Info-prim Neo: „MAE ridică “sabia împotriva corupţiei din partide”

„Mişcarea Acţiunea Europeană (MAE) ridica sabia împotriva corupţiei din toate partidele”, a declarat la o conferinţă de presă la agenţia Info-Prim Neo, liderul MAE, Anatol Petrencu, miercuri, 18 martie.

„Ne bucură că ne-aţi fost alături în această primă etapă, spre deosebire de alte partide democratice, cum ar fi Partidul Liberal, care s-a izolat complet de idealurile noastre”, a mulţumit Anatol Petrencu liderilor din partidele care au semnat „Pactul Naţional Împotriva Corupţiei”. Este vorba de Partidul Republican, Partidul Liberal Democrat, Alianţa Moldova Noastră, Partidul Democrat şi Partidul Dezvoltării Spirituale „Moldova Unită”. Acest document a fost elaborat de MAE şi conţine un set de măsuri anticorupţie pe care semnatarii s-au angajat să le implementeze, dacă vor ajunge la guvernare.

MAE bănuieşte că pe listele partidelor care nu s-au alăturat iniţiativei ar exista şi unii „candidaţi pătaţi”. De aceea, roagă aceste formaţiuni „să cureţe listele electorale de pete”. „Vă rugăm să vă retrageţi sprijinul politic oferit tuturor celor asupra cărora planează suspiciuni de corupţie semnalate de media democratică şi societatea civilă”, a spus Petrencu.

„Trebuie să plece clanul mafiot Voronin şi nu trebuie să vină clanul mafiot Lucinschi. Noi avem această senzaţie şi nu facem parte din nici unul din aceste clanuri. MAE nu este un concurent electoral care să fie controlat de vreun clan mafiot”, a declarat Vitalia Pavlienco, care ocupă locul doi pe lista electorală a MAE (Fiul fostului preşedinte Petru Lucinschi, Chiril Lucinschi, este al cincilea pe lista electorală a Partidului Democrat – n.r.). Vitalia Pavlicenco a spus că şi presa din Moldova ar fi controlată de clanuri mafiote.

Anatol Petrencu, Vitalia Pavlicenco şi Alexandra Can (a patra pe lista electorală a MAE), au semnat la conferinţă un angajament prin care se obligă să demisioneze din eventualele funcţii de parlamentari, în caz că voturile lor vor fi oferite în favoarea unui candidat la Preşedinţia R. Moldova, sprijinit de oricare formaţiune comunistă sau aliată cu aceasta. Cei trei au spus că sunt siguri că nu vor vota pentru un preşedinte comunist, dar doresc să ofere acest angajament să fie semnat şi de candidaţii altor partide, „pentru a preveni repetarea unui nou 4 aprilie 2005” (La acea dată deputaţii din Partidul Popular Creştin Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Social Liberal şi-au dat voturile pentru alegerea lui Vladimir Voronin, liderul PCRM, în funcţia de preşedinte – n.r.).

„Bineînţeles că, în proporţie covârşitoare, afacerile cele mai dubioase au în spate clientela politică a PCRM, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să sancţionăm şi tentaţia către banul public pe care unii dintre reprezentanţii partidelor europene au manifestat-o în anumite situaţii. Doar aşa putem demonstra oamenilor că de comunişti ne diferenţiază nu doar voinţa de a duce Moldova în clubul ţărilor cu democraţie reală, ci şi voinţa de a nu ne vinde pe 30 de arginţi, aşa cum facut-o deja unii dintre fraţii noştri”, se spune într-un comunicat al Mişcării Acţiunea Europeană.

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
 1. flowers_of_liberty

  Cand se spune stop narcomaniei intr-un sat uitat de dumnezeu, cei zece locatari ai respectivei localiatati incep sa se intereseze ce-i asta narcomanie. Efectul poate fi invers! Cand se striga stop coruptie, toti inteleg despre ce se spune, iar campania declansata de MAE in plina electorala este o campanie benefica societatii noastre indiferent de rezultatele care le va obtine acest partid in scrutinul electoral! De asemenea si initiativele MAE sunt super una ca una, trebuie sa recunoasteti cu totii! O fi costand aceste actiuni si bani grei, acesti bani nu sunt aruncati totusi in vant! Societatea noastra neinformata, neinitiata in foarte multe probleme pe care le abordeaza serios MAE, va avea numai de castigat si cu mult mai esential decat de pe urma altor campanii PR al altor partide, care observ personal ca intradevar arunca bani la urna cu gunoi!
  Voi sustine MAE si prin votul meu din 5 aprilie fiindca ei sunt cei mai destepti, cei mai eficienti, cei mai ambitiosi, cei mai anticomunisti, lupta contra cenzurei, contra tradarii si contra minciunei! Sunt proeropeni, pronato si proadevar!
  Au un mesaj clar, si-au pus un scop concret, au o problema comuna pe care promit ca vor sa o solutioneze! Actiunele MAE sunt credibile si consecutive! Am incredere in ei!
  Votam MAE! Votam Moldova fara coruptie!

 2. Классно всё: и картинка ,и информация

 3. Aveti grija ca nu cumva atunci cind ridicati sabia impotriva coruptiei sa nu cadeti pe spate.

  Cu actiuni de desene animate nu o sa ajungeti nicaieri ,cu atit mai putin in parlament ,dar poate nici nu urmariti asta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *