Am anticipat comportamentul „profilactoriu” al politisilor din ziua alegerilor pentru Parlamentul Romaniei

Astazi am cerut in Parlament ministrului de externe sa explice principiile in baza carora s-a facut declaratia MAEIE in legatura cu vizita ministrului roman de externe la Chisinau. „Consider ca este o grava greseala, ce afecteaza imaginea noastra si ar fi bine sa o reparam cu ajutorul Parlamentului” – am motivat astfel solicitarea, ironic propunind ca „acreditarile obtinute de sefii misiunilor diplomatice sa fie transformate in licente, care sa poata fi retrase de Partidul Comunistilor cand acestuia nu ii plac declaratiile unor Ambasadori”. In legatura cu ultima declaratie a Ambasadorilor statelor UE, am propus sa se formeze un grup de lucru, care sa examineze aspectele deficitare ale procesului democratic din R. Moldova si sa elaboreze un angajament politic al R.Moldova de a desfasura alegeri libere si democratice.

 

In contextul declaratiilor antiromanesti, facute de Ministerul Afacerilor Externe si al Integrarii Europene, am adresat astazi ministrului de interne Gheorghe Papuc o interpelare in speranta ca va ajunge urgent pe masa sa. Interpelarea vizeaza presupusul comportament „profilactoriu” al politistilor in ziua de 30 noiembrie, cind vor avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei. La aceste alegeri participa si cetatenii R.Moldova, care sint si cetateni ai Romaniei: „Astept un raport imediat dupa 30 noiembrie asupra cazurilor pe care politistii le vor crea sau instrumenta in incercarea de a impiedica participarea cetatenilor romani la alegeri in R.Moldova – ma intereseaza numarul cazurilor, unde au aparut si din ce motive, cine s-a implicat, daca a fost sau nu pedepsit politistul vinovat de aceasta, la ce actiuni s-a dedat, ce decizii abuzive se vor fi luat si ce procese-verbale se vor fi intocmit, in baza caror indicatii – directe, indirecte ori informale – ale conducerii MAI au procedat politistii. Astept raspuns conform legislatiei in vigoare”.

De asemenea, am solicitat, printr-o interpelare, ca speakerul Marian Lupu si Biroul Permanent al Parlamentului sa examineze comportamentul inadecvat al speakeritei komuniste Maria Postoico, cea care isi permite sa ii trateze pe deputatii din Opozitie ca si pe komsomolistii PCRM ori pe petitionarii sarmani, insaraciti de komunisti cu buna stiinta, ambele tratamente fiind condamnabile. „Postoico – am spus – da replici, umileste, jigneste, inchide gura si inchide microfonul, facindu-ne de ras pe toti, impreuna cu intreg Parlamentul, precum a procedat si astazi cu Opozitia. Am solicitat sa ma informeze asupra deciziei luate, care trebuie sa fie de a nu mai incredinta microfonul Parlamentului unei komuniste care nu stie ce inseamna principiile unui comportamentul democratic, civilizat”. Voi face cunoscute raspunsul si decizia Biroului Permanent al Parlamentului.

 

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
 1. Am stat pana acum si nu am comentat.

  Am avut nevoie de un moment de liniste pentru a pune cap la cap evenimentele petrecute in ultima saptamana!

  Concluzia mi-a fost urmatoarea:

  1) Evghen Tomac – nu este cel ce ne este prezentat.

  2) Este arhi-evident ca ca EUtv, Moldova 1 si Moldova Suverana l-au favorizat DOAR pe dansul.

  3) Unicul care a avut acces la publicitate in transportul public si pe strazi a fost Tomac.

  4) Desi i-au cantat osanale si Moldova 1 si Moldova Suverana – Tomac nu a zis nici da nici ba! s-a facut ca plaua si a avut tupeul sa zica ca nu a auzit nimic.

  5) Intrebat din ce bani si-a cumparat casa de 100 000 de euro la Bucuresti si masina de 18 000 – s-a facut ca ploua. (sunt fonduri supte de la proiectele pentru romanii de pretutindeni)

  6) Intrebat daca socru-sau este angajat cu carte de munca la Serviciul de Informatii si Securitate a RM (SIS) s-a facut ca ploua.

  7) Intrebat daca a fost membru al Noii generatii PPCD si cand s-a vazut cu Rosca ultima oara – s-a facut ca ploua.

  Dragii mei basarabeni, moldoveni, romani si in general oameni de buna credinta:

  Eugen Tomac este cea mai mare farsa jucata in fata acestei bucati de neam de la caderea URSS incoace. S-ar putea compara doar cu actul de inalta tradare comis de PPCD si Rosca in 2005.

  Nu mi-am imaginat ca voi ajunge sa prind timpurile cand un basarabean va fi ales pentru a ne prezenta interesele in Parlamentul Roman.
  S-a intamplat si asta!

  Ni s-a intredeschis usha libertatii si imediat ne-a fost aruncata o papusha cu numele Tomac.

  Sincer sa va spun, nu sunt rasist sau ceva de acest gen dar daca am ajuns noi moldovenii de la Est de Prut in numar de 4 milioane sa nu gasim nici un creier demn sa ne reprezinte in Parlamentul de la Bucuresti – atunci eu ma dezic de ce ma leaga de aceasta natie toromaca.
  O natie care nu a fost in stare sa identifice o persoana interpusa ce face jocul PPCDului cu atata deschidere – nu merita sa mai existe.

  Imi bag piciorul si nu ma mai identific ca basarabean din Modova pentru ca este echivalent cu ati spune ca esti handicapat sau cum se mai spune prin zona – toromac!

  O natie care din 4 milioane (cea mai numeroasa diaspora romaneasca) nu a gasit sa aleaga doar UNUL demn si s-a legat de un altul din Ucraina (fie el de unde o fi sau din Timoc, Bucovina, Albania) este o natie care merita sa raneasca balega si sa faca tizici si sa fie frecata de titi slavii pentru ca o merita.

  O natie care dupa 18 ani de Independenta nu a reusit sa produca nimic mai bun decat un Tomac din Ucraina, legat de PPCD, minciunos si cu socru la SIS-ul lui Voronin – trebuie nimicita. sau autolichidata.

  Veti ramane doar cu promisiunile si textele plangacioase bocite de Tomac. mai mult nu meritati. Va vor purta cu promisiunea pana ce veti uita cine sunteti si de ce mai traiti.

  Cetatenii romane veti vedea la Pastele Cailor iar Tomac isi va cauta linistit de treaba pana la adanci batranete gandaindu-se la voi ca la o natie de boi care l-a aburcat in Parlamentul RO.

  Pentru naivii ce mai cred ca nu stiu cine se gandeste la ei.

  Dragii mei, lumea de astazi este una egoista !!! inclusiv cea de la Bucuresti! NU veti obtine NIMIC pe degeaba! nici o cetatenie. vor pastra ritmurile de azi si se vor solutiona toate cererile in 300 de ani. Va convine?

  Drepturile si libertatile se dobandesc prin lupta! prin procese si initiative curajoase! Aveti nevoie de un luptator aprig si neinfricat si nu de un marlan plangacios, minciunos si sustinut de Iura Rosca (Iuda)!

  Ganditi-va de 200 de ori si apoi VOTATI.

  Nu va spun ce, dar va spun ORICE numai nu TOMAC!!!

  Traiasca natia si patriotii !!!

 2. Torpil, esti jalnic

 3. Pentru VD
  Torpil nu este jalnic, jalnici sunt cei, care au venit in Republica Moldova sa promoveze un Tomac in detrimentul interesului conationalilor nostri.
  Argumentul lui Nicu Popa din America, ca trebuie sa-l votam pe Tomac, pentru ca „se invirte la coada lui Basescu si va putea face mai multe pentru basarabeni” nu tine. Adica tot pe pile sa ne bazam!
  Era nevoie sa vina Mosul tocmai din America sa ne razleteasca ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *