“Voi nu aveti nimic in comun cu sfintii, voi aveti ce aveti cu Diavolul Rosu”

Aceasta le-am spus-o azi deputatilor PCRM si PPCD, prezenti la sedinta Comisiei de politica externa si integrare europeana, ca replica la propunerea Eugeniei Ostapciuc de la sfirsitul sedintei “sa nu uitma ca astazi e Sfintul Vasile”.

A avut loc o sedinta a Comisiei in care, ca intotdeauna, comunistii si aliatii pepecedisti voteaza totul in citeva minute, fara nici un fel de discutii, orice chestiune de pe ordinea de zi. Printre chestiunile de astazi a fost un proiect privind anularea art.32, alin. (3) din Constitutie, care spune: “(3) Sint interzise si pedepsite prin lege contestarea si defaimarea statului si a poporului, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial, la violenta publica, precum si alte manifestari ce atenteaza la regimul constitutional”.

Remarcind ca “foarte pozitiva” initiativa legislativa, comunistii si pepecedistii mai ca se autofelicitau pentru a o fi propus-o. Am intrebat – “o acceptati pentru ca va pregatiti sa treceti in Opozitie si ati dori sa aveti libertatea de a face afirmatiile pe care nu ati permis sa le faca Opozitia actuala?” La care “tovarasii” au replicat precum ca “e foarte buna, s-a mai modificat Constitutia, s-a anulat pedeapsa cu moartea si altele”. “Corect – zic, dar de ce atunci nu s-a propus si aceasta modificare? Oare in opt ani comunistii, avind o majoritate constitutionala sau fiind impreuna cu PPCD, care opteaza pentru libertatea de exprimare, nu au putut face acest lucru?” Un raspuns aici nu poate urma.

Ar fi foarte bine daca initiativa legislativa de modificare a Constitutiei ar insemna, intr-adevar, ca se pregatesc deja comunistii pentru a trece in Opozitie. Sa ii ajute Diavolul Rosu in asta!

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
  1. cum sa anuleze art.32? cum adica???la naiba, se face tot ce le trece prin cap. intr-adevar isi pregatesc terenul pentru viitoarele actiuni…De ce nu exista lege prin care Constitutia sa poata fi modificata, revizuita, doar prin referendum???Doamne iarta-ma, dar asa ajungem intr-un stat de anarhie…

  2. Asta si vor nu doar comunistii, dar si alti participanti secreti, care de fapt ei conduc aceste partide. O sa vedeti ce urmari vor avea acest proiect de lege. D-na Pavlicenco daca nu o sa reveniti inapoi la formularea de baza dupa alegeri, va asteapta suprize foarte mari.

  3. Pentru Maxim

    In R.Moldova e totul posibil, din pacate. Tocmai de asta intreaga tevatura cu necesitatea unirii eforturilor. Credeti ca e intimpaltor ca partidele care se considera cu sansa nu au contestat la Curtea Constitutionala lipsa posibilitatiii de ase face blocuri electorale? Numai ca cine s-a bucurat pare ca va plinge. Dar mai tirziu. Numai sa nu fie prea tirziu…

  4. Pentru Ala Starcu

    Da, multe va trebui de rinit dupa comunisti, dar cu cine? Sinteti sigura ca toate partidele zise democratice si nationale vor dori sa anuleze restrictiile legat de inaccesul celor cu cetatenie multipla la inalte demnitati si functii publice? Eu nu cred. Si stiu ca, din pacate, am dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *