLICENCO,

deputat, candidat fără de partid pe lista MAE

Loading Facebook Comments ...

42 Comments

Add a Comment
  1. Dna Pavlicenco! ce este asta? la ce bun? cu ce scop? chiar lepadatura asta de tanase costea merita un asemenea mesaj? asta care zbera si zbeara in continuare despre hirtia sa de viceu (adica ziar) ca cica este presa independenta si obiectiva, dar mai apoi face partizanat politic direct pentru un ratat si doi hoti in lege? Dna Pavlicenco, desi nu am sa Va votez, totusi Va stimez cit de cit, stimati-va si Dvs. pe sine! hoitarul asta sa nu i-a drept slabiciune mesajul asta.

    P.S. Va rog sa ma ajutati. oare haimanaua asta de tanase care se da independent si democrat nu a semnat nici un document de neangajare in campania electorala din acest an?

  2. mititika.
    lasati ac veti fi remunerata cu 4% din voturi la 5 aprilie.

  3. Doamna Pavlicenco, „nici un” se scrie impreuna conform regulilor gramaticale in vigoare.

  4. O sa citesca Costea scrisoarea, si stergind lacrima de pe obraz, va lua penita si vom citi in numarul de miine inca o murdarie in adresa MAE. Ca altfel nu poate. A intrat prea departe in joc ca sa se opreasca cu 3 zile inainte de alegeri.

  5. Cred ca Tanase totusi a luat-o razna….Nu era cazul sa atace MAE………Josnic comportament…..

  6. aveti perfecta dreptate in ce-l priveste pe C. Tanase – e ca o girueta patimasa, obosita de iubiri si dusmanii care vin peste el ca rafale ale vantului… un om fara memoria propriilor fapte si vorbe – fapte si vorbe absolut contradictorii, uneori chiar halucinante… merita studiat.
    Dna Pavlicenco, cred in motivatia dvs. sincera, va pretuiesc eforturile si activitatea politica – una coerenta, cu o incarcatura vadit anticomunista. dar veti pierde enorm, poate chiat totul, prin faptul ca nu veti intra in parlament si voturile MAE vor trece, prin redistribuire, la comunisti. acest adevar crud va trona peste imaginea dvs. dupa alegeri.

  7. out of topic: nu prea inteleg pozitia MAE – din spoturile difuzate la M1 reiese ca voi luptati impotriva PL-ului, PLDM-ului si a AMN-ului iar de PCRM si PPCD nici vorba… indiferent de cat de patrioti doriti sa pareti a fi… si cat de pro-europeni – oricum sunteti niste cozi d caine… si kiar imi pare rau ca la un anumit moment kiar va simpatizam … o zi buna si sa dea domnu sa nu prindeti parlamentul… desi oricum nu-l prindeti… pacat ca exista astfel de „oameni” gen pavlicenco si petrenco…

  8. Pentru Eugen

    cunosc foarte bine cum se scrie „niciun”, dar asa cum nu scriu cu „â” din „a”, dar scriu cu „î” din „i”, aşa nu scriu, în mod conştient, conform ultimelor schimbări in regulile gramaticale.

  9. Vitalia Pavlicenco zace de o boală grea:boala microfonului din Parlament. La gîndul că i-ar putea fi îngrădit accesul la el, este gata să se arunce cu toate drapelele în capul oricui. „Norocul” a căzut pe capul lui C.Tănase. Domnule Tănase, nu-i mai răspundeţi,lăsaţi-o să-şi scrie”operele”fără subiect. După 5 aprilie va avea şi subiecte,şi timp berechet.

  10. Va uitati in oglinda, dna Pavlicenco! Daca ati fi onesti si nu ati face jocul murdar al comunistilor v-ati da seama ca ati intarziat la start si nu mai puteti prinde trenul. In schim favorizati PRCM sa castige vateva locuri in plus in Parlament. Sunteti perdanti in orice caz. Daca nu intelegeti acest lucru inseamna ca sunteti un politician prost, iar daca intelegeti- no comment!

  11. D-na Pavlicenco, cu toata stima fata de d-stra si fata de MAE, dar nu credeti ca faceti foarte bine jocul comunistilor?
    Parerea mea si a citorva alte mii si mii este ca ar trebui sa lasati cursa electorala si sa dati voie partidelor cu sanse.
    Nu de alta dar spuneti cu atita rivna ca luptati impotriva comunistilor, si intradevar ati facut-o ani la rind, dar acum o sa aduceti citiva din ei in parlament.
    Ar fi bine sa va ginditi, daca intradevar va pasa si nu spuneti numai vorbe goale…

  12. Radu, MAE va pierde mult daca va abandona.

    Acei care acum nu ii voteaza pentru ca nu trece pragul, ei nu se numara ca simpatizanti adevarati, deci nu ii pierde, ca nu ii are.

    Dar cei care au sa voteze MAE, anume de asta si voteaza MAE ca nu vad nimic bun in cele 3 partide de dreapta care se cred atotputernici.

    Nu intelegeti ca nimeni nu ii obliga pe votantii MAE sa voteze numai pt MAE si nu pt alte partide. Dar de ce ii privezi dreptul de a vota ceea ce crede ca e mai bine?

    Plus la asta, voturile nu se cersesc asa pur si simplu. Trebuie sa muncesti pentru ele. MAE nu a rupt voturi de la cei de dreapta cit a rupt voturi de la indecisi si oameni care votau comunisti ca nu stiau ce mai ofera piata. Echipa MAE ( MAE+PNL+PNR) a muncit in teritoriu, a vorbit cu zeci de mii de oameni care daca au sa aleaga MAE, au sa aleaga ca nu vad in alte partide o alternativa.

    Si chiar daca au sa fie 1%, asta e dreptul lor constitutional. Nu va ajunge voua acest procent? pai iesiti la munca nu sa faceti corturi in PMAN.

    Referitor de imagine dupa alegeri, stii au fost aceleasi vorbe si dupa alegerile 2005. Mai bine dau votul unui partid in afara parlamentului, decit sa dau votul meu unui partid care la urma il vinde pe fotolii si functii comunistilor. In felul asta Partidul nu mi-a tradat idealurile.

  13. Ce s-a intamplat urat in campania lui Eugen Tomac??! Eugen este seful DRP si atunci era consilierul Presedintelui Basescu. Ce a facut PNL (din Romania) pt romanii din afara granitelor (altceva decat sa va dea domniei voastre bani pentru un inchipuit pol liberal basarabean)? Cred k aveti sansa sa dovediti k daca sunteti om politic sau doar doritoare de fotoliu parlamentar: RETRAGETI MAE DIN CURSA ELECTORALA.

    NU VETI TRECE PRAGUL! IN GENUNCHI VA ROG RETRAGETI MAE-UL DIN COMPETITIE…MOLDOVA JOACA ULTIMA SANSA. VA IMPLOR RETRAGETI MAE DIN CURSA

  14. @ EU – in situatia in care orice vot conteaza, luxul de a te juca cu soarta a 2-3 % (cat ar putea acumula MAE) din voturile electoratului este inpardonabila. De rezultatul alegerilor depinde viitorul RM… atat timp cat MAE nu pricepe acest lucru, nu conteaza ca e sau nu unul din drepturile lor „constituţionale” de a participa la alegeri – indiferent din ce considerente MAE a ales sa participe la alegeri, acestia continua sa faca jocul comunistilor deci tot ceea ce fac ei e contra un viitor al RM fara comunisti.

  15. interesanta logica. Adica cei indecisi, care nu voteaza pe nimeni dau voturile pentru MAE. Dar de fapt peste 60 la suta din aceste voturi se duc la comunisti. Ce faceti, dna Pavlicenco?!Luptati cumva impotriva comunistilor?!

  16. Mihai,
    Tu ai citi ce am scris eu? Dar ai inecrcat sa intelegi? Ca dupa comentariul tau asa si nu ai inteles ce scrie. Citeste ce viitor ca asteapta dupa 5 aprilie.

    Syrius, unde e scris de indecisi e voteaza pt MAE. daca e indecis e indecis pina nu se face decis.
    Recunosti ca PCRM va acumula peste 60% daca zici ca asa suma va merge dupa redistribuire?

  17. Tanase e u Joker al lui Filat. Haahahaahaha 🙂 ce tupism e sa crezi cele scrise de Tanase in mult prea dependentul TIMPUL.

  18. „am declarat că eu, Vitalia Pavlicenco, nu pretind la funcţia de preşedinte în noul partid unificat. Eu, Vitalia Pavlicenco, “mama relelor”, am declarat că, dacă la intrarea în Parlament, se va pune problema “cetăţenie română sau fotoliu de parlamentar”, eu aleg cetăţenia română, pe care o am din 1992. Ce concesii şi cedări mai trebuie să fac pentru a te convinge că nu ai cu cine mă compara la capitolul “lipsei de ambiţii”?

    – In acest pasaj e toataq goliciunea lui Pavlicenco. E usor sa renunti pa presedentia MAE cind nu ai nicio sansa sa devii presedinte al acestui partid. E usor sa renunti la deputatie in favoarea cetateniei romane cind nu ai nicio sansa sa devii deputat. Ne este deja sila sa citim si sa ascultam tiradele necontenite de autoreclama a d-nei Pavlicenco. Ea se foloseste e faptul ca argumentele invocate de dinsa au si o anumita logica. Insa la razboi, iar alegerile actuale sunt un adevarat razboi pentru cauza democratiei si nationala in RM, conteaza doar succesul final, adica zdrobirea comunistilor. Or, Pavlicenco si Petrenco prin actiunile sale in cadrul MAE anume succesul final al cauzei nationale il compromit. Ce n-ar scrie Pavlicenco, iar ea are harul de a minui condeiul, de fapt unicul lucru pe care il face relariv profesionist, in rest e foarte mediocra, aceste scrieri sunt doar fum si scrum. In realitate Pavlicenco face jocul comunistilor, chiar daca admitim ca il face inconstient. Acesta e adevarul crud.

  19. V. Pavlicenco: „cunosc foarte bine cum se scrie “niciun”, dar asa cum nu scriu cu “â” din “a”, dar scriu cu “î” din “i”, aşa nu scriu, în mod conştient, conform ultimelor schimbări in regulile gramaticale.”

    Doamna, daca tot nu obisnuiti sa respectati regulile gramaticale, de ce ii corectati pe toti atunci cand fac cate o greseala? Sau e ca si cu coruptia: fur putin si eu asa, dar strig in gura mare ca toti is hoti (din opozitie)?

  20. Pt Eugen,

    Parca ti-a explicat de ce nu foloseste noile reguli.
    tu asa si ai ramas neinformat ca ultimele doua schimbari nu au fost acceptate de toti lingvisti din Romania. Daca accepti una, e normal s-o accepti si pe alta.

    In cazul dat nu e nici o greseala.

  21. Inteleg, cand greseste Pavlicenco, o face pentru ca nu-i de-acord cu Academia Romana. Cand gresesc altii, o fac pentru ca-s prosti… Clar!

  22. Eugen,
    Greselile date nu sint greseli gramaticale.
    Tu de exemplu utilizezi “â” din “a”, deci in cazul tau ai sa scrii nicio si niciun.
    Dar uite eu nu am acceptat prima regula de schimbara cu “â” din “a” tot asa si cu nicio si niciun. Asa scriu toate mesajele mele. Vad ca si Pavlicenco la fel face. Dar de fapt fac si multi ziaristi din Romania.

    Dar de exemplu cind scrii – de-acord, pai aici e deja o greseala.

    Cred ca la asa momente Dna Pavlicenco si corecteaza.

    Asta e o metoda de a invata limba straina, cind corespondezi cu cineva si iti arata unde ai gresit, mai usor memorezi si pe viitor nu se mai face greseala.

    Alta chestie ca poate omu a facuto neintentionat, sa fie o greseala da type, si normal ca deranjeaza cind cineva atrage atentia la lucruri care le stii, aici sint de acord ca prea multe observatii nu isi au rostu.

  23. Draga Eu, cand am scris de-acord, m-iam ecsprimat si eu dez-acordul cu Academia Romina. Cine sant ei sa ma invetze pa mine? Scriu cum vrea musciu meu. Fac ca si d-na Pavlicenko.

  24. Dna Pavlicenco,
    locul dvs. nu e in politica.
    Chiar credeti ca sunteti sustinuti de alegatori? Chiar credeti ca sunteti luati in serios? Chiar credeti ca sunteti crezuti de alegatori? Chiar credeti ca luati 10% cu partidutul vostru de 3 bani? Ce naivitate!
    Dupa 5 aprilie nu veti exista ca partid nici macar in opozitie.

  25. Va admir pentru curajul de care dati dovada si pentru munca asidua in cadrul Parlamentului, dar pentru Dra unica cale de a demonstra ca nu sunteti in cirdasie cu PCRM – este sa va retrageti din cursa electorala, pentru a nu dilua procentajul voturilor acordate fortelor democratice din RM. Daca chiar atit de mult va pasa de soarta poporului, atunci de ce Va incapatinati sa recrutati voturi, ca oricum sansele MAE de a ccede in viitorul Parlament sunt iluzorii. Cel mai grav este ca Dra constientizati perfect acest lucru. Succes!

  26. Eugen,

    Din pacate tu nu arati un dezacord dar ai aratat inca o data cite greseli poti face intr-o propozitie – m-iam, dez-acordul, Romina, sant, musciu.

    Bravo.

    Referitor la nicio, niciun, “â” din “a”, asta deja nu face parte din greseli gramaticale ci de un anumit stil care a fost mentinut de multi scriitori romani sau ziaristi romani, care nu au vazut rostul practic acestor moficari. Dar de unde sa stii tu cu muscii tai.

    Kestia ka potzi sa skrii intrun slang de internet, dar asta nu are de-a face cu gramatica. nici acolo nu ai sa scrii Romia, sant sau musciu.

    Imi pare rau ca tot continui, mai ales intr-o tema une nu isi are rostu asa discutie.

  27. Copii, nici nu va dati seama ce oabla e treaba! Unii dintre voi aţi înţeles ca Tanase si ai sai sunt niste kakati ne-buni pentru ceva util. Ei pot face doar ceea ce sunt – kakat. Ce ne facem, insa, cand cealalta parte este sigura ca si Pavlichenko si gruparea ei – tot o harbuzarie de kakti e!? Si atunci cui sa ne dam, duminica asta si in vecii vecilor, voturile noastre? Cine e demn sa ne conduca? Daca în Parlament ar accede mai multe grupari de democrati „de-ai nostri” tip Tanase si Pavlcenko – credeti ca se vor putea uni intr-un bloc politic? A mai fost un porc, de la care tot a kakat putea – Iury Ivanovici, – si ce s-a ales din aspiratiile celor care l-au sprijinit?! Apoi a mai fost si un alt kakat, amic de-al lui Pavlicenko – Matei se numea… unde e, ce a facut tontul ala? Asta e, pruncii mei, treaba e oablă.
    Cu toate acestea, nu disperati: credinta si speranta mor ultimile…

  28. Intrebare pentru Doamna Pavlicenco, Domnul Pentrencu si ceilalti candidati din partea MAE. Dupa mine ar fi bine ca MAE sa treaca pragul electoral si atunci nu ar fi nicio problema. In realitate insa nu e deloc sigur ca aceasta se va intimpla. Intreabarea mea este urmatoarea: sa presupunem ca PCRM ia 34%(cam cit le prezic), iar PL+PLDM+AMN impreuna iau 30% si MAE ia 5% (si evident nu trec). Si daca aceste patru partide ar fi unicele sa treaca in Parlament atunci comunistii vor forma majoritatea din nou. Vedeti cum 5% nu la locul lor pot insemna totul. Daca se intimpla anume asa, cum va explica MAE ca a ajutat PCRM sa conduca din nou?(Doar daca acesta e planul de la bun inceput). Cum vor da ochii cu lumea? Cine ii mai voteaza vreodata? Si daca ne gindim, aceasta se poate intimpla foarte usor. Oare are sensul de riscat cu destinul tarii pentru speranta de a avea maximum 6 deputati in Parlament.

  29. dna pavlicenco, suntem cu DVS, sunteti „fecioara de Orlean basarabeana”

  30. curaj sau laşitate!!!!!!!
    fraţi creştini ! Ne aflăm în Postul Mare, care este rînduit pentru curăţirea sufletului prin ajunare,rugăciune, milostenie, spovedanie şi împărtăşirea cu Sfintele Taine. Vă rog frumos
    în numele neamului romînesc şi a creştinilor cu credinţă în Dumnezeu să nu păcătuim în faţa Domnului! Mă întreb şi nu înţeleg.. De unde atîta ceartă şi vrajbă între creştini.
    „Nu se cuvine să pui la plată pe omul drept, nici să osîndeşti pe cei nevinovaţi din pricina că umblă drept.”
    „Cel ce îşi stăpîneşte cuvintele sale are ştiinţă şi cel ce îşi ţine cuvintele este un om priceput”
    (Pildele lui Solomon)
    Eu vă chem fraţilor să nu cădeţi pradă balaurului roşu, care nu întîmplător a stabilit campania electorală anume în postul mare, deşi dacă erau creştini, după cum se numesc, pozînd în faţa camerelor de luat vederi cu lumînări în mînă în noaptea Sfintei Învieri, puteau anunţa alegerile înainte de a întra în Postul Mare, pentru a nu aţîţa creştinii la ceartă şi vrajbă. Ştiind fiind faptul î, că în campania electorală contracandidaţii îşi aruncă în luptă toate forţele care lea acumulat pe parcurs de 4 ani, scăpînd pe undeva poate şi cîte o frază mai pipărată, guvernarea actuală nea întins o cursă, în care am căzut toţi creştinii, care sunt nevoiţi să aleagă, sau eşti smirit şi laşi baltă campania electorală, sau faci campanie şi aţîţi răzvrătirea, păcătuind în faţa Domnului.
    Şi iată şi rezultatele luptei comunizmilui împotriva creştinizmului.
    Avînd curaj V.Pavlicenco împreună cu MAE chemă poporul la lupta împotriva corupţiei şi o mie de bombe în capul celui mai curajos politician pe care eu îl cunosc din partea la aşa zişii curajoşi cetăţeni, care ascunzîndu-se sub diferite pseudonime; Eu, Tincuţa. Sirius, Mamba, încearcă să lovească de după colţ într-o persoană curajoasă, care are curajul să descute cu oricine în mod deschis,deoarece nu are ce ascunde şi este cu adevărat luptător pentru valorile naţionale. Iar cei ce o învinuesc de laşitate şi cer să se retragă din cursa electorală, chipurile pentru a nu rata ultima şansă de a ne debarasa de comunişti ţin să le amintesc, că şansa am ratat-o la 4 aprilie 2005, cînd comuniştilor nu leau ajuns voturi pentru a alege preşedintele. dacă aşa zişii patrioţi curajoşi dealdi Filat nu votau un preşedinte comunist, azi aveam o guvernare democrată. Ţin să vă mai aduc la cunoştinţă, că înainte de al vota pe voronin la 4 aprilie toţi liderii din BMD urecheanu, Diacov, Serebreanu,şi braghiş au semnat un acord, înprezenţa la vreo 600 de delegaţi la acest for în care se menţiona, că membrii BMD nu vor vota un preşedinte comunist. Şi la 4 aprilie FILAT, Diacov, Roşca şi Serebrean au încălcat acel jurămînt dat în faţa noastră şi neau trădat. Vreau să menţionez, că nu Pavlicenco a votat unpreşedinte comunist, ci acel FILAT, adică liderul actualului PLDM, care fiind susţinut de ziarul Timpul şi de o armată de susţinători sus menţionaţi atacă, cer, roagă ca V.Pavlicenco împreună cu MAE să se retragă din cursă ca să treacă pragul acei care neau trădat la 4 aprilie şi personal, cu mînuţa sa a aruncat buletinul de vot cu numele Voronin în urnă, deşi puteau să-şi demonstreze curajul şi să meargă împotriva şefului Diacov şi să nu voteze aşa cum dictează cineva, da aşa cum îţi dictează sovistea şi conştiinţa, Dar na fost să fie. Da iată Pavlicenco a mers împotriva şefului şi a lansat proiectul de lege privind ieşirea din CSI, deşi urecheanu era împotriva acestui proiect, pentru ce şi afost exclusă din funcţia de vicepreşedinte al AMN. Deşi dacă se gîndea la fotoliul de parlamentar V.Pavlicenco putea 4 ani să execute toate ordinele şefului, fiind în funcţie de vicepreşedinte al AMN, şi peste 4 ani cu garanţie că îşi asigura un loc în parlament.
    Şi atunci eu vă întreb fraţi creştini cinei curajos şi cine-i laş, cel ce cuminţel execută ordinul şefului chiar dacă merge vorba de a vota pentru un comunist, ca peste un timp să strige celor ce nu au votat comuniştii nici odată” daţi-vă la oparte, nu ne încurcaţi săi dăm afară pe comunişti” sau cel care conştientizînd faptul, că va fi exclus din partidul cu cele mai mare şanse de a accede în parlament, să meargă împotriva şefului chiar dacă acest pas lar costa locul în parlament?
    Am o întrebare şi către d. Tănase. Eu am citit, citesc şi voi citi timpul tot timpul. Dar cum explicaţi D-tră daptul, că după 4 aprilie 2005 pajinile ziarului Timpul şi a Jurnalului se înroşeau de ruşinea faţă de clasa politică din Moldova şi anume de trădare din 4 aprilie 2005. C.Tănase nu mai avea cuvinte de laudă în ghilimele în adresa lui FILAT, Diacov Roşca, Serebrean. Iar în ultimul timp nu ştiu de ce tace Timpul . mai ales înainte de alegeri parcă a luat apă în gură de parcă actul din 4 aprilie afost un act de patriotizm şi de devotament în lupta pentru valorile democratice şi naţionale. Îmi cer scuze d.Tănase de la Timpul şi d. Negru de la Jurnal de Chişinău, dar nu am ştiut, că pentru a ne debarasa de comunizm trebue mai întăi să- i votezi la 4 aprilie 2005, apoi săţi faci propriul partid, să atragi membrii Partidului Naţional Liberal de partea ta, să mai aduni trădătorii de la PPCD, partidul căruia tot a votat la 4 aprilie pentru Voronin, apoi să mai aduni şi o parte din comunişti şi să declari lupta împotriva comunizmului, mai şi învinuind pe alţii că IATĂ PARTIDELE MICI ÎNCURCĂ MARTIDELOR mari LA LUPTA DECISIVĂ ÎMPOTRIVA COMUNIZMULUI.
    Iată de ce D.Pavlicenco sînteţi învinuită că jucaţi la cheremul comuniştilor., fiindcă nu aţi votat la 4 aprilie 2005. Dacă aţi vrut să vă considere poporul un adevărat luptător împotriva comuniştilor, trebuia mai întăi să-l votaţi pe voronin la 4 aprilie,ca Filat, apoi săi duceţi lui Voronin un buchet mare de flori ca Buliga, 4 ani să nu vă certaţi cu comuniştii în parlament, să ascultaşi şeful şi să nu propuneţi eşirea din CSI, din împotrivă să declaraţi că sunteţi împotriva aderării la NATO şi UE, să nu cereţi modificarea art. 13 din Constituţie dar din împotrivă să cereţi l.Rusă a doua limbă de stat, şi atunci poporul şi presa noastră independentă vă considera un adevărat luptător împotriva comunizmului.Da aşa…..răbdăm. Răbdăm şi iertăm. Iertăm pe cei păcătoşi că nu ştiu ce fac, şi mai ales că suntem în POSTUL MARE şi D.zeu pe toate le vede.
    Fraţi creştini, EU. Tincuţa, Sirius, Mamba, d.Tănase, d.Negru iartaţimă dacă am spus ceva greşit. Şi pe D.tră să vă erte D-zeu. Cu sinceritate îi doresc şi lui Urechean , şi lui Filat, şi lui Chirtoacă să-i birue pe comunişti, fiindcă aveţi tot dreptul. Numai să luaţi în vedere, că dreptul fiecăruia din noi se limitează acolo, unde se încalcă dreptul altuia. Aşa să ne agute D.zeu.

  31. pentri I
    explicaţie pentru toţi cei dezinformaţi.
    dacă comuniştii iau 34 % şi pl+amn+pldm 30% după cum prognpzaţi, atunci comuniştii vor obţine 54 mandate iar coaliţia liberală 46 mandate. pentru a alege preşedintele e necesar de 62 voturi. parcă aşa dacă nu greşesc. dacă coaliţia liberală nu va vota preşedintele propus de comunişti cum au făcuto la 4 aprilie 2005, ceia ce eu mă îndoiesc că cel ce a trădat odată nu va trăda şi a doua oară, atunci vor avea loc alegeri anticipate. şi poate atunci la aşa zişii lideri a partidelor mari lea veni mintea la cap că numai unindu.se întro forţă unică în condiţii egale vor putea debărăsa acest stat de comunizm. deşi nu trebue să excludeţi şi PD care consider că are şanse, însă tot face parte din echipa patrioţilor anticomuniste,participante la actul din 4 aprilie 2005, care nu se ştie cum vor proceda.

  32. E fecioară, cum nu! Tristeţea e că chiar nu ai cu cine vota. Toţi sunt, ca şi Pavlicenko, nişte maricici leviţki (dacă v-o mai amintiţi) a politicii autohtone. Adică, nişte invalizi/invalide. De ce dracu’ nu au fost capabili să se adune într-un partid politic, înainte de alegeri? Crede cineva că vor fi în stare să se unească după alegeri – evident, dacă vor accede în parlament? Să nu credeţi asta, pentru că ei gândesc altfel. Toate aceste grupări de invalizi vor agonisi cel mult câte 3-4 procente, care îl vor fortifica – pe cine credeţi? – exactamente, pe tovarăşu’! Ghimpu va veni şi el cu cel mult 7-8%, Filat – cu 9-10%, Urecheanu – cu 12%… punct. Adică, raportul de forţe în viitorul parlament va fi, după redistribuirea voturilor, de 65% la 35% în vafoarea tovărăşeilor. Şi atunci nu o va întreba nimeni pe Pavlicenko de ce naiba a călătorit prin atâtea partide şi formaţiuni politice pentru a naufragia acum într-un mod atât de dramatic. În orice caz, n-a făcut-o pentru că e fecioară „acolo”, ci pentru că e fecioară „la cap”!…

  33. pentru YO/YO

    Nu vă supăraţi vă rog.. Dar citiţi mai atent scrisoarea lui Pavlicenco, în care e clar scris, că d. Pavlicenco candidează pe lista MAE ca candidat independent. D. pavlicenco nu este membru al MAE. Deci nu poate decide pentru MAE. D,Pavlicenco a fost preşedintele PNL. PNL nu participă la alegerile parlamentare. Mai întăi toate partidele rugau ca PNL să nu participe în alegeri pentru a nu încurca partidelor liberale. iată că PNL nu participă. Da faptul că PNL a decis să susţină MAE e decizia PNL-ui. Da xce trebuia ca PNL să susţină PLDM, pe acei membri ai PNL care au plecat la Filat, sau pe cei care la 4 aprilie 2005 lau votat pe voronin cum a făcuto Filat. este dreptul fiecăruia din noi să susţinem pe cine dorim dacă nu participăm de sinestătător. Şi pavlicenco are tot dreptul să susţină pe cine doreşte, şi chiar să se regăsească pe lista cui doreşte, ca şi mulţi alţi foşti membri ai PNL.
    Dar iată a participa sau a se retrage din cursă pot decide numai membrii MAE, care cu părere de rău Pavlicencu nu face parte.
    Dar în privinţa de retragere a unor partide din cursă lăsăm să decidă poporul cine trebue să se retragă.. Cei ce la 4 aprilie lau votat pe voronin şi nu se ştie cum vor proceda acum sau cei care tot timpul au luptat împotriva comunizmului şi la 4 aprilie 2005 nu au trădat alegătorii, care leau încredinţat mandatul??????

  34. pentru YO-YO

    Nu vă supăraţi d. Yo-Yo…
    Dar probabil nu ai citit scrisoarea atent, în care d. Pavlicenco clar explică, că este candidat independent pe lista MAE. d. Pavlicenco a fost preşedintele PNL. însă după ce mai toate partidele liberale trîmbeţeau ca PNL să nu particepe la alegeri pentru a da şamsa aşa ziselor partide liberale mari de ai doborî pe comunişti, iată că PNL nu participă. Dar pe cine să susţină foştii membri ai PNL, regăsindu-se chiar şi pe listă, asta deacu este dreptul fiecăruia. sau consideraţi că neparticipînd de sinestătător PNL trebuia săi susţină pe cei ce au votat la 4 aprilie. 2005 pe voronin. În ce priveşte retragerea MAE din cursă pot decide numai membrii MAE, din păcate care d. Pavlicenco ca şi alţi independenţi de pe lista MAE nu fac parte. Da în privinţa în genere a retragerii din cursă cum credeţi cine ar trebui să se retragă, cei care tot timpul sau luptat cu comuniţtii sau cei care au votat la 4 aprilie pe voronin, dealdi liderii PLDM, în favoarea cărora d.stră cereţi retragerea lui Pavlicenco Electoratul va decidă. Dar mie mi se face ruşine pentru voi faraţi creştini că sunteţi duşi în eroare. Iertaţimă dacă nu sunt corect.

  35. întrebare către toţi comentatorii patrioţi…
    De ce cînd vorbim de comuniţti toţi zic aşa:
    ” oamenui buni…. nu-i credeţi pe comunişti, că lupu părul îşi schimbă da naravul ba… ”
    Da cum credeţi cei ce au votat la 4 aprilie 2005 pe voronin şi-au schimbat naravul?

  36. mihai m ! Aveti in vedere pe Ion Neagu (nr. 3 pe lista MAE/PNL) si Zoia Jalba (nr.11) care atunci l-au votat pe voronin ?

  37. pentru Yo/YO
    cer scuze că mam repetat dimineaţa. Da cu mentalitatea moldoveanului şi cu politica mîrşăvă din ţara noastră după 18 ani de independenţă te poţi strica la cap nu alta.

  38. pentru ion
    am în vdere pe toţi, numai că neagu şi Jalbă nu toarnă zoi în cap la alţi politicieni şi nu strigă în gura mare să se retragă filat din cursă ca să nu încurce mae- ului de a veni la guvernare şi mai ales fiind susţinută de presa cică independentă. Tănase trebue să aibă curajul să spună deschis: fraţilor nu mai sunt independent. Depind de PLDM, AMN şi PL. Şi atunci va capăta iar stima cititorului pentru sinceritate, da aşa chipurile este foarte independent şi mare patriot. Şi dacă Tănase se arunca cu bombe în
    capul lui jalbă sau neagu pentru 4 aprilie îl întelegeam, că adevărul nu trebue ascuns
    da aşa sa aruncat în capul lui Pavlicenco de parcă d. Vitalia a împrumutat ceva de la el şi nui dă datoria
    Orice politician şi nu numai , noi în primul rînd trebue să fim sinceri şi să cerem şi de la liderii noştri acest lucru. mai ales de la liderii partidelorcă de ei mult depinde unde vor luao mîne HĂISA sau CEALO.

