Nu există o altă soluție, dacă nu suntem farisei

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este coronavirus-5367891_960_720.jpg

Situația politică din Republica Moldova este ”interesantă”. Asta – dacă nu am fi noi într-un context de total pericol din cauza planurilor planetare de a ni se demonstra ce înseamnă arma biologică și la ce conduce nebunia celor îmbogățiți din însărăcirea noastră și din obediența impusă guvernelor naționale vândute. Cu unele excepții, desigur. Vorbesc de ”minunea Covid”.

Noi, în Mișcarea Politică UNIREA, avem discuții despre ce se întâmplă în jurul nostru și ce e de făcut. Eu cred că trebuie să fim mândri că am contribuit cu ce am putut la debarcarea lui Igor Dodon, cel care își tot făcea vânt să îi bage pe unioniști la pușcărie. Poate o vizitează el pe o durată mai serioasă… Dar lipsa de dialog după alegerile prezidențiale din partea celor care se consideră ”marii învinși” și tratarea de sus, în continuare, a unioniștilor, – numiți ”restul” de unul dintre liderii ACUM în parlamentarele din 2019 – nu doar m-a revoltat și înciudat, dar și m-a dezgustat profund. De aceea, pe lângă faptul că am publicat – și pe site-ul PNL.md și pe cel al Consiliului Unirii – o Declarație-Program despre ce s-ar putea face pentru a se depăși actuala criză și apropia occidentalismul pe toate palierele în statul nostru românesc, – încep să îmi formulez mai drastic punctul de vedere despre agonia generalizată, în care ne zbatem în prezent dincoace de Prut.

Un lucru foarte clar, pe care – sunt sigură – tot mai multă lume îl înțelege (dar liderii politici ne-independenți sunt măguliți și „încurajați din gros” tocmai ca să nu îl recunoască), este că toată tărășenia asta constituțional-psihopolitică (de psihopatie evidentă, unii se chiar se tratează de depresie și de tulburări de personalitate tot pe la frații noștri=psihiatri de la Iași), poate fi rezolvată doar prin Reunirea cu România. Dar iată că tocmai acești lideri tratabili de tot felul de tulburări, cărora le place ajutorul din România, dar nu le place regăsirea celor două state în unul singur, ne conduc încotro?! – corect – ÎN NICIUNDE…

Eu am tot scris – și de prin 2015 încoace, de pe când ”s-a relansat” noul val de lideri tineri vânduți din start – că toate protestele din stradă, însoțite de atâtea trâmbițe și surle, NU AU FINALITATE, dacă nu se acceptă DOUĂ LUCRURI:

  1. Formarea unei mari și puternice PLATFORME PRO-VEST, eurounioniste, pentru ca aceasta să nu învingă mereu, în încăierările politice și electorale, ca unică forță, în fața populiștilor proKremlin. Acest act politic major ar demonstra nu doar maturitate, dar și ne-ar arăta clar cine e cu Vestul și, implicit, cu România, dar cine doar mimează acest lucru – adică orientarea proeuropeană. Și, declarându-se proeuropene, deși se vede limpede că forțele politice au tot adus și aduc, inevitabil, statul acesta în disoluție, dovedind nu doar liderii labilitate personală, dar și entitățile lor, acestea pot devia oricând spre stânga și se pot ”of-shor-iza” în orice moment, acoperindu-se cu ”poporul”.
  2. Această PLATFORMĂ PRO-VEST poate duce populația spre Re-Unirea cu România – unica soluție care ne va scoate din agonia în care ne bagă, prin partea de contribuție, forțele parlamentare actuale, care au o legătură ombilicală cu devalizatorii statului, ai băncilor, cu furtul miliardelor de prin 2009 încoace și de chiar mai devreme. Fii fideli ai lui Lucinski (care și-a luat – ca să vezi! – cetățenia română!) și Voronin, – mai puțin – ai lui Snegur -, ei le continuă cauza. (Prin coincidență, am câștigat procese grele de judecată de la ambii, inclusiv la CEDO, dar mai am la CEDO un proces cu un Președinte-interimar al RM…).

Se întreabă deja și lumea – cât vom mai ”geme” și ”scr..e” să facem din … nu știu ce… o bomboană. Adică să tot încercăm să facem stat dintr-o coadă de șopârlă – vorba vine… Când îi aud pe potentații-pigmei ai zilei din RM că ei au ”Țară”, că ei au ”popor”, că ei au ”Țară și popor”, pe care îl bagă în lockdown și îl anihilează prin spitale, mă tot întreb dacă s-au lepădat și de Dumnezeu. Așa ca USR-ul dubios din România, care pare a fi frate-geamăn cu soldații miliardarului Soros de dincoace de Prut. Auzeam zilele trecute că o individă-mare promotoare a valorilor ”lumii deschise”, care le-a tot vânturat ani buni și pe la Chișinău, prietenă cu unii labili psihic de pe la noi, a făcut atâtea averi, încât a apucat să dețină un magazin de bijuterii în Paris.

Dar, totuși, Dumnezeu cu ei, dacă nu ar cădea pe oameni inacțiunile sau acțiunile lor populiste. Eu cred că a venit timpul să recunoaștem falimentul iluziilor de a tot mandata pe cineva să călărească atâta această bucată de pământ pentru orgoliul de a conduce sau a mulge ceva.

Incapacitatea de dialog, de a lua în piept situațiile dificile, de a învinge prin mesaje interne și externe inteligente, sincere, cântărite – acest dezastru și această dezamăgire le vedem noi acum pe scena teatrului politic absurd. Am tot sperat că votul oamenilor naivi nu va fi trădat, dar vedem contrariul. Nu există subtilitate politică, nu există nici elementară rușine. Suntem tratați cu toții astfel de parcă am fi niște nevertebrate.

Si nu are de unde să fie mai bine, pentru că e rău peste tot. Dar la vremuri grele oamenii se unesc și se alege grâul de neghină. Dacă Partida pro-Vest nu se constituie – peste egoismul indivizilor care cred că vremurile sub sunt ei, și nu invers, atunci mai bine băgați-vă deodată în sicrie, că totuna regizorii planetari nu se lasă până nu ne ”mântuie”.

Iar noi, uite, așa cum scriam acum un an, ne încăpățânăm și nu vrem să murim. Adică nu toți, așa cum s-ar vrea. Dar mor mulți și e foarte trist. Mor oameni, mor iluzii, mor speranțe, mor și minciuni (ceea ce nu e rău) și nu moare doar demnitatea autentică, în cazul celor care, totuși, o mai au…

Vitalia PAVLICENCO