  39. PENTRU TOŢI COMENTATORII.
    De fapt fraţi creştini stau şi mă gîndesc. cu ce a păcătuit V.Pavlicenco în faţa elegătorilor de aşa o mare atenţie şi din partea presei, şi din partea formaţiunilor liberale, şi din partea alegătorilor, că doar V.Pavlicenco nu participă în cursă cu PNL-ul, nu avotat la 4 aprilie, nu este 1 pe listă, măcar nici nu este membru al MAE-lui,
    după cum am menţionat mai sus. Şi am ajuns la o concluzie. Dacă presa şi alegătorii nu atacă mae-ul da pe Pavlicenco, nu.l atacă pe Petrenco ca lider de partid da pe Pavlicenco deşi este a2 pe listă, nui atacă pe neagu, jalbă ca participanţi la actul din 4 aprilie da pe Pavlicenco, înseamnă că nu de MAE, nu de Petrenco, nu de Neagu se tem aşa zişii patrioţi cinstiţi, ci personal de Pavlicenco , care 4 ani lea stat ca un schin în gît corupţilor şi mancurţilor din Parlament.
    Şi să ştiţi, cu cît mai multă critică în adresa lui Pavlicenco, cu atît mai mare este reitingul D-ei.
    Cu cît mai mult turnaţi zoi în capul acestei femei, cu atît mai mult poporul o va stima.
    ” Făcătorul de rele ia aminte la buzele nedrepte, mincinosul pleacă urechea la limba cea rea”
    „Cel care achită pe cel vinovat şi cel ce osîndeşte pe cel drept, amîndoi sunt urîciune înaintea Domnului.”
    (Pildele lui Solomon )

  40. Pai, Pavlicenco este ca un os in ghit /sa nu aduc alt exemplu mai urit/ pentru toti coruptii , mama masii de corupti !
    De aceea o ataca pe ea.
    Sunt vre-o doi ţînci de a lui AMN , care ba se plimba pe iarba, ba se baga pe blog si fac”ravagii de pipi”, pentru ca sunt niste chişorcoşi şi galben-verzi de mucegai !
    De la ei pute a naftalina si formalina , care le mai mentine hoiturile sa nu puta rau de tot> Oricum dupa alegeri hoiturile vor raspindi putoare mare si electoratul ii va ingropa chit mai adinc si vor turna peste ei hloramina, sa minimizeze putoarea ucigatoare de suflete !
    Sa va dea Dumnezeu sanatate si ani multi in spate sa va ajunga ca sa va ispasiti pediapsa aici pe pamint ! Sa va vedem cu va tiriti si va rugati iertare, dar sa nu fiti luati din aceasta lume pina nu veti plati pentru raul care il faceti .
    Meritati sa va mai spun multe, dar nu meritati emotiile mele….

  41. Ce-ati vrut, aia ati obtinut.
    Pacat, ca mintea moldoveanului vine dupa alegeri, dar si asta nu e un lucru garantat in cazurile clinice.

  42. Pentru Mamba

    Stati linistiti, nici mintea moldoveanului, nici a romanului nu vine. Vreti sa spuneti ca a inteles ceva Urecheanu, Ghimpu sau Filat? Adica, ceea ce spunea Nicolae Dabija – ca nu avem nevoie de democrati in Parlament, ci de o majoritate de 72 de voturi, prin care sa se modifice Constitutia in sens normal – si legat de limba, si de neutralitate?

    Sa fie clar – alegerile nu pot fi declarate drept libere si democratice, cu toate pozitiile si raspozitiile observatorilor locali si occidentali. De aceea, PL, PLDM si AMN nu trebuie sa ridice mandatele de deputat, pentru ca daca le ridica, inseamna ca ei considera alegerile drept libere si democratice, ceea ce nu a fost. Trebuie sa continue protestele din PMAN, sa fie ceruta renumararea voturilor, dar, mai intii, analiza listelor, apoi sa se ceara alegeri repetate. Este unica sansa sa scapam de comunistii antiromani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *